Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy problémáim (1536 db)

15 hónapos kislány még semmit nem beszél szinte, lehet, hogy probléma lesz vele?

Annyit mond,hogy A-na ,de ezt sem kifejezetten rám,hanem mintha úgy értelmezné,hogy figyelj ide,A-nát mond bárkinek,ha megszólítja.Mutogat az ujjával,ha valamit mutatni,vagy kérni szeretne. Néhány dolgot teljesít ha megkérjük rá,például rámutat a lámpára,vagy megmutatja a nóziját,vagy a nyelvét. Nem mindig figyel arra,ha a nevén szólítjuk,van,hogy csak sokadszori felszólításra reagál. Mozgékony,nagyon felgyorsult volt a mozgásfejlődése,6,5 hónaposan felállt,10 hónaposan már járt. Már hónapok óta páros lábbal ugrál a trambullinon :-O ! Azért aggódom,mert valaki azt mondta,hogy szerinte valami nincsen rendben a kislányommal,azt mondta vagy rosszul hall,vagy figyelemzavaros,vagy beszédértési zavara lesz. A testvér hiperaktív,félek ,hogy a kislányomnál is szükséges lesz majd külön fejlesztés. A leírtak alapján jogosan aggódom szerintetek ?

Legjobb válasz: Vizsgáltasd ki ha te nem vagy nyugodt, vidd szakemberhez!!! DE minden gyermeknek más a ritmusa, más a fejlõdési vonala, õ korán állt fel és járt, a beszéde vizsont fejletlen a korához képest, kor, amit a nagykönyvben a sok okos leír!!! A te babád.....te tudod legjobban, de nekem is az volt az elsõ gondolatom, hogy lehet a hallásával van gond, de ha lenne akkor az befojásolná az egyensúlyát....a megnyugvás miatt én elvinném szakemberhez....

Vizsgáltasd ki ha te nem vagy nyugodt, vidd szakemberhez!!! DE minden gyermeknek más a ritmusa, más a fejlõdési vonala, õ korán állt fel és járt, a beszéde vizsont fejletlen a korához képest, kor, amit a nagykönyvben a sok okos leír!!! A te babád.....te tudod legjobban, de nekem is az volt az elsõ gondolatom, hogy lehet a hallásával van gond, de ha lenne akkor az befojásolná az egyensúlyát....a megnyugvás miatt én elvinném szakemberhez....
Az én lányom 18 hónapos volt, amikor minden elõzmény nélkül kimondta az elsõ szavát. Ma 3, 5 éves, beszédben "le sem lehet lõni". Ha felmerült benned, hogy lehet, hogy nincs rendben a hallása, akkor érdemes ezt kivizsgáltatni. Ugyanakkor mutassanak egy 15 hónapos gyereket, aki ráér odafigyelni mindenre, gyakorlatilag minden második ilyen korú csemetére rá lehetne mondani, hogy figyelemzavaros.
A kérdező hozzászólása: Fülproblémái (gyulladás) voltak, ezért mindkét fülecskéjében grommet van, amivel elvileg jól hall, voltunk már hallásvizsgálaton többször. Gyógypedagógussal nézettem meg, azzal akihez a hiperaktív kisfiamat hordom és õ mondta, hogy nem így kellene reagálni a kislányomnak ha szólítom, hanem mindjárt és mindig azonnal oda kellene figyelnie. Azt is mondta, hogy õ úgy láttja, hogy nagyon kevés ideig játszik egy dologgal és ez is figyelemfelhívó jel arra, hogy hasonló probléma lesz vele mint a testvérével van. Igazándiból a gyógypedagógus abból indult ki amiket én mondtam és õ is bizonytalan volt, de nem tudott megnyugtatni, sõt kétségeket ébresztett bennem azzal amiket mondott. Azzal vígasztalt, hogy ha idõben elkapjuk a hiperaktivitást és elkezdjük a mozgásterápiát egyebeket, akkor nem lesz olyan súlyos magatartásprobléma mint a nagyobb testvérnél kialakult a túl késõi felismeréstõl és az addig õt ért kudarcoktól. Az alvási szokásaik merõben eltérnek , míg a kisfiam most 5, 5 évesen még mindig nagyon alvásproblémás, addig a kislányom kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, ebbõl a szempontból. Míg a kisfaimat képtelenség volt fürdetni, etetõszékben megültetni ennyi idõsen a kislányom azért könnyebben megül, bár hamar elunja magát õ is.
Minden babának más a ritmusa! Tesóm kislánya (fél évvel idõsebb az enyémnél) nem töltötte be az egy éves kort, már járt, viszont nem akart megszólalni. Az én kislányom nehezen akart elindulni, viszont olyan szókincse van, hogy csak na!

Ajándékba kaptam egy fagor kombi hűtőt. A szálitásnál fektetve szállították, azóta csak az alsó fagyasztós része működik, a felső hűtős részével nem tudom mi lehet a probléma. Igaz hogy fejre kell fordítani hogy a gáz elinduljon?

Legjobb válasz: Nem ez nem igaz. Teljesen más oka van annak hogy a felsõ rész nem megy, a fektetett szállítás egyébként sem probléma lehet így szállítani a mostani hûtõket. Nézd meg hány kompresszor van hátul(nagyobb fekete tartály szerû alkatrész).Ha 1 akkor vezérlési probléma lesz mert ugyebár az alsó mûködik tehát a hûtõkör rendben van. Ha kettõ akkor a felsõ rész kompresszorával és annak hûtõkörével is lehet probléma.sok hibaforrás lehet ebbe inkább most nem mennék bele.Viszont egyiket sem ajánlott barkácsolni javasolnám hogy hívj egy hûtõgépszerelõt!

Nem ez nem igaz. Teljesen más oka van annak hogy a felsõ rész nem megy, a fektetett szállítás egyébként sem probléma lehet így szállítani a mostani hûtõket. Nézd meg hány kompresszor van hátul(nagyobb fekete tartály szerû alkatrész).Ha 1 akkor vezérlési probléma lesz mert ugyebár az alsó mûködik tehát a hûtõkör rendben van. Ha kettõ akkor a felsõ rész kompresszorával és annak hûtõkörével is lehet probléma.sok hibaforrás lehet ebbe inkább most nem mennék bele.Viszont egyiket sem ajánlott barkácsolni javasolnám hogy hívj egy hûtõgépszerelõt!
Úgy tudom ha fektetve van szállítva egy hütõ, akkor várni kell a bekapcsolással 24órát.
Igen várni kell vele, legalább 12 órát, hogy a kenõolaj, ami egybe van a hûtõközeggel, szétváljon tõle, és leülepedjen a motorban, ugyanis 1. nem kap kenést a motor, és kopik, 2. keveredve nem jó a hatásfoka a hûtésnek. Ha úgy kapcsolod be, hogy nem ülepedett le, akkor a kevert közeg cirkulál.

Lehet, hogy baj van? 5 hónapja szedek fogamzásgátlót. Mindig csütörtökön jött meg, de most már ma (szerda) este. Lehet, hogy terhes vagyok, vagy valami probléma van? Vagy ezt teljesen normális?

Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Abból, hogy egy nappal elõbb jött meg, te arra következtetsz, hogy terhes vagy? Elég érdekes logika. Mondhatnám úgy is, hogy szar. Feleslegesen nem kell problémákat gyártani magadnak. Nincs semmi probléma, egy nappal elõbb jött meg és kész. Elõfordul.

Abból, hogy egy nappal elõbb jött meg, te arra következtetsz, hogy terhes vagy? Elég érdekes logika. Mondhatnám úgy is, hogy szar. Feleslegesen nem kell problémákat gyártani magadnak. Nincs semmi probléma, egy nappal elõbb jött meg és kész. Elõfordul.
1 kérdés: Van rá ok, hogy baj legyen?
jövõre sem csütörtökön fog megjönni. véletlen volt, hogy eddig csak csütörtökön jött meg. mindíg x naponta jön meg.
ugyan már.. nekem is eddig pénteken jött meg, de az elõzõ hónapban csütörtökön kezdtem 1 kicsit vérezni, aztan meg már nagyon.. nincs ezzel gond.. :)
Szia! Ne aggódj, nem vagy terhes :) Nekem meg mindig szerdán szokott megjönni, amíg a régi fajta tabit szedtem, kb órára pontosan várhattam a vérzést. Inkább azt képzeld el, nekem milyen érzés volt, amikor ez után a megszokott rendszer után nekem egyszercsak egy nappal késõbb jött meg... :O :D

Az hogy ha égõ fájdalmat érzek a kezemben, néha a végtagjaimon és iszonyat rossz a közérzetem, szédülök, különbözõ emésztési problémáim vannak és közben semmi igazolható betegségem nincs, akkor lehet hogy skizofrén vagyok és beképzelem az egészet?

Legjobb válasz: a skizofrén nem illik ide, semmiképp. Az már pszichotikus, elmebeteg. Amit te írsz, az maximum NEUROTIKUS lehet, õk hajlamosak lelki és fizikai tüneteket is érezni, produkálni, beképzelni a mentális zavaruk miatt. DE nem kéne rögtön pszichés problémára gondolni, amíg nem voltál kivizsgáláson - testi problémával kapcs.

a skizofrén nem illik ide, semmiképp. Az már pszichotikus, elmebeteg. Amit te írsz, az maximum NEUROTIKUS lehet, õk hajlamosak lelki és fizikai tüneteket is érezni, produkálni, beképzelni a mentális zavaruk miatt. DE nem kéne rögtön pszichés problémára gondolni, amíg nem voltál kivizsgáláson - testi problémával kapcs.

Tisztelt Doktor Úr! 65 éves vagyok, és még mindig hőhullámaim vannak. Tulajdonképpen megszoktam, lehet, hogy már el sem múlik? Másik problémám, hogy egész nap nincs vizeletürítésem, képes vagyok reggeltől délután 2-ig is úgy lenni, hogy nincs ingerem. Az

Tisztelt Doktor Úr! 65 éves vagyok, és még mindig hőhullámaim vannak. Tulajdonképpen megszoktam, lehet, hogy már el sem múlik? Másik problémám, hogy egész nap nincs vizeletürítésem, képes vagyok reggeltől délután 2-ig is úgy lenni, hogy nincs ingerem. Az éjszakákat viszont azzal töltöm, hogy nagyon gyakran kijárok és annyit pisilek, mintha megittam volna egy szökőkutat. Ez nem probléma, de az alvásomat nagyon zavarja, mert nem tudok rögtön visszaaludni. Mire visszaaludnék, megint ki kell mennem. Elég folyadékot iszom napközben. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hőhullámokkal terhelt időszak egyénenként igen eltérő hosszúságú lehet. Mindenképpen javaslom a Remifemin plus tabletta rendszeres szedését, amellyel a hőhullámok, alvászavarok és egyéb változókori problémák enyhíthetők. A vizelési panaszok hátterében többféle probléma is állhat, ezért feltétlenül tanácsolok egy urológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hőhullámokkal terhelt időszak egyénenként igen eltérő hosszúságú lehet. Mindenképpen javaslom a Remifemin plus tabletta rendszeres szedését, amellyel a hőhullámok, alvászavarok és egyéb változókori problémák enyhíthetők. A vizelési panaszok hátterében többféle probléma is állhat, ezért feltétlenül tanácsolok egy urológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 65 éves vagyok, és még mindig hőhullámaim vannak. Tulajdonképpen megszoktam, lehet, hogy már el sem múlik? Másik problémám, hogy egész nap nincs vizeletürítésem, képes vagyok reggeltől délután 2-ig is úgy lenni, hogy nincs ingerem. Az

Tisztelt Doktor Úr! 65 éves vagyok, és még mindig hőhullámaim vannak. Tulajdonképpen megszoktam, lehet, hogy már el sem múlik? Másik problémám, hogy egész nap nincs vizeletürítésem, képes vagyok reggeltől délután 2-ig is úgy lenni, hogy nincs ingerem. Az éjszakákat viszont azzal töltöm, hogy nagyon gyakran kijárok és annyit pisilek, mintha megittam volna egy szökőkutat. Ez nem probléma, de az alvásomat nagyon zavarja, mert nem tudok rögtön visszaaludni. Mire visszaaludnék, megint ki kell mennem. Elég folyadékot iszom napközben. Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hőhullámokkal terhelt időszak egyénenként igen eltérő hosszúságú lehet. Mindenképpen javaslom a Remifemin plus tabletta rendszeres szedését, amellyel a hőhullámok, alvászavarok és egyéb változókori problémák enyhíthetők. A vizelési panaszok hátterében többféle probléma is állhat, ezért feltétlenül tanácsolok egy urológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hőhullámokkal terhelt időszak egyénenként igen eltérő hosszúságú lehet. Mindenképpen javaslom a Remifemin plus tabletta rendszeres szedését, amellyel a hőhullámok, alvászavarok és egyéb változókori problémák enyhíthetők. A vizelési panaszok hátterében többféle probléma is állhat, ezért feltétlenül tanácsolok egy urológiai kivizsgálást. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Van egy MSI CR650 laptopom. Korábban egyik napról a másikra jelentkezett egy eléggé zavaró probléma. Egyszer csak magától újraindult, és ezután az jelezte, hogy az audioszolgáltatás nem fut. Mi lehet a probléma?

Egyszer csak magától újraindult,és ezután az jelezte,hogy az audioszolgáltatás nem fut vagy pedig azt hogy nincs csatlakoztatott hangszóró... Máskor pedig nem újraindult,hanem "becsikozódott" a képernyő és gyakorlatilag lefagyott. Aztán egy idő után eltűnt ez a jelenség. Most újratelepítettem a gépem, és természetesen újra visszatért a probléma. Elég idegesítő,hogy 10-15 vagy 20 perc után fogja magát és újraindul. Mi lehet a megoldás,illetve a probléma?

Legjobb válasz: én azt gondolom,hogy valamilyen driver probléma lesz,de mindenbõl a lehetõ legfrissebb van fent.

A kérdező hozzászólása: én azt gondolom, hogy valamilyen driver probléma lesz, de mindenbõl a lehetõ legfrissebb van fent.
A kérdező hozzászólása: valakinek valami tippje?
a probléma okát nem tudom felfedni sajnos, de megtudlak nyugtatni azzal h ilyen nekem is volt.. kell pár nap és elmúlik :) Bazsi 18
Vagy gomba, vagy érzékeny a fityma bõr, és te a kelleténél szárazabb voltál.
7-8 nap után elmúlik. ha mágsem irány a doki aki kenõcsöt fel fog írni és azzal kell kenegetni majd.és akkor tuti elfog múlni.persze ez alatt a pár nap alatt majd nem szexelhettek.(legálábbis nekem is így volt.amugy valami kiütés.) F/17
nemhinném h az intim lemosó a baj, inkább az h nemvoltál elég nedves. várjatok pár napot, ha nemmúlik el ajánlott orvoshoz menni, mert azis lehet h elkapott tõled vmit.

Van egy nyaralóm, a WC idõközönként eldugul, majd a falnál - ahol a vezeték van "vezetve" - idõközönként csöpög, de elõfordul, hogy rendesen "átázik" a fal. Mi lehet a probléma?

Télen a nyaraló elhagyatott volt, nem jártam ki. Minden le volt kapcsolva, nem volt használva semmi. Tavasszal mikor elkezdtem használni a WC-t észrevettem, hogy elkezdett a falnál - külsõ rész - elõször csöpögni, majd ázni.

Legjobb válasz:
A dugulás nem feltétlen függ össze a fal ázásával, valószínûbb hogy nem. Ha mindig egyszerre jelentkezik a két probléma akkor lehet. A dugulás sokszor ilyen hogy valamennyire kiáznak aminek kell, de mivel ezt nem látni benne szokott maradni valamennyi lerakódás. Ahol marad belõle ott már könnyebben felgyûlik megint, ezért újra dugulás lesz belõle. Vannak már egész jó szerek rá érdeklõdd meg melyik a legjobb és pár naponta ismételd meg akkor is ha már jónak tûnik. Flakonján rajta van ha pl nem szabad meleg vízzel öblíteni bizonyos reakciók miatt, ezt olvasd el rajta. Az ázás meg nagyon is lehet hogy attól van mert nem volt víztelenítve télre a vezetés és elzárva a fõcsap. Mindkettõ szükséges. Elsõ elzárni a fõcsapot az egész házra, lehet a kertben van egy aknája vagy ilyesmi. Utána mindenhol kiengedni a vizet ahova futnak. De találtam neked egy rendes leírást, ebben minden benne van. Ha eltört a falban a vezeték az bizony cserét is jelent. Azért lehet hogy nem ázik mindig (pl) mert csak kicsit van törve a vezeték, és néha pl elgugítja a szenny is. Egy kicsi repedést el tud. Ha ez van ez kb így megy: kis repedést eltömi egy kis lerakódás, az áramlástól a lerakódás arrébb megy ahol jobban lekad (pl kanyar), ekkor meg elkezd ázni és dugulni is egyszerre. Ha ez az eset lenne akkor az abból látszana ha nagyon alaposan dugulás mentesítenél elõször és akkor mindig ázna is (nem lenne semmi ami tömítené a repedést). Az ázást vedd komolyan jobb mielõbb megcsiáltatni, megjavulni ez nem fog magától. Az bontással és vezeték cserével jár, majd vissza vakolás és ami kell neki. [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A dugulás nem feltétlen függ össze a fal ázásával, valószínûbb hogy nem. Ha mindig egyszerre jelentkezik a két probléma akkor lehet. A dugulás sokszor ilyen hogy valamennyire kiáznak aminek kell, de mivel ezt nem látni benne szokott maradni valamennyi lerakódás. Ahol marad belõle ott már könnyebben felgyûlik megint, ezért újra dugulás lesz belõle. Vannak már egész jó szerek rá érdeklõdd meg melyik a legjobb és pár naponta ismételd meg akkor is ha már jónak tûnik. Flakonján rajta van ha pl nem szabad meleg vízzel öblíteni bizonyos reakciók miatt, ezt olvasd el rajta. Az ázás meg nagyon is lehet hogy attól van mert nem volt víztelenítve télre a vezetés és elzárva a fõcsap. Mindkettõ szükséges. Elsõ elzárni a fõcsapot az egész házra, lehet a kertben van egy aknája vagy ilyesmi. Utána mindenhol kiengedni a vizet ahova futnak. De találtam neked egy rendes leírást, ebben minden benne van. Ha eltört a falban a vezeték az bizony cserét is jelent. Azért lehet hogy nem ázik mindig (pl) mert csak kicsit van törve a vezeték, és néha pl elgugítja a szenny is. Egy kicsi repedést el tud. Ha ez van ez kb így megy: kis repedést eltömi egy kis lerakódás, az áramlástól a lerakódás arrébb megy ahol jobban lekad (pl kanyar), ekkor meg elkezd ázni és dugulni is egyszerre. Ha ez az eset lenne akkor az abból látszana ha nagyon alaposan dugulás mentesítenél elõször és akkor mindig ázna is (nem lenne semmi ami tömítené a repedést). Az ázást vedd komolyan jobb mielõbb megcsiáltatni, megjavulni ez nem fog magától. Az bontással és vezeték cserével jár, majd vissza vakolás és ami kell neki. [link]
Ha nem volt tiszta még, az ázás az egy dolog és a dugulás egy másik. Szal ha a dugulást sikerül rendbe hozni házilag azzal az ázást nem tudod ugye megszüntetni, de annyival olcsóbban megúsztad és annyival elõrébb vagy.
A szivárgás helyét próbáld megállapítani, ez nagyban meghatározza az árát is. Ha pl láthatóan egy mosdó vagy wc külsõ részén szivárog a víz, azt sokszor szemre is lehet látni. Ahol gyöngyözik csöpög stb ott a bibi. Ha egy fal közepén van vízfolt és látszik, hogy nem egy külsõ szerelvénybõl folyik oda, hanem csak a falból belülrõl ázik, az akkor bontással is jár ami nyilván a költségesebb. Általában kiszállási díj, munkadíj, anyagköltség. Pár tizes lesz ha bontani kell. Azt derítsd fel tüzetesen hogy külsõ vagy falon belüli e az ázás.
A kérdező hozzászólása: Holnap megpróbálom azt, hogy felmosóronggyal "kiitatom" a vizet a WC-bõl majd öntök bele egy liter sósavat és hagyom állni egy órán keresztül. Hátha ez beválik. HA ez sem, akkor feltétlenül hívok szakembert.
A kérdező hozzászólása: A héten hívok szakembert. Reménykedem benne, hogy nem akkora a probléma, mint amekkorának képzelem. Nem szeretnék most több tízezer forintot cserére, javításra költeni. De ha mégis erre kerülne a sor, kénytelen leszek. Mit gondolsz, gondoltok mennyibe kerülne az egész csere? 30-50.000FT-bõl meglenne?
Egy doboz bõven elég még elhasználni se fogod tudni. Egy alkalomra, most nem olvasom el a dobozán, de valami 1 vagy 2 kupaknyi kell, szóval elég egy flakon vagy 30 használatra is. Sacc. Figyelmetlen voltam pedig írtad hogy a wc-ben jött fel a víz. Bocsi. Ez amit mutattam lefolyóba való és vécébe mást kéne venni ha ott van a dugulás. A használatukat meg alaposan el kell olvasni mert a víz hatására erõs reakciók keletkeznek és ezért más a csapba való kevés vízzel (mint ez) és más a wc-be való ahol sok víz van benne amúgy is. De wc-hez valóból se vegyél csak egyet, az is jópár alkalomra elég. Ami a legfontosabb hogy a wc dugulásához mindenképpen hívj szakembert! Ami az ázás miattúgy sem kerülhetõ ki. Ha tudnál bontani a falon, csõcserét megcsinálni szakszerûen és vissza falazni, vakolni festeni, burkolni ami kell más lenne a helyzet. De úgy tûnt ilyenekben nem vagy járatos. Szóval az ázáshoz úgy is kell szakember és a wc is kényes tud lenni. Jobb ha keresel olyan szakembert aki mindkettõt meg tudja csinálni. ... és bocsi hogy elnéztem
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm.
A szaga csípõs azzal vigyázz és szellõztetve használd.
Ez elég jól hatott de használd többször. major domus szuper búvár [link]
Szétfagyott a vezetéked.
A kérdező hozzászólása: Két napja nem ázik a fal illetve nem jön fel az "anyag" érdekes. :D

Alfa 156 az a problémám, hogy reggel elindulok dolgozni negyed tankkal, és mikor beindítom újra tele lesz a tank, majd egész nap ingadozik mikor beindítom. Mi lehet a probléma?

Legjobb válasz: Nekem ugyanez a problémám van.Az enyém benzines gondolom a tiéd is. Az üzemanyag szivattyúba van beépitve az üzemanyagszintmérõ,ami idõvel megkopik és rosszul kezd mutatni(olyan potenciométer féleség).Sajnos nem lehet venni külön,csak egybe a szivattyúval(tudtommal).Ezért bontott alfából érdemes szerezni és átcserélni.Én is megakarom csinálni csak már megszoktam és nincs kedvem rá,de valamikor rászánom magam.

Nekem ugyanez a problémám van.Az enyém benzines gondolom a tiéd is. Az üzemanyag szivattyúba van beépitve az üzemanyagszintmérõ, ami idõvel megkopik és rosszul kezd mutatni(olyan potenciométer féleség).Sajnos nem lehet venni külön, csak egybe a szivattyúval(tudtommal).Ezért bontott alfából érdemes szerezni és átcserélni.Én is megakarom csinálni csak már megszoktam és nincs kedvem rá, de valamikor rászánom magam.
Rossz helyen van a kérdésed. Közlekedés » Autók, motorok
A kérdező hozzászólása: Még új vagyok itt, de köszönöm. Én is elvagyok vele igy, csak félek egyszer el ne számoljam magam.De diesel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!