Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy hetes (1591 db)

Ha a babám méretei BPD:95, 36mm, AC: 349, 54mm, Fl: 77, 42 mm, súly: 3715g, 39+1 hetesnek felelnek meg akkor nem lehet, hogy előbb születik vagy elszámolták? Ma vagyunk 37. hetesek.

Ha valaki járt így légyszi írjon!

Legjobb válasz: Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67,5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni,de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:)))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD

Nekem 32 hetesen BPD: 90 mm AC: 306 mm FL: 67, 5 mm Súly: 2700 gr és azt írta a doki a kiskönyvembe hogy a baba méretei alapján 34-35 hetes lehetek. Ezáltal lehet hogy hamarabb fogok szülni, de szerintem akkor fogok amikor a babóca is úgy akarja mert hál isten lekopogjam nincs semmi gondunk tehát akkor jön amikor akar:) ))) Üdv 34 hetes (vagy 36-37???):XD
Szia. Nekünk Bpd:96 mm, Fl:70 mm, Ac:330 mm volt 36 hetesen, Becsült súly 3600 gramm. És tényleg ekkora volt! Kiírt napon, 4500 grammal, 57 cm-rel született a kisfiam!

20 hetesen még nem érzem a bab mozgását. De még buborékokat se meg csikizést se semmit. Lehet hogy majd késöbb? de attol ő jol van hogy én még nem érzem nem?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.

Szia! Nem vagy elszámolva? Nekem az elsõ "piszkálkodás" 16 hetesen volt. 20 hetesen már elvileg kéne érezned valamit... Doki mit mond? Szerintem nem lehet vele semmi baj ha jársz rendesen terhes gondozásra. Szívhangot gondolom mindig hallgatnak neki... Fura lehet, meg biztos idegesítõ is hogy még nem mozog te meg mát várnád. Hát csak annyit tudok mondani, hogy türelem egyszer úgyis megmozdul:) És ne aggódj biztos nincs semmi baja mert akkor már rég szóltak volna vagy a védõnõd vagy a terhesgondozáson a doki.
Szerintem már kellene érezned. Mikor voltál terhesgondozáson?
Kedves Csajok! Ahogy olvasom a kérdést és a válaszokat, útólag bevillant nekem az, hogy szívhangot nekem a védõnõ soha nem nézett. Biztos van ám ott mozgás csak lehet hogy neked elõl tapad a méhlepény így tompitja az érzéseket. + lehet hogy még a hasfalad is vastag. Nekem pl hátsó falon tapadt a méhlepény és még vékony is a hasfal és már a 16. héten volt érezhetõ a mozgás. Nyugi.
Ne aggódj én is 20 hetes voltam mikor elõször belém rúgott, de azóta nagyon aktív a babám. Szerintem még nem vagy elkésve, de ha megnyugtat szólj az orvosnak hogy szeretnél kérni egy ultrahangot, ha van fogadott orvosod az megcsinálja én is kértem 23 hetesen egyet. és nagyon szívesen megcsinálta, hiszen az sem jó ha aggódsz ez miatt és ideges vagy, mert az a babának sem jó:) Majd írj hogy mi volt
A kérdező hozzászólása: Azt nem tudom hogy a méhlepény hol van de az igaz hogy elég vastag a hasfalam.18 hetesen voltam uh és akkor hallottuk a szivverést és egyszer párszor megmozdult de akkor se sokat.biztos lusta.és mondta a doki hogy minden rendben.valakinek csak a 22.héten mozdul csak meg.lehet hogy csak én viszem tulzásba?
21. héten , a nászúton Cipruson, a tengerben ringatózva rúgott elõször :DDDDD
Szia! Ne aggódj! semmirõl nem vagy lemaradva. Én már többször olvastam, hogy van, akinek csak 22-23 hetesen ÉRZI meg elõször, hidd el nincs semmi gons. mocorog õ csak nem veszed észre! ne aggódj! boldog babavárást
Szia! Én is meg voltam ilyedve, mert nem nagyon akart megmozdulni, de a dokim azt mondta a 24. héttõl kell mindig ugyanakkor rugdosnia legalább 10x.Úgyhogy legyél nyugodt. 28 hetes kismami
Szerintem ne aggódj! Az is elõfordulhat, hogy a hetek száma se stimmel, és nem vagy még 20 hetes, de pl. függ attól is, hogy a méhlepény hol tapadt meg, vagy pl. elsõ babánál sokan késõbb érzik elõször, illetve attól is függ milyen a testalkatod, a nagyobb súlyú, "párnásabb" nõk is késõbb érezhetik mint a vékonyak! Ettõl még biztos jól van a baba, gondolom ezt a terhesgondozáson el is szokta mondani az orvosod! Ha az UH mindent rendben mutat, és a doki szerint sincs ok aggodalomra, akkor csak türelem, lehet napok kérdése és érezni fogod a kis Tökmagot:) ! 37 hetes kismami

Kb.5 hetesnek kéne lennem, de a petezsák mérete egy 3 hetesnek felel meg! Lehet, hogy elhalt?

A tesztejeim már negatívak, tegnapi UH-n lettek ezek az eredmények. Kaptam babamegtartó bogyót, de félek, hogy már nincs is baba! Mi a véleményetek? Reménykedjek?

Legjobb válasz: 5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama

5 hetesen nekem még petezsák sem volt.nyugi lehet hogy késöbb volt a beágyazódás. 35 hetes kismama
"tesztjeim már negatívak" Ez azt jelenti, hogy elõtte már volt pozitív is?Bizonyított a terhességed? Késõbbi p.é.-bõl lehet kisebb a baba kora, mint ahogy az utolsó mensibõl számolják. De ha voltál dokinál, és azt mondja, hogy 3 hetesnek felel meg, akkor valószínû, hogy késõbb ágyazódott be.De akkor hogy lettek negatívak a tesztek?
nekem 3, 5 hét (!!!) eltolódás van! Mensi szerint 08, 30-ra lennék kiírva, de uh szerint, mind szerint 09, 24! ami nem kevés. 8 hetesen mentem elõször uh-ra vígan mikor mondta a doki, hogy vagy késõbb fogant, vagy kezd elhalni a terhesség. Most 30 hetes vagyok. Nagyon nem akkor volt pé-m mikor kellett volna, azóta, az uh szerint növekszik a kislányom.
A kérdező hozzászólása: Igen, volt pozitiv tesztem, aztán negatívak lettek. Ezért ilyedtem meg, és mentem UH-ra. Csak középidõben foganhatott, párom akkor volt csak itthon... Nagyon félek, hogy rossz vége lesz!

5-6 hetes terhes vagyok . UH állapították meg! A vérzésem szept 24-én volt így 10-11 nek kellene lennem. Lehet hogy elhalt?

Nagyon aggodom mert 40 éves vagyok és Õ lenne a mi közös babánk a Párommal van már gyermekünk de nagyon szeretnénk ha megmaradna.

Legjobb válasz: max 8-9 hetes lehetsz. de lehet a peteérésed késett és csak október végefelé tapadt meg. ha szept 24-én volt az utcsó vérzésed akkor ha pontos ciklusod volt akkor okt 8 akörül volt peteérésed ami kb okt 22- körülre ágyazódott be teljesen. így az orvos pontosan annyinak látja amennyi lehet. valószínü 5-6 hetes nagyságú és valami aprócska szívhang már lehet, ha elhalt akkor 2 hét múlva megtudod, vagy közben meg jön a mensid. de ne aggódj, pl a túl sok stress korai vetéléshez vezet. pláne hogy ezen agyalsz.

max 8-9 hetes lehetsz. de lehet a peteérésed késett és csak október végefelé tapadt meg. ha szept 24-én volt az utcsó vérzésed akkor ha pontos ciklusod volt akkor okt 8 akörül volt peteérésed ami kb okt 22- körülre ágyazódott be teljesen. így az orvos pontosan annyinak látja amennyi lehet. valószínü 5-6 hetes nagyságú és valami aprócska szívhang már lehet, ha elhalt akkor 2 hét múlva megtudod, vagy közben meg jön a mensid. de ne aggódj, pl a túl sok stress korai vetéléshez vezet. pláne hogy ezen agyalsz.
Én nem értem a dolgot, mert nekem szept 10-én volt meg utoljára, és én 12 hetes vagyok. Lehet, hogy sokkal késõbb volt peteérésed.
Nekem szept.20.-án volt utoljára a vérzésem.11.10-én 13*10-es petezsáknál 5 hetes terhes voltam, majd rá 2 hétre/11.26-án/ 8 hetesnek megfelelõ volt a terhességem.Ami azt jelent 2 hét alatt 3 htet nõtt.Ráadásul már 10 hetesnek kéne lennem.De csak 9 hetes vagyok.Bár én azt is tudom hogy késõbb fogant a baba.Ne izgulj.Ja és én is véreztem 5 hetesen, de én kaptam rá utrogestant/sárgatesthormont/ attól elmúlt rögtön, még mindíg használom.És feküdnöm kellett.Ne izgulj!!!!!
A harmadik válaszoló vagyok. Nagyon nagyon sajnálom, nem is tudom, mit lehetne ilyenkor mondani. Bár nem ismerlek mélyen együttérzek veled, és nagyon utálom, hogy a második verzió volt a helyes.
szia, nem biztos, hogy baj van, nyugodj meg, az idegesség nem jó! Terhesvitamint nem ajánlott a doki? Magnéziumot a görcsökre? Én az elevitet csak ajánlani tudom, az elején nagyon sokat számít a babának! (van más terhesvitamin is, a gyógyszertárakban utána tudsz nézni) Drukkolok Nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat remélem alaptalanul aggódom ! Csak 2 hét mulva fogok megnyugodni a következõ ultrahangon.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok ! Sajnos igaz volt amit gondoltam és elhalt a babám Tegnap este elvetéltem borzalmas volt a végén korház. De nem adom fel !!!

Hogy lehet, hogy 8 hetes terhesen még negatívat tesztelnek? Lehetséges ilyen?

Nemrég olvastam az egyik kérdésre adott válaszok között, hogy valakinek még 8 hetesen is 3 tesztje volt negatív. Abból tudta, hogy terhes, hogy kevesebb volt a mensese. Gyanította jobban mondva. És a doki is megállapította a terhességet. Járt már így más valaki is, hogy több teszt negatív lett, pedig már rég terhes volt?????? Köszi a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Hát elvileg ez akkor lehetséges, ha késõn volt peteérése. Nekem a ciklus végén volt peteérésem, tehát akkor hiába teszteltem, negatív lett. Két hét múlva viszont pozitívat, de akkor elvileg már 6 hetesnek számítottam, holott valójában csak 4 hetes volt a terhességem. üdv, 22 hetes kismama

Hát elvileg ez akkor lehetséges, ha késõn volt peteérése. Nekem a ciklus végén volt peteérésem, tehát akkor hiába teszteltem, negatív lett. Két hét múlva viszont pozitívat, de akkor elvileg már 6 hetesnek számítottam, holott valójában csak 4 hetes volt a terhességem. üdv, 22 hetes kismama

Miert van az hogy picurkam egyfojtaban mozgolodik forgolodik alig pihen? Ja mijen az a joslo fajas mit kell erezni es hol? Mi kell fajjon es hogy? Lehet 33 hetesen joslo fajas?

33 hetes kis mama vagyok.en ugy ereztem hogy a vesem szeet akarna nyilni es a hasam aljan is fura erzes volt ijet meg nem ereztem meg sose.nem tartott sokaig par percig idonkent megereztem.

Legjobb válasz: Az nem baj ha mozgólódik,az lenne a baj ha nem mozogna. Nekünk is van olyan hogy egyik nap nagyon aktív, másnap noszogatni kel. A jóslófájás olyan mint a menstruációs fájás a hasad alján,nekem derékfájással együtt van. 33 hetesen már lehet,igaz nekem 36hetesen kezdõdtek. 39 hetes kismama

Az nem baj ha mozgólódik, az lenne a baj ha nem mozogna. Nekünk is van olyan hogy egyik nap nagyon aktív, másnap noszogatni kel. A jóslófájás olyan mint a menstruációs fájás a hasad alján, nekem derékfájással együtt van. 33 hetesen már lehet, igaz nekem 36hetesen kezdõdtek. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: koszike es szep baba varast es konnyu szulest.

Visszamaradott cicust nevelek az anyukája betegsége miatt. Most 7 hetes, de kb 4 hetesnek megfelelő a mérete. Nagyon pici. Be fogja hozni a lemaradást? Lehet, hogy kissebb marad az átlagnál?

Legjobb válasz: Egek nekem volt egy ugyanilyen macskám, fél évesen, nézett ki 6-7 hetesnek...szintén beteg volt az anja, és evés után mindig aludt egyet az ölemben...aztán felnött, 13 hónapos korára, behozta a lemaradást, igaz kissebb volt mint az átlag, Kb. mint egy 10 hónapos macska, de rendkívûl vékony és izmos testalkata lett...,remekül el volt a másik macskánkal, aki egy kész kezesbárány volt (elütötte a kocsi, azóta kissé lelassult) De ennek az apró macskának, semmi baja nem volt, a tied is meg fog nõni, bár lehet, hogy sokáig, lesz még ilyen apró...de kehet felnött korára se lesz egy Garfield

Egek nekem volt egy ugyanilyen macskám, fél évesen, nézett ki 6-7 hetesnek...szintén beteg volt az anja, és evés után mindig aludt egyet az ölemben...aztán felnött, 13 hónapos korára, behozta a lemaradást, igaz kissebb volt mint az átlag, Kb. mint egy 10 hónapos macska, de rendkívûl vékony és izmos testalkata lett..., remekül el volt a másik macskánkal, aki egy kész kezesbárány volt (elütötte a kocsi, azóta kissé lelassult) De ennek az apró macskának, semmi baja nem volt, a tied is meg fog nõni, bár lehet, hogy sokáig, lesz még ilyen apró...de kehet felnött korára se lesz egy Garfield
Ha tényleg fel akarod nevelni, és szeretnéd, hogy fejlõdjön, miért nem viszed el állatorvoshoz, ahol szakszerû segítséget kaphatnál? Mert ugye nagyon nem mindegy, mit kap enni ebben a korban! nem ér ennyit...?:(
Ha megfelelõen táplálod és gondozod, akkor minden bizonnyal össze fogja magát szedni. Én 4 hetes cicát neveltem fel, sokáig vékonyka volt, de mostanra (1 éves)túlságosan is meghízott. Sajnos, -valószínûleg a korai elválasztástól- idegileg kissé gyenge, és beteges is, de a küllemén ez nem látszik. Ilyen esetben inkább az idegrendszeri és immunrendszeri fejlõdéssel lehet probléma, de szerencsére azért ez nem törvényszerû. Mindenesetre korának megfelelõ, és lehetõség szerint prémium táppal etesd.
A kérdező hozzászólása: Ez a cica nagyon szépen alakul. Nem vékonyka elég jó húsban van. Imád játszani, sokat rendetlenkedik. Már látta állatorvos is.De nem bízok benne mert õ azt mondta hogy meg sem marad szegénykém. ehez képest él és virul! Köszi mindenkinek a hasznos tanácsokat!

Múlthéten 16. héten voltam vérvételen, ma kaptam meg az eredményt (17 hetesen), viszont a 18 hetes uh 05.26. -ra kaptam időpontot. Ma sikerült átíratnom 18-ra de lehet hogy 1-2 nap eltérés lesz nem leszek még betöltött 18 hetes! Probléma ez?

Legjobb válasz: Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?

Hát nekem azt mondta a dokim inkább betöltött 18 hetesen menjek nem baj ha 2-3 nappal túllépem. De te miért tetetted át? Egyébként 1-2 nap szerintem nem számít. Neked hová küldték a vérvétel eredményeit?
Én holnap megyek, akkor 19+2 leszek már, de azt mondta a védõnõm, hogy ne aggódjak, van, aki a 20. héten megy, ez nem jelent a vizsgálat szempontjából problémát. Sokan ki is hagyják azt az uh-t.
A kérdező hozzászólása: Azért tetettem át mert a dokia vérvétellel is elszámolta magát! Nálunk 19.20. héten már nem nagyon szívesen csinálják az uh-t!
Nálunk meg inkább a 20.-21. héten csinálják!!Én is a jövõ héten 20 hetesen megyek!
Nálunk 18-20 hetes korig kell menni. Én 19 hetesen megyek, szerintem pár nap ide vagy oda nálatok sem számít!

6 hetes terhesen, kedden vérezni kezdtem, az orvos duphastont írt fel, mára csökkent a vér mennyisége de még mindig van. Lehet hogy még megvan a baba, olyan volt mint amikor menstruálok a mennyisége, a görcsök nem voltak olyan erősek. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt vérzésem, 8 hetesen. Hazaértem a munkából, éreztem, hogy valami nem stimmel, és ömlött belõlem a vér. Nem tartott sokáig, kb 5 perc volt, de én teljessen elkeseredtem, hogy elvesztem a babámat. Rohantunk az ügyeletre, nem UH-ztak meg, csak másnap, ahol mondták, hogy a babával minden rendben van, hematóma (bevérzés) alakult ki. Duphastont kaptam én is, napi 2*1-et kellett bevennem, 12. hétig. Ez idõ alatt többször is volt barna folyásom, néha pár csepp vér, ami azért volt mert a hematóma ürült ki a szervezetembõl. Most 14 hetes vagyok, a 12. heti Genetikai UH-n minden rendben volt a picimmel. :) (Remélem továbbra is így marad.) Drukkolok, hogy neked is "csak" a hematóma ürüljön ki! Boldog babavárást, és ne aggódj, az soha nem tesz jót!

Szia! Nekem is volt vérzésem, 8 hetesen. Hazaértem a munkából, éreztem, hogy valami nem stimmel, és ömlött belõlem a vér. Nem tartott sokáig, kb 5 perc volt, de én teljessen elkeseredtem, hogy elvesztem a babámat. Rohantunk az ügyeletre, nem UH-ztak meg, csak másnap, ahol mondták, hogy a babával minden rendben van, hematóma (bevérzés) alakult ki. Duphastont kaptam én is, napi 2*1-et kellett bevennem, 12. hétig. Ez idõ alatt többször is volt barna folyásom, néha pár csepp vér, ami azért volt mert a hematóma ürült ki a szervezetembõl. Most 14 hetes vagyok, a 12. heti Genetikai UH-n minden rendben volt a picimmel. :) (Remélem továbbra is így marad.) Drukkolok, hogy neked is "csak" a hematóma ürüljön ki! Boldog babavárást, és ne aggódj, az soha nem tesz jót!
Én ugyan nem voltam így, de az egyik munkatársam igen. Már lemondott a babáról, az orvos sem biztatta.De mégis további probléma mentes terhesség után megszülte a lányát. Remélem neked is szerencséd lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen én is remélem hogy szerencsénk lesz a picivel...
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de én is úgyan így jártam év elején és sajnos mire visszamentem a dokihoz már nem volt meg, kilökõdött. Rá 5 hónapra újra babás lettem, viszont ott a 10. héten mûtöttek, mert elhalt. Sajnos az óta nem estem újra teherbe, de nagyon szeretnénk már babát. Remélem, h Te nem jársz úgy mint én! Szúrkolok neked és feltétlen írd meg, h mi lett Veletek!
Lehet, hogy elkeserítelek a válaszommal, de tapasztalatot mondok. Persze nem MINDEN eset ilyen. Nálunk megtörtént... Ha mégis elmegy a baba, ne bánkódj nagyon, mert valószínûleg beteg baba lett volna... A sógornõm gyógyszeresen, nagyon sok nehézség(sokféle gyógyszer) árán megtartatta a babát és beteg a kicsi. Azért remélem, hogy neked megmarad a baba, tekintve azt, hogy vannak nõk, akiknek menstruáció szerû vérzésük van az elsõ trimeszterben. Mindenkinek egészséges picit kívánok! 7 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szerdán megírom mi volt a dokinál. Kicsit azért még reménykedek, hátha. :-(
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajna nem maradt meg a baba, sima menstruációként zajlott le a dolog. Mintha csak késett volna 2 hetet. Majd januárban újra megpróbáljuk, ez ad erõt. Jó babavárást és bolodog karácsonyt mindenkinek!

36 hetes terhes vagyok.3-4 napig voltak mensi szerű görcseim, elég enyhék de azért fájdogált a hasam. Próbáltam pihenni, ma már alig fáj. Most 3 napig esett az eső, lehet hogy a front miatt volt?

Most dokihoz azért nem rohanok.Akkor ezek lehetnek ilyen szülés el?tti összehúzódások.

Legjobb válasz: Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.

Nekem a 36. héttõl nagyon sokszor volt mensis fájdalmam. Sok volt a méhösszehúzódásom is, nyilallt a hüvelyem. Ennek ellenére a 40. héten szültem. Nem hiszem, hogy a front miatt lett volna. Ezek valószínû jóslófájások, szerintem ettõl még ne készülj most azonnal szülésre! Reméljük picurkád azért még vár legalább 1-2 hetet. 36 hetesen nekem 3000 grammos babát mondtak - végül 40. héten született 3300 grammal. Úgyhogy valószínû, hogy nem volt még 3 kiló 36 hetesen, inkább csak 2 és fél kiló lehetett.
A kérdező hozzászólása: Igen, de ezek rendszeresek vagy idõszakosak voltak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!