Találatok a következő kifejezésre: Lehet érezni ha kinyílt (10 db)

Lehet érezni, ha kinyílik a méhszáj? 32 hetes kismama vagyok, és rengeteget keményedek.

Legjobb válasz: érezni nem lehet, én is kicsit nyitva vagyok, a doki állapította meg múlt héten. magnéziumot és pihenést javasolt, hogy ne nyíljon tovább. 33 hetes

érezni nem lehet, én is kicsit nyitva vagyok, a doki állapította meg múlt héten. magnéziumot és pihenést javasolt, hogy ne nyíljon tovább. 33 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mindenkinek Boldog Békés Új Évet Kívánok! Sok örömöt a picikhez mindenkinek! :-)
Nekem a védõnõ mondta, hogy a görcsölés lehet jele a kinyílásnak, de mástól ezt még nem hallottam...
Szia!Én is sokat keményedtem a 32.héten, és a dokim Magnesii Citrit szedését javasolta, és jelentõsen lecsökkent. A 36. hét óta amióta nem szedem ismét nagyon gyakori viszont jelenleg a 39. héten vagyok és a méhszáj állapota 3000. Nem mindenkinél nyílik a méhszáj a keményedéstõl, és nem is lehet érezni. Ha tudsz akkor menj el a dokidhoz, mert nekem nagyon bevált ez a fajta magnézium. Boldog Új Évet Mindenkinek!

Azt lehet érezni, ha kinyilik a méhszáj? 27+4hetes km.

Legjobb válasz: nem lehet érzeni, doki állapítja meg

nem lehet érzeni, doki állapítja meg
Szia! Ha sokat keményedsz, kb. napi 10-15-ször vagy görcsölgetsz, attól kinyílhat a méhszáj, szóval akkor érdemes szólni a dokinak, hogy nézzen meg, de amúgy szerintem is csak vizsgálat alkalmával szokott kiderülni, ha valamennyire nyitott a méhszáj. Jó egészséget és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Ertem. Meg kb.2x voltam bekemenyedve, az is regebben, csak azt hittem a hüvelyszurka arra utal, mert azt ma ereztem elöször. Meg itt nem neztek, hogy ki vagyok-e nyilva. 2het mulva megyek dokihoz es rakerdezek. Köszönöm a valaszokat! Nektek is boldog baba varast/babazast :-)

Lehet érezni, ha kinyílik a méhszáj? Már a harmadik trimeszterben járok. Van valami tünete?

Mostanában a magne b6 ellenére is gyakrabban érzem, hogy mintha mensziszer? görcseim lennének.

Legjobb válasz: Én semmit nem éreztem, doki vette észre, mikor 32 hetes voltam. Kórházba utalt, és kaptam gyógyszert, h ne induljon be aszülés a 36. hét elõtt.

Én semmit nem éreztem, doki vette észre, mikor 32 hetes voltam. Kórházba utalt, és kaptam gyógyszert, h ne induljon be aszülés a 36. hét elõtt.
Szia! Sajnos nem lehet érezni:( Elõzõ terhességem 20.hetében a doki vette észre. Sokat keményedett a pocim. Túlhordtam a babát és úgy indították a szülést:) Most a 9.héten nyíltam ki, de most 2 napon át párszor enyhe görcseim voltak. De lent/bent a méhszájnál semmit nem érezni.
Nekem nem kinyílt, hanem megrövidült. Konkrétan nem éreztem ott semmit, de gondoltam, hogy történt valami, mert két órán keresztül keményedéseim voltak. Akkor már 37 hetes voltam, szóval nem volt baj, de másnap mondták, hogy megrövidült a méhszáj és valószínûleg ettõl. Nekem a doki azt mondta, hogy a mensi szerû görcsök inkább a méh növekedésére utalhatnak, a keményedés, plusz deréktáji görcs keményedéssel egybe kötve nyit inkább méhszájat.

Lehet érezni, ha kinyílik a méhszáj?

34+3 hetes vagok és napok óta ?rülten fáj a szemérem csontom+a medencém. Ez összefügghet a méhszáj kinyílásával, vagy csak szimplán csinálja magának a helyet a babám? Ha valamennyire nyitva van mér, akkor hamarabb lesz meg a baba?

Legjobb válasz: Szia.Igen a fájásokkal nyílik a mészáj elméletileg,persze ez sem mindenkinél egyforma. A dokim azt mondta hogyha már az utolsó hetekben napokban elkezdek tágulni rövidül a szülésnek az ideje. 2 ujjnyival mentünk a kórházba.Na nálam ez nem jött be mert 12óra vajlúdás után nem voltam csak 3 újjnyi és császár lett belõle.5hós baba anyukája

Szia.Igen a fájásokkal nyílik a mészáj elméletileg, persze ez sem mindenkinél egyforma. A dokim azt mondta hogyha már az utolsó hetekben napokban elkezdek tágulni rövidül a szülésnek az ideje. 2 ujjnyival mentünk a kórházba.Na nálam ez nem jött be mert 12óra vajlúdás után nem voltam csak 3 újjnyi és császár lett belõle.5hós baba anyukája
Szerintem nem lehet érezni. Nekem a 38 hetes vizsgálaton mondta a doki, hogy 1 ujjnyira nyitva van, semmi tünetem nem volt. A magzatvízvizsgálattól görcsölgettem fél napig, de a fiam még 1 hétig benn maradt. Sztem a szeméremcsontod azért fáj, mert tágul a medencéd, készül a tested a szülésre. Biztos kellemetlen, de gondolj arra, hogy így könnyebben ki tud majd bújni a pici. Szép, könnyû szülést kívánok: 6 hónapos kismanó anyukája
Sziasztok.és ha én 26+6 hetes vagyok, és fájdogál 2 napja a szeméremcsontom, az mitõl lehet?lehet attol, hogy kicsit dolgoztam, és a súlyom, meg kis terhelés ilyen szintü "fáradtságot"okoz?
Azt, hogy lehet e érezni azt nem tudom.Nekem már 22.héttõl olyan érzésem van mintha jól "oda"vágtak volna.Fáj a medencém, szeméremcsontom és a csigolyáimnál állandóan becsípõdik valami, de a méhszáj zárva van.Azt mondta az orvosom, hogy ez csak fokozódni fog, mivel a babuci csinálja magának a helyet.Hát nemm valami jó biztatás:) 29 hetes km
Elõzõ vagyok.Hát egyáltalán nem jó!ez már a második terhességem, de az elõzõnél ilyet nem éreztem, és be vagyok tojva.dokihoz meg csak jövõhéten van helyem.eddig minden rendben volt, 3 napja jöttek ezek, kicsit többet mozgok, fel se birok kelni.a csigolyás csipõdésrõl nem is beszélve. tehát a lényeg, nekem se biztató jelek, számomra!

Lehet érezni ha kinyílik a méhszáj? Van valami előjele?

19éves vagyok vagyis eléggé fiatal kismama!Nem tudom van e még itt rajtam kívül hasonló korúak akikkel felvehetném a kapcsolatot!?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az utolso hetekben gorcsolgetett a hasam, de igazan nem indultak be a fajasok. Aztan kiderult, hogy mar 2 ujjnyira voltam kinyilva. Ezert (is) kell rendszeresen ellenorzesre jarni.

Szia! Nekem az utolso hetekben gorcsolgetett a hasam, de igazan nem indultak be a fajasok. Aztan kiderult, hogy mar 2 ujjnyira voltam kinyilva. Ezert (is) kell rendszeresen ellenorzesre jarni.
Szia! Én is 19 vagyok én 30. hetet tülöm vasárnap, nekem most kezdtek el jönni a josló fájások. :S Viszont a doki 2 hete zárt méhszájat írt a papíromra, azóta nem tudom, hogy nyílik-e, és azt érzem-e.
Nekem 28 hetes korom óta a külsõ méhszájam egy ujjnyira nyitva van. És semmit nem éreztem sem akkor, sem most (32. héten). Szóval nem vettem észre, nem volt semmi érezhetõ jele.
Mi is ennyi idösek vagyunk!Mármint ami a babót illeti.. :) Èn is félek attól, hogy kinyílik a méhszáj, mert 4 hetente kell dokihoz mennem, de pl legutóbb csak uh volt, a babát nézte. Èn meg parázok.De csak nincs semmi! Boldog babvárást!!!
Nekem elsõ babámnál is és most is egy ujjnyira kinyílt a méhszáj a 36. héten. Nem éreztem semmit a szokásos jóslófájásokon kívül. Elsõ babámnál 2 ujjnyira voltak kinyílva amikor szülni mentem, nst egyszer se mutatott fájást. 39 hetes
a nodokim azt mondta gorcsolni fogok, es nem fogom mással osszekeverni. hááát, meglátjuk. amugy en 28 hetes es 3 napos vagyok :D és egy tizessel többet éltem XD

Lehet azt érezni, ha kinyílik a méhszáj? Ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Nekem a 30. héten nyílt ki, és hát megmondom õszintén hogy megerõltettem magam. Akkor per pillanat elég erõs fájdalom volt, le kellett ülnöm. Van aki meg sem érzi, csak a vizsgálaton derül fény a dologra.

Nekem a 30. héten nyílt ki, és hát megmondom õszintén hogy megerõltettem magam. Akkor per pillanat elég erõs fájdalom volt, le kellett ülnöm. Van aki meg sem érzi, csak a vizsgálaton derül fény a dologra.
Nem mindig lehet érezni, de ha igen, akkor az alhasban jelentkezõ görcsszerû fájdalom, ami a derék felé hátra kisugárzik, biztos jele annak, hogy nyílik a méhszáj.Nálam legalább is ennek a fájdalomnak ez volt a következménye az elõzõ terhességemnél.
Na ne ilyesztgessetek mert nekem is szokott ilyen lenni, és a dokim amikor vizsgált mondta hogy vigyázzak mert puhább a méhszájam és akkor könnyebben kinyílik:( Remélem nem lesz a lányom koraszülött!!

Lehet érezni, ha a terhesség közepén kinyílik a méhszáj, vagy csak vizsgálattal látható?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak vizsgálattal, de nem tudom. Én nem éreztem, hogy elkezdtem tágulni. Talán annyit az utóbbi idõben, hogy lent is érzek néha bizsergõ érzést, ahogy lejjebb helyezkedett a kiscsaj. Az orvos úgyis rendszeresen nézegetni - illetve tapogatni - fog. Én nem éreztem. csak a saját tapasztalatomat tudom mondani. Sok sikert a babához! Egy 39 hetes kismama

Szia! Szerintem csak vizsgálattal, de nem tudom. Én nem éreztem, hogy elkezdtem tágulni. Talán annyit az utóbbi idõben, hogy lent is érzek néha bizsergõ érzést, ahogy lejjebb helyezkedett a kiscsaj. Az orvos úgyis rendszeresen nézegetni - illetve tapogatni - fog. Én nem éreztem. csak a saját tapasztalatomat tudom mondani. Sok sikert a babához! Egy 39 hetes kismama
Szerintem nem lehet érezni, csak "közvetett" jelekbõl lehet következtetni. Pl. barnás folyás, vagy ha túl gyakran bekeményedik a hasad akkor célszerû megvizsgáltatni magad. A kinyílás nem egyszerre és hirtelen történik, orvosilag különbözõ megfogalmazások vannak, pl. újjpúpnyi, kétújjnyi stb.
én speciel éjfélkor mikor kimentem a mosdóba vettem észre, hogy vérzek, akkor felhívtam a szülésznõmet és õ mondta, hogy kezd kinyilni a méhszáj és ez természetes, hogy vérzek.amikor beértünk akkor megvizsgáltak és mondták, hogy 2 ujjnyira már kitágultam.szóval én semmit nem éreztem csak vérzésem volt

Milyen tünetei vannak annak ha picit kinyílik a méhszáj? Egyáltalán azt lehet érezni v a doki veszi észre a havi vizsgálatoknál?

20.hetes kismami!

Legjobb válasz: 20 hetesen még nem igazán kell ettõl félned, 30 hét elõtt még nem hallottam ilyenrõl. Általalában érezni nem lehet, bár ha görcsölsz, az lehet rá utaló tünet. a doki ha manuálisan megvizsgál, akkor észreveszi, megvannak az idõk, mikor nézik a méhszájat (24-26 hetesen tuti, utána 36 hetesen) Ne félj, nem lesz baj, és ne is gondolj ilyenekre. De ha vérzel,vagy göröcsölsz, menj orvoshoz!

20 hetesen még nem igazán kell ettõl félned, 30 hét elõtt még nem hallottam ilyenrõl. Általalában érezni nem lehet, bár ha görcsölsz, az lehet rá utaló tünet. a doki ha manuálisan megvizsgál, akkor észreveszi, megvannak az idõk, mikor nézik a méhszájat (24-26 hetesen tuti, utána 36 hetesen) Ne félj, nem lesz baj, és ne is gondolj ilyenekre. De ha vérzel, vagy göröcsölsz, menj orvoshoz!
Nekem az elsõ babával a 22-ik héttõl nyitva volt a külsõ méhszáj, 37 hétre egészsége fiút szültem, most a 2.-at várom, már az elejétõl nyitva vagyok 1 ujjnyira, de nem gond, most a 25.-ik hétben vagyok, és eddig minden ok. Csak pihengetni kell, amit 1 gyerek mellett már nem nagyon tud az ember, fõleg egy 1 éves mellett, de lehetõség szerint. Nyugi, nem lesz semmi baj.
Szia! Hát én nem éreztem semmit. 25 hetes voltam mikor megnézett a doki és fél ujjnyira volt nyitva a külsõ méhszájam. Hogy azóta, hogy áll nem tudom, mert 2 hét mulva kell megint mennem.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi neked is!Bizony én is érzem állandóan és már látni is ilyen kis pukkanásokat néha-hihhetetlen!És néha nekem is dudorodik itt ott éás ott kicsit keményebb is!:-))
Szia! Én is ilyen vagyok, nekem is vékony a hasfalam, sokszor feszes a hasam, eleve vékony alkatú voltam terhesség elõtt is. Tényleg úgy van, ahogy írtad, szinte minden mozgását érzem a babának, sõt már kb 1 hónapja kívülrõl is látni, hogy idõnként kidudorodik. Én is mindig aggódok, nehogy kinyíljon a méhszáj, de múlt héten azt mondta a doki, hogy zárva van és minden ok. Ne izgulj, biztos minden rendben van nálad is! Boldog babavárást! 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon köszi!Megnyugtattál, állandóan aggódom h jó e amit érzek, meg h ezt kell e éreznem stb.....:-))
Igen, minden oké, ne izgulj:-) Néha kell keményedjen a poci, hisz nõl, ezt érezheted, de ez természetes:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én nem vizsgálom magamnak, csak meg akartam magam nyugtatni!Mert nekem elég feszes a hasam, doki is mondta h minden rezdülést meg fogok érezni mert vékony a hasfalam!Konkrét keményedés nincs csak feszülget néha-növekedik:-)))görcs nincs és barnázás sem....akkor ok minden?
A doki, amikor hüvelyi vizsgáélatot végez megérzi, ha már nyitva van, az ujjaival.Gyakorlat, de te magadnak ne nagyon vizsgálgasd, neh valami bacit telepíts be a körmöd alól.Érezni nem nagyon lehet, max azt érezheted, hogy nincs valami rendben, gyakran jönnek a keményedések, esetleg néha fájnak is, és pihenéssel sem akar javulni a dolog, netán barnázol, vagy rózsaszínes a folyásod.Ilyenkor mindig érdemes dokihoz menni.De alapesetben csak szülés elõtt kezd kezd felpuhulni, majd kinyilni a méhszáj.Én 36 hetes vagyok, és még zárva van, nagyon nem volt jellemzõ a várandósságomra a haskeményedés.Próbálj meg sokat pihenni, fõként az éjfél elõtti alvás a lényeges, mert az a legpihentetõbb, illetve napi 8-9 órára szükség van.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindent, mindenkinek!

Ha nem érezni mikor kinyílik a méhszáj, akkor milyen következménye lehet ha ez megtörténik? 28hetes terhes vagyok.

ha csak havonta egyszer járok orvoshoz, és mondjuk kinyílik a méhszájam, és két hét múlva veszi észre a doki, akkor mi van?

Legjobb válasz: Szerintem koraszülés lehet az eredménye. Ha két hét múlva veszi észre,akkor két hét múlva mondja, h sokat kell pihenni, vagy esetleg fel sem szabad kelni. Az esetek 99,9 százalékában nem nyílik a méhszáj olyan gyorsan, h baj lesz belõle, ha csak két hét múlva veszik észre.

Szerintem koraszülés lehet az eredménye. Ha két hét múlva veszi észre, akkor két hét múlva mondja, h sokat kell pihenni, vagy esetleg fel sem szabad kelni. Az esetek 99, 9 százalékában nem nyílik a méhszáj olyan gyorsan, h baj lesz belõle, ha csak két hét múlva veszik észre.
A méhszáj megnyílása barna folyással, esetleg vérzéssel jár, ezért kell minden egyes ilyen problémával hamar orvoshoz fordulni.Ha sok akkor akár azonnal is.Nyugi, a méhszáj nem nyílik csak úgy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nincs semmi bajom, csak eszembe jutott ez a dolog.
Szia! Nekem kinyíl a külsõ, se vérzés, se folyás nem volt, viszont görcsölgettem. Ezért mentem el hozzá, hogy nézze meg. 31 hetes kismama
Nekem semmi tünetem nem volt, csak sokat keményedtem és állandóan pihentem volna 28 hetesen.Illetve akkor mentem dokihoz, de akkor már 3 hete tartott, valószínû azóta tágult.Feküdni kellett egy hetet meg gyógyszert írt fel.Azóta minden rendben.33 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!