Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy estem, (689 db)

Lehet, hogy estére elfogy a tejem?

10 hónapos a fiam-nem volt semmi stressz,különösebb fáradtság sem.lehet,hogy fáradt enni,de mintha nem lenne elég a tej.napközben még többször kap-tegnap fejtem is-de ett?l csak többnek kéne lenni..nem? ilyenkor tápszert irnak fel?

Legjobb válasz: Van olyan, hogy estére kevesebb a tej, nem kell hozzá stressz. Ha még csak szoptatod, akkor arra figyelj, hogy a súlya ne csökkenjen a babának. Gyerekorvosok általában akkor javasolják a tápszer felírását, ha ez történik. Egyébként egy 10 hónapos babának már adhatsz este tejpépet, és ha még utána szopik, akkor biztos, hogy nem marad éhen.

Van olyan, hogy estére kevesebb a tej, nem kell hozzá stressz. Ha még csak szoptatod, akkor arra figyelj, hogy a súlya ne csökkenjen a babának. Gyerekorvosok általában akkor javasolják a tápszer felírását, ha ez történik. Egyébként egy 10 hónapos babának már adhatsz este tejpépet, és ha még utána szopik, akkor biztos, hogy nem marad éhen.
A kérdező hozzászólása: én nem irtam, hogy csak azt kap.már régen megkezdtem a hozzátáplálást-csak nem iszik mást, igy étkezések után van, hogy még szopik.reggel-és este pedig tejet kap kizárólag.
10 hónapos a fiad és még mindíg csak anyatejet kap? 6 hónapos kortól normális a hozzátáplálás, te mikor akarod elkezdeni? Amellett még mehet az anyatej akár 2 éves koráig is, de úgy elég lenne a kevesebb is. A fiadat már szoktatni kéne az ízekhez és a gyomrát is "terhelni" kellene mással. A védõnõd vagy az orvosod nem mondta?
Estére kevesebb az anyatej, mert ami termelõdik az sokkal kalória és zsírdúsabb, kevesebbel is jóllakik a baba. Esetleg kínáld meg mindkettõbõl ha az egyiket már mind megette. A fejés akkor hatásos ha sikerül kiváltanod a tejleadó reflexet és pár nap alatt biztosan megnõ a mennyiség, és szerintem ha mindezidáig elég volt akkor biztosan nem lett kevés.

Tegnap kaptuk meg a 2 hónapos oltást. Este és egész éjszaka 37.3 volt a hőemelkedése, ami reggelre lement 37re. Lehet, hogy estére belázasodik, vagy most már rendben lesz?

Egy kicsit ny?gös, de alszik rendesen.

Legjobb válasz: Szia. Nekünk is igy volt,de ha már lejebb ment 37re,akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is,hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája

Szia. Nekünk is igy volt, de ha már lejebb ment 37re, akkor nem lesz láza.De azért mérd meg délután is, hogy biztos oké minden. Üdv.: 5 hónapos kisfiú anyukája
én minden fürdetés elõtt mérem neki ilyenkor ha oltást kap. De szerintem a tegnappal átvészeltétek a problémát! Boldog babázást :)

Hogy tudna huzamosabb ideig aludni? Vagy lehet hogy este többet kellene ennie hogy átaludja az éjszakát? Ha igen mit csináljak hogy többet egyen?

8 hetes a kisfiam. Nappal és este is 2-2,5óránként eszik, nem sokat max 100grammot, viszont picivel több mint 5kg, tehát a súlyával nincs gond. Eddig 2x volt olyan h este 11töl hajnal 4ig aludt egyhuzamban. Nem tudom hogy szoktassam rá hogy mindig így aludjon. Éjjel felvan kapcsolva az éjjelilámpa hogy ne teljes sötétségben aludjon. Már nem sokáig birom hogy nem tudom magam rendesen kipihenni. Feszült, ingerült vagyok a fáradság miatt, és ez néha a babán is kijön

Legjobb válasz: Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!

Miért kéne, hogy ennyit aludjon? Egy ilyen kicsinek teljesen normális, hogy többször kel enni éjszaka! A túlélési ösztön hajtja. Mi lesz veled, ha már most nem bírod? Mikor jönni fognak a fogai és óránként fog kelni??? Vagy ha esetleg beteg lesz? Amikor nappal alszik, dõlj le te is. A lakás ne érdekeljen, se a fõzés. A gyermekednél egyik sem lehet fontosabb! Szedj halolajat (omega3), magnéziumot és kalciumot. Szegény Baba nem tehet semmirõl, nehogy rajta csattanjon!!!
Az enyém másfél éves koráig (?!) kelt kétóránként éjjel. Én nappal néha megkértem anyut, vigye el egy kicsit, h tudjak aludni. Mi igy vészeltük át az elsõ másfél évet. Azóta meg egy alvógép lett belõle :) (4, 5 éves).
Minek neki az éjjeli lámpa? Lehet attól is jobban felébred. És teljesen normális, ha 2, 5 óránként enni kér. Majd ha nagyobb mennyiségeket eszik, akkor többet fog bírni aludni. addig aludj nappal, mikor õ is. A takarítás megvár.
Nem feltétlenül kell egy 8 hetes gyereknek 2 óránként ennie. Azért eszik ilyen sûrûn, mert nincs tele a pocija és gyorsan megéhezik. Nálunk ekkor állt be a napi négyszeri étkezés és az éjszakai átalvás. Mindenképp sötétbe aludjon éjjel és szerintem több tejci kéne neki az én kisfiam ekkor már 150 grammokat evett meg vagy többet.
A kérdező hozzászólása: lehet h túl sokat aggódok....teljes sötétségben altassam? 2napja újra szedek Magne B6-ot..úgy jön ki rajta h sokat sír amikor mérges vagyok.. gyorsan lenyugsom, megnyugtatom, babusgatom.... elsõ baba, nehéz egyedül.apuka nem foglalkozik vele..
Minden baba más és más. Az enyém 3 óránként kelt éjszaka 1 éves koráig, és utána is kelt még egyszer 2 éves koráig enni. A tiéd ilyen sûrûn megéhezik, és egyáltalán nem kell átaludnia az egész éjszakát. Ha fárasztó, akkor legyetek egy szobában, esetleg vedd magad mellé. Kapcsold le a villanyt. Egyrészt, mert innen tudja, hogy éjjel van. Másrészt, az árnyékoktól jobban megijedhet, mint a sötétségtõl. Harmadrészt, akkor a legpihentetõbb az alvás (a felnõtteknek is), ha semmiféle mesterség fény nincs. Maximum egy konnektorba dugós izé legyen (bár nekünk ez sem volt), hogy ne kelljen kivilágítani az egész házat, hogy eltalálj a babáig. Ha fáradt vagy, nappal pihenj le, amikor a kicsi is alszik.
7. vagyok. És lefekvés elõtt sem kell többet ennie, õ tudja, hogy mennyire van szüksége, megtömni pedig úgy sem tudod.


Ha diétázni nem lehet szoptatás közben, azt lehet, hogy este 6 után nem eszek? Ez végülis nem számít annak.

Legjobb válasz: Én update-eztem.14 kilót fogytam 6 hónap alatt.még mindig rengeteg tejem van.Figyelj a Ch bevitelre.Ne egyél cukrot,lisztet,tehát a finomított Ch-kat.

Én update-eztem.14 kilót fogytam 6 hónap alatt.még mindig rengeteg tejem van.Figyelj a Ch bevitelre.Ne egyél cukrot, lisztet, tehát a finomított Ch-kat.
Nem. Az tényleg nem diéta. Éhezés. Én is inkább azt javasolnám, hogy válassz teljes kiõrlésû dolgokat, sok-sok zöldséget, vitaminokat, sok folyadékot, cukormentes, fehér liszt mentes ételeket. Nem kell éhezni a fogyáshoz. Csak ésszerûen táplálkozni. A sport sem tilos, csak a megerõltetés, tehát egy 20 percnyi kocogás, jóga, torna a szõnyegen nem fog sem kikészíteni, sem elapasztani a tejed. A Te egyensúlyod a babának is jót fog tenni, mert kihatnak a közérzetedre is.
A kérdező hozzászólása: Régebben én csak így tudtam fogyni. Nem éheztem :) Annyit ettem amennyit akartam egész nap, kivéve este. Csak nem tudom, hogy szoptatás közben is lehet-e. Estefelére tervezek egy kis kocogást. Egyik nap kocogás a másik nap meg valami itthoni torna. Nekem az ilyen kalória figyelõs meg ilyesmi dolgok nem váltak besoha.
A kérdező hozzászólása: nem váltak be soha****
A 6 után nem evés tényleg nem a legjobb. Csökkentsd a szénhidrátot. Ehhez nem kell számolgatni sem! A kocogás is jó ötlet!
6 után egyébként sem kellene enni... senkinek sem. Szoptatás alatt sem. :p Csatlakozom az elõttem szólókhoz: kerüld a cukros ételeket, teljes kiõrlésû liszteket, sok zöldség (gyümölcsben gyümölcscukor!!! így óvatosan!), és sok-sok folyadék, így a tejednek semmi baja nem lesz. Vitaminpótlásról gondoskodj, a mozgással viszont szoptatás alatt óvatosan, fokozatosan..! Megfelelõ sportmelltartóban, nehogy mellgyulladás legyen a vége..! De a szoptatás-nem alvás kombó amúgy is fogyaszt ;)

Nem értem hogy lehet hogy este fél-12-kor még fent vagyok és furcsa hangokat hallok és amikor elalszok akkor biztosan mindig azt álmodom hogy szét harapnak a vámpírok és amikor felkellek akkor már reggel van süt a nap?

nem értem hogy lehet hogy este fél-12-kor még fent vagyok és furcsa hangokat hallok és amikor elalszok akkor biztosan mindig azt álmodom hogy szét harapnak a vámpírok és amikor felkellek akkor már reggel van süt a nap?

Legjobb válasz: Talán csak túls ook vámpíros filmet nézel,de ne aggódj én is ilyen vagyok és néha nekem is vannak ilyesmi tüneteim..de idõvel majd elmúlik :)

Talán csak túls ook vámpíros filmet nézel, de ne aggódj én is ilyen vagyok és néha nekem is vannak ilyesmi tüneteim..de idõvel majd elmúlik :)
A kérdező hozzászólása: kösz szépen
Értem szóval nem vagy vámpírmániás de mindig vámpírokkal álmodsz akkor lehet egy vámpírutód vagy vagy eledel leszel.
A kérdező hozzászólása: nem
Hát érdekes az hogy mindig ugyan azt álmodod bizonyára van az álmodnak valami jelentése. Amúgy hiszel is a vámpírok létezésében? Láttál valaha sokkoló dolgot ami kihat az álmaidra?
én hajnali 3-ig fenn vok, és reggel 6-7 kor kelek nekem nincs rémálmos pedíg már vafy száz horror filmet, paranormális aktívításokat, Dextert, Odaát-ot néztem :D 14/F de lehet hogy ez nem véletlen h mindíg ugyan azt álmodod
A kérdező hozzászólása: nem láttam soha vámpíros filmet és 16 éves vagyok fiú edvard elric
hány éves vagy?fiú/lány vagy? de láttál valaha egyetlenegy vámpíros filmet?
A kérdező hozzászólása: én edward elric vagyok és nem nézek egy vámpíros filmet se!!!!!! és mégis!!!!!!
megláttam a neved "edward" :D túl sok vámpíros filmet nézel!
Szívesen na de ne vedd komolyan . Valamit akarsz amúgy a vámpír ügyekkel kapcsolatban kérdezni vagy megtudni írj privit és küldök pár linket.
Hátul könnyebben kócolódik, hozzáér a pulóveredhez, kabáthoz, stb.
A kérdező hozzászólása: De nekem a hajtövemnél lesz kócos és annál a résznél ami még a nyakam el sem éri.
Nekem is ez szokott lenni, gondolom a párnától.
A kérdező hozzászólása: Lehetséges :/
Párna, nyaklánc. Mióta 24 órában rajtam van a nyakláncom szinte rasztásra kócolja a hajamat idõnként.

Mitől lehet hogy este még semmi bajom reggelre mire felkelek erős hasi (gyomorszáji fájdalmaim vannak és egy nap egy éjszaka alatt sem múlik?

Legjobb válasz: Reflux. A fekvõ helyzet miatt visszacsorog a gyomorsav, ezért jelentkezik reggelre a fájdalom. A felmaródás miatt nem múlik el olyan gyorsan.

Reflux. A fekvõ helyzet miatt visszacsorog a gyomorsav, ezért jelentkezik reggelre a fájdalom. A felmaródás miatt nem múlik el olyan gyorsan.
Próbálj meg lefekvés elõtt 4 órával már semmit sem enni és kímélni a gyomrod. Nekem nincs refluxom, de ha késõ este nem tudom megállni és beleeszek valamibe még, akkor reggel borzalmas a gyomrom és 1-2 napig kímélnem kell, hogy helyrejöjjön.

Lehet, hogy estére már nem elég a tejem?

6 hónapos kisfiam, úgy 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát. 3 hete, mióta kijött az alsó két foga, azóta éjjel többször is felébred enni. Nem a fogfájás miatt szerintem, mert nem sír úgy, mint akinek fáj, csak ki kell vennem az ágyából, megetetni és alszik tovább, szóval nyilván azért ébred fel, mert éhes. Tízóraira már kap gyümölcsöt, azon kívül csak anyatejes. Lehet, hogy estére már nem elég a tejem és vacsira tápszer kéne Neki, hogy ne ébredjen fel arra, hogy éhes?

Legjobb válasz: szerintem csak hiányzol neki. a tápszer helyett próbáld ki inkább a Sinlacot, ez pép, nehogy a tápszeres cumisüveg bekavarjon a szoptatásban. de szerintem csak bújna a fiam ugyanezt csinálja...

szerintem csak hiányzol neki. a tápszer helyett próbáld ki inkább a Sinlacot, ez pép, nehogy a tápszeres cumisüveg bekavarjon a szoptatásban. de szerintem csak bújna a fiam ugyanezt csinálja...
Szerintem hasznos az elsõ válasz, én is ugyanezt tudnám írni.
A kérdező hozzászólása: Akkor este elõször adjak Neki vacsira Sinlacot, és utána anyatejet? Általában úgy néz ki az esti alvás, hogy cicin alszik el vacsi közben elég hamar.
2. vagyok, szerintem igen, próbáld meg. Mert ennyi idõsen már nem okozhat gondot neki, hogy átaludja az éjszakát, tehát érett rá a szervezete, csak valami miatt megébred.
Szia! Látom, írtad, hogy vacsi közben gyorsan elalszik. Lehet, hogy e-miatt nem vacsizik meg rendesen, és éhes marad, ezért pedig felkel. Nálunk ugyan ez volt. Azt csináltuk, hogy 19:30 kor fürdött, utána ugye alvás volt, az elõzõ alvásból pedig 16kor kelt. Helyette 19kor hagytuk 30 percet aludni, 20kor fürdettünk, 20:30-kor alvás, így nem volt olyan fáradt estére, és rendesen megvacsizott.
A kérdező hozzászólása: Van olyan, hogy nagy ritkán nem alszik be vacsi közben, hanem az ágyában még nézelõdik, és úgy alszik el, de akkor is felébredt enni. Ezért is gondolom, hogy nem elég vagy nem elég laktató már Neki a tej. De a Sinlacot kifogom próbálni, hátha.
Az esti tej zsírosabb, laktatóbb.

Hogy lehet, hogy csak késő este vagyok igazán élénk? Állandóan fáradt vagyok, kivéve este, amikor le kellene feküdnöm és tanulni is csak ilyenkor tudok. Hogyan lehetne ezen változtatni?

Egész nap úgy érzem, hogy percek alatt el tudnék aludni az órákon vagy a villamoson, délután képtelen vagyok koncentrálni, de aludni sem tudok, ha világos van. És ilyen tíz óra körül kezdek felélénkülni, pörög az agyam, szinte tele vagyok energiával. Sokkal gyorsabban haladok a leckével, de azért szinte mindig fent vagyok legalább fél egyig, de van, hogy kett?ig is és aztán hatkor kelek. Próbáltam már korábban lefeküdni, de nem bírtam elaludni, mert pont a ,,normális lefekvési id?ben½ jár a legjobban az agyam. Mit tehetnék, hogy valahogy normalizáljam a napirendem?

Legjobb válasz: a biológiai órád összezavarodott ilyenkor a következõ dolgokat teheted: 1.:iratsz az orvossal altatót és este kb 10 órakkor beveszel és alszol és hatkor felkelsz akkor kipihentebb leszel és így estére elfáradsz. 2.: folyamatosan egyre korábban fekszel le mondjuk pl 10 percel korábban naponta és helyre áll az egyensulyod. 3.: egyszer nem alszol éjszaka és nappal sem és aznap este hulla fáradt leszel (ezt hétvégén ajánlom) és akkor alszol mint a bunda és másnap feltudsz kelni és estére fáradt leszel de csak reggel kávézz ha fáradt vagy! am 14/f vok te hány éves és lány vagy fiu? remélem segítettem.

a biológiai órád összezavarodott ilyenkor a következõ dolgokat teheted: 1.:iratsz az orvossal altatót és este kb 10 órakkor beveszel és alszol és hatkor felkelsz akkor kipihentebb leszel és így estére elfáradsz. 2.: folyamatosan egyre korábban fekszel le mondjuk pl 10 percel korábban naponta és helyre áll az egyensulyod. 3.: egyszer nem alszol éjszaka és nappal sem és aznap este hulla fáradt leszel (ezt hétvégén ajánlom) és akkor alszol mint a bunda és másnap feltudsz kelni és estére fáradt leszel de csak reggel kávézz ha fáradt vagy! am 14/f vok te hány éves és lány vagy fiu? remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: lány vagyok, 15 éves és köszönöm a tippeket, sztem a harmadikat ki is próbálom:) altatót azért nem akarok szedni, csak ha nagyon muszáj :D
Sziasztok! Úgy látom, nem csak én vagyok ezzel így. Este és éjszaka tudok jól dolgozni, haladni, illetve délelõtt. Délután viszont pillanatok alatt el tudok aludni. Viszont az én munkám is "nappalos mûszakhoz" kötõdik. Tehát ahhoz képest én is fordított rendben vagyok élénk. Ugyanazt tudom tanácsolni, mint amit az elsõ válaszoló írt - azok közül is inkább a 3. lehetõséget ajánlanám. Magam is éppen most péntekre tervezek egy ébrenléti éjszakát. Remélve, hogy helyreteszi az alvás-ébrenlét ritmusomat. 30/N
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, nekem nagyon jó tudni, hogy ez létezõ dolog és van aki egyszerûen így van beállítva, éjjeli bagoly :D majd próbálok valami olyan szakmát keresni, ahol nappal kell aludni... elmegyek éjjeliõrnek :D de a viccet félretéve köszönöm a válaszokat, megnyugtat hogy ez nem valami tini-bemagyarázott-rendellenesség, hanem van, akinek a fordított napirend a kedvezõbb. már csak a tanároknak kellene ezt elmagyaráznom:)
Én magam tanár vagyok. Tehát megértem a helyzetet, magamon is tapasztalva. De azért mégsem hagyhatom aludni órán a tanulót. Még a végén azt kellene beírnom, hogy "Horkolással rendszeresen zavarja az órát." :) 3.

Szerintetek ha ESTAt igényelek hogy volt vízumkérelem visszautasításom, de az ESTAban azt írtan hogy nem vissza fognak fordítani az amcsi határon. Vagy még ezt is ki lehet dumálni? Vagy változtassam meg ettől függetlenül lehet hogy igy is megadják?

Legjobb válasz: Ha hazudsz az ESTA kérelemben, az rögtön a határon a tiszt számára úgyis kiderül, hiszen ha volt visszautasított vízum kérelmed, akkor az benne van a rendszerben. Nagy esélyed lesz a visszafordításra, mivel valótlan adatot adtál meg az ESTA kitöltésénél! Változtasd meg mindenképp! Ne hazudj egy kérelemben sem, úgyis minden benne van a rendszerükben!

Ha hazudsz az ESTA kérelemben, az rögtön a határon a tiszt számára úgyis kiderül, hiszen ha volt visszautasított vízum kérelmed, akkor az benne van a rendszerben. Nagy esélyed lesz a visszafordításra, mivel valótlan adatot adtál meg az ESTA kitöltésénél! Változtasd meg mindenképp! Ne hazudj egy kérelemben sem, úgyis minden benne van a rendszerükben!
Így van, ne hazudj, azzal csak magadat szívatod meg.
ha ezt elhallgattad, akkor szinte biztos, hogy visszaforditanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!