Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy jön a baba, (97 db)

Most a héten (febr.25-28. ig) kellett volna, h megjöjjön, de eddig semmi. Nagyon fáj a mellem, ha megnyomom színtelen ragacsos váladék jön! Lehet, hogy jön a baba?

28.én teszteltem negativat délután! :-\ akkor éreztem mintha jönne a fájás a mellembe mikor szoptattam(5éve)és megnyomtam és jött! Hányinger nincs! Fájdogál a hasam alja. És nagyon sok edesseget kívánok! Mellesleg a cukrom elkezdett ingadozni! Lehet baba?

Legjobb válasz: febr 25 nem a héten volt. Most március 10-e van. Javaslom, hogy csinálj még egy tesztet.

febr 25 nem a héten volt. Most március 10-e van. Javaslom, hogy csinálj még egy tesztet.
A kérdező hozzászólása: Jujjj a elirtam!! :-\ márc. 5 -6- 7.én tehát a héten!
Hát ha márc.5-6-7 nem vártad akkor is már RÉG csinálhattál volna egy tesztet:) Ezt is javaslom:)
A kérdező hozzászólása: Na jó, elb.... tam az egész kérdésem! Rosszul néztem a naptárt!!! XD tiszta gáz vagyok! Fel teszem normálisan!

Lehet, hogy jön a baba?

dec. 11-én voltunk együtt a barátn?mmel. Gumi nélkül szeretkeztünk (csak pár mozgás erejéig), nem mentem el benne. Vagy 18-án vagy 21-én kellett volna megjönnie a menzesznek. 22-én csinált egy tesztet negítv lett.24-én jött meg neki, de azt mondta sokkal kevesebb volt, mint szokott lenni. LEhet, hogy jön a babó?

Legjobb válasz: Ha nagyon várod akkor miért nem mész el benne?

Ha nagyon várod akkor miért nem mész el benne?
tuti, hogy nincs baba..
nincs kizárva:D mielõbbi apáskodást:D csináljon mégegy tesztet:D
A kérdező hozzászólása: köszi:) Nagyon várom már a pocaklakót.:)
A kérdező hozzászólása: Mert kicsit késõbb szeretnénk babát, de ha így összejött azt sem bánnánk. Ezt a "védekezési" módszert használjuk... aminek nagy az eséje a baba.
Ha 18-21 idõpontból kiindulok, és naptármódszerrel megsaccolom, akkor 11-én már túl voltatok a peteéréses idõszakon, de lehet, hogy most késõbb volt. Viszont ha 21-én csináltatok tesztet az még korai volt, mert csak 10 nap telt el az eset óta, és azért ennél kicsit több kell, hogy kimutassa. Csináljatok még egy tesztet, ha az is negatív, akkor már tuti, hogy nem terhes akkor sem, ha most kevesebb volt a vérzése.

Lehet, hogy jön a baba?

Az első babámat várom! A 27. hétben vagyok és már egy hete furcsa fájdalmat érzek a hasamban és a derekamban. De miután beveszek egy szem MagneB6-ot ez enyhülni kezd. Félek, hogy valami nincs rendben, vagy talán jön a baba. Nagyon korainak találnám ezt és pont ezért félek is. Vannak még konkrét jelei annak hogy megindul a szülés? Mert ezeken kívül mást nem tapasztaltam. Remélem, hogy elég érthető amit kérdezni akarok. A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Szerintem kérdd ki egy orvos véleményét.Nem megijeszteni akarlak, de egyik unokatestvérem anyukája meghalt terhesség közben, azért mert fájdalmat érzett a hasában, és kiderült, hogy koraszülés lett volna, de nem mentek orvoshoz.Így meghalt az anya, és a születendõ gyereke is.Annyira sajnálom a kislányát, aki 5 évesen elvesztette anyukáját. :(

Szerintem kérdd ki egy orvos véleményét.Nem megijeszteni akarlak, de egyik unokatestvérem anyukája meghalt terhesség közben, azért mert fájdalmat érzett a hasában, és kiderült, hogy koraszülés lett volna, de nem mentek orvoshoz.Így meghalt az anya, és a születendõ gyereke is.Annyira sajnálom a kislányát, aki 5 évesen elvesztette anyukáját. :(
A kérdező hozzászólása: Huhh... Azért köszönöm a választ. De a baba ugyan olyan aktív és ugyan úgy, ugyan abban az idõközömként mozog. Reggel amikor felkelek, aztán olyan délután 4-5 között és amikor este zuhanyzok. De minden nap! DE azért megfogadom a a tanácsod és mihamarabb elmegyek az orvosomhoz, csak sajnos most várnom kell a hosszú hétvége miatt... :S
Ne várj a hosszú hétvége miatt! Hormonra is szükséged lehet. Nekem a 28. héten született meg a kislánylom és görcsöket éreztem. Én még nyugtatót is kaptam és feküdnöm kellett nagyon szigorúan. Sokat kínlódtam vele amég felneveltem. Most 22 éves és még mindég sovány. A szeme pedig -7 dioptriás és nem mûthetõ. Ilyen esetben a Nõgyógyászati Klinikára lehet bemenni.
A kérdező hozzászólása: Rendben! Mihamarabb felkeresem a nõgyógyászom. Semmi esetre sem akarom veszélyeztetni a pici életét, vagy egészségét!

6 évig szedtem fogamzásgátlót, babaát szeretnénk de csak március 31 én hagytam abba gyógyszert. Nem baj, hogy nem hagytam ki időt? Lehet, hogy jön a baba .

Legjobb válasz: A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.

A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.
elõzõ vagyok, ezeket találtam a témáról. sok sikert :D 25 hetes kismama, aki az elsõ gyógyszermentes hónapban lett terhes :)

38 hetes kismama vagyok. Honnan fogom tudni hogy itt az idő? Mik azok a tünetek, amik biztosan arra utalnak hogy jön a baba? Össze lehet keverni a fájásokat valamivel?

Legjobb válasz: Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29

Tudni fogod, hidd el. Majd ha jönnek a fájások -és egyre sûrûbbek lesznek -2-3 percesek- akkor irány a kórház. Idõd lesz bõven beérni. Nálunk több mint egy napig tartottak a fájások (párom nem bírt aludni a fájdalomtól, így egész éjjel fent volt), és mikor bementünk a kórházba, még több mint 10 óra múlva született meg a kislányunk. f29
Szia! Én 37 hetes vagyok és pont ugyan ezen gondolkodtam... Nem tudom... nekem azt mondták és mindenhol azt olvasom, hogy nem lehet semmivel sem összekeverni, mert annyira más fájdalom és valahogy belül érzed, hogy ez már AZ. Remélem tudni fogom... Azt mondta a dokim, hogy ha érzem, hogy keményedek meg görcsölök akkor kezdjem el mérni a fájásokat, mérjem egy órán keresztül és írjam le egy papírra hogy hogy alakulnak. Ha erõsödnek és sûrûbben jönnek akkor már nem jóslók hanem indul a szülés. Remélem nem sokára már mérhetek, már szeretnék megszülni :D Könnyû szülést!
Olyan jó olvasni ezeket a kérdéseket és visszaemlékezni. 3 hete én is ilyesmivel küzdöttem, honnan fogom tudni.. Tényleg tudni fogjátok!! Biztos tünet, ha elfolyik a magzatvíz, vagy ha a nyákdugó távozik és a fájások rendszeresek lesznek (5 perces). Nekem hajnal 1-kor folyt valami rózsaszínes vizes "lé", fájdogáltam 5 percenként, de nem hittem el, hogy ez az. Aztán hajnal 3-kor elmúlt lefeküdtem aludni. 4-kor keltem, hogy megint 5 percenként fáj, 6-ra benn voltunk a kórházban, 15:15-kor meglett a Manó. Ennek 3 hete már! Ne izgulj, észre fogod venni, ha itt az idõ! Kellemes szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már szeretnék túl lenni rajta. Holnap megyek ultrahangra. A doki tud valamit mondani, hogy kb mennyi idõm lehet még hátra?

Terhesség alatt lehet menstruáció, de úgy, hogy észre sem veszed, hogy terhes vagy? Hányadik héttől jelzi ki a terhességi teszt biztosan, hogy jön a baba?

Legjobb válasz: Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D

Beágyazódás után már biztosan, szóval egy átlagos, közel 28 napos ciklusnál az elmaradt menszi elõtt 2-3 nappal már jeleznie kéne. Anyukám az ötödik vagy hatodik hónapig menstruált velem, nem tudni miért, de elõttem volt egy vetélése, lehet az okozott valami gondot, lehet csak szimplán ilyen volt a szervezete, nem tudni. Nem is gyanakodtak. Nem voltak kezdeti rosszullétei, a munkát ugyanúgy bírta (tanárnõ). Arra lett figyelmes, hogy szokatlanul bizsereg a pocak alja és szokatlanul kerek hanyatt fekve. Elment orvoshoz, és ott virítottam az uh-képernyõn :D
Inkább az elmaradt után mutatja, de ha menstruál valaki, akkor ugye nincs elmaradt mensi. Ha az aktus idõpontját ismered, amikor sikerülhetett, rá 3 hétre már nagyon valószínû, hogy kimutatja. 28+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Lányok! Akiknek pajzsmirigyük miatt (mármint, hogy nem jól működött) nem lett babájuk, azoknak mennyi lett az értékük vérvételnél? Nekem túlműködésem van (értéke 0, 2-vel haladja meg a felső szintet). Ez miatt lehet, hogy nem jön a baba?

Szerintem nem annyira magas (ha jól emlékszem 5 a fels? plafon,nekem 5,02 vagy 5,2 volt).Ez a 7.hónap,de még semmi babügyben

Legjobb válasz: feltétlen keress fel egy endokrinológust!Ha lehet magánt! 2 alatt kell lennie ha babát szeretnél! Emiatt lehet,hogy nem jön a baba!

feltétlen keress fel egy endokrinológust!Ha lehet magánt! 2 alatt kell lennie ha babát szeretnél! Emiatt lehet, hogy nem jön a baba!
Nekem is 5, 2 volt, amikor valahogy 1 év után teherbeestem, de el is vetéltem, mert ez az érték nagyon magas!!! Amíg nem állítják be gyógyszerrel a TSH-t, addig védekezzetek, ne próbálkozzatok, mert ha sikerül is, elvetélsz!!! Neked pajzsmirigy ALULMÛKÖDÉSED van, mint nekem. Ha magas a TSH, akkor az agy nagyon stimulálja a pajzsmirigyet, hogy termeljen már hormonokat, mert kevés...! Akinek 0 a TSH-ja, annak meg túlmüködik, mert az agy nem szól, mert így is van elég pajzsmirigyhormon, sõt, túl sok! Mindenképpen keress endokrinológust, õk értenek hozzá, a sima nõdokik ehhez hülyék!! A te értéked nagyon magas, mert a babához 1 és 2 közötti TSH-val lehet csak nekikzedeni próbálkozni, de ezt az értéket a laboros papíron sehol nem találod, mert az egy általánosítás! Szakemberhez kell menned, ez a legfontosabb! Az elsõ trimesztebn pedig jól figyelj, 0, 1 és 1 között kell lennie a TSH-nak, hogy a baba idegrendszere kialakulhasson! Kölünben úgy jársz, mint én, hogy elvetélsz! Én találtam nagyon jó belgyógyászt, aki beállította a TSH-t 0, 5-re, 4 hónap alatt, és ebben a hónapban már jött is a baba, most vagyok 8 hetes kismama. Minden hónapban nézetsd a TSH-t, a házidoki tud rá adni neked beutalót, én így csinálom összességében már március óta. Ajánlom a konzilium.hu oldalt, Solymosi a legprofibb az országban pm-betegségekben!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Lehet hogy hamarabb jön a baba?

35 hetes vagyok 2-3 napja lágyabb a székletem de nem folyós hasmenés csak puhább és mindennap van ami nekem nagyon furi mert terhesség el?tt is nagyon székreked?s voltam 3-4 naponta tudtam elmenni Wc-re és akkor is nagyon kemény volt. Mióta terhes vagyok ez csak rosszabb lett 3-4 napból 5-6 olykor 7 nap lett és néha felért egy szüléssel most meg olyan egyszerüen és most meg olyan megy mint a pisilés sok helyen olvastam hogy a szülés indulásának jele lehet a hasmenés. szerintetek nálam er??l lehet szó ha igen mennyi id?m lehet még?

Legjobb válasz: Lehet, hogy még ma szülsz, de lehet, hogy túlhordod. Ebból sajnos még nem lehet következtetni. Én 10 perceseztem egy este, azt gondoltam ma baba lesz, de 3 hét múlva szültem :)

Lehet, hogy még ma szülsz, de lehet, hogy túlhordod. Ebból sajnos még nem lehet következtetni. Én 10 perceseztem egy este, azt gondoltam ma baba lesz, de 3 hét múlva szültem :)
Valószínû készül a tested a szülésre, de persze ez nem jelenti, hogy ezen a héten , vagy a következõn fogsz szülni. Azt nem lehet megmondani, hogy hamarabb jön-e a baba vagy sem.

Hogyan lehet lelkileg túllendülni azon, hogy nem jön a baba? Hogy mindenki terhes, csak én nem?

Két éve nem esem teherbe, minden vizsgálaton túlvagyunk, minden eredményünk jó, most készülünk medd?ségi központba.

Legjobb válasz: ha az vigasztal, hogy ezzel nem vagy egyedul. Tehat nem mindenki terhes!De en adok egy jo tanacsot, probald meg efelejteni a babat, a terhesseget es minden egyebet, mert a baba ugyis akkor jon amikor akar, nem amikor gorcsolunk rajta. Sok szerencset, mindenkinek a ki babat akar...

ha az vigasztal, hogy ezzel nem vagy egyedul. Tehat nem mindenki terhes!De en adok egy jo tanacsot, probald meg efelejteni a babat, a terhesseget es minden egyebet, mert a baba ugyis akkor jon amikor akar, nem amikor gorcsolunk rajta. Sok szerencset, mindenkinek a ki babat akar...
Nagyon nehezen ... nálunk sem akar "kopogtatni a gólya", s persze mindenki most esett teherbe a környezetemben, még azoknál is baba lesz, akik már több éve teljesen feladták. Mindenhonnan csak az örömhírek érkeznek, s persze mindenkinek szívbõl örülök, de azért valahol ott legbelül fáj, hogy nekünk még nem sikerült. Mindig éltetem magam, hogy új hónap, új remény ... Ez van sajnos, ezt túl kell élni, s mikor itt az ideje, akkor biztos jönni fog ... szóval nem csak Te vagy letört. Próbálok én is nem a baba témára gondolni, de rettenetesen nehéz kikapcsolni. De feladni sosem szabad, s nem is fogjuk! :)
nekünk se jön, és eddíg 5 ismerõs esett teherbe amíg mi csak próbálkozunk és próbálkozunk...páromnál minden oké, de nálam nem, és már nagyon a végére szeretnék járni hogy mi a rossebb miatt CSAK ÉN NEM ESEK teherbe..de sajnos sokan vagyunk ezzel rá kellett jönnöm, mostanság egyre többen, én kezdek átlendülni a holtponton csak a sok vizsgálat készít ki..idõ..idõ idõ..minden 1 hónap és ugyebár mindenkinek jattolni kell és sajnos nem keveset..már ha jönne a baba, nem tom mibõl lenne meg a bútora, mert mind az orvosokra megy el, meg a gyógyszerekre és a vizsgálatokra
Én is ugyanezt érzem, már kb. 8 éve. (Most 33 vagyok.) Na jó, az elsõ 2-3 év nem volt annyira "veszélyes", mert akkor csak úgy próbálkoztunk, de onnantól kezdve, hogy konkrétan ráálltunk a dologra, egyre csalódottabbá váltam, ahogy én is azt láttam, hogy rajtam kívül mindenki más babát vár! Volt egy kolléganõm is, akin éreztem, hogy versenyezni akar velem, hogy kinek sikerül hamarabb. Kb. 1 év múlva csoda, de nekem sikerült és pozitívat teszteltem, de 1 hét múlva korházba kerültem, elvetéltem... Közvetlenül ez után elküldtek a munkahelyrõl, majd 1 hónappal késõbb megírta a csaj sms-ben, hogy 6-7 hetes terhes... Azóta már 2 éves a kisfia, nekem meg volt további 2 vetélésem... Nagyon nem könnyû!
A kérdező hozzászólása: Eddig egész jól elvoltam, de olyan melóhelyem van, hogy emberekkel foglalkozom, és közülük az elmúlt 2 hétben négyen jelentették be, hogy jön a baba. Ez most kicsit nekem is sok volt. A négybõl 1 lombikos, a többi 1-2 hónap próbálkozás után tesztelt pozitívat. Most nagyon el vagyok keseredve, és tartok is a meddõségi központtól kicsit. Ráadásul elölrõl kezdeni az összes vizsgálatot...Hát, nem túl szívderítõ. Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Mi is már egy ideje (8hónapja) próbálkozunk, már nagyon el vagyok keseredve, a kolléganõm 1 hónap múlva szül és amikor megsimogatja a szép gömbölyû pocakját és én lenézek az én lapos hasamra sírhatnékom támad és nagyon üresnek érzem magam! Én is szeretném érezni ahogy rugdos a pici babám a pocakomban!!! MINDENKINEK KITARTÁST!!!
hát pocakom az van csak nincs benne babó :D:D az sztem ha összejönne végre valahára a dolog, akkor 7 hónapig tuti meg se látszana
A kérdező hozzászólása: Azok közül akik válaszoltatok, van itt még valaki? Mi újság Veletek? Mi elmentünk a meddõségi központba, aztán végül spontán meglepibabánk lett, aki már 4 hónapos. :)

Hogy lehet ezt kibírni? Tegnap családi összejövetelen voltunk, és a párom rokonságából 2 kismama is jött, valamint öten kérdezték meg néhány óra alatt, hogy nálunk mikor jön a baba!

Nagyon elken?dtem, és ami a legrosszabb, hogy a férjemen is láttam hasonlót, meg célzott is rá.

Legjobb válasz: Ilyen már nálam is volt, sõt. Erre azt szoktam mondani, h majd jön, ha Isteni is úgy akarja!!!!! Ne kenõdj el!!!!

Ilyen már nálam is volt, sõt. Erre azt szoktam mondani, h majd jön, ha Isteni is úgy akarja!!!!! Ne kenõdj el!!!!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok! Köszönöm a sok választ! Próbálok pozitívan gondolkodni, és most már 2 hónapja egész kiegyensúlyozott voltam, mígnem a tegnapi sok babás kérdés kibillentett, és ma borzasztó sírós napom volt. Ugyanakkor mégközelebb kerültem a páromhoz, aki mindig szeret, akkor is ha örökké "csak" ketten leszünk, és akkor is ha nagy családdá bõvülünk...
Nem hinném, hogy mindenki azért kérdezi meg, mert szándékosan bántani akarnának. Ha visszavágsz, hogy "mi közöd hozzá", mint ahogyan itt valaki javasolta, akkor csak ellenségeket szerzel magadnak. Én évekig voltam ebben a szituációban és ha rákérdeztek akkor válaszoltam és beszélgettünk és sok új információval lettem gazdagabb. Mára már egy 6 hós kisfiú anyukája vagyok. Kívánom Neked is!
Ne keseredj el!Nálunk is így volt, sokan tudták, hogy meddõség központba járunk, mégis direkt, kegyetlenségbõl mindig felhozták a baba-témát!Nagyon fájt, és ha látták rajtunk, annál jobban csinálták. Szóval mondd azt, hogy majd jön, ha akar, addig meg élvezitek az életet, utaztok, szórakoztok! Ne légy szomorú a vizsgálatok miatt, ma már ez jól kezelhetõ, nekünk is sikerült, pedig már sokszor fel akartuk adni.Hidd el, ha nagyon akarod, és pozitívan állsz hozzá, beköltözik a kisbaba! 18 hetes kismama
én nagyon meggondolom ere hogy mitválaszolok nehogy rájöjenek hogy már mi is probálkozunk és nemjön ösze! én mindig aztmondom várjálmár hadlegyek még gazdagabb, vagy hogy még ráérek.
mintha magamat halalnám. nekem sincs peteérésem. most jöttem rendbe de még mindig nincs. nekem is folytomn ezzel jönnek mikor lesz baba. és nekem is féj mert tõlem is kismamák kérdezikm nagypocakkal. én sem mutatom mert rajtam csámcsogna mindenki. és én is arra gondolok mindig hogy ha tudnátok hogy már probálkozunk és annyivizsgálaton voltam. én mindig aztmondom ha kérdezik hogy még nincs kész a ház.majd ha készen lesz. és rásem birok nézni a kismamák nagy pocakjára. meszirõl ugyan nézem de ugyhogy nelássák de közelrõl rásem nézek mert egybõl rájönnének hogy már ezezk is babát akakrnak
En voltam a 2. Pedig ha tehetem, csak akkor megyek be a kozpontba, ha tenyleg valamit muszaj elintezni, de akkor sem maradok sokaig. Majd ha egyszer vegre nekem is osszejon, akkor eszre sem fogom venni, ki terhes, ki nem. Addig viszont sajnos nem tudom nem eszrevenni oket, es nem rosszindulatbol, hanem szimplan azert mert ilyenkor elkezdem magam jobban sajnalni, meg szerencsetlennek erezni magam.
bocsi a sok betû elírásért de siettem!a második válaszolónak is azt üzenem ne kerülje az embereket, sokkal rosszabb lesz!
ne engedd, és ne lássák rajtad, hogy te szenvedsz ettõl a kérdéstõl. tudom nehéz, én nálam is ez van, ráadásul én gyerekek közt is dolgozom. de nem szabad elkeseredned, lépj túl a kérdésen, és mond azt, hogy majd amikor eljön az ideje akkor lesz. én is azt szoktam mondani. az emberek nincsennek tisztába a kérdés súlyûával, hogy ezzel mennyire fájdalmat okozhatnak, hisz nem tudják az igazságot és nem i kell, hogy lássák, és tudják!fel a fejjel, egyszer csak nekünk is lesz baba, de te már okosabb leszel és sogha nem teszed fel senkinek ezt a kérdést. és igen is járj társaságba, ne kerüldd a kismamákat, örülj velük együtt, és ha igaz lesz az örömöt, amit nekik kimutatsz, lelkileg te is kiegyensúlyozottabb lehetsz!kitartás!!!
Én azt válaszoltam mindig, hogy Nem tudom, majd ha kedve lesz. Vagy, ha már dühítettek a kérdések: Nem tudom, nekem sem mondta meg, akkor neked mi közöd hozzá. Próbáld meg elengedni a füled mellett, szószerint észre se vedd a kérdést és ne válaszolj rá, ha valaki értelmes, akkor rájön, hogy ez az a téma, amirõl te vele nem akarsz beszélni.
Tudom milyen erzes! Ahol en elek, ott pedig van egy nagy rakas tinedzseranya, meg mindig mindenki terhes es iszonyatos, a varoskozpontot messzirol elkerulom, mert mindenfele csak terhes noket latni , ami nekem pedig nagy fajdalmat okoz, hogy miert vagyok ilyen szerencsetlen, hogy mig masok egy alkalomnyi felelotlen szex soran bekapjak a legyet, addig nekem nem jon ossze.
Én is hasonló cipõben vagyok körülöttem mindenkinek összejött, most babásak vagy már szültek és nekem is nagyon rosszul esik, pedig örülök az örömüknek de annál elkeseredettebb vagyok. Ilyenkor mikor a bõgés kerülget arra gondolok hogy majd a következõ hónapban összejön és addig még élünk, nyaralunk élvezzük az életet és egymást. Persze a lelkem akkor is szétszakad, de muszáj úgy hozzáállni, hogy mostmár mi jövünk, mert különben annyira bestresszelnénk hogy már azért nem jönne össze a babó. Én nagyon szorítok mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!