Találatok a következő kifejezésre: Le lehet csak (733 db)

Ha buszon leülök egy idegen ember mellé illik megkérdezni hogy szabad-e a hely vagy le lehet csak simán ülni oda?

Legjobb válasz: Távolsági buszon általában meg szokták kérdezni. De valójában hülyeség, mert nyilván szabad, ha nincs ott senki. Helyi járaton nem szokták megkérdezni.

Távolsági buszon általában meg szokták kérdezni. De valójában hülyeség, mert nyilván szabad, ha nincs ott senki. Helyi járaton nem szokták megkérdezni.
ha vár valaki tegyen oda valamit jelzésként sál, táska vagy akármit! Ha üres a hely akkor szabad! Ha rögtön felszálláskor jön még valakije, csak mondjuk az pár percet késik, akkor OK de pl ha a 800. megállónál szállna majd fel az a valaki ismerõse, akkor én azért nem fogok állni.. Sajnos nekem volt már ilyen tapasztalatom...Foglalta valaki valakinek a helyet aki az indulás utáni (kb fél órával késõbbi) megállóhelyen szállt fel! (ha nincs másik üres hely, akkor leülök!!
én 4 évig buszoztam amikor gimis voltam, minden nap oda-vissza, és minidg megkérdeztem.. ha velem egykorú/ismerõs mellett volt szabad hely, akkor a "bocsi, leülhetek?" kérdést, ha ismeretlen, akkor "foglalt ez a hely?" "elnézést, leülhetek?" tudtam, h szinte minidg igen lesz a válasz, mert ha vki foglalt másnak helyet akkor odarakta a táskáját, kabátját, testbeszéddel jelezte, de nem tudom miért, ez akkor is ilyen reflexszerû indítás volt:)
"Miért érdekelne engem, hogy õ vár valakit?" Miért? Ki vagy te? Te nem tudsz leülni máshová? Azért kell, hogy érdekeljen, mert társadalomban élsz, nem te vagy az egyetlen kétlábú a Földön. Viszonyulnod KELL az embertársaidhoz, és magaddal is akkor teszel jót, ha erre hajlandó vagy. Nem körülötted forog a világ: erre jobb felkészülnöd, különben elõtt-utóbb megértetik veled.
sztem totál felesleges ha nem ül ott senki akkor miért ne ülhetnél le?? távolságin se kell. miért érdekelne az engem h õ vár még valakit? az a valaki majd leül máshova.
Attól függ, milyen a testtartása. Zárt vagy nyitott. ha látod, hoyg várja, akkor kérdezd. Ha láthatóan nem akar beszélni, akkor ne kérdezd!
Hozzám hasonló korútól nem kérdezem meg, de idõsebbtõl igen.
Néha megszoktam kérdezni, nincs abban semmi különleges. Emberek vagyunk, így ismerkedtem meg valakivel, akivel mai napig is együtt utazunk.
én mindig megkérdezem.. Lehet, nem kéne?
Ilyen feltételekkel és helyzetekben tökéletesen rendben a dolog.
-valakit
néha megkérdezem, mert a tinik csak akkor kapják le onnan a táskájukat. Más álljon, mig õk szétpakolják a vackaikat is ... de biztos elfáradtak a suliban

Androidon le lehet venni a gyártónak a kezelőfelületét, hogy csak sima android felület legyen rajta?

Pl van 1 motorola készülékem amin android van és a gyártónak a saját kezel?felülete, na azt le lehet venni?

Legjobb válasz: Tehát csak akkor lehet hogyha "belepiszkálok" a szoftverébe? :( Csak láttam a haver telóján hogy le lehet szedni a gyártó kezelõfelületét, és az alap androidra teszi vissza.

A kérdező hozzászólása: Tehát csak akkor lehet hogyha "belepiszkálok" a szoftverébe? :( Csak láttam a haver telóján hogy le lehet szedni a gyártó kezelõfelületét, és az alap androidra teszi vissza.
nem tudom, hogy van nálad a gyártó kezelõfelülete, de próbáld ki a launcher pro-t, az sokat dob a dolgon. (még gyorsabb is lesz pár dolog)
flashelj rá stock ROM-ot, xda-developers.com fórumon biztos találsz a készülékednek megfelelõ alfórumban.

Miért csak a lámpánál fulladok le? Lehet hogy csak túl parázom?

Kezdő vezető vagyok,dízelen tanultam de a miénk benzines.Szinte már "kötelező" volt hogy lefulladjak vele,mindenki ezt mondogatta.Ezért persze nem lepett meg!DE!!!Ha kiállok egy parkolóból és elindulok,vagy bármilyen más helyzetből való elindulásnál nem csak mikor piros lámpánál várakozom és utána.Vagy csikorognak a kerekek vagy lefulladok!Pláne ha még kis emelkedőnél van a lámpa!De szerintem már mindenki belém sulykolta hogy majd a lámpáknál...Hát így is lett.Szerintem az zavar ku...ra hogy tudom hogy állnak mögöttem és azt várják hogy induljak ezért sietni akarok.Mert máshol simán elindulok,Szerintetek főleg pszihés lehet ez?Persze tudom hogy még rutintalan vagyok és az is közre játszik.Csak minél többet állok le annál bizonytalanabb leszek.

Legjobb válasz: Én is így voltam,aztán mondogattam magamnak,hogy lámpánál fulladjon le a fene,én biztos nem! Piros -sárgánál,szépen kapcsolsz egyest! Nyomod a gázt,és engeded lassan a kuplungot-ez volt dizelesen. Benzinesen,kicsit több gázt kell adni,ennyi! Álljanak mögötted,kit érdekel.Inkább indulj lassan,és akkor nem fulladsz le! Én már jobban szeretem a lámpás keresztezõdést mint a simát,mert ott van idõ elindulni.Csak szépen lassan és menni fog. Ne idegeskedj azon,hogy most lámpa van.Na és? A 10 éve jogsival rendelkezõ ember is lefullad.Nem nagy ügy!

Én is így voltam, aztán mondogattam magamnak, hogy lámpánál fulladjon le a fene, én biztos nem! Piros -sárgánál, szépen kapcsolsz egyest! Nyomod a gázt, és engeded lassan a kuplungot-ez volt dizelesen. Benzinesen, kicsit több gázt kell adni, ennyi! Álljanak mögötted, kit érdekel.Inkább indulj lassan, és akkor nem fulladsz le! Én már jobban szeretem a lámpás keresztezõdést mint a simát, mert ott van idõ elindulni.Csak szépen lassan és menni fog. Ne idegeskedj azon, hogy most lámpa van.Na és? A 10 éve jogsival rendelkezõ ember is lefullad.Nem nagy ügy!
pörgesd tiltásig aztán engedd fel hirtelen a kuplungot!
Így igaz ahogyan a 2. mondja. Ne idegeskedj azon hogy lefulladsz elõfordul az ilyen fontos hogy ne kapkodj, óvatosan lassan engeded a kuplungot közben egy kicsivel több gázt adsz neki és ennyi már indul is a szekér. Amikor én vezettem friss jogsival lámpánál ugyanez volt velem lefulladtam nem volt baj gyors autó beindít és már megyek is. A mögötted állókkal meg ne törõdj manapság sok a bunkó sofõr, tisztelet a kivételnek. Egyébként nem tragédia ha lefulladsz bárkivel bármikor meg eshet még anyám is lefullad vele pedig õ oktató és már lassan 30 éve vezet.
Én is kezdõsofõr vagyok és egyszer-egyszer én is pont igy vagyok és csak a lámpánál...dehát valahogy csak meg szokjuk:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor hajrá!
bírnak várni akik mögötted vannak
Nem kell sietni...


Főzeléket le lehet fagyasztani? Még tegnap főztem babfőzeléket, és sok megmaradt. Hogy lehet lefagyaztani? És utána csak egyszerűen felmelegitem?

Legjobb válasz: Szia.persze,hogy le lehet.Rakd egy mûanyag dobozba,zárd le és tedd a fagyasztóba.én úgy szoktam kiolvasztani az ilyenmit,hogy ha kiveszem a fagyóból elõször beleállítom vízbe,majd ha már kicsit felengedett vagy lábasba teszed és fel a tûzhelyre vagy a mikróba.

Szia.persze, hogy le lehet.Rakd egy mûanyag dobozba, zárd le és tedd a fagyasztóba.én úgy szoktam kiolvasztani az ilyenmit, hogy ha kiveszem a fagyóból elõször beleállítom vízbe, majd ha már kicsit felengedett vagy lábasba teszed és fel a tûzhelyre vagy a mikróba.
a többséget le lehet fagyasztani, de nem mindent. Én pl krulplit nem fagyasztanék. Annak megváktozik az íze és az állaga. De a bab az oké. Kiengedésre a természetes kiengedést, vagy a mikrót használom.
Felmelegítésnél arra figyelj, hogy ha mikróban melegíted, ne mûanyagban tedd. Inkább rakd át valamiféle üvegtálba, mert a melegítés során hõ hatására a mûanyagból erõs karcinogén (rákkeltõ) anyagok szabadulnak fel, ami bekerül az ételbe. (egy biológus)
nyugodtan fagyszthatod, de lehet, hogy ha kiolvad akkor a rántás csomós lesz, a fõzelék vizes állagú. Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy fölforralom a fõzeléket és egy kis vízzel elkevert 2 púpozott ek keményítõt adok hozzá! Addig fõzõm mint a pudingot és kész. Mintha frissen fõztem volna!

64 bites op rendszert le lehet tölteni? Vagy ahoz uj gépet kell venni? (32 bitesem van és a 4 giga ram helyett csak 2, 67 van)

Legjobb válasz: Nem kell új gép... Ejnye bejnye a kalózszoftvereknek, de le lehet tölteni, csak mindig nézd meg, hogy az x64 benne legyen anevében.

Nem kell új gép... Ejnye bejnye a kalózszoftvereknek, de le lehet tölteni, csak mindig nézd meg, hogy az x64 benne legyen anevében.
Innen tudsz letölteni 64 bites operációs rendszert, ez garantáltan használni tudja majd mind a 4GB ramodat: [link]
Nehogy már 9.10-es Ubuntut sózzál Kérdezõre! A naprakész hosszútávú a 12.04-es: [link] Továbbá: Linux Mint: [link] Manjaro Linux: [link]
9.1-est használom a második gépemen a mai napig, ezért egybõl azt vágtam rá, egyébként remélem te sem gondolod komolyan hogy a Linuxra irányult a kérdése. Megnyugtathatlak biztosan nem fogja ezeket letölteni :)
Ne hallgass rájuk.. Aki linuxot használ otthon az mazoista..:D Kalóz oldalakon keresgélj (pl. ThePirateBay v Ncore)
A kérdező hozzászólása: kell a kakinak linux xd nekem windows kell :d
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); @ 19:36: Nyugi, egy percig se gondoltam komolyan, csak ha már Kérdezõ feladta a magas labdát, gondoltam, ne mondhassa késõbb, hogy nem kapott rendes tippet -- nyilván téged is ez motivált. @ 20:49: "Aki linuxot használ otthon az mazoista..:D" Indokolt a szmájli, ez csakugyan nagyon mulatságos vélemény. @ Kérdezõ: "kell a kakinak linux" Köszike a kendõzetlen véleményt rólam. Egy ideje valóban búcsút intettem a belassulásnak, töredezettségmentesítésnek, vírusoknak, amelyek nélkül a hedonista 20:49 szerint merõ kín az élet. Rongy ember vagyok, mi tagadás, amiért cserbenhagytam a nagy tesót.

Lehet csak mosószódával mosni fehér és színes ruhákat? Mennyit kell használni belõle?

Legjobb válasz: Én magam még sosem használtam, Nagymamám és Dédimamám rendszeresen használta, és csak azt, semmi mást mellé. (Dédimamám máig azt használja!!!) Édesanyám is használ, de õ a mosószert a dobba, a mosószódát pedig fentre, a mosógép kis tartójába teszi. Hogy is magyarázzam... van ilyen kis kanala Anyunak, azzal adagolja, kb a felespohárhoz tudnám hasonlítani mennyiségre. Szépek tõle a ruhák, lehet veszek én is. :)

Én magam még sosem használtam, Nagymamám és Dédimamám rendszeresen használta, és csak azt, semmi mást mellé. (Dédimamám máig azt használja!!!) Édesanyám is használ, de õ a mosószert a dobba, a mosószódát pedig fentre, a mosógép kis tartójába teszi. Hogy is magyarázzam... van ilyen kis kanala Anyunak, azzal adagolja, kb a felespohárhoz tudnám hasonlítani mennyiségre. Szépek tõle a ruhák, lehet veszek én is. :)

Lángvágóval le lehet vágni egy testrészt is vagy azt csak összeégetné (mint a fóliát pl ha tűzhöz tesszük)?

Lehet a mentális egészség kategóriába kellett volna tennem :D

Legjobb válasz: Lángvágóval mindent le lehet vágni, csak csúnya lesz.

Lángvágóval mindent le lehet vágni, csak csúnya lesz.
Szia ! Csak abban az esetben, ha az alany a terminátor, vagy a vasember. Akkor simán meg!
A kérdező hozzászólása: :) )

Le lehet másolni egy programnak csak a súgóját? A Solid Edge modellező program súgója kellene itthonra.

Nem fér fel a teljes program a pendrive-ra, és jogvédett is, kb. 2-3 millió Huf. A munkám során kéne majd használnom, és szeretném átolvasni a tutorialokat bel?le.

Legjobb válasz: Szerintem a Programok mellé települõ Súgó vagy Tutorial az ugyan úgy jogvédett, tehát ingyenesen másolni illegális lenne. Más kérdés : ki az aki ellenõrizni, hogy a Súgót lemásoltad és áttanulmányoztad otthon. Szerintem ha csak személyes használatra kell (nem fogsz kereskedni vele, vagy nem töltöd fel kalóz oldalakra) és nem terjeszted a másolás hírét akkor nem lehet belõle probléma.

Szerintem a Programok mellé települõ Súgó vagy Tutorial az ugyan úgy jogvédett, tehát ingyenesen másolni illegális lenne. Más kérdés : ki az aki ellenõrizni, hogy a Súgót lemásoltad és áttanulmányoztad otthon. Szerintem ha csak személyes használatra kell (nem fogsz kereskedni vele, vagy nem töltöd fel kalóz oldalakra) és nem terjeszted a másolás hírét akkor nem lehet belõle probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de egy kicsit félreértelmezted. :) Arra voltam kíváncsi, hogy a súgó egy külön fájl-e, és hogy magában meg tudom-e nyitni.
sajna segogy csak pontos gõzszikével
A kérdező hozzászólása: köszi. ja , és a másik te nem tudsz valamit a lego fehér csukjárol? álitólag a lego nem adta ki de külön cég igen.

Le lehet szivattatni csak tincseket? és mennyibe kerül?

Nagyon sötétbarna a hajam szinte már fekete (festett)Ahhoz hogy világos legyen a hajszínem le kéne szivatnom, de én csak sz?ke tincseket szeretnék beletenni...

Legjobb válasz: Persze h le lehet, csak tincseket is. Nekem is melírozott hajam van, én 3 havonta megyek és 8000 Ft-ba kerül ha nem kérek vágást. De mindenhol más, van aki már 4000-ért is megcsin-ja. Arra figyelj, h jó színt válasszál és mond meg a fodrászodnak, h milyen vastag legyen a tincs, az enyém extra vékony, és fóliával csin-ja nem sapkában, mert az már lejárt...

Persze h le lehet, csak tincseket is. Nekem is melírozott hajam van, én 3 havonta megyek és 8000 Ft-ba kerül ha nem kérek vágást. De mindenhol más, van aki már 4000-ért is megcsin-ja. Arra figyelj, h jó színt válasszál és mond meg a fodrászodnak, h milyen vastag legyen a tincs, az enyém extra vékony, és fóliával csin-ja nem sapkában, mert az már lejárt...
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!