Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy baba Nagyon feszül a (4 db)

Lehet, hogy végre baba? Nagyon feszül a hasam, 5 nappal vagyok a nem várt mensi előtt.

Már ülni sem jó (munkahelyen), szorít a nadrág is, fel vagyok puffadva.

Legjobb válasz: Légy türelemmel, ha nem jön meg akkor tesztelj. Még korrai lenne ilyen tüneteket észlelned, de lehetséges.

Légy türelemmel, ha nem jön meg akkor tesztelj. Még korrai lenne ilyen tüneteket észlelned, de lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Félreírtam 4 nappal vagyok a nem várt elõtt.
Kitartas meg legalabb 5 napig (4 nap a mensiig, aztan ha nem jon meg, +1 nap)
Én is így vagyok feszül az alhasam de nekem még 1 hét van a mensiig.Én is bizonytalan vagyok.
Csatlakozom...én is bizonytaln vagyok, lassan megy z idõ még 1 hét....

Pocakfeszülés lehet attól, hogy nagyot nő a baba? 29. hétben vagyok és 3 napja nehezen alszom miatta. Nem görcsöl, nem érzem igazán keménynek, csak iszonyúan feszül. Más is volt így?

Legjobb válasz: Igen sajnos nekem is ez a helyzet, feszül a bõröm, meg az izmom is majd szét szakad a köldököm felett, a baba mindig keresztbe fekszik és nyomja a feje ezt a részt.

Igen sajnos nekem is ez a helyzet, feszül a bõröm, meg az izmom is majd szét szakad a köldököm felett, a baba mindig keresztbe fekszik és nyomja a feje ezt a részt.
A kérdező hozzászólása: Lehet...Nekem is elég magasan van a pocak, de múlthéten is ilyen volt és akkor fejvégû volt a picike, kifelé fordulva. :-) De nekem pont a tetején van a méhlepény. Hát lehet, hogy sohasem tudjuk meg mitõl van. Szerelmeskedás után még jobban szokott feszíteni. :-/ Lehet már azt sem kéne? A méhszájam múlthéten még totál zárt volt.
Én 28 hetes vagyok, szintén a 3.-al. Nekem is nagyon feszül, fõleg, ahogy telik a nap. Délelött még jó, ebéd után jobban feszül, este már alig bírok mozogni is. Én arra gondoltam, hogy nagyon vékony vagyok, a hasamon is csak a baba látszik, semmi hájacska nincs, hogy kipárnázza, talán ezért lehet?
Nekem most 20 hetesen pont ugyanilyen, mintha keresztben feküdne és a bordáim alatt láthatóan nyomja szét oldalra a hasamat, ráadásul elég magasan. Bár én sem gondoltam hogy ennyi idõsen ennyire magasan lesz, jelent ez vmit?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Teszek egy próbát hátha! Erre még nem is gondoltam! :-D
Nekem ezt a keményedésmentes hasfeszülést az Espumisan orvosolta kiválóan. Nem éreztem, hogy puffadnék, mégis megszûnt két bogyó után! Próbáld ki, érdemes! :)
A kérdező hozzászólása: De jó, hogy nem vagyok egyedül! :-) Tényleg, ahogy mondod..kicsit olyan mint az elején az a kis mensis érzés feszüléssel. Akkor valószínûleg csak gyarapodunk. :-) Pénteken megyek dokihoz, majd azért rákérdezek a dologra!
Én még csak 28 hetes vagyok, de nekem is feszülget napok óta, sõt izomlázam is van. Nekem az elején is ugyanilyen érzés volt. Most meg már hetek óta nem lett nagyobb a pocakom, szóval gondolom, ideje nõnie egy kicsit. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. Szedek magnerotot, sokat pihenek, de mégis aggódom nem érzem-e félre és mégis görcs. A kisfiam elvileg fejvégû (múlthéten még az volt) és állandóan mocorog, úgyhogy szerintem õ biztos jól van. Abban reménykedek, hogy gyorsan nõ és megterheli a pocakomat.:-/ Az a vicc, hogy õ a harmadik terhességem és mégsem tudom egyértelmûen eldönteni mi lehet. :-)
8- as vagyok, nekem is magasan van a hasam, szintén fejvégû a babám, méhlepény is elöl magasan. Nekem szinte mindig csak a hasam teteje szokott feszülni, az alja puha. Sokszor olyan furcsa formát vesz fel, szinte látszik, ahogy a popsiját kinyomja. Jó tudni, hogy más is van így, mert azt hittem velünk nem stimmel vmi.
Ha csak egy bizonyos részen érzed akkor a baba nyomja magát. Keményedni akkor keményedsz ha az egész Hasad kemény.
a baba nyomja ki magát és olyan pozícióban van, h nyomja a veséd/hólyagod/vénád a fenekedben, ezért nehéz a járás. keményedéskor a teljes has kemény, nem csak biz. részeken.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, azt nem írtam, hogy az egész POCIM kemény olyankor, csak közben megváltozik az alakja is! ;)
A kérdező hozzászólása: Látom ti sem bírjátok ezt a meleget... pff Nem értem, hogy mi a baj a kérdésemmel, de nem muszáj válaszolni :(
Nekem is van, hogy nem szimmetrikusan keményedik. Viszonylag ritka, általában rendes "focilabda" lesz a pocim, de néha van (pl ha oldalt fekszem), hogy egyik oldala kidudorodik és úgy keményedik be teljesen. Szerintem ez is teljesen rendes méhösszehúzódás csak a baba meg a méh elhelyezkedése épp olyan, hogy így tud összehúzódni.
Én sem nagyon tudom megkülönböztetni. Valahogy az igazi keményedést mindig felismerem, mert egyértelmû, de amikor a baba kinyomja magát, akkor nem vagyok biztos abban, hogy az nem keményedés. A szülésznõm azt mondta, hogy a keményedésnél tényleg az egész has kemény, nem csak a baba testrészeit lehet érezni. Viszont, mivel megfeszül a has, deformálódhat, látszik a baba alakja is talán. Én egyébként pont a "deformáltságról" ismerem meg legegyértelmûbben. Az igazi keményedésnél lejjebb kezdõdik a hasam, határozottan befér a tenyerem a mellem alá. Amikor csak a baba nyomja ki magát, akkor a pocakomnak más íve van fent (is). Nem tudom, mennyit segítettem... 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Néha úgy vagyok vele, hogy túl jól érzem magam ahhoz képest, hogy nem sokára szülök. :) Könnyû szülést nektek és kitartást a kánikulához!


Tegnap óta nagyon feszít egészen lent szeméremcsontnál a pocim. Ez normális vajon 25 hetesen? A baba mocorog, szinte megállás nélkül, lehet hogy csak nyúlik a méhem, vagy másról lehet szó?

Múlt héten voltam orvosnál, mindent rendben talált, a méhnyak szép hosszú, méhszáj zárt...

Legjobb válasz: Nekem is van ilyen érzésem, tegnap kérdeztem a dokit, azt mondta a növekvõ súlytól és arrébbaraszoló csontoktól van. :) 24 hetes km

Nekem is van ilyen érzésem, tegnap kérdeztem a dokit, azt mondta a növekvõ súlytól és arrébbaraszoló csontoktól van. :) 24 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!