Találatok a következő kifejezésre: Lehet éjszaka ha (138 db)

Lehet úgy szoktatni arra, hogy aludja át az éjszakát, ha csak inni adok neki éjjel? Sikerült így valakinek?

5hós babám éjszakánként általában 2 körül és 5 körül kelt.Szeretném azt elérni hogy legalább a 2órási kelést hagyjuk el.Hogy csináljam?Tegnap éjszaka kelt 2kor-kapott pár korty vizet,aludt tovább 4-ig,akkor is ivott és 7ig aludt,de nem akart enni 7kor,csak 8-30kor.(tápszeres)Ti hogy értétek el hogy átaludja az éjszakát?Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én is így "szoktattam le" az éjjeli evésrõl a kislányom. Igaz, Õ általában egyszer ébredt. Viszont keveset evett a tápszerbõl. Ezért próbáltam ki, h teát adtam ehelyett. Két nap után már nem evett, nem is ébredt fel. Egyik éjszaka ez idõ alatt véletlen nagyon bealudtam, és csak reggel ébredtem fel. Ugyanúgy találtam az ágyában, ahogy este letettem. Innen tudtam, h aludt egész éjszaka. Igazából én "szoktattam rá" az éjjeli evésre, amikor megszületett, és még szopott. Fel sem ébredt volna, csak én ébresztettem. Miért, nem tudom, pedig 4kg-mal született baba volt. Mivel napközben rendesen evett, szépen fejlõdött, mertem az éjszakai evést elhagyni. Akkoriban kb 6-7hós volt. Bocsi a hosszú válasz miatt! Üdv. 11hós anyuka

Szia! Én is így "szoktattam le" az éjjeli evésrõl a kislányom. Igaz, Õ általában egyszer ébredt. Viszont keveset evett a tápszerbõl. Ezért próbáltam ki, h teát adtam ehelyett. Két nap után már nem evett, nem is ébredt fel. Egyik éjszaka ez idõ alatt véletlen nagyon bealudtam, és csak reggel ébredtem fel. Ugyanúgy találtam az ágyában, ahogy este letettem. Innen tudtam, h aludt egész éjszaka. Igazából én "szoktattam rá" az éjjeli evésre, amikor megszületett, és még szopott. Fel sem ébredt volna, csak én ébresztettem. Miért, nem tudom, pedig 4kg-mal született baba volt. Mivel napközben rendesen evett, szépen fejlõdött, mertem az éjszakai evést elhagyni. Akkoriban kb 6-7hós volt. Bocsi a hosszú válasz miatt! Üdv. 11hós anyuka
igaz az én babám nem tápszeres, de egy idõben volt hogy éjjel 2-3x is kelt, és csak komfortszopi után tudott visszaaludni.(5-6-7hónaposan).Tudtam, hogy semmire se elég ez a mennyiség, és hogy nem álmos, csak megszokás.így bevezettem, hogy ha megébred, 1x cumi, ha nem használ akkor a következõ ébredésnél egy kicsi folyadék(hígított gyümölcslé).Jó is volt, mert akkor jöttek be ezek a nagy melegek.Így talán 2nap alatt leszokott a cicirõl, és mondhatni átaludta az éjjelt.Néha félálomban ivott, de nem kelt fel.Most annál inkább, sajnos épp fogzik.(még egy sincs neki) 9hónapos

Hogy tudna huzamosabb ideig aludni? Vagy lehet hogy este többet kellene ennie hogy átaludja az éjszakát? Ha igen mit csináljak hogy többet egyen?

8 hetes a kisfiam. Nappal és este is 2-2,5óránként eszik, nem sokat max 100grammot, viszont picivel több mint 5kg, tehát a súlyával nincs gond. Eddig 2x volt olyan h este 11töl hajnal 4ig aludt egyhuzamban. Nem tudom hogy szoktassam rá hogy mindig így aludjon. Éjjel felvan kapcsolva az éjjelilámpa hogy ne teljes sötétségben aludjon. Már nem sokáig birom hogy nem tudom magam rendesen kipihenni. Feszült, ingerült vagyok a fáradság miatt, és ez néha a babán is kijön

Legjobb válasz: Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!

Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!
Az enyém másfél éves koráig (?!) kelt kétóránként éjjel. Én nappal néha megkértem anyut, vigye el egy kicsit, h tudjak aludni. Mi igy vészeltük át az elsõ másfél évet. Azóta meg egy alvógép lett belõle :) (4, 5 éves).
Minek neki az éjjeli lámpa? Lehet attól is jobban felébred. És teljesen normális, ha 2, 5 óránként enni kér. Majd ha nagyobb mennyiségeket eszik, akkor többet fog bírni aludni. addig aludj nappal, mikor õ is. A takarítás megvár.
Nem feltétlenül kell egy 8 hetes gyereknek 2 óránként ennie. Azért eszik ilyen sûrûn, mert nincs tele a pocija és gyorsan megéhezik. Nálunk ekkor állt be a napi négyszeri étkezés és az éjszakai átalvás. Mindenképp sötétbe aludjon éjjel és szerintem több tejci kéne neki az én kisfiam ekkor már 150 grammokat evett meg vagy többet.
A kérdező hozzászólása: lehet h túl sokat aggódok....teljes sötétségben altassam? 2napja újra szedek Magne B6-ot..úgy jön ki rajta h sokat sír amikor mérges vagyok.. gyorsan lenyugsom, megnyugtatom, babusgatom.... elsõ baba, nehéz egyedül.apuka nem foglalkozik vele..
Minden baba más és más. Az enyém 3 óránként kelt éjszaka 1 éves koráig, és utána is kelt még egyszer 2 éves koráig enni. A tiéd ilyen sûrûn megéhezik, és egyáltalán nem kell átaludnia az egész éjszakát. Ha fárasztó, akkor legyetek egy szobában, esetleg vedd magad mellé. Kapcsold le a villanyt. Egyrészt, mert innen tudja, hogy éjjel van. Másrészt, az árnyékoktól jobban megijedhet, mint a sötétségtõl. Harmadrészt, akkor a legpihentetõbb az alvás (a felnõtteknek is), ha semmiféle mesterség fény nincs. Maximum egy konnektorba dugós izé legyen (bár nekünk ez sem volt), hogy ne kelljen kivilágítani az egész házat, hogy eltalálj a babáig. Ha fáradt vagy, nappal pihenj le, amikor a kicsi is alszik.
7. vagyok. És lefekvés elõtt sem kell többet ennie, õ tudja, hogy mennyire van szüksége, megtömni pedig úgy sem tudod.

Lehet budapesten egy éjszakára lakást bérelni ahol lehet bulizni? Ha lehet akk hogy s mint?

Legjobb válasz: szerinted van olyan hülye aki kiadja a lakását 1 éjszakára, h egy rakás részeg állat szétverje?? Neked elmentek otthonról.

szerinted van olyan hülye aki kiadja a lakását 1 éjszakára, h egy rakás részeg állat szétverje?? Neked elmentek otthonról.

Amióta kismama vagyok rettegek éjszaka, ha egyedül vagyok. Más is volt így? Mit lehet ellene tenni?

A férjem elég korán hajnal 4-kor megy el itthonról dolgozni, és én utána rettegek, amíg nem világosodik ki. Ülök/fekszek a sötétben, és fülelek. Már néha különböz? hangokat is hallok (mintha valaki nyitná az ajtót). Mit lehet ez ellen tenni?

Legjobb válasz: Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!

Én 20 hetes kismama vagyok és az én párom mindig éjszaka dolgozik(taxis).Ami azt jelenti hogy elmegy kb.olyan este 8-9 körül és másnap délelõtt 9-10 között jön haza:( Eleinte nagyon rosszul viseltem de mostmár megszoktam és egyátalán nem félek.Mi megbeszéltük hogy ha valami gond akad itthon velem akkor csak csörgök neki és azonnal jön.(ha tud persze).Meg hát vannak szomszédok ha baj van szolok nekik.Nekem amugy is nehéz volt mert én régebben pánikbeteg voltam:(((De szerintem ilyenen ne idegeskedj nyugodt legyél és pihenj!
vagy ha nagyon egyedül érzed magad és félsz, akkor tartsál valami kisállatot, aki melletted van: hörcsög vagy hullámos papagáj...beszélj hozzájuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már van egy kisfiam, lassan 2.5 éves lesz. Vele is ugyanígy voltam, aztán mikor hazajöttünk a kórházból, elmúlt. Úgy látszik én egy ilyen betojós kismama vagyok. A férjemtõl kaptam paprika sprét (az ágyam mellett van), de úgy látszik ez sem segít. Kertes házban lakunk a falu szélén. Van két pulink, de õk az udvaron vannak. Anyukám mindig azt mondja, hogy hajnal 4 kor már minden betörõ alszik, éjfél után járnak 2-3 óráig. Nyugodjak meg (könnyû ezt mondani). Nappal persze jókat mosolygok magamon (kínomban), hogy hogy lehetek ilyen béna.
Én nem rettegek, csak simán nem tudok aludni, ha nincs itthon a férjem éjjel. Pedig ez gyakran elõfordul, mivel 3 mûszakban dolgozok, tehát von olyan, hogy 4 éjszaka egyedül vagyok. Nem igazán tudok mit tanácsolni. Talán azt, hogy esetleg keljetek fel együtt, reggelizzetek, integess neki az ablakból, utána bújj vissza az ágyba egy jó könyvvel, vagy tegyél be valami jó filmet. Hátha elbóbiskolsz rajta. És még mielõtt valaki megkövezne a reggelizõs ötletemért: 21 hetes vagyok, még dolgozom. 6ra járok, 5kor megy a buszom, 4kor kelek reggelente. Mindig van idõm reggelizni, sõt, ha a férjem is délelõttös, akkor rendes reggeli van nálunk, pl. rántotta, bundás kenyér, virsli, tükörtojás, melegszendvics... stb. Van rá idõm, mert akarom, hogy legyen. És sokkal jobban indul így a nap.
Na én azóta vagyok igy mióta megszületett a lányom.A férjem ha éjszakás bele vagyok betegedve, áll(((((Jó lenne valami jó tanács nekem is, bocsi hogy nem tudtam értelmes választ adni.
A kis állat tartása jó ötlet, bár én akkor már kutyát javasolnék. Igenis, lakásba is. Vannak kis testû, de energikus kutyák. Nekem lakásban volt foxim. Igazi házõrzõ. Most családi házban lakunk, 21 hetes kismama vagyok, vizslánk van, és a tavasszal szerzünk mellé valami jó nagytestû házõrzõt is. Amúgy a lakás témához visszatérve, igazi gyakorlás lehet a babára egy kis kutya. Hisz legalább annyi figyelmet és törõdést igényel, plussz bármelyik kismamának jót tesz az a napi 4-5 séta amit egy ilyen kis állat igényel.
Nem vagy egyedül! Én is rettegek egyedül (reggel nem, de ha éjszakás, akkor igen). Sajnos nincs mit tenni, én legalábbis még nem jöttem rá a megoldásra. :( Nehezen alszom el, s akkor is csak úgy, ha szól a tv, vagy ha nem is konkrétan szól, fényt ad, és ez már elég! Kisállat témában csak azt tudom mondani, hogy a mi kutyánkat nem nagyon érdekli, ha nagyon fáradt, megy és lefekszik aludni, és reggelig húzza a lóbõrt!

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok! Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások. Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szülni mész? Mert akkor szerintem adott a válasz, a fáradtságtól úgyis beájulsz, tökmindegy, hogy nappal van-e vagy éjszaka, vannak-e a szobatársa(i)dnál látogatók, vagy sem. Legalábbis nálam így volt. Idegen helyen soha nem tudtam aludni, pláne nem lámpafénynél. És mivel elsõ éjjel nem bírtam megtalálni a lámpa kapcsolóját, gyakorlatilag világosban aludtunk. Ha "csak" befektetnek, számold a csempéket, vigyél olvasnivalót, rejtvényt, könyvet, hallgass zenét.

Szülni mész? Mert akkor szerintem adott a válasz, a fáradtságtól úgyis beájulsz, tökmindegy, hogy nappal van-e vagy éjszaka, vannak-e a szobatársa(i)dnál látogatók, vagy sem. Legalábbis nálam így volt. Idegen helyen soha nem tudtam aludni, pláne nem lámpafénynél. És mivel elsõ éjjel nem bírtam megtalálni a lámpa kapcsolóját, gyakorlatilag világosban aludtunk. Ha "csak" befektetnek, számold a csempéket, vigyél olvasnivalót, rejtvényt, könyvet, hallgass zenét.
hááát-a kórházban , ha szeretnél sem fogsz nagyon aludni szerintem.az elsõ nap annyira felfokozott állapotban van az ember-meg aztán minden rezdülésre fel fogsz ébredni-ha meg a babád alszik, akkor a másé ordit.én 3napig nem aludtam, max 20perceket.akkor meg örültem, ha ez éjszaka volt.egyébként jönnek-mennek, már 5kor becsörtetnek vért venni..stb..úgyhogy inkább túl kell élni.azon aggódj, hogy FOGSZ aludni! gyors szülést
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor marad a teló. Rejtvényt raktam be, hátha jó lesz.
Szia!Érdemes olyan telefont vinni amin tudsz játszani esetleg internetezni, hisz mindenhová tudod vinni magaddal és nem tudják ellopni!Én sem tudtam aludni a kórházban hiába voltam kimerülve...hajnalig a telefonon lógtam...sõt nem is tudom mi lett volna velem nélküle!:-)
nem is igazán lehet aludni a szobatársaktól még ha a te babád is nyugis lesz fel kel kelni szoptatni igény szerint, akár 2-3 óránként, kakilhat is, ..ha meg nyûgõs még többször. na meg a szobatársak babái is sírbókolnak attól meg még úgysem szóval az a 3 nap egyáltalán nem a pihenésrõl szól és az alvásról, hanem a szoptatásról, összeszokásról, tanulásról hogy kell ellátni a babádat. én 3 napig voltam bent de alig aludtam én is, lehetetlen volt pihenni nyugodtan a szobatársaktól és a babáiktól, nem rosszindulatból írom. biztos én is zavartam õket mikor éjjel 2 kor bekakilt a babám és pelust kellett cserélni és nem volt kislámpa a szobában csak a nagy égõ... :) szóval ne aggódj ha nem tudsz aludni, .. sajna ahogy a babáink megszületnek kimarad pár év alvás
En olyan helyen szultem mindketszer, ahol volt tv es ejjel lehetett lampat kapcsolni, ezert elso babanal olvastam, tvt neztem. Masodiknal is bekeszultem, de egesz ejjel babammal aludtam:) Vihetsz tabot (ha nincs, kolcsonkerhetsz) es masolhatsz ra filmeket es tudod nezni fulhallgatoval. Vagy lehet kapni elemes mini olvaso lampat a libriben, amit a konyvre csiptetsz es tudsz olvasni es senkit nem zavarsz. Vagy mobilozol, esetleg, ha elo vagy fizetve netre, tudsz netezni, en azt is csinaltam, legkenyelmesebb.
Én könyvet olvastam, ha épp unatkoztam. A kórházban szinte végig aludt a lányom, és csak elsõ éjszaka voltam fáradt.
Kersztrejtvény? Én a mobilomon játszottam amikor nem bírtam aludni, mindig magammal hordtam (még a wc-re is), így esély sem volt ellopni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igen, szülni, de elõtte be kell feküdnöm 2 nappal (programozott császár). A kislányommal se tudtam aludni, csak ültem, és néztem õt a sötétben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Itt együtt vannak a kismamák azokkal, akik még nem szültek, szóval az is lehet, hogy a 4-5 ágyas kórteremben egyedül nekem lesz picim...

Mit lehet tenni, ha a 12 hónapos babám nagyon nyugtalanul alszik éjszaka, sokszor felébred?

Kisfiam nagyon sokszor felébred éjszaka.Mocorog,forgolódik,nyöszörög,és van,hogy sír.Van úgy,hogy fel van,de úgy is,hogy alszik közben.Mitől lehet ennyire nyugtalan?És mit lehetne tenni,hogy ne ébredjen fel éjszaka?Nem szomjas,nem akar inni,nem éhes,a szoba hőmérséklete is jó,nincs zaj.Tanácstalan vagyok.Napközben sem alszik sokat.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is ez volt! Most 1,5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!

Szia! Nálunk is ez volt! Most 1, 5 éves! Hihetetlen de egy uj ágyat vettünk neki a kiságy helyett és azóta végig alussza az éjszakát!
Szia! Szerintem semmit nem tudsz tenni! Nálunk lassan 5 hónapja megy ez, most 14 hónapos. Nem lehet, hogy több foga jön egyszerre? Mert a kislányomnak most alul-felül is jön plusz a rágófogak.

Lehet éjszaka és este nyugtalan, illetve nehezen elalvó ha a mozgásfejlődésében változások vannak?

7.5 hónapos, eddig este 7-kor elaludt fürdés után, igaz felébredt éjszaka szopizni, de most 11-kor örülhetek ha elalszik, és reggel 7.30-kor már ébred is. Most ült fel a napokban magától, és a térdelés is majdnem sikerül neki, 5 hónapos korától kúszik, de a napokban, ezt felváltotta az ugrálás, négykézlábra áll, és a kezéhez ugrik a lábával, és így halad el?re. Szopi után mostanában bukik a babám, lehet ez attól, hogy ahogy abbahagyta az evést, egyb?l hintáztatja magát, és ugrál.

Legjobb válasz: A kislányom 9 hónapos, 2 hete felállt. Eddig magától aludt el, most altatni kell, de úgy is nehezen megy. Nálunk is fürdés után alvás volt reggelig, most jó pár óra "fárasztás". Amint lerakom a kiságyba, kipattan a szeme, fordul és már áll is. Éjszaka többször ébred, feláll a kiságyban. Nem sír, nem nyafog, csak áll. Reggel 8-fél 9-ig aludt, most már 6-7 körül ébresztõ van. Szóval én is arra tippelek, amire Te.

A kislányom 9 hónapos, 2 hete felállt. Eddig magától aludt el, most altatni kell, de úgy is nehezen megy. Nálunk is fürdés után alvás volt reggelig, most jó pár óra "fárasztás". Amint lerakom a kiságyba, kipattan a szeme, fordul és már áll is. Éjszaka többször ébred, feláll a kiságyban. Nem sír, nem nyafog, csak áll. Reggel 8-fél 9-ig aludt, most már 6-7 körül ébresztõ van. Szóval én is arra tippelek, amire Te.
Lehet, persze, csak fürödjön meg, mert úgy nem valami gusztusos.
ezt most komolyan kérdezed???? menstruáció közben is lehet szexelni, nem lesz terhes!
A kérdező hozzászólása: hát én is úgy gondoltam meg õ is h megfürdik
Úgy nyugodtan, de VÉDEKEZNI akkor is KELL! Különben jön az újabb kérdés, tudod: "Lehet terhes a barátnõm, ha..." És igen, bármikor lehet terhes! :-)
Menstruáció elõtt és után illetve a menstruáció alatt, nem lehet terhes a csaj de persze lehet csinálni még menstruálás közben is csak az már kicsit undorító, gusztus kell hozzá :D
baby luuf balzsam
Tengervizes orrspray fél óránként + szívni. Próbáld meg a Nasivin helyett a Nasopax-ot, nekünk az jobban használt, mint a Nasivin. Kislányom 1, 5 éves, most volt beteg :-)
Ha laposan alszik egyébként, most tegyél a feje alá egy vastagabb párnát, vagy a matraca alá, a lényeg hogy kicsit rézsútos legyen.Szellõztess gyakran, még akár éjszaka is, a levegõ ne legyen a szobában meleg, és párásítsd!Baby Luuf balzsam tényleg jó.Az orrsprayt az elsõ napon én tuti nem csak 3x használom, soha semmi bajuk nem lett tõle.
nasivin 3x, tengervizes spray tobbszor is, és tisztítani....ez ok. en még használom a Wick wapo rub balzsamot, ilyenkor a mellkasára is, de szokom szagoltatni vele, v bekenegetni az orra kornyékén, hogy tovább érezze. esetleg párologtatoba is probálhatsz éterikus olajakat cseppenteni, hgy frissebb legyen a levego. náthára nagyon jo még a siunpret csepp napi 3x10 cs, tisztítja az uregeket, jo ha lecsurog es ingerel a nátha, nekunk segíteni szokott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!