Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy vagyok ha (2957 db)

Ha van válasz, akkor az az xda developers fórumon lesz, keresd ott ki a készüléked.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.

Úgyhallottam van egy progi wii-hez ami elindítja a másolt játékokatt. Azt hogy lehet megcsinálni? Vagy ha nem lehet mennyibe kerül egy fleshelés?

Legjobb válasz: A wii hackelésének két módja van: 1. chip, ami hardveres módosítás, vagyis forrasztani kell 2. softmod, ami kiegészíti a meglévõ rendszert A hackelés drága szokott lenni, én is magamnak csináltam, mert nem vagyok eleresztve anyagilag. Amúgy néha 8-10 ezer forintot is elkérnek érte, holott egy óra sem kell hozzá. A softmod nem nehéz, csak körültekintõen kell eljárni. Memóriakártya kell 1gb is elég, pendrive, ebbõl jobb a 8gb, de inkább a 16 mert akkor minden játékot fel tudsz rakni, nem kell foglalkozni a hellyel, mert vannak dl dvd-s játékok is. wiihungary.hu-n találsz megfelelõ leírást, ha pedig Miskolci vagy akkor akár én is segítek, csak írj pm-et.

A wii hackelésének két módja van: 1. chip, ami hardveres módosítás, vagyis forrasztani kell 2. softmod, ami kiegészíti a meglévõ rendszert A hackelés drága szokott lenni, én is magamnak csináltam, mert nem vagyok eleresztve anyagilag. Amúgy néha 8-10 ezer forintot is elkérnek érte, holott egy óra sem kell hozzá. A softmod nem nehéz, csak körültekintõen kell eljárni. Memóriakártya kell 1gb is elég, pendrive, ebbõl jobb a 8gb, de inkább a 16 mert akkor minden játékot fel tudsz rakni, nem kell foglalkozni a hellyel, mert vannak dl dvd-s játékok is. wiihungary.hu-n találsz megfelelõ leírást, ha pedig Miskolci vagy akkor akár én is segítek, csak írj pm-et.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Bocsi, de nem értek hozzá.SD kártya jó vagy valami spéci wii-s kártya?A pendrive az tiszta :D Olyan kártyát mennyiért lehetne kapni?
A kérdező hozzászólása: Szerinted ez jó lesz? :http://www.hasznaltkonzol.info/webaruhaz/nintendo-wii/gep/ni.. Köszi!
A kérdező hozzászólása: Egyépként nagyon megköszönném ha elküldenéd : [email protected] :D elõre is köszi!
ment a mail :D
Wii softmodnál semmilyen SD kártya nem kell neked utána, utána. Csak elviszed valakihez, oaadod neki, õ megcsinálja és már játszol is. Nem tudom, a többi verziónál milyen, de a 4.3 e-nél nem kell.
#7-es hozzászóló: softmod után is jól jön az SD, pl usbloadergx oda menti a borítókat, wad fileok telepítése is mehet onnan, valamint játékokat is tudsz rá pakolni, itt fõleg a wiiware cuccokra gondolok
Persze, így van, csak nem létfontosságú. :) Elõször én is ezt hallottam, hogy venni kell, de hülye az ember + pénzt költeni rá, ha anélkül is megy. Én is hallottam, hogy kötelezõen írták emberek, aztán még sem kötelezõ..! :D

Létezik fekete rózsa? Mo-n lehet kapni? Vagy ha nincsen, hogyan készítik? Mennyibe kerül?

Egy barátn?mnek szeretnék vinni majd a ballagására fekete(sötétkék)-vörös rózsacsokrot.

Legjobb válasz: Nagyon ritkán lehet kapni, egyszer egy fiútól én is ezt kaptam, mert tudja, hogy nagyon szeretem. Valami tenyésztett fajta, kicsit természetellenes hatása van, de különleges. nagyobb virágboltokban érdeklõdj, lehet, hogy tudnak hozatni. Nekem az esküvõi csokrom lesz fekete és fehér rózsa, de még nem találtam, hogy hol lehet rendelni.

Nagyon ritkán lehet kapni, egyszer egy fiútól én is ezt kaptam, mert tudja, hogy nagyon szeretem. Valami tenyésztett fajta, kicsit természetellenes hatása van, de különleges. nagyobb virágboltokban érdeklõdj, lehet, hogy tudnak hozatni. Nekem az esküvõi csokrom lesz fekete és fehér rózsa, de még nem találtam, hogy hol lehet rendelni.
vagy vegyél fehéret, és tedd bele egy váza fekete tintába/ételfestékbe...

A hasat a büdös életbe se lehet lefaragni? Vagy ha igen, hogyan?

Legjobb válasz: Hát felüléssel pont nem, a többi az igaz. Ha nõ vagy, akkor elõfordulhat, hogy a méhed helyezkedik úgy el, hogy kicsit jobban kiáll a hasad még akkor is, ha nincs rajta zsír.

Hát felüléssel pont nem, a többi az igaz. Ha nõ vagy, akkor elõfordulhat, hogy a méhed helyezkedik úgy el, hogy kicsit jobban kiáll a hasad még akkor is, ha nincs rajta zsír.
Le lehet, de komoly meló. Felülés, hasprés lábemelés stb... Nagyon nehezen, lassan alakul, s iszonyat hamar elcseszõdik a befektetett meló ha hanyagolod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
És kb. hány hét múlva kezd el észrevehetõen látszódni? A6W -t csinálom, az jó?

Srácok! Gondolkoztam ezen a Lidocain krémmel történő késleltetésre. Azt azértjó lenne tudni hogy ha a csajom leszop miután én bekentem mennyire lehet érezni? Vagy ha bekenem hagyom és megfürdök mennyire hatásos?

Legjobb válasz: Drága édes husom! Van neked fogalmad arról, hogy mi az a lidocain? Kis gyorstalpaló: egy érzéstelenítõ. Lehet amúgy tényleg késleltet, de ha bekened vele a kis kukacod, akkor nem fogsz túl sok mindent érezni!:D

Drága édes husom! Van neked fogalmad arról, hogy mi az a lidocain? Kis gyorstalpaló: egy érzéstelenítõ. Lehet amúgy tényleg késleltet, de ha bekened vele a kis kukacod, akkor nem fogsz túl sok mindent érezni!:D
Ja meg a csaj szája is teljesen le fog zsibbadni, õ se fog vele érezni, lehet még meg is harap.:D
A kérdező hozzászólása: Igen va foglalmam de olvastam errõl egy csomót hogy milyen hatásos... Inkább ötleteket adjatok please

Mitől lehet, hogy néha ha tüsszentek a herém alatt ilyen húzó, feszülő érzést érzek? 18 vagyok!

Legjobb válasz: Lehet kezdõdõ (vagy már kialakult?) sérv. Egyébként a sebészek szokták is vizsgálni a heresérvet, hogy megkérik a beteget, hogy köhögjön.

Lehet kezdõdõ (vagy már kialakult?) sérv. Egyébként a sebészek szokták is vizsgálni a heresérvet, hogy megkérik a beteget, hogy köhögjön.
mi az a heresérv ?
Egyetértek, sérvgyanús a dolog, utána kellene járni, hogy pontosan mi a probléma (ez vagy más). A másodiknak: a here a fejlõdés során a hasüregbõl száll le a lágyékszatornán keresztül a herezacskóba. Ez a csatorna "gyenge pontnak" számít a hasfalon, ahol fõleg férfiakban/fiúkban elõszeretettel alakulhat ki sérv. Igen, extrém esetben bélkacsok csúszhatnak le a zacsiba is.

Érezhetem a köldököm vonalában a picurt mozogni? Múlt heti uh-n mondták, hogy faros, 19+0 vagyok. Lehet, hogy bokszol? Ha nem Õ akkor mi lehet?

Legjobb válasz: Õ lesz az hidd el :) Boldog babavárást! ( kislányom mikor elõször megmozdul, a köldökömtõl kb. 2 cm-re produkált két kis bökést :) )

Õ lesz az hidd el :) Boldog babavárást! ( kislányom mikor elõször megmozdul, a köldökömtõl kb. 2 cm-re produkált két kis bökést :) )
Igen érezheted. Félidõnél a köldök vonalában van a méh. Én 20 hetes vagyok és már én is ott fenn érzem. Sõt néha olyan, mintha még fölötte is érezném a mozgást. Az enyém is farosan van, kedden voltam uh-n.

Kalória? Tényleg igaz, hogy mozgással minnél több kalóriát égetek el annál többet lehet fogyni? Vagy ha megeszek 2000 kalóriát és lemozgok 2000-et, akkor aznap nem hízok? Hogy is van ez?

Legjobb válasz: Ha egy nap 2000 kalóriára van szükséged és 2000-ret eszel, akkor mozgás nélkül sem hízol. Ha lemozgod mind a 2000-ret (szinte lehetetlen, még az 500 is szép lenne), akkor fogysz. Persze akkor is fogysz, ha 100-at, 200-at stb. mozogsz le. Ha 2500-at eszel és 2000-re van szükséged, akkor 500-at kell lemozogni, hogy ne hízzál.

Ha egy nap 2000 kalóriára van szükséged és 2000-ret eszel, akkor mozgás nélkül sem hízol. Ha lemozgod mind a 2000-ret (szinte lehetetlen, még az 500 is szép lenne), akkor fogysz. Persze akkor is fogysz, ha 100-at, 200-at stb. mozogsz le. Ha 2500-at eszel és 2000-re van szükséged, akkor 500-at kell lemozogni, hogy ne hízzál.
ui: 1kg fogyáshoz 7500 felesleges kalóriát kell megenni (tehát a 2000-ren felül). A fogyáshoz ugyanennyit kell ledolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen aranyos vagy hogy így leírtad. Mégegyszer köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a gyors választ. Erre gondoltam én is csak nem voltam benne biztos.
Nagyon körülbelül jól sejted , valahogy így van . Nekem így magyarázták el , hogy ha naponta kb 2500 kalóriát eszek akkor tartom a súlyomat , ha többet (4-5000) akkor hízni fogok és ha kevesebbet mint 2500 akkor pedig elindul a fogyás.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, de az utóíratot nem nagyon értem.
az ui-hoz Tehát, ha napi 2000 kalóriára van szükséged, és ennyit eszel, akkor nem hízol, nem fogsz. Ha 1 hétig minden nap 3000 kalóiát eszel meg, de ebbõl csak 2000-re van szükséged, és a maradék 1000-ret nem mozgod le, akkor napi 1000 felesleges kalóriát vittél be, vagyis 7 nap alatt 7000-ret (7 és fél nap alatt 7500-at). Kb. ez a 7000-7500 kalória plusz jelent 1 kiló hízást. Fogyásnál ugyanígy. 2000-re lenne szükséged, de csak 1500-at eszel (vagy 2000-ret, de 500-at lemozogsz), akkor a napi 500 kalóriadeficited jelentkezik. 1 kg fogyászhoz 7500 kalóriadeficitet kell elérni, tehát 7500/500 = 15 nap alatt tudsz 1 kilót leadni. Így oké?
szerintem hülyeség... éb má 3 hónapja minden nap 1200-1500 kcal között eszek és minden nap járok edzõterembe ahol 450-500 kcal szoktam eléget és 1 dkg-ot nem fogytam:S

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy lehet, leszbikus vagyok, ha a szomszédjainkat is teljesen elítélik?

Kb 7 éve érzem, hogy inkább a lányok érdekelnek. Mielőtt nekem esnének páran, hogy biztos egy idióta divatleszbi vagyok, aki a pasikat húzná vele, szeretném leszögezni, hogy volt már barátom, de a lányok jobban izgatnak lelkileg és testileg is, ami miatt nem működik egy párkapcsolatom sem. Tavaly év elején költözött kettővel mellénk egy leszbikus pár, de tulajdonképpen ők a szomszédaink, mert a mellettünk levő házban senki sem lakik.. Szóval mellénk költöztek, de akkor még nyilván nem tudtuk, hogy ők egy pár, egyáltalán nem látszik rajtuk semmi. Anyukám teljesen összebarátkozott velük, még mondta is, hogy az egyik lány zongoratanár, meg is kérhetném, hogy tanítson, milyen intelligensek, jó, hogy végre ilyenek laknak mellettünk. Miután az egyik hülye szomszéd, aki nagyon pletykás, elmondta a szüleimnek, hogy a 2 csaj együtt van, teljesen megváltoztak, anyukám itthon jajveszékelésbe kezdett, hogy szegények, nem érti miért nem pasit keresnek maguknak, így elcseszni az életüket, pedig milyen normálisnak tűntek..úgy tesz, mintha valami súlyos betegségük lenne vagy nem tudom. Na, ezek után végképp elástam azt a tervet, hogy valaha is elmondom nekik, pedig már 20 éves leszek lassan és gyanakodhatnának, hogy nincs normális kapcsolatom. Anyám viselkedése. a szomszédainkkal is olyan, hogy a szemükben nyalizik, de képes hátulról kérdezősködni, hogy minél több infót megtudjon, aztán itthon meg minden betegnek elmondja őket, pedig pár hónapja még oda-vissza volt tőlük. Teljesen ki vagyok készülve emiatt, mert látván a reakciójukat nincs esélyem elmondani. Mióta látom a szomszédainkat, sokkal jobban érzem, hogy boldog lehetnék én is, irigylem őket, hogy saját független életük van és szeretik egymást. Arra gondoltam, hogy talán ők megértenének és tudnának tanácsot adni..csak félek, hogy anyám kérdezősködne vagy pedig előttük leégnék, mert annyira nem is ismerjük egymást és ez lehet, hogy nekik kellemetlen lenne, hogy vájkálok az életükben. Nem tudom mit tehetnék, ti mit gondoltok erről? Bunkó válaszoktól kíméljenek az illetékesek.

Legjobb válasz: Azért, ha homofób lenne anyuka, nem "nyalizna".:) Inkább nem tud mit kezdeni a helyzettel, azért érdeklik a részletek, pletykák, mert keveset tud. Szerintem azért átjárhatnál zongorázni, egyrészt jó dolog, másrészt tudnál velük beszélgetni, ráadásul az alibid is meglenne. Talán segítenének megoldani a dolgot, mert ha úgy élnek, hogy felvállalják, akkor egy hasonló helyzeten már túl vannak.

Azért, ha homofób lenne anyuka, nem "nyalizna".:) Inkább nem tud mit kezdeni a helyzettel, azért érdeklik a részletek, pletykák, mert keveset tud. Szerintem azért átjárhatnál zongorázni, egyrészt jó dolog, másrészt tudnál velük beszélgetni, ráadásul az alibid is meglenne. Talán segítenének megoldani a dolgot, mert ha úgy élnek, hogy felvállalják, akkor egy hasonló helyzeten már túl vannak.
Szerintem amíg nem állsz a saját lábadon, addig ne mondd el anyudéknak.Azután, hogy lesz lakásod, párod..stb. mindened, akkor mondd el neki..akkor már szinte mindegy, hogy mit mond..
nem akarlak elkeseríteni de barátomnak is van egy lezbi ismerõse, õt kidobták otthonról amikor megtudták a szülei hogy lezbi :/ az anyud reakciójából kiindulva (már bocsi hogy ezt mondom), de valószínûleg õ is egy homofób idióta...vagy csak imád pletykákon csámcsogni és másokat kibeszélni, sajnos ez elég sok ember szokása :S de én remélem hogy tévesek és ha ki is derül az igazság, nem lesz köcsög veled, hiszen a lánya vagy :) remélem egy nap te is megtalálod a boldogságot, én szorítok neked :)
20 éves vagy, a te döntése, hogy bújkálva, boldogtalanul akarod-e leélni az életed vagy fejest ugrasz a mélyvízbe és esetleg a saját lábadon kell megállnod. Megjegyzem nekem édesanyád viselkedése gyanús, lehet, hogy valami elfojtás van mögötte.
Csak azért, hogy továbbadja? Ez a legjobb kibúvó! :) Ha nem érdekelné a téma, nem törõdne vele.
Valószínû öröklött hajlam, és anyukád elfojtja a sajátját. Amikor tud kibúvót találni, hogy csak a jószomszédság miatt, akkor elõjön a kíváncsisága. Ezek után viszont bûntudata lesz, és homofób viselkedéssel próbálja jóvátenni.
Írtam privátot
Azért a szülõ is ember! Gondoljátok el, milyen nehéz egy szülõnek szembesülni ezzel, ha a gyereke ilyen. Még a legjobb jóindulat mellett is nehéz feladat. Nem mindenki olyan modern, és olyan tudatos, tájékozott, igenis vannak olyan szülõk akik nem tudnak az ismeretlen rém"a lényegre koncentrélni.
Kedves kérdezõ! Nemrég mondtam el a szüleimnek, hogy leszbikus vagyok és hogy életem szerelme egy lány. Pontosan az volt a reakció, amit vártam. Nagyon homofóbok a szüleim, azt mondták, hogy felfordul a gyomruk tõlem és ez még az enyhébb kommentár volt. Rengeteg csúnya dolgot mondtak nekem, nagyon rosszul esett. Tudtam, hogy rosszul reagálnak, de bíztam abban, hogy ennek ellenére is majd mellettem állnak. Tévedtem. Azt mondták, hogy ha emiatt konfliktusba kerülök, nem fognak kipártolni, nem támogatnak. Ez eléggé fáj. Olyat is mondtak, hogy vagy keresek magamnak egy pasit és normális életet élek, vagy pedig húzzak a francba. Végül maradtam ugyan, de a téma kerülve van, nem szól senki semmit, viszont normálisan viselkednek velem, szóval legalább nem csesztetnek. Örülök, hogy elmondtam és túl estem ezen az egészen. Sokkal nyugodtabb vagyok, nem pánikolok, ha meglát valaki a barátnõmmel az utcán, hogy pletyka kerekedik belõle és megtudják a szüleim, stb. Ez sokat jelent. A barátaim szerencsére mind elfogadták és ez nagyon sokat segít. A szüleimen pedig nem idegeskedek mostmár, majd idõvel rájönnek, hogy ez nem döntés kérdése. Csak kérdés, hogy mikor. Anyagilag egy picit nem árt függetlennek lenni.
elég idióta anyukád lehet...
Szia! Na, jo sok vàlaszt kaptàl. Sajàt tapasztalatbol annyit tudok mondani, hogy szerencsés helyzetben vagyok mert kulfoldon élek. Itt làtszolag elfogadjàk az emberek azt hogy novel élek egyutt. Szerencsés vagyok mert ossze is hàzasodtunk. Ha màr gondoskodunk egymàsért és szeretjuk egymàs akkor egy betegség esetén ne tudjon valaki màs donteni az egyikunk életérol / helyzetérol. Viszont a rokonaim, jo baràtaim Magyarorszàgon laknak. Mindenkinek elmondtam volt aki elfogadta volt aki nem. Volt olyan 30 éves “baràtsàg” is ami nem élte tul az elobujàsomat. Vannak mindenki életében kellemetlen helyzetek ez hozzà tartozik. Mindegy hogy valaki hetero vagy leszbikus vagy homokos. Meg vannak olyan emberek akiket sajnos ell kell engednunk. Igaz nagyon fàjo és nehéz. Persze a szulokkel màr nehezebb az ugy. Hàla, az én 70 éves Anyukàm elfogadta! DE ebben a toleràns orszàgban ahol lakom meg Magyarorszàgon is elveszitettem sok-sok baràtsàgot…!! EZ NEM RAJTAM MULOTT Erre nem lehet felkészulni de megéri elobujni, igaz amig otthon laksz nehezebb a dolog. De nem megoldhatatlan. Volt olyan aki meglepett a viselkedésével mert màshogy fogta fel a dolgot mint ahogy én elore elképzelem… Szerintem amig nem bujik elo az érintettek java addig sosem lesz vàltozàs az elfogadàsban. DE ez sosem lesz egyszeru elobujni sem meg elfogadni sem. De arra is adjunk lehetoséget a màsiknak hogy vagy elfogad minket vagy nem! Nem lehet az hogy gyanit Anyukàd valamit? Mert azért egy szulo sokszor megérez ilyesmit. Szerintem mérlegeld hogy milyen megoldàst tudnàl talàlni ha rosszul reagàlnak a szüleid. Kulonben vàrjàl, mert semmi értelme elkapkodni. Igaz titokban élni sem valami egyszeru!! De màs nem donthet helyetted! Meglàtod boldog leszel! Sok sikert, szerencsét és merészséget kivànok A 45 éves
lehet hogy nehéz lehet a szülõnek szembesülni ezzel a ténnyel. DE! attól függetlenül a gyereke marad, ha egy szülõ igazán szereti a gyerekét, akkor félreteszi a beszûkült látóterét, és elfogadja a gyerekét olyannak amilyen! elvégre az a dolga hogy támogassa, ha szükség van rá, jótanácsokkal lássa el..ha netalán egy nap majd nekem kell szembesülnöm ezzel a ténnyel, én tuti nem szemétkednék, hanem elfogadnám...
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem lenne könnyû és meg is értem teljesen. Nem is várom el, hogy legyenek liberálisak és még örüljenek is neki. Gondolkodtam ezen és lehet, hogy nem is mondom el még jó ideig, nem akarok konfliktust, meg úgy vagyok vele, hogy azt se hagynám, hogy a pasidolgaimba beleszóljanak (nem is hagytam, mikor még úgy volt), errõl meg lehet, hogy tényleg nem kell tudniuk, végül is ez nem változtat a hozzájuk való viszonyomon. Ha pl. valami bûncselekményt követnék el, az azért nagy port kavarna, vagy nem tudom, felcsinálnának egy buliban részegen, de az, hogy kivel vagyok titokban, szerintem nem borít fel semmit, ettõl még ugyanúgy tanulok, melózok, meg részt veszek az életükben. Talán tényleg a legjobb, ha ezt diszkréten kezelem és nem agyalom túl.
A szülõk reakciója, meg bárki reakciója bizonytalan, - és elsõ körben nem feltétlenül az, mint már lenyugodva. - Gondoljunk bele, mindazt ami benned évek alatt fort ki, õk megkapják egyszerre hidegzuhanyként. - Nem lehet egyszerû... Az én családom egyébként viszonylag jól fogadta, bár túlzás lenne azt állítani, hogy a szívükben is jól vannak ezzel. A párommal is jól kijönnek, talán még kedvelik is, általában nem másabbak velem, mint amikor még nem tudták, de néha (6 év után is) kapok olyan elszólásokat, amibõl világos, hogy még mindíg nem értik, és remélik, egyszer majd vége lesz ennek a számukra szürreális álomnak... Ami anyudat illeti, ill. téged, - ha elmész zongoraleckéket venni, aztán évek multán kiderül, hogy te is... - na onnantól, 99, 9%, hogy "õk fertõztek meg", és mondhatsz bármit, hogy mikor mit éreztél, gondoltál, hogy jöttél rá, meg lesz a bûnbak... Az viszont nem rosz ötlet, hogy beszélgess másokkal, mármint azokkal, akik már fel tudták vállalni. - Egész más nem egérkeként, bújkálva megélni a dolgot, - nekem pl hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor végre nem kellett titkolózni... - / Sajnos a munkám kapcsán még kénytelen vagyok, de néha erõsen gondolkodom, hogy emiatt váltsak.- de ez más történet.:) / Szerintem, amire még jó almkalmat ad anyukád szomszédok körüli mizériája, hogy kicsit elõkészítsd a terepet, és amikor beszélgettek errõl, akkor megoszd vele a Te véleményedet is, vagy akár "találhatsz" egy két cikket, kiderül belõle, hogy ez nem választható opció, hogy hogy élték meg szülõk, amikor kiderült a gyerekükrõl, aztán mi hogyan változott. - Mit él meg valaki, amikor felvállalja a másságát? - Ezek késõbb még nagyon hasznos infók lehetnek a számára... - én lehet most elõször efelé próbálkoznák, és így még a lányokat se mártanám be jobban. Ha gondolod, és bármiben a segítségedre lehetek, írj nyugodtan privit. :) Sok sikert, erõt és bölcsességet neked! Magdi
úristen, hogy lehet ennyi embernek intoleráns a szülei? Hahó szülõk, fogjátok már fel hogy a saját gyerekeitekrõl úgy beszéltek, mint egy kupac [email protected]ól! O.o
Hát ez elég nehéz ügy. Én kb. 15 múltam amikor elmondtam a szüleimnek hogy nem a fiuk érdekelnek bár volt egy két éves kapcsolatom sráccal. Elõször apumnak mondtam el, mert vele mindig is jobb volt a kapcsolatom. Pont úgy reagált ahogy vártam, sõt jobban. Annyi volt a válasza: „Kislányom, jó hogy nem fiú vagy, mert akkor elég gáz lenne”. Ez elég önbizalmat adott ahhoz, hogy tovább lépjek és anyumnak is elmondjam. Tõle azért féltem, mert elég konzervatív és hát tudtam, hogy nem lesz könnyû eset. Elõször egy boltban mondtam el neki, ami nem volt valami jó ötlet. Majdnem elájult és leborította a kenyérpirítókat, aztán bevágtam, hogy csak poénkodtam. Aztán összejöttem egy csajjal aki már az exem és akkor már úgy gondoltam, hogy elmondom neki hogy, mizu van. Hát az elején elég jól fogadta, azt mondta nincs gáz, megérti. Aztán rá egy órára sírva fakadt és kétségbe esett. Elég elutasítós volt velem és feljelentett a gyermekjóléti szolgálatnál, hogy valami nem oké velem, majd terápiára kellet járnom és családtanácsadóhoz. Persze itt elmondták neki, hogy ez nem egy örökölhetõ betegség, ahogy sokan gondolják, hanem simán genetika. Anyum nem tudta elfogadni, nagyon sok konfliktusunk volt aztán a szüleim el is váltak. Apumnál maradtam, de végül anyum, úgy ahogy feldolgozta és elfogadta persze az akkori barátnõm iskolájába is elment, hogy szétválasszon minket. Végül szakítottunk, aztán megismertem a jelenlegi páromat. Boldogok vagyunk több min egy éve, együtt élünk és ez az egész herce-hurca folytatódott, Õt is megijesztette anyum, de ennek ellenére együtt maradtunk. Anyummal már nem tartom a kapcsolatot, és szerintem nem kell ahhoz függetlennek lenned, hogy elmond a szüleidnek a másságodat. Ha igazán szeretnek, elfogadják. Apum támogat, anyum leszarja már. A lényeg, hogy légy magabiztos, tarts ki és tudd, hogy az érzéseid nem csalnak. Lehet egy kamasz fellángolás is, de lehet egy kaland, ami nem zárul le és felébred benned a vágy, de lehet egy életre tartó szerelem is. A lényeg, hogy fontold meg, hogy kinek mondd el. Vannak x éve tartó barátságaim és vegyesen fogadták. Volt, aki azt mondta „és milyen csajok jönnek be?” És volt, aki azt mondta, hogy „Atya ég! Rám néztél már úgy?” Ebbõl lényeg hogy ez olyan helyzet, amit egy próba ként kell felfognod és rájössz ki az, aki igazán szeret és melletted áll jóban, rosszban és ki az, aki csak a kinézeted miatt szeret vagy érdekbõl barátkozik veled.. Nehéz dolog, de erõsnek kell lenned. Ez nem a világ vége, ha valaki azzal jön, hogy ez egy betegség, mond azt, hogy az a beteg, akinek pl. levágták a lábát! Üdv. és sok szerencsét! Magabiztosan és lazán!
Teljesen megértem a félelmedet. Hosszútávon nem jó hazugságban élni, de érdemes alaposan felkészülni egy ilyen beszélhetésre. Egyrészt legyél anyagilag független. Másrészt, legyél elég erõs érzelmileg. Ajánlom ezt a kisfilmet: http://www.youtube.com/watch?v=I66TK-cFx4c Ha szeretnél tapasztalt középkorú leszbikussal beszélgetni, nyugodtan írj nekem privit. Mindenk kérdèsedre szívesen válaszolok.
Sok jó választ kaptál. Csak pár kiegészítés: Szerintem is anyukád tele van elfolytásokkal - gondolom gyorsan férjhez ment, szült, gyereket nevelt. Tehát csak a kötelességeinek élt. Biztos voltak/vannak álmai vágyai, tele van kíváncsisággal, de a kötelességtudat, és az elvárásoknak való megfelelés miatt soha nem engedett meg magának semmiféle 'elhalylást'. Lehet, hogy van némi bihajlama is. Lényeg, hogy sosem foglalkozott a vágyaival - rengeteg ilyen nõ van. Az egyetlen 'szórakozása' hogy azt figyeli mások miként élik meg azt, amit õ nem mer. Persze ez egyáltalán nem tudatos, sõt mivel tele van bûntudattal, és félelemmel - mert midentõl fél, amit elfojt magában - ezért aztán pocskondiázza azokat, akik nem úgy élnek, ahogy szerinte helyes. A kifelé mutatott kettõsség, a benne lezajló harc eredménye. Saját magával nem tud megbékélni. Én lehet megkérdezném tõle, hogy mi a problémája azzal, ha két nõ van együtt és nekik így jó. De ez én vagyok, én szeretem provokálni az embereket. :P
Sajnos a nõk viselkedése teljesen megjósolhatatlan. Csak gondold végig! Itt vagy te, a te gondolkodásmódoddal, és itt van anyukád a maga utálatávak, meg a kíváncsiságával. Aztán itt van a két szerelmes de büszke zongoratanárnõ. És a végén, de nem utolsósorba vannak azok a lányok, asszonyok, akik meg pasit szeretnének, meg gyerekeket. Mert ilyen is van. Te majd milyen lányt szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Anyu nem kíváncsi, hanem kétszínû. Most ezt nem azért mondom, mert hálátlan vagyok, de tényleg azt csinálja, hogy nyalizik nekik csak azért, hogy megtudjon valamit, aztán elmondja a barátnõinek, akik errõl csámcsognak. Itthon pedig olyanokat mond rájuk, hogy ha a 2 csaj megtudná, szerintem felpofoznák vagy legalábbis elküldenék a fenébe.
A kérdező hozzászólása: Az kizárt, szimplán csak örömét lelik a barátnõivel mások életén csámcsogni, mindig ezt csinálják mindenkivel.
Hát én a helyedben tuti megpróbálnék módot keríteni rá, hogy beszélhessek ezzel a szomszédokkal. Szerintem biztos tudnának neked segíteni. De eleinte jobb lenne, ha más téma alapján kezdenéd megismerni õket... a zongora pl. tökéletes :) Utána már lehetne rá alkalom, hogy elmondd nekik a helyzetet, hátha tudnak segíteni.
Átérzem a helyzetedet. Nálunk nemrég derült ki a rokonságban az egyik kamaszlányról, hogy leszbikus. A szülei elég idióta módon reagáltak, el is költözött tõlük. Hivatalosan mi nem tudtunk róla (elcsiripelték a madarak, csak nem akartuk kellemetlen helyzetbe hozni az érintetteket), aztán egyszer nálunk volt, arra tereltem a beszélgetést. Elmondta, látszott rajta a páni félelem, hogy mit fogunk reagálni. Minket nem különösebben érdekel, hogy fiúval, lánnyal vagy kecskével boldog - látványosan megkönnyebbült, hogy végre valahol balhé nélkül mesélhet róla. De szívszorító volt hallgatni, hogy eleinte magával is küzdött, aztán a szülei se a legjobban reagáltak. Bár ez csak a margója az ottani érzelmi analfabetizmusnak. Az eset óta látványosan keresi a társaságunkat. Gondolom mégis család vagyunk, itt nem bírálja senki, nincs hüledezés, hogy a párja lány és nem fiú. Nekünk is annyi a gondunk csak, hogy mivel kicsit idõsebbek vagyunk nála, látjuk, hogy bukó lesz a kapcsolat, mert betegesen féltékeny a barátnõje. Két percenként hivogatja, számon kéri, balhézik. De hát kamaszként kell néhány idiótával járni, mire rájön az ember, hogy milyen személyiséget érdemes választani párnak. Csak sajnáljuk elõre, amikor szakítás lesz, szerintem nagyon meg fog borulni, nála még tart a rózsaszín köd :(
Vagy fordulhatsz akár pszichológushoz is: A titoktartás miatt onnan semmi nem kerülhet ki. 18 fölött vagy, így még a szüleidhez sem.
Elég rossz lehet egy ilyen titkot cipelni, én a helyedben elmondanám...te a lánya vagy, akit szeret, nem pedig egy szomszéd, akin csámcsog...ha jó anya, akkor továbbra is szeretni fog, még ha egy kis csalódást is okozol neki ezzel. Egyébként, nem sértésként mondom, de szerintem a biológia is közre játszik ebben, és valahol betegség ez, persze ettõl nem kell elitélni! A babák nõi aggyal születnek, és a fiú babák agya átalakul férfi aggyá, és a leszbikusok agya is, ezért vonzódnak a nõkhöz késõbb! Keress utána, nem kamu..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Tényleg nem merem elmondani, de valaki írta, hogy menjek át azzal, hogy zongorázni szeretnék tanulni, ez egy jó ötlet, ráadásul itt a nyár, vége a vizsgáimnak, lesz is idõm..de csak az egyikükkel tudnék beszélni így is, mert ugye a másik lánnyal nem kerülök kontaktba. Majd tapintatosan felhozom a témát vagy csak simán elmesélem, hogy gondjaim vannak ezzel. Utolsó, elhiszem, hogy Te így vélekedsz, de én nem gondolom, hogy az agyam "átalakult volna férfiaggyá":D Vagy legalábbis nem így fogalmaznék, ízig-vérig lánynak érzem magam, barátnõim közül talán én vagyok a leginkább az, aki állandóan divatról, meg csajos dolgokról beszél, érzékeny vagyok, meg kicsit kényes is, ami persze nem jó. De a lényeg, hogy talán nehezebb volt mindig is, mint a tipikus fiús lányoknak, akik úgy vonzódnak a többi lányhoz, mintha õk lennének a "vadászok" és fiúként próbálnak gondolkodni. Van pár ilyen ismerõsöm. Rólam gimi elsõ osztályában is már azt gondolták, hogy tuti nagy pasizós vagyok, beképzelt, a lányok emiatt nem is nagyon barátkoztak velem, pedig nem is ismertek. Valamiért ellenfélnek hittek, pedig egyáltalán nem tudták, hogy nem akarok tõlük elvenni egy fiút sem. Volt egy lány, aki szintén nem volt fiús és elkezdtünk többet érezni egymás iránt, akkor kezdett megfogalmazódni bennem, hogy mit szeretek a lányokban. Ki kellett próbálnom, hogy mi más a fiúk és lányok iránt érzett vonzalomban és rájöttem, hogy amit fiúk iránt éreztem, az csak fellángolás, soha nem tudok szerelmes lenni.
Ne mondd el. Szerezz barátokat mindkét nembõl, lógjál velük, mondd azt, hogy van fiúd, de még nem jött el az ideje, hogy bemutasd. Szóval ködösíts.
ne mondd el az én anyámnál semmi elõjele nem volt, hogy ki fog akadni...elfogadó a cigányokkal, melegekkel, zsidókkal, mindenkikkel szemben, akiket diszkriminálni szokás bezzeg a leszbikusságomra az volt a reakció, hogy forog tõlem a gyomra, bár lennék inkább drogos vagy rákos, mert azoknál van esély a gyógyulásra és hogy én ezt hogy képzelem undorító el is tiltott a barátnõmtõl (alig múltam el 16) hazudoznom kellett meg minden....majdnem 2 évig ment ez mondhatom naggyon jó volt, persze titokban összejártam a barátnõmmel, aztán szakítottunk fél évre rá új barátnõm lett (a jelenlegi) és ezt már nem voltam hajlandó titkolni, teljesen tönkrementek rá az idegeim a szüleim együtt élnek, én úgy gondoltam apa jobban fogadja majd, de anyám belém beszélte a parát hogy fellógatja a barátnõmet, így nem mondtam el neki... persze kédõbb kiderült, hogy mégis jól fogadja, nagyon megértõ hálás is vagyok...neki még mesélhetek is, hogy mikor hova megyünk, milyen jól érzem magam stb...jó hogy megoszthatom vele az örömöm.. de anyám még mindig cses zeget néha...random kis célzások...borzalmasak...az elsõ fizetésemmel költözök :) szóval én javaslom, hogy mostmár várd ki az egyetem végét...és még akkor is jobb, ha már van párod, és úgy mondod el, szerintem... sok sikert, sok szerencsét :) 19/L
Amennyiben a lányom leszbikus lenne megérteném, nekem is a lányok tetszettek mindig :D Viszont, ha a fiam lenne meleg, egy világ omlana le bennem. F38

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!