Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy edzés miatt (5 db)

Lehet, hogy az edzés miatt kilóban alig látszik a fogyás?

a 49. napnál tartok, kenyeret még véletlenül sem eszem, amikor lehetne sem, betartok mindent, 2-3 liter folyadékot iszom naponta, nem csalok semmiben. a barátom ezid? alatt 10 kg-t fogyott (98-ból 88 kgra), én 4-et (56,5-b?l 52,5 kg). tudom, más az arány, akin kevés van, lassabban megy le, de rajtam 9 kg súlyfelesleg volt, az azért nem kevés. amíg neki napról napra potyogtak a kilók, én heteket vártam 1-1-re. ez normális? vele ellentétben járok edzeni, hetente kétszer, kardió gépezem, futok, lehet, hogy ezért kilóban nehezebben jelenik meg a változás, vagy most, a második felét?l ne is várjak már semmit?

Legjobb válasz: Ha edzel, lehet, hogy építettél magadra némi izmot, ami elõtte nem volt ott. És az izom nehezebb, mint a zsír. Ha így fogytál, az a legjobb! Érdemes lett volna megmérni a testzsírszázalékotokat az elején, akkor most azt is összehasonlíthatnátok, valószínûleg abban Te állnál jobban!

Ha edzel, lehet, hogy építettél magadra némi izmot, ami elõtte nem volt ott. És az izom nehezebb, mint a zsír. Ha így fogytál, az a legjobb! Érdemes lett volna megmérni a testzsírszázalékotokat az elején, akkor most azt is összehasonlíthatnátok, valószínûleg abban Te állnál jobban!
Ha nem a 90napos diétát csinálnád, akkor azt javasolnám, hogy verd át egy kicsit a szervezetedet, tarts egy "bûnözõs" napot. Ezzel felgyorsítod az anyagcserédet, a szervezeted "azt hiszi", hogy ismét sok van, ezért kevésbé ragaszkodik a tartalékaihoz. Így viszont én is azt mondom, amit a második hozzászóló: érdemesebb a centiot mérni! Esetleg hajts fel valahonnan egy testzsírmérõt és mérj azzal, mert a kilók csalókák lehetnek! Keress a neten egy testzsíráblázatot, abból látod, neked mennyi a jó, azt célozd meg, ne a kilót, mert az lehet, hogy kilóban ideális valakinek a súlya, de ettõl még csupa zsír, mert a drasztikus fogyókúra leszedett egy csomó izmot! Kitartás, türelem és ne ragaszkodj a kilóban fogyáshoz! elsõ válaszoló
Nagyon elmés teóriának tartom a szervezet becsapását, ám vitatom! De ez olyasmi lehet, mint a dohányzás, - a csak egy szál cigi a leszokást követõen, vagy a - csak egy szem bonbonmeggy az alkohol elvonó kúrát követõen. Egy olyan pszichózis alakulhat ki, hogy az ember nagyon könnyen visszaszokik az (evés)függõségre. Vissza kell gondolni, hogy a fogyókúrát megelõzõen milyen pszichikai állapot volt az, ami örömforrásnak hozta az evést magát. Oda kell visszanyúlni. Lásd még: Bánatháj. Én azt mondom tehát, ne csapd be a szervezeted, és egyél mindent, és megfelelõ hidratáció szint mellett mozogj amennyit csak tudsz. És a lelki békéd legyen meg. Erre ügyelj! Alakítsd ki a mindennapos mozgásfüggõséget, azaz mindennap ugyanabban az idõben székelj, mindennap ugyanabban idõben egyél, aludj, kelj, és mindennap ugyanabban az idõben m o z o g j ! És ebben ne adj kompromisszumot a szervezetednek! Meg fogja hálálni a rendszerességet! Nyugodj meg, a sok kilogramm még nem jelent automatikusan kövérséget. Ne ágálj magad ellen, és ne büntesd magad. Fogadd el a tested, mert különben Te sosem fogsz szót érteni a testeddel, önmagaddal. Következetesen beszélgess a testeddel!
A kérdező hozzászólása: köszi. és van remény a folytatásra? vagy törvényszerûen a diéta második felében már kevesebb megy le?:)
szerintem ne kilóban mérd magad, hanem centikben, sokkal többet ér
Nagy hibát követtél el, kétszerest! 1: egy nálad majdnem kétszeres testtömegû emberrel versenyzel a fogyásban. Mivel neki relatíve több a feleslege, biztosan gyorsabban fogy! 2: férfival versenyzel??? A hormonális háztartás és a genetika miatt a pasik eleve könnyebben és többet tudnak fogyni mint a nõk. Ha veszel egy egyforma adatokkal rendelkezõ nõt és pasit (testsúly, magasság, életkor) teljesen egyforma diéta és testmozgás mellett a pasi kilókkal fog többet fogyni- amerikai dokik laboratóriumi körülmények között kimutatták. Úgy hogy hagyd a fenébe a barátod fogyását és csak a magad eredményét vizsgáld. 52, 5 kg vagy. Az csodaszép eredmény. Nem tudom, milyen magas vagy és mennyi testsúlyt szeretnél elérni, de a kúra felénél tartassz még csak! Még mehet le legalább a fele, akkor már csak 50 leszel. Felnõtt nõnek az már egyáltalán nem lehet sok, ha csak nem 140 cm magas vagy.
Teljesen egyetértek az utolsó kommenttel.. Kár pasihoz vagy éppen máshoz hasonlítanod magadat. Mindenki másként mûködik, más tartalékai vannak, és máshogy reagál egy-egy diétára.. Ha még csak a felénél vagy, 4 kiló is nagyon szép eredmény.. ne add fel...és hid el, mozgással elért fogyás sokkal hatásosabb, mint csak a diéta.. ÉS MÉRJ CENTIT. most se késõ elkezdeni!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenki hozzászólását, de eléggé el vagyok keseredve. hogy reagáljak is: a testzsírindexben is a pasim nyert, az enyém több a normálnál, bár a súlyom pedig az alsó határon áll a gép szerint. nem nagyon értem. egy hónap van még hátra, és egy dekát sem mozdultam mostanában.161 cm vagyok:) , de a lényeg, hogy 48 kg (volt)a versenysúlyom:(

Lehet olyan, hogy mell edzés miatt fáj a szívem?

egy-kétszer volt már,hogy edzés után szívfájdalmat éreztem.mert ugye a szív is egy izom és talán tul lehet er?ltetni(?)

Legjobb válasz: Az sztem azért volt, mert nem csináltál elõtte semmit mondjuk 1-2 napig vagy csak semmittettél és hirtelen megerõltetted. Vagy rossz bemelegítés.

Az sztem azért volt, mert nem csináltál elõtte semmit mondjuk 1-2 napig vagy csak semmittettél és hirtelen megerõltetted. Vagy rossz bemelegítés.
nem
A szívizmot nem lehet abban az értelemben túlerõltetni, mint a mozgató izmokat. Az egy különleges izomszövet, ami akár száz éven át is folyamatosan dolgozik, bírja a strapát.
A kérdező hozzászólása: értem.köszönöm a válaszokat!

Lehet, hogy az edzéseim miatt vagyok pattanános?

Versenyszer?en sportolok tehát leis izzadom. Lehtséges hogy az izzadság is oka a pattanásoknak ?

Legjobb válasz: Lehetséges... ha sport után nem tisztitod meg az arcot rendesen illetve ha nem tonizálod... Ajánlom a clean & clear-t érzékeny bõrre... minden este megtisztitod vele az arcot és nagyon gyorsan rendbe hozza és a mindennapi használattol nem igazán jön elõ :) max. 1-2 havonta :D

Lehetséges... ha sport után nem tisztitod meg az arcot rendesen illetve ha nem tonizálod... Ajánlom a clean & clear-t érzékeny bõrre... minden este megtisztitod vele az arcot és nagyon gyorsan rendbe hozza és a mindennapi használattol nem igazán jön elõ :) max. 1-2 havonta :D
És vigyázz arra, hogy edzés közben ne lógjon az arcodba a hajad. Még jobb, ha egyébként sem lóg, felcsatolod, vagy összegumizod, mert különben a bõröd nem tud lélegezni.
A kérdező hozzászólása: Hát rövid hajam van ez nem veszélyeztet! De edzés után közvetlen letusolok és használok cleen&clert :D


A kérdező hozzászólása: Ammóniás vagy acetonos pontosan nem tudom meghatározni....
Cukrod rendben?
Étkezésen változtattál?
Lehet ketozistól is, ha fogyasztassz fehérjével
A kérdező hozzászólása: Cukrot, nem nézettem már rég. Étkezésen nem változtattam, simán kajálok amit eddig is, csak probálok több húst enni. Nem eszek semmi extrát. Mondjuk dohányzok és nem tudok egyenlõre leszokni. Lehet a tüdõbõl jön, vagy a méregtelenítés miatt van? Régebben nem edzettem csak az utolsó 3 hónapban, és az elejétõl ilyen a szagom. Mondjuk mostanában kevésbé. Valahol olvastam hogy a betegségeknek szaguk van...
Nem vagyok távolbalátó, de szinte biztos, hogy alapvetõen rosszul végzed a gyakorlatokat. esetleg túl nagy súllyal is. RKC-nél edzel?
Gyengék az alsó hát izmaid. http://www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna/1 De orvostól kérhetsz beutalót gyógytornára, ott tökéletesen megtanulod rendesen edzeni a hasat és az alsó hátat.
menj el csontkovácshoz
A kérdező hozzászólása: Nem az RKC-nél, mert sajnos itt a környékünkön nem igen van ilyen edzés. De azok a gyakorlatok alapján végzem. Magamhoz mérten nem nagy súlyal 12 kg-al csinálom. Én meg 30/F és 180cm és 79 kg vagyok viszonylag szálkásan.
Akkor így szinte biztos vagyok benne, hogy a helytelen kivitelezés a ludas. a fájó térdek és derék arra utal, hogy alapvetõ technikai hiányosságaid vannak, ezek nem pótolhatóak könyvekbõl, vagy youtube-videókról. Az is aggodalomra ad okot, hogy a testömegedhez képest relatív kis súly is fájdalmat okoz, ez arra utalhat, hogy már elég sokat ártottál magadnak. A kettlebell hatékony orvosság a hátfájásra. De mint minden hatékony gyógyszer, rosszul alkalmazva nagyon veszélyes. Én azt javaslom, hogy hagyd abba a bellezést addig, amíg nem tanulod meg a megfelelõ kivitelezési formát. Két oka van ennek a tanácsnak: az egyik, hogy ne okozz további sérüléseket magadnak, a 2. pedig az, hogy ne rögzítsd be a helytelen kivitelezési formát, mert a késöbbiekben borzasztó nehéz lesz javítani.Szánj pénzt, energiát, idõt arra, hogy megfelelõ forrástól (RKC instruktor) sajátítsd el az alapvetõ gyakorlatokat (swing clean snatch TGU MP). Hidd el megtérül. RKC instruktor szinte minden nagyobb vidéki városban van, biztos vállalnak személyi edzést, fordulj hozzájuk bizalommal.
Amúgy van valakinek infója, hogy általában mennyibe kerül egy-egy edzés?
még egy kérdés lemaradt: Valaki Keszthely, Hévíz vonzáskörzetébõl jár edzésre?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!