Találatok a következő kifejezésre: Le lehet a hullámospapagáj körmét Túl (1 db)

Le lehet vágni a hullámospapagáj körmét? Túl hossszú és nem tud kapaszkodni. Hogyan oldjam meg?

Legjobb válasz: Csak annyit vágj belõle,ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb,ha nem kéne vágni a körmét,hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú,kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába,amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó,miközben megpróbálja leszedni a kérget.

Csak annyit vágj belõle, ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb, ha nem kéne vágni a körmét, hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú, kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába, amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó, miközben megpróbálja leszedni a kérget.
Le lehet vágni, de csak annak ajánlott aki már profi, mert ha véletlenül beljebb lesz levágva, akkor vérezhet is neki és (saját tapasztalat) le is eshet a körme. Így azt ajánlom, hogy elõször állatorvosnál legyen levágatva a körme, és ott meg kéne figyelni, hogy, hogy csinálja és utána már lehet próbálkozni.
Igen lehet, sõt néha kell is, ha nem tudja koptatni és látszik, hogy kezd megcsavarodni a köröm vége. Csak óvatosan, a leg végébõl néhány mm-t vágj le, ami már nem élõ köröm, mert ha bele vágsz az élõ részbe az fáj neki és begyúlladhat.
Le lehet vágni de csak a végébõl és inkább ajánlott olyanhoz vinni aki gyakorlott benne.Én is ezt teszem
Tényleg le lehet vágni, csak nagyon könnyen belemozdul a madár (tapasztalat :S ). És elvileg el is vérezhet ha túl bent vágod neki. De amugy nem kell hozzá nagy tehetség. Hátára fordítod, megvárod mig nem mocorog annyira és levágod, csak egy kézzel nehéz bánni az ollóval és könnyen elforul a köröm :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen nagyok a japán csirke tojások?

Ma lett egy,és meglehetősen kicsi a házityúkhoz képest. Anyukám meg babonás, de szerintem a tyúkok ha kicsik akkor vmivel kisebb tojást tojnak...szerintetek?

3

SOS, Segítség madár (galamb) barátok?

A kis galambnak adhatok vizes kenyeret felcsipkedve???

1

Miért fontos hogy egy papagáj gyűrűzött legyen?

Mostanában fogok venni egy barátpapagájt, a tenyésztő írta, hogy gyűrűzött, meg orvosi papírokat ad hozzá. Utána olvastam, de csak annyit tudtam meg hogy az ilyen "komolyabb" papagájoknál jobb ha gyűrűzöttet vesz az ember. Miért? Ennyire fontos ez? :o

1

Hogyan és hol tudnám eladni a törpekakasaimat?

Olcsón, pár száz forintért eladóak(Fejér megye). De valahogy nehezen tudom eladni őket.

2

Mivel kössem föl a papagáj játékot?

Nem csipeszre gondolok. Pyrrhura molinae-m van. Fölkötöttem dróttal? Vagy elharapja? Akkor mivel?

4

Barátpapagáj tartásában lenne pár kérdésem! (lejjebb találod)?

Már volt 'igénytelenebb' madaram, nimfa papagáj, de persze egy komolyabb madárnál nagyobb/több elvárás van. pl: Miket adjak neki enni/milyen vitaminok kellenek/milyen féle játékok javasoltak/mennyi idő az egyedül tartott madarat beszélni tanulni? előre is köszönöm a válaszokat :)

1

Tudtok a közelben papagáj tenyésztőt? (Többi lent)

Kistelek közelében esetleg Szegeden tudtok papagáj tenyésztőt akinek van, lesz pyrrhura molinae-ja (tűzfarkú papagáj)

0

Mi a teendő ha a galambnak elvan törve a szárny?

Elejtette egy sas és szegénynek eltört a szárnya és nagyon csunya nyomott hagyott.

7

Megfázott a nimfapapagájom. Mit tegyek?

Tüsszög, szipog. Már korábban is fázott meg egy picit, de mindig gyorsan kiheverte. Azonban most már több napja eléggé csúnyán tüsszög meg szipog néha. Mit tegyek hogy meggyógyuljon?

3

Egy vadkacsát mijen hejen? és hogy kell tartani?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!