Találatok a következő kifejezésre: Lehet élni nélkül (96 db)

Lehet élni manapság jogosítvány nélkül?

5 éve, az autóbalesetem óta nem bírom a sebességet és az autókat, busszal vagy vonattal még úgy nagyjából elvagyok, de ha kocsiba kell ülni, rosszul leszek. Lehetetlen, hogy valaha is megszerezzem a jogsit, nem is nagyon vágyom rá, és fölöslegesnek érezném kidobni rá azt a rengeteg pénzt (nincs is annyi pénzem, ez meg a másik), ha úgyse fogok vezetni. Viszont azt vettem észre, manapság csak akkor vagy valaki, ha van jogsid meg saját kocsid, munkahelyet is hamarabb adnak egy olyan embernek, aki tud vezetni. 21 éves vagyok és máris sokan ledöbbennek, ha megtudják, hogy még nincs jogsim és nem is tervezem. Tényleg ennyire lehetetlen manapság jogsi nélkül élni? Kés?bb, ha munkát vállalok, nagy hátrányom lesz ebb?l?

Legjobb válasz: Én 23 vagyok, és nincs jogsim - eddig egész jól érzem magam. :) Szerintem lehet jogsi nélkül élni, nem minden munkahelyen kérik (bár az igaz, hogy a legtöbb helyen elõnyt jelent, de kifejezetten nem kérik mindenhova). Nem tudom, mit tanulsz, vagy mit akarsz dolgozni, de szerintem jogsi nélkül sincs sokkal kevesebb esélyed elhelyezkedni, mint jogsival. Manapság senkinek nem könnyû munkát találni, de ha a többi "adottságodra" rágyúrsz, akkor nem lesz belõle hátrányod - szerintem. Ha meg baleseted volt, akkor szerintem teljesen érthetõ, hogy most nem akarsz jogsit. Késõbb még ki tudja, lehet változik ez, de ha nem szerintem az sem baj. Nekem sincs, és mégis boldogulok. :)

Én 23 vagyok, és nincs jogsim - eddig egész jól érzem magam. :) Szerintem lehet jogsi nélkül élni, nem minden munkahelyen kérik (bár az igaz, hogy a legtöbb helyen elõnyt jelent, de kifejezetten nem kérik mindenhova). Nem tudom, mit tanulsz, vagy mit akarsz dolgozni, de szerintem jogsi nélkül sincs sokkal kevesebb esélyed elhelyezkedni, mint jogsival. Manapság senkinek nem könnyû munkát találni, de ha a többi "adottságodra" rágyúrsz, akkor nem lesz belõle hátrányod - szerintem. Ha meg baleseted volt, akkor szerintem teljesen érthetõ, hogy most nem akarsz jogsit. Késõbb még ki tudja, lehet változik ez, de ha nem szerintem az sem baj. Nekem sincs, és mégis boldogulok. :)
vidéki ként muszáj jogsi meg kocsi. Ha városban laksz ott kaphatsz munkát így is
nekem van jogsim, de mióta megvan, azóta sem ültem kocsiba, egyszerûen nem szeretem..pedig elõbb utóbb muszály lesz.
hát csak lehet, legalábbis nagyon sokan kénytelenek vagyunk, mert még magára a jogsira sincs pénzünk, nem még autót venni és fenntartani, meg tankolni bele. :)
Én jól elvagyok tömegközlekedéssel is, nem vágyom kocsira. Csak a pénzt eszi és rengeteg macera van vele. Ez Magyarország, Európa és nem a vidéki Amerika, ahol tényleg nem lehet kocsi nélkül meglenni. Nem fog semmi hátrány érni az életben, ha nincs jogsid meg kocsid.
26éves vagyok, és igaz robogóra van jogsim (az is évek óta ott áll a garázsban), de kocsira nem szeretnék, illetve akkor igen ha valamilyen hibrid autó lenne (a magyar elektromos autónak örülnék), és minél kisebb, mert a nagy autóban elveszik az önbizalmam, félek, hogy nem tudnám irányítani, de ha majd lesznek hibrid Smartok, esetleg a vizsgát is leteszem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a barátomnak van, így ha nagyon muszáj akkor azzal megyünk valahová. De tesóm aki 21 lesz, jogsit kapott volna ajándékba tavaly, de õt meg egyáltalán nem hozza lázba a vezetés.

Hogy mondják azt angolul, hogy "nélkületek nem lehet élni" vagy "a banda nélkül nincs élet"?

Vagy valami hasonlót. Azt szeretném kifejezni, hogy az adott együttes nélkül nem tudok élni. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: I can't live without you. (Nem tudok élni nélkületek.) There is no / isn't live without the band. (Nincs élet a banda nélkül.)

I can't live without you. (Nem tudok élni nélkületek.) There is no / isn't live without the band. (Nincs élet a banda nélkül.)
Sorry, a második mondatban az life akart lenni, nem live.
Kicsit szabadon és helytelenül: - Can't live without you guys. - There's no life without the band.
Én a nélkületek nem lehet élnire a "No one can live without you"-t mondanám. De persze a többi megoldás is jó. :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm hálás vagyok!

Egy fogorvos miért keres többet mint egy orvos? Fog nélkül lehet élni de . Betegséggel nem.

És miért kell több pontszám az egyetemre a fogorvosoknak? A fogakat nem nehéz megtanulni, ezzel szemben az összes testrészt már jóval nehezebb.

Legjobb válasz: 1. az ember hiú - téged is zavarna, ha látható helyen foghiányod lenne, vagy félig kirothadt fogad 2. fog nélkül nem is olyan könnyû élni, mint gondolod 3. a fogorvos nem csak a fogakról tanul

1. az ember hiú - téged is zavarna, ha látható helyen foghiányod lenne, vagy félig kirothadt fogad 2. fog nélkül nem is olyan könnyû élni, mint gondolod 3. a fogorvos nem csak a fogakról tanul
Esztétikai szempontból nem mindegy, mellé a fogfájdalom az egyik legrosszabb, így minden pénzt képes kiadni akinek ilyen problémája van.
látszik nem volt még olyan fogfájásod, hogy 5 lórúgás tabletta mellett is üvöltöttél. nekem volt. komolyan azt kívántam, inkább ott helyben lõjenek fõbe, mert kibírhatatlan volt. nos, a fognélküli emberek számomra iszonyatosan taszítóak. ha mondjuk valakinek magas a vérnyomása, vagy épp rákos, azt nem veszed le az elsõ pillanatban, mikor meglátod, ha valakinek egy fekete lyuk van a mosolya helyén, az 2 mondat után feltûnik. szerintem is igazságtalan, hogy egy kezelés 10 rugó, de ha az ember normálisan akar kinézni, és persze nem akarja, h fájjanak a fogai, akkor költ rá. a fogak sztem a legfontosabb emberi szervek közé sorolhatók, hiszen az étkezés az életbenmaradás lényeges momentuma.
sajna nem tudom a választ, de az érdekelne, hogy vajon mennyit kereshetnek? valaki azt mondta, hogy akár havi 2 millát is. :O ez igaz lehet?
ráadásul egy rossz fog olyan góc tud lenni a szervezetben, ami mindenféle szervi problémát tud okozni - olyanokat, amire nem is gondolsz badarság azon vitatkozni, hogy egy fogorvos vagy egy másik orvos munkája a fontosabb mellesleg egy általános orvos sem tesz többet - megállapít egy diagnózist, és azzal elküld specialistához a belgyógyász, a kardiológus, az endokrinológus, a nõgyógyász, az urológus (és még sorolhatnám) épp úgy specializálódott orvos, mint a fogász
Ott nem a fogorvosnak fizetett pénz a sok, hanem a technikusi munkadíj, meg az anyag ára a sok.nekem most fogják cserélni a hidakat , mert egy leesett.nem mondom szép összeg, de muszály.Igaz 81-ben csinálták, az sem most volt.Ha nincs fogad a gyomrod is tönkre megy.Az jobb lenne?
Akkor erre varrj gombot: Ismerõsöm egy rossz fog miatti gyulladás miatt elvetélt. De semmi oka nem lehet panaszra, mert van szíve, meg tüdeje? Ostoba kérdés. Azt tudtad, hogy a fogak csonthártyagyulladást kaphatnak, ami a szívre mehet és belehalhatsz? De persze nem kell a fogakra költeni, tényleg. Á, dehogy, csak a média kényszeríti ránk a ragyogó mosolyt és hogy 30on felül is legyen még teljes fogsorunk.
A kérdező hozzászólása: Azt ugye tudod, hogy betegségek miatt hány magzat halt meg? Ez nem így mûködik. Ne köss belém csak válaszolj a kérdésre. A fogorvos fogakat gyógyít, szebbít... Egy orvos viszont 1000 betegséget, vírust... képes meggyógyítani. Miért kap kevesebb fizetést? (Amúgy meg egy fertõzött sebbe is haltak már bele!)
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom ti, hogy vagytok vele de én lehet, hogy többet adnék egy májért, tüdõért... mint azért, hogy jók legyenek a fogaim. Nyilván nagyon tud fájni a fog, de egy vérrög is kegyetlen fájdalmat tud okozni. Inkább legyen fekete lyuk a számban és dobogó szív a mellkasomban mint fordítva.
Az emberek mindenféle dologba haltak már bele, ezen kár vitatkozni. Nem értem azokat, akik feltesznek egy kérdést, aztán megsértõdnek azon, ha valaki más véleményen van. Azért vagy a fogászati beavatkozások ellen, mert neked már nincs fogad? Az emberek többsége nem akar egész életében papin élni, de attól, hogy a fogaikat rendben tartják és fogorvoshoz járnak, nem jelenti azt, hogy a fogaikat választják az általános egészségükkel szemben. Azért keresnek többet, mert az állam csak az alapvetõ fogászati kezeléseket finanszírozza, a húzást, tömést, gyökérkezelést, minden másért maszek rendelésre kell menni. Ha más, szerinted rendes orvoshoz magánrendelésre mész, ott is fizetni kell. A magánorvosok is megszedik magukat, nem csak a fogorvosok...


Pénz nélkül egy európai körutat túl lehet élni?

Aki esetleg járkált már így a világban az írhatna tapasztalatokat, hol aludt, mit evett, stb. Minden érdekel.

Legjobb válasz: Persze, hogy túl lehet! Az ember folyadékbevitel nélkül maximum 5 napig bírja, de sokszor ez inkább kevesebb idõ. Másfél napig kibírjuk, utána már a szervezetünkben a kiszáradás jelei mutatkoznak. Ez nem gond, mivel inni szinte bárhol lehet, folyók, tavak, szökõkutak...stb. Az élelemmel még jobb a helyzet, akár 1-1,5 hónapig is kibírja az ember élelem nélkül. Útközben ehetsz bogyókat, madártojásokat, vadászhatsz kisebb-nagyobb emlõsökre az erdõkben, tehát ez a gond is megoldott. Tehát nem látom semmi akadályát egy ilyen útnak.

Persze, hogy túl lehet! Az ember folyadékbevitel nélkül maximum 5 napig bírja, de sokszor ez inkább kevesebb idõ. Másfél napig kibírjuk, utána már a szervezetünkben a kiszáradás jelei mutatkoznak. Ez nem gond, mivel inni szinte bárhol lehet, folyók, tavak, szökõkutak...stb. Az élelemmel még jobb a helyzet, akár 1-1, 5 hónapig is kibírja az ember élelem nélkül. Útközben ehetsz bogyókat, madártojásokat, vadászhatsz kisebb-nagyobb emlõsökre az erdõkben, tehát ez a gond is megoldott. Tehát nem látom semmi akadályát egy ilyen útnak.
Pénz nélkül? Persze! Vigyél bankkártyát! :) Egyébként jól írod, 0 forintból bármilyen utazást max. túlélni lehet, élvezni nem.
nem
Mivel Európa minden országában tilos a csövezés, a koldulás, a lopás - ezért kizárt dolog. Mert azt azért nem gondolod, hogy bárhol befogadnak valakik, adnak neked szállást, ennivalót a két szép szemedért?
A kérdező hozzászólása: Voltam már külföldön pénz nélkül egyébként, befogadtak, enni is kaptam több helyen, nem volt gondom semmivel végül is. De ez 7 éve volt és nem tudom hogy csak szerencsés voltam-e vagy csak azaz egy ország rendelkezik különösen rendes segítõkész emberekkel. Ezért érdekelne mások tapasztalata is.
ha ingyen akarsz megszállni, annak semmi akadálya, ajánlom a couchsurfing oldalt! így már én is utaztam többször, nem volt gond. de azért ilyenkor illik a szállásadót meghívni pár sörre, vagy egy vacsorára... pénz az akkor is kell!
Az utolsónak totál igaza van!! A legszebb helyen sem tudja jól érezni magát az ember, ha nincsen meg az alapvetõ komfort, és a megfelelõ pénzmennyiség.

Lépműtét? Milyen a műtét, hogyan veszik ki? Lehet élni lép nélkül? (alacsony trombocita miatt lehet kiveszik majd)

Legjobb válasz: Persze hogy lehet élni nélküle,különben minek vennék ki?

Persze hogy lehet élni nélküle, különben minek vennék ki?

Lehet szerelem nélkül élni?

Lehet-e szerelem nélkül teljes életet élni? (szerelem nélkül=szerelmes az ember néha, de nem jönnek neki össze a kapcsolatok), ha vannak barátaim, akikben megbízok, meg unokatestvérek, család.

Legjobb válasz: Én csak magamból tudok kiindulni: még sosem voltam szerelmes, még sosem volt igazán kapcsolatom, pedig már bõven itt lenne az ideje. Közben szeretõ család vesz körül, sok barátom van, közülük jó néhány közeli, van kutyám, macskám, a munkámban sikeres vagyok (viszonylag). De így is sokszor magányos vagyok. Mert az a bizonyos egyetlen dolog hiányzik. Pedig sokszor érzem magam boldognak, de csak rövidebb idõkre. Tehát azt hiszem lehet egy viszonylag jó életet élni, de nem teljesen kielégítõt. Nehéz ügy.

Én csak magamból tudok kiindulni: még sosem voltam szerelmes, még sosem volt igazán kapcsolatom, pedig már bõven itt lenne az ideje. Közben szeretõ család vesz körül, sok barátom van, közülük jó néhány közeli, van kutyám, macskám, a munkámban sikeres vagyok (viszonylag). De így is sokszor magányos vagyok. Mert az a bizonyos egyetlen dolog hiányzik. Pedig sokszor érzem magam boldognak, de csak rövidebb idõkre. Tehát azt hiszem lehet egy viszonylag jó életet élni, de nem teljesen kielégítõt. Nehéz ügy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, más tapasztalatokat is szívesen meghallgatok :)
Az elso valaszolo minden egyes szava maradektalanul igaz ram.. elkepeszto mintha csak en irtam volna pontosan ugyanigy vagyok vele en is.. szereto csaladom van, barataim, szeretem a munkam, csak az a kis plusz hianyzik a teljes boldogsaghoz.

Le lehet élni egy eletet szex nélkül a házastársunkkal? Minek ez a hülyeség. Olyan jol ellehet leni eni inni tvzni kartyazni tarsasozni nem?

Legjobb válasz: Természetesen le lehet élni így az életet. A bökkenõ az, hogy a fenti dolgokra a barátok valók, nem a házastársak. Az embernek szüksége van a szexre. Elõbb utóbb a kéz már nem elég, akkor jön a megcsalás.

Természetesen le lehet élni így az életet. A bökkenõ az, hogy a fenti dolgokra a barátok valók, nem a házastársak. Az embernek szüksége van a szexre. Elõbb utóbb a kéz már nem elég, akkor jön a megcsalás.
Hogyne! Tudom ajánlani közös programnak egy helyesírási szótár tanulmányozását!
Mi lenne, ha orvoshoz mennél kivizsgáltatni magad? Mindamellett, hogy nem kívánod a szexet, lehet, hogy valami komoly hormonális betegséged van, ami kihathat máshova is! A baj sosem alszik, ez nem csak úgy van nálad, szóval orvos, nehogy komolyabb bajod is legyen emiatt!
Én másfél éve élek szex nélkül. Ha ez még huzamosabb ideig így marad, kinyírom magam.
Vegyél kutyát.
Akkor minek társ?
Létezik olyan férfi, aki kibírja szex nélkül? A gyerekvállalásról nem is beszélve.
Jajj, hát... hm... Szerintem le lehet így élni egy életet, de ez tuti nem egészséges dolog. Az az egészséges, ha kívánod a szexet. Abszolút nem hülyeség. Gondolj arra, hogy amennyire neked szükséged van a bújásra, a férjednek annyira szüksége van a szexre. Neked is szükséged kéne, hogy legyen rá. Ha hülyeségnek tartod a szexet, és abszolút meglennél nélküle, akkor lehet, hogy aszexuális vagy. Enni, inni tv-zni, kártyázni, társasozni?? Ez nekem ilyen vegetálásnak tûnik.. Ha hónapokig csak tvzhetnék, meg kártyázhatnék csak, és mellette még nem is szexelhetnék, totál depis lennék egy idõ után. Hány éves vagy? Vannak gyerekeitek? 24/L
A kérdező hozzászólása: Nem
Hagy kérdezzem meg neked a férjed az egyetlen ezidáig akivel szexeltél ?
Én nem tudnék így élni. A legszebb és leginkább kifejezõ élvezeti forrás. Két ember bizalmának és érzéseinek a legintimebb kifejezési módja. Amikor szexrõl beszél az ember, akkor nem ezekre a WCben történõ ismeretlenes partneres dugásokra kell gondolni, hanem tényleg olyan két emberre akik õszintén szeretik egymást. Még ha nem lennének az élvezetek, akkor is az egyik legcsodálatosabb dolog lenne.
Ha a férjed is aszexuális lenne, nem lenne semmi gond.
Nekünk a házasságjog tanárunk erre azt mondta, hogy akkor legyenek az illetõk barátok, ha csak ennyit akarnak egymástól.
Egyébként...írtad, h tökéletes a házasságotok. A tökéletes házasság szerintem nem létezik, de ha már a legjobb házasságokat vesszük alapul, ahhoz tuti hozzátartozik a szex is. Szóval, nem lehet tökéletes a házasságotok, ha te nem kívánod a férjed.
Mondd neki, hogy elõtte izgasson fel, ennyire egyszerû :D
Még mindig azt mondom, hogy orvos. A szex az emberek életének a része, lehet neked nyûg, nem szereted, nem vonz, na és itt a hiba! Ez nem egy olyan dolog, mint pl. a valamilyen étel, hogy nem szeretem, a szexért rengeteg hormon-kémiai hatás felelõs, hogy szaporodjunk és amin lehet tudnak segíteni! Ha nem mész el, a férjed elhagyhat, ha rájön erre vagy rosszabbodik az állapotod és semmit nem vagy hajlandó szeretkezni vele.
Nem. Valaki már írta, akkor legyetek barátok! Te úgy érzed, hülyeség. A férjedet kéne errõl megkérdezned, õ is hülyeségnek tartja-e a szexet. Illetve, hogy oldja meg magának, mert ha õ kívánja, akkor valahogy le kell neki rendezni.
abban az esetben igen, ha mindkét fél jól megvan szex nélkül is. amúgy hosszútávon úgy, hogy ne legyen félreketty, tarthatatlan.
Ez attól is függ, hány évesek vagytok. Ha 45 felett, azt mondanám, rá se ránts, azért beszéljétek meg, neki hogy lenne jó. 40 alatt viszont könnyen válás lehet a vége.Szex nélkül max barátság(nyilván idõvel ez lesz a legtöbb házasságból), nem házasság, de így elõbb-utóbb a többi házastárstól elvárható dolog is kikophat (nem érzi szükségesnek, hogy megossza veled a pénzét, táppénzre õ menjen a gyerekkel, megszerelje a villanyt, bevásároljon, vagy fõleg nem hû legyen, nem lesz biztonságot nyújtó családi háttér, bármikor robbanhat a bomba)
A feleségem is így gondolja, 3 évig egyáltalán nem szexelt velem a gyerek fogantatása után, fél éve is csak "kötelességként" fekszik le havonta 1x... mondanom se kell, amint rendezõdik az anyagi helyzetünk, beadom a válópert. (fiatal házasok vagyunk)
Még egy adalék szex nélkül kihûlnek az érzelmek is, majd eltûnik a figyelmesség, a végén már csak a rideg távolságtartás és a kimért tisztelet marad.
"Ha nincs ez a "hülyeség" akkor most te se lennél." Ez egy logikátlan érv. Maradjunk meg a realitás talaján. Ennek semmi köze a kérdezõhöz.
Meg mi az hogy "Minek ez a hülyeség"? Ha nincs ez a "hülyeség" akkor most te se lennél...
Igen! itt egy igaz példa: Németországban egy házastárs gyereket szeretett volna, 7 évig különbözõ orvosokhoz jártak kivizsgálásokra, hormonkezelésre, terápiákra. A pár nem volt terméketlen, így az orvosok nem tudták hol a hiba. Aztán vki rákérdezett, hogy szexelnek-e, és akkor derült ki, hogy nem! azt sem tudták mi az! Mindketten szüzek voltak és jó pár éve házasságban éltek! Tehát lehet élni szex nélkül
A kérdező hozzászólása: Amit leirtam ahhoz es szeretni es bujni stb
A kérdező hozzászólása: De nekem csak nyüg a sex
A kérdező hozzászólása: De amugy a ferjemet imadom tökéletes a kapcsolatunk
A gyerekvállalás miatt nem.
Szerintem néha mindenkinek nyûg, nincs mindig kedve az ambernek hozzá. Egyáltalán nem kínánod?Soha?
Ha mindkét fél nem igényli, akkor szerintem semmi gond! De ha neked nyûg, ott bajok lehetnek a házassággal...
"Szerintem néha mindenkinek nyûg" PFFF
A Krisnások is ilyenek, vedd fel a vallást, csak gyerek miatt kellene lefeküdnötök egymással.
És errõl a férjed is így vélekedik? Mert ha nem akkor meg a végén õ lesz a szar alak.
A kérdező hozzászólása: Semmi bajom csak nem érdekel a sex azért néha van pl ma is meg tegnap. De nincs kedvem es a hazssagunk amugy tökéletes csak a férjem akar sexelni is föleg ha odabujok ez a baj mert a bujas meg nagyon kell
Nem irigylem a férjed...
Ajánljak egy jó válóperes ügyvédet???
hát én biztos nem tudnék, a szules utáni hat hetet is alig bírtuk, amúgy meg nem tökéletes a hazassagotok, mert a sex a házasság része, a testiseg kell egy kapcsolatba.amit te leirtal az valóban barátság, mint elõttem is említettek.
"Én másfél éve élek szex nélkül. Ha ez még huzamosabb ideig így marad, kinyírom magam." Nyakamat rá hogy a te férjednek is ilyen és ehhez hasonló érzései vannak. Azt írod hogy imádod a férjedet. Ha ez tényleg így van akkor miért okoz akkora gondot neked törõdni vele például úgy hogy lefekszel vele? Van egy olyan sejtésem hogy valójában nem is õt szereted mint férfit hanem a tudatot hogy van melletted valaki. Ez esetben én is ajánlom a kutyát mint megoldást (ja hogy az nem ad haza pénzt? hát istenem...). És még valami: http://kecskefeszek.net/egyperces/ferfiak-es-nok/egy-not-nem..
A homoszexualitás is lehet egészséges, amíg nem erõltetsz egy heterót meleg kapcsolatra.

Lehet élni személyigazolvány nélkül?

Vagy vannak olyan ügyek amelyben nélkülözhetetlen h legyen személyi?

Legjobb válasz: Nem lehet élni amélkül. Már ha az utcán is sétálsz, akkor is vinned kell magaddal, mert bármikor igazoltathat a rendõr, aztán jól megbüntet, ha nincs nálad. Meg egy csomó fontos ügy intézéséhez is elengedhetetlen az igazolványszámod. Ha nem lenne személyigazolványod, akkor nem lenne személyazonosságod sem.

Nem lehet élni amélkül. Már ha az utcán is sétálsz, akkor is vinned kell magaddal, mert bármikor igazoltathat a rendõr, aztán jól megbüntet, ha nincs nálad. Meg egy csomó fontos ügy intézéséhez is elengedhetetlen az igazolványszámod. Ha nem lenne személyigazolványod, akkor nem lenne személyazonosságod sem.
nem lehet, amint leteszed, enyhülnek az életfunkcióid, majd szépen leáll a légzésed, aztán az agyad, majd végül a szíved is
És az neked büntetés? Ugyan már! Ezért nem büntethet meg. Csak esetleg kötelezhet arra, hogy bemutasd neki valamilyen úton/módon. De ez korántsem büntetés. 1 pár hsz elöttem üzenök mondom, hogy valszeg 16 éven aluli volt és ugy 22:00 után nekik már nem szabad szülõ nélkül közterületen lenni. Nyilván ezért bünette a barátnõdet meg.
csak közlöm h de igen kurvára kell h nálad legyen akkor is ha csak az utcán sétálsz met nekem is volt olyan h nem volt nálam és egyszer nem volt semmi, vokitokizott egyett és elengedett máskor meg a jardon kötöttem ki és felhivhattam a párom h hozza be a személyim! csak ennyit errõl...
szoval összefoglalva. maga a személy igazolványra nincs szükséged, ha van egy érvényes igazolványod, ami vagy utlevél vagy kártyás jogsi. plussz a lakcímazonosító mindig kell. ha van utleveled vagy jogsid, vagy személyid mindegy melyikkel igazolod magad mindegyik érvényes. és igen az utcán is igazoltathatnak, és ha nem tudsz igazolványt bemutatni, és nincs aki igazoljon bevihetnek az örsre ahova valakit hívnod kell aki igazol. így lehet élni személyi nélkül.
Engem igazoltattak már utcán, minden ok nélkül. Még szerencse, hogy mindig nálam van a személyim: a barátnõmnél nem volt, 15 rugóra büntették...
Zsanett nem autót vezetett??? XD Kár, hogy én a sétálásról beszéltem XD
Zsanett nem autót vezetett? XD Én arról beszélek ha sétálsz!
Ha érvényes az útleveled, akkor az is jó személyi helyett, én két évig azzal mászkálam, amikor elhagytam a személyim. És az útlevélben az volt a poén hogy lakcímkártya nélkül is érvényes, így a BKV ellenõröknek sem volt mit a büntetésre írni (illetve mindig kamu címet mondtam). Ha rendõr igazoltat, akkor is teljesen érvényes.
Utolsó válaszoló: hülyeséget beszélsz. Szerinted miért pattant ki a Zsanett-ügy? A lányt megállították, igazoltatták, és miután nem voltak nála az iratai... Tudjuk, mi történt. A BTK szerint 20.000 forintig terjedõ bírságot lehet kiszabni arra, aki nem tudja felmutatni igazoltatáskor a személyi igazolványát!
az elsö hozzászólónak üzenem, hogy ha sétálsz az utcán akkor nem kötelelzõ magadnál tartani! Ezért nem büntethet meg senki!
Nekem is eltûnt minden cuccom. Ennek ellenére nálam nem volt semmi galiba. A bankkártyámat letiltattam telefonon. Utána bejelentettem az ügyet a rendõrségen. Simán csináltak személyit is + mindent.
Az ellopott iratos válaszoló vagyok: a történetnek végül is jó vége lett, hiszen az eset után egy héttel felhívtak egy szupermarketbõl, hogy megtalálták a pénztárcámat a bolt elõtt elhelyezett kukában. :) Így végül is nem kellett tovább szenvednem a hatóságokkal, de ez a hét örökké emlékezetes marad számomra. Egy másik válaszolónak: Igen, a születési anyakönyvi kivonatom megvolt, be is mutattam az okmányirodában, de ott megmondták, hogy ha nincs bármilyen arcképes igazolványom, nem tudnak kiállítani új személyi igazolványt. Erre állítól ag azért van szükég hogy a visszaéléseket elkerüljék. Nem értették meg, hogy én nem visszaélni, hanem pusztán élni szeretnék az irataimmal...
Ha felnõtt ember vagy, akkor igen, ha az életet nem a vegetálás szinoním szavának tekinted. Nincs személyid=nem tudsz elhelyezkedni. A hajléktalanoknak nincs szükségük személyire:)
Ha van ún. kártya formátumú jogosítványod nem kell kiváltani személyit, el kell fogadniuk azt is! Az útlevél+lakcímkárty kombó is jó kell, hogy legyen mindenre! Mindentõl függetlenül lehet hogy elhajtanak, ha hitelre akarnál vásárolni valamit! :-( Elveszett iratokat az okmány (ocsmány :-)) irodában pótolnak, azért van benne az adatbázisban a fényképe az embernek! Egy születési anyakönyvi kivonat csak van otthon eltéve! A bankkártyát szerencsére netbankon, vagy telebankon keresztül is le lehet tiltani, ahhoz csak kód kell!
Azt nem írtad le, hogy mégis hogy oldódott meg a problémád! Pedig rettentõ kíváncsi vagyok. Meglettek az elveszett íratok vagy mi?
Egyszer ellopták az irataimat egy az egyben. Személyi, lakcím, diák, TAJ, adó, bankkártya, kollégiumi kártya, mindent. Ennek az lett a vége, hogy a bankban nem foglalkoztak velem, megmondták, hogy miután nincs személyim, nem tilthatom le a kártyámat. Az okmányirodában bármilyen személyes okiratot elfogadtak volna, hogy újat állítsanak ki, de nem volt. A koliban nem hitték el, hogy valóban ott lakom, nem akartak beengedni az épületbe. A rendõrségen felvettek egy jegyzõkönyvet azzal, hogy "bejelentõ személyazonossága nem bizonyított", majd közölték, hogy amíg nem rendezem a helyzetem, azaz nem mutatom be az ellopott okmányaimat, nem tudnak nyomozást indítani az ellopott okmányaim ügyében. :) TAJ-kártyát szintén nem csináltathattam. Az akkorra már egy hónappal korábban lejárt útlevelemet is csak személyi alapján tudták volna meghosszabbítani. Végül egy kedves rendõrségi alkalmazott vágta a képembe: "Maga hivatalosan nem létezik." Így lehet élni személyi nélkül. :P
ezért létezik az anyakönyvi kivonat, amit meg nem hordasz magadnál...

Hogy lehet szénhidrátok nélkül élni?

Szénhidrátban gazdagon táplálkozásom (de nem vagyok túlsúlyos) sajnos több egészségügyi problémát is okozott. Mivel igy nõttem fel, elképzelésem sincs, hogy lehet másképp táplálkozni. Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy lehet áttérni más életmódra? :(

Legjobb válasz:
Szerintem sehogy. Ha lenne adat, érdekelne, mi történik ilyenkor, de akár elmélet is szóba jöhet. Ketogén szinten (többnyire 30g, de 20 és 40g között láttam CH limitet) simán lehet, bár nem akárkinek, az biztos. Sokaknak egész jól megy. Nekem 1-2 nap most már laza (kellett egy mérsékeltebb szénhidrátbeviteles korszak elõtte), sõt szénhidrátdús nap után baromira jólesõ, utána ideges leszek attól, hogy nem kapom meg a rengeteg és változatos zöldségemet és számolnom kell. Sokat érek vele, hogy kilószámra ehetek zöldséget, ha az csak pár speciális fajta. Hagymák és répák jelennek meg szemeim elõtt, de még a karfiol sem jöhet szóba, mert én nem tudom, hogyan lehet abból olyan picit enni, ami belefér... Fizikailag bírom, de a hedonista énem morc, így tartósabban nem sikerült tesztelnem az ilyesmit. Illetve egyszer volt egypár nap 50g körül, az már egész OK, de még mindig zöldséghiányos számomra. Tartósan semmiképpen nem csinálnám, azoknak amúgyis mindenféle kiegészítõ szedését javasolják. Én jobbára étellel viszem be, ami kell. Gyümölcsre mindennap fizikai szükségem van, de azt simán berakom a ketogén napjaimba is, nem gond (persze válogatottan alacsony szénhidrát tartalmúakat s icipicit, mert a CH limit fõleg zöldségre kell s az olajos magvak is fogyasztják). Keményítõdús cuccot úgyis csak kivételesen eszem, az nem gond, a rám jellemzõ csokivágy pedig eltûnik a sok zsír hatására. Lelkileg azért hiányozna egy idõ után, az tuti. Aki kevésbé rákattant a táplálkozásra, kevésbé zöldségimádó és édesszájú, plusz húst is gyakran eszik, annak valószínûleg sokkal könnyebb. Kenyér helyett olajos magból és tojásból sütött, általam kenyérnek nevezett dolgot eszem. Majdnem vega paleo a táplálkozásom, s nekem sok kalória kell, nem tudok elég tojást és zöldséget enni a jóllakáshoz, pedig nem sajnálom a zsírt sem. A normál napjaim mérsékelten szénhidrátosak... Kivéve, ha elszalad velem a ló, mert akkor cukorbeteg szintre ugrik fel (160g, az pokolian sok, annyival 12 kilóval kövérebben sem tudtam fogyni). Ami túl gyakori. Jó esetben zöldség-gyümölcs miatt eszem ilyen sok szénhidrátot, az még nem zavar annyira :) Életmódváltásomat egy pirítóskorszak elõzte meg. Most nem akarom hosszan írni, a lényeg, hogy testem jelzéseire hirtelen megvilágosodtam, hogy bár nem leszek rosszul a gluténtõl, nekem az nem esik olyan jól, amennyire egy ételtõl elvárom. Úgyhogy azt dobtam. Gyakorikérdések, cikkek, olvastam egy csomót s a keményítõdús dolgok is leépültek, azokra sem vágytam, amikkel nem volt fenntartásom. Kiesett a normál cukor, a tejtermékek, kivéve a (fõleg keményebb) sajtok. Úgy egyik napról a másikra váltottam, de egy ideig voltak kilengések. Ma is van, de egyre ritkábban, nem esnek jól. Más ember sokkal fokozatosabban vált. Nálam ez olyan volt, mint a vegaságom kezdete, egyszerre egy csomó dolgot nem tekintettem ételnek, ezen nem tudtam változtatni, akkor sem, ha eleinte fogalmam sem volt, mivel tudnék jóllakni. Aztán találtam recepteket s én is fejlesztettem újakat. Meglepõen sok ételcsoportot ki lehet hagyni probléma nélkül, de egyre inkább nem árt utánaolvasni s egy jól visszajelzõ testtel rendelkezni. Rengeteg téves infót lehet olvasni...

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem sehogy. Ha lenne adat, érdekelne, mi történik ilyenkor, de akár elmélet is szóba jöhet. Ketogén szinten (többnyire 30g, de 20 és 40g között láttam CH limitet) simán lehet, bár nem akárkinek, az biztos. Sokaknak egész jól megy. Nekem 1-2 nap most már laza (kellett egy mérsékeltebb szénhidrátbeviteles korszak elõtte), sõt szénhidrátdús nap után baromira jólesõ, utána ideges leszek attól, hogy nem kapom meg a rengeteg és változatos zöldségemet és számolnom kell. Sokat érek vele, hogy kilószámra ehetek zöldséget, ha az csak pár speciális fajta. Hagymák és répák jelennek meg szemeim elõtt, de még a karfiol sem jöhet szóba, mert én nem tudom, hogyan lehet abból olyan picit enni, ami belefér... Fizikailag bírom, de a hedonista énem morc, így tartósabban nem sikerült tesztelnem az ilyesmit. Illetve egyszer volt egypár nap 50g körül, az már egész OK, de még mindig zöldséghiányos számomra. Tartósan semmiképpen nem csinálnám, azoknak amúgyis mindenféle kiegészítõ szedését javasolják. Én jobbára étellel viszem be, ami kell. Gyümölcsre mindennap fizikai szükségem van, de azt simán berakom a ketogén napjaimba is, nem gond (persze válogatottan alacsony szénhidrát tartalmúakat s icipicit, mert a CH limit fõleg zöldségre kell s az olajos magvak is fogyasztják). Keményítõdús cuccot úgyis csak kivételesen eszem, az nem gond, a rám jellemzõ csokivágy pedig eltûnik a sok zsír hatására. Lelkileg azért hiányozna egy idõ után, az tuti. Aki kevésbé rákattant a táplálkozásra, kevésbé zöldségimádó és édesszájú, plusz húst is gyakran eszik, annak valószínûleg sokkal könnyebb. Kenyér helyett olajos magból és tojásból sütött, általam kenyérnek nevezett dolgot eszem. Majdnem vega paleo a táplálkozásom, s nekem sok kalória kell, nem tudok elég tojást és zöldséget enni a jóllakáshoz, pedig nem sajnálom a zsírt sem. A normál napjaim mérsékelten szénhidrátosak... Kivéve, ha elszalad velem a ló, mert akkor cukorbeteg szintre ugrik fel (160g, az pokolian sok, annyival 12 kilóval kövérebben sem tudtam fogyni). Ami túl gyakori. Jó esetben zöldség-gyümölcs miatt eszem ilyen sok szénhidrátot, az még nem zavar annyira :) Életmódváltásomat egy pirítóskorszak elõzte meg. Most nem akarom hosszan írni, a lényeg, hogy testem jelzéseire hirtelen megvilágosodtam, hogy bár nem leszek rosszul a gluténtõl, nekem az nem esik olyan jól, amennyire egy ételtõl elvárom. Úgyhogy azt dobtam. Gyakorikérdések, cikkek, olvastam egy csomót s a keményítõdús dolgok is leépültek, azokra sem vágytam, amikkel nem volt fenntartásom. Kiesett a normál cukor, a tejtermékek, kivéve a (fõleg keményebb) sajtok. Úgy egyik napról a másikra váltottam, de egy ideig voltak kilengések. Ma is van, de egyre ritkábban, nem esnek jól. Más ember sokkal fokozatosabban vált. Nálam ez olyan volt, mint a vegaságom kezdete, egyszerre egy csomó dolgot nem tekintettem ételnek, ezen nem tudtam változtatni, akkor sem, ha eleinte fogalmam sem volt, mivel tudnék jóllakni. Aztán találtam recepteket s én is fejlesztettem újakat. Meglepõen sok ételcsoportot ki lehet hagyni probléma nélkül, de egyre inkább nem árt utánaolvasni s egy jól visszajelzõ testtel rendelkezni. Rengeteg téves infót lehet olvasni...
Szerintem.. csak lassan a testen. Cukor, keményítõ azaz gyorsan felszívódó szénhidrátok nélkül lehet élni, ha a táplálékunk hús, zöldségek, gombák, illetve mérsékelt olajos mag alapú. Most annyi szénhidrát ami húsban van, vagy 100g olajos magban az nem a világ vége, paradicsomtól-paprikától sem lesz senki refluxos vagy inzulinrezisztens.. Szóval, annyi hogy ilyen kajákat veszel, és ezeket eszed szendvics, tészta helyett.

Lehet élni család nélkül?

Öcsémet nem érdekli senki csak maga, önző, nem segít senkinek a családból, ha hülyeséget csinál ő sértődik meg, nővérem teljesen elmebeteg, utál mindenkit, sinternek hív a hátam mögött, kiakad ha megeszem az utólsó sütit vagy bármi apróság, apám szintúgy utál, egy hatalmas pancser, szöget nem bír beverni egyenesen de isteníti magát, rajta röhög a fél város, anyám egy diktátor, szó szerint azt hiszi ami neki jó az mndenkinek jó, nem viseli el ha nem az van amit ő akar, csak az lehet jó ami neki jó, mindig a kedvencét süti aztán kiakad ha nem esszük meg mert mi éppen nem szeretjük a kedvenc sütijét de ő ezt képtelen felfogni stb stb. Én örülnék ha jó lenne minden de erre már nem látok esélyt. Anyám kiakad ha nem szólok senkihez, senki sem érti miért nem, teljesen más dimenzióban élünk, ők szó szerint állatok, remélem én nem vagyok ilyen, csak akkor adnak a másiknak igazat ha üvöltve mondod, se értelemmel sem érzelemmel nem lehet rájuk hatni, érzelmi analfabéták, szerintem még magukat is utálják, lehet én is ilyen vagyok, attól félek... vélemény? :)

Legjobb válasz: Szia, egyetértek az elöttem szólóval, próbáld meg elfogadni öket, és közben a saját életed élni. Koncentrálj a barátaidra, a sulira/melóra és próbálj függetlenedni a családtól. Hány éves vagy?

Szia, egyetértek az elöttem szólóval, próbáld meg elfogadni öket, és közben a saját életed élni. Koncentrálj a barátaidra, a sulira/melóra és próbálj függetlenedni a családtól. Hány éves vagy?
burn...
A kérdező hozzászólása: Elköltöztem már rég, nem ez a gond, nem bújhatok el, szeretném rendezni velük a dolgot de nem hiszek már benne
Hmm. Félsz, hogy megátkoznak? Te sem lehetsz komplett. :D
Ok, 28, költözz el, éld a saját életed.
A kérdező hozzászólása: Nem, csak muszáj vagyok mindig hazamenni mert attól félek csinálnak egy vudubabát és végem lesz :) de komolyan, lehet meg kellene soha többet meglátogatnom "õket"
xD Jót rögöhtem rajta ahogyan leírtad, de nem tudtsz mit csinálni õk ilyenek õk a családod így kell õket elfogadni.Bár nõvéred elég durva sinternek hiv xD ülj le velük beszélni.
Kedves Sintér! 28 évesen miért élsz a családoddal? Keress munkát, valami olcsó lakást és húzz el onnan, ha ennyire nem bírod már... Õk mit mondanak rólad? Azért kíváncsi lennék. :D
akkor miért nem a pároddal élsz?
és még a nyakukon élsz ?
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok :)
Kamaszkor, ki fogjátok nõni :)
A kérdező hozzászólása: Lehet :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!