Találatok a következő kifejezésre: Le van egy kis darab (7 db)

Le van törve egy kis darab elöl a fogamból. Mit tegyek?

Ha pótlást raknak rá,az hány évig fog tartani? Tartós lesz? mi lesz ha letörik az is? És ha lenyelem? Lehet h hülyeség a kérdés,de engem izgat..

Legjobb válasz: Szerintem egész tartós, meg nem is látszik szinte a korrekció. Ha a fogorvost megkérdezed, õ el fogja mondani, hogy milyen idõközönként ajánlott kicserélni. Ugyanúgy kieshet a rendes tömés is, véletlenül azt is le lehet nyelni, de nem hiszem, hogy nag baj lenne belõle. Ha zavar, hogy le van törve, akkor érdemes megcsináltatni, jobb lesz utána neked is.

Szerintem egész tartós, meg nem is látszik szinte a korrekció. Ha a fogorvost megkérdezed, õ el fogja mondani, hogy milyen idõközönként ajánlott kicserélni. Ugyanúgy kieshet a rendes tömés is, véletlenül azt is le lehet nyelni, de nem hiszem, hogy nag baj lenne belõle. Ha zavar, hogy le van törve, akkor érdemes megcsináltatni, jobb lesz utána neked is.
Noverem gyerekkoraban beverte a szajat a csuzdaba es letort az elso foganak a negyede... Aztan nemreg elment egy jo fogorvoshoz, aki remek munkat vegzett. Nem latszik az, hogy korrigalva van, illetve tartos is. Este nem hiszem, hogy leesne.. meg szerintem amugy sem. :D De ha igen eszreveszed. Ujat meg fel lehet rakatni. O.tarsamnak is megcsinaltak, de neki besarult, levettek, kapott egy ujat. Ennyi. ;)
A kérdező hozzászólása: nagyon bölcs vagy...
verd ki a fogad.és nem kell potolni, ez a legjobb, ingyen van...kényelmes is..nincs letörött fog
Sziasztok! A fog letörése elég kellemetlen tud lenni, föleg ha valakinek tökéletes (volt) a fogsora. Én is elszenvedtem egy gyanútaln banánevés (!) közben, mikor is éreztem, hogy letörött. Annyira kétségbe estem, hogy rögtön rohantam a fogorovoshoz megcsináltatni. A végeredmény tetszik, viszont hogy a tömés tartson, le kellett belöle faragni (nagyobb darabot, mint a törés maga). Mindenki döntse el, megéri-e neki ez az áldozat. Nekem eddig nincs problémám vele! Azóta pedig óvatosabban eszem a banánt!
Nekem is le van törve egy kis darab egy elülsõ fogamból, de tényleg kicsi. Már 10 éves korom óta. Most 21 vagyok, és már annyira megszoktam, hogy el sem tudnám képzelni, hogy pótlást rakassak oda. Persze ezt azért lehetett, mert nem lóg ki ideg, meg semmi és nem is érzékeny se hidegre, se melegre. A pasik szerint szexi :) Én nem csináltatnám meg már. De ha neked érzékeny ott ahol letört, akkor kell pótlás.
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, hogy sokáig tart a pótlás...:) Akkor asszem belevágok. Egyébként mennyibe kerül kb.? Magánorvosnál és nem magánnál?
Megint én vagyok az elõbbi hozzászóló.Csak még annyit elfelejtettem mondani, hogy már több mint 2 éve van meg a fogpótlásom és még mindig bátran harapok almába. :) Szerintem keress egy másik fogorvost.A fogpótlás még sokáig megmarad.
Nekem nagy darab tört le egyszer elõl a fogamból, amikor volt egy közlekedési balesetem.Mindenhol ömlött rólam a vér, de én a fogam miatt voltam kiakadva.Ugyhogy azonnal elmentem a fogászatra.Kaptam idõpontott a fogpótlásra.1 nap alatt megcsinálták.És meg se látszik, hogy valaha el volt törve a fogam.Persze a pótlás nem volt valami olcsó.Jó párezer forintomba került.
A kérdező hozzászólása: Köszönök szépen minden választ, hasznosak voltak! :) Az utolsó hozzászólótól kérdezném, hogy a nõvéred fogorvosának elérhetõségét meg tudnád adni? Mert én voltam már egy fogorvosnál ezzel a problémával, de azzal riogatott hogy max egy évig tart, aztán leesik...:( Szóval ezek szerint vannak ügyesebb dokik is!
Ha a doki jól dolgozik, évtizedekig megmarad. Vagyis atrtósnak mondanám. Ha az is letörik és lenyeled, akkor sincs baj. 1-2 nap alatt természetes úton távozik.
nekem is le van törve elöl a fogamból egy kis darab, kb egy éve. egy félév alatt 2 tömésem volt, de egy hónap után kiestek (az orvos azt mondta túl kicsi a hely, nem tudja megtartani azt a kevés tömést). szerintem ne tegyél, nem éri meg.. ha meg lenyeled, nem lesz semmi én már megszoktam, de vigyázz rá, nehogy még több törtjön le :)

Egy enyhén karcos Samsung Corby-t el lehet adni úgy 4000ért vagy többért, hogy egy kis darab le van törve magából a telefonból, és a 3-ból csak 2 hátlap van meg?

Legjobb válasz: Nem. 4000-ért már jó állapotú S5230-ast is lehet találni, ami azért egy fokkal jobb, mint a Corby.

Nem. 4000-ért már jó állapotú S5230-ast is lehet találni, ami azért egy fokkal jobb, mint a Corby.
Azért a kacatért 10 fortintot se adnék :D Fõleg ilyen állapotban. Tedd fel Vaterára 1 forintért azt lesz ami lesz.
4000-ret lehet kapni egy samsung s5230 20000 ft ugyhogy uj 4000-ért el lehet és azok a hátlapok sokat nem számitanak én megvenném ha nem lenne telóm most galaxy minim van az jó olyant vegyél
A kérdező hozzászólása: nem már tudom mit veszek, de azért kösz a tanácsot
A kérdező hozzászólása: :D
Hát Galaxy minit ne is vegyél.Az okostojás mindenhol osztja az észt, és próbálja rásózni a szart mindenkire. Remélem több eszed van.Bár ennél nyilván csak több lehet.

A fitymámon nemrég észrevettem hogy mintha le hámlott volna vagy nem tudom egy kis darab, csak annyit vettem észre hogy egy foltban a fitymámon pirosabb a bőr ez mitől van?

A fitymámon mint említettem egy piros folt van, lehet kidörzsölődött vagy hámlik vagy mi lehet az oka? itt egy kép, hátha segít:

Legjobb válasz: Nekem akkor volt ilyen,és elég sokáig tartott,amikor egy nõvel éltem együtt!Valamiért csak nála jött ez ki,az egész makkom mintha hámlott volna,olyan érdes lett...ahogy más nõm lett,rá 3-4 hónap múlva helyre jött!!!A hüvelye miatt volt,bár semmi baja nem volt,csak talán túl száraz volt!!

Nekem akkor volt ilyen, és elég sokáig tartott, amikor egy nõvel éltem együtt!Valamiért csak nála jött ez ki, az egész makkom mintha hámlott volna, olyan érdes lett...ahogy más nõm lett, rá 3-4 hónap múlva helyre jött!!!A hüvelye miatt volt, bár semmi baja nem volt, csak talán túl száraz volt!!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem hozzá tenni hogy 15/F vagyok (még szûz) de most hogy jobban megnézem inkább egyfajta fehér réteg jön le, az normális? (a spermát le szoktam törölni)
Talán gombásodás!!!! Nyugodtan mutasd meg dokinak, adni fog rá kenõcsöt!!!


Találtam egy lepkét aminek egy kicsi darabka le van tépve a szárnyáról! Az beforr neki? Addig egy kis átlátszó nyitott fedelű dobozjkában tartom egy növénnyel egy kupak vizzel fűvel, és pár bottal! Ez segítség neki?

Legjobb válasz: Szerintem jobbat tenne neki, ha elengednéd (pláne ha tényleg kis darab szakadt le a szárnyából). Nem tudom, tud-e a szárnya regenerálódni (szerintem nem), de valószínûleg sérült szárnyal is tud repülni. Ugyanakkor a lepkéknek általában ne túl hosszú az életük, lehet, hogy amúgy is csak pár hete van hátra. Az, hogy vizet adsz neki, jó, a növények meg botok legfeljebb a komfortérzetén segítenek valamit. A kifejlett lepkék általában nektárt esznek, de úgy tudom, a mézet is szeretik, azzal is kedveskedhetsz neki (csak egyszerre ne túl sokkal, bele ne ragadjon).

Szerintem jobbat tenne neki, ha elengednéd (pláne ha tényleg kis darab szakadt le a szárnyából). Nem tudom, tud-e a szárnya regenerálódni (szerintem nem), de valószínûleg sérült szárnyal is tud repülni. Ugyanakkor a lepkéknek általában ne túl hosszú az életük, lehet, hogy amúgy is csak pár hete van hátra. Az, hogy vizet adsz neki, jó, a növények meg botok legfeljebb a komfortérzetén segítenek valamit. A kifejlett lepkék általában nektárt esznek, de úgy tudom, a mézet is szeretik, azzal is kedveskedhetsz neki (csak egyszerre ne túl sokkal, bele ne ragadjon).
Az állatkertben a lepkéknek gyümölcsöket is szoktak adni, szerintem tegyél be neki egy kis barackot, banánt vagy almát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!De sajnios meghalt! :(
Szegény, nagyon sajnálom. :(
Én úgy gondolom hogy igen, ha ott van.
A kérdező hozzászólása: kb 1szer 1 cm lehet. nem akad el valahol
Általában simán szoktak távozni az idegentárgyak. AKkor lehet veszélyes ha élse helyes dolog pl szög, csavar. Mert az kilyukaszthajtja a belet, gyomrot. Egy kis csempe darab szeritnem simán fog távozni. Sok gyerek nyel le legot, pénzt egéyb kis játék darabkákat.

Milyen programot, és honnan tölthetek le ha több darab kis dvd lemez (1.4gb) tartalmát átt akarnám égetni egy nagy dvd re? Pl.2 vagy 3db. kis dvdt egy nagy dvd lemezre. Ja, es vistám van.

Legjobb válasz: Pl imgburn-nel az egyes kis DVDkrõl iso imaget készitesz, melyeket utána fileokként kiirsz DVDre (szintén imgburn-t javaslom, de gyakorlatilag bármi DVD író alkalmazás jó, még a vistába beépített is). Ezek utan a "nagy" dvd-n lévõ iso-kat pl. daemon-toolssal tudod bemountolni. Ha félreértettem a kérdést, és a kis DVDken csak "sima fileok" vannak, amit siman 1 DVD-re akarsz rakni, akkor pedig átmásolod mindet a winchesterre, és simán kiirod akár a vistával.

Pl imgburn-nel az egyes kis DVDkrõl iso imaget készitesz, melyeket utána fileokként kiirsz DVDre (szintén imgburn-t javaslom, de gyakorlatilag bármi DVD író alkalmazás jó, még a vistába beépített is). Ezek utan a "nagy" dvd-n lévõ iso-kat pl. daemon-toolssal tudod bemountolni. Ha félreértettem a kérdést, és a kis DVDken csak "sima fileok" vannak, amit siman 1 DVD-re akarsz rakni, akkor pedig átmásolod mindet a winchesterre, és simán kiirod akár a vistával.
Vista alatt nem tudom mi a helyzet, de xp-n TMPGEnc DVD Author-ral csináltam ilyet. Az 1, 4-es dvd-k tartalmát lemásoltam a hdd-re, majd szépen beolvastattam a programba, és készített egy dvd-t, ami akár menüs is lehet... http://dvdx.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=67&..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!