Találatok a következő kifejezésre: Le lehet a hullámospapagáj körmét (1 db)

Le lehet vágni a hullámospapagáj körmét? Túl hossszú és nem tud kapaszkodni. Hogyan oldjam meg?

Legjobb válasz: Csak annyit vágj belõle,ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb,ha nem kéne vágni a körmét,hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú,kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába,amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó,miközben megpróbálja leszedni a kérget.

Csak annyit vágj belõle, ha fény felé fordítod és nem látod eret.De az lenne a legjobb, ha nem kéne vágni a körmét, hiszen ez neki nagyon stresszes.Inkább elõzd meg.Különbözõ vastagságú, kérges gyümölcsfa ágat tegyél be a kalitkájába, amin tudja koptatni.És még unalomûzésnek is jó, miközben megpróbálja leszedni a kérget.
Le lehet vágni, de csak annak ajánlott aki már profi, mert ha véletlenül beljebb lesz levágva, akkor vérezhet is neki és (saját tapasztalat) le is eshet a körme. Így azt ajánlom, hogy elõször állatorvosnál legyen levágatva a körme, és ott meg kéne figyelni, hogy, hogy csinálja és utána már lehet próbálkozni.
Igen lehet, sõt néha kell is, ha nem tudja koptatni és látszik, hogy kezd megcsavarodni a köröm vége. Csak óvatosan, a leg végébõl néhány mm-t vágj le, ami már nem élõ köröm, mert ha bele vágsz az élõ részbe az fáj neki és begyúlladhat.
Le lehet vágni de csak a végébõl és inkább ajánlott olyanhoz vinni aki gyakorlott benne.Én is ezt teszem
Tényleg le lehet vágni, csak nagyon könnyen belemozdul a madár (tapasztalat :S ). És elvileg el is vérezhet ha túl bent vágod neki. De amugy nem kell hozzá nagy tehetség. Hátára fordítod, megvárod mig nem mocorog annyira és levágod, csak egy kézzel nehéz bánni az ollóval és könnyen elforul a köröm :S


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy hívják Magyarország legtarkább madara? Egyebek lentebb!

Egy TOTO-ba kell. Ezek a válaszlehetőségek:
1. Gyurgyalag
2. Szalakóta
3. Jégmadár

3

Milyen papagájt ajánlotok elsőnek?

Ara papagáj tetszik, de szerintetek elsőnek milyen? Vagy kezdőnek inkább ne?

9

Tudtok Csongrád megyében, vagy környékén pyrrhura molinae papagájt eladót?

Nagyon szeretnék egyet!

1

Lehet hogy felre ertem a nevet, de nem tudom pontosan leforditani. Szerintetek ez egy solyom?

http://www.ebay.co.uk/itm/Sterling-Silver-Hawk-Pendant-Falco..

2

Egy hullámos papagáj mennyire tud csípni?

Meg tudja sebezni annyira az emberi egy kezet, hogy vérezzen?

4

Hullámos papagáj párom állandóan rikácsol. Hol egyik, hol másik. Mit tehetnék ellene?

Régebben egy másik hímem volt, csak elvitte a meleg (panel :'(). Mióta ez az új van, azóta viselkedik így a tojó is. Azóta nem eszik a kezemből, nem repül az ujjamra, csíp, rikácsol. Le lehet róla újra szoktatni?

2

Ti ki szoktátok engedni repülni a papagájotokat?

Elméletileg hónap végén a családba kerül egy hullámos papagáj. A kalitka már megvan régebbről. Arról érdeklődnék, hogy ti szoktátok őket kiengedni? Nagyon nehéz visszaterelni őket a helyükre a repülés végeztével? Azt tudom, hogy ajtó, ablak, tükör ezekre vigyázni kell. Olyanra lehet tanítani hogy ülőfára szálljon le? Mindenre kíváncsi vagyok ebben a témában!

2

Valaki nem tud magyar nyelvű gén öröklődési oldalt hullámos papagájokhoz?

Nagyon érdekel ez a téma, hogy hogyan milyen színeket tudok majd kihozni, csak az a baj, hogy még 14évsen nem túl acélos a z angol tudásom, magyar nyelvű oldalt meg nem találtam.És még h valaki tudja, hogyan lehet BIZTOSRA megállapítani az albínó illetve lutinó egyedek nemét?Már találtam pár tippet, de akárhogy nézegettem az itthoni albínó illetve lutinó madaram nem tudtam pontos megállapításra jutni.

0

Hullámos papagáj tenyésztése?

Van 8 darab hullámos papagájom különböző korúak, és fajták, standard, félstandard, lutinó és albínó példány is van.Ezt 8 madarat lehet egy kalitkába tartani, ha azt szeretném hogy költsenek?És ha télen olyan helyiségbe vannak ahol nem csökken 5-6C alá a hőmérséklet rakhatok nekik fel odút?És mi a minimum helyigény számukra??Most egy 90cm magas 40cm széles és 40cm hosszú kalitkába vannak.

3

Valaki le tudja írni a Nagysándor papagájról a fontosabb dolgokat?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!