Találatok a következő kifejezésre: Legkorábban mikor a babával (17 db)

Mikor lehet legkorábban megkeresztelni a babát?

Mi olyan 2-3 hónapos korában szeretnénk, azt lehet?

Legjobb válasz: Na, ennek örülök, akkor nem túl korai! Köszönöm a válaszod! :)

A kérdező hozzászólása: Na, ennek örülök, akkor nem túl korai! Köszönöm a válaszod! :)
Kedves Kérdezõ ! Gyermekkorban nem a keresztelés a lényeg, hanem a krisztusi hitben, szeretetben történõ nevelés. Gyermek keresztelés nem szerepel a Bibliában, ez az egyházak "találmánya". Megkeresztelkedni, Krisztushoz komolyan megtérni, egy tudatos, szívbõl jövõ - szabad akarati - döntés kell, hogy legyen. Ezt a 3 hónapos gyermek nem tudja megtenni, de TE MINT SZÜLÕ megsegítheted, hogy ahogy érik és alkalmassá válik erre a döntésre, gyermeked ezt a döntést meghozza, és megkeresztelkedjen, vízzel és Szent Szellemmel, vagyis bemerítkezzen, amely a teljes alámerülést jelenti. Természetesen gyermekként is megkeresztelheted, ez a te döntésed, de az igazság mellett ne menj el ! Szeretettel: Judit
Nálunk a baba 1 hónapos korában volt a keresztelõ.
Néhány napos korában vagy akár azonnal a születés után meglehet.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! köszönöm, hogy ide is írtál. A lelkészem adott egy tájékoztatót a gyermekkeresztelõrõl, amiben ez áll: "A keresztyén szülõk gyermekeit azért kereszteljük meg, mert a keresztség szükséges az üdvösséghez, és krisztus parancsolta, hogy kereszteljünk meg minden népet. Ezenkívül a gyermekkeresztség helyesen fejezi ki azt a tényt, hogy Isten kegyelme megelõzi hitünket, és hogy nem a mi hitünk, hanem krisztus parancsa és Isten kegyelme a keresztség alapja. A gyermekkeresztség azonban nem teszi feleslegessé, hanem sürgetõen követeli, hogy a gyermek eljusson a krisztusban való hitre, és ebben meg is maradjon. A szülõk, a keresztszülõk és az egyház feladata, hogy a megkeresztelt gyermekkel megismertessék az evangélium tanítását. ezt a keresztyén hitükbõl folyó kötelezettségüket ismerik el azzal, hogy a keresztelésnél megvallják hitüket, és kijelentik, hogy akarják a gyermek megkeresztelését és hívõ keresztyénné növekedését." Másrészrõl, én evangélikus vagyok, nálunk nincs bemerítkezés, csak háromszor homlokon locsolás szentelt vízzel, ami lényegében ugyanaz, mert nem a keresztelés formája számít, hanem maga a keresztség. Harmadrészt pedig így is úgy is dönthet késõbb, hogy hisz-e vagy sem, hiszen létezik megkeresztelt ateista is és nem megkeresztelt Isten szolgája is, nem ettõl függ, hogy valaki hisz-e vagy sem. A Bibliában az sem szerepel, hogy Jézus azt mondta, hogy csak felnõtteket lehet keresztelni és feltétlenül csak alámerítéssel, sõt, kifejezetten kitért a gyerekekre ("engedjétek hozzámjönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el tõlem, mert õvék a mennyek országa"). Bár én a Bibliát kicsit elavultnak tartom, a középkorban még jó útmutató volt, de nem ártana frissíteni az anyagát a mai modern korra, minden esetre azért jó dolgok vannak benne, és mindenképpen meg fogom ismertetni a gyerekemmel a tartalmát, akár megkereszteltetem, akár nem! :) Még egyszer köszönöm a válaszokat! :)

PCOS vagyok 2 hónap múlva műtenek mikor lehet legkorábban műtét után próbálkozni a babával?

Laparoszkópiás m?tét lesz,ki kell égetni a cisztákat.Meddig kell kórházba lenni a m?tét után és fájdalmas?

Legjobb válasz: Köszönöm válaszod,nagyon megnyugtattál,és gratulálok a babádhoz.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, nagyon megnyugtattál, és gratulálok a babádhoz.
Szia! Általában egynapos sebészet keretein belül végzik a mûtétet. Reggel bemész, másnap haza is engednek. Nem vészes, persze a sebek azért érzékenyek egy darabig. Nekem felkelni volt fájdalmas és hajolni nem tudtam pár napig. Nekem az orvos azt mondta, hogy a mûtét után kb. 2hétre meg fog jönni a mensim és utána már próbálkozhatunk is. Így is lett. 2007. decemberében volt a mûtét és 2008. márciusának végén lett pozitív a tesztem.
SZIASZTOK! MEGKÉRDEZHETEM, HOGY KI VÉGEZTE A MÜTÉTET?
Szia kedves második válaszoló/kérdezõ! Én az elsõ válaszoló vagyok. Engem Pesten a Rókus kórházban mûtött az orvosom, Templom József doktor úr.
A kérdező hozzászólása: Én gyõri vagyok és Dr.Hillier Balázs fogja végezni
sziasztok én ma tudtam meg, hogy PCO-s vagyok.Egyelõre gyógyszert kaptam. A vége tuti mûtét lesz?
Szia 18:21-es. Abszolút nem biztos, hogy szükséged lesz mûtétre. Nekem az elsõ gyógyszeres stimuláció is sikeres volt, abból a szempontból, hogy teherbe estem, de sajnos a 7. héten elment a baba. Késõbb megvolt a mûtét, de utána is tele voltak a petefészkeim cisztákkal, tehát nálam nem mondható el, hogy sikeres volt a mûtét. Viszont a következõ stimulálás szintén sikeres volt és ma már van egy gyönyörû kislányom. Lehet, hogy nekem sem lett volna szükség a mûtétre, elég lett volna egy ismételt gyógyszeres hormonkezelés. Sok sikert és kitartást!

Sote II-n császár után mikor lehet legkorábban cicire tenni a babát? Mikor kaphatom meg?

Legjobb válasz: En harom eve szultem ott csaszarral. Hajnali szules, altatasos volt. 10 fele ebredtem, kb del fele hoztak fel oket -ikrek- eloszor. Nekem nem ajanlottak fel .lehet kernem kellett volna, nem tudom. Szules utani nap mentem az egyagyasba, akkor szoptattam volna eloszor, ha lett volna tejem.

En harom eve szultem ott csaszarral. Hajnali szules, altatasos volt. 10 fele ebredtem, kb del fele hoztak fel oket -ikrek- eloszor. Nekem nem ajanlottak fel .lehet kernem kellett volna, nem tudom. Szules utani nap mentem az egyagyasba, akkor szoptattam volna eloszor, ha lett volna tejem.
Én az intenzíven szoptattam, amikor este odahozták a babákat. Délben született.
kb 3-4 hónapos korban
nekem az orvosom azt mondta, hogy 2 hónapos kortól már szabad. Én is akkor fogok visszajönni majd Brüsszelbe otthonról..
1 hetes babaval is lehet repulni ez nincs korhoz kotve de nem ajanljak! Az immunrendszeruk meg nem jo egy repter tele van emberrel es veszelyel. Az orvosom 3-4 hos kort mondta idealisnak, az OLTASOK miatt ami sokat jelent a babanak!A babammal 14 hetesen utazunk haza eloszor:)

Altatásos császár után legkorábban mikor tudok majd annyira mozogni, h szoptathassam a babámat? Mikor teszik mellém, mikor ülhetek fel?

Legjobb válasz: Altatásosról nem tudok mondani ilyen infot, de ha nem baj, elmondom hogy az EDA-s császárnál hogy van. Kb. 6 óra múlva tudtam oldalra fordulni és szoptatni, de már 3 óra múlva is behozták a fiamat, hogy ismerkedjünk egymással. Szopi ekkor még nem volt. Felülni kb. 10-12 óra múlva lehetett, de akkor a szülésznõ segítségével a mosdóba is elmentem, mosakodni. Másnaptól ülve szoptattam, mert nekem az kényelmesebb volt, mint fekve.

Altatásosról nem tudok mondani ilyen infot, de ha nem baj, elmondom hogy az EDA-s császárnál hogy van. Kb. 6 óra múlva tudtam oldalra fordulni és szoptatni, de már 3 óra múlva is behozták a fiamat, hogy ismerkedjünk egymással. Szopi ekkor még nem volt. Felülni kb. 10-12 óra múlva lehetett, de akkor a szülésznõ segítségével a mosdóba is elmentem, mosakodni. Másnaptól ülve szoptattam, mert nekem az kényelmesebb volt, mint fekve.
Este császároztak, a szobámban rögtön mellre is tették. Aztán elvitték pihenni(este 6kor született) , másnap reggel 6kor megkaptam kis kocsiban. Mûtét után foroghattam rögtön, sõt elvileg 1 óra múlva fel is kelhettem volna, de megvártam a reggelt.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor nem kell mozdulatlanul órákig feküdni mint eda-nál?

Mikor autóztatok legkorábban a babával, leszámítva a kórházból való hazamenetelt?

Vidéken szülök, de egy-két hetesen haza akarunk menni. Egy óra az út.

Legjobb válasz: Mi azért megvártuk azt a hat hetet.És utána mentünk már át mi is rendszeresen a rokonokhoz.Szintén 45perc-1 óra az út.Nem zavarta egyáltalán.

Mi azért megvártuk azt a hat hetet.És utána mentünk már át mi is rendszeresen a rokonokhoz.Szintén 45perc-1 óra az út.Nem zavarta egyáltalán.
Angliaban se csinalnak ebbol nagy ugyet, szerintem nyugodtan vihetitek. Autoztok, nem hidegben lesz, biztos ataludja majd. :)
Tudom Magyarországon azt ajánlják, hogy levegõre se vigyük a téli születésû babákat vagy 6 hétig, de itt Németben már másnap akár babakocsizni is lehet menni. Mi 2 hetesen autókáztunk, imádja, szépen alszik benne. Nyugodtan autózzatok!
Ti azért ezt ne próbáljátok ki:) )))
Anyósom védõnõ és mesélte, hogy egyik nap hazahozták a szülõk a gyereket, másnap már busszal elvitték a rokonokhoz:) A gyereknek semmi baja.:)
Egy hónapos volt mikor hosszabban autóztunk.Imádott autózni.
5 naposan, dokihoz kellett mennem, nem hagyhattam itthon.Rokonokhoz 3 hetesen.
4 hetes volt. Március 12.-én született, koraszülött volt 6 héttel hamarabb jött, de nagyon erõs és ahhoz képest nagy baba volt. 2400g-al született és 3500g volt 4 hetesen. Nekünk kb 45 perc volt az út. Nagyon jó meleg idõ volt. Szinte az egész napot végigaludta.
Rokonokhoz csak 2-3 hét után mentünk, aztán 7 hetesen 1000km t utaztunk haza a szüleimhez.....
Etz a Magyarországon 6 hétig ne vidd ki dolgot azért megcáfolnám! Nálunk pl a védõnéni úgy tanácsolta, hogy egy pár napig jól szellõztessûnk, aztán kb egy hét múlva lehet vinni.

Ha kb 2hete próbálkozunk a babával, és most kell majd betegnek lennem, akkor mikor mutatható ki legkorábban az eredmény?

Legjobb válasz: Hát szerintem várd meg mindenképp amíg késik.Bár nekem 2 nap késés után még nem mutatta ki a teszt...

Hát szerintem várd meg mindenképp amíg késik.Bár nekem 2 nap késés után még nem mutatta ki a teszt...
Fölösleges 2 héten át próbálkozni, bár sose lehet tudni... Elég egy hét, a kezdõ idõt jól választottad ki. Elõtte egy hétig szünet, a maradék 2 hétben meg azt csináltok, amit akartok, akkor valószínûleg nincs tétje. Amúgy meg a havi vérzésed nem betegség, hanem a tested egészséges mûködése. A tesztet meg nyugodtan ismételd meg egy hét múlva: akkor már biztos lesz az eredmény. Annak a pár napnak, amit esetleg nyernél, nem sok értelmét látom - fõleg úgy, hogy kimeredt szemmel bámulhatnád, hogy elég vastagok, sötétek-e a vonalak - aztán úgyis meg kellene ismételned, hogy biztos eredményt kapj.
az elmaradt menstruáció elsõ napján már mutathat +at a teszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!2 napja volt olyan érzésem, mintha "meg akarna jönni" nagyon kevés vérrel, azóta semmi.
akkor csinálj egy tesztet és ha +, akkor viszont lehet érdemes dokihoz menni, mert hormonzavarra utalhat a terhesség alatti barnázás vagy pici vér.gyógyszerrel könnyen orvosolható.
A kérdező hozzászólása: Egy kismama oldalon azt olvastam, hogy ez a beágyazódás jele is lehet, és csak azután számíthatunk +eredményre
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!A betegség szót gyakran használják, persze idézõjelben!

Legkorábban mikor fürödhetek a babámmal a nagy kádban?

Annyira imád pancsizni 0 3hós lányom biztosan élvezné az ölemben:))

Legjobb válasz: Szerintem akkor tedd bele nagy kádba,ha már biztosan ül. Hogy te benne vagy,az már részletkérdés.

Szerintem akkor tedd bele nagy kádba, ha már biztosan ül. Hogy te benne vagy, az már részletkérdés.
4 hónaposan beleteheted már, babaúszásra is hordják már ilyen korban.
Én újszülött korától a nagy kádban fürdettem, biztonsági szivaccsal!Nem azért mert nem telt kis kádra, hanem hogy ne legyen neki szokatlan, ha váltani kell majd!Egyszer sem sírt fürdés közben!Most nyolc hónapos, és biztonsági karikában tök jól el van a fürdõkádban!
6 hetes volt a lányom, amikor elkezdtünk együtt fürödni. Mindketten élveztük, azóta is gyakran fürdünk együtt, már 21 hónapos.
mi 2 honaposan fürödtünk vele elöször.azota is de nem tul gyakran, mert az macerasabb
Kisfiam 6 hónapos volt, mikor az apukájával fürdött! Azóta is egyedül fürdik a nagykádban, nagyon élvezi!!! Mondjuk õ már biztosan ül, és mi azért váltottunk a nagykádra, mert feláll és féltem, h nehogy véletlenül kiessen a kiskádból!!!! *Sz*
A kérdező hozzászólása: jujj de szupi:) ), ki próbáljuk ma:) )
Vagy én, vagy apa fél éves korától együtt fürdünk a nagy kádban, háttal nekünk a hóna alatt fogtuk és úgy pancsolt - rúgta a vizet a lábával :)

Mikortól lehet az édesapa itthon a babával? Mikor mehet a legkorábban vissza a nő teljes munkaidőben dolgozni?

Legjobb válasz: Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.

Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.
Igen, a tgyás után, a szülést követõ 169. naptól kaphat apuka ellátást. Anyuka akár a szülés másnapján is visszamehet dolgozni, nem tilos, de a tgyásnak megfelelõ idõ letelte elõtt apuka nem kaphat gyedet.
Az apuka mehet GYED-re. (Ha jogosult rá)Nálunk is így alakult.

Legkorábban mikor kezdik a babák szopni az ujjukat?

Legjobb válasz: Ez változó,nekem 3 gyermekem van a lányom soha nem szopta az ujját a nagyobbik fiam születése után egy órával,már szopta,valószínûleg õ már az anyaméhben is szopizott, a kisebbik fiam 2 hónaposan jött rá,hogy kell.

Ez változó, nekem 3 gyermekem van a lányom soha nem szopta az ujját a nagyobbik fiam születése után egy órával, már szopta, valószínûleg õ már az anyaméhben is szopizott, a kisebbik fiam 2 hónaposan jött rá, hogy kell.
Nekem már a 4D-s ultrahangon lehetett látni, hogy a pocakban szopizza az ujját. Hát idekint is folytatja, ha éhes, ha nem, akkor is tömi a kezét a szájába :S Nem örülök neki, de nem kötözhetem le... :) Kb 4-5 hetesen kezdte az ujjszopást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!