Találatok a következő kifejezésre: Lehet úgy a hozzátáplálást hogy kicsi (1 db)

Lehet úgy csinálni a hozzátáplálást hogy kicsi tápszert belekeverek az üveges bébiételbe? Persze csak a főzelékekbe, gyümölcsökbe nem. Vagy rossz ötlet?

Legjobb válasz: Én igyekeznék minél elõbb kiiktatnio a tápszert. Jobb nem tudni mi van benne. Nekem meggyõzõdésem, hogy az anyák azért vannak direkt félretájékoztatva a szoptatás terén, hogy a gyógyszeripar megéljen a sok eladott tápszerbõl..

Én igyekeznék minél elõbb kiiktatnio a tápszert. Jobb nem tudni mi van benne. Nekem meggyõzõdésem, hogy az anyák azért vannak direkt félretájékoztatva a szoptatás terén, hogy a gyógyszeripar megéljen a sok eladott tápszerbõl..
A kérdező hozzászólása: sajnos 2 hetes kora óta tápszeres a babó, és most 5 hónapos igy még szüksége van tápszerre
Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy sajnos nem minden édesanya tudja szoptatni a kicsikéjét. Különbözõ okok miatt. A mai tápszerek jó minõségûek ezért ne aggódj, de szerintem a tápszer belekeverését a bébiételbe inkább a védõnõtõl kérdezd meg. Én amikor még volt tejcsim (mert csak egy hétig volt sajnos), akkor fagyasztottam le, és amikor elkezdem majd a hozzátáplálást akkor azt fogom belekeverni a kajájába. Te nem tudtál lefagyasztani agyatejcsit? A gyógyszer ipar pedig valóban belõlünk él, de a minõséget nem hagyagolhatják el mert túl nagy a konkurencia. És ha nincs anyatej akkor ha tetszik ha nem tápszeren kell felnevelni a kisbabánkat. Sajnos.
Szia! Én összekevertem a fõzelékkel a tápszert. Ha az anyatejjel össze lehet, akkor tápszerrel is. Jobb lett az állaga, folyékonyabb lett, így talán könnyebben elfogadja a kicsi. (Bár az én lányom így se ette meg a répát, inkább a borsót szerette, az édesebb.) Idõvel majd próbáld elhagyni belõle, hogy úgy is megszeresse.
Én is egyetértek az utobbi válaszokkal, kivéve az elsõt! Dia - 7 hós kislány anyukája
Én nem tettem bele tápszert, szerintem nem kell az oda. Valahogy én úgy éreztem, nem jó keverni a kettõt, inkább szokja meg az ételek természetes ízét már elsõre. Amúg is nem nagyon jó üvegeset adni csak, mert akkor késõbb nem fogja úgy megenni a házikosztot. Ha meg te magad fõzöl, akkor tudod hígabbra is fõzni, és máris kellemesebb a babának.
Ha higítani szeretnéd a tápszerrel, akkor inkább babavizet használj a higításhoz! Ha azért szeretnél adni hozzá tápszert, mert kevés a fõzi/gyümölcs, akko viszont csináld úgy, hogy elõször fõzelék/gyümölcs és utána igény szerint a tápszer. Idõvel elég lesz csak a fõzelék is. Meg kell szoknia a babának az állagát és az ízét! Jó babázást! Remélem, tudtam kicsit segíteni?!
Az ok, hogy valaki nem tud szoptatni (vagyis nem, mert a nõk 95%-a tudna csak a félreinfó miatt nem megy), de akkor a tápszert csak a legszükségesebb ideig kell adni. Ettõl miért rossz a válaszom?? Gondolkodni kell, nem hinni a reklámokban.. Ha elapadna a tejem, tuti akkor sem kapna a kislányom tápszert. De nem apad el, mert nincs cumink, cumisüvegünk, nem adok vizet, teát és nem is méricskélek. Hajrá mindenkinek!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kislányon apró kispiros kiütések jelentek meg?

2 napja kap sztracsatellás pépet (Nestle), reggelire kifli közepét eszik májassal és kockasajttal a héten, valmint tegnap reggel adtam neki kis paradicsomot kóstolásul. Mag és héj nékül, tényleg csak picit. Melyiktől lehetnek a pöttyök? vagy a fogzástól is lehet?

7

Ilyen hűvös időben mibe öltözteted a 4-5hónapos babádat a sétához?

5

7 honapos Baba étrendje hogy néz ki nálatok (anyatejes)?

4

Mi lehet a baj fáj a hasa ilyenkor?

Pont ma 1 hetes a babám és kevés a tejem ezért tápszer pótlást is kap.
Nagyon sűrűn és sokat eszik.
4 és fél kg-al született és 30 ml-100 ml eszik meg 2 óra hosszanként.
Persze nem egyszerre, megeszik 30 ml-rt aztán negyed óra fél óra múlva a többit, van sokszor hogy nem is büfizik.
Amikor megette az adagját , utána pelenka csere mert 10 alkalomból 9 -szer bekakil.
Amikor beteszem a kiságyba akkor utána nem hogy nem alszik el, de nyűszög és sír úgy csinál mint aki még éhes.
Olyankor bébiknek való kamilla teát adok neki cukor menteset.
Olyankor mindegy mi van a cumis üvegbe ő iszik belőle.
Gyakran adom a szájába a játszó cumit mert nem akarom túl etetni lehet most is az a baj már.
De amint beadom a szájába szív belőle 2-3 és ki löki a szájából és utána ismét követeli a cumit ezt olyan sokszor el játszuk hogy a végén kiveszem a kis ágyból karomba veszem és tartom a cumiját hogy ne essen ki addig míg el nem alszik.
Mi lehet a baj? Egyedül egyszerűen nem alszik el, etetéssel együtt másfél 2 óra hosszt is fenn van mire alszik 1 órát.
Nem lehet hogy az a baj hogy egyik alkalommal csak anya tejet kap a másik alkalommal meg csak tápszert?
Maszírozam?
Fáj a hasa?
É s miért nem várja ki a 3 óra hosszát mint a többi baba?
Felébred egyből sír én egyből adom neki a cumis öveget.
Nem tud várni, olyankor nagyon éhes.
Kézben sem tarthatom állandóan.
Mi lehet a baj? Mekkora mennyiséget kell adnom neki?
Õ egy szuszra képes megenni az adagját.
Forgolódik, fészkelődik.

12

Milyen öblítőt és mosószert használtok a babaruháknak?

10

5-6 hónapos babádnak milyen ruhái vannak most ősszel?

És hány db?

3

4 honapos, 2 napja taknyos, most 37.7 kell ezt mar csillapitani?

8

10 honaposnak milyen epitökockat ajanlanatok? Esetleg linkelnetek?

6

9hónapos a fiam. Kapaszkodva lépeget a butorok mellet és megáll már pár percre. Szerintetek milyen téli cipöt vegyek neki (mint elsö cipö és +meleg is legyen)?

3

1 éves kislányomat sapka nélkül hozta haza a sitter a bölcsiből. Ugye nem lesz semmi baja?

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!