Találatok a következő kifejezésre: Lehet érezni a méhem (29 db)

Ultrahangon még nem voltam, csak egy vizsgálaton nogyogy, aki azt mondta h minden rendben van! De én nagyon félek h ne legyen méhen kivüli'Most kb 6 hetes vagyok'Hányadik héttől lehet érezni a méhen kivüli terheséget? Milyen tünetek vannak?

Legjobb válasz: szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:)))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!

szia! miért képzelsz be dolgokat? Ha voltál nõgyinél aki azt mondta, hogy minden okés, akkor mi a gond? Vagy nem bízol az orvosodban? Akkor menj el másikhoz! Ha beképzeled ezeket azzal többet ártasz a magzatnak, inkább örülj, hogy kismami vagy:) ))Ha méhen kívüli terhes lennél, akkor görcsölnél, véreznél és stb. Ne gondolj rosszra!!!
A méhen kívüli terhesség azt jelenti, hogy a petevezetõben ragadt a megtermékenyített petesejt, tehát az ultrahangon a méh üres, a teszt meg pozitív, plusz görcsölsz, és iszonyúan vérzel. Ha ez nincs, akkor kizárt, hogy méhen kívüli terhes vagy!Ha méhen kívüli lennél, akkor már nagyon-nagyon véreznél és görcsölnél, és az életeddel játszanál. HIDD EL, HOGY NEM VAGY AZ!!!!!! Nyugi és örülj!

A14-15. héten a has melyik részén lehet érezni a magzatmozgást? Hol van ilyenkor a méh?

Legjobb válasz: A méh felsõ része kb. félúton van a köldök és a szeméremcsont közt. Magzatmozgást ilyenkor inkább a már szült nõk éreznek meg, elsõszülõk kicsit késõbb. Elõször alul a méhnél fogod érezni a magzatmozgást, de mivel érdekes kis rezgõ érzés, lehet, hogy fentebb is fog sugározni. De más típusú hasmozgáshoz mégsem hasonlít, nem lehet összetéveszteni mással.

A méh felsõ része kb. félúton van a köldök és a szeméremcsont közt. Magzatmozgást ilyenkor inkább a már szült nõk éreznek meg, elsõszülõk kicsit késõbb. Elõször alul a méhnél fogod érezni a magzatmozgást, de mivel érdekes kis rezgõ érzés, lehet, hogy fentebb is fog sugározni. De más típusú hasmozgáshoz mégsem hasonlít, nem lehet összetéveszteni mással.
Nekem ekkor konkrét magzatmozgás még nem volt, ha esetleg buborékokat éreznél (én ezt éreztem 17+5 hétig, onnantól mozgást :) ) akkor azt is a köldök alatt valamivel. :)
Igen, érezheted. Én is 14 hetesen éreztem elõször Õt. Akkor én kaparászást éresztem, meg belsõ símogatást, szinte a bugyim vonalában, annyira lent! 33 hetes pocis
érezheted igen.nekem is elsõ baba és kb a 15.hét felénél kezdtem érezni.igaz csak nagyon gyengéden, de inkább olyan volt mint néhány apróbb rezgés:) hamarosan érezni fogod!
A kérdező hozzászólása: Idönként már érzek buborékokat, és kis kidudorodásokat, egészen lent is és kb.3cm-rel a köldököm alatt.Ebben nem voltam biztos, hogy már lehet a méhem ilyen magasan, szinte a köldököm alatt?Ezek szerint igen.
Szerintem bárhol lehet érezni, ahova ode tud érni a baba :) de most én is pont ezt várom, 18. hétben.
Köldök alatt bárhol lehet érezni. :) 23 hetes km
A kérdező hozzászólása: Rendben, mert eddig én szinte csak egy pontban érzem, na jó néha kb 5 cmre vagy jobbra vagy balra, akkor már lehet, hogy tényleg õ az :D

18 hetesen hogy és merre lehet érezni a baba mozgását? És mekkora a has? A méh menyire van már fent?

Legjobb válasz: Hétfõn leszek 18 hetes, és én is mindig lent érzem mozogni a szeméremcsont felett pár centire. Elsõ terhesség, és nagyon bizonytalanul érzem csak, találgatok, hogy ez Õ lehet-e már? Vékony vagyok, most kb. 44 kiló, de csak a napokban kezdem érezni, hogy kerekedik a hasam, aki nem tudja, mi a helyzet, az szerintem nem látja még. A nadrágjaim már nem érnek össze a derekamon, illetve nagyon kényelmetlen lenne, ha erõltetném a gombolást.

Hétfõn leszek 18 hetes, és én is mindig lent érzem mozogni a szeméremcsont felett pár centire. Elsõ terhesség, és nagyon bizonytalanul érzem csak, találgatok, hogy ez Õ lehet-e már? Vékony vagyok, most kb. 44 kiló, de csak a napokban kezdem érezni, hogy kerekedik a hasam, aki nem tudja, mi a helyzet, az szerintem nem látja még. A nadrágjaim már nem érnek össze a derekamon, illetve nagyon kényelmetlen lenne, ha erõltetném a gombolást.
En 18hetesen ereztem meg eloszor es alul a hasam aljanal.Amugy 20hetesen kb egyvonalban van a meh a koldokoddel, szoval most kicsivel alatta.Kellemes babavarast!(30h km):)
Én most kezdtem a 19 hetet, eddig nagyon ritkán éreztem, hogy megcsikiz belülrõl. De pár napja érzem, hogy néha megbökdös. Tegnap éjjel viszont arra ébredtem, hogy az ismerõs csikizést érzem, csak nagyon erõssen, és hozzá még bökdösést is. Utána alvó pózt változzam, és abbahagyta. Én buborék pukkanáshoz nem tudom hasonlítani, inkább olyan mintha csikizne, vakargatna valami belülrõl, vagy van amikor kifejezetten egy pici rugás, de inkább olyan kis bökdösés. Mindez a köldököm és a szeméremcsont között pont félúton, hol egyik oldal, hol másik oldal, hol középen.
18+2 hetes vagyok. Szinte semmi hasam nincs, pedig elég vékony vagyok. De ha nem tudnám hogy terhes vagyok, még nekem se tûnne fel. A babát nem érzem még. A méhemet ki tudom tapogatni kb 3-4 harántujjal a köldök alatt.
Én 18 hetesen nagyon lent éreztem még mozgolódni. A szeméremcsontom felett. A méhed kb. a 20. hét környékén éri el a köldök vonalát. Hogy mekkora egy 18 hetes pocak? Teljesen változó, én mindig a keresõbe ütöttem be és ott kutattam pocis képek után. Ilyenkor megnyugodtam hogy nem kisebb a hasam a többiekéhez képest :)
18 hetesen még kevesen érzik a mozgást. Én 20 hetesen éreztem elõször. Épp a dokihoz mentünk és nagyon rázos volt az ut. Minden bukkano után kaptam egyet. Olyan érzés mintha kicsi buborék pukkanna szét a hasadban. Utánna már egyre többször éreztem.
én ezt a böködést érzem a kezdetektõl. csikizést, meg buborékolást, amit sokan szoktak írni, nem. állítólag nagy hasam van, bár én nem tartom annak. kb olyan, hogy ha valaki rám néz, azt gondolja, hogy 50%, hogy terhes, 50%, hogy hájas :)
én 18 hetesen úgy néztem ki, mint aki bezabált :) és nem éreztem még semmi mozgást. elõször 21+6 voltam, amikor megrúgta a kezemet! a kezemmel éreztem meg elõször õt, nem is a pocakommal. De nekem mellsõ falon tapadt a méhlepény, állítólag akkor késõbb érezni a mozgást.

A méhlepényem a fundusban helyezkedik el! Az jó? A méh teteje az ugye? ! Ilyenkor ha igy helyezkedik el elöbb lehet érezni a babát mocorogni?

Legjobb válasz: Igen, az jó. Tulajdonképpen minden jó, ha a lepény nem éri a méhszájat, az az egyetlen olyan állapot, amivel jobban kell vigyázni. A fundus a méh teteje, boltozata. Az én placentám is a fundusban volt és 17-18 hetes voltam, amikor elõször éreztem a magzatmozgást. Elsõ baba, de már ez is kicsit késõnek számított, mert itt sokan írják, hogy már 15 hetesen éreznek apró pillangómozgásszerû valamit. Nah, nekem ilyen nem volt, az elsõ mozgás egy jól érezhetõ rúgás volt, a második két nappal késõbb történt, akkor a hátamon feküdtem, a férjem mellettem és konkrétan õ is érezte már. Szóval egybõl elég intenzíven jelentkezett be a fiam. És nem voltam kövér, nem volt vastag hasfalam. A mozgások egyébként a 20. hétre váltak rendszeressé, de még akkor is volt, hogy egy-egy napig nem éreztem (vagy nem vettem észre).

Igen, az jó. Tulajdonképpen minden jó, ha a lepény nem éri a méhszájat, az az egyetlen olyan állapot, amivel jobban kell vigyázni. A fundus a méh teteje, boltozata. Az én placentám is a fundusban volt és 17-18 hetes voltam, amikor elõször éreztem a magzatmozgást. Elsõ baba, de már ez is kicsit késõnek számított, mert itt sokan írják, hogy már 15 hetesen éreznek apró pillangómozgásszerû valamit. Nah, nekem ilyen nem volt, az elsõ mozgás egy jól érezhetõ rúgás volt, a második két nappal késõbb történt, akkor a hátamon feküdtem, a férjem mellettem és konkrétan õ is érezte már. Szóval egybõl elég intenzíven jelentkezett be a fiam. És nem voltam kövér, nem volt vastag hasfalam. A mozgások egyébként a 20. hétre váltak rendszeressé, de még akkor is volt, hogy egy-egy napig nem éreztem (vagy nem vettem észre).

Ha kicsit fáj a jobb petefészeknél az nem baj? Lehet hogy a méh növekszik? Mert csak este érezni.

12 hét után tartok

Legjobb válasz: Igen, növögethet a babád, és a méhszalagok feszülnek.. de akkor is fájhat ha túlhajtod magad és nem pihensz eleget.. Ez megmagyarázza a fájdalom esti jelentkezését.. Pihensz eleget?

Igen, növögethet a babád, és a méhszalagok feszülnek.. de akkor is fájhat ha túlhajtod magad és nem pihensz eleget.. Ez megmagyarázza a fájdalom esti jelentkezését.. Pihensz eleget?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom van-e köze hozzá de a babó már pár napja megmozdult.
Igen, a méhed, illetve a baba is "kinyomódik" néha :)
Szia! Igen, valószínûleg a méhed tágul, mert mocorog és növekszik a babád.

Lehet hogy baba? A pé-m 1-én volt. A mensim 28-31 napos szokott lenni. Pénél fájt a hasam, de utána sem mult-múlik, olyan folytonos, tompa enyhe nyomásérzés, mintha folyamatosan érezném a méhem.

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! Nekem is a hol melegem van, hol fázom volt a gyanús, rázott a hideg, émelyegtem, és a hastájon húzott, picit égett, csípett. Nem mindenki érzi meg ilyen korán a tüneteket, aki nagyon szeretné a babát, az pedig produkálni is tudja. :o) Én ciklus 23. napján teszteltem, 4 nappal a nem várt mensi elõtt. Clearblue határozottan kimutatta, Corax Be sure -on pedig halványan, de szintén kimutatta a terhességet.

Szia! Nekem is a hol melegem van, hol fázom volt a gyanús, rázott a hideg, émelyegtem, és a hastájon húzott, picit égett, csípett. Nem mindenki érzi meg ilyen korán a tüneteket, aki nagyon szeretné a babát, az pedig produkálni is tudja. :o) Én ciklus 23. napján teszteltem, 4 nappal a nem várt mensi elõtt. Clearblue határozottan kimutatta, Corax Be sure -on pedig halványan, de szintén kimutatta a terhességet.
ha hamarabb tesztelsz használj Clearblue tesztet az jó érzékeny. hát elméletileg ha terhes vagy halvány csíkot kell mutasson. Hajrá!
Nekem is 1-én volt pé-m. Azóta fájdogál a hasam és éjszaka is kellemetlen, ha véletlenül ráfekszem. A mellem szintén nagyon érzékeny, és már a reggeli hányinger is elkapott két napja. Ja és egész hétvégén azzal "szórakoztam", hogy hol felöltöztem mert fáztam, hol levetkõztem, mert melegem volt, bár a hõmérséklet állandó volt. Én 12-én teszteltem (Gabriel) és halványan + volt. Szerintem neked is baba van a dologba. Minél elõbb tesztelj(egyébként úgy tudom, hogy a beágyazódást követõ 3 nap után mutatja a teszt a terhességet, persze ez egyénileg eltérõ) Szorítok :-)))!!
A kérdező hozzászólása: sziasztok!! nem bírtam ki, délben vettem egy tesztet és határozottan pozitíííívvv!!! :) annyira boldog vagyok!!! és a hab a tortára: legjobb barátnõm ma hívott: 6hetes a pocilakója!! Minden babáravágyónak ilyen csodás pillanatokat kívánok!!!! boldog karácsonyt és egészséges új évet mindnyájatoknak!!!

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

Méhen kívüli terhességnél lehet érezni, hogy mozog a baba?

Legjobb válasz: Egyet értek, sõt ha méhen kívüli és az elején nem veszik észre, bele is lehet halni. Mire a babát érezné az ember már rég nem élne. Általában az elején 5-6-7 hetesen kiderül hogy méhen kívüli-e, és akkor megmûtenek.

Szia! 14-15 hetes lehettem, amikor kiderült, hogy méhen kívüli terhes vagyok (addig azt mondták szimulálok, mert 3 hónapon keresztül orvoshoz jártam, annyira rosszul voltam). Nekem a petevezetékben volt elakadva, de semmit nem éreztem, azon kívül, hogy a hasam annyira fájt, hogy menni alig tudtam. Azt mondta az orvos, hogy az utolsó pillantban derült ki.
Hát lehet, hogy akkor még olyan pici volt, hogy nem mutatta semmi.Ha érzed, hogy mozog akkor tuti nem méhen kívüli, normál terhességnél fáj a hasad alja ahogy tágul a méhed. A méhen kívülinél nekem a köldökömtöl fájt a jobb oldalamhoz, tünetre azt mondták vakbél. Szerintem ne izgulj, nem méhen kívüli.Utolsó voltam.
Egyet értek, sõt ha méhen kívüli és az elején nem veszik észre, bele is lehet halni. Mire a babát érezné az ember már rég nem élne. Általában az elején 5-6-7 hetesen kiderül hogy méhen kívüli-e, és akkor megmûtenek.
Ha méhen kívüli terhes vagy, akkor nem hinném hogy fogod érezni a baba mozgását, hiszen akkor sajnos nem tarthatod meg. Ez elég korán ki kéne hogy derüljön, az uh-on látja az orvos, hogy méhen belül vagy kívül helyezkedik e el. Remélem nem lesz gond, hátha mégsem méhenkívüli!!! Egyébként, mibõl gondolod hogy az vagy, voltál már orvosnál? Ha igen, táncsak mondta volna, nem? Sõt tuti!!!
Mire a babát mozogni lehet érezni addigra már régen ki kell, hogy derüljön, ha méhen kívül van.
a 8-10 hetes méhen kívüli terhesség már életveszélyes lehet, tehát addigra általában mûtéttel megszakítják az ilyen terhességet. a magzat akkor 3 centi... nem lehet érezni.
Na jó, de uh-t csináltak nem? Ha akkor a méhben volt, onnan már nem megy sehova. Egyébként nekem is szokott fájni a hasam alja, de én láttam uh-n hogy hol van.
Februárban mit mondtak, nem vagy terhes vagy nem vagy méhen kívüli terhes? Hiszen ha akkor látták, hogy terhes vagy 2 hónap és szülni fogsz??? Ha nem voltál terhes most lett egy pozitív teszted és már mozog is a baba? Nekem ez nem tiszta, ne haragudj...
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy februárban voltam, de akkor azt mondták, hogy nem vagyok az.. Tegnap elõtt csináltam tesztet és pozitv lett, és 2 hete kb. érzem, hogy mozog.. De ezzel az a baj, hogy sûrûn fáj a hasam alja..és mindenhol neten azt írják, hogy ez a méhen kívüli terhesség egyik jele :( Hétfõn megyek nõdokihoz :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hétfõn minden kiderül! Az utolsó válaszoló egy picit megnyugtatott! :)
Kedves LEPONTOZÓK! Nem tudom mi az ami nem tetszett a válaszomban! Talán mert leírtam, hogy 3, 5 hónapon keresztül, a miómától kezdve, vakbél, és szimula volt a diagnózisom???? Közben én úgy éreztem elpusztulok a fájdalomtól, de senki nem hitt nekem! Csak akkor amikor a hasi uh-n kiderült, hogy egy 2, 5 cm-es vérrel telt ciszta van a hasüregemben. Ekkor a sebész, nõgyógyász mindjárt kétségbe esett, a mûtõben derült ki, hogy 6, 5cm-es a petevezetékem! Nem túl nagy élmény volt, így hát nem kívánom senkinek!!!! 12.24 és 12.28-as válaszoló voltam!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!