Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy hetes terhesen (331 db)

Lehet, hogy már terhes vagyok. El szeretnék kezdeni mozogni intenzíven, nem csak a napi dolgokat csinálni, cardio gépen. Veszélyes lehet a korai terhességre? Pár hetes lehetek.

Legjobb válasz: Talán már pozitívat teszteltél? doki megerõsítette, h baba van a dologban? ha nem akkor ezt mibõl gondolod? Ha terhes vagy én nem ajánlom!

Talán már pozitívat teszteltél? doki megerõsítette, h baba van a dologban? ha nem akkor ezt mibõl gondolod? Ha terhes vagy én nem ajánlom!
Ez engem is érdekelne, fölszedtem pár kilót, de nem akarok nagyon diétázni, plusz mozgásra gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Második babával próbálkozunk pár hónapja, de eddig semmi, bár a mostani ciklusnál észleltem a bizonyos tojásfehérje folyást és akkor voltunk együtt.Van rajtam plusz kiló még, diéta mellõzve nehogy elvonjak vmit a babától.Ezért a cardio gép.
Futás és hasizom erõsítõgyakorlatok nem engedettek!A többi mehet!Vigyázz magatokra! :)
én sem ajánlanám. intenzív edzés vetélést is okozhat.
inkább egy ligt-os terhestorna a mindennapi dolgok mellett

2000 majd ket het mulva 3000 mehszaj ertek hogy lehet? 25 hetes terhes vagyok

Ket doki igy alapitotta meg ket het kulonbseggel, melyiknek higyjek, mit csinaljak? Nem ertem hogy lehet?

Legjobb válasz: Nekem a dokim 8 hetes kortól kezdve 2000-et írt a papírra és mindig mondta teljesen zárt vagyok. Egyszer egy másik doki is vizsgált, nála 3000-es volt nekem is.

Nekem a dokim 8 hetes kortól kezdve 2000-et írt a papírra és mindig mondta teljesen zárt vagyok. Egyszer egy másik doki is vizsgált, nála 3000-es volt nekem is.
én is 8 hetesen voltam elõször a dokimnál, mindig mondja, hogy zárt, és mindig 2000 -et ír a papírra.
Szia!Nekem tegnap elött állpították meg hogy a méhnyakam 2000-re rövidült és ágynyugalmat javasoltak.Neked nem? Jövõhéten megyek újra orvoshoz, kíváncsi leszek, hogy õ mit fog mondani, de szerintem ez attól függ, hogy mennyit sétálsz, mozogsz, hajolgatsz.Nem nyitott a méhszájad, csak a méhnyakad volt megrövidülve.(Ha úgy igaz, ahogy a papírra írták.)Remélem jól vagy és kitartást a végéig.Ha kiderül, hogy lehetséges-e akkor írok neked.Nagyon remélem egyébként és kicsit megnyugtató, amit írtál.Üdv 23+4 hetes kismama társad :)
Akkor valamelyik doki nem jól állapította meg. A méhnyak nem hosszabbodik vissza. Elõfordul amúgy az ilyen, dokitól is függ, hogy õ hogy látja, de azért jó lenne tudni, hogy mégis mekkora a méhnyak. Szerintem menj el újra, és nézesd meg egy 3. orvossal is.

Baj lehet? 34 hetes terhes vagyok holnap megyek dokihoz de péntek óta nem éreztem a picurkámat mozogni vagy csak alig nagyon ideges vagyok hogy erre a doki mit mond! Valakinek volt hasonló elvileg 10szer kell érezni naponta hogy mozog.

Legjobb válasz: szia! ne aggódj,semmi baj!egyre szûkebb neki a házikó. 34 hetes vagyok én is ,nem óriás a babám ezért õ meg túlságosan aktív.nem vagyunk egyformák.

szia! ne aggódj, semmi baj!egyre szûkebb neki a házikó. 34 hetes vagyok én is , nem óriás a babám ezért õ meg túlságosan aktív.nem vagyunk egyformák.
Ennek a kérdésnek örülök, hogy feltetted, mert én is megnyugodtam kicsit bár én még csak 33 hetes vagyok, de az én babám sem nagyon aktivizálja magát 2-3 napja, nagyon csöndben van. Már én is kezdtem megijedni annak ellenére, hogy szinte minden héten járok uh-ra.

6 hetes lehet, hogy iker terhes vagyok, azt mondta a doki 2 "babát" lát, de az egyik furcsa, mintha nem lenne ép?

2 hét mulva kell mennem kontrollra, szerintetek felszívódik, vagy meg fog maradni? nem volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Honnan tudnánk? :) 2 hét múlva a kontrollon kiderül. Akár így, akár úgy lesz, a legjobbakat kívánom nektek és boldog babavárást.

Honnan tudnánk? :) 2 hét múlva a kontrollon kiderül. Akár így, akár úgy lesz, a legjobbakat kívánom nektek és boldog babavárást.
Gyakran ikerterhességnek indulnak a normál terhességek, csak mire az anyuka uh elé kerül, a másik iker (vagy több is esetleg) kezd felszívódni. Nekem is ez volt az elsõ terhességemnél. 2 petezsák volt, de csak az egyikben volt szívhang. 2 hetet adott a másiknak a doki, mondta ha esteleg késõbb ágyazódott be, még lehet vmi...., de ne nagyon reménykedjek... 2 hét múlva se volt szívhang sajnos, és kezdett kisebb volt a mérete is már. A 12. heti uh-n meg már teljesen felszívódott.....
de ettõl függetlenül, lehet hogy nálatok megmarad, csak leírtam a tapimat....Akár így-akár úgy, de boldog babavárást kívánok! :)
Az a legfontosabb, hogy ne idegeskedj ezen (könnyû mondani, tudom). Sajnos semmi mást nem tehetsz, mint hogy igyekszel pozitívan hozzáállni. S akármit is lát a doki, vannak csodák, és még jó sülhet ki belõle. Szeretnék Neked reményt adni a saját történetem által: én már 7 hetes voltam, mikor elõször dokihoz mentem, és egy halovány szívhang volt, semmi más. Nem volt két petezsák, meg ilyenek. Aztán mégis két baba lett belõle, egészségben megszülettek, már kész nagyfiúk. :) Sok múlik azon is, hogy milyen az UH gépe a dokinak, meg hogy õ maga milyen szakember. Ezekbe lehet kapaszkodni, a köv. két héthez sok erõt kívánok. Majd írd meg, mi volt, gondolok rád!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm nektek!

Hogy lehet 30 hetes terhesen is kényelmesen hason aludni?

Legjobb válasz: én nem aludtam hason.De nem is mertem volna hasra fordulni nehogy megnyomjam a babát.

én nem aludtam hason.De nem is mertem volna hasra fordulni nehogy megnyomjam a babát.
Most direkt szivatsz? :) Minden vágyam hason aludni, de már 6 hetesen sem volt kényelmes úgy.
Nálunk a családba szinte mindenki csak hason szeret aludni.és mikor a nõvérem terhes lett a 4. hónaptól kezdve nem tudott normálisan hason aludni, úgy hogy ilyen félig oldalt félig hason pózba aludt. Én mikor terhes voltam csak akkor tudtam hason aludni ha a baba bent valamelyik oldalt fészkelõdött el. Türelem:D
Hát szerintem sehogy. Én tulajdonképpen már csak bal oldalt tudok, mert hason eleve lehetetlen, ha háton fekszem nyomódik egy ideg és jobb oldalt azért nem jó, mert ott lakik a kismanóm és ha jobb oldalra fekszem rúg-kapál. De a szopi párna aranyat ér, azzal kibírható.
Lehet, hogy oldalra volt bekuckózva a baba a pocakjában, és ezért tudott így aludni.
Szerintem sehogy. Igaz, én nem is mertem kb.4 hónaptól, nehogy megnyomjam a babát. Oldalt fekve szopipárnával egész jó volt...
A kérdező hozzászólása: Nem szívatlak, hétvégén kiruccantunk egy barát-párral, ahol a lány 30 hetes terhes. Egy szobában aludtunk és láttam, hogy milyen kényelmesen, mélyen alszik HASON. Kicsit én is lehidaltam, de nem volt képem megkérdezni, azért írtam ide kérdést... :)
Én is hiányolom már a hason alvást:) ) 26 hetes kismama
Sehogy!
A kérdező hozzászólása: Én türelmes vagyok, nem rólam van szó :) Csak érdekelt a dolog, hogy más kismama hogy van ezzel a dologgal, szerintetek normális-e?
sehogy
Ez engem is érdekelne :)
Sehogy.
sehogy
Szia! Hogy mennyire lehet JÓL megállapítani, azt nem tudom. Nekem "szakértõk" mondogatták a terhességem alatt, hogy túl keskeny a csípõm, majd nem fér ki rajta a baba, meg így nem is fogok tudni kitágulni eléggé. Ha olyan típus lennék, akkor jól beparáztam volna. Én inkább megkérdeztem a dokit, mi igaz ebbõl, azt mondta minden rendben velem, akkor derül ki a dolog, amikor szülök. Addig még õ sem tudja megmondani elõre, hogy tudok majd tágulni, és irígyli azokat a rokonokat, akik már ennyivel a szülés elõtt látják. Zárójelben megjegyzem, onnantól számítva, hogy 1 ujjnyira kitágultam, 3 óra múlva megszületett a kisfiam. Minden jót és jó egészséget Nektek! Üdv, 1 éves kisfiú anyukája
Sehogy. Tenni azonban tudsz a könnyû szülésért sok mozgással, és pozitív gondolkodással. Sok minden ugyanis fejben dõl el.
Egy terhességnél, szülésnél elõre nem lehet megmondani mi, hogy fog alakulni... Nekem azt mondták, hogy mivel széles a csípõm, ezért könnyen fogok szülni. Aztán mégsem...császár lett belõle, úgyhogy felesleges is találgatni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat.Csak kíváncsi voltam, mert nekem azt mondta valaki, hogy meg lehet állapítani és érdekelt, hogy igaz-e?!

5 hetes terhes vagyok, kezdek trusszogni es erzem, hogy lehet megfaztam. De a fonokom ferje influenzas az is lehet onnan ered? Megmarad a babam ha beteg leszek? Vagy ra ez milyen hatassal lehet?

Lenne egy masik kerdesem is. Amikor meg nem tudtam hogy terhes vagyok szedtem a fejfajasra Advil ami ugye ibuprofen tartalmu gyogyszer.. ebbol lehet baja a kisbabanak.. kb-3-4 hetes lehettem.

Legjobb válasz: Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak,dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama

Mindenképp menj el háziorvoshoz! Õ majd olyan gyógyszereket ir fel amit lehet terhesség alatt is szedni...Addig forró tea és C vitamin és ne bújj ki az ágyból.Amúgy a babádnak nem lesz semmi baja!Azt hogy Advilt szedtél addig amig nem tudtad hogy terhes vagy: nem gond! Gondolj bele sokan nem tudják hogy terhesek az elsö hónapban és isznak, dohányoznak, gyógyszert szednek stb.! Minden jót!!! 32 hetes kismama
Szia! Egy a lényeg, arra figyelj, hogy ne lázasodj be. Ha hõemelkedésed van, azonnal húzd le, mert a láz (a melegebb testhõmérséklet) okozhat gondot. Az, hogy megfáztál, nem jelent problémát, a babádra nincs hatással. Szinte minden kismama átesik egy-egy megfázáson, akár influenzán is. Én is voltam megfázva. Lázcsillapítóról nekem azt mondta a dokim, hogy paracetamol tartalmút szabad szedni (pl. panadol), de attól, hogy az elején szedtél néhány szem advilt, tényleg nem lehet baja a babának. Nyugodj meg, pihenj sokat. Boldog babavárást! 38 hetes pocakos
En a terhesseg elso 10 hetet vegigtusszogtem, es nem voltam megfazva. Nekem az is egy tunet volt :) De biztos ami biztos: C vitamin, mez es tea (csak ne a forro teaba rakd a mezet, mert elvesziti minden jotekony hatasat). Es sok pihi! Nem lesz gond a fejfajascsillapito miatt, de mostantol csak paracetamol tartalmi gyogyszereket szedhetsz. Grautula a babahoz!!!!

Lehet e 36 hetes terhesen tejsavas kúpot használni? Makacs hüvelyfolyás miatt kérdezem, mert a többi kezelés eddig nem nagyon használt. Ezért gondoltam, hogy a Ph egyensúly helyreállításával próbálkozom.

Legjobb válasz: elõször is emnj el a dokihoz aki majd eldönti hogy egyáltalán kell e valamit kezdeni vele! ha gombás eredetû akkor fog felírni rá kúpot ha nem akkor nyugi! 36 hetesen a hüvelyi váladékozás intenzívebb!de te is emgnézheted! ha a váladék kicsit darbos és sûrûbb akkor valószínû hogy gombás! nyugodtan használhatod a canesten combit is de az aplikátor nélkül!!!( egy 36 hetes terhes szülésznõ)

elõször is emnj el a dokihoz aki majd eldönti hogy egyáltalán kell e valamit kezdeni vele! ha gombás eredetû akkor fog felírni rá kúpot ha nem akkor nyugi! 36 hetesen a hüvelyi váladékozás intenzívebb!de te is emgnézheted! ha a váladék kicsit darbos és sûrûbb akkor valószínû hogy gombás! nyugodtan használhatod a canesten combit is de az aplikátor nélkül!!!( egy 36 hetes terhes szülésznõ)
Nem hiszem, mert a hüvelyöblögetés sem ajánlott és az is tejsavas! De azért kérdezz rá az orvosodnál! 32 hetes kismama

Ma kiderült, hogy még csak 3-4 hetes terhes lehetek, de már egy 6 mm-es petezsákom van. Abba sajnos nem lát semmit sem a doki! Lehet, hogy nem is lesz? 3-4 hetesen normális a 6 mm-es peteszák?

Legjobb válasz: szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta,hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás,és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama

szia.Elvileg 5 hetes terhes voltam(menstruációtól számolva)de a dokim mondta, hogy kb 3-4hete történhetett a fogantatás, és nekem is akkor volt 6 mm a petezsák. 20hetes kismama
A kérdező hozzászólása: akkor ez nem jelent rosszat????:(
Szia! Szerintem adj idõt magadnak, meg a babának is.Biztos vagyok benne, mire legközelebb mész, minden oké lesz, és nem lesz üres a petezsák, Csak pozitívan!
Mág nagyon korai lenne látni.Nekem is a 6. héten lehetett egyértelmûen látni egy pöttyöt benne. Várj és ne izgulj.Legközelebb már tuti látni.
Szia Amikor En voltam akkor 5 hetes volt a baba, es semmit nem latott csak a petezsakot.En csak hetfon megyek vissza akkor mar minden latszani fog. Kicsit koran mentel, de bizti amikor visszarendelt mar ott lesz a kicsi babad szivecskeje is. Es probalj meg megnyugodni, szeritnem ez teljesen normalis.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! nem korán mentem, mert a másik doki 6 hetes terhességet állapitott meg uh nélkül:S és ezt akkor tudtm meg h 3 - 4 hetes lehetek:(
Szia!Én 5 hetes mentem dokihoz, akkor a petezsákot láttuk igazábol kb 4-5mm volt, utána mondta menjek vissza egy hét mulva, annyi idõ alatt sokat nõ a petezsák.6 hetesen már 17mm volt a petezsák és egy pont volt a magzat, 7 hetesen már maga a magzat 1cm-es.Sokat nõl egy hét alatt is.Ja és már volt szivhang is!Eszméletlen volt!!!Szoval nyugi, ott lehet a pici, csak még egy pont!
Elõzõ terhességemnál uh nálkül 6 hetesre mondtak, s közben 3-4 voltam.az uh a tuti az elején, és az még korai, nyugodj meg, nem lesz semmi baj.

Nagy tesó emelgetés meddig szabad? 16 hetes terhes vagyok, vagy egy 16 hónapos, 12 kg-os kisfiam, akivel nem igazán tudom megtenni, hogy nem emelem fel. Meddig lehet emelgetni, hogy ne legyen belőle baj?

Legjobb válasz: 36. hetes terhes vagyok, van egy másfél éves 11 kilós lányom. Muszáj volt, fõleg, hogy még csak 2 hónapja jár önállóan. Ha nincs gond a terhességeddel lehet, persze figyelj, hogy ne hasból emeld, hanem inkább a karizmodat használd.

36. hetes terhes vagyok, van egy másfél éves 11 kilós lányom. Muszáj volt, fõleg, hogy még csak 2 hónapja jár önállóan. Ha nincs gond a terhességeddel lehet, persze figyelj, hogy ne hasból emeld, hanem inkább a karizmodat használd.
Ez nagyon a te tûrõ képességedtõl függ. Én az elsõ terhességemnél, még a 39ik héten is simán cipeltem a locsoló vizet, 10-10 liter egy egy kézben. Másfél-két órás túrákra jártam hetente. Most 8 hetes vagyok. Bár még korai kijelenteni, de szerintem ezzel a terhességgel nem fogok annyit bírni, valahogy már most sokkal gyengébbnek, fáradékonyabbnak érzem magam. Elõzõ babánál ilyen nem volt.
Én 7 hónapig bírtam a 14kg-os lányom majd 3 hónap kórház lett a vége.
Végig emelgettem a nagyobbat, 15kg. Semmi gond nem volt.
Nálunk nagy tesók vannak közel 15 kilósak, 20 hónaposak , én 4 hetes terhes vagyok, eddig sem nagyon emelgettem õket ezután meg fõleg, én félek hogy emiatt nehogy baja legyen a lakómnak:) ))inkább terelek, kockázni hívom õket, vagy megyünk a mi kis játszóterünkre stb....
39 hetes vagyok, és én még néha felemelem a nagyobbamat, aki 21 hónapos és 12, 5 kg. Egyáltalán nem érzem nehéznek,
Sajnos saját hibámból tanulva óva intelek az emelgetéstõl.Jelenleg 23 hetes terhes vagyok és van egy 15 kilós fiam.2-3 hete bevéreztem, megrepedt a burok és szivárog a magzatvizem.Eltiltottak a fiamtól és csak feküdnöm szabad.Nem biztos, hogy megmarad a babám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!