Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy hosszú a ciklusom (9 db)

Lehet, hogy túl hosszú a ciklusom második szakasza? Ez normális?

Az ovuláció a menstruáció el?tt 14-15 nappal szokott bekövetkezni többnyire. Vagyis, amennyiben a petesejt megtermékenyül, 14-15 napja van a beágyazódásra.

Legjobb válasz: Én úgy hallottam,hogy akinek ilyen hosszú a ciklusa (34-35),nem biztos,h van peteérése.Szerintem vegyél egy ovulációs tesztet és akkor tuti,hogy tudni fogod mikor van peteérésed.

Én úgy hallottam, hogy akinek ilyen hosszú a ciklusa (34-35), nem biztos, h van peteérése.Szerintem vegyél egy ovulációs tesztet és akkor tuti, hogy tudni fogod mikor van peteérésed.
szia nekem is 23-36 napos a ciklusom és most 6 hetes várandós vagyok úgyhogy peteérésed biztos van de nekem a doki azt mondta hogy a ciklus második fele 12-14 napos, lehet hogy nem az ovulációt érzed, legyetek együtt minden nap a pároddal mi is így csináltuk nem hhõmérõztem nem vettem ovu tesztet csak szerettük egymást õ már a harmadik babánk sok sikert
Szia.2 hónappal ezelõtt, gyógyszert szedtél?Mert akkor lehet.Nekem úgy volt, hogy a gyógyszer után( kihagytunk 2 hónapot pihi gyanánt) megjött, ahogy kell, utánna 35 napra aztán meg 45-re.Most már 15 hetes vagyok, tehát elsõre sikerült.Én a http://www.ciklus.hu-n nagyjából kiszámoltattam vele a lehetséges pé-m, és elõtte is és utánna is ráhagytam kb.1 hetet, tehát kb.hét hétig 1-2 naponta szeretkeztünk.Sok sikert, szeressétek egymást, amilyen sûrûn csak lehet.
nincs peteérésed. ez egészen bisztos. ez tul hoszu ciklus ahhoz hogy legyen. menj dokihoz és rögtön az leszel majd meglátod. a méhnyálkahártya nemtud idõben feklépülni ezért késik a menzi és ilyenkor peteérés sincs. de ha mégis lenne nagy ritkán akkor sem tudna beágyazodni.

Mivel lehetne segíteni, hogy megjöjjön a menstruációm? Alapjában elég hosszú a ciklusom (ált.39-42nap), de nemrégiben betegség miatt lefogytam 48kilómból 5kilót és lehet, hogy a fogyás miatt (vagy a stessz miatt) felborult a ciklusom?

El?z?leg a fogyás végén jött meg 54napra és most meg nem akar megjönni, pedig ma vagyok a 49.napban.Sokszor érzem, mintha meg akarna jönni.Barátommal eszembe jutott, hogy esetleg terhes vagyok, de mivel nem feküdtünk még le és egyéb dolgokra is nagyon figyelünk ez kizárt. Mit?l lehet a késés és hogyan tudnám segíteni a megjövetelt?

Legjobb válasz: mindenképp menj el orvoshoz. általában fogamzásgátlóval szokták beállítani a ciklust.

mindenképp menj el orvoshoz. általában fogamzásgátlóval szokták beállítani a ciklust.
A legjobb ha elmész dokihoz, de addig is kipróbálhatod a cickafark teát. Napi két alkalommal(reggel-este) egy egy csészével megiszol. Csodákra képes a ciklus rendezésében! Nem túl finom de ízesítés nélkül próbáld inni. Egy idõ után meg lehet szokni és tényleg nagyon hatásos. A ciklusodat is lerövidíti és rendberakja.
A kérdező hozzászólása: Csak valószínûleg nem szedhetek fogamzásgátlót, mert családomban senki sem szedhet és mivel nekem is csomósodásra hajlamos a mellem valszeg énse.

Mit jelent, ha valakinek hosszú a ciklusa? (mármint biológiailag) lehet, hogy nincs peteérésem?

minimum 1 hétre szokott megjönni a 28 naphoz képest.

Legjobb válasz: A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?

A ciklus hossza az egyes nõk esetében eltérõ, de normális esetben 21 és 35 nap. Tehát a tiéd ha 35 napnál nem több, elméletileg az még jó. Mindig 35 napos? Vagy változó?
Szia!Nekem 34-35 naposak voltak a ciklusaim, peteérésem a 17-20, napokon voltak..A babánk elsõre összejött..Szülés után 5 hónappal késsõbb jött meg elõször..most 40 naposak, és kb.25-26.nap van peteérés..Nekem elég sûrû görcsökkel, és áttetszõ nyákkal jár a peteérés../ 8 hónapos kislány mamája/
Szia! Nekem is hosszúak voltak a ciklusaim és kiderült, hogy pco-m van (de ez kezelhetõ). No nem törvényszerû ám, nem azért írom. De szerintem jobb, ha elmész egy nõgyógyászhoz, elmondod mi van. Lehet, hogy semmi és akkor megnyugszol és nem parázással kezdtek a "babagyártásba", mert a pszichológia blokk is gátolja a teherbeesést. Mielõbbi babásodást! :-)
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy megpróbálom a teát, köszönöm. azt elfelejtettem írni, hogy a tojásfehérjés folyás, amit szoktak mondani, hogy a pé jele, meg volt.(lehet, hogy akkor mégis volt pé?) de azóta már rég eltelt a 14 nap és nem jött meg. most is 2 hete késik.
Nekem 31-32 napos és van pé-m rendesen. A tied már kicsit soknak tûnik, olyan 35 fölött szokták mondani, h nincs pé, de ez sem szabály, szerintem a nõk egy részének simán van 40 nappal is. Doki, uh, másképp nem derül ki.
Ja és azt kifelejtettem, amúgy 12.13 vagyok, hogy én akkor, mikor hozzá mentem, épp elkezdtem a málnalevelet inni, most csodálatosan a 14. napon volt ovulációm (görbe is igazolja, éreztem is), de meg is jött, pontosan a 28.napra.Most kéne a clostyt szednem, de én adok egy esélyt a cickafarknak is, úgyhogy most azt iszom, és a jövõ hónapban (bár reménykedem, hogy nem kell), kezdem a clostyt.Nekem a málnalevél szépen beállította, a luteális fázisom sem cikkcakkos lett, hanem szép, annyira, hogy itt többen is azt mondták rá, baba lesz.De sajnos nem lett.Szóval szerintem próbáld ki a teákat!A ciklust beállítja.
Én a múlt hónapban voltam dokinál babaügyben, hogy sajnos nem jön:(Megkérdezte a ciklusom hosszát, mondtam 32.Egybõl legyintett egyet, és azt mondta na akkor lerövidítjük.Olvastam itt már 40 napos ciklussal is teherbe esett valaki, nem is egy, de nekem a dokim azt mondta a 32-re, hogy sok.Clostyt kaptam.
Azt mondják, hogy a hosszú ciklusnál nem annyira valószínû a peteérés, mint a normál ciklusoknál. A dokim is azt mondta, hogy jó lenne ha beállna rövidebbre. Nekem 40-43 napra jött meg, mielõtt egy ilyen hosszú ciklusban teherbe estem. Barátcserje kapszulát szedtem amúgy, ami a ciklusomat nem rövidítette, de sikerült teherbe esnem! A peteérésed ellenõrizheted ovu teszttel vagy mikroszkóppal, ha van akkor teherbe eshetsz hosszú ciklusokkal is.
Hát a 42 nap az már tényleg soknak mondható. Szerintem próbáld ki valamelyik terméket a ciklusod beállítására. Vagy írd ki köv. kérdésként hogy ki milyen termékkel állította be a ciklushosszát?!? Biztos lesznek válaszok! Minden jót neked! De ha babát terveztek, mindenképp célszerû elõtte a nõdoki felkeresése egy ált. szûrés miatt.
A kérdező hozzászólása: szinte mindig több, mint 35 nap. 38-42 körül szokott lenni. ilyen szempontból szabályosnak mondható, csak éppen egy kicsit hosszú
A kérdező hozzászólása: gondoltam én is pco-ra. bár nem tudom pontosan, mit takar az a betegség. mert cisztát már korábban is néztek nálam. az nem volt. viszont tény, hogy lehet valami hormonális problémám, mert - még mindig pattanásos vagyok (25 éves vagyok) - gyakran van migrénem - és ha nem is nagy mennyiségû, de rendellenes helyeken szõrösödöm pl. has, mellbimbó - meg ugye a hosszú ciklus

Van akinek cisztás a petefészke? Nekem lassan 1 éve, hogy kiderült. A ciklusaim nagyon hosszúak 40-50 napos is lehet. Járok endokrinológushoz, szedem a metet, de tavaly április óta nem változik semmi. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Próbáld meg a Barátcserje kapszulát!!! A ciklust beállítja és a hormonokat is kíméletesen rendezi. Tapasztalat!:) Hasonlóan jó hatásu az AVIVA Torna! A sógornõmnek a cisztákat a Bioptronlámpával sikerült kikezelnie 4-5 hét alatt, pedig elõtte 1,5 évig hiába szedte, amit a doki felírt neki.

Próbáld meg a Barátcserje kapszulát!!! A ciklust beállítja és a hormonokat is kíméletesen rendezi. Tapasztalat!:) Hasonlóan jó hatásu az AVIVA Torna! A sógornõmnek a cisztákat a Bioptronlámpával sikerült kikezelnie 4-5 hét alatt, pedig elõtte 1, 5 évig hiába szedte, amit a doki felírt neki.
Nekem is cisztás. Volt egy mûtétem ami nem sikerült, azóta fogamzásgátlót szedek rá. És ezt úgy veszem észre használ. Ha nem változik semmi, mért nem jelzed a dokidnak. Vagy keress egy másik dokit, hátha ajánl valami más kezelést.
A diétát és a mozgást tartod? Inzulint nézettek?
A kérdező hozzászólása: Nézett inzulint. Kérdeztem a dokit, hogy mikor lesz javulás. Azt mondta, hogy az egy év még nem sok idõ, több idõ kell ahhoz, hogy rendezõdjek. De én semmi változást nem látok. Már nagyon türelmetlen vagyok. Valószínû keresek egy másik dokit.
diétát és mozgást is tartod?
Nemcsak a gyógyszer kell, hanem a mozgás és a diéta is. Ha betartod a diétát és mozogsz rendszeresen, be fog állni a ciklusod! Tapasztalat...
Igen a diéta és a mozgás is fontos. Na meg, hogy mennyi metet szedsz: én a max dózist, 3*1000-et. Gyorsan rövidültek a ciklusaim (igaz max 32 naposra), lett peteérésem és a kis tüszõk is eltûntek.

Hogy lehet kiszamolni, hogy mikor van peteeres, ha nem mindig ugyanolyan hosszu a ciklus?

21-26 nap kozott valtakozik. Mikor van peteeresem?

Legjobb válasz: Szerintem egyszerûbb,ha veszel egy ovulációs mikroszkópot,és akkor tuti tudni fogod,hogy mikor van peteérésed,nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami

Szerintem egyszerûbb, ha veszel egy ovulációs mikroszkópot, és akkor tuti tudni fogod, hogy mikor van peteérésed, nekem nagyon bevált!Vagy használhatsz még ovu. tesztet is.Sok szerencsét!29 hetes kismami
Próbáld ki a hõmérõzést vagy figyeld a folyásod, pé-kor hígabb, sûrûbb.
Rosszul írtam:hígabb, bõvebb:)

40-48 napos ciklusnál van peteérés, teherbe lehet esni? Vagy ez hormonális zavar, hogy ilyen hosszú a ciklus, és így nem lehet teherbe esni?

Legjobb válasz: Lehet, ne aggódj! Nekem már van erre kézenfekvõ bizonyítékom. a kislányom, aki egészséges,és már 4 és féléves. Viszont nekem utána sem rendezõdött...maradt a 38-42 nap. Remélem segítettem. Figyeld mikor van tojásfehérje szerû nyálás folyásod...akkor akciózzatok!!!! Sok sikert!!!!

Lehet, ne aggódj! Nekem már van erre kézenfekvõ bizonyítékom. a kislányom, aki egészséges, és már 4 és féléves. Viszont nekem utána sem rendezõdött...maradt a 38-42 nap. Remélem segítettem. Figyeld mikor van tojásfehérje szerû nyálás folyásod...akkor akciózzatok!!!! Sok sikert!!!!
Ovulációs teszttel tudod követni a peteérés pontos idejét. Akkor kell együtt lenni. A nõgyógyászod szerintem egy vizsgálat után meg tudja mondani, hogy mi a helyzet, normális -e nálad, hogy ilyen hosszú, vagy te erre álltál be. Én is hosszúnak tartom az enyém, bár az 31-39 napos úgy általában. Ha van peteérésed, természetesen minden esélyed megvan a terhességre. Ezért írtam az elején az ovu tesztet. Próbáld ki!
1 válaszoló vagyok. Valószínûleg segít az ovu teszt, én még nem próbáltam. Ezért jöttem elõ a természetes hüvelyváladékkal.:) Én állt ezt figyelem. MIkor még nem akartunk babát, azokon a napokon amikor ilyen nyúlós nyákos volt, nem voltunk együtt. egyéb napokon igen. Nekünk ez bevált. És mondom nekem is rendszertelen a mensim....és hosszzzzú a ciklus...ami sokszor jó!:)
Az én ciklusom hormonális rendezetlenségem miatt valamiért kezdettõl 36- 78 napos. A második babámmal vagyok terhes. Semmi sem lehetetlen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindhármótoknak a válaszokat. Ez az ötödik hónapja, hogy próbálkozunk. Aug 15. környékén kellene megjönnie. Remélem, sikerül teherbe esnem, habár olyannal is riogattak, hogy hátrahajló a méhem, és így nem lesz egyszerû.
Nagyon szivesen! 1.válaszoló vagyok. És sok sikert!!!!!!
Szia! Semmi sem lehetetlen, de én a helyedbe azért orvoshoz mennék. Mert a legtöbb esetben ilyen hosszú ciklusnál nincs peteérés, akkor meg aztán várhatsz a babára.Én nem bíznám a véletlenre, ha gyereket akarnék.UH-al meg tudja mondani amikor aktuális, hogy van-e érett petesejt. Minden jót, sok sikert.

32 napos a ciklusom. Ez mitől lehet? Ilyenkor tolódik a peteérés is? Mert azt mindig a 14 és a 15 napon érzem. Van így esély a babára, hogy ennyire hosszú?

Legjobb válasz: Nekem mindig 32-33 napos ciklusai vannak.Elvileg ilyenkor a 17-18.napon van peteérés.Babára van esély ha minden más rendben van(hormonok stb..)én most várom a harmadikat.De elvileg hõmérõzéssel meg tudod állapítani,hogy mikor van peteérésed.(nekem ugyan nem sikerült de sok nõnek igen). Elvileg a 14.15.napon akkor van peteérés ha 28 napos a ciklusod!

Nekem mindig 32-33 napos ciklusai vannak.Elvileg ilyenkor a 17-18.napon van peteérés.Babára van esély ha minden más rendben van(hormonok stb..)én most várom a harmadikat.De elvileg hõmérõzéssel meg tudod állapítani, hogy mikor van peteérésed.(nekem ugyan nem sikerült de sok nõnek igen). Elvileg a 14.15.napon akkor van peteérés ha 28 napos a ciklusod!

Ma van a ciklusom 24. napja. 2 napon keresztül barna folyásom volt, ami nem járt fájdalommal. Lehet ez annak a jele, hogy hosszú idő után sikerült a babóca?

Legjobb válasz: Egyértelmûen igen! Ha nem lesz vérzésed pár nap múlva jöhet a teszt,ami nagy valószinûséggel pozitiv lesz!

Egyértelmûen igen! Ha nem lesz vérzésed pár nap múlva jöhet a teszt, ami nagy valószinûséggel pozitiv lesz!
Attòl, hogy Menstruálsz :-)
Vannak emberek, akiknek erõsebb a hüvelyváladékuk, vannak, akiknek alig van. Gondolom te az elsõ tábort erõsíted. Ha semmilyen egyéb tüneted nincsen, viszketés, égés, szagos folyás, akkor valószínûleg ez alkati dolog, és nincs vele teendõ.
Magasabb az ösztrogénszinted, a folyás attól taknyosodik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!