Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy anyatejem nem (35 db)

Azt hogy kell érteni, hogy anyatejjel nem lehet túletetni egy babát? Teljesen mindegy, hogy hány kiló, nincs semmilyen határ, ami már probléma?

Legjobb válasz: Nincs hivatalosan :) De személyesen is tudok példát: a fiam és a keresztlányom között 1 hónap van. 6 hónaposan a fiam 7 kiló volt, a keresztlányom meg több, mint 10! 2 éves korukra a fiam 12 ki volt, a keresztlányom meg 12,5 :D Most 4 évesen mindkettõ 18 kg, tehát abszolút behozták egymást, és teljesen átlagos testalkatú mindkettõ. Pedig a kislány kicsinek gyakorlatilag ki se látszott a hurkákból :D

Nincs hivatalosan :) De személyesen is tudok példát: a fiam és a keresztlányom között 1 hónap van. 6 hónaposan a fiam 7 kiló volt, a keresztlányom meg több, mint 10! 2 éves korukra a fiam 12 ki volt, a keresztlányom meg 12, 5 :D Most 4 évesen mindkettõ 18 kg, tehát abszolút behozták egymást, és teljesen átlagos testalkatú mindkettõ. Pedig a kislány kicsinek gyakorlatilag ki se látszott a hurkákból :D
Azért egy kisbabát nem lehet erõltetni, hogy egyen :D Ha nem kell neki a tej, akkor komfortszopizik, az nem egyenlõ az evéssel :) És nem mellesleg isznak is a cicibõl, nemcsak esznek, a felnõttek is többször isznak, mint esznek egy nap, nem? Plusz ne felejtsd el, hogy a babáknak a megnyugvást is jelenti a cici. Anyatejjel nem lehet túletetni a gyereket. Ha többet eszik, mint amennyire szüksége van, akkor kibukja.
Hát nézd. Több olyan anyukát ismerek, aki az igény szerinti szoptatást úgy értelmezi, hogy amint nyekken egyet a gyerek, már mellre is teszi. Ha kell 20 percenként. A gyereknek már orrán-száján dõl az anyatej, bukja vissza, kínlódik, anyuka meg csak erölteti. Szerintem ez már a túletetés kategória.

3hónapos kislányom mostanában harap szoptatás közben, meg olyan nyugtalan is, van hogy sír szájában a cicivel. (nincs még foga sem) Lehet hogy már nem elég neki az anyatej? Kezdjem el hozzátáplálni vagy tápszerezni?

Nem mindig csinálja,de napi 1x biztosan.Vagy csak akkor volt valami baja,fájt valamije azért csinálta?Nagyon szomorú vagyok,mert legalább 6 hós koráig szeretném szoptatni,de ha ez így megy ,akkor hamar vége lesz.Ja persze és baromira fáj,fel is visítottam,mikor el?ször harapott,most meg már félek,hogy mikor kezdi megint.

Legjobb válasz: Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is,néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál,de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.

Nálunk is ez a helyzet elég komolyan szív ami fáj is, néha sirdogál meg jár a keze és rug-kapál, de nekem tutira elég a tejem mert mérni is szoktam és 100g-ot szokot szívni és érzem is hogy rengeteg tejem van.2 hónapos Én sem tudom miért csinálja.
Fogzásnál: mert fáj az ínye, ahogy a fogkezdemény tör felfelé. Jobb híjján ezzel próbálja masszírozni. Nem vettétek észre, hogy a kezüket is tömködik a szájukba? Külvilág felé fordulásnál: A baba számára az eddig még ki nem próbált harapás (és a rá adott reakciók) is a megismerés egyik új és érdekes módját jelenti.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de miért harap??
A FOGZÁS és a környezet iránti lelkesedés ("gyorsan akarok enni, hogy mehessek felfedezni") a két leggyakoribb ok ebben a korban. Szerintem nálatok is ez lehet. Vagy amit ti is írtatok, a túl gyorsan vagy épp lassan folyó tej, esetleg valamilyen fájdalom, levegõnyelés stb. Szinte kizárt, hogy ez a kevés tejet jelentené. Azt a gyakoribb "éhes vagyok" módon jelzik. Azt meg felejtsétek el, hogy a tejetek nem tápláló - pláne 3 hónapos korban! Az anyatej minden életkorban megfelelõ összetételû. Ajánlom nektek a http://www.lll.hu oldalt, ahol részletesen olvashattok a babák fejlõdésének jellegzetes szakaszairól és arról, hogy ez mikor és hogyan befolyásolhatja a szoptatás menetét. Így késõbb várhatóan már nem fogtok megijedni, ha hasonlóan fura dologgal álltok szemben. ;)
Nekem is rúgkapál. Ha gyakran "kiköpi" a meIlem, de tudom, hogy még éhes, akkor szerintem levegõ van a pocakjában. ilyenkor meg szoktam büfiztetni, és az segít. De mostanában, mióta kezdi a kezét felfedezni, és szájába tömi az öklét, azóta "ütöget" szopizás közben. Szerintem nem igazán tud vele mit kezdeni. És nekem is gyakran elõfordul, pláne, ha nyûgös napja van (ronda, esõs idõben), hogy vagy a mellem a szájában van, de tátott szájjal bõg, vagy nem is kapja be a mellem, és úgy sír. Ilyenkor testhelyzetet váltok, és sikerül rákapnia a mellemre. Én a helyedben nem adnék tápszert, inkább gyakrabban etetném... Vagy tedd át a teli mellre, és akkor látni fogod, szopik-e rendesen.
A kérdező hozzászólása: De, sokszor ömlik, de ez eddig nem volt Neki gond, sõt, akkor reklamál, ha nem jön úgy ahogy megszokta.Ma már kétszer ettünk, és nem volt semmi harapás))Lehet csak akkor volt olyan kis nyavalyás. remélem csak két napig tartott.
Elõzõ vagyok. Az jutott még eszembe, hogy nem spricceln agyon a cicidbõl a tej? Mert az én fiam ezt nagyon nem szerette és akkor is sírt.
Szerintem semmi probléma. Az én fiamnál is volt ennyi idõs korában egy ilyen idõszak. Sajnos nem pár napig tartott, hanem pár hétig, de elmúlt. Most 5 hónapos, és semmi gond. Szopizik szépen.
Akkor lehet, hogy ez az idõszak ilyen. Az én babám 3 napja csak immel-ámmal szopizik, üvegbõl kapja a tejcsimet, amikor nem hajlandó(pohárból nem iszik-"szájzárat" csinál)Jah, amúgy az én drágám be sem kapja a bimbót néha, nem hogy nem eszik...
Nálunk is elõfordul, és én sem tudom az okát. 3 és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Nálunk sem a mennyiséggel van a baj, mert éjszaka fejnem kell(mert Manóka alszik este 8tól-reggel 6ig)és olyankor lejön egy cicibõl 150ml.Csak lehet nem elég táPláló már Neki.Nem tudom.
A kérdező hozzászólása: OK, de még csak 3 hós, maximum a fogcsírák mozoghatnak.Egyébként megszûnt idõközben a probléma.Rászóltam erélyesen(amit nem szoktam amúgy)úgyhogy egybõl tudta hogy valami nem ok, csak meresztette rám a szemeit, hogy most mi van? De azóta nem csinálja)))

Lehet, hogy az anyatejem nem elég tápanyagdús?

2 és fél hetes kisfiam az anyatejem mellé tápot is kap. Az anyatejb?l eszik 90-100 ml-t egszerre, de ekkor 1 óra múlva már ugyanolyan éhes, mintha nem is evett volna semmit! Ha tápból kapja ugyanezt a mennyiséget, 3 órán át nem éhezik meg. Ennyire "gyenge" az anyatejem, vagy normális, ha egy 2 és fél hetes baba óránként 90 ml-t eszik? Ilyen gyorsan nem termel a cicim ennyi mennyiséget :(

Legjobb válasz: Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!

Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak, az én lányom 3, 5 hónapos és még mindig 2 óránként szopizik, igaz este alszik, de a melegben óránként evett. A cicid bírni fogja ne aggódj, igyál sokat, pihenj ha tudsz és szoptass minél gyakrabban! A 90-100ml, elég kell hogy legyen, az én babám nem eszik ennyit egyszerre bár én nem méricskélem csak egyszer-kétszer néztem kíváncsiságból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságot! Sajnos nem termelõdik 1 óra múlva tejcsim, csak pár csepp, a babám pedig ilyenkor szörnyen sír, akár 1 órán át is - ennyi ideig próbálom rábeszélni a szopira -, a cicimtõl pedig elfordul. Üres cicit nem szopizik. Más baba igen? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél! Kipróbálok mindent amit írtál, az Alfalfa D6-ot már kerestem mindenhol (Bp-i vagyok), de eddig egy patikában sem volt, köszi, hogy megírtad a fellelõhelyét! Örülök, hogy van még remény, hogy beálljon a tejtermelésem, reményt adott, hogy 6 hetesen is beállhat, már azt hittem, lekéstem! KÖSZI!!


Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

9 hetes kislányom két napja nem eszi meg az anyatejet. Kb.2 napja úgy érzem, minta meg akarna jönni, (tudom, hogy nem kéne) de még semmi. Lehet, hogy emiatt?

Már jó adag tej le van fejve, ezek szerint ezt kidobhatom, vagy van még esély, hogy jó lesz? Ha megjönne, akkor utána már nem fogadja el a tejet, illetve ilyenkor hogy apasszam el?

Legjobb válasz: Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.

Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.
Terhes nem lehetsz? Hallottam több szoptatós anyukától is , amikor teherbe estek a kicsi nem vette el a cicit.
8 hetes volt a pici fiam, mikor ugyanez volt. Lefejtem, s üvegböl megette. Nekem meg megjött... Most 5 honapos 5 napja megint nem fogadja el, de üvegböl sem, s most nagyon megjött... probälkozz.
Mindig is igény szerint szoptattam, az elsõ hat hétben szinte állandóan. Ennek ellenére már a 4. héten megjött. És a kisfiam egyre kevésbé akart szopizni. A végén, már azt hittem el fog apadni a tejem. De amikor már úgy éreztem feladom és pótolok tápszerrel, elmúlt és szépen visszajött az étvágya. Lassan 6 hónapja, kizárólag anyatejes a gyerekem, annak ellenére, hogy rendszeresen megjön és mindig gond van belõle. A tapasztalatom az, hogy nagyon sûrûn kell cicire tenni, szinte ahányszor csak tudod, a maradékot fejd le, ne használj se pótlást, se cumisüveget, se cumit. Igaz nem azon a héten fogja meghízni a legnagyobbat, de legalább nem apad el a tejed és megmarad anyatejes babának. A lefejt tej jól fog jönni, mert el fogja fogadni késõbb, hidd el tapasztalat. Ne add fel, kitartás!
Nekem 6 hónapos korában jött meg elõszõr. Az elsõ nap nem volt hajlandó szopizni, sem a lefejt tejet elfogadni. Igy tápszert adtam neki egész nap, azt elfogadta. Másnap mintha misem történt volna szopizott. Azóta is megjön rendszeresen, de azóta nem történt ilyen, mindig elfogadja a cicit. 9 hónapja szoptatok, nem csökkent a tejem a mensi óta. (leszámitva hogy már kevesebbszer szoptatok a hozzátáplálás miatt) Semmiképpen ne apaszd el a tejet ha megjön, próbáld meg minden nap a cicire tenni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy mások is vannak hasonló helyzetben. Kipróbálom, amiket javasoltatok, mégegyszer köszi!

4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!

Mi az a tejpép? Külföldön élek, ilyenről itt még nem hallottam. Pontosan mi az, hogy kell csinálni? Olvastam, hogy tápszerbe kell bekeverni, de mit? Anyatejjel nem lehet?

Legjobb válasz: A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.

A tejpépet nem kell tápszerbe keverni, de tudsz úgy csinálni tejpépet, hogy darát keversz tápszerbe, vagy akár anyatejbe. A tejpép tulajdonképpen tejbegríz, amit tápszerrel készítenek el. Csak vizet kell hozzá adni, és kész is.
Valamilyen gabonaféle és tápszer keveréke. Por formájában árulják és vízzel kell keverni. Lehet hozzá adni gyümölcsöt is. Van natúr ízekben és vannak ízesítettek. Pl: http://www.brendon.hu/Products/List/tejpép_169/all Te is tudsz otthon készíteni, ha anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolsz valamilyen gabonát. Rizst vagy kölest, zabpelyhet stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi és mikortól adható. 5 hónapos a lányom és a krumplit répát és az almát ismeri, eszi.
A tejpépek már 4 hónapos kortól adhatók, így már te is adhatod, ha eszik mást is. Ha még glutént nem vezetted be, csináld rizsdarából.
A kérdező hozzászólása: A babarizsben nincs glutén ugye?
Én is rizzsel kezdeném.
Tejkiütés, a hormonok miatt. Majd elmúlik legkésõbb 3 hónapos korára. :)
pontosan ahogy az elsõ irja és nagyon gyakori. minden második babát érinti legalább, nem kell vele törödni.
Nekünk is ez van. Kenj rá anyatejet, az én fiamról elég szépen elkezdett letisztulni. Ártalmatlan, nem kell vele foglalkozni, csak arra figyelj, hogy ne fertõzõdjön el. Van rá kenõcs receptre, de az erõs szteroid, én ki sem váltottam. Elmúlik anélkül is.

Van egy csomó a mellemben, amit nem tudok kimaszírozni és 4 hete baci is az anyatejben ami antibiotikum mellett sem múlik. Lehet, hogy fel kell nyitni a mellem. Megírnátok, hogy mégis mivel jár és hogy mennyire fog fájni?

Legjobb válasz: Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka

Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka
gyakran elõ fordul szoptató anyáknál.és ennek örülj, mert ez azt jelenti, hogy sok tejed van. a legjobb ha sokat szoptatsz, vagy fejd ki, utána vagy elõtte masszírozd ki.nekem most múlt el két napja, és baromira fájt...
Nekem a barátnõm járt így, a kisfia nem tudott szopizni, lusta volt, csak cuclizott rajta, viszont vmi baci bekerült neki, 40 fokos láz, ami nem múlt el, és a végén felvágták a cicijét, tele volt már gennyel :(( sajnos utána õ már nem is szoptathatott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap megyek orvoshoz, meglátjuk mit fog mondani.

Lehet, hogy a betegség miatt nem akar teát inni, csak anyatejet? Vagy miért?

10 hónapos, náthás. Nap közben teát szokott inni, már csak reggel este szopizik. de tegnap és ma csak szopizni akar, ha szomjas, nem fogadja el a teát, se semmilyen más folyadékot, csak a tejet. Erőltessem a teát, vagy fogadjam el, hogy most ez kell neki? és ettől még nem fog teljesen rászokni ugye? csak amiatt kérdezem, mert nagyon nehezen szokott rá a tejen kívül más folyadékra, és félek, hogy most kezdhetek majd mindent elölről. de nem is akarom elutasítani, ha most rám vágyik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!