Találatok a következő kifejezésre: Le lehet a hullámospapagáj körmét (1 db)

Le lehet vágni a hullámospapagáj körmét? Túl hossszú és nem tud kapaszkodni. Hogyan oldjam meg?

Legjobb válasz: Csak annyit vágj belõle,ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb,ha nem kéne vágni a körmét,hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú,kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába,amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó,miközben megpróbálja leszedni a kérget.

Csak annyit vágj belõle, ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb, ha nem kéne vágni a körmét, hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú, kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába, amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó, miközben megpróbálja leszedni a kérget.
Le lehet vágni, de csak annak ajánlott aki már profi, mert ha véletlenül beljebb lesz levágva, akkor vérezhet is neki és (saját tapasztalat) le is eshet a körme. Így azt ajánlom, hogy elõször állatorvosnál legyen levágatva a körme, és ott meg kéne figyelni, hogy, hogy csinálja és utána már lehet próbálkozni.
Igen lehet, sõt néha kell is, ha nem tudja koptatni és látszik, hogy kezd megcsavarodni a köröm vége. Csak óvatosan, a leg végébõl néhány mm-t vágj le, ami már nem élõ köröm, mert ha bele vágsz az élõ részbe az fáj neki és begyúlladhat.
Le lehet vágni de csak a végébõl és inkább ajánlott olyanhoz vinni aki gyakorlott benne.Én is ezt teszem
Tényleg le lehet vágni, csak nagyon könnyen belemozdul a madár (tapasztalat :S ). És elvileg el is vérezhet ha túl bent vágod neki. De amugy nem kell hozzá nagy tehetség. Hátára fordítod, megvárod mig nem mocorog annyira és levágod, csak egy kézzel nehéz bánni az ollóval és könnyen elforul a köröm :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hullámos papagáj pár szelidítése? Lehetséges?

olvastam hogy ha egyedül van a papagáj, jobban lehet tanítani, erősebb kapcsolata lesz a gazdájával.. viszont ha párban van boldogabb de nem figyel annyira a gazdájára.. szóval lehetséges egy párral ugyanazt a kapcsolatot kialakítani mintha csak egy madár lenne? Lehetséges mindkettőjükre ugyanannyi időt szentelni? Vagy először csak egyet vegyek és vele 'barátkozzak össze' és később adjak neki párt?

2

Van egy nagysándor papagájom még nagyon fiatal és ha meglát akkor elkezd rikacsolni?

Nem fél töllem, mert ha lerakom valahova akkor visszarepül hozzam és gond nélkül felül az ujjamra. Csak az lenne a gond hogy amikor kiengedem vagy magamhoz veszem akkor sem hagyja abba a rikácsolást és mindig meg akarja "enni" az ujjamat. Ez normális viselkedés vagy lehet hogy vmilyen hiánya van a madárnak?

2

Hogy taníthatom be a kakadumat arra hogy ha kiviszem a házból, ne szálljon el?

már elértem azt a bizalmi szintet vele hogy a kezemen tudom hordani.. ha így elmegyek vele valahova, el fog repülni? és ha igen, hogy lehet megtanítani neki hogy maradjon velem?

4

Lehet Magyarországon pálmakakadut venni? És ha igen, hol?

4

Az baj ha a papagájom kalitkájának a rácsa kék színű?

Mármint hogy festékes és sok helyen olvastam, hogy ha rágcsálják, csipkedik akkor megbetegedhetnek tőle! De viszont az egyik ismerősömé volt a kalit és azt mondta, hogy nem volt ezzel baj! Madarasok tapasztalatokat pls!

2

Fontos! Egy golya tevedt a tetonkre, es orak ota ott van, sajnaljuk ebben a melegben, szomjas is valoszinuleg mert nyitva tartja a csoret. Mit csinaljunk? Kinek szoljunk?

2

Hogy kell szarkát megtanítani szavak utánozására?

1

Tépi a tollát a papagájom?

Ma reggel észrevettem hogy egy csomó toll van a madaram környékén fejtoll,szárnytoll,faroktoll rengeteg fajta lehetséges hogy tépi a tollát?

3

Madarat el lehet vinni valahogy máshogy az állatkereskedésből kalitka nélkül?

ide fogják adni egy dobozban vagy egy lyukacsos valamiben ha akarom mondjuk venni egy papagájt? otthon megvan a kalitkám csak nem akarom kétszer hurcolászni

3

Egy nagysándor méretű madárnak mennyi a minimális volier szélesség?

A hossza 3méter lenne, de szerintem 1méteres szélesség fölösleges, mert oldalirányba úgyse repkednek.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!