Találatok a következő kifejezésre: Lehet érezni, már befordult a (2 db)

Lehet érezni, ha már befordult a baba?

Mostanában sokkal lejebb érzem a rúgásokat,mint eddig.

Legjobb válasz: Nem, nem igen lehet érezni. Van hogy lejjebb, van hogy oldalt és van hogy fennt mocorog, de ez még ne jelnzi a beilleszkedést. Barátnõm babája szülés elõtt 2 héttel fordult meg, de nm is érezte. Az uh majd megmondja, nyugi:-)

Nem, nem igen lehet érezni. Van hogy lejjebb, van hogy oldalt és van hogy fennt mocorog, de ez még ne jelnzi a beilleszkedést. Barátnõm babája szülés elõtt 2 héttel fordult meg, de nm is érezte. Az uh majd megmondja, nyugi:-)
Én nem éreztem, mikor befordult.

Azt észre lehet venni (esetleg érezni), hogy befordult-e már a baba? Vannak jelei?

Legjobb válasz: 24 hetes Uh-on még fejjel lefele volt a babám, rá néhány napra éreztem, hogy nagyon feszül a rekeszem alatt.A 28 hetes Uh-on már farfekvéses volt. Rákérdeztem az orvosnál és mondta, biztos akkor fordult meg, amikor éreztem azt a feszülést a rekeszem alatt. Néhány nappal a 32 hetes Uh. elõtt szintén ezt a feszülést éreztem, ugyanott. Az Uh-on már megint fejjel lefele befordulva van. Remélem már nem fordul vissza.

24 hetes Uh-on még fejjel lefele volt a babám, rá néhány napra éreztem, hogy nagyon feszül a rekeszem alatt.A 28 hetes Uh-on már farfekvéses volt. Rákérdeztem az orvosnál és mondta, biztos akkor fordult meg, amikor éreztem azt a feszülést a rekeszem alatt. Néhány nappal a 32 hetes Uh. elõtt szintén ezt a feszülést éreztem, ugyanott. Az Uh-on már megint fejjel lefele befordulva van. Remélem már nem fordul vissza.
Szia, ezen már én is filóztam, mert nagyon úgy tûnik, hogy a kislányom befordult. Én abból gondolom, hogy a csuklását mindig lent, a hasam alján érzem, és a hasam felsõ részén mindig csak egy "pukli" van, ha kinyomja a kis popsiját, régebben a feje is ott volt valamerre. Meg mintha egy kicsit másképp is mozogna, az oldalam irányába csak a kezeit meg a lábacskáit érzem. UHn még nem voltunk, így nem tudom biztosan, csak sejtem, hogy befordult a kincsem:) Elvileg ilyenkor a pocak is lejjebb helyezkedik el, könnyebben kapsz levegõt, meg a gyomrod sem nyomódik annyira össze. Ezt én nem vetem észre, mivel a baba eddig is eléggé lent volt.
A lenti csuklás-epicentrum, és a rugások a bordádon is erre utalhatnak. És a popó-dudorítás is elég egyértelmûnek tûnt a pocak kozepe körül, egyik oldalon. Persze ha ezt nem érzed, akkor is lehet fejjel lefelé, csak az arcával néz kifelé, ami még változhat. Ha már be is fordult, akkor a koponya beilleszkedése még késõbb lesz, ekkor száll lejjebb a pocak. Ekkor enyhül elméletileg a gyomorégés, a bordán a rúgás (bár nekem így is eléri:) És mehetsz 5 percenként pisilni....
A kérdező hozzászólása: Hétfõn voltam 4D-n és meglepõdtem mert a baba feje jobb oldal volt kissé lefelé ferdén de még nem befordulva. A bal oldalon szokott kicsúcsosodni a hasam és mindig azt hittem az a feje...de ezek szerint pont a lába volt:) Most 30 hetes vagyok szeretném ha már befordulna mire megyek a 32 hetes uh-ra. A héten éreztem a szemérem domb felett egészen alul olyan pici "birizgálást" talán a keze? Nem tudom. Olvastam, hogy hintázás segíthet, hogy beforduljon a baba ez igaz lehet? Mert akkor hintázom:) Nekem egyébként a doki azt mondta, ha már egyszer befordult akkor úgy is marad...ezek szerint még sem.
Szerintem ne aggódj ezen, biztos jó úton haladsz. nekem is haránton keresztül jutott el a feje alulra 30-32 hét körül, de addig össze-vissza vándorolt, egy pillanatkép alapján nem lehet tudni hogy másnap hol van. A szeméremdomb feletti nyomás nálam a koponyától volt :)
Szia!A szeméremdomb felett ott alul nekem is szokott piszkálódni, nem tudom mit csinálhat, én 3 hét múlva megyek a 32.hetes uh-ra kiváncsi leszek mit látnak majd, nekem már kétszem megfordult a baba, utoljára farfekvésû volt...
Nekem így volt: Hétfõn az orvosnál még keresztben volt, kedd délután óriási ramazurit csapott (meg is lepõdtem, szemmel láthatóan ügyködött vmin), szerdán a 4D-n pedig már szépen le volt fordulva! 31 hetes múltam akkor. Ne aggódj, az utolsó pillanatig megfordulhat még, bár a helye egyre kevesebb, nem vagy(tok) elkésve egyáltalán!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!