Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy egyik mellemből (8 db)

3.hónapja szedem a Bromocriptint magas prolaktin miatt. A mellemből még néha picit jön a folyadék de már nem mindig. Lehet hogy a ciklusom 7-8.napján volt egy pé.-m?

A hasam jobb oldalán alul éles fájdalmat éreztem f?leg amikor leültem.Ez kb.másfél napig tartott és elmult.Ha sikerült akkor együtt lennünk sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: szia, lehet, én múlt hónapban haytam el már az egy-egy szopizást a babával mert 2.at szeretnénk és nekem is hamarabb volt peteérés, én is a 8. napon éreztem+tojásfeh. nyákom is akkor volt(és hamarabb is jött meg), csak mi még védekeztünk és a következõ hótól próbálkozunk, sok sikert

szia, lehet, én múlt hónapban haytam el már az egy-egy szopizást a babával mert 2.at szeretnénk és nekem is hamarabb volt peteérés, én is a 8. napon éreztem+tojásfeh. nyákom is akkor volt(és hamarabb is jött meg), csak mi még védekeztünk és a következõ hótól próbálkozunk, sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszi lehet hogy tényleg az volt.Volt tojásfehérjeszerû nyákom is.Tavaly májusban volt egy vetélésem és azóta nem éreztem ilyet.Lehet hogy tényleg kezdenek helyreállni a hormonok.Sajnos a kontroll eredményem még nincs meg.
Sok sikert és biztos jó lesz az eredmény! elsõ válaszoló voltam(én is csodálkoztam hogy ilyen hamar van, a nyák után huzzatok bele mert nálunk az elsõ baba így fogant:) )

Észrevettem, hogy az egyik mellemből spontán tej indult, lehetséges ez? Mitől lehet?

13 hónapos a kisfiam, 2 hónapos koráig tudtam szoptatni, tehát már majdnem egy éve nem szoptatok. Normális, hogy ma az egyik mellemből jött egy pár csepp tej? Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Teljesen normális, a szoptatást követõ 1 éven belül, akár újra el lehet kezdeni szoptatni.

Teljesen normális, a szoptatást követõ 1 éven belül, akár újra el lehet kezdeni szoptatni.
A kérdező hozzászólása: Most vettem észre, lehet hogy rossz topicba írtam...mindegy :) elkezdõdött a kistesó projekt, ezért egy kicsit aggódni kezdtem, nem -e jelenthet ez valamilyen hormonális problémát, magas prolaktinszintrõl hallottam, hogy ezzel járhat :S van valakinek tapasztalata?
2 éves a fiam, már egy ideje küzdök én is ezzel a nyavalyával. Elkezdtem hõmérõzni, elég érdekes dolgokat mutat. Peteérésem van, de eléggé random módon. Magas prolaktinszintre utal a tejcsorgás, és a magas prolaktin csökkenti a sárgatesthormon termelõdését, ami beágyazódási, peteérési problémákhoz vezethet. Én a helyedben felkeresnék egy endokrinológust, hogy legalább nézzetek egy teljes hormonképet. Így nyugodtabban állhattok neki az új babaprojektnek. Persze sikerülhet így is, az is lehet, hogy nálad ez nem okoz gondot. Nem lenne egyedi eset.

Lehet, hogy az egyik mellemből több tej jön?

mindig ebb?l szeretne enni-és érzem,hogy ebbe több van

Legjobb válasz: Nem vagyok még túl gyakorlott, de nekem is így van.

Nem vagyok még túl gyakorlott, de nekem is így van.
Amelyikbõl többet és gyakrabban eszik, abban több tej termelõdik (mivel a szoptatás alatt termelõdik a tej nagy része). Úgyhogy igen, megesik az ilyen :) a másik cicdbõl is szoptasd minél gyakrabban!


Van egy egy hónapos kisfiam. Kb másfél hete kezdődött hogy nappal minden rendben a szopizással és éjjel is de este nem hajlandó a mellemből enni csak cumisüvegből. És ha már nem kell neki a tej akkor is sír. Mi lehet ennek az oka?

Legjobb válasz: ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja

ha kipróbálta a cumisüveget, leszokik a cicirõl, mivel azt nehezebb megszívni... Próbáld addig "erõltetni" a cicit, amíg el nem fogadja
Nem törvényszerû, hogy leszokik a cicirõl. Az enyém 2 hetes kora óta kap üvegbõl is enni és most 1 évesen még mindig szopik. Egyébként este az én lányom sem fogadja el a cicit, akkor csak üvegbõl akar enni. Lehet, mert abból gyorsabban jön.
A kérdező hozzászólása: Ha este nem akar enni üvegbõl sem bírom etetni mert este fejni sem tudok. Eszik egy kicsit utána meg sír és nem fogadja el a cicimet.
Sajnos valóban cumizavarral lehet gond:(. Próbáld ki, hogy nem üvegbõl, hanem presszóspohárból, kanállal vagy fecskendõvel adod neki a pótlást, ezek nem változtatják meg a szopási technikát. Ahogy erõsödik, valószí}ûleg újra fog szopizni, de ahhoz az üveget félre kéne tenned, és a fent lertak mellett próbálkozni mindig, folyamatosan a mellbõl etetéssel.

Mit jelenthet, hogy a tegnap este a jobb mellemből nyomásra egy fél cseppnyi előtej szerű valami jött? 10 napja késik a mensim, holnap akarok tesztelni, de 6 napja egy teszt negativ lett. Lehet ez terhesség miatt, vagy valami baj van?

De ha esetleg terhes vagyok nem korai egy ilyen tünet? Amugy a h?m is 37,2-n van.

Legjobb válasz: Igen,a terhesség legelején,mikor fejlõdésnek indulnak a tejmirigyek,nyomható ki belõle híg,savószerû folyadék.

Igen, a terhesség legelején, mikor fejlõdésnek indulnak a tejmirigyek, nyomható ki belõle híg, savószerû folyadék.
Gratulálok! Sok boldogságot! 1. válaszoló
Szia!Szerintem simán lehetsz terhes is!Van akinél korán jön az elõtej!Tesztelj és légyszi írd meg mi volt!Ha negatív menj el dokihoz!Drukkolok!
Tilos nyomkodni a melled! És ez még nagyon korai lenne. Nekem kb. 23 hetesen kezdett szivárogni. Most már idõnként ki is folyik egy nagyobb mennyiség de már 34 hetes vagyok. De egyébként nem tudom, biztos van ilyen is. A hõhöz meg még ennyire sem értek. Viszont sztem azért kell egy hét mire biztosan ki tudja mutatni a teszt. Holnap már biztosan igazat fog mondani ha rendszeres volt a mensid.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csináltam egy tesztet tegnap délután és pozitív lett:-) Ugyhogy mégiscsak egy korai tünet:-)

Mitől lehet az, hogy több mint fél élvig mindkét mellemből szopizott, és most az egyiket elutasítja és már ott tartunk, hogy abban szinte teljesen el is apadt a tejem?

Kétszer akkor a jobb mellem, mint a bal. Mit csináltatok, ha volt ilyen? Azt nem szeretném, hogy teljesen leállok, mert még igényli, éjszaka is 2x, akár 3x is.

Legjobb válasz: Nem azért nem szopik belõle, mert kevés; azért lett kevés, mert nem fogadta el.

A kérdező hozzászólása: Nem azért nem szopik belõle, mert kevés; azért lett kevés, mert nem fogadta el.
A kérdező hozzászólása: Fejni meg nem tudok mindenhol, most hogy nyár van, sokat járkálunk, szóval elég gáz.
szia!Okosat tanácsolni nem tudok, csak azért írok, hogy tudd, nem vagy egyedül.Én már lassan két éve szoptatok(22 hónapja), és a kislányom kb fél éves kora óta a bal cicimbõl akar enni.Míg pici volt, én úgy csaptam be, hogy tettem magam mellé egy párnát, és úgy ordítottam(a párnára fektettem), hogy azt higgye, hogy a balból eszik, mivel ugyan arra az oldalára fektettem.Ez egy darabig szépen be is vált, de mikor kezdett eszesedni, akkor rájött, és hisztizett a balért.Még mindig van a jobb cicimben is tej, de közelse annyi mint a balban.Azért néha elfogadja, meg már nagy, így el tudom magyarázni neki, hogy azt is ki kell szívni.Mindig azt mondom neki, hogy ha azt nem szívja ki, akkor elfogy a tejci, és nem tud szopizni.Akkor mindig nekiáll kiszívni aranyom, mivel nagyon odavan a ciciért.Minden jót, egy 22 hónapos kisanygal anyukája
nem ordítottam, hanem fordítottam-bocsánat -.-
Háááát...elõtejnek még kicsit korán van...
Bármi lehet, de ez nem igazán terhességre jellemzõ tünet. Utalhat hormonális problémára. Ha korábban nem volt és továbbra is fennáll célszerû lenne orvoshoz fordulni.
Ne nyomkodd! Az szerintem nem jó!
Sorstársad vagyok. Kb ezekkel a tünetekkel én is azt hittem terhes vagyok, de nem. Orvoshoz mentem a negatív tesztek és a megjött menzi után, és kiderült, hogy a prolaktinom kb kétszerese a normálisnak. Emiatt nem is maradhattam terhes! Menj orvoshoz, mondd el neki ezt a tünetet és kezeljétek ki! Ma azzal vigasztalt, hogy a kezelés mellett 6 hónapon belül babás leszek!
A kérdező hozzászólása: igen , lehet hogy orvoshoz kell fordulnom , de az az érdekes tavaj májusban volt egy vetélésem és ez akkor is jelentkezett ebböl gondoltam bizakodóan talán babára!de nagyon köszönöm a tanácsokat :-)

Ha egy éves álaklamával mindkét mellemből etetek, akkor ennek lehet a következménye, hogy nem tudok fél évig csak anyagtejet adni?

Es utána még egy éves koráig is adni neki? Van hátránya ennek? Mit lehetne tenni,hogy elég legyen egy cici? V jó ez így?

Legjobb válasz: Én is így szoptatok,14 hónapja...

Én is így szoptatok, 14 hónapja...
Azt lehetne tenni, h az éppen soros cickón hiába ürült ki hagyod, h trenírozza.Minél több inger éri, annál több lesz a tejecske.Aztán a következõ szopit azzal a mellel kezdeni, amelyiken abbahagyta. Amúgy mint az elõzõ válaszadó, így is lehet szoptatni.Én még nem hallottam olyat, h bizonyítottan kevesebb ideig lehet így szoptatni.Én általában egy mellbõl szoptatok, de amikor növekedési ugrás van, akkor gyakran sor kerül, h egy evés 1, 5 cici elfogyasztásával jár.Vacsoránál elõfordul, h többször kell cserélnem a melleimet, mert üresre szívja, és amíg az egyikkel elvan, addig a másikban termelõdik a tej. Talán abból a szempontból hátrányos a két melles szoptatás, h nehezebb lesz átvészelni a növekedési ugrásokat.De mivel 1-2 nap után alkalmazkodik a baba új igényeihez a melled, így át lehet vészelni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!