Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy anyatejem nem elég (7 db)

3hónapos kislányom mostanában harap szoptatás közben, meg olyan nyugtalan is, van hogy sír szájában a cicivel. (nincs még foga sem) Lehet hogy már nem elég neki az anyatej? Kezdjem el hozzátáplálni vagy tápszerezni?

Nem mindig csinálja,de napi 1x biztosan.Vagy csak akkor volt valami baja,fájt valamije azért csinálta?Nagyon szomorú vagyok,mert legalább 6 hós koráig szeretném szoptatni,de ha ez így megy ,akkor hamar vége lesz.Ja persze és baromira fáj,fel is visítottam,mikor el?ször harapott,most meg már félek,hogy mikor kezdi megint.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is,néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál,de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.

Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is, néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál, de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.
Fogzásnál: mert fáj az ínye, ahogy a fogkezdemény tör felfelé. Jobb híjján ezzel próbálja masszírozni. Nem vettétek észre, hogy a kezüket is tömködik a szájukba? Külvilág felé fordulásnál: A baba számára az eddig még ki nem próbált harapás (és a rá adott reakciók) is a megismerés egyik új és érdekes módját jelenti.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de miért harap??
A FOGZÁS és a környezet iránti lelkesedés ("gyorsan akarok enni, hogy mehessek felfedezni") a két leggyakoribb ok ebben a korban. Szerintem nálatok is ez lehet. Vagy amit ti is írtatok, a túl gyorsan vagy épp lassan folyó tej, esetleg valamilyen fájdalom, levegõnyelés stb. Szinte kizárt, hogy ez a kevés tejet jelentené. Azt a gyakoribb "éhes vagyok" módon jelzik. Azt meg felejtsétek el, hogy a tejetek nem tápláló - pláne 3 hónapos korban! Az anyatej minden életkorban megfelelõ összetételû. Ajánlom nektek a http://www.lll.hu oldalt, ahol részletesen olvashattok a babák fejlõdésének jellegzetes szakaszairól és arról, hogy ez mikor és hogyan befolyásolhatja a szoptatás menetét. Így késõbb várhatóan már nem fogtok megijedni, ha hasonlóan fura dologgal álltok szemben. ;)
Nekem is rúgkapál. Ha gyakran "kiköpi" a meIlem, de tudom, hogy még éhes, akkor szerintem levegõ van a pocakjában. ilyenkor meg szoktam büfiztetni, és az segít. De mostanában, mióta kezdi a kezét felfedezni, és szájába tömi az öklét, azóta "ütöget" szopizás közben. Szerintem nem igazán tud vele mit kezdeni. És nekem is gyakran elõfordul, pláne, ha nyûgös napja van (ronda, esõs idõben), hogy vagy a mellem a szájában van, de tátott szájjal bõg, vagy nem is kapja be a mellem, és úgy sír. Ilyenkor testhelyzetet váltok, és sikerül rákapnia a mellemre. Én a helyedben nem adnék tápszert, inkább gyakrabban etetném... Vagy tedd át a teli mellre, és akkor látni fogod, szopik-e rendesen.
A kérdező hozzászólása: De, sokszor ömlik, de ez eddig nem volt Neki gond, sõt, akkor reklamál, ha nem jön úgy ahogy megszokta.Ma már kétszer ettünk, és nem volt semmi harapás))Lehet csak akkor volt olyan kis nyavalyás. remélem csak két napig tartott.
Elõzõ vagyok. Az jutott még eszembe, hogy nem spricceln agyon a cicidbõl a tej? Mert az én fiam ezt nagyon nem szerette és akkor is sírt.
Szerintem semmi probléma. Az én fiamnál is volt ennyi idõs korában egy ilyen idõszak. Sajnos nem pár napig tartott, hanem pár hétig, de elmúlt. Most 5 hónapos, és semmi gond. Szopizik szépen.
Akkor lehet, hogy ez az idõszak ilyen. Az én babám 3 napja csak immel-ámmal szopizik, üvegbõl kapja a tejcsimet, amikor nem hajlandó(pohárból nem iszik-"szájzárat" csinál)Jah, amúgy az én drágám be sem kapja a bimbót néha, nem hogy nem eszik...
Nálunk is elõfordul, és én sem tudom az okát. 3 és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sem a mennyiséggel van a baj, mert éjszaka fejnem kell(mert Manóka alszik este 8tól-reggel 6ig)és olyankor lejön egy cicibõl 150ml.Csak lehet nem elég táPláló már Neki.Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: OK, de még csak 3 hós, maximum a fogcsírák mozoghatnak.Egyébként megszûnt idõközben a probléma.Rászóltam erélyesen(amit nem szoktam amúgy)úgyhogy egybõl tudta hogy valami nem ok, csak meresztette rám a szemeit, hogy most mi van? De azóta nem csinálja)))

Lehet, hogy az anyatejem nem elég tápanyagdús?

2 és fél hetes kisfiam az anyatejem mellé tápot is kap. Az anyatejb?l eszik 90-100 ml-t egszerre, de ekkor 1 óra múlva már ugyanolyan éhes, mintha nem is evett volna semmit! Ha tápból kapja ugyanezt a mennyiséget, 3 órán át nem éhezik meg. Ennyire "gyenge" az anyatejem, vagy normális, ha egy 2 és fél hetes baba óránként 90 ml-t eszik? Ilyen gyorsan nem termel a cicim ennyi mennyiséget :(

Legjobb válasz: Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!

Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak, az én lányom 3, 5 hónapos és még mindig 2 óránként szopizik, igaz este alszik, de a melegben óránként evett. A cicid bírni fogja ne aggódj, igyál sokat, pihenj ha tudsz és szoptass minél gyakrabban! A 90-100ml, elég kell hogy legyen, az én babám nem eszik ennyit egyszerre bár én nem méricskélem csak egyszer-kétszer néztem kíváncsiságból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságot! Sajnos nem termelõdik 1 óra múlva tejcsim, csak pár csepp, a babám pedig ilyenkor szörnyen sír, akár 1 órán át is - ennyi ideig próbálom rábeszélni a szopira -, a cicimtõl pedig elfordul. Üres cicit nem szopizik. Más baba igen? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél! Kipróbálok mindent amit írtál, az Alfalfa D6-ot már kerestem mindenhol (Bp-i vagyok), de eddig egy patikában sem volt, köszi, hogy megírtad a fellelõhelyét! Örülök, hogy van még remény, hogy beálljon a tejtermelésem, reményt adott, hogy 6 hetesen is beállhat, már azt hittem, lekéstem! KÖSZI!!

4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!


Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

Hogy lehet azt kideríteni, ha nem elég tápláló az anyatejem?

Nem arra gondolok, hogy állandóan éhes a baba, nagyon sokszor van fent és enni kér stb., hanem van erre valami "laboratóriumi" módszer?

Legjobb válasz: Döntsd el szerintem, hogy igény szerint szoptatsz, vagy idõre. Ha idõre, akkor szoptass idõre, és a babad pár nap sírás alatt megtanulja, hogy akkor egyen, amikor kap. Ha igény szerint, akkor igény szerint, és ne foglalkozz azzal, hgy fél óra, óra vagy 3 óra telt el, és hogy mennyit evett. A babák a napi adagjukat egyáltalán nem egyformán eszik meg, tehát nem 6x100 grot fog enni, hanem lehet egyszer 200at, máskor meg csak 30at. Ne méregesd mindig, csak bele fogsz hülyülni(már bocs...) Én igény szerint szoptattam, és igen, volt hogy félóránként kért, volt hogy óránként és csak 3 hós kora körül "bírta ki" 2-3 órára cici nélkül. Nem feltétlen éhes, inkább csak szomjas, ha keveset szopizik, vagy fáj a pocakja és kívánja, vagy csak te hiányzol neki. Ha szépen gyarpszik, akkor ne aggódj , semmi baj.

Döntsd el szerintem, hogy igény szerint szoptatsz, vagy idõre. Ha idõre, akkor szoptass idõre, és a babad pár nap sírás alatt megtanulja, hogy akkor egyen, amikor kap. Ha igény szerint, akkor igény szerint, és ne foglalkozz azzal, hgy fél óra, óra vagy 3 óra telt el, és hogy mennyit evett. A babák a napi adagjukat egyáltalán nem egyformán eszik meg, tehát nem 6x100 grot fog enni, hanem lehet egyszer 200at, máskor meg csak 30at. Ne méregesd mindig, csak bele fogsz hülyülni(már bocs...) Én igény szerint szoptattam, és igen, volt hogy félóránként kért, volt hogy óránként és csak 3 hós kora körül "bírta ki" 2-3 órára cici nélkül. Nem feltétlen éhes, inkább csak szomjas, ha keveset szopizik, vagy fáj a pocakja és kívánja, vagy csak te hiányzol neki. Ha szépen gyarpszik, akkor ne aggódj , semmi baj.
Szia nincs olyan hogy nem tápláló a tejcsid én is úgy gondoltam hogy nem elég jó a tejem és montam a dokinak mert 2 hét alatt csak 180grammot hízott és a doki kinevetett. Azt monta akkor szoljak ha már nincsen . De azért meg nincs mit aggodni mert nagyon is sok van. 3 hós babuci anyukája
Ez egy régen elavult nézet , hogy van olyan hogy gyenge valakinek a teje . Nincs ilyen , a tejed annak arányában változtatja az összetételét ahogy a baba igényli .
Ha szépen gyarapodik tõle a babád súlya, akkor biztos elég tápláló, nem hiszem, hogy vizsgálgatni kéne.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, miért van az, hogy az esetek többségében evés után röviddel (fél óra, óra max.) újra veszettül éhes. Cicire teszem, akkor pedig ímmel-ámmal szopizik kicsit, abbahagyja, és kezdõdik az egész elölrõl. Szoktam méregetni, és általában 50-100 gramm között eszik egyszerre, mikor, hogy, de elõfordul, hogy benyakal 110-et, aztán fél óra múlva megint kajáért ordít. Legalábbis úgy viselkedik, mint aki veszettül éhes. 3 és fél hetes most, és naponta megeszik 500 gramm körül, pont tökéletes a súlyához képest, de olyan, mintha ettõl függetlenül is állandóan éhes lenne. Ez miért van?
szerintem meg nem éhes.Mivel az elejét szopizza ki ilyenkor ahogy irtad inkább arra utal szomjas.Mivel az elején vizesebb a tej pontosan azért, hogy a szomját csillapitsa vele.
Szerintem a pocakja fájhat próbáld meg tornáztatni meg óra járásával egyirányba simogasd a pociját. Nekünk ez bevált 1 hétig volt hasfájós. http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1339 Olvasd el ezt.
Szerintem sem kell aggódnod, fõleg ha szépen fejlõdik!Ha viszont éhes, akkor nappal tedd többször cicire, akár 1, 5-2 óránként.Eleinte az én kisfiam is sokat ébredt éjjel, és nappal ciciztettem sokat, és szépen lassan éjjel már nem igen kel fel.Õ most lesz 3 hónapos.Õ 150-200-at eszik egy alkalommal, fõleg reggel.Napközben 130-150-et.Hetente 33 dkg-t hízik, most 6, 65kg. :) Gyönyörû kis baba. :) Ne aggódj, szopiztass sokat, úgy a cici is többet termel. Késõbb beáll szépen.Szép napot, és jó babázást! :)

Honnan lehet tudni, hogy nem elég az anyatej? Ha gyakrabban teszem mellre, akkor növelhetem a mennyiséget?

Kislányom 4 hónapos. Csak anyatejet adok neki, viszont mostanában az a gyanúm, hogy nem elég neki. Éjjelente többször ébred mint idáig, nappal is gyakrabban kell etetnem. Ha mellre teszem, akkor egy idő után (a szopi eddig is kb. 5-8 perc volt neki) mérgelődik a mellemen. Most két mellből szoptatom. Próbáltam etetés után mellszívóval leszívni, hogy mennyi van még a melleimben, de nem jön belőle, csak egy-két csepp. Hogy tudnám serkenti a tejtermelést? Nagyon nem szeretnék tápszerezni!!!! Van rá megoldás, hogy újra elegendő mennyiségű tejem termelődjön?

Legjobb válasz: Nõtt a kislányod és így nõtt az igénye is. A melled egy hét alatt alkalmazkodik majd az új elváráshoz. Szoptasd amikor csak kéri. Nekem ez mindig bejött.

Nõtt a kislányod és így nõtt az igénye is. A melled egy hét alatt alkalmazkodik majd az új elváráshoz. Szoptasd amikor csak kéri. Nekem ez mindig bejött.
Az nem minden esetben igaz, hogy majd alkalmazkodik a melled és több tejed lesz. Igyál sok tejet, egyéb folyadékot, az talán segít. De 4 hónaposan már megkezdheted a hozzátáplálást is.
Igen, ezeket tudod csinálni: gyakrabban mellre tenni, sok folyadék neked, sok vitamin neked, és próbálj kicsit többet pihenni. Ha nem megy, akkor tényleg lehet ilyenkor már óvatosan a hozzátáplálással próbálkozni tápszer helyett. Ugyanakkor azt megjegyezném, hogy a mai tápszereknek már semmi mellékhatása, nem olyanok, mint a 30 évvel ezelõttiek. :) Az én lányom most múlt 1 éves, 2 hetesen derült ki, hogy muszáj pótolni neki az anyatej mellé, nyilván tápszert kapott és erõs, egészséges, édes baba. Az elsõ 2 napban nehezebben kakilt, aztán szépen megszokta.
Igyál laktoherb teát.Van szoptatást elõsegítõ homeós bogyó több fajta is.Egyél rendesen pihenj többet.3-6 hónaposan színtén van növekedési ugrás a babáknál lehet amiatt kér többet.Várj egy kicsit még hátha rendezõdik a dolog aztán ha úgy érzed nem akkor beszélj dokival vagy védõnõvel hogy mit tegyél.Én legalább is megkérdezném hogy táp vagy hozzátáplálás szükséges-e vagy melyik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek! Megpróbálom többször mellre tenni a kislányom, hátha jobban beindítja a tejet. Homeopátiás bogyót elkezdtem szedni, remélem segíteni fog. Ha a hétvége nehezen megy így akkor biztos hogy hétfõn felkeresem a védõnõt. Köszönöm mégegyszer!

Össze lehet keverni a pótlás anyatejet a tápszerrel? Babómnak lassan pótolni kell és úgy hallottam elég rossz a tápszerek íze. Félek, hogy nem fogja elfogadni. Ezért gondoltam ki, hogy összekeverem. Lehet ilyet csinálni? 2 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Szerintem ne keverd örze, amíg van tejed, addig szoptasd és ha kiürült, utána adj a Picúrnak tápszert, így tovább fog szopizni mert hozzátáplálás esetén hamar leszokik a cicirõl mert az üvegbõl könnyebben jön.

Szerintem ne keverd örze, amíg van tejed, addig szoptasd és ha kiürült, utána adj a Picúrnak tápszert, így tovább fog szopizni mert hozzátáplálás esetén hamar leszokik a cicirõl mert az üvegbõl könnyebben jön.
Én összekevertem.A tejem olyan édes volt, mint a méz és ennek ellenére a sima tápszert is megeszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!