Találatok a következő kifejezésre: Leesett a az ágyról. Az (35 db)

Akinek leesett valaha az ágyról a babája, mennyi idős volt és lett valami baja? Elvittétek orvoshoz?

Azt hittem hogy velem soha nem fog előfordulni... mert ugye az ilyesmi mindig mással történik. Kisfiam 1 hete kúszik éppenhogy, szóval még csak kezdő. Ott hagytam az ágyon hogy kirakhassam a mosógépből a ruhákat, az ágy szélén takaró falat csináltam hogy tutti ne boruljon le. Eddig ez működött, csak hogy most valószínüleg átmászott a takaró helyen és leesett az ágyról. Hasra. Az ajtóból még visszanéztem, láttam hogy engem néz és csukogatja a szemét (mert hogy alvás idő volt már), fél perc múlva nagy sírás... Azóta aludt egyet, játszott, evett, mosolyog nevetgél, de az orra fele, a hegye és alul tiszta vörös neki, gondolom azt üthette be... Rettenetesen félek, az orr nagyon érzékeny, agysérülést is okozhat ha az orr megütődik... Ha láthatóan nincs baja (jókedvű stb) akkor nincs miért aggódnom? Vagy vigyem el orvoshoz? 5 és fél hónapos Nagy baba, stramm kisfiú, de akkor is... Kérlek ne kövezzetek meg, amúgy is nagyon-nagyon rosszul érzem magam és míg a kisfiam csak 1 percig sírt én azóta is 5 percenként bőgök.

Legjobb válasz: Takaró hegyen... Elírtam... Mellesleg úgy esett le mitha valaki felvette volna és lepottyantotta volna a magasból mert a takaró falon egyáltalán nem látszott hogy átmásztak volna rajta és ráadásul teljesen ellenkezõ irányba volt a gyerek mint ahogy az ágyon hagytam, és mind ezt fél perc alatt csinálta...

A kérdező hozzászólása: Takaró hegyen... Elírtam... Mellesleg úgy esett le mitha valaki felvette volna és lepottyantotta volna a magasból mert a takaró falon egyáltalán nem látszott hogy átmásztak volna rajta és ráadásul teljesen ellenkezõ irányba volt a gyerek mint ahogy az ágyon hagytam, és mind ezt fél perc alatt csinálta...
Az én fiam 7 hónaposan esett le az ágyról.Délutáni szundiból ébredt, én csak a puffanásra, majd az azt követõ sírásra lettem figyelmes.Azonnal berohantam a szobába és ott találtam a földön, a hasán fekve.Felkaptam és kiszaladtam vele a nappaliba.Addigra már az apja is odajött.Én remegtem a rémülettõl és sírva mondtam a férjemnek, hogy nézze meg õ, hogy egyben van-e a gyerek, mert én szörnyet halok, ha meglátok egy lógó végtagot, vagy akármilyen szörnyû sérülést.Szerencsére nem történt semmi baja a kicsinek és pár perccel késõbb már nevetgélt, így nem mentünk orvoshoz, csak figyeltük a gyereket.Persze kutya baja nem lett, de nekem máig összeszorul a gyomrom, ha eszembejut az eset és azóta egy másodpercre sem hagyom egyedül az ágyon.Délután is kizárólag a saját ágyában alszik, mert onnan nem tud kiesni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen kedvesek vagytok, megnyugodtam kicsit. Én sem vagyok egy parázós anyuka, sõt elég lazán kezelek mindent (néha talán túl lazán is), viszont most annyira rámjött a lelkiismeret furdalás (mindamellett hogy a babát is féltem) mert sokat gondolkozom azon hogy jó ez az úgy hogy a baba mellett millió egy dolgot megcsinálok itthon, vajon eleget foglalkozom-e vele stb... És most is miért történt ez??? Mert olyan roh.dt fontos volt hogy kiteregessek mielött még elalszik. És mert úgy gondoltam hogy majd õ elalszik egyedül is, nem kellek én oda. Figyelni fogom, remélem nem lesz baj, csak ez a piros orr ijesztett még meg nagyon. Szegényem, most olyan kis viccesen néz ki.
Ha nagyon aggódsz inkább vidd el dokihoz, ártani sosem árt.Inkább, mint baj legyen.Ha sír, nem hány és jókedvû, akkor elvileg nincsen baj.Lányom 11hós, de egy héten belül már 3x esett le háttal ás úgy, hogy pedig le tud mászni, de amilyen szeleburdi ugrálós, gondolom nem figyelt, félreült és háttal potty, feje kopp.Sírt egy darabig, majd abbahagyta és megy a dolgára mindig tovább.Kisebbként volt, hogy sarkon felmászott, majd túloldalon fejjel lassított felvételben leesett.De olyan is, hogy fel akart mászni, visszacsúszott, fenékre esett majd feldõlt.De állás közben félrekapaszkodva is borult már be a fal mellé.Ne aggódj szerintem, sokat fog még esni, nagyobbakat is.
Az én kislányom 8 hónaposan esett le az ágyról, fejjel elõre... A kórházban egybõl azt kérdezték, hogy felsírt e egybõl, elájult e, hányt e, aluszékonyabb e. A röntgent nem engedtem, így a kutacsán keresztül ultrahanggal megnézték, meg szemvizsgálatra kellett vinni. Így utólag már nem vinném el. Ilyenkor 72 órás kórházi megfigyelés a protokoll. Ha nincs semmi baja, láthatólag élénk, nem bágyadt, akkor nincs gond! A kórházban a fõorvosnõ azt mondta nekünk, hogy minden gyerek esik egyszer, ne parázzak rá. Én is bõgtem egész nap. És azóta sosem hagyom egyedül sehol. Nyugodj meg, majdnem mindenkivel elõfordul!! Ne sírj, inkább hancúrozzatok egyet:D
A férjemet 2 napos (!!) korában rántotta le a nõvére a másfél méter magas asztalról. Most már 40 és jól van.
Nálunk háromszor fordult elõ ilyen, az elsõnél fél éves volt, még csak fordulni tudott, fogalmam sincs hogy sikerült neki egy pillanat alatt átgurulni az ágyon. Én is nagyon megijedtem, de mivel semmi tünetet nem észleltem nem vittem orvoshoz, csak felhívtam. Azt mondta, hogy ha a tekintete tiszta, látható elváltozás, seb nincs rajta, nem aluszékony, figyelmes, nem sápadt, akkor nincs baj. Az orvos tanácsára 72 óráig figyeltem nem jelentkezik-e valami tünet, aztán megnyugodtam. A következõ két esés éjszaka történt, ekkor már "rutinosan kezeltem a dolgot. Sajnos nem lehet minden balesetet megelõzni :(
Az én kisfiam 4 és fél hónaposan fordult le az ágyról (elsõ átfordulása volt) és szintén arcra esett de nem lett semmi baja. Aztán rá 1 hétre a pelenkázóról esett bele a kiságyba amíg én lehajoltam egy pelusért, akkor sem lett baj szerencsére. Ha megváltozik (pl sírósabb vagy aluszékonyabb) a viselkedése akkor érdemes elvinni dokihoz de egyébként szerintem nem kell aggódod. Ha 1 napig nincs semmi változás akkor pedig teljesen megnyugodhatsz! :)
Nyugi! Lányom etetõszékbõl essett ki, másfél éves volt. :) Sírt egyet, aztán rohangált. És sajna az ágyról is leesett, bár az is 1 éves kor fölött volt. Nem vittem el orvoshoz. Figyeltem, lázasodik-e, hány-e, ilyesmi, de rohangált, vidámkodott. Ne sírj! Ha nagyon aggódsz, akkor vidd el orvoshoz. De a leírtak alapján nem indokolt!No de én annyira nem vagyok para-mami. Ez alkat kérdés. Valaki már rohanna.
Szerintem nincs olyan baba akivel 1 éves kora elõtt ne történne hasonló baleset. Ha jókedvû és semmi jele gondnak akkor nincs is. Nyugi! Ennél sokkal nagyobbakat fog esni még. És az orr sem olyan érzékeny. Akkor van gond ha eltörik, de nálatok ilyen nincs. Sokkal rosszabb ha a halántékot, vagy a tarkóját üti be, de ott sem törvényszerû hogy nagyobb gond lesz. Ha esetleg hány, vígasztalhatatlanul sír, vagy aluszékony, vagy ha a szemébe világítasz nem reagál rá a pupillája, elveszti az eszméletét, akkor van gond. Egyéb esetben a kórházban sem csinálnak vele semmit, max megfigyelik. HA nagyon nyugtalan vagy, vagy bármi gyanúsat látsz, egy szemészeti vizsgálat kideríti van-e koponyaûri vérzés, de nálatok ez most kizárt.
"másfél méter magas asztalról" Érdekes, a férjedék óriások?

3, 5 hós kisfiam ma leesett az ágyról a parkettára, csak 2-3 percig sírt, evett utána rendesen, mosolygott, külsőleg nem látszik semmi nyoma, sérülés. Lehet valami komoly baja, be kell vinni ilyenkor az ügyeletre? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam most 7,5 hónapos! Elõször leesett a francia ágyról. Utána kifejelt a fotelból, szó szerint, utána pedig fejjel lejött egy ágyról,semmi baja az ég egy adta világon. Én nem voltam vele sehol, az elõzõ gyerkõcömmel mindég rohantunk az ügyeletre ha ilyen "baleset" történt, ott megnyugtattak ha nem folyik a kicsi fülébõl semmi, nem hány, nem hasadt ki a feje,jó kedélyû és eszik is rendesen, nincs semmi gond. Ezért mostmár a kisfiammal nem rohanok, szépen figyelgetem. Szerintem te is tedd ezt, aztán ha furán viselkedik, nem úgy mint máskor akkor vidd el az orvoshoz! :) Remélem segítettem! Nyugi, nem lesz semmi baj! "Kicsi a bors, de erõs!" :))

Szia! Az én kisfiam most 7, 5 hónapos! Elõször leesett a francia ágyról. Utána kifejelt a fotelból, szó szerint, utána pedig fejjel lejött egy ágyról, semmi baja az ég egy adta világon. Én nem voltam vele sehol, az elõzõ gyerkõcömmel mindég rohantunk az ügyeletre ha ilyen "baleset" történt, ott megnyugtattak ha nem folyik a kicsi fülébõl semmi, nem hány, nem hasadt ki a feje, jó kedélyû és eszik is rendesen, nincs semmi gond. Ezért mostmár a kisfiammal nem rohanok, szépen figyelgetem. Szerintem te is tedd ezt, aztán ha furán viselkedik, nem úgy mint máskor akkor vidd el az orvoshoz! :) Remélem segítettem! Nyugi, nem lesz semmi baj! "Kicsi a bors, de erõs!" :) )
Az elõzõ válaszolóval teljesen egyetértek. Csak akkor vidd be, ha enélkül Te nem leszel nyugodt. Az ügyeletre vitel és a várakozás csak jobban megvisel mindkettõtöket.
http://gyermekunk.hu/Balasetek.htm Az én 4.5 hónapos lányom is szó szerint lemászott az ágyról csak a puffanást hallottam és utána sírást. Szerencsére nem lett komolyabb baja, én sem vittem orvoshoz, de 4 napig figyeltem. Ha hányni kezdene, vagy a kutacsa kidomborodna, vér folyna a fülébõl, nagyon nyugtalan lenne és fájdalmasan sírna akkor vidd el. De ezt neked kell eldönteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató választ, remélem nem lesz gond, most úgy tûnik hogy minden a régi vele.

Leesett a 7 hónapos babám az ágyról? Nálatok is volt már ilyen?

Kb. 50 cm magasról esett a hasára egy sz?nyegre. Nagyon sírt pár percig, a végén már hüppögve. Megijedhetett. Azóta nincs baja, mosolygott, forgott és kúszott már azóta.

Legjobb válasz: Beírtam a keresõbe, hogy "leesett az ágyról". Nagyon sok ilyen kérdés van, már sajnálom, hogy én is kitettem, bocsi! Remélem, nem lesz baj. Most alszik, de egész nap figyelni fogom.

A kérdező hozzászólása: Beírtam a keresõbe, hogy "leesett az ágyról". Nagyon sok ilyen kérdés van, már sajnálom, hogy én is kitettem, bocsi! Remélem, nem lesz baj. Most alszik, de egész nap figyelni fogom.
Naná, hogy volt ilyen! Ne aggódj, nagyon sokunkkal elõfordult már. Nálunk háromszor esett le eddig, egyszer az én hibámból, egyszer, amíg anyósom vigyázott rá kb. két percig, és egyszer apának sikerült elbambulnia... :-) Biztos semmi baja nem lesz, ki van ez "gyárilag" találva! :-))))
Az enyém is leesett amikor 4 hónapos volt és nagyon megijedtem. Rögtön hívtam a védõnõt, azt mondta figyeljem nem-e hány, és hogy nem alszik-e túl sokat, mert akkor lehet hogy agyrázkódása van. De nem volt semmi.

A kisfiam leesett az agyrol, nagyon sirt megvigasztaltam, es most probal vissza aludni, mire kell most figyelnem?

mikor menjunk az ugyeletre?

Legjobb válasz: Nekem is leesett ket napja a babam az agyrol es nagyon sirt jol odavagta a buksijat es a hatat.utanna ne mert a hatara fekudni es a buksijat letenni.hat utanna meg ket napig eleg nyugos volt de rendesen evett ivott es aludt,es jatszott mint azelott.nagyon aggodom vajon nem lessz baja vagy nem lett baja.en tapogatom maszirozom ott ahol beverte magat de nem jelez hogy fajna neki,8 hos a kislanyom jovo heten. ha tud valaki segitsen. es remelem a krdezo babajanak nem lett semmi baja!!!!!

Nekem is leesett ket napja a babam az agyrol es nagyon sirt jol odavagta a buksijat es a hatat.utanna ne mert a hatara fekudni es a buksijat letenni.hat utanna meg ket napig eleg nyugos volt de rendesen evett ivott es aludt, es jatszott mint azelott.nagyon aggodom vajon nem lessz baja vagy nem lett baja.en tapogatom maszirozom ott ahol beverte magat de nem jelez hogy fajna neki, 8 hos a kislanyom jovo heten. ha tud valaki segitsen. es remelem a krdezo babajanak nem lett semmi baja!!!!!
szia. a mienk is leesett az ágyról. sírt aztán megnyugodott. no problem!
Azonnal. Szerintem az a legmegnyugtatóbb ha a röntgen felvételen látszódik, hogy nem történt semmi. Ez szerintem a minimum.
Megnyugodott azóta, aludt rendesen, nem sír, nem hány? Napközben nem aluszékony? FIgyelgesd, ha bármi szokatlant észlelsz egybõl, de azért az tud a megnyugtatóbb lenni, ha elmentek megnézetni.De valóban szerencsére a legtöbb esetben nem lesz baj, de biztos ami biztos.Mennyi idõs?
Szerintem nem kell vele sehova rohanni. reggel figyeld, van-e étvágya, nem sír-e túl sokat, mert akkor valószínûleg megüötte magát valahol és fáj neki. mindenét ugyanúgy mozgatja-e, nem alszik-e meglepõen sokat, ilyenekre figyelj. ha gyanús, akkor vidd be dokihoz. Az jó, ha sírt esés után, az az ijedtségtõl van. viszont ha visszaaludt éjjel, akkor valószínûleg nem ütötte meg magát annyira, mert abbahagyta a sírást. Ne aggódj, szinte minden baba esik az ágyról néhányat:-)
A kérdező hozzászólása: koszonom mindenkinek a valaszokat!!mikor vissza aludt este nagyon nyugtalan voltam, es addig csokolgattam mig felebredt, jatszot, nevelgelt.ma reggel is normalisan ebredt nem tapasztalok semmi kulonoset, az etvagya a megszokott nemjo!!remelem ezutan is minden rendben marad.9hos

Leesett a kisfiam az ágyról, lehet baja?

4 éves a fiam és ma alvás közbe leesett az ágyról.Csak a nagy puffanást hallottuk.Beszaladtunk de akkor már az ágyon feküdt,és szipogott szegénykém sírdogált nagyon csendben.Kérdeztem tőle,hogy leestél az ágyról..ő bólogatott.Kérdeztem,hol ütötted meg.És rámutatott a csípőjére meg a popsijára.Kérdeztem,hogy a fejét beütötte-e és azt mondta,hogy nem.Nem tudom nagyon aggódom.Felkapcsoltam a lámpát és megnéztem,hogy nem e vérzik valahol valamije,de semmi teljesen rendben van.Hadjam aludni vagy azért néha ébresszem fel,hogy nem e fáj valamije?Alszik szépen most is.Én viszont annyira aggódom,hogy nem merek elaludni.

Legjobb válasz: Ilyen sajna elõfordul, én is gurultam le az ágyról, a gyerkõceim is... Nem lesz semmi baja.

Ilyen sajna elõfordul, én is gurultam le az ágyról, a gyerkõceim is... Nem lesz semmi baja.
Figyelgess be hozza ejszaka, ha ugy sem tudsz aludni. De ne ebreszd fel! Nyugi sztem sem lesz baja. De ha felebred es panaszkodik, hogy faj vmije akkor mielobb doki. De sztem nem fog ra sor kerulni nyugi.
Nem csecsemõ már nem lesz semmi baja.
Gondolom nem 2 méterrõl az emeletes ágyról esett le. :) Biztos mostanra kitisztult a fejed, és rájöttél, hogy ennél nagyobbakat esett már rengetegszer. Motorozás közben, a játszón, stb. Meg úgy látszik ma ilyen leesõs nap van, ma a lányom is leesett, õ beütötte a fejét. Én nem aggódtam, 30 centi magas az ágya.
Semmi baja nem lesz. Ezerszer nagyobbakat esnek a gyerekek játék közben.
"nagy puffanás" xd
Nálunk a két és fél éves lány esett le a nagyágyról alvás közben a párnával együtt. Utána csak annyit mondott, hogy meg van a dudus :) és aludt tovább a földön. Úgy kellett feltenni a férjemnek.
Nem lesz semmi baja, bár alvás közben a gyerekek nem esnek hanem zuhannak, én megértem, hogy aggódsz!! Majd írd meg fájlalta-e még reggel.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére nem lett semmi baja.Reggel nem is emlékezett rá. Pici korába kb 2 évesen õ is legurult többször a kiságyáról ami kb 20 centi volt , és az ágy elé még oda volt téve egy matrac és õ is a matracon aludt tovább.

Leesett az ágyról a fiam. Teljesen megrémültem. Történt már mással is ilyen?

Lehet megvetni, hanyag anyának tartani. De megtörtént. Remegett kezem, lában 10 percig utána. Fél éves picim azonnal felsírt, hamar meg is nyugodott, remélem nincs baj. A feje koppant. Ha beviszem az ügyeletre ott megröntgenezik a fejét, más nem történik tudom.

Legjobb válasz: Nekem 3 gyerekem van, mindegyik egyszer leesett... Nem kell vinned sehová, figyeld, hogy nem lett-e aluszékonyabb.

Nekem 3 gyerekem van, mindegyik egyszer leesett... Nem kell vinned sehová, figyeld, hogy nem lett-e aluszékonyabb.
Nem vagy hanyag Anya! Nálunk is volt ilyen, figyeld a babát, ha hányna vagy sokat sírna csak akkor lehet baj. Az enyém már két éves és egy örökmozgó. Lesz még ilyen ne aggódj!
nem, nálam itthon nem, viszont vendégségben már igen.7 hónapos volt, a sógornõm vigyázott rá, és fél mp-ig nem nézett oda és le esett, ráadásul arccal.picit vérzett a szája, de 1 perc alatt megnyugodott, viszont amint haza értünk elkezdtük neki megtanítani, hogyan kell le mászni, 1 hét múlva már simán le mászott az ágyról.elhiszem, hogy rosszul esett, de ezért ne kövezd meg magad, sajnos elõfordul mindenkivel.
Szia! Az én kincsem is 5 hónapos volt amikor végigpörgött az ágyon ( elõtte még sose csinált ilyet ) és leesett, apuka ugyanis otthagyta egy pillanatra. Mindegy, szóval, fél perc múlva már nevetgélt, kutya baja nem volt, csak nekünk. :-) Felhívtam a védõnõt, hogy mi a teendõ ilyenkor, azt mondta vigyük be a kórházba. ( Persze õ nem mondhat mást ) Szóval bevittük. Elég furán néztek ránk, hogy ilyen kis bajjal bementünk, szinte már hülyének éreztem magam. Szóval elmondta a doki, hogy mivel már bevittük, neki kötelezõ felvennie, elkezdte sorolni milyen vizsgálatok várnak rá, hát én már a felénél rosszul lettem.( Koponya CT meg Uh, vér, vizelet...)+ egy hét megfigyelés Mondtam, muszáj ezt, hisz láthatóan semmi baja ?! Úgyhogy aztán megállapodtunk abban, hogy megröntgenezik és majd látjuk. Persze a felvétel nem lett jó, mert a gyerek mozgott. Aztán a doki aláíratott egy papírt, hogy saját felelõsségre hazavisszük, és a végén kioktatott, hogy legközelebb akkor jöjjünk, ha elájul, hány stb... szóval ennyi. A röntgenes csávó is kérdezte hogy elsõ baba? :-)))...És elkezdte, hogy Ó, hányszor le fog még esni, meg a fejét veri a betonba az utcán stb... Hát ez az én sztorim.
Igen, én is ezért javasoltam, hogy enm kell orvos. Mert akkor õ már köteles tetõtõl talpig kivizsgálni és megfigyelésre benntartani. Az ügyelet telefonon se fog mást mondani. Le kell védjék magukat, én megértem. Figyeld a fentieket és ha probléma van, akkor menj csak.
Nekem tegnap esett le az ágyról a 7 hós lányom. Utána Üvöltött, mint a sakál, és 1 pillanatig nem vett levegõt, de ez már többször elõfordult vele. Akkor is, ha nem esett le. Nem sokkal késõbb már kacagott. Szépen aludt, mint máskor. NEM VAGY ROSSZ ANYA! velem kb. 3x fordult eddig elõ. 20-25 cm az ágy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat. Hát azt sejtettem, hogy másnál is elõfordul, de hogy ennyi mindenkinél... :-)
Ird csak be a keresõbe, hogy "leesett az ágyról", meg fogsz lepõdni, hogy milyen sok babával megtörténik :)
Az enyém mostanában tanult meg fel- és lemászni az ágyról, de még nem mindig sikerül neki, így sokszor végzõdik koppanással :( 14 hónapos.
Az en kislanyom 1 eves, es nem is egyszer esett le az agyrol. 5 hos volt mikor magara hagytam egy pillanatra mert aludt. Fejjel esett le az agyrol, egy oran keresztul kapkodta a levegot(en is nagyon meg voltam remulve), meg piros is volt a kicsi arca, de szerencsere nem lett semmi baja. Azota mar tobbszor is esett. A tegnap is felmaszott az agyra es legurult( pedig mer le tud szalni), hatalmasat szolt a feje, mivel pont hanyatt esett, nagyon megijedtem, o meg csak nem is sirt. Ne aggodj meg biztos lesznek ilyen kisebb balesetek, a babak meg igy vannak kialakitva(na persze az nem azt jelenti, hogy nem kell vigyazni rajuk, csak elofordulnak balesetek mindenkinel), mivel egy kesz orokmozgok, es nem tudnak egy helyben ulni:) Udv.
Szia másik 82%-os. Nem csak a százalékunk, de a véleményünk is megegyezik. Már megint. :-)
Az enyém már 2x leesett. Egyszer 6, 5 hósan és egyszer a napokban 11 hónaposan.
szia! Ne izgulj.Az enyém is ha úgy vesszük leesett arccal.Bár én elkaptam a lábát. Az ijedtségen kivül semmi baja nem lett. Sírt egy percig aztán megnyugodott. Most meg már úgy alszik mint egy bunda. Szerencsére nem vérzett a szája sem. Ilyenkor általában mi anyák jobban megijedünk. Nekem is remegett kezem-lábam.

Babám leesett az ágyról! Nem kaphat maradandó sérülést, hogy beütötte a fejét?

38 cm-es ágyról gurult le,az oldalára esett,a kis feje megütödött! Parkettán szönyeg van,de igy is koppant. Rögtön sirt,majd az ölemben megnyugodott. Nem látok semmi sérülést rajta,de nem kaphatott agyrázkódást,vagy maradandó sérülést? Még sose esett le sehonnan,1 pillanatra nem néztem rá! 10 hós lesz 2 nap múlva.

Legjobb válasz: Nyugodj meg, nem lesz semmi baja! Nálunk is elõfordult, szerintem szinte minden gyerek lemászik legalább egyszer ennyi idõsen az ágyról! Figyelgesd, ha rendesen eszik, nem hány, és jókedvû, nem látsz semmi változást a viselkedésében - bágyadtság, vagy ájulás, vagy bármi ilyesmit, akkor nem lesz semmi baj. Ha gyorsan megvigasztalódott az is már annak a jele, hogy nem baja nem lehet. Nyugodj meg, tudom ilyen iszonyú érzés ez! Én annak idején a gyerekkel bõgtem, aztán meg egész nap remegtem az idegességtõl, hogy miért kellett egy pillanatra is elfordulnom tõle, mikor tudtam, hogy milyen ficánka... Nem lesz baj, meglátod!

Nyugodj meg, nem lesz semmi baja! Nálunk is elõfordult, szerintem szinte minden gyerek lemászik legalább egyszer ennyi idõsen az ágyról! Figyelgesd, ha rendesen eszik, nem hány, és jókedvû, nem látsz semmi változást a viselkedésében - bágyadtság, vagy ájulás, vagy bármi ilyesmit, akkor nem lesz semmi baj. Ha gyorsan megvigasztalódott az is már annak a jele, hogy nem baja nem lehet. Nyugodj meg, tudom ilyen iszonyú érzés ez! Én annak idején a gyerekkel bõgtem, aztán meg egész nap remegtem az idegességtõl, hogy miért kellett egy pillanatra is elfordulnom tõle, mikor tudtam, hogy milyen ficánka... Nem lesz baj, meglátod!
"nagy baja", nem pedig "nem baja" :-D Gyors akartam lenni... :-)
Minden gyerek leesik. A világon semmi baja nem lett. El nem tudjuk képzelni mit kibír egy gyerek fej.Nyugodj meg, de ha nem tudsz, akkor hívd fel a dokidat majd õ megnyugtat. Tuti nincs baja.
ha nem hány, nem sir sokaig, nem lesz ettol aluszekony, stb, semmi baj _minden_ baba leesik (99%) az enyem is, mind a ketszer ott voltunk mellette :(

A kis babám 8 honapos tegnap leesett az ágyról. Nagyon aggódom, hogy mi lesz tovább. Még eddig nemnagyon vettem észre semmit rajta vagy még is milyen változást figyeljek a viselkedésén a hányáson kivül?

És pont hátul ütötte be a fejét.Nagyon félek.

Legjobb válasz: Ne, félj legtöbb gyerek egyszer le esik az ágyról mégse lesz semmi bajuk. De azért legközelebb vigyázz. Még elég sokszor elfog esni mikor tanul járni és akkor is hátul üti be a fejét.Elég szívósak a gyerekek,a mi szerencsénkre.

Ne, félj legtöbb gyerek egyszer le esik az ágyról mégse lesz semmi bajuk. De azért legközelebb vigyázz. Még elég sokszor elfog esni mikor tanul járni és akkor is hátul üti be a fejét.Elég szívósak a gyerekek, a mi szerencsénkre.
Esetleg egyensulyzavar, aluszékonyság, furcsább viselkedés, nyûgösség vagy erõs, sokáig tartó sirás.de ha eddig nem produkált semmi furát, ne aggódj! Azért tarts ma szemmel a kis kamikaze- pilótát:) )

Leesett a babám az ágyról! Most honnan fogom tudni, hogy aluszékony-e, ha most mindenképpen aludna?

Legjobb válasz: Azt kell figyelned, hogy az esés után rögtön felsírt e, ebbõl tudod a legkönnyebben megállapítani, ha esetleg agyrázkódása lenne. Az aluszékonyságot igazán nappal tudod megfigyelni, mert kb tudod hogy mennyit alszik a babád napközben, ha ennél feltünõen többet alszik és ez párosul azzal hogy nem sírt az esés után akkor érdemes orvoshoz vinni. Az agyrázkódás harmadik tünete az, ha a baba hány. Remélem segítettem. Az én babám is leesett a kanapéról, õ rögtön üvöltött, semmi baja nem volt az ijedségen kívül.

Azt kell figyelned, hogy az esés után rögtön felsírt e, ebbõl tudod a legkönnyebben megállapítani, ha esetleg agyrázkódása lenne. Az aluszékonyságot igazán nappal tudod megfigyelni, mert kb tudod hogy mennyit alszik a babád napközben, ha ennél feltünõen többet alszik és ez párosul azzal hogy nem sírt az esés után akkor érdemes orvoshoz vinni. Az agyrázkódás harmadik tünete az, ha a baba hány. Remélem segítettem. Az én babám is leesett a kanapéról, õ rögtön üvöltött, semmi baja nem volt az ijedségen kívül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rögtön sírt szegénykém, de a cicin gyorsan megnyugodott! Most alszik, remélem nem lesz semmi baja!!!
Ami még szintén az agyrázkódás jele lehet, ha hányna. Ha észreveszel vmilyen változást rajta, akkor érdemes ügyeletre menni vele.
Szia. Ha felsírt a babád, akkor nincs gond. Legalábbis az orvosok ezt mondják.Hogy esett?

S. O. S! A 10 honapos kislanyom leesett az agyrol mire figyeljek?

Az elöbb leesett az agyrol a kislanyom,es beverte a fejet az üvegasztalnak a vaslababa.Nagyott durrant szegeny.Nem vesztette el az eszmeletet,sokaig sirt es most alszik.Mire kell ilyenkor nagyon figyelni?

Legjobb válasz: eszméletvesztéás hányás ne legyen.kisfiam is ma esett le pont,ö 1éves mulott 7végén.:(

eszméletvesztéás hányás ne legyen.kisfiam is ma esett le pont, ö 1éves mulott 7végén.:(
Engem most lehet, hogy lepontoz a sok megértõ anyuka, de azt írod már többször is leesett a 10 hónapos kislányod. Szóval szerintem akkor azért csak tenni kéne valamilyen biztonsági intézkedéseket, hogy ez többet ne forduljon elõ. Ok, hogy most épp nem lett semmi baja ha szerencséje van, de azért jobban oda kellene figyelned, ha rendszeresen leesik! Egyébként én is rögtön elvinném, biztos ami biztos. Mit csinálsz, ha éjszaka közepén kezd el hányni, meg bevérezni az orra, akkor hova rohansz vele? Szerintem az sem "kifogás", hogy nem ismered a nyelvet, ha ilyen történik, akkor én kézzel-lábbal elmutogatom, hogy mi történt! Remélem semmi komoly baja nem történk a babádnak! Vigyázz rá egy kicsit jobban!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudnam elvinni a korhazba, mert hiaba vinnem el nem tudnam elmondani mi törtent az itteni nyelvet abszolut nem beszelem.Szepen alszik most a kislany, egesz ejjel figyelni fogom.
Ne halgass arra, aki azonnal kórházba vitetné. Az elõzõek jól írták.
Igaz, hogy nekem nincs még gyerekem, de amikor a fél éves unokahúgom leesett a pelenkázóról, akkor egybõl kocsiba pattantunk és irány az ügyelet (pont a nõvéreméknél voltam). Az ügyelet azonnal beutalta a kórházba megfigyelésre és kivizsgálásra. Szerencsére nem lett semmi baja, de több napig bent tartották megfigyelésre. Nem akarlak megijeszteni, de Neked is ezt javaslom. Inkább menjetek feleslegesen, mint hogy egész éjjel azon aggódj, hogy lett-e/lesz-e valami baja a babának.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek kicsit megnyugodtam.Parszor mar leesett az agyrol de ekkorat meg nem koppant.El is tüntetem inenn ezt az asztalt.Raadasul en is mellette voltam es ugy esett le.Igen sirt kb 5 percet aztan azonnal elaludt.Hanyni nem hanyt.
Ha azonnal sírt, de sikerült megnyugtatni, nem valószínû, hogy bármi baja lett. Mikor megnyugodott nem láttad furcsának a szemét?K Nem szédelgett? Nem hányt? Nem volt nagyon sápadt? ha nem, akkor az ijedtségen kívül és a közvetlen fájdalmon kívül nem hinném, hogy bármi baja lenne :) Egyébként ne okold magad, a legtöbb kisgyerekkel megtörténik ilyen baleset, meg még fog eleget koppanni, ha megtanul felállni, elkezd járni. A kutacsuk ebben a korban még rezgéscsillapítóként védi az agyat a komolyabb agyrázkódástól, nyugi!
nagyon figyelj oda mennyit alszik meg, hogy hány -e.meg, hogy nem -e vérzik e az orra.nekem mindig ezt mondja a védõnõ.
Par napig lesz egy pup a fejen, ne nagyon fesulgesd vagy simogasd. Amugy ha utanna maganal volt, nem szedelgett es nem hanyt akkor nincs semmi gond, ne aggodj.
már nem fog vérezni az orra, az koponyaalapi törés esetén vérzik, de rögtön. ha ma vérzik, az már nem az eséstõl van! agyrázkódás tünetei: hányás, fejfájás, gyereknél furcsa, magas hangú szûnni nem akaró sírás, szédülés, dülöngélés, kettõslátás (pl. mellényúl dolgoknak). az én lányomat is benntartották, tök fölöslegesen egyébként, 2 nap alatt összesen 5 alkalommal nézett ránk a nõvér, amikor kaját hozott, és 2x vizitnél a doki, aki meghúzkodta a végtagjait. pedig fejre esett az enyém is... úgy kellett kikönyörögnöm egy koponya-röntgent, legalább azt tudjuk, hogy nem repedt meg a kis kobakja. na errõl ennyit. ha furcsán viselkedik, vidd el, és legfeljebb lerajzolod, elmutogatod, hogy mi történt, meg fogják érteni!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!