Találatok a következő kifejezésre: Le szabad a (138 db)

A baba hajat le szabad vágni?

nekem hosszú barna hajam van , és sajnos barna baba haj n?tt a homlokom tetejére.. nagyon nem zavar csak mivel kicsi a homlokom ez még kissebbé teszi.

Legjobb válasz: Nehogy le vágd. Nekem is van. Mindenki mondta,hogy ne vágjam le,erre én hülye levágtam. Hát nem kellett volna. Tök hülyén nézek ki. eleinte olyan volt,mintha kopaszodnék xD Uttána egyenesen feállt,most meg tökre megerösödött,szóval NEEEM szabad! :)

Nehogy le vágd. Nekem is van. Mindenki mondta, hogy ne vágjam le, erre én hülye levágtam. Hát nem kellett volna. Tök hülyén nézek ki. eleinte olyan volt, mintha kopaszodnék xD Uttána egyenesen feállt, most meg tökre megerösödött, szóval NEEEM szabad! :)
de nem ám , bizony nem szabad!!!!
nekem is van..énis levágtam és most annyira megnõtt, hogy felpödöröm és nem látszik NE VÁGD LE!
hát szerintem se vágd le. habár én sose gondolkoztam még ilyenen hogy lenéke vágni :D hülyeség.....

A húsevő növény virágját le szabad vágni?

Mert apám levágta.

Legjobb válasz: Nemcsak hogy szabad, le is kell vágni! Egyrészt azért mert a virága nem igazán szép, másrészt azért mert a húsevõ növény kb 30 cm magas szárat növeszt aminek a tetején fog nyílani a virág! Ez nagyon megterheli a növényt minden tápanyagot erre fog irányítani, és nem marad saját maga számára, minek következtében gyakran a az egész növény tönkre is megy! Én azt javaslom hogy ha a jövõben virágot hozna a növény azt mihamarabb vágjátok le.

Nemcsak hogy szabad, le is kell vágni! Egyrészt azért mert a virága nem igazán szép, másrészt azért mert a húsevõ növény kb 30 cm magas szárat növeszt aminek a tetején fog nyílani a virág! Ez nagyon megterheli a növényt minden tápanyagot erre fog irányítani, és nem marad saját maga számára, minek következtében gyakran a az egész növény tönkre is megy! Én azt javaslom hogy ha a jövõben virágot hozna a növény azt mihamarabb vágjátok le.
ma 09:33-as: amikeg belinkeltél, azok NEM a virágai, hanem a levelei a húsevö növénynek. A kérdésre: a virágát le szabad vágni, de nem tudom, mi értelme van.
Hány forint körül van egy húsevõ növény?
Ha gyorsan szaporodik akkor adnál egyet?

Egy olyan kerdessem lenne hogy egy fiu le szabad epilalja a fan szoret es a seglyukat?

Vagy maradjak a hagyomanyos borotvanal? De attol baromian viszket suliba is meg elegg kellemetlen.... :/

Legjobb válasz: Legyél férfi, és max vágd le ollóval.

Legyél férfi, és max vágd le ollóval.
Én is az 1 válaszát osztom .
El is sirnam magam ha segglyukam epilalnak :DD Vegyel egy gagyi hajnyiro gepet, es told le 5 milisre!
A kérdező hozzászólása: Ah... Meg vagtam a bal heremet borotvaval mit kell ilyenkor csinalni????
Megmondtuk, hogy hagyd ott a szõrt :D


Nem vagyok egy gépzseni, de állandóan figyelmeztet, hogy nincs több hely az E valamiben. Nos akkor mit töröljek le? Mik ezek a programok a gépen? Le szabad törölni?

És egyáltalán mire szolgálnak nekem ezek a programok?Ezek vannak:

Legjobb válasz: szerintem az adobe dolgokat pont, hogy ne töröld le. ha ezek közül mindenképpen szeretnél valamit akkor az ask toolbar meg a google toolbar mehet, illetve a big fish games client az arra való, h a big fishes játékaidat rendben tartsd, ha ilyen nincs, vagy csak volt akkor azt is törölheted.

Legalább lesz helye, nem úgy, mintha a kedves kérdezõ letörölné az 50Megás FlashPlayer-t a C-rõl. Adtam egyfajta megoldási módot a problémájára. 3. választ is én adtam, csak hülyének nézett a kedves kérdezõ, ezért egy általánosabb, minden esetben jó megoldást adtam. Amúgy: SZAKEMBER! Ha ennyire zavar, hogy kevés a helyed, de nem tudsz mit csinálni a géppel, akkor hívj szakembert, jópénzért megcsinálja. Sõt, a szomszéd 10 éves kisfia is tud segíteni szerintem, neki elég egy tábla csoki is.
Az ask toolbart, a big fisht, astrixet töröld , a többi kellhet még...és ha szeretnéd, hogy mi válasszunk, mert te nem tudsz, akkor írd ki a többit is-látatlanban ez nem megy.
pl. a temp könyvtár tartalmát, az IE "Temporary Internet Files" tartalmát. Ha van ACDSee képnézõd, az brutális db-t is létre tud hozni. Ha már végképp nem tudsz mit törölni, nagyon óvatosan csökkenteni lehet a lapozófájl méretét ha van elég ram, illetve a rendszervisszaállításhoz szükséges foglalt lemezterületet. Ezek természetesen csak akkor mûködnek, ha az "E" a rendszermeghajtó.
A Sajátgép-et nyisd meg, és ott menj a "Helyi lemez (E:) " -be. Ez a lemezed van tele. Itt nézd meg, hogy egyáltalán mi van rajta. Mert letörölhetsz 1000 dolgot, ha az mind a C-n, vagy D-n van, az E-n nem lesz nagyobb helyed.
szerintem az adobe dolgokat pont, hogy ne töröld le. ha ezek közül mindenképpen szeretnél valamit akkor az ask toolbar meg a google toolbar mehet, illetve a big fish games client az arra való, h a big fishes játékaidat rendben tartsd, ha ilyen nincs, vagy csak volt akkor azt is törölheted.
Persze, hogy ezt tudtad. De az általad felsorolt programok biztos, hogy a C-re vannak telepítve. (Hacsak nem értesz a számíztógéphez, ebben az esetben viszont nem tõlünk kérdeznéd ezt) És a C-rõl letörölhetsz bármit, az E-n nem lesz helyed. De akkor egy megoldás, ami azt töröl, amit tényleg kell: Start-->Futtatás Beírod: cmd OK-t nyomsz beírod: format e: Enter, majd értelem szerûen követed az utasításokat. Ha megcsinálsz mindent, lesz helyed.
Hát elöször is probálj személyes adatokat törölni a gépröl vagy növelni külsö winyoval de ha mindenáron programokat akarsz törölni (amik hasznosnak igérkeznek a felsoroltakbol ) akkor törölj le pl : google totalbar (az a böngészödbe a googlekeresö ) adobe-s cucokat is le lehet törölni stb... de ettöl kissé zuhani fog a gépen lévö hasznos programok száma. ám ha csak böngészésre és beszélgetésre használod a gépet akkor ezek nem is kellene.
A kérdező hozzászólása: köszi, de ezt már tudtam :) ) és azt kérdeztem h mit töröljek le, de azért köcc
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat, a játékokat már letöröltem, meg az olyanokat amik nem kellettek, de még mindig kevés a hely :S
az elõttem hozzászóló utasítása letörli az egész E Winyo/patrico tartalmát!!!

Tudom hogy nem szabad le vagni vagy nyirni egy shelti-nek (shetland-i juhaszkutya) le vagni a szoret de ha nem verseny kutya akkor sem?

Mert nyaron azzal a nagy bundajaval nem lesz melege?

Legjobb válasz: Nem lesz, mert a bunda hõszigetel is. A lényeg, hogy rendesen ki legyen fésülve.

Nem lesz, mert a bunda hõszigetel is. A lényeg, hogy rendesen ki legyen fésülve.
Szia. Nekem huskym van. Had ne kelljen bemutatnom az õ bundáját, hogy milyen. Én se vágom le neki, mert ahogy az elsõ is mondtad, ez hõszigetel. "télen fûti, nyáron hûti" Én azt a megoldást találtam ki a nyári melegekre, hogy egy már nem használt szõnyeget letettem egy árnyékos helyre( nálunk árnyék híján egy asztal alá) és kb óránként lelocsoltam slaggal úgy, hogy teljesen átázzon. A hideg vizes szõnyegen meg olyan jó volt látni, ahogy a kutya elterült. Illetve a betont is napjában többször locsolom olyankor, hogy ne legyen olyan elviselhetetlenül forró. Olyan ivóedényük van a kutyáknak, amibe akár bele is fekhetnek, és ezt is elõszeretettel alkalmazzák ha nagy meleg van. Meg vannak még jó kis praktikák, amik segíthetnek, szóval a szõre levágásán felesleges gondolkodni is.
Miért kéne levágni?Ennek a kutyának éppen a szõre a dísze, ha levágod, már az életben nem lesz olyan, amilyen eredetileg.Oké, hogy nem viszed kiállításra, de attól még nem kellene kitolni szegénnyel.Más szõrös kutya is kibírja a nyarat, azonkívül te is segítheted számtalan módon, árnyékos helyet csinálsz, õ maga valószínûleg egy hûs gödröt is ás, ha úgy van, teszel ki neki kismedencét pancsolni vagy locsolgatod, kap egy kis hûsítõ kaját, stb.Arról nem beszélve, hogy jól ki vannak õk találva, a nagy, több rétegû szõrzet nem csak fût, de hût is, védi a melegtõl.Tavasszal pedig le is vedlik, így még könnyebb lesz neki nyáron.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen akkor ugy hagyom csak feltem nehogy hogutat kapjon.^^
NEM, a sheltienek pont a hosszú bundája az éke, a kutya lényege! Láttál már kopaszra nyírt skótjuhászt? Mert én még nem, legalábbis nem utal épp elméjû gazdira... A bunda nem csak melegít, hanem hõszigetel is. Amúgy már ne is haragudj, de ha én egy fajta "szerelmese" vagyok, akkor nem itt kérdezõsködik, hanem könyveket olvasok, kiállításokra járok és beszélgetek a tenyésztõkkel...
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek.
Az állatorvosunknak nyáron az egyik leggyakoribb elfoglaltsága a túlságosan lenyírt szobakutyák kezelése, amik séta közben napszúrást kaptak. A szõr ugyanis az UV-sugárzás ellen is védi õket. Nyáron kevesebb az aljszõrzet, vagyis ha rendszeresen ki vannak fésülve, akkor a laza bunda tud szellõzni is. Persze nagyobb sétákra a kánikula idején csak kora reggel és estefelé menjetek.
A kérdező hozzászólása: Ok koszi.

Bárányhimlős gyereket le szabad vinni az orvosi rendelésre, amikor már csak a betegség "végén" mennék le igazolást kérni, vagy a fertőző részen kell csengetni?

Mert ugye a pöttyök nyomai megvannak, de nem tudom, hogy fertőz-e még. Nálunk van beteg rendelői váró és van egy külön ajtó az épületen kívül egy csengővel, ahol a fertőző betegek csengethetnek és mehetnek be.

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy már nem fertõz ilyenkor. Elvégre egészséges igazolásért mentek, ha fertõzne, nyilván az orvos sem mondta volna, hogy anyuka jöjjön kiadom az igazolást. De az a legtutibb, hogy ha felhívod és megkérdezed az asszisztenstõl.

Én úgy gondolom, hogy már nem fertõz ilyenkor. Elvégre egészséges igazolásért mentek, ha fertõzne, nyilván az orvos sem mondta volna, hogy anyuka jöjjön kiadom az igazolást. De az a legtutibb, hogy ha felhívod és megkérdezed az asszisztenstõl.
persze hogy viheted, én is levittem mert megmutattam neki hogy áll a gyógyulás és mennyi pöttye volt, mert neki volt olyan sok és attól féltem elkaphatja megint, de azt mondta bõvel elég.ilyenkor már nem fertõs, sõt már akkor se ha be pörcösödött a hólyag.a hólyagba lévõ folyadék fertõz.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Le szabad nyírni a szomorú fűzfa lekonyuló ágait mondjuk derékmagasságban?

Pár éve ültettünk a kertünkbe egy szomorúf?zet. Elég kicsi a kert, a fa pedig gyorsan n?, Ez nem lenne baj, tudtam, hogy nagy lesz, de én arra vágytam, hogy majd beülök a fa alá h?sölni. Na, a fa örökké a földig növeszti az ágait, csak megkerülni lehet, alámenni nem. Gondoltam egy nagyot, lenyírtam. Férjem elkezdett sopánkodni, hogy ezzel tönkretszem a fát, mert havonta egyszer lenyírbálom. Amiket látok mondjuk a Balatonon, miért nem lógnak a földig? Nem hiszem, hogy valaki nyírbálná ?ket a vonat mellett? Vagy egyszer csak olyan magas lesz, hogy nem ér a földig az ága? És addig mi legyen? Vághatom továbbra is?

Legjobb válasz: Simán lenyírhatod :) Nekünk 2 is van a kertben, és mivel a gk. bejáró is épp ott van, így le kell vágni rendszeresen. Semmi bajuk...

Simán lenyírhatod :) Nekünk 2 is van a kertben, és mivel a gk. bejáró is épp ott van, így le kell vágni rendszeresen. Semmi bajuk...
A sín mellet azért nem ér a fûzfa ága a földig mert leviszi a belógó részt a vonat, mondjuk ettõl a fa féloldalasnak néz ki, ha körben egyenletes mintha le lenne nyírva akkor le is van, egyébként ahogy növekszik a fa úgy kialakul a lomb alatt hely ahol lehet ejtõzni, olyan lesz mint egy harang.
nyugodtan nyírhatod, semmi baja sem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megnyugodtam:)
Az ágai mindig a földig lógnának majd, akármilyen magas is lesz a fa. És úgy néz ki igazán szépen, ha le van nyírva. Egyébként nagyon jól tûri a nyirbálást a fûzfa. Sokan teljesen megkopasztják, és úgy is gond nélkül kihajt

Bicikliláncot szabad rozsdaoldózni télen? Mivel szedjem le róla a rozsdát?

Legjobb válasz: Én leszoktam olajozni, majd jól megtekerem, és eltûnik a rozsda. Nekem ez beszokott válni, illetve néha brigécióllal mosom le, de azt nem igen ajánlom, mert utána a kerékpár minden apró porcikáját újra kell olajozni. Szóval marad az olaj, szerintem jó lesz. (esetleg drótkefe)

Én leszoktam olajozni, majd jól megtekerem, és eltûnik a rozsda. Nekem ez beszokott válni, illetve néha brigécióllal mosom le, de azt nem igen ajánlom, mert utána a kerékpár minden apró porcikáját újra kell olajozni. Szóval marad az olaj, szerintem jó lesz. (esetleg drótkefe)
Én wd40-el szedem le róla, teljesen rozsdás láncot is szinte megújítja. Viszont utána olajozni kell, mert arra nem elég önmagában.
szerintem lehet, de utána olajozni kell.
Én is csak zsirozni szoktam, utána használat közben eltünik a rozsda
elég ha leolajzod
elég za olaj csak ha lehet ne egyszer hanem 2-3 indulásig aztán kész. így nem koptatja a fogaskerekeket

Le szabad borotválni a lábujjszőrt?

Legjobb válasz: Nem! Kitör az atomháború, ha megteszed.

Nem! Kitör az atomháború, ha megteszed.
Illegális szõrtelenítés 347. § (1) Aki a) saját, vagy más lábujján növõ szõrzetet leborotvál, b) más módon eltávolít bûncselekményt követ el, ami miatt három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ. (2) A büntetés egy évtõl öt évig terjedõ szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bûncselekményt üzletszerûen vagy bûnszövetségben (pl. kozmetika-szalon alkalmazottjaként vagy tulajdonosaként) követik el.
Nem hiszem, hogy tiltott dolog lenne...
Van rá engedélyed?
Én le szoktam

Szerintetek le szabad engedni pórázról cane corsot úgy, hogy rajta marad a szájkosár külvárosban?

Legjobb válasz: Közterületen kutyát elengedni tilos. Szájkosárral is.

Jó persze csak azért mondtam hogy tisztában legyen vele. Hátha nem tudja ^^
Közterületen kutyát elengedni tilos. Szájkosárral is.
Akarom mondani törvényileg tilos ^^
* ez nem csak cane corso-ra vonatkzik, hanem minden kutyára, akár szájkosár nélkül is :)
Gondolom ha elengeded akkor be tudod hívni bármikor.Viszont ha behívható akkor a szájkosárral kiszolgáltatod egy másik kutya esetleges támadásának, mert nem tudja megvédeni magát. Én már sajnos jártam így, egy bokorból elõugrott egy kutya és kész volt a baj.Azóta még a nyakából is leveszem ne akadályozza ilyen szituban.Hiába fegyelmezett a kutyám ha a másik nem, a gazdája meg 100 méterrõl ordít neki hiába.
Nekem pont ma mesélte egy csaj a futtatóban, hogy egy agresszív kutya szájkosárral támadta meg a kutyáját, de úgy hogy a lába is eltört, mûteni kellett. Szóval ha agresszív, akkor a szájkosár is kevés lehet.
Igen, ez igaz. Törvény szerint csak futattón lehetne elengedni a kutyát. De valljuk be ezt nem igazán tartjuk be. Én is el szoktam engedni a kutyám , egyrész nincs kutyafutattó, mert akkor lehet oda vinném... Másrészt az is lehet, hogy a kijelölt területen annyi kutya van, hogy hely sincs :D de ezt nem tudom, mert itt nálunk nincs ilyen terület, itt csak a kutyások "jelöltek ki " ugymond részeket, nagy füves terület, se autók, emberek se arra járnak szóval nem zavarunk senkit. :)
Ha nem agresszív más kutyákkal, emberekkel és vissza tudod hívni, nyugodtan.
Nem, nem szabad törvényileg. És amúgy sem gondolom jó ötletnek, mert pl én, aki kis korom óta kutyatartó vagyok és imádom õket egy idegen kutyától elbõgöm magam ha összetalálkozunk. Azt meg végképp kiborít ha önjelölt "remekgazdik" engedik hogy a kutyájuk odafusson, netán rám ugorjon, rám másszon-nekem ez félelmetes élmény és kellemetlen, mert még nekem kell magyarázkodni... Mások is vannak így... de lehet egy kisgyerek is... érdekes találkozás sülhet ki belõle. Tessék a kutyát pórázzal sétáltatni!
Jog szerint belterület közterületén nem lehet elengedni póráz nélkül a kutyákat, csak a kijelölt futtatókon. A gyakorlat IDEÁLIS esetben az, hogy az ember a jól nevelt, behívható kutyáját elengedi a pórázról. Ha gyerekek, pórázos kutyák jönnek, BEHÍVJA, esetleg megfogja. Ha idegen póráz nélküli kutya jön a gazdival, akkor se engedi oda egy km-re, hanem egymás közelébe érve mehet a találkozás :) A kutyámat a kerület központi részein nappal vagy pórázon, vagy póráz nélkül és szájkosárban viszem. Még se rendõr, se közteres nem szólt a csak szájkosárban sétáló kutyám miatt ;) Egyébként van vmi különleges okod rá, hogy póráz nélkül akarod sétáltatni szájkosárban?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!