Találatok a következő kifejezésre: Lehet érezni, már (113 db)

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

17hetes terhesen lehet érezni már a babát? Úgy érzem néha mintha egy labda lenne a hasamban.

Ez normális?Mikortól látszik már a pocak?

Legjobb válasz: Én 16/4 hetes vagyok (elsõ babás) nekem már látszik a pocakom egy kicsit, igen az a labdaszerûség pedig a babád lesz már. Jó babavárást!!!

Én 16/4 hetes vagyok (elsõ babás) nekem már látszik a pocakom egy kicsit, igen az a labdaszerûség pedig a babád lesz már. Jó babavárást!!!

Ha valakinél nincsenek kezdeti rosszullétek, akkor csak úgy jön rá, hogy babája van, hogy nem jön meg a havija? Vagy azt lehet érezni? (Már hogy megfogant a babájuk. )

Köszi a választ, mindenkinek!

Legjobb válasz: igen, nagyon sok olyan van, akinek kizárólag a mensi elmaradása jelzi, hogy baba van, semmi más. nekem nem így volt. nem voltak rosszulléteim, voltak tüneteim, amik mensi is utalhatnak, de éreztem, hogy itt baba van :) Mind a kétszer! 11hkm

igen, nagyon sok olyan van, akinek kizárólag a mensi elmaradása jelzi, hogy baba van, semmi más. nekem nem így volt. nem voltak rosszulléteim, voltak tüneteim, amik mensi is utalhatnak, de éreztem, hogy itt baba van :) Mind a kétszer! 11hkm
Nekem csak az jelezte, hogy nem jött meg. Semmi tünetem nem volt. Se mellfeszülés, se hányinger, semmi. Eleinte azt hittem, hogy valami baj van. Annyi tünetem volt végül az egész terhesség alatt, hogy egy idõ után rugdosni kezdett, meg vizesedett a lábam úgy a harmadik hónaptól. Szerencsésnek mondhatom magam azt hiszem. Kíváncsi leszek, hogy a második babánál is így lesz e.
Én is akkor kezdtem gyanakodni, amikor nem jött meg. Ráadásul én nem is számítottam terhességre, és világ életemben olyan szétszórt voltam, hogy azt se tudtam pontosan, hogy mikor kell megjönnie :) Csak felfigyeltem, hogy már bizony régen jött meg. Ezen kívül az egyetlen változás az volt, hogy nagyon feszült a mellem. Ja, meg hogy sûrûbben jártam pisilni.
Nekem sem jött meg, semmilyen tünetem nem volt az elején.Aztán kb.2.5 hónapos lehettem és álomkórban szenvedtem kb.1.5 hónapig, olyan szinten, hogy aludnom kellett a kocsiban fél-1 órát munka alatt.Ennyi.
nekem sem volt semmi rosszullétem.egy hetet késett, viszont a melleim rettentõen feszültek, és néha szurkált a hasam-mintha megjönne, de valahol éreztem, hogy ez más :-) nálam az se tünet, hogy sokat kellett pisilnem, mert alapból sokat járok.-és 2hónapos kortól állandóan csak aludtam volna, és nagyon fejlett lett a szaglásom. mellesleg 6hetesen mentem orvoshoz :-)
Nekem anno csütörtökön kellett volna megjönnie, de nem jött. Sehogyse jutottam el terhestesztért, így csak vasárnap tudtam tesztelni, akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Nagyon nagyon fáradt voltam azon a héten, állva el tudtam volna aludni, de a frontra fogtam. Nem számítottam rá, hogy terhes vagyok, mert rögtön elsõ próbálkozásra sikerült az esküvõ után, és valahogy azt hittem, hogy több hónap lesz, mire teherbe esek. Szóval amikor megjelent a második csík, kb egy másodperc múlva, el se hittem :) :)

Hány napos terhesen lehet érezni már tüneteket? lehetséges hogy az elejétől kezdve többet alszok és eszek?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más sajnos. Nekem az elmaradt mensinél volt reggelente hányingerem és a mellem nagyon érzékeny volt. De ez nem mérvadó.

Ez mindenkinél más sajnos. Nekem az elmaradt mensinél volt reggelente hányingerem és a mellem nagyon érzékeny volt. De ez nem mérvadó.
Igen, ez mindenkénél más. Nekem már a mensi elõtt egy héttel jelentkezett a nagyfoku fáradság és ingerlékenyebb is lettem.
Nekem az elmaradt mensi elott 1 hettel mar olyan erzekeny volt a cicim, h meg a cicifix is idegesitett, es allamdoan azt neztem fel szemmel, h mikor tudnak mar lefekudni 1 jot aludni.Meg az sem volt problema ha d.e. 11kor keltem fel 13:00kor ugybol agynak estem keso delutanig....ugy aludtam mint 1 medve...:o) Amugy mar tudsz vmi biztosat? Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: konkrétat nem tudok csak annyit hogy egész nap csak alszok és eszek....köszönöm a válaszokat!
Ez azért még nem sok tünet. :) Bár tény és való, hogy a sok alvás utalhat babára. De ha a kérdésed arra vonatkozik, hogy egybõl a megfoganástól lehet-e érezni valamit, akkor nem. Idõnek kell eltelnie, amíg érezhetsz emiatt tüneteket. A beágyazódásig legalábbis tuti nem érzel semmit.
A kérdező hozzászólása: és mikortól van beágyazódás? sajna eléggé nem értek ehhez:(

18 hetesen hogy és merre lehet érezni a baba mozgását? És mekkora a has? A méh menyire van már fent?

Legjobb válasz: Hétfõn leszek 18 hetes, és én is mindig lent érzem mozogni a szeméremcsont felett pár centire. Elsõ terhesség, és nagyon bizonytalanul érzem csak, találgatok, hogy ez Õ lehet-e már? Vékony vagyok, most kb. 44 kiló, de csak a napokban kezdem érezni, hogy kerekedik a hasam, aki nem tudja, mi a helyzet, az szerintem nem látja még. A nadrágjaim már nem érnek össze a derekamon, illetve nagyon kényelmetlen lenne, ha erõltetném a gombolást.

Hétfõn leszek 18 hetes, és én is mindig lent érzem mozogni a szeméremcsont felett pár centire. Elsõ terhesség, és nagyon bizonytalanul érzem csak, találgatok, hogy ez Õ lehet-e már? Vékony vagyok, most kb. 44 kiló, de csak a napokban kezdem érezni, hogy kerekedik a hasam, aki nem tudja, mi a helyzet, az szerintem nem látja még. A nadrágjaim már nem érnek össze a derekamon, illetve nagyon kényelmetlen lenne, ha erõltetném a gombolást.
En 18hetesen ereztem meg eloszor es alul a hasam aljanal.Amugy 20hetesen kb egyvonalban van a meh a koldokoddel, szoval most kicsivel alatta.Kellemes babavarast!(30h km):)
Én most kezdtem a 19 hetet, eddig nagyon ritkán éreztem, hogy megcsikiz belülrõl. De pár napja érzem, hogy néha megbökdös. Tegnap éjjel viszont arra ébredtem, hogy az ismerõs csikizést érzem, csak nagyon erõssen, és hozzá még bökdösést is. Utána alvó pózt változzam, és abbahagyta. Én buborék pukkanáshoz nem tudom hasonlítani, inkább olyan mintha csikizne, vakargatna valami belülrõl, vagy van amikor kifejezetten egy pici rugás, de inkább olyan kis bökdösés. Mindez a köldököm és a szeméremcsont között pont félúton, hol egyik oldal, hol másik oldal, hol középen.
18+2 hetes vagyok. Szinte semmi hasam nincs, pedig elég vékony vagyok. De ha nem tudnám hogy terhes vagyok, még nekem se tûnne fel. A babát nem érzem még. A méhemet ki tudom tapogatni kb 3-4 harántujjal a köldök alatt.
Én 18 hetesen nagyon lent éreztem még mozgolódni. A szeméremcsontom felett. A méhed kb. a 20. hét környékén éri el a köldök vonalát. Hogy mekkora egy 18 hetes pocak? Teljesen változó, én mindig a keresõbe ütöttem be és ott kutattam pocis képek után. Ilyenkor megnyugodtam hogy nem kisebb a hasam a többiekéhez képest :)
18 hetesen még kevesen érzik a mozgást. Én 20 hetesen éreztem elõször. Épp a dokihoz mentünk és nagyon rázos volt az ut. Minden bukkano után kaptam egyet. Olyan érzés mintha kicsi buborék pukkanna szét a hasadban. Utánna már egyre többször éreztem.
én ezt a böködést érzem a kezdetektõl. csikizést, meg buborékolást, amit sokan szoktak írni, nem. állítólag nagy hasam van, bár én nem tartom annak. kb olyan, hogy ha valaki rám néz, azt gondolja, hogy 50%, hogy terhes, 50%, hogy hájas :)
én 18 hetesen úgy néztem ki, mint aki bezabált :) és nem éreztem még semmi mozgást. elõször 21+6 voltam, amikor megrúgta a kezemet! a kezemmel éreztem meg elõször õt, nem is a pocakommal. De nekem mellsõ falon tapadt a méhlepény, állítólag akkor késõbb érezni a mozgást.

Az en tortenetem. Lehet erezni a menszi elott valamit? Ha terhes vagy. Es ha mar egy valakinek sikerul segitenem mar megerte. Sok kerdesre valaszt adok azt hiszem?

az emberi szervezet menyire megcafolja onmagat.sajat petdam: negy honapig allandoan probalkoztunk majdnem minden nap menszi kivetelevel. nem szamoltam nem homeroztem csak nagyon akartam. semmijen de tenyleg semmijen tunetem nem volt csak azt vettem eszre hogy nem jott meg harminc napra ra teszteltem pozitivat majd ujabb egy het es ultrahangon is latta a doki.majd kb.harom honap allando hanyiger es a fojtatasa is.....

Legjobb válasz: szeretnem megosztani veletek a tapasztalataimat hatha valaki kedesere talal valaszt. lehet e erezni barmit is a nem vart elott? igen lehet! letrejohet e a terhesseg ha a peteeres napjan este vagyunk egyutt? igen letre stb...

A kérdező hozzászólása: szeretnem megosztani veletek a tapasztalataimat hatha valaki kedesere talal valaszt. lehet e erezni barmit is a nem vart elott? igen lehet! letrejohet e a terhesseg ha a peteeres napjan este vagyunk egyutt? igen letre stb...
Gratulálok! Akkor te szerencsés vagy! Szerintem többen is vagyunk így mint ahogyan te teherbe estél, csak nekünk még nem sikerült. Semmivel nem indultunk roszabb esélyel mert velünk is minden rendben van a baba mégis várat magára. Ezzel nem megsérteni akarlak, félre ne értsd, de ez így van szerintem. Mi csak reménykedünk hátha természetes uton mégis jön. (a sorstársaim nevében is.)
A kérdező hozzászólása: es ezt is csak a mult honapban probalgattam. 25 napos a ciklusom es nekem a 13. dik napra esett a peteeresem.mivel az reggel kezdodik eszre is vettem hogy olyan tompan faj a mehem es kitapinthatoan puha, nyitott volt a mehszajam.akkor este es elotte par nappal voltunk egyutt mert maskor nem birtunk egesz honapban. a peteeresem utan kb masfel hetig allandoan tompan fajt a mehem .megjegyzem hogy azota amiota a lanyom megszulettet eszre sem vettem ha megkaptam csak a fehernemun lattam. majd mikor eljott a menszi napja es utana meg negy napig nagy fajdalmaim voltam mint amikor nagyon nagyon meg akar jonni de semmi nem jott.tegnap teszteltem pozitivat tehat egy honapban figyletem arra mikor legyunk egyutt es sikerult . TERHES VAGYOK ! ES NAGYON BOLDOG!
kszönjük, hogy segíteni akartál!Nem megbántani akarlak, de ezzel igazán nem segítettél, mert szerintem mindenki ugyanezeket teszi, mint Te, csak valami okból nem sikerül. Valami probléma miatt. Sokan vannak rajtad kivül is, akiknek rögtön elsõ probálkozásra összejön. Nekem sajnos nem volt peteérésem, így hiába írod, hogy mit és hogyan kell tenni, nem jönne össze a baba. :(
Hát, gratulálok nektek, örülj a babáidnak, és hogy szerencsés vagy. Nem akarlak megbántani, de nem bírom, amikor valaki, akinek szerencséje volt, megakarja magyarázni másoknak, hogy hogyan kell babát csinálni. Az elmélettel tisztában vagyunk mi is, az hogy nem mindenkinek jön elsõre, az a természeten múlik, nem rajtunk...
A kérdező hozzászólása: hogy az irigyseg mit ki nem hoz az emberekbol......
Szerintem itt nincs szó irigységrõl! Olvasd már el , hogy miket írtál! Akkor Te pedig dicsekszel, hogy neked sikerült elsõre. Azokkal amiket leírtál nem segítettél senkinek, mert ezeket mindenki tudja. Kioktatóan írtál, mintha Te lennél a prof. Ezen az oldalon nem irigyek a leendõ anyukák, inkább drukkolnak egymásnak és örülnek, ha valakinek sikerül.

Nekem 7hetesen nem volt szivhang. Jövöhét megyek vissza orvoshoz, remélem már lessz. Ezt lehet érezni valahogy? Vagy csak az orvos tudja megmondani? Nagyon izgulok már.

Legjobb válasz: Sajnos ezt nem fogod érezni, csak az orvos látja majd az UH-n. 6+6 hetesen nekem is annyit mondott az orvos, hogy lát egy kis pulzálást, de lehet hogy pár nappal fiatalabb a terhesség, ezért nem egyértelmû. Nekem 3 hetet kellett várnom, majd megõrültem. :) Minden jót! 22 hetes km

Sajnos ezt nem fogod érezni, csak az orvos látja majd az UH-n. 6+6 hetesen nekem is annyit mondott az orvos, hogy lát egy kis pulzálást, de lehet hogy pár nappal fiatalabb a terhesség, ezért nem egyértelmû. Nekem 3 hetet kellett várnom, majd megõrültem. :) Minden jót! 22 hetes km

Lehet érezni, ha már befordult a baba?

Mostanában sokkal lejebb érzem a rúgásokat,mint eddig.

Legjobb válasz: Nem, nem igen lehet érezni. Van hogy lejjebb, van hogy oldalt és van hogy fennt mocorog, de ez még ne jelnzi a beilleszkedést. Barátnõm babája szülés elõtt 2 héttel fordult meg, de nm is érezte. Az uh majd megmondja, nyugi:-)

Nem, nem igen lehet érezni. Van hogy lejjebb, van hogy oldalt és van hogy fennt mocorog, de ez még ne jelnzi a beilleszkedést. Barátnõm babája szülés elõtt 2 héttel fordult meg, de nm is érezte. Az uh majd megmondja, nyugi:-)
Én nem éreztem, mikor befordult.

Mikor a nemvárt ideje eljön, akkor már lehet érezni terhességi jeleket?

Tudom ez még korai, de nekem nagyon feszül a hasam kb egy- másfél hete, vannak mensiszer? görcseim, érzékeny a bimbóm. Tüsz?repedés biztos volt, mert nyomonkövették.

Legjobb válasz: Nem várt 3 nappal nagyon álmos voltam,napokig,ill. nagy mellfájdalmam volt.Hidd el,ezeket nem fogod produkálni.:) Ezt érezni fogod,hogy máshogy vagy álmos,ill. máshogy fáj a melled.:) Sok sikert.Nézd meg a reggeli hõdet,ha magas,reménykedhetsz.(ha 37 felett van)

Nem várt 3 nappal nagyon álmos voltam, napokig, ill. nagy mellfájdalmam volt.Hidd el, ezeket nem fogod produkálni.:) Ezt érezni fogod, hogy máshogy vagy álmos, ill. máshogy fáj a melled.:) Sok sikert.Nézd meg a reggeli hõdet, ha magas, reménykedhetsz.(ha 37 felett van)
Ez egyéni, de én a pé utáni 8. naptól éreztem egyre erõsebben a hányingert, mellfeszülést. Görcsöm nem volt. A hcg-teszt szerintem a 12. nap elõtt nagyon ritkán pozitív. Van esélyed.
A kérdező hozzászólása: Szépen éreztem a tüszõrepedést, elviekben beágyazódáskor is volt erõs görcsöm, pénteken újból tesztelek, az lesz a 15. DPO.Esténként nagyon hamar rámjön a fáradtság. Hát nagyon remélem, hogy sikerül. A mellemet nem mondanám, hogy feszül, csak extra érzékeny, nagyobb, és nehéz. Reménykedek, mert várjuk már nagyon a babát, és köszi a gyors válaszokat :-)
Szia!Én is már elõtte éreztem dolgokat.Mivel nem konkrétan terveztük a babát, cigiztem és az elsõ jel az volt, hogy nem kívántam.Nagyon fáradékony is voltam.Mensi kimaradása után 5 nappal teszteltem, ami erõs 2 csík volt.Szerintem elõbb is kimutatta volna csak én még akkor nem figyeltem fel rá ezekre a kis jelekre.

Miért lehet érezni a "mindjártmegjön" érzést, miközben már baba van a dologban?

Legjobb válasz: szia. ezt érezni is fogod egy darabig,azért mert nõ a méhed. egy 20éves kismami:)

szia. ezt érezni is fogod egy darabig, azért mert nõ a méhed. egy 20éves kismami:)
Valóban igaza van az elsõ válaszolónak!Ez teljesen normális mivel nõ a méhed és nyúlnak a méhszalagok! Boldog babavárást! 30 hetes pocakos
A szervezeted még nem állt át . Hormonális változások zajlanak, ezért van ez az érzés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Gratulálok! Élvezd ki minden percét a terhességnek! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ilyen korán? pár napja lett pozitív!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm... :DDDD Már 13 hónapos a kisfiam :) ))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!