Találatok a következő kifejezésre: Le van egy (2856 db)

Szerintetek ciki ha kisfiamat olyan cipőbe járatom oviba, aminek le van egy kicsit kopva az orra (motorozás közben koptatta le)?

Ez a tavalyi fél cipője, de még a hónapba nyilván jó lesz neki. Veszünk neki, tehát nem a pénz miatt jár ilyen cipőbe. De az udvarra szerintem jó az is. Vagy rosszul gondolom? Ha kinövi, akkor jár tovább az új cipőjében.

Legjobb válasz: Ovi, nem divatbemutató:) szerintem nem gáz,úgyis ez lenne a sorsa az új cipõnek is..egy kis kopás simán belefér;) Ha meg valaki ugatna,akkor rá se ránts :)

Ovi, nem divatbemutató:) szerintem nem gáz, úgyis ez lenne a sorsa az új cipõnek is..egy kis kopás simán belefér;) Ha meg valaki ugatna, akkor rá se ránts :)
Udvarra minek neki új cipõ? Koptassa el, két hét múlva az új sem fog szbben kinézni, ha abban is motorozni fog.
Óvodai dajka voltam, kifejezetten kértük a szülõket, hogy az udvarra menõs játszócipõ olyan legyen, amit nem sajnálnak, úgyis rendetlenkednek, lekoptatják, mert egy egészséges gyerek nem fog játék közben a cipõjére figyelni. Nem szerettük azokat az anyukákat, akik felhívták a figyelmünket, hogy új és drága cipõ van Petikén, ne engedjük, hogy tönkretegye... Úgyhogy az nagyon jó lesz!
Szerintem teljesen normális dolog, ha egy gyereknek kopott a cipõje és ne adj isten koszos a ruhája. Ilyenek a gyerekek. Az a furcsa, ha egy kiskölyök olyan, mintha egy divatkatalógusból ugrott volna ki.
Udvari cipõnek szerintem is tökéletes. :) Nagycsoportba azért a benti cipõ miatt tudják már egymást csúfolni, ha kopott vagy csak épp gonoszkodni akarnak. :S
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnyugtattatok. Akkor nem is idegesítem magam rajta.
Hát az én lányom cipõjének (szinte mindnek) le van horzsolva az orra. Eszembe sem jutott, hogy ez gond lenne az oviban. Szerintem nyugodtan!

Jbl micro calcium le van egy éve lejárt. A boltos azt mondta semmi baja, végig rajta volt a tető, adhatom madagaszkári nappali gekkónak?

köszi

Legjobb válasz: hát nemtom, kostold meg :D De ha egy 200 Ft-os papagálycsõrkoptatót lereszelsz, az is ugyanaz, kalcium.

hát nemtom, kostold meg :D De ha egy 200 Ft-os papagálycsõrkoptatót lereszelsz, az is ugyanaz, kalcium.
A kérdező hozzászólása: JBL Micro Calcium egy éve le van járva*
A kérdező hozzászólása: Azt inkább kihagyom...xd Esetleg küldök neked egy kicsit belõle postán, és majd te megmondod hogy milyen jó?:D Hát azért nem... Nem 200ft-ért vettem:D
És ha penészes? Legalább szagold meg :D
A kérdező hozzászólása: Á látszatra semmi baja sincs... hát mikor megszagoltam semmit nem éreztem:D
Ha külsõre nem is tûnik rossznak, már valószínûleg megváltoztak benne a dolgok, ha esetleg bajt nem is okoz, akkor sem biztos, hogy megfelelõ hatást érsz el vele. Egyébként persze, hogy ezt mondja a boltos. El akarja adni az árut! Szerintem máskor ne vegyél lejárt szavatosságú terméket. Gondolom úgysem adott kedvezményt, vagy ha adott is nem jelentõset, tehát akkor már rendeset vegyél a pénzedért.
varja vele adig amig a baratnöd böl hüjet nem csinall, utana maj te követtkezzel
A kérdező hozzászólása: lécci értelmes válaszokat
Holnap nincs iskola hogy itt virrasztasz? Lehet azért választotta a barátnõdet, mert neki nincsenek bevásárlószatyrok a szeme alatt :P
A kérdező hozzászólása: betegen vagyok! :P
Én segítõkész ember vagyok, de csak azért se segítek, amiért full le se szarod a másikat ezzel az írásmóddal. (bár, ezzel a válasszal is segítettem, kérdés, hogy felfogod-e)
Nics is baly a heje sírásal.
A kérdező hozzászólása: egyes embereknek a helyes választ nehéz meg érteni (cry cry)
Verd ki az o fejebol mé hany eves hogy idos? 50?


Doramát töltök le és egy órás dorama 5hét alatt jönn le . A filmek lent vannak kb 30-perc alatt miért van ez? Mi az a trackerek és peerek?

utorrent 3.3 verzio

Legjobb válasz: Torrentnél nincs olyan, hogy ha X gyors volt akkor Y is az lesz, ha valamit általában X sebességgel töltesz, akkor mást is úgy fogsz. Azért nem tudsz párhuzamot vonni, mert nincsenek egyforma megosztási tényezõk, a peerek mindenhol máshogy épülnek fel, és más arányúak azok a befolyásoló tényezõk amiktõl a sebességet jobb vagy rosszabb. seeder: 100%-kal rendelkezõ, kapcsolódó tag aki feltölt peer: leecherek (még letöltõk) vagy partial seederek akik befejezték a letöltést de nem töltöttek le mindent, és kapcsolódó feltöltõk. Seedernek számít de peernek van sorolva, mivel nem tudsz tõle 100% tartalmat átvenni. tracker: központi szerverek amik a kapcsolódásokat bonyolítják le segítve az adatforgalmazást (nem a szerverrõl töltesz le, hanem más tagok gépérõl, azok sebessége vagy korlátozásai sokfélék lehetnek, ettõl lesz egy letöltés éppen gyorsabb vagy lassabb: peerek száma, sebességük, elérhetõ sávszélességek, szolgáltatók korlátozásai, kliensek korlátozásai).

Torrentnél nincs olyan, hogy ha X gyors volt akkor Y is az lesz, ha valamit általában X sebességgel töltesz, akkor mást is úgy fogsz. Azért nem tudsz párhuzamot vonni, mert nincsenek egyforma megosztási tényezõk, a peerek mindenhol máshogy épülnek fel, és más arányúak azok a befolyásoló tényezõk amiktõl a sebességet jobb vagy rosszabb. seeder: 100%-kal rendelkezõ, kapcsolódó tag aki feltölt peer: leecherek (még letöltõk) vagy partial seederek akik befejezték a letöltést de nem töltöttek le mindent, és kapcsolódó feltöltõk. Seedernek számít de peernek van sorolva, mivel nem tudsz tõle 100% tartalmat átvenni. tracker: központi szerverek amik a kapcsolódásokat bonyolítják le segítve az adatforgalmazást (nem a szerverrõl töltesz le, hanem más tagok gépérõl, azok sebessége vagy korlátozásai sokfélék lehetnek, ettõl lesz egy letöltés éppen gyorsabb vagy lassabb: peerek száma, sebességük, elérhetõ sávszélességek, szolgáltatók korlátozásai, kliensek korlátozásai).
A kérdező hozzászólása: köszi

Gépész kérdés! Mért van az, hogy egy adott márkán belül, egyik motor lead 200-300 LE-t, tuningolva meg lead 8-900 LE-t egy motor? Porsche 911 36000 cm^3-as blokkra gondolok.

Elektronikai technikus vagyok, nekem ez a kedvenc kocsim, de nem tudom ezt elhinni hogy hogy hozták ki. Egy tisztességes gépész írna a LE-ről, tuningról stb egy normális leírást meg maga a benzin motorokról. Oké, hogy számítógéppel vezérlik már újabban a motorokat, de akkor sem értem ezt a részét ha vezérelve van a benzin beömlés stb akkor mért lesz nagyobb a teljesítménye? Tudtommal, minél több benzint kap egy Otto motor annál jobban pörög (hétköznapi nyelven)

Legjobb válasz: Oké, hogy tuningolva van, de akkor is mi az ami kihozza belõle ezt a teljesítményt? "vadállatot"

A kérdező hozzászólása: Oké, hogy tuningolva van, de akkor is mi az ami kihozza belõle ezt a teljesítményt? "vadállatot"
A köbcenti túlszaladt egy nullával. :) Alapvetõen valóban a bevitt benzin-levegõ mennyiség a legfõbb teljesítmény-befolyásoló tényezõ. Ezt a hengerûrtartalom vagy az üzemanyag változása nélkül úgy tudod növelni, hogy többet viszel be. Errõl szólnak a feltöltõ rendszerek, turbó, roots-fúvó stb. Ha ezek beviteli arányát növeled, nagyobb turbó stb., akkor a teljesítmény megy felfelé. A bevitt keverék induló nyomása is fontos, ezt a fent említett feltöltõkön kívül a kompresszió növelésével is lehet fokozni, itt már hengerfej, hajtókar, dugattyú átszabása is játszik. További lényeges pontok a szelepek nyitási ideje és mértéke, plusz a nyitás-zárás idõzítése. Itt jön a vezérmûtengely változtatás.A gyújtás ideje is lényeges, a befecskendezés idõpontja is és persze mennyisége is a feltöltéshez igazodva. Fontos összetevõ a szívó- és kipufogó rendszer kialakítása, a minél kevésbé akadályozott áramlás és rezonancia-hangolás miatt is. Hozzájön még a lengõ, forgó tömegek csökkentése hatásfok-javításra, töltõlevegõ megfelelõ elõhûtése stb. Mindezekkel együtt persze nagyon lényeges pont a megnövelt fordulatszám is, vagyis inkább a magasabb fordulatnál megjelenõ nyomatékcsúcs, mint teljesítménynövelõ tényezõ. Ehhez mind a fentiekre szükség van. A legnagyobb hatásfokozás maga a feltöltés és ezzel együtt a plusz üzemanyag-bevitel, a magasabb nyomaték és fordulatszám, mint eredmény, de a többi is sokat számít. Ez a sok-sok összetevõ mind jelent valami 1, x értékû szorzót a teljesítményben. Egymás után rakva a sok 1, 5 - 1, 1 - 1, 2 stb. szorzó végül kiadhat több mint kétszeres teljesítményt is. Ezen tuning-módszerekkel két-háromszoros teljesítmény is elérhetõ, de efölé már nemigen lehet eljutni teljesen új konstrukció, illetve magasabb energiatartalmú üzemanyag vagy kémiai módon több oxigén bevitele (pl. nitro) Egy szériaautónál ezek nagy része gazdasági okokból kimarad. Vagy a gyártást drágítja nagyon, vagy a fogyasztást növeli csak egyedi luxusként eladhatóra, vagy az adott növelt teljesítménnyel a megengedhetõ emisszión belül tartás biztosítása jelent sokmillió eurós plusz tervezési költséget.
"Tudtommal, minél több benzint kap egy Otto motor annál jobban pörög (hétköznapi nyelven)" Ez a mondat nekem nagyon fájt egy "szakmabelitõl"...
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vagyok szakmabeli de érdeklõdöm. Én sem akarom elhinni, hogy most vásárolni akarok egy 964es modellt(cirka 4-5, 5 M között nézelõdtem) 3600cm^3(javítva igen nem 36 literes, nem egy tank) és csodálkoztam hogy 2-300 lóerõsek csak, faterom Ford Fiesta-ja meg 1.4es és 80 lóerõs. Elõvettem az újságot és néztem egy nagyot, hogy 700 LE-t is kihoztak belõlle(persze sebességben is csúcstartó volt 414 km/h-val míg egy Görög nõ össze nem törte) írja a cikk, hogy 2, 2 báros turbónyomást hoztak létre, 810 Nm mellett. 8300ig pörgetve meg 800 LE-t hoztak ki belõlle. Nyomaték meg 4800-on 880 Nm-es csúccsal.Tömege az egébként 1345 Kg és 64 literes a tankja. Végsebesség meg 380 km/h. Tudtommal a Porsche az 10.000-et pörög. Valósak-e egyáltalán a leközölt adatok? Amúgy köszönöm az eddigi információkat.
A kérdező hozzászólása: 3: Egy gépészmérnök ismerõst megkérdeztem a hatásfokról, mondta hogy 35-40% fölé hõveszteség miatt nem tudnak menni. Szép mondhatni, okés szeretem az elektronikus dolgokat, igen 90-98% hatásfoka van, de a kocsi maradjon már meg "benzines" elvû.
2. vagyok : itt van pl ez : http://www.hasznaltauto.hu/auto/porsche/911/porsche_911_turb.. 3, 6l-es motor , 480 HP , ez azért nem rossz. Egyébként meg ez is bõven sok az utakra (még Németországba is , ahol mondjuk nincs sebességlimit), egyszerûen nem tudod kihasználni. Egy 300 HP is bõven elég lenne. Egy autónál pedig nem minden a teljesítmény. Fontos a tömege (teljesítmény/tömeg arány), aerodinamikai jellemzõk, áttételezése stb. Jah és egyébként nekem is ez a kedvenc autóm , egy szép napom nagyon remélem , hogy magaménak tudhatom ! 20f
A kérdező hozzászólása: Jó csak ez turbo S én meg 964-et keresek kimondottan. Tudom mi az a tömeg lóerõ arány. http://www.hasznaltauto.hu/auto/porsche/911/porsche_911_911_..
A kérdező hozzászólása: http://www.hasznaltauto.hu/auto/porsche/911/porsche_911_klim.. még talán ez. Egyébként nem most fogok venni, másdoik technikumot is ki kéne elõbb járni :S 21 F
Júj ezek a régiek is nagyon oda tesznek.. Kezdetnek én sem egy 20 milliós 911-re gondoltam , az jó ha 50 éves koromig összejön.. :D Amúgy én Boxster-t vennék : újabb, magyar utakra bõven elég , ez érzés meg mégiscsak meg van és az ár is korrekt :)

Van egy HP gépem amit ha bekapcsolok látom a képernyõt, de elég halványan, mert sötét a képernyõ. Ha bedugom a töltõt egybõl felvilágosul, de hamar le is merül. Kb másfél-két óra alatt lemerül. Mit lehet ezzel tenni? Mi a baja?

Csak olyan írjon ide, aki ért is hozzá, hülyeségekre NEM vagyok kíváncsi.

Legjobb válasz: Hááát... A kérdéssel is gond van. Ellentmondás is van, meg információhiány is rendesen. És tudod amilyen az INPUT, olyan az OUTPUT. Ellentmondás: "Ha bedugom a töltõt egybõl felvilágosul, de hamar le is merül" Ha töltõn van, akkor hogyan merül le? Hiszen hogy valamiféle töltése van, azt a felvilágosulása jelzi, akkor miért merülne le. Ha nincs töltõn, akkor nem merül le hamar? Hány éves is az akkumulátor? Ez nagyon lényeges kérdés, meg, hogy eddig milyen módon volt használva, milyen gyakran kellett tölteni. Ha ez Neked hülyeség, kérek sok fekete pontot, lepontozást, akármit, ami jólesik....

Hááát... A kérdéssel is gond van. Ellentmondás is van, meg információhiány is rendesen. És tudod amilyen az INPUT, olyan az OUTPUT. Ellentmondás: "Ha bedugom a töltõt egybõl felvilágosul, de hamar le is merül" Ha töltõn van, akkor hogyan merül le? Hiszen hogy valamiféle töltése van, azt a felvilágosulása jelzi, akkor miért merülne le. Ha nincs töltõn, akkor nem merül le hamar? Hány éves is az akkumulátor? Ez nagyon lényeges kérdés, meg, hogy eddig milyen módon volt használva, milyen gyakran kellett tölteni. Ha ez Neked hülyeség, kérek sok fekete pontot, lepontozást, akármit, ami jólesik....
Gondolom azért sötét mert amikor akksin van, leveszi, hogy ne fogyasszon annyit. Állítsd át windowsban és / vagy biosban.

Ha van egy autóm egy autóm 75 LE-s motorral, és beteszek egy 130 LE-s motort a helyére, de ugyanazzal a váltóval, hamar tönkremehet a váltó?

Vagy hogy lehet egy váltót megerősíteni?

Legjobb válasz: A váltót általában adott teljesítményre és nyomatékra méretezik. Vagyis megvan az a legnagyobb nyomaték, amivel a motor csavarhatja a bemenõ tengelyt és az a legnagyobb teljesítmény, ami átmehet rajta úgy, hogy hosszú távon, több százezer kilométeren át kibírja. A váltók ugyanis - kevés kivételtõl eltekintve - rendkívül tartósak. A "mezei" kéziváltók általában túlélik a motort, sokszor még a karosszériát is. Ha nagyobb teljesítményt engedsz a váltóra, csökken az élettartam. De mivel a váltók élettartama nagy, ezért ilyen mértékû teljesítménynövekedésnél is több tízezer kilométeres élettartammal számolhatsz, ha eleinte jó volt a váltó. Viszont a váltót még ezen élettartam letelte elõtt le fogod cserélni. Nem az állapota miatt: a fokozatkiosztás fog oda vezetni, hogy ezt megteszed. A gyengébb motorokhoz általában rövidebb áttételû, szûkebben lépcsõzött váltók készülnek, rövid végáttétellel. A kis teljesítményû motorok ugyanis általában nem nyomatékbajnokok, ezért nem árt nekik a rövid összáttétel (növeli a nyomatékot, de rendesen) és a szûk lépcsõzés (sokat van nyomatékmaximum közelében a motor). Az erõsebb, nyomatékosabb motorral viszont a váltó-diffi kombináció értelmetlenül rövid, kellemetlenül szûk lépcsõzésû lesz. Gyakorlatilag használhatatlanná válik az autó, hamar ráunsz és beszerzel egy hosszabb diffit, valamint nagyobb lépcsõzésû váltót. Egyébként meg lehet erõsíteni a váltót, ha erre vágysz, de ennek csak versenygépeknél van értelme. Ilyenkor általában egyenesfogazású fogaskerekeket szabnak a váltóba. Itt nincs tengelyirányú komponense a fogakon ébredõ erõnek, csak tisztán érintõirányban tekernek a fogaskerekek. Ettõl a hangjuk rettenetesen visítóba vált, de ugyanakkora mérettel nagyobb nyomatékot visznek át. De ilyenkor már a fokozatok áttételei is módosulnak. Sõt, ilyenkor már sokszor kimarad a szinkronkapcsoló, mint (versenyszinten) gyenge és lassú elem, jön a kapcsolókörmös váltás. Ezzel a módszerrel annyira meg lehet erõsíteni a váltót, hogy általában a kuplung vagy a féltengely szokott lenni a hajtás gyenge láncszeme. De szerintem a te esetedben bõven elég a 130 lóerõs kivitel gyári váltója - hacsak ez a 130 lóerõ nem valami szénné tuningolt, hegyes nyomatékgörbéjû motorból jön ki.

A váltót általában adott teljesítményre és nyomatékra méretezik. Vagyis megvan az a legnagyobb nyomaték, amivel a motor csavarhatja a bemenõ tengelyt és az a legnagyobb teljesítmény, ami átmehet rajta úgy, hogy hosszú távon, több százezer kilométeren át kibírja. A váltók ugyanis - kevés kivételtõl eltekintve - rendkívül tartósak. A "mezei" kéziváltók általában túlélik a motort, sokszor még a karosszériát is. Ha nagyobb teljesítményt engedsz a váltóra, csökken az élettartam. De mivel a váltók élettartama nagy, ezért ilyen mértékû teljesítménynövekedésnél is több tízezer kilométeres élettartammal számolhatsz, ha eleinte jó volt a váltó. Viszont a váltót még ezen élettartam letelte elõtt le fogod cserélni. Nem az állapota miatt: a fokozatkiosztás fog oda vezetni, hogy ezt megteszed. A gyengébb motorokhoz általában rövidebb áttételû, szûkebben lépcsõzött váltók készülnek, rövid végáttétellel. A kis teljesítményû motorok ugyanis általában nem nyomatékbajnokok, ezért nem árt nekik a rövid összáttétel (növeli a nyomatékot, de rendesen) és a szûk lépcsõzés (sokat van nyomatékmaximum közelében a motor). Az erõsebb, nyomatékosabb motorral viszont a váltó-diffi kombináció értelmetlenül rövid, kellemetlenül szûk lépcsõzésû lesz. Gyakorlatilag használhatatlanná válik az autó, hamar ráunsz és beszerzel egy hosszabb diffit, valamint nagyobb lépcsõzésû váltót. Egyébként meg lehet erõsíteni a váltót, ha erre vágysz, de ennek csak versenygépeknél van értelme. Ilyenkor általában egyenesfogazású fogaskerekeket szabnak a váltóba. Itt nincs tengelyirányú komponense a fogakon ébredõ erõnek, csak tisztán érintõirányban tekernek a fogaskerekek. Ettõl a hangjuk rettenetesen visítóba vált, de ugyanakkora mérettel nagyobb nyomatékot visznek át. De ilyenkor már a fokozatok áttételei is módosulnak. Sõt, ilyenkor már sokszor kimarad a szinkronkapcsoló, mint (versenyszinten) gyenge és lassú elem, jön a kapcsolókörmös váltás. Ezzel a módszerrel annyira meg lehet erõsíteni a váltót, hogy általában a kuplung vagy a féltengely szokott lenni a hajtás gyenge láncszeme. De szerintem a te esetedben bõven elég a 130 lóerõs kivitel gyári váltója - hacsak ez a 130 lóerõ nem valami szénné tuningolt, hegyes nyomatékgörbéjû motorból jön ki.
Igen, lehet hogy rá se tudod helyezni a váltót, azt ajánlom ha cserélsz motort akkor váltóval együtt rakd át
A kérdező hozzászólása: A motorra helyezés nem probléma, rá lehet rakni. Ami választ várhattam, azt a második válaszoló tökéletesen kifejtette. A válasz elsõ felét én is így gondoltam, sokan mondták az ellenkezõjét. De még jó hogy megkérdeztem itt, mert a fokozatkiosztásra nem is gondoltam, ez elkerülte a figyelmet. Régen láttam ennyire szépen kifejtett, tényleg mindenre kiterjedõ választ itt, nagyon köszönöm!
ha ennyire erõs motorra cserélsz, érdemes mellé váltót is cserélni.
Nem biztos, hogy cserélni kell valamit is. Az én kocsim 1.6-os, mindene ugyanaz ( váltó, difi, fékek ) mint az 1.8-nak, csak kissebbek a hengerek.
A plusz nyomaték miatt nagy valószínûséggel cserélned kell a kuplungot, a váltót, féltengelyeket, talán még a kerékcsapágynak is sok, mellesleg a nagyobb nyomaték miatt mindenképpen érdemes hosszabb áttétel, ami difi vagy váltócserét jelent. A nagyobb teljesítménybõl eredõen a végsebesség is nõni fog, tehát ha nem akarsz meghalni, cserélni kell rugókat, lengéscsillapítókat, kerékméretet váltani, nem ártana más kormányáttétel se, jobb fékek kellenek...... Gatyád rámegy ha jól akarod csinálni, nem is beszélve az engedélyeztetés költségeirõl.
Ha már motort cserélsz cserélj váltót is... Mert ha szétmegy idõvel, akkor lehet megint szerelgetni. Amúgy milyen autóról van konkrétan szó?

Van egy honda nsr 125ccm 2002-es évjárattal.50- es papírral használom de csak egy adásvételim van róla. Le lehet e vizsgáztatni? úgy hoyg rendszám legyen rajta meg hogy ha le lhet akkor mennyibe kerülne?

Legjobb válasz: Elég esélytelennek hangzik. Inkább szabadulj meg tõle, és vegyél egy rendes rendszámosat. (félõ, hogy beivszed vizsgára, le is foglalják, hiszen akkor kamu papirokkal, kamu biztosításasal használtad)

Elég esélytelennek hangzik. Inkább szabadulj meg tõle, és vegyél egy rendes rendszámosat. (félõ, hogy beivszed vizsgára, le is foglalják, hiszen akkor kamu papirokkal, kamu biztosításasal használtad)

Van egy T-home-os set top box-om de véletlenül le lettek törölve a gyári beálitások és azota nem jön be semmi. Vagyis nincs rajta szoftver hogy lehetne rá szoftvert rakni?

Ezzel csak az a baj hogy mi németországban lakunk és most hoztuk ki a set top box-ot hogy itt is tudjunk magyar adást nézni de sajnos még lehetöségünk se volt rá hogy beállitsuk rendesen hogy lehetne rá vissza rakni a szoftvert vagy egyáltalán mit kéne vele csinálni?

Legjobb válasz: Szevasz! Nem tudom a pontos választ, de azt hiszem, le sem lehet törölni a gyári szoftvert, legfeljebb a beállításokat /csatorna stb./ Én azt gondolom, csak a csatornabeállításokat törölted le. Általában van minden SetTopBoxon egy alapbeállítások visszaállítása menüpont, ezt indítva elvész minden beállítás, de az alapszoftver ott van, hiszen az végzi. Egyszer láttam egy T-Homeost, volt egy menüpont, ahol kódot kért, ha jól emlékszem beütöttem 0000-át /vagy 1234-et?/ és oda jutottam, ahol a tulaj sose járt, csodálkozott is. Tulajdonképpen csatornalekeresést kellene találni, azzal visszahozhatók a csatornák. De lehet van olyan is, hogy bizonyos transzponderre állva, frissül a T-Home csatornalista. Nézz be a Netboard.hu--Sat oldalára, lehet lelsz tippet..

Szevasz! Nem tudom a pontos választ, de azt hiszem, le sem lehet törölni a gyári szoftvert, legfeljebb a beállításokat /csatorna stb./ Én azt gondolom, csak a csatornabeállításokat törölted le. Általában van minden SetTopBoxon egy alapbeállítások visszaállítása menüpont, ezt indítva elvész minden beállítás, de az alapszoftver ott van, hiszen az végzi. Egyszer láttam egy T-Homeost, volt egy menüpont, ahol kódot kért, ha jól emlékszem beütöttem 0000-át /vagy 1234-et?/ és oda jutottam, ahol a tulaj sose járt, csodálkozott is. Tulajdonképpen csatornalekeresést kellene találni, azzal visszahozhatók a csatornák. De lehet van olyan is, hogy bizonyos transzponderre állva, frissül a T-Home csatornalista. Nézz be a Netboard.hu--Sat oldalára, lehet lelsz tippet..
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. De mi megcsináltuk ezt hogy beütöttük ezt az 1234-et és azóta nem jön be más csak az hogy csatorna keresése de a végen kezdi elõröl azt nem tudom hogy pontosan hova kéne állítani az antennát mert lehet hogy az a baja
Épp ez a baj, hogy a parabolát elõször be kell állítani a nyugati 4 fokra. Enélkül nem fog csatornát találni.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom már ezzel szenvedünk mióta hogy rendesen beállítsuk az antennát az a baj hogy hiába állítgatjuk mindig ugyanazt írja ki mindig új szoftvert keres aztán nem jön be és kezdi elõröl.
Szevasz! Elsõ vagyok... Akkor keress /szerintem kell lennie, de nem tudom mennyire van butitva az a beltéri/ egy olyan menüpontot, hogy transzponderlista.. Itt a 4W /nyugati 4 fok/ vagy Amos néven találod magát a holdat, azon belül kell lennie. Keresd meg a neten /lyngsat.com pl./, melyik transzponderen ad a T-HOME.. Többön is, de válassz egyet, állítsd abba a részbe, ahol mutatja a térerõt.. Ilyenek lesznek Quality, SNR, vagy hasonló.. Na akkor kell állítani az antennát, addig amíg nem mozdul a jelszint. Ehhez azért kell némi ismeret, merre jobbra-balra, tányér fel-le, fej elõre-hátra, fej forgatás... Dióhéjban....

Szerintetek az állatkínzás, ha egy kutya egy másfél szobás lakásban van, és kéthetente egyszer viszik le sétálni? ! A dolgát egy pelenkára végzi, ami le van terítve a földre a konyhában.

Szerintem ez egy undorító dolog, nem utolsó sorban állatkínzás! Szerencsétlen kutya tele van energiával, de nagyon ritkán viszik csak le futkározni. Egy közepes méretű kölyökkutyáról van szó. Hogy magyarázzam el az ismerősömnek, hogy ez így egyáltalán nem jó?

Legjobb válasz: de miért nem viszik le? Magyarázd el neki, hogy milyen érzés lenne, ha õt zárnák be egy vécétlen helyiségbe ennyi idõre, és pelenkába kéne szrni.

de miért nem viszik le? Magyarázd el neki, hogy milyen érzés lenne, ha õt zárnák be egy vécétlen helyiségbe ennyi idõre, és pelenkába kéne szrni.
Hát ez durva.:/ ( Az ilyen hozzáállású embereknek lehet kutyájuk, én meg úgy szeretnék egyet már pár éve, és mégsem lehet.Várnom is kell még vagy 2-3évet rá.:( )
Én olyanról is tudok, hogy van egy nõnek egy csivavája, és még soha nem volt lent, csak a lakásban. Erkélyen van neki mûfû és oda végzi a dolgát.... durva Valahogy magyarázd el nekik, hogy szerencsétlen kutyát hordják már le!!!
Törvényileg szerintem nem állatkínzás, de utána kell nézni. Erkölcsileg meg persze gusztustalan dolog, vettek volna inkább macskát vagy plüsskutyát...
Adják el. Ennyi. Persze, hogy állatkínzás, bár nem az ürülék miatt hanem a mozgáshiány és inger szegénység miatt.
Igen állatkinzás. Nekik raknék fel pelenkát és én hetente venném le rola miután szétcsipte a valagukat.-már bocsánat! De mi az h unják? a gyereknek sem fognak adni enni 3 éves kora után mert unni fogják?ezért nem reagálok az olyan kérdésekre sem amikor kislányok irnak h "h vehetném rá a szüleimet h legyen kutyám"? Rengeteg felelõsséggel jár egy kutya, és ebbe sokan bele sem gondodlnak.
A kisebb állatok , macskák elvannak bent de a kutyáknak szükségük van mozgásra és hogy kint végezzék a dolgukat.
Ha már nem bírod cérnával, nézz szét az alábbi oldalakon: http://www.szomorusziv.eoldal.hu/ http://www.allatrendorseg.hu Vagy a Google-ba írd be egyszerûen, hogy "állatmentõk". Tuti találsz olyan szervezetet, aki lép az ügyben. Én 3 hónapig bírtam cérnával a szomszédban egy 1x1.5-ös ketrecben folyamatosan bezárva tartott foxit (letapossa a virágokat!), aztán szóltam az állatmentõknek...
Szilvi! én is gondolkodtam azon h nincs meg neki minden oltása?! De akkor vajon miért viszik le 2 hetente? Ha egysuer sem szabadna. Szerintem érdemes lenne visszaolvasni és észrevenni a kérdezõ mondatát, miszerint azért nem viszik le mert unják. Kérdezem én azt h mi vár arra akölyökkutyára akit már most unnak?-menhely Milyen kutyusrol van szo? attol h középtestû sokféle lehet. yorki és társai kilõve, hozzáteszem h én nagyon ritkán találkozom olyan yorkis, csivavas gazdival akinek a kutyája rendesen van szocializálva, általába mindenki lakáskutyának tartja alig éritnkezik a külvilággal, pláne más ebeekkel, igy vadulnak el.
Nincs lehetõséged befogadni? Mert ez a kutya rövid idõn belül nagyon nem fogja jól érezni magát, és ennyire értenek a kutyákhoz, valószínûleg majd a fejükre nõ, és egy agresszív, idegbajos dög lesz. Minél hamarabb változtatni kell, vagy így vagy úgy. De muszáj.
Ez azért nem ilyen egyszerû. Törvény szerint egy kutyának egyedi tartás esetén 10, csoportos tartás esetén 6 négyzetméter akadálymentes területet kell biztosítani. Egy panelban ez adva van. Tehát jogilag lehet, hogy ez nem minõsül állatkínzásnak...de nem vagyok benne teljesen biztos. A másik: mennyi idõs a kölyök? Mert ha 8-12 hetes és még nincs meg minden oltása, akkor szintén nem tekinthetõ kínzásnak. Sokan addig nem viszik le az utcára a kölyköt, amíg minden oltást meg nem kapott...(én a másik véglet vagyok, ha lesz kölyökkutyám, az elsõ perctõl hordom majd szocializálni, de persze nem engedem majd oda minden jött-ment kutyához) Azonban az érzelmileg, emberileg igenis kínzás, ha nem viszik sétáltatni. Szobakutya fajtáknál (csivava, fehér pamacsok, yorki) szokták azt csinálni, hogy pelenkára szoktatják és hetente 2-3-szor viszik le esetleg...ez tényleg állatkínzás. De nekem az is állatkínzás kategória, ha 3-szor leviszik a kutyát, legyen az bármilyen fajta pórázon fél órára...
hát ez állatkínzás.. mond nekik hogy ajándékozzák el ha unják, szegény kutya :(
Nem küldte el a végét. Tehát: Igen, sajnos én is ismerek ilyet... szerintem még az oltásai sincsenek rendben. Kb. 1000x próbáltam meg elmagyarázni, hogy ez így nem jó, de sajna vannak primkó emberek, akiknek teljesen feleslegesen beszélünk. Egyik fülükön be, a másikon ki... és emellett még azt hiszik, hogy õk a tökéletes kutyatartók.
Igen, sajnos én is ismerek ilyet... szerintem még az oltásai sincsenek rendben. Kb. 1000x próbáltam meg elmagyarázni, hogy ez így nem jó, de s
A kérdező hozzászólása: azért nem viszik le, mert már unják a kutyát, nincs kedvük sétáltatni. addig jó volt, amíg újdonság, meg cuki. és hiába mondom h vigyék le minden nap, vagy ajándékozzák el, ha ennyire teher, mintha nem is hallanák meg.
Durva, ez állat kínzás.Az ilyen embernek minek kutya, vagy akármilyen élõlény?Egy életre szól, nem addig míg aranyos!szenved szegény kutyus, szerintem lopd el:) azt sem értem minek akkor még nekik?Ijeszd meg õket h azt hallottad a szomszédok feljelentik!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!