Találatok a következő kifejezésre: Lehet, hogy anyatejem (75 db)

Lehet, hogy az anyatejem nem elég tápanyagdús?

2 és fél hetes kisfiam az anyatejem mellé tápot is kap. Az anyatejb?l eszik 90-100 ml-t egszerre, de ekkor 1 óra múlva már ugyanolyan éhes, mintha nem is evett volna semmit! Ha tápból kapja ugyanezt a mennyiséget, 3 órán át nem éhezik meg. Ennyire "gyenge" az anyatejem, vagy normális, ha egy 2 és fél hetes baba óránként 90 ml-t eszik? Ilyen gyorsan nem termel a cicim ennyi mennyiséget :(

Legjobb válasz: Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!

Ajaj! Nem az anyatejed a " gyenge " hanem az anyatej gyorsan és könnyen emészthetõ, a babák emésztõrendszerének a legkiválóbb táplálék. Teljesen normális hogy a babád egy óra múlva éhes, hiszen nagyon picike a gyomra, ekkor nem tápszert kellene adni, hanem minél többet szoptatni. Tévedés hogy a mell nem termel elég tejet, a tej szopi alatt termelõdik!!! Tessék sokat szoptatni, méricskélést heti 1x-2x pucér súlyra korlátozni, igény szerint annyiszor és annyit szoptatni ahányszor csak kéri a kisbabád. A tápszer nehezebb, nehezebben emészthetõ ezért "tûr " vele tovább a baba, de ilyenkor nem az a cél hogy 3-4 óránként egyen a csöppség, hanem az hogy kizárólag anyatejet kapjon. A szoptatás nemcsak evés a kicsinek, hanem anya, anyaszag, anyához való bújás, öröm és vigasz, megnyugvás. Bártan szoptass, sikerülni fog!!! Kívánom hogy így legyen!
Teljesen igaza van az elõttem szólónak, az én lányom 3, 5 hónapos és még mindig 2 óránként szopizik, igaz este alszik, de a melegben óránként evett. A cicid bírni fogja ne aggódj, igyál sokat, pihenj ha tudsz és szoptass minél gyakrabban! A 90-100ml, elég kell hogy legyen, az én babám nem eszik ennyit egyszerre bár én nem méricskélem csak egyszer-kétszer néztem kíváncsiságból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságot! Sajnos nem termelõdik 1 óra múlva tejcsim, csak pár csepp, a babám pedig ilyenkor szörnyen sír, akár 1 órán át is - ennyi ideig próbálom rábeszélni a szopira -, a cicimtõl pedig elfordul. Üres cicit nem szopizik. Más baba igen? Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek..
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél! Kipróbálok mindent amit írtál, az Alfalfa D6-ot már kerestem mindenhol (Bp-i vagyok), de eddig egy patikában sem volt, köszi, hogy megírtad a fellelõhelyét! Örülök, hogy van még remény, hogy beálljon a tejtermelésem, reményt adott, hogy 6 hetesen is beállhat, már azt hittem, lekéstem! KÖSZI!!

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

9 hetes kislányom két napja nem eszi meg az anyatejet. Kb.2 napja úgy érzem, minta meg akarna jönni, (tudom, hogy nem kéne) de még semmi. Lehet, hogy emiatt?

Már jó adag tej le van fejve, ezek szerint ezt kidobhatom, vagy van még esély, hogy jó lesz? Ha megjönne, akkor utána már nem fogadja el a tejet, illetve ilyenkor hogy apasszam el?

Legjobb válasz: Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.

Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.
Terhes nem lehetsz? Hallottam több szoptatós anyukától is , amikor teherbe estek a kicsi nem vette el a cicit.
8 hetes volt a pici fiam, mikor ugyanez volt. Lefejtem, s üvegböl megette. Nekem meg megjött... Most 5 honapos 5 napja megint nem fogadja el, de üvegböl sem, s most nagyon megjött... probälkozz.
Mindig is igény szerint szoptattam, az elsõ hat hétben szinte állandóan. Ennek ellenére már a 4. héten megjött. És a kisfiam egyre kevésbé akart szopizni. A végén, már azt hittem el fog apadni a tejem. De amikor már úgy éreztem feladom és pótolok tápszerrel, elmúlt és szépen visszajött az étvágya. Lassan 6 hónapja, kizárólag anyatejes a gyerekem, annak ellenére, hogy rendszeresen megjön és mindig gond van belõle. A tapasztalatom az, hogy nagyon sûrûn kell cicire tenni, szinte ahányszor csak tudod, a maradékot fejd le, ne használj se pótlást, se cumisüveget, se cumit. Igaz nem azon a héten fogja meghízni a legnagyobbat, de legalább nem apad el a tejed és megmarad anyatejes babának. A lefejt tej jól fog jönni, mert el fogja fogadni késõbb, hidd el tapasztalat. Ne add fel, kitartás!
Nekem 6 hónapos korában jött meg elõszõr. Az elsõ nap nem volt hajlandó szopizni, sem a lefejt tejet elfogadni. Igy tápszert adtam neki egész nap, azt elfogadta. Másnap mintha misem történt volna szopizott. Azóta is megjön rendszeresen, de azóta nem történt ilyen, mindig elfogadja a cicit. 9 hónapja szoptatok, nem csökkent a tejem a mensi óta. (leszámitva hogy már kevesebbszer szoptatok a hozzátáplálás miatt) Semmiképpen ne apaszd el a tejet ha megjön, próbáld meg minden nap a cicire tenni.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy mások is vannak hasonló helyzetben. Kipróbálom, amiket javasoltatok, mégegyszer köszi!


4 és fél hónapos babám két óránként szopik még mindig. Lehet, hogy nem elég tápláló már neki az anyatej?

Legjobb válasz: Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...

Egy ilyen idõs babának már 4 óránként kellene ennie. Tuti, hogy már nem elég az anyatej. Menj el a gyerekorvoshoz, mondd el neki ezt, és ír fel nektek tápszert. Mi 5 hónaposak vagyunk, alkalmanként 170 ml-et eszik meg a kislányom, 4 órát simán kibír, van, hogy 5 órát is. Ebédre kap mást: sütõtök, krumpli, sárgarépa...
A kérdező hozzászólása: De tejem van bõven, meg is eszi és utána elégedett, látszik, hogy jól lakott.Akkor is lehet ilyen , ha nem a mennyiséggel van gond, egyszerûen már nem lakik jól tejjel?
Szerintem elég a tejed, az én kisfiam ugyan ilyen volt sõt az elején óránként szopizott.Én is azt hittem, hogy kevés a tejem és 1x csináltam neki tápszert, hogy jóllakjon, hát mondanom sem kell, hogy abból sem evett többet mint a szopizással.Szopi után egyébbként sokszor volt, hogy büfivel tejcsi is visszajött ebbõl is gondolom, hogy elég volt neki, szerintem a gyerek tudja mennyi kell neki.Nekem mindig azt mondta a védõnõ, hogy hagyjak több idõt a 2 szopi között mert nem ürül ki a gyomra.Én meg erre akkor 1 órán keresztül üvöltsön hát azt nem.Ma 9, 5 hós és még néha ha nyügi vagy jön a foga van hogy csak anyatejet fogad el és néha most is igényli elég gyakran, sõt éjszaka 1, 5 óránként fennt van cicilni.
Nehogy hallgass az 1. tápszeres 5 hónaposra!!! Az anyatejes babák gyakrabban éheznek meg és ne aggódj, ez csak tévhit, hogy valakinek nem elég tápláló a teje, ilyen nincs, nekem ezt szoptatási tanácsadó is megerõsítette. Az én lányom 4 hónapos, van amikor 3 óránként eszik, de van, amikor már 1 óra múlva ismét kéri. Ne aggódj emiatt, jól csinálod! Nekem is tápszert írt fel a doki, de eszem ágában sincs kiváltani, amíg van elég tejem.(mellesleg le is váltottam azóta a dokit)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm, nagyon megnyugtató volt a válaszod.Ezt sem értem, hogy a védõnõ is azt mondja, legalább tartsuk a 3 órát, de az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy akkor, amikor a baba kéri.Akkor, hogy hagynám még egy órán keresztül sírni?...
Na a védõnõk a másik kategória...olyan felesleges szakma, én sokkal több mindent tanultam netrõl, könyvekbõl, mint a védõnõmtõl akinek még saját gyereke sincs. Õ is rágta a fülem a tápszer miatt, de az anyai megérzéseimre hallgatok, nem rá. Még a terhesség alatt meg eltiltott a dinnyétõl és közölte, havi fél kg-ot hízhatok, pedig normál testalkat vagyok. Ennyit róluk. A gyerekem boldog, kiegyensúlyozott és egészséges. Hallgass te is az ösztöneidre.
Nekem orankent evett 3-4 honapos koraig, most orulok, hogy 2 orankent eszik! Teljesen normalis, etesd ahogy keri. Nekem is sok a tejem csak ugy omlik.
Nehogy tápszerezz, nekem ugyanez volt, kb 5 hónaposan kezdte ritkítani!!

Espumisan cseppeket bele lehet cseppenteni anyatejbe, hogy úgy igya meg a baba?

Legjobb válasz: Igen, csak elõfordulhat, hogy nem issza meg mindet, vagy az üveg falára tapad. Érdemes kiskanálra tenni, és úgy beadni, akár anyatejjel.

Igen, csak elõfordulhat, hogy nem issza meg mindet, vagy az üveg falára tapad. Érdemes kiskanálra tenni, és úgy beadni, akár anyatejjel.
Én becsücsörítem a száját, és úgy csöpögtetem neki bele, de õ hagyja, nem rángatja el :)
A kérdező hozzászólása: rendben! köszi!
Én kiskanállal szoktam beadni neki. ;-)
A kérdező hozzászólása: Gastromama! Szerinted??? Mire való? Nézz utána!És akkor nem kérdezel marhaságokat
A kérdező hozzászólása: http://www.kismamablog.hu/gyermekbeteseg/hasfajas
Tejkiütés, a hormonok miatt. Majd elmúlik legkésõbb 3 hónapos korára. :)
pontosan ahogy az elsõ irja és nagyon gyakori. minden második babát érinti legalább, nem kell vele törödni.
Nekünk is ez van. Kenj rá anyatejet, az én fiamról elég szépen elkezdett letisztulni. Ártalmatlan, nem kell vele foglalkozni, csak arra figyelj, hogy ne fertõzõdjön el. Van rá kenõcs receptre, de az erõs szteroid, én ki sem váltottam. Elmúlik anélkül is.

Ha a baba 1 hó alatt 30 dkát hizik, lehet hogy kevés neki az anyatej?

Eddig mindig olyan szépen fejlödött.volt, hogy másfél kilót is hizott, de most nem hajlandó egyszerüén szopni.Rá kell eröszakolni , csak akkor is alig szopik.A doki azt mondta,hogy most mérni fogjuk mennyit eszik és ha nem elég neki a tej, tápszert fog kapni.Én ezt nagyon nem akarom,szeretném, szoptatni ameddig lehet.Meg véleményem szerint ha az anyatej se kell neki a táp még kevésbé fog kelleni.Kérlek , adjatok valami tanácsot hogy megmenthessük a cicizést:D ja és ami nagyon fontos,hogy 1 hónapja cumizik,ami szintén nem akartam csak nem tudtam sehogy megnyugtatni és kapta a cumit.Rácuppant és lehet ezért nem kajál olyan sokat?

Legjobb válasz: Igen, lehet a háttérben cumizavar. Különben mekkora a babád? Mennyi idõs? Eddig hogy hízott? Így nehéz bármit is mondani, ha nem írtad le ezeket..

Igen, lehet a háttérben cumizavar. Különben mekkora a babád? Mennyi idõs? Eddig hogy hízott? Így nehéz bármit is mondani, ha nem írtad le ezeket..
Szia! Mintha én írtam volna a kérdést! Ugyan ezen vagyunk túl kb. egy hónapig tartott, én is a cumira gondoltam mert kb akkor kezdõdött mikor odaadtam neki, de most így utólag azt mondom nem ez volt az oka mert a cumi megmaradt és eszik mostmár rendesen.Én azt csináltam hogy megvártam még elaludt kivettem a cumit a szájából és beraktam a cicimet, álmában evett gyakorlatilag! Nem evett annyit amit kellett volna de a semmitõl többet! Ami bent marad mindíg fejd le még túl lesztek ezen! Nehogy elapadjon a tejed! Kitartás, tudom hogy iszonyatosan nehéz idõszak, de túl lesztek rajta! Üdv: Heni
Az én babám 8 hetes, õ is van, hogy kevesebbet eszik, illetve õ a ráérõs típus. Az elején még belelendül, fõleg hogy akkor még kis erõfeszítés nélkül dõl a tej a szájába, utána pedig csak nyammog, vagy reklamál, hogy már fogytán van... Nálunk is van, hogy úgy tûnik 10 perc alatt jól lakott, de kis idõ múlva izgatottan újra szopizni akar. Nehéz megállapítani, hol a vége, mert cumizgatni is szeret még nyugtatásképp. Õ 3100 gr-mal született, 1 hó alatt 1 kg-t hízott, azóta még kb. 60-70 dkg-t, de nem mértem, majd jövõ héten a védõnõ leméri. 1 hónap után visszaadtam a mérleget, mert engem is idegesített, ha olykor sokkal kevesebbet evett. Viszont õ az elsõ pár nap után végig aludta az éjszakát kezdetben kb.6 órával, most már van hogy 8 órát is alszik. Állítólag az elsõ pár hetekben még a normális tejtermeléshez kellenek az éjszakai szoptatások, hogy reggelre ne durranjon be a mell, (ahogy nekem is) de mi van pl. akkor, ha a babám kezdetektõl átaludta az éjszakát, nem kért tejcsit éjszaka? Nálam is az a probléma, hogy estére kevés, de én is sokszor "négy mellbõl" szoptatok, hosszadalmas procedúra, de egyszerûen fizikai "fájdalmat érzek", ha arra gondolok, hogy pótlást kéne adni. Pláne akkor rossz érzés, amikor keservesen felsír idõnként, mert nem jön úgy a tej, ahogy napközben. A lefejt anyatejet nem fogadja el, pláne tápszert. Szóval marad a maratoni etetés. Bár mostanra csökkent 1, 5 órára. Jaa, és még ott van a fejés is ( nm fejem minden szoptatás után), az is segít valamit a gyarapításban, bár estére nekem attól sem nõtt meg a mennyiség.
Kisfiam 4, 5 hónapos, 3270 grammal született, most 6500 gramm. Az elején 1, 5 - 1 kg - okat hízott, most legutoljára 50 dkg - ot. A nagyeszû védõnõ már tejpépet akart adni Neki, mert hogy keveset hízott az elmúlt hónapokhoz képest. Szerencsére nem adtam oda Neki. Õ sem eszik olyan sokat, napközben úgy 80 ml az adagja/evés, az éjszakát átalussza, nyugodt, jó kedvû baba. Szerintem amíg nem sír evés után, hogy még szeretne enni, csak nincs mit, vagy nem lakott jól, addig ne adj Neki mást. Bízz benne, tudja Õ, hogy mennyi esik Neki jól és ha éhes akkor annak hangot fog adni :) Ha az orvos felír tápszert, mond azt, hogy nem ízlett a babának, de eszik rendesen. És szerintem ne méregesd minden evés után, mert akkor azon fogsz idegeskedni, hogy keveset eszik. Én is csak idõnként mérem meg, kíváncsiságból, hogy mennyit eszik. Nyugi, elég Neki a tej :)
Én sem mértem, mennyit evett, de a havi 300 gramm kevés szerintem. Úgy tudom, havi 400 gramm a "minimum". De mekkora most a súlya? De próbáld meg inkább gyakran mellre tenni, hátha megjön a kedve :)
Én soha nem mértem mennyit evett.
Hasonló a szitu nálunk is. Az én kisfiam most 2, 5 hónapos, 2800 grammal született, most 5600 g. Egyik napról a másikra elkezdett sokkal kevesebbet szopni. A korábbi 120-140 milit csak ritkán szopja meg, inkább lett 80-90 az adagja. Még hízik ettõl is, nyugodt és jókedvû. Akkor a fentiek alapján én se idegeskedjek e miatt? Csak én abban a hitben voltam, hogy ahogy nõ mindig egyre több tej kell majd neki.
nem kevés, fõleg, ha eddig sokat hízott!!!! az anyém havi fél kilót hízott, soha nem többet a tied mennyivel született, mennyi most?? õ is cumizott, most 2, 5 éves és még ciczik
Megduplázta már a születési súlyát? Ha igen, természetes, hogy lassul a hízása. Amíg csak egy dekát is hízik, addig nincs gond. Abból, hogy méricskélsz vagy próbaszoptatsz, sok mindent nem fog a doki megtudni, csak a szopott tej mennyiségét. De: az anyatej sosem egyforma minõségû (egy szoptatáson belül is változik és napszakonként is, de a baba kora során is). Attól, hogy esetleg kevesebbet szopna, mint az átlag még fejlõdhet szépen... Az meg, hogy rövidebb ideig szopizik, tejesen normális, hisz már belejött, jó a technikája, nem kell neki sok idõ, hogy jóllakjon. Az enyém 3 hónapos korától 5 perc alatt végzett.. Mondjuk, ezekkel egy gyerekorvosnak nem ártana tisztában lennie.... Különben a babád jó kedélyû, nyugodt baba? Kibír minimum 2 órát 2 szoptatás között? ha igen, nincs semmi baja.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos a baba eddig 60 dekát.90 dekát másfél kilokat hizott
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a tanácsokat

6 hetes kisfiam kb.4700 gramm. Létezik, mostanában naponta 7x eszik, 4x 120 g anyatejet és 3x 100 g tápszert. Lehet, hogy kevés neki, mert folyton úgy csinál, mint aki éhes?

kb. 2 óránként enne.Nem merek neki többet adni,mert amúgy is elég bukós,meg elvileg ez nem kevés amit megeszik ,nem?

Legjobb válasz: szia mellre bármikor teheted akár fél óránként is ez a jó a szoptatásba és akkor biztos hogy nem fog követelõzni (meg lehet hogy a tápszert is el tudjátok hagyni ) így legálább többször enne kevesebbet

szia mellre bármikor teheted akár fél óránként is ez a jó a szoptatásba és akkor biztos hogy nem fog követelõzni (meg lehet hogy a tápszert is el tudjátok hagyni ) így legálább többször enne kevesebbet
A kérdező hozzászólása: sajnos mellre nem tudom tenni, ezért fejem az anyatejet.Így szinte egész nep fejek vagy etetek, és nincs ennél több tejem.sajnos csak tápszert tudnék neki adni még, azt meg nem akarok ha nem muszáj.

Van egy csomó a mellemben, amit nem tudok kimaszírozni és 4 hete baci is az anyatejben ami antibiotikum mellett sem múlik. Lehet, hogy fel kell nyitni a mellem. Megírnátok, hogy mégis mivel jár és hogy mennyire fog fájni?

Legjobb válasz: Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka

Szia! A fejéssel csak serkented a tejtermelés, ez a Te esetedben azt jelenti, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Próbáld meg a babát úgy mellre tenni, hogy az álla a csomó felé nézzen. Ha nagyon bedurran a cici, kõkeményre és a kicsi nehezen tudja bevenni a didi, fejjél le belõle egy kicsit, de csak annyit hogy a bimbóudvar összenyomható legyen. A babának úgy tudsz segíteni a csomó fellazításában és kiszívásában, hogy jó forró víz sugárral masszírozod vagy borogatod a melled. Ha van még kérdésed ezzel kapcsolatban, írj privit! 5 hetes anyuka
gyakran elõ fordul szoptató anyáknál.és ennek örülj, mert ez azt jelenti, hogy sok tejed van. a legjobb ha sokat szoptatsz, vagy fejd ki, utána vagy elõtte masszírozd ki.nekem most múlt el két napja, és baromira fájt...
Nekem a barátnõm járt így, a kisfia nem tudott szopizni, lusta volt, csak cuclizott rajta, viszont vmi baci bekerült neki, 40 fokos láz, ami nem múlt el, és a végén felvágták a cicijét, tele volt már gennyel :(( sajnos utána õ már nem is szoptathatott volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap megyek orvoshoz, meglátjuk mit fog mondani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!