Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy van (17237 db)

Az hogy lehet, hogy van kórház, ahol nincs lehetőség EDA-t kérni? Egyformán fizetünk tb-t nem? Ez felháborító!

Én kapok, ingyen, nem magam miatt vagyok felháborodva, de sajnálom a kismamatársaimat. Nem kéne, hogy mindenkinek jogában álljon ezt a fajta fájdalomcsillapítást is kérni. Vagy el vagyok "tévedve" és ez nincs szabályozva?

Legjobb válasz: Szerintem meg igen is szomorú, hogy nem mindenhol elérhetõ. Az más kérdés, hogy nem kell mindenkinek kérnie, lehet valaki kemény és kibírja és lehet valaki gyenge és kell a fájdalom csillapító, de ne az determinálja már a dolgot, hogy van-e ember aki "ért" hozzá vagy nincs, illetve, hogy van-e a kórházban cucc vagy sincs. A felszereltség és a szakember igenis legyen adott, az hogy utána elmondják anyukának, hogy nem ajánlják vagy már késõ az egy dolog, de az, hogy nincs vagy nincs aki be TUDNÁ adni az nagyon gáz.

Tõlem kérdezte már meg a fogorvosom, hogy kérek-e érzéstelenítõt, vagy kibírom-e anélkül:) Amúgy szerintem gáz, hogy valamelyik kórházban nem lehet kérni edát.
Szerintem meg igen is szomorú, hogy nem mindenhol elérhetõ. Az más kérdés, hogy nem kell mindenkinek kérnie, lehet valaki kemény és kibírja és lehet valaki gyenge és kell a fájdalom csillapító, de ne az determinálja már a dolgot, hogy van-e ember aki "ért" hozzá vagy nincs, illetve, hogy van-e a kórházban cucc vagy sincs. A felszereltség és a szakember igenis legyen adott, az hogy utána elmondják anyukának, hogy nem ajánlják vagy már késõ az egy dolog, de az, hogy nincs vagy nincs aki be TUDNÁ adni az nagyon gáz.
Szerintem ez nem olyan nagy tragédia. Én a tb fizetéséért egyszerûen tisztességes bánásmódot és normális ellátást szeretnék, sok helyen még ez sem biztosított, nem csak az eda! ÉS szerintem sem a kismamának kellene döntenie, hogy kéri-e vagy sem, ha a nõkön múlna, pl sokkal több császár lenne, mert azt is sokan szeretnék...
Nincs szabályozva szerintem, orvos és kórház függõ, tudtommal. De egy kicsit afelé hajlok, hogy nekik van igazuk. Jó mondjuk megértem, azt is aki kér. (fájdalomküszöb, meg ilyesmi). De így visszagondolva sokan csak félelembõl kérnek ilyet. Két szülésem volt. Elsõnél úgy álltam neki, hogy teljesen természetes szülést szeretnék. De a végén már szinte könyörögtem, hogy adjanak valamit. Mire mondta a szülésznõ, na akkor most már nem ad, mert már úgyis késõ lenne. Ez annak a jele, hogy mindjárt vége. Dühömben felültem, hogy elküldjem oda, és hogy nyomatékosabb legyek, de a mozdulattól megszûnt minden és jöttek a tolófájások. Nagyon örültem, hogy nem kaptam semmit. A másodiknál, meg épp, hogy beértem a kórházba, majdnem a kocsiban szültem (meg a folyosón). Szóval utólag örülök és ezért nem is engedném, hogy a kismama döntse el, hogy kapjon-e. Sokan végig tudnák csinálni anélkül is. De mondom, nem pálcát török mások fölött. Teljesen megértem õket, csak sajnos sokan kényelembõl kérik.
Ez azért van, mert az adott kórházban dolgozó orvosok nem támogatják. Lehet, hogy elvbõl, de az is lehet, hogy pénz miatt. Ha jól tudom, elég sokba kerül a kórháznak. Emellett pedig az is szempont, hogy olyan orvos dolgozzon a szülészeten, aki jól, kockázatmentesen be tudja adni. Nem mindegyik orvos vállalja.
Azért az durva, hogy ha nem kérsz edát, méltósággal szülj, ne ordítva...gondolom a férfi orvos már több gyereket szült méltósággal... Nekem pl meg sem fordult a fejemben, hogy kérjek, de ha valaki ilyet szól, hogy ne ordítsak...hát kösz. A tolófájásoknál is tiszta vörös volt a fejem, rám is szólt egy szülésznõ, hogy ne arcra nyomjak...most két tolás közben kezdjek el vitatkozni, hogy nem oda nyomok? Komolyan, néhány eü dolgozónak valami empátia-tanfolyamot kellene elvégeznie.
2. vagyok. Azért tudnék vitatkozni. Igaz, hogy a nõk egy bizonyos részének igenis szüksége van eda-ra. De ahogy többen is írták, ezzel a "kérheted" lehetõséggel olyanok is kérik akik kibírnák, ahogy igen a császárt is sokan kérik. Látod a válaszolók között is volt, hogy csak most fog szülni, de már tudja elõre hogy kérni fogja. Ha azt is választani lehetne, még ennél is többen kérnék. Egy ismerõsöm volt aki avval is szült és anélkül is, és bizony mondta, hogy ég és föld a két szülés. És bizony maga a tolás sokkal könnyebb volt, jobban érezte, hogy jól nyom-e, oda-e mint edaval (három szülése is volt). Ez az õ tapasztalata, de nem egy ilyet hallottam. És a fájdalom ellenére pár héttel a szülés után sokkal nagyobb, pozitívabb élménynek nevezte a sima szülést. Szóval ezért nem engedném, hogy a nõ döntsön így röviden. Remélem érthetõ volt, és nem bántottam meg senkit. De aki, nagyon érzi, hogy szüksége van rá, az kérje.
Én is felháborítónak tartom, a 21. században élünk. Nekem is a fogorvosos példa jutott egybõl az eszembe, ha ott nagyobb beavatkozásra kerül sor akkor egybõl kapod a fájdalomcsillapítót, szülésnél (ami pedig jóval nagyobb fájdalom) nem kérhetsz? Én tuti nem szülnék ilyen kórházban csak ahol alap az EDA. Könnyû azt mondani hogy bírd ki, végülis az ember mindent kibír, de minek ha van lehetõség megkönnyíteni a dolgot. Aki szenvedni akar és nem akar semmilyen fájdalomcsillapítást annak hajrá, szíve joga, de aki akar annak biztosítani kell rá a lehetõséget.
Vidéki vagyok, nálunk sincs. Sõt más sincs, kéjgáz van, elvileg kérni lehet, csak nem adnak :D EDA orvoshiány miatt nincs. Elsõ szülésemnél kértem fájdalomcsillapítót, sõt inkább könyörögtem, hogy adjanak már valamit...kaptam két Nospa-t :D Annyit ért mint [email protected] a pofon.
Utolsó vagyok :) A ne ordítson a kismama...hát az ilyen utasításokat nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni. Második lányomat három hete szültem, szintén fájdalomcsillapítás nélkül, ráadásul annyira gyorsan jött a baba, hogy az orvos nem ért vissza az osztályról, csak mikor már a gyerek a szülõcsatornában volt...az eredménye az lett, hogy még érzéstelenítõt sem kaptam, mert arra sem volt idõ. aztán a doki megszólalt, hogy ne visítsak...:) )) AKADÁLYOZZA MEG!!! :D Nem volt gátmetszésem, nem vettek vért, nem kaptam érzéstelenítõt, az infúziót is csak szülés után kaptam meg, és akkor õ odajön kipihenten, és azzal indít hogy ne visítsak? Mibõl gondolta hogy kíváncsi vagyok a véleményére?
Péterffys vagyok. Igen elõre tudom, hogy kérni fogom, és nem érzem ettõl kevesebbnek magam. Azért kérek fájdalom csillapítást, mert kaptam a fogászaton, a mandula mûtétnél, és bármilyen orvosi beavatkozásnál is. Sõt boldog vagyok, hogy kérhetem, nekem ez megnyugvást biztosít tehát maga a tudat, hogy lehetõségem lesz rá. Az orvos sztem nem arra értette, hogy hang nélkül kell nyomni, vagy szülni, de mesélte, hogy volt egy anyuka aki a több órás vajúdás ordította végig, de õ neki semmi fájdalom csillapítás nem kell hiába ajánlották fel, kihallatszott a visítás a folyosóra stb.... ezért írtam, hogy ha nem kérnek akkor nem szabadna visítani, már vajúdásnál hanem igénybe venni annak lehetõségét, hogy enyhítsék a fájdalmát. Persze, hogy valamilyen szinten mindenkii "hangos" ne is hiszem, hogy ezzel van "baja" a dokiknak.
Engem nem zavar, hogy ha valaki kiabál, sokat hallottam amikor bent feküdtem a kórházban, ezt csak azért írom, hogy félre értés ne essék csak az utolsónak reagálnék a mondatára, hogy"valamilyen szinten mindenki hangos" , hát én 53órás vajúdást egy hang nélkül csináltam végig, egy hangos jaj nem hagyta el a számat!
Nálunk nemhogy EDA de semmilyen fájdalomcsillapításra nincs lehetõség!
Péterfyben fogok szülni, ott 0-24-ig van EDA. Az orvosok 90%-a vizsgázott bekötésbõl, és nem anesztes köti, hanem az orvos. Elsõ szülésem lesz, és igen szeretnék majd kérni, nekem biztonság érzetet ad, hogy ha arra kerül a sor kérhetek. Szülésfelkészítõn, mikor elõadást tartottak róla kérdezte egy kismama, hogy de ugye nem kötelezõ? Mondta a doki nem kötelezõ, de egyébként 98% kéri a kórházban, de ha nem kéri méltósággal viselje, ne ordítozva stb... Valahol egyet értettem ezzel a válasszal, mert ha van lehetõség élni kell vele. Egyet értek azokkal akik azt mondják semmivel se leszel jobb anya, mert érzéstelenítõ nélkül szülsz. Kéne minden szülészeten lehetõséget adni arra, hogy választhassunk. Ismerõsöm is a Péterfyben is szült volna, de elment a dokija a Sote II-re. Ott hiába volt a dokijának vizsgája és adott edát az elõzõ kórházban a Sotén már 25 ezre kellett fizetni, külön anesztesnek, mert ott ez a "szokás".
Hát nem igazán értem, miért az orvosnak kéne eldöntenie hogy nekem mi mennyire fáj??? Fõleg ha pasi...mintha már annyi gyereket szült volna... Ahol én szültem, na ott sem lehetett SEMMILYEN fájdalomcsillapítót kérni. Konkrétan "nem fért bele" a kórház politikájába. Hát én majd' elájultam. Még jó, h a végén a császárhoz kaptam érzéstelenítést... Mellesleg azt sem értem, hogy ott pl CSAK állni lehetett, hiába szülõágy, azt a vizsgálatnál lehetett használni. Nem mondom, h heverésztem volna, de állni már alig bírtam. Szóval ez így is úgy is mindenkinél más, mindenki mást érez, más elveket vall. Hagyni kéne azért az embereknek épp emiatt választási jogot. Hogy mikor jut ide az ország???
A kérdező hozzászólása: Most nem szeretném szítani a vitát, de pl. manapság már nem mindenhol "kötelezõ" hanyatt fekve vajúdni. Úgye, hogy ti is felálltok EDA ellenesek, hogy könnyebbé tegyétek a szülést? Ez kicsit olyan, mintha anyáink, nagyanyáink azt mondanák, hogy feküdjetek csak, mi is úgy szültünk, had döntse már el az orvos, hogy ne állhassatok fel...
Tõlem is mindig megkérdezte a fogorvos az érzéstelenítést.... Lehet, hogy az unokáinknak már a szüléshez is rutinból adják az érzéstelenítõt.
A fogászaton tõlem még sosem kérdezték, hogy ÉN szeretnék-e érzéstelenítõt, rutinból adtak. Nekem ezek a dolgok nem természetesek, igenis döntse el a doki, szükséges-e vagy sem. Nem azért, mert én kibírtam, más is kibírja alapon, és azt nem hiszem el, hogy nem tompít, nem megy át a keringéssel a babába, de érzéstelenít. Tõlem kérje aki akarja, de a meglátásom miatt mondom, hogy SZERINTEM nem tragédia, hogy nem mindenhol elérhetõ.
Az elsõ szülésem EDA-s volt, a második nem. A kettõ számla között 20eFt-os különbség volt, úgyhogy biztos, hogy nem 7500 Ft-ot számol el a kórház az EDA-ért. Kórháza és orvosa válogatja. Amikor én szültem, akkor az én dokimnak nem volt meg (most állítólag már megvan) az anesztes vizsgája, így csak anesztes adhatta be. Az meg nem mindegyik kórházban van (elegendõ fõ), napi 24 órában.
Úgytudom EDA-t csak altatóorvos adhat be, és a kórház is csak 7.500Ft körül kap egy beadott EDA után...nem olyan nagy buli nekik.
szt istvánba szültem. ott 15 ezret kellett volna kifizetni ha kérek edát. elég felháboritó igen... valahol mondjuk be sem adják ha nincs orvos aki megcsinálná...
Én már csak az ultolsó lehetõségnél kértem edát, addig kibírtam valahogy. (de 1/2 11-kor kezdõdött a "buli" és este 9:10-kor született meg a kisfiam) Ez a Margit K-ban volt, most viszont az Uzsokiban fogok szülni, és az utolsó pillanatban szeretnék kérni edát, csak azt nem tudom, hogy lehet-e. Nem tudja valaki, hogy hogy megy ott ez? Persze majd jövõhéten megyek a dokimhoz, és megkérdezem tõle, csak hátha tud valaki valamit errõl.

Szerintetek az univerzumban vannak más élőlények is rajtunk kívül? Lehet, hogy van hasonmásunk is? Érdekelnek ilyen dolgok. Esetleg ezzel kapcsolatos dokumentumfilmet tudok ajánlani?

Legjobb válasz: Lehetnek, de biztosan nem tudjuk, amíg nincs sziklaszilárd elmélet az élet keletkezésérõl (azt hiszem, még nincs). Lehet valószínûséget számolni hozzá, de kimondani, hogy vannak, épp olyan hibás, mint kimondani, hogy nincsenek. Szóval valószínûleg vannak. Lehetnek hasonmásaink is (ez alatt, gondolom, emberhez hasonló földönkívüli fajokra gondolsz). Nagyjából hasonló körülmények között kialakulhatnak nagyjából hasonló életformák. Szükség van tárgyak manipulálására (kar, kéz, ujjak), térlátásra (egynél több, fejlett szem), helyváltoztatásra (lábak), stb. Hasonló körülmények között az evolúció miatt hasonló tulajdonságok minõsülnek elõnyösnek, azok maradnak fenn, viszont tetszõleges számú evolúciós szempontból semleges, ezért potenciálisan fennmaradó változás is felléphet. Ha az univerzum végtelen, akkor tutira van egy rakás (végtelen) "hasonmásunk", ha véges, akkor pedig csak "lehetséges". Dokumentumfilmet? Kezdetnek talán jó lenne Stephen Hawking témába vágó filmje, ha eszembe jut a címe, megírom. Ignoramus

Lehetnek, de biztosan nem tudjuk, amíg nincs sziklaszilárd elmélet az élet keletkezésérõl (azt hiszem, még nincs). Lehet valószínûséget számolni hozzá, de kimondani, hogy vannak, épp olyan hibás, mint kimondani, hogy nincsenek. Szóval valószínûleg vannak. Lehetnek hasonmásaink is (ez alatt, gondolom, emberhez hasonló földönkívüli fajokra gondolsz). Nagyjából hasonló körülmények között kialakulhatnak nagyjából hasonló életformák. Szükség van tárgyak manipulálására (kar, kéz, ujjak), térlátásra (egynél több, fejlett szem), helyváltoztatásra (lábak), stb. Hasonló körülmények között az evolúció miatt hasonló tulajdonságok minõsülnek elõnyösnek, azok maradnak fenn, viszont tetszõleges számú evolúciós szempontból semleges, ezért potenciálisan fennmaradó változás is felléphet. Ha az univerzum végtelen, akkor tutira van egy rakás (végtelen) "hasonmásunk", ha véges, akkor pedig csak "lehetséges". Dokumentumfilmet? Kezdetnek talán jó lenne Stephen Hawking témába vágó filmje, ha eszembe jut a címe, megírom. Ignoramus
Vannak. Nem hiszem. Nem
Ahhoz hogy hasonlítsanak nagyon sok dolognak hasonlóan kellett alakulnia a fejlõdésük során, mint nekünk. Ennek pedig elég kicsi a valószínûsége.
Ha belegondolsz hogy az univerzum végtelen akkor rájössz hogy valami tuti van persze saját evolucioval meg minden.

Mitől lehet, hogy van egy erős pozitív tesztem 5 nap késés után, aztán megjön, normálisan menstruálok és közben szúr a petefészkem, de elég keményen? Ez utalhat valami bajra, vagy esetleg méhen kívüli terhességre?

(Kedden megyek dokihoz.)

Legjobb válasz: Igen, a verzes meg a gorcsolgetes (lehet a te esetedben szurkalas) utalhat mehen kivuli terhessegre is de nagyon ritka. Bocsi, nem akarok senkit megijeszteni, nem ez a szandekom. A doki megfog nezni utlrahanggal hasival meg huvelyivel is. Eloszor igy probaljak kizarni a mehen kivuli terhesseget. Ha nem lat a doki semmit ultrahangon akkor a veredben fogjak megnezni a hcg szintet es masnap visszamesz meg egy vervetelre es ha a hcg csokkent akkor veteles tortent. Ha nem akkor vagy mehen kivuli vagy nagyon pici es ezert nem latta a doki. Nallam igy allapitottak meg a vetelest, hogy a hcg masnap kevesebb volt mint egy nappal elotte. De feleslegesen ne keseredj el, mert igaza van a valaszolonak aki azt irta, hogy a szevezeted lehet nem allt at. Nagyon sok minden megtortenhet es kivanaom, hogy minden rendben legyen, de biztosat csak a doki mond majd. Lehet jobb lenne elmenned hamarabb mint kedd.

Igen, a verzes meg a gorcsolgetes (lehet a te esetedben szurkalas) utalhat mehen kivuli terhessegre is de nagyon ritka. Bocsi, nem akarok senkit megijeszteni, nem ez a szandekom. A doki megfog nezni utlrahanggal hasival meg huvelyivel is. Eloszor igy probaljak kizarni a mehen kivuli terhesseget. Ha nem lat a doki semmit ultrahangon akkor a veredben fogjak megnezni a hcg szintet es masnap visszamesz meg egy vervetelre es ha a hcg csokkent akkor veteles tortent. Ha nem akkor vagy mehen kivuli vagy nagyon pici es ezert nem latta a doki. Nallam igy allapitottak meg a vetelest, hogy a hcg masnap kevesebb volt mint egy nappal elotte. De feleslegesen ne keseredj el, mert igaza van a valaszolonak aki azt irta, hogy a szevezeted lehet nem allt at. Nagyon sok minden megtortenhet es kivanaom, hogy minden rendben legyen, de biztosat csak a doki mond majd. Lehet jobb lenne elmenned hamarabb mint kedd.
A kérdező hozzászólása: De én voltam, csak egyre több olyan választ kapok, hogy gáz van és ciszta is lehet, azért írtam be egy kicsit részletesebben. Köszönöm a válaszokat! Jó lesz, ha a doki megnyugtat!
A kérdező hozzászólása: Remélem nem lesz baj! Köszönöm.
Még nem állt át a szervezeted. Talán még a jövõ hónapban is meg fog jönni, idõ kell, míg a szervezeted megérti, mi is a helyzet.
Szia! Nem Te írtál délelõtt?
szia, Melyik kedden? Azért én a biztonság kedvéért bemennék az ügyeletre.
Ha erosen faj a hasad irany a korhaz, mert az mehen kivuli terhessegre utalhat, esetleg vetelesre, es mindez nagyon veszelyes. Nem akarlak megijeszteni, de nagyon figyelj oda. A teszt mondjuk kimutathat egyebet is, nemcsak terhesseget. Ha terhes vagy akor nem normalis a gorcs es a verzes.
Cisztatol nem jon normalis verzes. vagy darabos a verzes, vagy nagyon eros, sot, van akinel egyaltalan nem jelentkezik a verzes, bar ez ritkabban fordul elo.
Ugyanígy kezdõdött nekem is, menstruációm elmaradt, majd 5 napra rá véreztem, 4 pozitív teszt, terhességi tünetek, s méhen kívüli terhes voltam, meg kellett mûteni. Nem ijesztgetni akarlak, de irány az orvos, ulrtrahang- hasi és hüvelyi is, vérvétel!!!!!! Ne várj keddig!!!!!! Anita

Feleségem bejelentette, hogy "lehet hogy van valaki aki kezd számára fontossá válni". Én nem szeretnék e mellé asszisztálni. Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történő elhelyezésre?

A nevelt nagyfiát már elküldte az édesapjához, mert én nem úgy szoltam a hozzá, ahogy ? szerette volna. Nem tettem különbséget a nevelt fiam és a sajátjaim között. Kijelentette, hogy ? saját vagyont akar (jelenleg a közös vagyon 1/2-1/2-a tul.lapon). A gyerekeket is el akarja vinni ( 2 közös 6, és 9 éves). eddíg f?állású anyaként m?ködött, a gyerekek egész nap oviban és suliban voltak, ? f?iskolára és tanfolyamokra jár. A gyerekeket én vittem reggelente. Velem meg az a baja /mint egy keres? a családban/, hogy keveset vagyok otthon és kevés a pénze. Mindennel elégedetlen ez nincs az nincs. Képtelen belátni, hogy egy keresetb?l nem lehet többet kihozni. /Én meg néha hulla fáradtan esek haza és nem mindíg tudtam a nyakába borulni. Beadta a válókeresetet, saját jövedelme nincs.

Legjobb válasz: Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású,ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.

Az a "baj", hogy a bíróság nem azt nézi, hogy ki rúgta fel a családi békét, hanem azt, hogy mi jó a gyerekeknek. Sajnálom, ami történt. Mi sem vagyunk gazdagok, pici lakásban élünk, és a párom amellett, hogy rengeteget dolgozik, még többször eljár focizni meg ilyenek. Én ebben mindig támogattam, mindenkinek kell, hogy legyen saját dolga, bár terhes vagyok, érzékeny, mindig szeretettel várom. És õ mindig örömmel jön haza, és igenis mindig a nyakamba borul, akkor is, ha utána rögtön ledõl egy fél órácskára. Ezzel azt szerettem volna írni, hogy azért bármilyen kevés az idõ, ha szereted a párod és örülsz neki, azért azt éreznie kell, ha egy picit is érezteted vele.. az elég hamar megöli a kapcsolatot, ha hazajössz, õ nem is köszönt, téged nem érdekel, aha, szia, szia, semmi ölelés, milyen volt a napod (mindig megkérdezem, akkor is, ha azt mondja sokszor semmi különös, mert tényleg érdekel, és 10 esetbõl egyszer mond valami apróságot).. szóval azért hogy kihûlt a kapcsolatotok biztos voltak jelei.. és igazából az elsõ jeleknél tenned kellett volna valamit.. most sem szeretnéd rendnehozni, tehát már te sem szereted, igen, sajnos ilyenkor az egyetlen jó megoldás a válás, de azért remélem érted mit szerettem volna mondani. A másik dolog, hogy fõállású anya tudtommal 3+ egy háztartásban élõ gyerektõl lehet, tehat hiaba van nagyon sok munka egy kis lakassal is, meg fozes, meg takaritas, meg ilyesmi, azért hivatalosan nem fõállású, ennek ellenére, ha nekiitélik a gyerekeket, simán elviheti a fizud akár 40%-t is. (20% gyerekenként) Ha van valakije, es az valóban komoly, akkor ez is mellette szól, hiszen így tudja biztosítani a családi légkört a gyerekek számára, amit te, mint egyedülálló, dolgozó apa nem biztos -- a bíróság szerint. És itt komolyan el kell gondolkoznod, hogy valóban képes lennél e munka mellett ellátni két gyereket olyan jól, mint õ tenné (aki nem dolgozik, valszeg a válás után sem fog), és itt most nem a materiális javakra gondolok, mert persze meg tudnál nekik te is venni mindent, hanem foglalkozni velük, fõzni rájuk, mosni, vasalni, foglalkozni a kis lelkivilágukkal, elvinni õket ideoda, stb. Nagyon, nagyon sajnálom, ami veled történt, és sajnálom a gyermekeid is, nagyon komolyan végig kell gondolni mindent, remélem, hogy lesz segítséged, hogy nagyobb esélyjel indulj a gyerekekért, és ne add fel, bármilyen kilátástalan (én sem írtam túl bíztató dolgokat :((). Az anya hozzáállásával igazából nem tudok mit kezdeni, nagyon önzõnek érzem, és nem értem, hogy ha valami hiányzott neki (nem pénz! hanem törõdés, stb), akkor miért nem szólt, és próbáltátok meg egyutt orvosolni (pár perces séta, megnezni kozosen egy filmet, barmi.).. viszont a kapcsolat kihûlése nem biztos, hogy 100% az õ hibája, és a gyerekeknek azt kell látni ideális esetben, hogy a szülõk szeretik egymást, mert ha csak élnek egymás mellett, az nem jó. Bár gondolom ezeket te ezerszer végiggondoltad. Hogy a kérdésedre is válaszoljak.. kb 30% eselyed van a gyerekekre.
"Mennyi esélye van a gyerekeknek az apánál történõ elhelyezésre?" A kérdés végülis ez volt. Nem értem miért van lepontozva az egyetlen kérdést megválaszóló. A kérdezõ végülis nem lelkisegélyt kért, hanem egy kérdésre egy választ, de mindegy, ezen nem fogok vitázni... Azt, hogy mennyi az esélye, nagyon sok dologtól függ, nem utolsó sorban a gyerekektõl is. És az ügyvédtõl. DE! Az esély mindenképp meg van rá. Viszont azt Neked kell bizonyítani, hogy az anya alkalmatlan a nevelésre. Üdv!
A magyar válási jogesetek kb. 90%ában az anyának ítélik a gyereket, ha szól ellene érv, ha nem!
Nagyon nehéz helyzetben vagy. Nem értem a feleséged. boldognak kéne lennie, hogy nem kell egész nap otthon lennie kifizeted neki a fõsulit, meg a tanfolyamokat és közben rendezed a gyereketek. Kevés a pénz? Ez nincs az nincs? Miért nem dolgozik???? Akkor lenne pénze. Õszintén szerezz egy jó ügyvédet rakd össze az összes érvet amellett, hogy jó apa vagy és a gyerekek veled jobban járnak. S ha tudsz járj pontosan annak is utána, hogy a nevelt fiával, vagyis az elsõ válásakor ez hogy is zajlott. Sok érvet és bizonyítékot kell felhoznod amellett, hogy neked ítéljék a gyerekeket. Egy ilyen asszony nem érdemel sem családot sem téged.
Szia, én ugyan nem sokat tudok errõl, de szerintem egy jó ügyvéddel sikerülni fog. Végülis õ az aki "felrúgta" a házasságot, te minden tõled telhetõt megtettél. Nagyon sok szerencsét kívánok, és remélem boldog leszel, nem akarom csúnya jelzõkkel illetni a feleséged, de... te is tudod. Szép napokat kívánok a gyerekeiddel :) u.i.: teljesen igazad van, egy kereset kevés fõleg ha neki ilyen igényei vannak. Továbbá a pénzért dolgozni kell és ha dolgozol nem vagy otthon, világos. :)
Egyik ismerõsöm is pont így járt. Ott a ribinek még fizuja is volt, de szerencsére az édesapának ítélték a gyerekeket.
vagyis nem mki, csak páran, bocs!
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki aki segített gondolataival! Lezárult válásunk. A gyermekek apai elhelyezésbe kerültek, jól vannak... Üdv. Mindenkinek! ui.: Kedves hasonló cipõben járó Apukák! Ne adjátok fel! Nem lehetetlen az apai elhelyezés.
A kérdező hozzászólása: Üdv Mindenkinek! Köszönöm Mindenkinek a gondolatát és a bíztatást! Elsõ körben a bíróság elutasította a feleségem igényét, hogy elköltözzön a gyerekekkel, és új iskolába irathassa õket. Ennek a gyerekek is örültek és én is, mert legalább nem lehet õket ide-oda rángatni. Ez egy kis megnyugvást hozott nekünk. Itt tartunk jelenleg. Mégegyszer köszönöm a bíztatásokat, sokat segítettek a gondolatok rendezésében és átláthatóságában. Üdv. Mindenkinek
Gondolom ismered a népi bölcseletet, miszerint "a kutya is jó dolgában vesz meg". Szerintem a te feleségeddel is ez történt. Az én férjem is rengeteget dolgozik, sokat vagyok egyedül a kisbabánkkal, és valóban egyedül, mert a férjem szülei régen meghaltak, az enyémek meg hétszáz kilóméterre laknak innen. De igyekszem nem nyûgölõdni rajta, mert értünk dolgozik látástól vakulásig, nem jókedvébõl. Én nem merek jóslatokba bocsájtkozni azzal kapcsolatban, hogy hogyan ítél a bíróság, de neked drukkolok! Harcolj értük, hiszen lagalább annyira a tiedek is, mint amennyire az õvéi. Ráadásul veled ellentétben, õt ezek szerint nem nagyon érdekli, hogy a gyermekeknek jó-e amit tesz, önzõ módon csakis saját magára gondol. Ha menni akar, hát menjen egyedül - hamar rájön, hogy nem sokan vannak azok a férfiak, akik ezt eltûrik neki! Azt gondolom, jót is tenne neki néhány pofon az élettõl!
Sajnos mivel te magad mondtad, milyen sokat dolgozol, nem sok esélyt látok arra, hogy a gyerekeket te kaphasd meg :( A bíróság amúgyis leginkább az anyánál szereti tudni a kicsiket. Tény, hogy ebben a helyzetben nem lenne tiszta és sajnos az ilyen korú gyerekeket nem szokták megkérdezni, kivel szeretnének maradni. Leginkább az anyagi helyzetet és a családi körülményeket nézik (mennyit vagy otthon, mennyit érsz rá törõdni a csöppségekkel, stb.), majd ott helyezik el, ahol az említett két tényezõ jobb. Amennyiben a feleséged nem tudná megfelelõen eltartani, nevelni a gyerekeket, nagy az esély, hogy te nevelheted õket. Remélem, tudtam segíteni.
Szia! Két magyar jogász nemrég készített egy felmérést, hogy a válásoknál hány százalékban ítélik a gyermeke(ke)t az édesanyának, és hány százalékban az édesapának. A válások 90 (!) %-ánál az apák nem is harcolnak azért, hogy náluk helyezzék el a gyereket, hanem beleegyeznek, hogy az édesanyánál történjen az elhelyezés. A maradék 10 %-nál pedig, amikor perre kerül a dolog, az arány 60%-40% az anya javára, ami még mindig nem egyenlõ esély, de jelentõs! Ha úgy gondolod, hogy a gyerekeknek valóban nálad lenne jobban biztosítva a testi, lelki, szellemi fejlõdése, akkor harcolj! Ha tényleg szeretnéd õket szépen felnevelni, és nem csak az édesanya elleni bosszú hajt, akkor ne törõdj bele, ne gondold, hogy a bíróság úgyis neki ítéli, mert igenis van esélyed. A két jogász által készített tanulmányról a cikk: http://nol.hu/archivum/archiv-424775 Olvasd el!
Azt nem ertem, hogy az anya hogy gondolja, mibol fogja eltartani a gyerekeket? Eddig csak foallasu anya volt, tehat 9 evig otthon volt. Hat 9 ev otthonlet utan munkat talalni, olyat amibol a 2 kiskorut el is tudja tartani????!!! Eleg bator es annal felelotlenebb no a feleseged, bar en kivanom talalja meg almai munkahelyet! Vagy talan ugy gondolja hogy az uj apuka fogja eltartani az o ket csemetejet?! Nem ertem, de par mondatbol, abbol amit te leirtal nem lehet eldonteni sok mindent, az hogy hogy eltetek, mi az igazsag, azt csak TE es O tudjatok. Szerintem o a gyerekek elol is menekul, hiszen normalis esetben ha o otthon van, nem hagyja 4 es 5 oraig a gyerekeket az oviban, suliban. Talan, ha edesanya 3 muszakban dolgozna, a ket gyerekkel foglalkozna es rendezne a haztartast, akkor elfaradna, es nem lenne mar ereje, ideje arra, hogy egy masik ferfi kezdjen a szamara fontossa valni. A birosag szerintem megkerdezi majd azert azt is, hogy miert valnak el? Es az anya mit fog mondani? Azert mert bepaliztam? Azert valunk el, mert valaki kezd az eletemben fontossa valni, FONTOSABBA MINT A KET GYONYORU GYEREKEM ES AZ EDESAPJUK! Szerintem anyuka probalja meg csak egyedul nevelni a gyerekeket, valoszinu vissza sirja o meg ezeket az eveket! Es most ki marad a hazban? A gyerekek az anyjukkal, es netalantan jon az uj szereto is? Vagy hogy mukodik ez Magyarorszagon? Azert eleg felhaborito. Mama elmegy felrekefel, es o visz mindent a vegen? Nem tudok neked mit mondani, talan azt hogy sajnallak (pedig nem vagyok ffi parti, mert szerintem a csaladok 99% -at a ffi-ak teszik tonkre)de tudom ez enyhe vigasz szamodra. A gyerekeket nagyon szeresd, es ne felejtsd el, hogy ha nem is most (mert a birosag az anyanak iteli oket), de par ev mulva lehet hogy a gyerekek onkent fognak HOZZAD koltozni(az anya eletmodja miatt). Lehetne-e hogy te vidd el az egyik gyereket, a masik pedig maradna az anyanal? Nem tudom, sajnos. Angliaban elek, es itt is rengeteg a valas. De itt nem egyertelmuen kapja meg az anya gyereket, hallottam peldaul olyat, hogy 2 het apanal, 2 het anyanal van a gyerek. Mivel a birosag ugy itelte meg, hogy mindket szulo alkalmas a gyereknevelesre! Es persze a szulok meg tudtak egyezni. Tobbet mar nem irok, majd esetleg kesobb!
"..Az édesanya amint lehetett oviba vitte a gyerekeket és mint a fõállású el kellet volna hoznia õket az oviból délben, de soha nem hozta el õket, merthogy otthon unatkoznak a gyerekek..." Szerintetek tényleg jó anya az ilyen??? Nekem nincs gyerekem, de nem az lenne az elsõ, h oviba meg bölcsibe dugjam õket. És ha már háztartásbeli vagyok, biztos nem akarnék "megszabadulni" a gyerekeimtõl, h maradjanak csak bent az oviban, suliban stb. minket öcsémmel anyukám egyedül nevelt fel, apukám 2és fél éves koromban meghalt, anyu 21éves volt 2gyerekkel özvegyen, de soha nem pattintott le minket. Nem jártunk bölcsibe, oviba is egy évet mert inkább õ foglalkozott velünk. Pedig neki százszor nehezebb helyzete volt. Ha én annyira törõdöm a gyerekeimmel, akkor az a normális, h alig várom, ha hazahozzam õket és nem úgy állok hozzá h unatkoznának, hanem hogy kitalálok nekik olyan dolgokat, amik lekötik õket. Persze más lenne a helyzet, ha dolgozott volna, de így... Sztem ez a nõ csak önmagával van elfoglalva. Hogy neki jó legyen, h ne dolgozzon, de legyen pénz, h ne legyenek otthon a gyerekek, addig sem zavarják õt. Túl nagy volt neki a szabadság... De ha meg dolgoznia kellett volna, az lenne a baja. És most lehet lepontozni, de ez a véleményem.
Nagyon örülök ( de úristen, milyen régen is írtad ki a kérdést. én voltam az 1. válaszoló)! Így lesz a legjobb, s remélem a karácsonyotok is nagyon boldogan telik majd!

Miért lehet, hogy vannak nők, akiknek megjön rendesen terhessség alatt, és a teszt sem mutatja ki?

vagy ha a családban nem fordult el? soha ilyen, akkor mennyi az esélye? vagy ennek semmi köze az egészhez?jó lenne tudni vmit, h ne rettgjünk állandóan mensi el?tt, alatt és utána is...

Legjobb válasz: Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))

Ha rendesen védekezel, nincs okod ennyire aggódni. Annyira kicsi az esélye emlett teherbe esni, de persze lehet, van rá példa. ha nagyon izgulsz, legyen otthon mindig teszt, az megnyugtathat, de dokihoz nem mehetsz minden hónapban emiatt...Ennyire nemszabad ráizgulni, tönkreteszi az életed... Hogy miért véreznek nõk terhesség alatt is? Biztos a hormon az oka, mindenki mésképp reagál mindenre. VAn aki hány végig, van aki egyszer sem, van aki végigszenvedi, van aki nem, van aki 42 órát vajúdik, van aki 2-õt az elsõvel is... Ilyen a természet. Szedd rendesen a fogamzásgátlót, ha megnyugtat hasznáj óvszert is, azzal már 1 a millióhoz, hogy teherbe esel. Ne félj ennyire, nem szabad!!:-))
Én ezt a kérdést nem értem. Hogy valakinek megjön rendesen, ha terhes? Még ilyet nem hallottam. Olyan van, hogy néhány hónapig max mikor meg kéne jönnie úgy érzi az ember, hogy megjön, de persze nem jön meg, ha terhes, hiszen a szervezet leállítja a peteérést. Ha valaki rendesen menstruál, akkor nem hinném, hogy terhes lenne. Ha meg valaki terhesen vérzik, akkor az nem normális, orvoshoz kell azonnal, már az elsõ alkalommal fordulni. Ha meg nem akarsz terhes lenni, akkor szedj fogamzásgátlót, az a legbiztosabb.
Szia. Nekem a teherbeesés utáni havim megjött rendesen, idõre. Amikor következõ hónapban nem jött meg mondta a doki hogy a 10.hétben vagyok, tehát az utolsó havi nem volt normál havi. Ismerek olyan nõt is akinek szinte végig megvolt a havija és nem lett baja se neki se a babának. A biztos védekezés a gyógyszer talán, ha nem szeretnél még babát.
A teszt kimutatja már a korai terhességet is. Talán ha 1-2 hetes, azt még nem, de utána biztosan
Nekem vagy egy ismerõsöm (mellesleg nõgyógyász a férje:-), akinek rendesen megjött néhányszor a terhessége alatt..
A kérdező hozzászólása: ezt nem azért kérdeztem, mert félnék, csak érdekel, hogy akik így jártak, szóval miért lehet ez.. azért kössz.

Lehet, hogy van "erőm"? (Infók lent)

Pár napja a garázsunkban gyakoroltam a tükör el?tt egy kung-fu formagyakorlatot aminek a nagy része inkább chi-kung(légzésgyakorlat), nagyon koncentráltam rá és egyszer csak a plafonon a lámpák elkezdtek villogni(amúgy fel volt kapcsolva) utána visszaálltak, aztán elkezdtem egy aktív, shaolin kung-fu szer? mozgássorozatot gyakorolni nagyon hevesen de tisztán és újra megtörtént. Az egész után egy chi-kung gyakorlattal vezettem le már pár percnél járok és izzadok mint a ló, éreztem, hogy folyik az arcomon a víz pedig egyáltalán nem volt bent meleg még szell?ztetem is, szabályosan hideg volt (kb 19 celsius fok), a pulzusom is normális volt, teljesen nyugodt voltam és lassú mozgást végeztem. Én azt tanulom, hogy ilyen gyakorlatok során a chi(bels? energia) fokozódik és ez meleggel jár) (ja és tudtommal semmi baja a világító berendezésnek)

Legjobb válasz: Hát az aktív testmozgás alapvetõen is jár olyan mellékhatással, hogy izzadsz, miközben hideg van, és bármilyen meglepõ, ez nem csak a gyors, mindent átmozgató sportoknál, hanem a komoly nyújtásoknál is így van:) Én úgy gondolom, hogy ebben az energia filozófiában van valami, úgyhogy a helyedben kísérletezgetnék, mert lehet hogy ez most csak a véletlen mûve volt, de ha már aktívan gyakorlatozol, miért ne kísérleteznél vele?:)

Hát az aktív testmozgás alapvetõen is jár olyan mellékhatással, hogy izzadsz, miközben hideg van, és bármilyen meglepõ, ez nem csak a gyors, mindent átmozgató sportoknál, hanem a komoly nyújtásoknál is így van:) Én úgy gondolom, hogy ebben az energia filozófiában van valami, úgyhogy a helyedben kísérletezgetnék, mert lehet hogy ez most csak a véletlen mûve volt, de ha már aktívan gyakorlatozol, miért ne kísérleteznél vele?:)
Jajj hagyd már...Mindenki képes lehet ilyesmire, szóval nem avyg különleges..:De gratu :') Egyébként hidegben még jobban izzad az ember, ha mozog...És ezek a gyakorlatok is fárasztóak egy idõ után...de a lámpás dolog nem rossz.
A kérdező hozzászólása: De pont hogy alig mozogtam(egy helyben álltam és lélegeztem konkrétan)
A kérdező hozzászólása: De mindegy az izzadós része az nem annyira furcsa inkább az elsõ része.

Jelenleg van egy 3 éves kapcsolatom eddig minden szép és jó volt de az utóbbi 1 hónapban kevesebbet foglalkozik velem és a szexet is hanyagolja lehet hogy van valakije?

Legjobb válasz: Egy hosszú kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Ne gondolj egybõl a legrosszabbra! Lehet, h csak kicsit leterheltebb (munka, tanulás, család stb) miatt, és nem is feléd irányul a dolog, csak ugye te vagy közel hozzá. Szóval szerintem légy figyelmes, és kedves! Ha morcosabb, vagy ideges, ne vedd fel, ne tégy rá még egy lapáttal! Ha úgy van, esetleg megkérdezhetnéd, hogy látod rajta, hogy valami nincs rendben, tudsz -e esetleg segíteni. Ezeket a hullámvölgyeket túl kell tudni élni, neked az a szereped, h átsegítsd õt rajta.

Egy hosszú kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Ne gondolj egybõl a legrosszabbra! Lehet, h csak kicsit leterheltebb (munka, tanulás, család stb) miatt, és nem is feléd irányul a dolog, csak ugye te vagy közel hozzá. Szóval szerintem légy figyelmes, és kedves! Ha morcosabb, vagy ideges, ne vedd fel, ne tégy rá még egy lapáttal! Ha úgy van, esetleg megkérdezhetnéd, hogy látod rajta, hogy valami nincs rendben, tudsz -e esetleg segíteni. Ezeket a hullámvölgyeket túl kell tudni élni, neked az a szereped, h átsegítsd õt rajta.
Bármi lehet
Beszéld meg vele. Ez az egyetlen megoldás. Mondd el, hogy te mit tapasztalsz, mit érzel és szeretnéd, ha õszintén elmondaná, hogy õ hogy látja ezt és mi az oka. Ne támadd be, ne hisztizz, nyugodtan beszéljétek meg. 26/n

3. napja barnázok közepes mennyiséggel a ciklus 25. napjától miért lehet? Babát szeretnénk. Lehet, hogy van? Ciklus hossz: 26-31-napig Ciklus.hu szerint átlag 30 nap.

Legjobb válasz: Szerintem várd meg az eddigi leghosszabb ciklus hosszt,vagyis a 31 napot és ha nem jön meg tesztelj. Két lehetõség van,mensi lesz/baba lesz. Ezt így kimaradt mensi elött nem lehet megmondani.

Szerintem várd meg az eddigi leghosszabb ciklus hosszt, vagyis a 31 napot és ha nem jön meg tesztelj. Két lehetõség van, mensi lesz/baba lesz. Ezt így kimaradt mensi elött nem lehet megmondani.
Én amikor barnáztam, soha nem volt baba. :( Amikor terhes lettem, egy csepp vér sem volt. Hormonokkal minden ok? Mert a progeszteron hiánya okozhat barnázást. Minden jót kívánok! 13 h km

Ez hogy lehet hogy van 7.1 hangzás?

Van egy új gépem és tud 7.1-et de van egy fülesem ami nem tud 7.1-et de mégis megy rajta hogy van ez Elég csak a gépnek 7.1-et tudnia

Legjobb válasz: Ejj. A 7.1 hangzás azt jelenti, hogy 7 sattelite hangszóró és 1 mélynyomó van. Általában 4 hátsó, 4 elsõ és egy középsõ. A legtöbb alaplap el tud hajtani 7.1-es rendszert, de elég ritkán van rajta, mert akinek ilyen hangcucca van az vesz rendes erõsítõt és/vagy hangkártyát is hozzá. Nincs olyan füles ami tudna 7.1-et, ez egyértelmû. Fejhallgatóból van olyan ami "7.1", de abban is úgy van hogy 4 hangszóró van mindkét fülében, tehát valójában 2x 4.0. Ezek olyan 70 ezer körül vannak. Attól hogy a lap tud 7.1-et, tud az monót, 2.0-t, 2.1-et, 4.0-t, 5.1-et is hajtani.

Ejj. A 7.1 hangzás azt jelenti, hogy 7 sattelite hangszóró és 1 mélynyomó van. Általában 4 hátsó, 4 elsõ és egy középsõ. A legtöbb alaplap el tud hajtani 7.1-es rendszert, de elég ritkán van rajta, mert akinek ilyen hangcucca van az vesz rendes erõsítõt és/vagy hangkártyát is hozzá. Nincs olyan füles ami tudna 7.1-et, ez egyértelmû. Fejhallgatóból van olyan ami "7.1", de abban is úgy van hogy 4 hangszóró van mindkét fülében, tehát valójában 2x 4.0. Ezek olyan 70 ezer körül vannak. Attól hogy a lap tud 7.1-et, tud az monót, 2.0-t, 2.1-et, 4.0-t, 5.1-et is hajtani.
A kérdező hozzászólása: LoL 7.1 fejhallgató 70kból kiugrok az ablakon márt van 15-20kba
A kérdező hozzászólása: de am nekem van 7.1 rendszer a gépemen

Lehet, hogy van esélyem? Nagyon boldog vagyok amiket mondott az edzö

Ma volt eletem elso teniszedzese. Az edzo mar edzes elejen azt mondta, hogy lehet hogy nem is vele kellene jatszanom, hanem a fiaval, (a fia tenisz bajnok) , mert olyanokat utok. Aztan az edzes kozepe fele meg azt mondta boldogan,csodálkozva: Anna! Hát te megtanultál teniszezni!!! Majd az edzés végén megdicsért, hogy nagyon ügyes voltam. Ez colt eletem elso edzese. Elotte 8evig kosaraztam,2evig fociztam,6evig lovagoltam. A labdaerzekem nagyon jo. A kerdesem: Szerintetek van eselyem nagyobb versenyekre is mennem ezek utan,ha kitarto leszek es nagyon komolyan veszem? Hozzateszem,17(!!!)eves leszek 30.an, es altalaban 5-6evesen szoktak kezdeni a teniszt..

Legjobb válasz: Bárkinek van esélye versenyezni és gyõzni. Nem tudhatjuk, hogy csak kedveskedtek-e veled vagy tényleg ügyes vagy-e (miért nem ott kérdezted meg attól, aki látta a játékodat?) Én nem értem egy értelmetlen sportágban hogy lehet valakinek ekkora lelkesedése a versenyzésre, ha tippelnem kellene arra gondolnék valami örömödet leled a dologban. Akkor meg .. hajrá.

Bárkinek van esélye versenyezni és gyõzni. Nem tudhatjuk, hogy csak kedveskedtek-e veled vagy tényleg ügyes vagy-e (miért nem ott kérdezted meg attól, aki látta a játékodat?) Én nem értem egy értelmetlen sportágban hogy lehet valakinek ekkora lelkesedése a versenyzésre, ha tippelnem kellene arra gondolnék valami örömödet leled a dologban. Akkor meg .. hajrá.
Leírtam hogy van esélyed? Le. A személyes véleményem is tényközlés, a tenisz egy ízületroncsoló értelmetlen mozgás, önvédelmet kellene tanulni a korodban és erõsíteni, amiktõl több leszel.. De ezt persze nem lehet rád erõltetni, ez már a te döntésed. Ha tenisz, akkor tenisz.
A kérdező hozzászólása: Te vagy ám a bunkó válaszoló...
a gyerekeket a totál kezdõket és a kiskutyákat szokták dicsérgetni, szóval ha az edzõ ezt teszi veled, akkor tudod, hogy valamelyikbe sikerült beleesni. de a lelkesedés a szenvedély egy jó alap, amit ha kiegészítesz szorgalommal és kitartással, akkor az eredmény nem marad el. amúgy a teniszrõl az egyoldali terheléses sportokról és néhány teniszezõ ismerõsömrõl nekem mindig ez a jelenet ugrik be- http://www.youtube.com/watch?v=dSIIagMkNuw
Az edzõ azért dicsért meg, hogy fellelkesítsen azért, hogy továbbra is lejárj edzésre, ezáltal továbbra is tejeled neki a lóvét. :) Érdekes az elsõ edzésen mindenkire azt mondják ám, hogy nagyon ügyes. :) Szerintem Kérdezõ te totál elbíztad magad. Egyébként pedig TaplalkozasHarcmuves jól írja és igaza is van. Én is több helyen olvastam, hogy a tenisz az egyik legegészségtelenebb sportja, mert tönkre teszi, a könyök, váll, boka és térd ízületeket. És pont a kosárlabda a másik ízületgyilkos sport, ott az ujj és a térd ízületek kopnak majd el rendesen. Én rengeteg olyan 16-20 éves kosaras csajt és srácot ismerek akiknek már most kattog a térdük. Lehet Kérdezõ, hogy a tiéd még éppen nem kattog a 8 év kosarazás után sem....ja még...ami késik nem múlik, majd a tenisszel, rásegítesz arra, hogy szétgyepáld a saját ízületeidet. Ettõl függetlenül, ha ennyire tetszik ez a sport, akkor csináld, sok sikert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!