Találatok a következő kifejezésre: Lehet érezni a pici (19 db)

Az első érezhető magzatmozgás után minden nap lehet érezni a picit?

Legjobb válasz: Nálam nem lehetett. 18-19 hetesen éreztem elõször, aztán eltelt egy hét is mire végre hajlandó volt megint úgy mocorogni, hogy én is érezzem :)

Nálam nem lehetett. 18-19 hetesen éreztem elõször, aztán eltelt egy hét is mire végre hajlandó volt megint úgy mocorogni, hogy én is érezzem :)
Én a 15. héten éreztem elõször, aztán utána a 17.en.Onnét már szinte naponta.a 18. hét elsõ napján, akkora ramazulit csapott bent, hogy öröm volt érezni.Úgy a 19. héttõl volt mindennapos.21.en mutathattam meg apának, hogy ilyen nagyon tud rúgni a kislánya. De van, aki az elsõ magzatmozgást csak a 20-21. héten érzi, és neki szinte mindennapos utána. Egyén függõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, megnyugodtam! 18 hetes és 5 napos vagyok, és 5 napja érzem, e tegnap elég gyenge volt, és picit megijedtem.
Hajajj! Egyre erõsebben, egyre rosszabb idõben! Az én kisfiam állandóan 3-4 óra között volt a legaktívabb, hajnalban természetesen. :) )) Csodás érzés, igaz csak az elején, aztán egyre kényelmetlenebb, de attól még csoda!

19hetes terhes vagyok és már lent a köldököm alatt érzem hogya pici mozog, mikor lehet érezni a köldököm körül?

Ha a doki mindent rendben talalt akkor már nem halhat el a baba?ugy aggódom?!

Legjobb válasz: Hát ebben nem lehet megnyugtató választ adni,mert a magzat bizonyos okokból elhalhat bármikor.. a doki edddig csaka méhszájadat és a pocid helyzetét , meg az eddigi eredményeidettalálhatta rendben, de még sok vizsgálat vár rád...nem véletlenül! Minden kismama aggódik ez természetes, mivel gondolom még nem voltál ilyen helyzetben.. A babád 1-2 hét múlva pedig akár a gyomrodat is taposhatja. 23 hetes kismami

Hát ebben nem lehet megnyugtató választ adni, mert a magzat bizonyos okokból elhalhat bármikor.. a doki edddig csaka méhszájadat és a pocid helyzetét , meg az eddigi eredményeidettalálhatta rendben, de még sok vizsgálat vár rád...nem véletlenül! Minden kismama aggódik ez természetes, mivel gondolom még nem voltál ilyen helyzetben.. A babád 1-2 hét múlva pedig akár a gyomrodat is taposhatja. 23 hetes kismami
Ha már a köldök alatt érzed a pici mozgását akkor bármikor megérezheted a köldökön körül is.Nekem már mindenhol mozog.Hol hasalján hol bal, jobb oldalon.Ha betartod a szabályokat amit egy kismamának kell akkor nem lesz gond.Néha én is tartok attól, hogy neforduljon elõ semmi gond.Sokat pihenj és ne ezen töprengj! Boldog babavárást! 22hetes kismama
Papírforma szerint a méh teteje a 24. héten éri el a köldök magasságát, de én már hamarabb éreztem ott, kb 22 hetesen. Üdv 27 hetes kismama

Hány hetesen lehet érezni egy picit is a poci növekedését? 2-3hetesen vmi változás észrevehető?

Legjobb válasz: 2-3 hetes "terhesen" látható e vmi? Hát nem! A puffadáson kivül kizárt hogy bármi is látható legyen a pocidon! Látható a 12. hét körül lesz, de nekem csak a 16.hétig azt hitték hogy csak simán híztam a hasamra egy keveset. "Terhes" has a 20.héttõl volt nálam.

2-3 hetes "terhesen" látható e vmi? Hát nem! A puffadáson kivül kizárt hogy bármi is látható legyen a pocidon! Látható a 12. hét körül lesz, de nekem csak a 16.hétig azt hitték hogy csak simán híztam a hasamra egy keveset. "Terhes" has a 20.héttõl volt nálam.
Én már az elmaradt havim körül éreztem, hogy "nehézkes" a hasam. Puffadtabb is volt már picit. (persze még nem a babától) A baba a 11. hét körül kezdett el látszani, azt hiszem. :)
Szia! Nekem a 20.héttõl kezdett valami hasam látszani, bár a régi nadrágjaimat már egy ideje nem tudtam felvenni. Ez testalkattól is nagyon függ.
Szóval már csak 18 hetet kell várnod. :)
2-3 hetesen még nem is tudod, hogy terhes vagy. Akkor még a ciklusod tart. Amikor már tudod, legalább 4 hetes terhes vagy. Nekem pont úgy kezdõdött mintha menstruálnék, csak nem véreztem. Ezek a tünetek meg is maradtak még néhány hétig. Folyamatosan fáj a hasam, de ez normális. Egyébként ha nem tudnám az agyammal nem is gondolnék rá, hogy terhes vagyok. Ami a legnagyobb változást jelentette nálam, az az, hogy azóta a világot is másképp látom. Csak egy fontos van a baba. Õrá pedig úgy tudsz vigyázni, ha magadra vigyázol.
Max. puffadhatsz, de terhesség miatt nem. Hisz a kicsi ekkor még csak egy tûfejnyi nagyságú. Sõt, akkor még csak max. megtermékenyített petesejt. Nekem a 17. héten kezdett el nõni, de még mindig nem látványos, sokan észre sem veszik, hogy terhes vagyok, pedig lassan már 19 hetesek leszünk.
A 2. 3.héten még csak a peteérés van a terhesség a onnantól kezdõdik, aztán a 4. héten derül ki, hogy valószínû nemjön meg, de a poci 12-15 hétig csak puffadt aztán már lehet a baba miatt is nagyobb.

A fogantatás után jön a 7 nap vándorlás, ezt lehet azért érezni, egy pici alhasi fájdalom és csak az is ritkán?

Legjobb válasz: nem. a petesejt ugyanis nem pingpong szerûen,erõvel neki ütközve vándorol a vezetõben. :) szerintem más miatt van néha pici alhasi fájdalmad:) A beágyazódást lehet érezni-bár nem mindenki szokta és a peteérést lehet érezni-bár ezt sem mindenki szokta.

nem. a petesejt ugyanis nem pingpong szerûen, erõvel neki ütközve vándorol a vezetõben. :) szerintem más miatt van néha pici alhasi fájdalmad:) A beágyazódást lehet érezni-bár nem mindenki szokta és a peteérést lehet érezni-bár ezt sem mindenki szokta.
A kérdező hozzászólása: Én szoktam érezni a peteérést nagyon is:) erõs alhasi fájdalom, még jobban fáj, mint mikor menstruálok.Köszi a vélaszt :)
Ilyen dolgokat nem lehet érezni! A peteérést igen, azt én is szoktam, de onnantól fölösleges minden apró jelre azt hinni, hogy a fogantatással függ össze. Ebbe elõbb-utóbb bele lehet õrülni. Ráadásul hasfeszülés lehet közelgõ mensitõl is. Ne figyeld a jeleket, élvezd az életet, úgyis kiderül, ha terhes vagy!

21hetes kismama vagyok, miért nem érzem még a pici mozgását? Vagy csak lehet nem tudom, mit kéne éreznem? Meddig normális hogy nem érzem?

Legjobb válasz: Amikor lefekszel nem érzel néha itt-ott pici kis kibökdöséseket, kitüremkedéseket ? Koncentrálj, meg lesz az !

Amikor lefekszel nem érzel néha itt-ott pici kis kibökdöséseket, kitüremkedéseket ? Koncentrálj, meg lesz az !
Szerintem még nem tudod mit kéne érezned. Egy barátnõm most 24 hetes és a kedves ismerõsök halálra rémítették 20 hetesen, hogy miaz, hogy még nem érzi? Teljesen odavolt a babó miatt, és egyszer csak észrevette, mikor már egyértelmû volt, azóta nagyon boldog. Fogod érezni, nyugi:)
A kérdező hozzászólása: Igen, engem is mindenki ezzel riogat, hogy biztos baj van, azért nem érzem még, de hát elsõ baba nem is nagyon tudom, mit kellene éreznem :)
Azért elsõ babánál is teljesen egyértelmû, ha már nem csak belül bugyborékol és össze lehet téveszteni a belekkel, arra gondolok, amikor már rugdos.
Szia! A második babámnál pontosan azt éreztem, ami a nagykönyvekben le van írva: mintha pillangók repkedtek volna belül, érdekes volt. Most a harmadiknál olyan érzés, mintha bele-bele rúgna vmilyen szervembe, inkább egy hirtelen feljajdulást vált ki. Amikor forog a vízben, az pedig érdekes húzó érzés. Szerintem minden terhesség más, az elsõt kb 20 hetes kortól éreztem én is, a másodikat 18, ezt pedig 16 hetes kortól. Nálam pl akkor a legélénkebb, ha este lefekszem vízszintesen, olyankor tisztán érezni, figyeld csak meg, biztos van valami! 18 hetes km
Én is 22 hetesen éreztem elõször. De akkor viszont egyértelmû volt, hogy a Baba az.
Igen, valószínûleg csak nem tudod, mit kellene érezned! De nem vagy elkésve, rövidesen egyértelmû lesz neked is! A lepényed nem mellsõ fali?

Milyen tünetei vannak annak ha picit kinyílik a méhszáj? Egyáltalán azt lehet érezni v a doki veszi észre a havi vizsgálatoknál?

20.hetes kismami!

Legjobb válasz: 20 hetesen még nem igazán kell ettõl félned, 30 hét elõtt még nem hallottam ilyenrõl. Általalában érezni nem lehet, bár ha görcsölsz, az lehet rá utaló tünet. a doki ha manuálisan megvizsgál, akkor észreveszi, megvannak az idõk, mikor nézik a méhszájat (24-26 hetesen tuti, utána 36 hetesen) Ne félj, nem lesz baj, és ne is gondolj ilyenekre. De ha vérzel,vagy göröcsölsz, menj orvoshoz!

20 hetesen még nem igazán kell ettõl félned, 30 hét elõtt még nem hallottam ilyenrõl. Általalában érezni nem lehet, bár ha görcsölsz, az lehet rá utaló tünet. a doki ha manuálisan megvizsgál, akkor észreveszi, megvannak az idõk, mikor nézik a méhszájat (24-26 hetesen tuti, utána 36 hetesen) Ne félj, nem lesz baj, és ne is gondolj ilyenekre. De ha vérzel, vagy göröcsölsz, menj orvoshoz!
Nekem az elsõ babával a 22-ik héttõl nyitva volt a külsõ méhszáj, 37 hétre egészsége fiút szültem, most a 2.-at várom, már az elejétõl nyitva vagyok 1 ujjnyira, de nem gond, most a 25.-ik hétben vagyok, és eddig minden ok. Csak pihengetni kell, amit 1 gyerek mellett már nem nagyon tud az ember, fõleg egy 1 éves mellett, de lehetõség szerint. Nyugi, nem lesz semmi baj.
Szia! Hát én nem éreztem semmit. 25 hetes voltam mikor megnézett a doki és fél ujjnyira volt nyitva a külsõ méhszájam. Hogy azóta, hogy áll nem tudom, mert 2 hét mulva kell megint mennem.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi neked is!Bizony én is érzem állandóan és már látni is ilyen kis pukkanásokat néha-hihhetetlen!És néha nekem is dudorodik itt ott éás ott kicsit keményebb is!:-))
Szia! Én is ilyen vagyok, nekem is vékony a hasfalam, sokszor feszes a hasam, eleve vékony alkatú voltam terhesség elõtt is. Tényleg úgy van, ahogy írtad, szinte minden mozgását érzem a babának, sõt már kb 1 hónapja kívülrõl is látni, hogy idõnként kidudorodik. Én is mindig aggódok, nehogy kinyíljon a méhszáj, de múlt héten azt mondta a doki, hogy zárva van és minden ok. Ne izgulj, biztos minden rendben van nálad is! Boldog babavárást! 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Jajjj nagyon köszi!Megnyugtattál, állandóan aggódom h jó e amit érzek, meg h ezt kell e éreznem stb.....:-))
Igen, minden oké, ne izgulj:-) Néha kell keményedjen a poci, hisz nõl, ezt érezheted, de ez természetes:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én nem vizsgálom magamnak, csak meg akartam magam nyugtatni!Mert nekem elég feszes a hasam, doki is mondta h minden rezdülést meg fogok érezni mert vékony a hasfalam!Konkrét keményedés nincs csak feszülget néha-növekedik:-)))görcs nincs és barnázás sem....akkor ok minden?
A doki, amikor hüvelyi vizsgáélatot végez megérzi, ha már nyitva van, az ujjaival.Gyakorlat, de te magadnak ne nagyon vizsgálgasd, neh valami bacit telepíts be a körmöd alól.Érezni nem nagyon lehet, max azt érezheted, hogy nincs valami rendben, gyakran jönnek a keményedések, esetleg néha fájnak is, és pihenéssel sem akar javulni a dolog, netán barnázol, vagy rózsaszínes a folyásod.Ilyenkor mindig érdemes dokihoz menni.De alapesetben csak szülés elõtt kezd kezd felpuhulni, majd kinyilni a méhszáj.Én 36 hetes vagyok, és még zárva van, nagyon nem volt jellemzõ a várandósságomra a haskeményedés.Próbálj meg sokat pihenni, fõként az éjfél elõtti alvás a lényeges, mert az a legpihentetõbb, illetve napi 8-9 órára szükség van.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindent, mindenkinek!

18. hétben lépek kedden! Volt idő mikor ugy éreztem mintha buborékok mozogtak volna a pocimban! Kb 1 hete pici rugást! és azota semmi! Ez természetes? Mikor lehet először érezni a babát rendesen? Szokott fájni a hasa pocija másnak is? Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Még bõven van helye mozogni a pocakodban, nem kell mindig érezned. Nemsokára majd inkább azon leszel, hogy miért nem viszi már arrébb a kezét, lábát stb. mondjuk a bordádtól, mert már úgy nyom, vagy mozogjon már, mert rajta ül a hólyagodon. :) Nyugi, minden rendben van!

Még bõven van helye mozogni a pocakodban, nem kell mindig érezned. Nemsokára majd inkább azon leszel, hogy miért nem viszi már arrébb a kezét, lábát stb. mondjuk a bordádtól, mert már úgy nyom, vagy mozogjon már, mert rajta ül a hólyagodon. :) Nyugi, minden rendben van!
Én akkoriban este teljesen csendben lefeküdtem és éreztem a babámat ahogy "rebeg" de csakis teljesen mozdulatlanul és csendben:-) Már 7 hónapos:-))
nem! Kell fel!kiáltó! jelet tenni! Mindig mert rohadt! Zavaró! Attól nem tûnsz okosabbnak.... azt meg hogy van-e baj mondja meg az orvos, itt senki sem jós. Menj orvoshoz ha fáj valamid.
A kérdező hozzászólása: az utolsonak irom!LEHETNE PICIT RENDESEBB!KÖSZI
Ez ilyenkor természetes. Ha még csak most kezded érezni, nem kell minden nap. De ha már rendszeresen érzed és néha sokáig nem, az sem gond, nagyon elalszik. Még rengeteg helye van mozogni. A héten voltunk uh-n, egész végig kapálózott, forgott, a hátáról a hasára fordult, én semmit sem éreztem belõle. :) 19+4 hetes kismami
húúúú! Második nagyon nem lehet megelégedve az életével:-(Sajnállak!
11:40-es! Csak nyomatékosítani szerette volna a vele történt dolgokat. :)
A kérdező hozzászólása: 11:40-eshez!valaki családszeretõ!valaki állatszeretõ!-))

Lehet érezni ha a pici rángatja a köldökzsinórt?

Ma éreztem valami fucrcsát, nem rugás volt, nem is fészkel?dés.. Azt gondoltam el?ször, hogy csuklik, de csak 3at éreztem... Mi lehetettt???19 hetes kismama

Legjobb válasz: Hát ezt nagyon nehéz lenne megmondani, mit éreztél. Nem hinném, hogy a köldökzsinórt rángatta, mert a rúgásokat is csak mostanában kezdted el érezni (a 19. hétbõl gondolom), még azok is finomak, erõtlenek, nincs még neki ereje a zsinórt rángatni. Biztosan fogja, kapaszkodik bele néha, de te ezt nem érezheted...

Hát ezt nagyon nehéz lenne megmondani, mit éreztél. Nem hinném, hogy a köldökzsinórt rángatta, mert a rúgásokat is csak mostanában kezdted el érezni (a 19. hétbõl gondolom), még azok is finomak, erõtlenek, nincs még neki ereje a zsinórt rángatni. Biztosan fogja, kapaszkodik bele néha, de te ezt nem érezheted...
A kérdező hozzászólása: Már két hete határozottan érzem a baba rugásait, néha éjjel már nem hagy aludni.. :) És egyszer már a hasfalam is kiugrott akkorát rúgott, vagy megfordult nem tudom :) De az tuti nem rúgás volt, mert azt már szerencsére ismerem :) ))

Jobb oldalt a mellkasomat picit kintebb érzem és mintha az egyik midkap is felette lenne mármint kintebb érzem mint baloldalt és, ha jobbról balra vagy fordítva végig húzom a kezemet a mellkasomon akkor lehet érezni, hogy kintebb van. Mi lehet vele?

Voltam már röntgenen, ultrahangon vele, sebész, és sok orvos vizsgálta már meg, de semmi értelmeset nem tudtak mondani. Gyomortükrözésem is volt. Már annyira elegem van belőle és, hogy senki sem tudja meg mondani mi van vele.. Konkrét fájdalmat nem mondom, hogy érzek csak van ott egy fura érzés mintha valami lelenne tapadva egyszerűen nem tudom elmagyarázni.. Amikor mentem vele orvoshoz, akkor nagyon erős szúró fájdalmat éreztem ott. Most az nincs, de még mindig kintebb van és mondom ez a fura èrzès.. nem tudom mi ez kérlek sürgős lenne annyira magam alatt vagyok már. :/

Legjobb válasz: A midkap helyett kockát akartam csak a telefon hollandul okoskodna :) bocsi

A kérdező hozzászólása: A midkap helyett kockát akartam csak a telefon hollandul okoskodna :) bocsi
Ha orvosok nem tudják, itt mit vársz? De nem is igazán fogom a kérdést: ha midkap helyett kockát írunk, akkor sincs a mondatnak értelme...bocs
A kérdező hozzászólása: De úgy van értelme. Ha nem tudsz segíteni nem kell. Most mit csináljak vele? Nem tehetek róla, hogy sza.rt sem ért egyik orvos sem.. bocsánat a kifejezésért, de ez már tényleg több a soknál, de ha lehet maradjunk a kérdésnél :) egyébként, ha elolvastad a magyarázatot nem igaz nem érted :)

Mikortól lehet kézzel is érezni, ahogy a pici mozog?

els? babánk, 17 hetes vagyok, én már érzem, ahogy mozgolódik a baba. férjem nagyon irigy, hogy én már érzem, és szegényem minden este kitartóan fogja a pocimat, meg simogatja, hátha érzi. mondom neki, hogy még nem lehet. mikortól van esélye neki is megérezni, mert nagyon szeretné már.

Legjobb válasz: Ez babafüggõ, meg a hasfalad vastagságától is függ, de kb. 20. héttõl van rá esély!

Ez babafüggõ, meg a hasfalad vastagságától is függ, de kb. 20. héttõl van rá esély!
Pontosan nem emlékszem, de a 20, 22. hét környékén már lehetett érezni. Nálunk a puszi vált be :) . Ha a párom puszilgatta a hasam a baba mindig nagyon belendült és ott mocorgott, ahol a puszi volt.
Én is 17 hetes vagyok és pont néhány napja éreztem õt a kezemmel elõször. Csak egy mozdulatot és azóta még kb 1-2szer, az is nyugalomban, hanyatt fekve :) Sajnos a páromnak még nem sikerült éreznie, de alakulunk :) Egyébként sokak számára hihetetlen, de magát a mozgást már a 12. héttõl érzem, azóta egyre több és határozottabb. Jah, nem tudom jelent e valamit, de még nem sokat nõtt a hasam!
16. hetet töltöttem szerdán, a kis "buborékokat" már a 13. hét óta éreztem, és egy órája a hátamon fekve 2 percig csak rugdosta a kezemet. Hívtam gyorsan a férjemet, de az õ hideg kezét már nem szerette... :) Nagyon jó érzés volt!!! Ja, és elsõ babám!
Én a 17-18. hétben éreztem elõször "kifelé", de csak a nagyobb rúgásokat. Mivel ez nem folyamatos, csak 1-2 mozdulat, nehéz megmutatni a férjemnek. Szegény általában hiába rohant, utána nem moccant a baba. Most, a 20. héten már tovább tartanak a mozgások, de még így is nehéz elcsípnie.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!