Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy már a terhesség (111 db)

Szeretnénk babát! Pénteken és szombaton volt pozitív az ovuteszt. Dolgoztunk is az ügyön rendesen. Szombat óta olyan érzékeny a mellem és a mellbimbóm, hogy alig tudok hozzáérni. Lehet ez már a terhesség jele? Azóta sem múlik.

Legjobb válasz: Ilyen korán még nem lehet semmilyen tünet, amibõl terhességre lehetne gondolni. Légy türelmes , és 2 hét múlva kiderül. Ha dolgoztatok is az ügyön, még be sem ágyazodhatott, ezért nem is vagytok még összeköttetésben egymással.

Ilyen korán még nem lehet semmilyen tünet, amibõl terhességre lehetne gondolni. Légy türelmes , és 2 hét múlva kiderül. Ha dolgoztatok is az ügyön, még be sem ágyazodhatott, ezért nem is vagytok még összeköttetésben egymással.
A kérdező hozzászólása: Olvastam már ilyen korai tüneteket másnál is aki babás volt.Állítólag ilyenkor már dolgozik a méh a befogadására és azért feszülhet ilyen korán.

17 Hetes terhes vagyok. Mitõl van az hogy már a terhesség elejétõl vizesedik a lábszáram? Mit lehet ez ellen tenni? Nem jelez ez valami bajt?

Legjobb válasz: ha csak vizesedsz akkor nem de ha lesznek más tünetek is,akkor az baj. (pl. magas vérnyomás,vizeletben fehérje....stb)

ha csak vizesedsz akkor nem de ha lesznek más tünetek is, akkor az baj. (pl. magas vérnyomás, vizeletben fehérje....stb)
Én 14 hetes vagyok és nekem is kb 2hete vizesedik a bokám de csak akkor ha sokat megyek vagy lógatom a lábam, amint felteszem 1-2 óra múlva már szépen lemegy.próbáld sokat fent tartani a lábad.


Terhesség elején és végén sűrűbben kell menni wc-re. Az lehet hogy már a 20. héten nyomja a baba a hólygot?

Legjobb válasz: Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.

Bármikor megnyomhatja, ha nem is folyamatosan. Lehet csak belerúgott és attól kell pisilni.
Persze, helyezkedhet úgy, hogy nyomja a hólyagodat. Késõbb majd máshova kuporodik és nem fogja nyomni úgy.
em csak kimondottan a baba, maga a méhnek is van súlya és az is nyomhatja. a méhnek és a magzatvíz placentának kb akkora a szúlya a szülésre mint maga a babának. csak maga a méh kb 1 kilót nyom majd.
A kérdező hozzászólása: Igazából coli baktériumom van, amire most is szedek antibiotikumot talán ez már kiírtja, idõközben húgyúti fertõzésem lett. nem mondták mitõl, de gyanítom a colitól, amitõl 2 hete sokszor kell mennem wc-re. Erre most augmentint szedek, de már a kúra végén vagyok de most is sokszor kell mennem wc-re. Nem csíp, vagy ég, csak érzem hogy mintha tele lenne a hólyagom, olyan nyomás van. Akkor lehet hogy már felgyógyultam a húgyúti fertõzésbõl csak a méhem nyomja. Majd 1 hét múlva megyek csak vizelet tenyésztésre.
Nekem elég érdekes mostanában. Az utóbbi napokban van h nagyon kell pisilni, elmegyek mosdóba, majd 2 perc múlva megint kell nagyon de ha nem megyek el van hogy elmúlik. Úgyhogy tuti a lurkó nyomogatja. :) 14 heteske

Kismamik! A magnéziumot már a terhesség legelején (nemrég tudtam meg, hogy babás vagyok) is lehet szedni? A magnerot tabletta jó? Vagy mit javasolnátok? Köszönöm válaszaitokat!

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy szükséged van már most magnéziumra. Kérdezd meg az orvosodat, hogy õ mit javasol. Én inkább a komplett kismamák számára összeállított vitaminokat javasolnám. Bár terhesség elõtt szednem kellett kismamavitamint a baba megfoganása után a 20. hétig semmit sem volt szabad szednem.

Nem biztos, hogy szükséged van már most magnéziumra. Kérdezd meg az orvosodat, hogy õ mit javasol. Én inkább a komplett kismamák számára összeállított vitaminokat javasolnám. Bár terhesség elõtt szednem kellett kismamavitamint a baba megfoganása után a 20. hétig semmit sem volt szabad szednem.
Én 18 hetes vagyok de nekem is magnerotot irak ki mert abban joval több a magnézium mint a magneb6-ban nekem elszivja nagyon a babam és néha kihagyott a szivem azert kell szednem.de nekem a legelejen meg nem kellet semmi a terhes vitaminon kivûl.
Ha az orvos nem javasol mást akkor elég a kismamavitamin. Boldog kismamahónapokat és még boldogabb családi életet a babával.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! A Gravidát szedhetem továbbra is? Az akkor bõven elég, és ne egészítsem ki semmivel ugye?

Lehet hogy méhen kívüli terhességem van. A doki azt mondta vegyek egy tesztet, de kb egy hetes lehetek. Ezt már kimutatja a teszt?

Talált valami szürke foltot az egyik petefészkem mellett,többek közt terhességre is gyanakszik,de alig egy hetes lehetek...ezt egy teszt már kimutatná??

Legjobb válasz: hát, ez elég fura... ha egy hetes lehetsz, akkor szerintem, azt még nem is látná UH-val sem...Szóval, lehet, hogy "idõsebb" vagy már... De egy teszttel nem veszítesz semmit. Szerintem, tesztelj! Egyébként terveztek babát? Vagy késik, hogy dokihoz mentél?

hát, ez elég fura... ha egy hetes lehetsz, akkor szerintem, azt még nem is látná UH-val sem...Szóval, lehet, hogy "idõsebb" vagy már... De egy teszttel nem veszítesz semmit. Szerintem, tesztelj! Egyébként terveztek babát? Vagy késik, hogy dokihoz mentél?
A kérdező hozzászólása: Hamarosan szeretnénk babát, ez most csak egy rutin vizsgálat volt.... azért köszi

Lehet, hogy már terhes vagyok. El szeretnék kezdeni mozogni intenzíven, nem csak a napi dolgokat csinálni, cardio gépen. Veszélyes lehet a korai terhességre? Pár hetes lehetek.

Legjobb válasz: Talán már pozitívat teszteltél? doki megerõsítette, h baba van a dologban? ha nem akkor ezt mibõl gondolod? Ha terhes vagy én nem ajánlom!

Talán már pozitívat teszteltél? doki megerõsítette, h baba van a dologban? ha nem akkor ezt mibõl gondolod? Ha terhes vagy én nem ajánlom!
Ez engem is érdekelne, fölszedtem pár kilót, de nem akarok nagyon diétázni, plusz mozgásra gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Második babával próbálkozunk pár hónapja, de eddig semmi, bár a mostani ciklusnál észleltem a bizonyos tojásfehérje folyást és akkor voltunk együtt.Van rajtam plusz kiló még, diéta mellõzve nehogy elvonjak vmit a babától.Ezért a cardio gép.
Futás és hasizom erõsítõgyakorlatok nem engedettek!A többi mehet!Vigyázz magatokra! :)
én sem ajánlanám. intenzív edzés vetélést is okozhat.
inkább egy ligt-os terhestorna a mindennapi dolgok mellett

Elkezdtem Elevit-et szedni. Úgy tudom, hogy azt már a terhesség előtt is lehet/kell szedni. De nem tudhatom előre, mikor sikerül megfogannia... akkor most addig szedjem amíg össze nem jön, vagy csak 1-2 hónapig?

Nem baj, ha akár 3-4 hónapig is szedi az ember, amíg össze nem jön a baba?

Legjobb válasz: Én is szedem, és nekünk nem jött még össze. Én napi fél kapszulát veszek be. Elviekben nem baj, ha akár több hónapig is szeded, de én inkább azt javaslom, hogy napi fél kapszula, és táplálkozz mellette egészségesen.

Én is szedem, és nekünk nem jött még össze. Én napi fél kapszulát veszek be. Elviekben nem baj, ha akár több hónapig is szeded, de én inkább azt javaslom, hogy napi fél kapszula, és táplálkozz mellette egészségesen.
Nem baj ha szedsz Elevitet, csak jót tehet-napi 1db-igy feltöltöd a szervezeted mindenféle hsznos vitaminnal és készen áll a terhességre.Terhesség elött legalább 1 hónappal szedni kell, de ha hamarabb elkezded, nem árt.Szedjél napi egy szemet.Sok sikert!
Elevitet nem kell, maximum lehet szedni!Én 38 hetes vagyok, és eddig csak vasat szedtem.Jön a gyümölcsszezon.Inkább egyél sok zöldséget gyümölcsöt, mert a természetes vitamin könnyeben beépül a szervezetedbe, mint a mesterséges.
valamilyen magzatvédõ vitamint érdemes szedni( ma volt épp a tv-ben a cziezel dr.)és bajod nem lesz tõle, ha akár félévig szeded teherbe esés elött. sok sikert 28hetes kismama
Szia! Én is szedem, mert babát szeretnénk! Én a doki véleményét kértem ki, hogy szedhetem-e! Azt mondta nyugodtan, így legalább feltöltõdik a szervezetem mire jön a babó! Egyébként meg valahol, valamilyen fórumon olvastam, hogy a beágyazódásban is segít! Nem tudom igaz-e? Én nem ezért kezdtem szedni! Fontos, hogy napi 1db-ot vegyél be, és táplálkozz egészségesen, és fogyassz sok-sok gyümölcsöt! Szorítok neked, hogy összejöjjön a babó!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves válaszaitokat, remélem hamarosan meglesz a várt eredménye is. Sziasztok! Mindenkinek sok sikert és boldog babavárást! Nekem is van ám már egy nagylányom, 3 és fél éves, de vele csak a terhesség idején szedtem...és nem tudtam, hogy van ez, ha már elõbb szeretném szedni.

Azt olvastam, hogy családi pótlékot már a terhesség 91. napjától lehet igényelni. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem családi pótlékot hanem adókedvezményt lehet igényelni.a terhestanácsadáson adnak igazolást és azzal lehet igényelni.Üdv 30hetes kismama

Nem családi pótlékot hanem adókedvezményt lehet igényelni.a terhestanácsadáson adnak igazolást és azzal lehet igényelni.Üdv 30hetes kismama
Csak akkor igényelhetsz a magzat 91. napjától adókedvezményt, ha a 3. vagy többedik babáddal vagy terhes. Amugy nem. A családi pótlék csak a baba megszüleése után jár, és az adókedvezményt beleépítették ebbe.

Lehet, hogy ez már a terhesség jele?

okt.14-én jött meg a menzim 30.napra, ami 2 nap késés.4 napig tartott.Azóta émelygés, hányinger, fejfájás, alhasi fájdalmaim is vannak és 5.napja nem kellemes székletrekedésem is van.Párommal 5 hónapja próbálkozunk aktivan teherbeesni.

Legjobb válasz: Szerintem ezek a tünetek már elég gyanúsak. Vegyél egy tesztet és egybõl megtudod.

Szerintem ezek a tünetek már elég gyanúsak. Vegyél egy tesztet és egybõl megtudod.
A tünetek valóban terhességre utalnak. A teszt megmondja, meg a doki. Drukkolunk.-)
28 naposak a ciklusaid altalaban ha jol vettem ki, tehat 28-a korul ovulalhattal, 10 vagy 11-e korul kene hogy megjojjon, ugye?varj addig ha nem jon meg csinalj tesztet.elobb szerintem felesleges.hamis eredmenyt adhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!