Találatok a következő kifejezésre: Lehet úgy hogy nincs (368 db)

A félévre egy darab vizsgakurzusom van még vissza. Nappalis jogviszonyom lehet úgy, hogy nincs felvéve tantárgyam?

Legjobb válasz: Nem, ha félév elején nincs felvéve tárgyad, automatikusan passzívra vált.

Nem, ha félév elején nincs felvéve tárgyad, automatikusan passzívra vált.
Ja a vizsgakurzus is egy tárgy, de a kérdést nem értem pontosan. Most össz-vissz egy tárgyad maradt következõ szemeszterre a bsc-bõl vagy nem csináltál semmit elõzõben és semmit nem tudsz felvenni folytatólagosan? Csak mert utóbbi esetben ha ez még nem az utolsó szemesztered lehet nem jó dolog aktívan menni, mert könnyen át lehet kerülni költségesre.
Hát elvileg ha ez nálatok is úgy mûködik mint pl. itt az ELTE ttk-n, hogy ha valamelyik tárgy nem sikerült akkor általában noha nem mindbõl de néhányból indul vizsgakurzus amit ugyan úgy fel kell venni csak ugye nem kell bejárni mert az csak egy vizsgát jelent szemeszter végén nem konkrét órákat de attól még 1 tárgynak számít amit felvettem és kreditért megy. Elvileg azzal az egy tárgyal is lesz egy nappalis szemesztered és akkor ha ez az utolsó akkor nem kell aggódni amiatt, hogy utána átraknak önköltségesre mivel végzel :D ezt nem tudtam az elõzõ válaszomban.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! mentek a kezek!
Nálunk a vizsgakurzust is ugyanúgy fel kell venni, mint egy sima tárgyat.
A kérdező hozzászólása: Végzõs évben elcsúsztam egy tárgyon, nem éppen szép körülmények közt.Ez van csak ami hiányzik, a kérdés meg a diákmunkám szempontjából fontos, mert maradhatok õszre is, ha nappalis vagyok így.

Teleíteni lehet úgy hogy nincs cd hozzá?

mert nekem van most egy win8 le töltve ?

Legjobb válasz: ntfs re formázól egy usb majd winrarral(vagyvalami mással) kiszeded az isoból a fájlokat és ráteszed az usb re. Utánna pedig újraindítotd a gépet amikor ki írja a lehetõségket akkor f11 majd megkeresed ott az usb et rámész és telepíti. Én ezt csináltam windows 7 el. Min 4gb usb re oks.

ntfs re formázól egy usb majd winrarral(vagyvalami mással) kiszeded az isoból a fájlokat és ráteszed az usb re. Utánna pedig újraindítotd a gépet amikor ki írja a lehetõségket akkor f11 majd megkeresed ott az usb et rámész és telepíti. Én ezt csináltam windows 7 el. Min 4gb usb re oks.
A kérdező hozzászólása: mi eza nfts vagy mi
Az 1 fájlrendszer mint a fat meg a fat32 asszem ezeközül az egyik az usb-d fájlendszere ezt át kell formáznod ntfsre, hogy tudj telepiteni windowst vele csak lehetséges, hogy a bios-ban át kell állitsad a boot-ot usbre is ha nincs beállitva de ezt meg fogod tudni ugy, hogyha nem indul el a telepités de szerintem egyszerbübb ha elszaladsz a boltba 1 dvdért.
win8 nemhiszem h elfér 700 mbn egy xp-nek van ennyi
Ha nem fér el akkor a DVD lemezt bootolhatóvá kell tenni az megint egy problematika.Nem azt írom hogy nem megoldható csak prog.kell hozzá pl.:EasyBoot. (nero-ban nem bízom). Az meg egy másik kérdés hogy hogyan lett leszedve, elvileg ha lemezkép (normális esetben) akkor az tartalmazza a lemezstruktúrát és kiírható a lemezkép-programmal is.

Ha valaki Canesten Kombit szed, úgy hogy nincsen semmi baja vagy esetleg valami más gyulladása fertőzése van, attól lehet valami baja?

A válaszokat,el?re is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!

Szedni nem szabad, mert külsõleg használható kúp + krém, remélem, hogy csak rosszul fogalmaztál. :) Ha úgy használod, hogy nincs bajod, szerintem irritálhatja a bõrõdet, nyálhahártyádat, felboríthatja a normál hüvelyflórádat. Ha más okozza a bajt, akkor arra nem fog használni, viszont a valós probléma súlyosbodni fog, mivel nem kezeled. Én személy szerint, ha úgy érzem, hogy nincs rendben a hüvelyflórám, mindenekelõtt tejsavas irrigálást csinálok. Ez a természetes hüvelyflórát hozza helyre, erõsíti, tehát nem a konkrét kórokozóra hat, hanem a testem védekezõképességét erõsíti. Így ugye nem is fordulhat elõ az, hogy félrekezelem magam. Nekem eddig ez mindig segített 1-2 nap alatt rendbejönni. Viszont ha ennyi idõ alatt nincs rohamos javulás, akkor irány a doki!
A kérdező hozzászólása: Jajj igen kicsit furcsán fogalmaztam:) És ez az irrigálás milyen /melyik szerrel történik?
Épp az imént válaszoltam erre részletesen pont egy ilyen kérdésre az Egészség/Nõk egészsége rovatban. Vagy Te tetted fel azt a kérdést? :) ))))

Budapesten a X. kerületben lehet szülni úgy, hogy nincs fogadott orvosa a kismamának?

Vidékr?l költöztünk, nemsokára szülök... keressek dokit, vagy nem kell? (Vidéken nem szükséges, az els? gyereknél nem volt fogadott orvosom, mégis els? osztályú ellátásban volt részem)

Legjobb válasz: Lehet szülni,úgy,hogy nincs fogadott orvosod.Én is most szültem 3 hete,úgy hogy nem volt orvosom.A lehetõ legjobbat tudom csak írni,ahogy bántak velem.Nagyon rendesek voltak,mind az orvos,mind a szülésznõ.

Lehet szülni, úgy, hogy nincs fogadott orvosod.Én is most szültem 3 hete, úgy hogy nem volt orvosom.A lehetõ legjobbat tudom csak írni, ahogy bántak velem.Nagyon rendesek voltak, mind az orvos, mind a szülésznõ.

Van olyan hely/rendezvény ahol lehet kamiont vagy buszt vezetni úgy hogy nincs rá jogosítványom?

Legjobb válasz: Engem nagyon érdekelt mindig is, milyen lehet kamiont vezetni, de a teherautós rendezvényeken úgy kezdik, hogy "Jogosítvány?", a B kategóriával pedig rendre a szimulátorba lettem számûzve (ha volt). Aztán kábé fél éve ideköltözött az utcánkba egy kamionos, marha rendes srác, összejárunk sörözni, horgászni, aztán kábé egy hónapja délután felvetettem neki a régi álmom. Bevitt késõ délután a telephelyre és egy húsz percet forgolódhattam a kamionjával-persze csak a nyergessel, pótkocsi nem volt rajta-de így is nagy élmény volt. Elõször nem is éreztem az utat igaz, meg furcsa volt olyan magasan ülni és látni mindent közvetlenül elõttem (szinte nincs holttér), meg a motor nyugodt volt és erõs, a járgány pedig meglepõen fordulékony. Nagyon élveztem! (Ennek ellenére maradok mérnök :-D) De ha lesz lehetõséged ne hagyd ki! Szerintem a kamionos ismerõs egyedül a járható út.

Engem nagyon érdekelt mindig is, milyen lehet kamiont vezetni, de a teherautós rendezvényeken úgy kezdik, hogy "Jogosítvány?", a B kategóriával pedig rendre a szimulátorba lettem számûzve (ha volt). Aztán kábé fél éve ideköltözött az utcánkba egy kamionos, marha rendes srác, összejárunk sörözni, horgászni, aztán kábé egy hónapja délután felvetettem neki a régi álmom. Bevitt késõ délután a telephelyre és egy húsz percet forgolódhattam a kamionjával-persze csak a nyergessel, pótkocsi nem volt rajta-de így is nagy élmény volt. Elõször nem is éreztem az utat igaz, meg furcsa volt olyan magasan ülni és látni mindent közvetlenül elõttem (szinte nincs holttér), meg a motor nyugodt volt és erõs, a járgány pedig meglepõen fordulékony. Nagyon élveztem! (Ennek ellenére maradok mérnök :-D) De ha lesz lehetõséged ne hagyd ki! Szerintem a kamionos ismerõs egyedül a járható út.
Romániában szerintem senkinek nincs meg a jogsia kamionra.. :P
Ha van protekciód, akkor sok helyen lehet. Nekem egy volt osztálytársam dolgozott biztonsági õrként egy teherautókat forgalmazó és szervizelõ telepen. Egyik hétvégén este felé bementünk és az ott parkoló teherautókkal mentünk pár kört B-s jogsival. Volt ott minden a fagyiskocsitól a billencsen át a kamionig. Persze csak ésszel lassú tempóban és csak a telepen belül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.A Tököli buszfesztiválra akárki bemehet mert valahol mit ha valami meghívót emlegettek volna, és akárki vezethet is ilyen "nagy testû" jármûvet is, vagy azt nem mindenkinek engedik meg?
Tököli busz fesztivál.
Utolsó! Ezt neked meg ki mondta?? :)
Makón, Danicsnál van ilyenre lehetõség jogosítvány nélkül, természetesen telepen belül.
troli nyílt napon az emberem vezethetett trolit, neki B-s jogsija van, aztán kicigánykodta, hogy én is vezethessem egy kicsit :D pedig én csak vezetni tudtam még akkor, papírom nem volt :D nagy élmény, az biztos :)
BKV nyílt napok és az autómentes nap. Szeptemberben szokott lenni.
az oroszokról ne is beszéljünk, azoknak még B sincs szerintem

Úgy lehet alijázni, hogy nincsenek zsidó felmenőim?

Legjobb válasz: A "hazatérési törvény" ( http://www.knesset.gov.il/laws/special/eng/return.htm - angolul ) azt tekinti zsidónak, akinek legalább egy nagyszülôje zsidó, vagy aki betért. Az aliyát a Szochnut intézi. Betérés: ha valaki felveszi a zsidó vallást. Engem ez nem érint ( :D ), de tudom, roppant macerás: egyrészt meg kell tanulni imádkozni ( héberül ) és a fôbb rituálékat, azután a rabbinikus bíróság elôtt "vizsgázni" kell. A rabbinak háromszor el KELL utasítania ( akkor is, ha minden tökéletes ). Egyébbként nem elsôsorban azokat a dolkat vizsgálják, amiket meg lehet tanulni ( imák, szokások ), hanem, hogy vlóban zsidóként érez és él a delikvens ( I-ten szeretete, emberek szeretete ( a napi reggeli ima legelején elmondjuk: "ezennel vállalom a 'szeresd felebarátodat, mint magadat' parancs teljesítését" - minden nap! közösségi élet, rászorulók segítése, kóserság, stb ). A három elutasítás azért kell, mert felvenni lehet a zsidóságot, de letenni nem. ( Ez nem szabály, vagy elôírás, hanem tény és nem zsidó nem vlószínû, hogy pontosan érti. ) Ezért alaposan meg kell gondolni, hogy legyen rá idô arra valók az elutasítások. Hogy valaki zsidó, azt a hivatal számára a születési bizonyítvány ( abban a vallás ) igazolja. Ha nincs benne, a szülô. Itt nem mindegy, hogy az aliya szempontjából, vagy a vallási hagyomány szempontjából. A törvényt már montam, a vallási hogyomány azt ( és csak azt ) tekinti zsidónak, akinek az ANYJA zsidó. ( És természetesen, aki annak rendje, módja szerint betért. Ha betért, akkor attól a perctôl, hogy a rabbinikus bíróság kimondta, SZÜLETETT zsidónak számít és a legnagyobb illetlenség akár csak halvány célzás is arra, hogy "csak" betért. Azért azt, hogy vki aliyázni akar, szintén érdemes alaposan meggondolni, Izraelben ugyanis a legtöbb munkahelyen ki van írva: "itt nem elég, hogy zsidó vagy, itt dogozni is kell". :)

A "hazatérési törvény" ( http://www.knesset.gov.il/laws/special/eng/return.htm - angolul ) azt tekinti zsidónak, akinek legalább egy nagyszülôje zsidó, vagy aki betért. Az aliyát a Szochnut intézi. Betérés: ha valaki felveszi a zsidó vallást. Engem ez nem érint ( :D ), de tudom, roppant macerás: egyrészt meg kell tanulni imádkozni ( héberül ) és a fôbb rituálékat, azután a rabbinikus bíróság elôtt "vizsgázni" kell. A rabbinak háromszor el KELL utasítania ( akkor is, ha minden tökéletes ). Egyébbként nem elsôsorban azokat a dolkat vizsgálják, amiket meg lehet tanulni ( imák, szokások ), hanem, hogy vlóban zsidóként érez és él a delikvens ( I-ten szeretete, emberek szeretete ( a napi reggeli ima legelején elmondjuk: "ezennel vállalom a 'szeresd felebarátodat, mint magadat' parancs teljesítését" - minden nap! közösségi élet, rászorulók segítése, kóserság, stb ). A három elutasítás azért kell, mert felvenni lehet a zsidóságot, de letenni nem. ( Ez nem szabály, vagy elôírás, hanem tény és nem zsidó nem vlószínû, hogy pontosan érti. ) Ezért alaposan meg kell gondolni, hogy legyen rá idô arra valók az elutasítások. Hogy valaki zsidó, azt a hivatal számára a születési bizonyítvány ( abban a vallás ) igazolja. Ha nincs benne, a szülô. Itt nem mindegy, hogy az aliya szempontjából, vagy a vallási hagyomány szempontjából. A törvényt már montam, a vallási hogyomány azt ( és csak azt ) tekinti zsidónak, akinek az ANYJA zsidó. ( És természetesen, aki annak rendje, módja szerint betért. Ha betért, akkor attól a perctôl, hogy a rabbinikus bíróság kimondta, SZÜLETETT zsidónak számít és a legnagyobb illetlenség akár csak halvány célzás is arra, hogy "csak" betért. Azért azt, hogy vki aliyázni akar, szintén érdemes alaposan meggondolni, Izraelben ugyanis a legtöbb munkahelyen ki van írva: "itt nem elég, hogy zsidó vagy, itt dogozni is kell". :)
Úgy nem lehet. Ki lehet menni Izraelbe, de nem leszel állampolgár és nagyon nem éri meg.
"Gondoltam hogy Invesztor tudni fogja... Milyen meglepõ! " Gondolom azért mert neki nem 6 általánosa van mint a kurucfanoknak.
ma 21:10 Nem vagyok zsidó, de valahogy éreztem, hogy a jobbikosok "megtalálnak". Komolyan kérdem nincs ennél jobb dolgotok?
alijázni - az meg mi?
"Bárki jogosult az alijára akinek legalább egy zsidó nagyszülõje van." Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Alija Tudom, hogy nem a leghitelesebb forrás a wiki, de le merném fogadni, hogy így van.
Nem tudom pontosan, de nagyon praktikus lenne, ha lehetne, sõt, jobb lenne kötelelezõvé tenni.
Menj be az izraeli nagykovetsegre ott biztosan tudni fogjak.
21:10 "Gondoltam hogy Invesztor tudni fogja... Milyen meglepõ!" Ha esetleg nem is tudta csípõbõl, legalább utánanézett (ellentétben Veled). Khmmm.... én sem tudtam.
És azt mivel kell igazolni, hogy valaki zsidó?
Ja, aki kérdezte, mi az: aliya - szó szerint: felemelkedés. Amikor egy zsidó hazatelepül a Szentföldre. ( Azért "felemelkedés", mert Jeruzsálem ( amit az ÚR kiválasztott, hogy ott álljon hajléka ) természetesen a Világ közepe, egyben a Világ teteje, oda bárhonnan ( akár a Mount Everest tetejérôl is ) csak FELmenni lehet, a Szentföld mindenkit felemel.

Adott a síkban 2001 pont úgy, hogy nincs három egy egyenesen. Mutassuk meg, hogy lehet ezekbõl 667 háromszöget képezni úgy, hogy semelyik háromszögnek ne legyen közös pontja!?

Legjobb válasz: Kössük össze ezeket a pontokat úgy, hogy egy síkidomot kapjunk (az mindegy, hogy konvex vagy konkáv); az biztos, hogy ezt meg tudjuk tenni. Ezt a síkidomot fel tudjuk darabolni 1999 háromszögre (mivel n csúcsú sokszög felosztható n-2 háromszögre; ezt ott tanultátok, amikor kiszámoltátok az n csúcsú sokszög belsõ szögeinek összegét, akkor háromszögekre kellett felbontogatni). Ebbõl az 1999 háromszögbõl már ki tudunk választani 667 háromszöget úgy, hogy azok nem metszik egymást.

Kössük össze ezeket a pontokat úgy, hogy egy síkidomot kapjunk (az mindegy, hogy konvex vagy konkáv); az biztos, hogy ezt meg tudjuk tenni. Ezt a síkidomot fel tudjuk darabolni 1999 háromszögre (mivel n csúcsú sokszög felosztható n-2 háromszögre; ezt ott tanultátok, amikor kiszámoltátok az n csúcsú sokszög belsõ szögeinek összegét, akkor háromszögekre kellett felbontogatni). Ebbõl az 1999 háromszögbõl már ki tudunk választani 667 háromszöget úgy, hogy azok nem metszik egymást.
Szerintem 3*667=2001. Na most innen viszonylag triviális, hogy ha nincsenek egy egyenesen, akkor elindulsz a ponthalmaz szélérõl egy egyenessel (mintha egy kés lenne), és mindig szerzel 3 pontot a szélérõl...

Úgy lehet hüvelygombám, hogy nincsen folyásom?

Piros a hüvelyem és elég érzékeny, szex közben fáj, meg ha megtörlöm Wc papirral akkor is érzem, hogy nem oké... M voltam n?gyógyásznál, azt mondta gyulladás, gomba. De én ugy tudtam, hogy az szagos folyással jár, de nekem nem hogy ilyenem nincs, nem is nagyon nedvesedek egyáltalán.... 21L

Legjobb válasz: A szagos, nagyobb mennyiségû, színes folyás is lehet egy tünet, de nem feltétlenül jön elõ. Mint ahogy lehet valakinek fertõzése úgy is, ha folyása van és viszketése nem. Nekem a múltkori fertõzésemnél csak égõ érzés volt, sem nagymértékû vagy szagos folyás, sem viszketés, mégis gombás fertõzésem volt. Szóval igen, lehet is így gombás fertõzésed.

A szagos, nagyobb mennyiségû, színes folyás is lehet egy tünet, de nem feltétlenül jön elõ. Mint ahogy lehet valakinek fertõzése úgy is, ha folyása van és viszketése nem. Nekem a múltkori fertõzésemnél csak égõ érzés volt, sem nagymértékû vagy szagos folyás, sem viszketés, mégis gombás fertõzésem volt. Szóval igen, lehet is így gombás fertõzésed.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nagyon jó...köszi :/
Ha nem is hüvelygomba, de valamilyen fertõzésed lehet, de hogy pontosan mi, azt orvosnak kell kideríteni.
Nem olvastad, hogy most volt orvosnál???

Pár hónapja észrevettem, hogy ha sportolok, vagy megerőltetem magam, el kezdek vérezni, és enyhén görcsölni úgy, hogy nincs meg éppen a menstruációm. Lehet, hogy komoly a baj?

Ezen kívül, szintén sportolás után történt, hogy elmentem pisilni és döbbenten látom, hogy egy véres, dió nagyságú lebeny is kijött bel?lem, (elnézést). Ett?l már nagyon megijedtem.Mit?l lehet ez?

Legjobb válasz: A lebeny lehet méhnyálkahártya darab, hiszen menstruációkor ez távozik, bár általában kisebb. Más is lehet, ha már szexeltél védekezés nélkül. Ha igen, akkor sürgõsen menj dokihoz. Ettõl függetlenül én megnézetném magam egy nõgyógyásszal, akkor is ha nincs rá esély, hogy terhes voltál.

A lebeny lehet méhnyálkahártya darab, hiszen menstruációkor ez távozik, bár általában kisebb. Más is lehet, ha már szexeltél védekezés nélkül. Ha igen, akkor sürgõsen menj dokihoz. Ettõl függetlenül én megnézetném magam egy nõgyógyásszal, akkor is ha nincs rá esély, hogy terhes voltál.
Ha minden sportoláskor vérzel, az nagyon nem oké. Ezzel már régen orvoshoz kellett volna fordulni. Az egészséged százszor fontosabb bárminemû szégyenlõsségnél. Szerintem hétfõn vedd fel a telefont és kérj idõpontot!
A kérdező hozzászólása: Jó ideje nincs partnerem tehát a terhesség kitárva.Viszont igen, mindenképp elmegyek dokihoz.Köszi a válaszokat!

Tornát, aerobickot lehet tartani ugy hogy nincs róla bizonyitvánom?

suli tornatermében fogyni vágyóknak? nem büntetnének meg?

Legjobb válasz: Elvileg nem ,de ha nincs papírod nem alkalmaznak magyarul neked kell bérleni a termet, az hogy nincs róla papírod az nem jelenti azt, hogy nem tudod csinálni. Csak ne tudományos legyen pl gyógytorna vagy terhes torna, vagy box edzés, hanem mezei aerobik.

Elvileg nem , de ha nincs papírod nem alkalmaznak magyarul neked kell bérleni a termet, az hogy nincs róla papírod az nem jelenti azt, hogy nem tudod csinálni. Csak ne tudományos legyen pl gyógytorna vagy terhes torna, vagy box edzés, hanem mezei aerobik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!