Találatok a következő kifejezésre: Lefagyasszam vagy a (3 db)

süsd meg, kanállal kapard ki és fagyaszd le
Ahogy az elsõ mondja. Cukor nélkül süsd meg-úgy a legfinomabb, kapard ki, turmixold le, és úgy fagyaszd, felengedés után fogyaszhtató, keverheted bármihez.
Én a babámnak fõztem forró vízben, s utána fagyasztottam le turmixolva. Csak késõbb sütöttem.
Ahogy az elsõ válaszoló írta. Fõzve nincs olyan édes, úgy nem is ette meg a lányom csak sütve. 5 hónapos korától úgy kapta, imádta tavaly, kb. 10, 2-3 kilós tököt megsütöttem fagyasztottam februárig kitartott. Az idén már nem eszi meg:S

Lefagyasszam vagy ne a babának a főzeléket?

Amíg nem fagyasztottam le a babának a f?zeléket mindenki azt mondta fagyasszam,mert az ugyan olyan jó mint frissen.Amióta elteszem azt hallom nem jó fagyasztani,annál az üveges kaja is jobb

Legjobb válasz: Ez szerintem hülyeség.Én telipakoltam a fagyit barackkal,sárgadinnyével,mert november végén lesz fél éves a lányom,és akkor szeretném megkezdeni a hozzátáplálást,és olyankor ezek nem nevezhetõk idénygyümölcsnek.Majd jön még a szilva és sokan mások.

Ez szerintem hülyeség.Én telipakoltam a fagyit barackkal, sárgadinnyével, mert november végén lesz fél éves a lányom, és akkor szeretném megkezdeni a hozzátáplálást, és olyankor ezek nem nevezhetõk idénygyümölcsnek.Majd jön még a szilva és sokan mások.
A világon semmi baj a fagyasztással.
Ha megeszi szerintem nyugodtan.De azért a friiset Te is szívesebben eszed.
Ne haragudj, de kíváncsi vagyok, hogy miért fagyasztod le? Ha valamit nem evett meg v. sok lett azt teszed el?És megeszi felolvasztva? Bocsi, hogy kérdést írtam...
Én mindig nagyobb adagot szoktam fõzni, kiadagolom, kettõt megeszik, a többi megy a fagyóba, így csak be kell érte nyúlni, és mindig több féle van bent, hogy ne legyen uncsi. Nincs vele semmi baj.

Jó lecsoreceptet szeretnék téli elrakáshoz. Hallottam olyat, hogy valaki felkockázza a paprikát és külön a paradicsomot és lefagyassza. Télen csak előveszi és a hagymára dobja. Finom? Melyik a jobb? Elrakni üvegbe vagy fagyasztani frissen?

Legjobb válasz: HA lefagyasztja (és nem lefagyassza - helyesírás!!), az sokkal jobb, ízben is, meg a vitaminok is megmaradnak benne. A paprikát is, meg a paradicsomot is úgy kell elökészíteni, ahogy a lecsóhoz szoktad, és adagokban fagyasztani. Amikor el akarod készíteni, a forró hagymás zsiradékba kell a fagyos paprika-paradocsomot tenni és úgy sütni tovább, így olyan lesz, mint nyáron. Ha elötte kiolvasztod öket, akkor gusztustalan löttyedt valamit kapsz.

HA lefagyasztja (és nem lefagyassza - helyesírás!!), az sokkal jobb, ízben is, meg a vitaminok is megmaradnak benne. A paprikát is, meg a paradicsomot is úgy kell elökészíteni, ahogy a lecsóhoz szoktad, és adagokban fagyasztani. Amikor el akarod készíteni, a forró hagymás zsiradékba kell a fagyos paprika-paradocsomot tenni és úgy sütni tovább, így olyan lesz, mint nyáron. Ha elötte kiolvasztod öket, akkor gusztustalan löttyedt valamit kapsz.
vagy úgyis csinálhatod, hogy csinálsz hagymás lecsóalapot és kidunsztolod. Ez is megfelelõ lehet.
Én is lefagyasztom a karikára szelt zöldpaprikát is, és a felkockázott paradicsomot is. (Vöröshagymát mindig frissen pucolom, azt nem fagyasztok!) Nem szoktam összekavarni, külön-külön zacsiban fagyasztom, mikor mihez kell akár egyik, akár másik, akkor veszek ki belõlük. Ha éppen lecsót akarok, akkor az lesz belõlük. Szinte mindenféle zöldségfélét fagyasztok télire (konyhakészen rakom a zacsiba õket), és úgy, ahogy az 1-es írja, rögtön, forrásban levõ vízbe, levesbe, vagy felmelegített zsírba/olajba rakd bele még fagyott állapotban, ez esetben megmarad az eredeti íze, a roppanós állaga, és nem lesz lötye a zöldségféléd a kajában!
A magam részérõl inkább az üvegeset szeretem, mert: -a hûtõtárolás nem olcsó játék -egy idõ után (számomra) érezhetõ a "hûtõ íz" -egyszer kell az idõt rászánni, utána pár perc alatt tálalható. A hagymát teljesen készre sütöm, majd rámegy a paprika-paradicsom 2:1 arányban, és kb.a kész állapot 2/3-ánál üvegekbe rakom, lezárom, és szárazgõzbe kerül. Javaslom a hûtõtáskát erre a célra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!