Találatok a következő kifejezésre: Le van egy kis darab elöl (2 db)

Le van törve egy kis darab elöl a fogamból. Mit tegyek?

Ha pótlást raknak rá,az hány évig fog tartani? Tartós lesz? mi lesz ha letörik az is? És ha lenyelem? Lehet h hülyeség a kérdés,de engem izgat..

Legjobb válasz: Szerintem egész tartós, meg nem is látszik szinte a korrekció. Ha a fogorvost megkérdezed, õ el fogja mondani, hogy milyen idõközönként ajánlott kicserélni. Ugyanúgy kieshet a rendes tömés is, véletlenül azt is le lehet nyelni, de nem hiszem, hogy nag baj lenne belõle. Ha zavar, hogy le van törve, akkor érdemes megcsináltatni, jobb lesz utána neked is.

Szerintem egész tartós, meg nem is látszik szinte a korrekció. Ha a fogorvost megkérdezed, õ el fogja mondani, hogy milyen idõközönként ajánlott kicserélni. Ugyanúgy kieshet a rendes tömés is, véletlenül azt is le lehet nyelni, de nem hiszem, hogy nag baj lenne belõle. Ha zavar, hogy le van törve, akkor érdemes megcsináltatni, jobb lesz utána neked is.
Noverem gyerekkoraban beverte a szajat a csuzdaba es letort az elso foganak a negyede... Aztan nemreg elment egy jo fogorvoshoz, aki remek munkat vegzett. Nem latszik az, hogy korrigalva van, illetve tartos is. Este nem hiszem, hogy leesne.. meg szerintem amugy sem. :D De ha igen eszreveszed. Ujat meg fel lehet rakatni. O.tarsamnak is megcsinaltak, de neki besarult, levettek, kapott egy ujat. Ennyi. ;)
A kérdező hozzászólása: nagyon bölcs vagy...
verd ki a fogad.és nem kell potolni, ez a legjobb, ingyen van...kényelmes is..nincs letörött fog
Sziasztok! A fog letörése elég kellemetlen tud lenni, föleg ha valakinek tökéletes (volt) a fogsora. Én is elszenvedtem egy gyanútaln banánevés (!) közben, mikor is éreztem, hogy letörött. Annyira kétségbe estem, hogy rögtön rohantam a fogorovoshoz megcsináltatni. A végeredmény tetszik, viszont hogy a tömés tartson, le kellett belöle faragni (nagyobb darabot, mint a törés maga). Mindenki döntse el, megéri-e neki ez az áldozat. Nekem eddig nincs problémám vele! Azóta pedig óvatosabban eszem a banánt!
Nekem is le van törve egy kis darab egy elülsõ fogamból, de tényleg kicsi. Már 10 éves korom óta. Most 21 vagyok, és már annyira megszoktam, hogy el sem tudnám képzelni, hogy pótlást rakassak oda. Persze ezt azért lehetett, mert nem lóg ki ideg, meg semmi és nem is érzékeny se hidegre, se melegre. A pasik szerint szexi :) Én nem csináltatnám meg már. De ha neked érzékeny ott ahol letört, akkor kell pótlás.
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, hogy sokáig tart a pótlás...:) Akkor asszem belevágok. Egyébként mennyibe kerül kb.? Magánorvosnál és nem magánnál?
Megint én vagyok az elõbbi hozzászóló.Csak még annyit elfelejtettem mondani, hogy már több mint 2 éve van meg a fogpótlásom és még mindig bátran harapok almába. :) Szerintem keress egy másik fogorvost.A fogpótlás még sokáig megmarad.
Nekem nagy darab tört le egyszer elõl a fogamból, amikor volt egy közlekedési balesetem.Mindenhol ömlött rólam a vér, de én a fogam miatt voltam kiakadva.Ugyhogy azonnal elmentem a fogászatra.Kaptam idõpontott a fogpótlásra.1 nap alatt megcsinálták.És meg se látszik, hogy valaha el volt törve a fogam.Persze a pótlás nem volt valami olcsó.Jó párezer forintomba került.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen minden választ, hasznosak voltak! :) Az utolsó hozzászólótól kérdezném, hogy a nõvéred fogorvosának elérhetõségét meg tudnád adni? Mert én voltam már egy fogorvosnál ezzel a problémával, de azzal riogatott hogy max egy évig tart, aztán leesik...:( Szóval ezek szerint vannak ügyesebb dokik is!
Ha a doki jól dolgozik, évtizedekig megmarad. Vagyis atrtósnak mondanám. Ha az is letörik és lenyeled, akkor sincs baj. 1-2 nap alatt természetes úton távozik.
nekem is le van törve elöl a fogamból egy kis darab, kb egy éve. egy félév alatt 2 tömésem volt, de egy hónap után kiestek (az orvos azt mondta túl kicsi a hely, nem tudja megtartani azt a kevés tömést). szerintem ne tegyél, nem éri meg.. ha meg lenyeled, nem lesz semmi én már megszoktam, de vigyázz rá, nehogy még több törtjön le :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!