Találatok a következő kifejezésre: Le akarom a cigit! De (3 db)

Le akarom rakni a cigit! De hogyan?

14 éves lány vagyok és 10 évesen keztem el cigizni. Azt hittem, hogy men? vagyok t?lle meg minden. De most rájöttem, hogy nagy hülyeség volt mert már nem tudom lerakni. Már volt úgy, hogy 1 hétig nem gyújtottam rá de amikor láttam , hogy valaki cigizik én is megkívántam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A cigi nem menõ dolog.Csak mert hogy te azt szívod egyáltalán nem leszel tõõle menõ.Büdös lesz a ruhád,a hajad és a szád és a tüdõdet is jól tönkreteszed.Sok ember a cigi miatt kap tüdõrákot,szívinfarktust stb.

A cigi nem menõ dolog.Csak mert hogy te azt szívod egyáltalán nem leszel tõõle menõ.Büdös lesz a ruhád, a hajad és a szád és a tüdõdet is jól tönkreteszed.Sok ember a cigi miatt kap tüdõrákot, szívinfarktust stb.
A kérdező hozzászólása: A szüleimet ne szidd!! szerinted tudtak róla!!?? Hát nem! A ha tudták volna akkor nem engedték volna!
Azigen jól nyomod.Szép szüleid vannak
AKARATERÕ!!! Csak ez lehet a megoldás. Ja meg keress a NET-en képeket dohányos ember tüdejérõl és azt nézegessed!
Miért szoktál vissza?
Helló.Én is körülbelül 12évesen kezdtem és már lassan hat éve tart. Egy idõben meghallgattam egy jó barátom véleményét, és õ azt mondta, hogy az agyadnak a mozdulatok a fontosak. Ha teljesen úgy teszel mintha cigiznél (úgy tartod a kezed, a szád és úgy veszed a levegõt) akkor lassan-lassan elmúlik. Ez nekem bevált. A másik ami nagyon jó a futás. Ha úgy érzed hogy kívánod akkor lemész futni és teljesen kifárasztod a tüdõdet is és ezzel nem fogod annyira kívánni. Ezekkel nekem sikerült leszoknom, csak rájöttem utána hogy egyéb dolgok miatt van rá szükségem. Szóval ismét elkezdtem pedig már undorodtam tõle...
Második vagyok. Annyi jutott még eszembe, hogy közöljem: én is cigiztem 9 évig. Csak azért tartottam fontosnak közölni Veled, hogy tudd: nem vizet prédikálok. Én is le tudtam szokni. Ha igazán akarod, sikerülni fog!
Ja és még valami! Dohányos emberrel borzalmas csókolózni!
Apám úgy szokott le, hogy megfigyelte, fogmosás után nem kívánja a cigi. Ezért mindig imndenhova vitte magával a fogmosócuccát, cikizték is a munkahelyén, de megérte. És a fogainak is jót tett a dolog. De ami szerintem nagyon-nagyon fontos, hogy elég nagy legyen az elhatározás, legyen nagy önuralmad. És minél késõbb szoksz le, annál nehezebben megy majd. Légy erõs!
A kérdező hozzászólása: Második válaszadónak nagyon szépen köszönöm megpróbálom betartani.
Körzeti orvosod biztosan tud segíteni, nikotinos rágóval, vagy tapasszal.
1 megoldás van: Ha tényleg le akarsz szokni, akkor leteszed és nem gyújtasz rá többet. Nehéz lesz és egy ideig nagyon fog hiányozni, aztán meg jön az, amit tapasztaltál: megkívánod, ahányszor cigit látsz, vagy érzel. Ilyenkor kell erõsnek lenni és azértsem rágyújtani! Vannak tapaszok, vannak rágók, van sokminden, ami segíthet, de az akaratodat semmi nem tudja helyettesíteni, ha az nincs elég, akkor nem tudsz leszokni. Nagyon kell akarni, ez a titka és elfogadni, hogy ez bizony kelemetlen, elvonási tünetek nélkül nem megy. Ha felkészülsz rá, hogy nehéz lesz és akarod annyira, hogy legyõzöd a nehézségeket, akkor le tudsz szokni. (Rossz módszer a mennyiség csökkentése, mert akkor tovább érzed az elvonási tüneteket. Ha egyik napról a másikra leteszed, rövidebb ideig rossz.) Egy-két tipp: -Igyál RENGETEG vizet! Ettõl ugyan sokat jársz pisilni, de méregtelenít, így hamarabb kiürül a szervezetedbõl a nikotin, és így rövidíted a hiánytünetekkel küzködés idejét. -Fogald el magad! Mindig csinálj valamit, tegyél róla, hogy sose unatkozz! -Rágcsálj zöldséget, gyümölcsöt! Szintén méregtelenít, ezen kívül segít lefoglalni amkezed, hogy a mozdulat hiánya elviselhetõbb legyen. Nem utolsó szempont pedig, hogy így kisebb eséllyel nyúlsz más rágcsálnivaló után, ami viszont hizlalna. -Minden nap tedd el azt a pénzt, amit cigire költenél és határozz el valamit, amit szeretnél, hogy 4-5 hónap múlva ebbõl a pénzbõl veszed meg! Ha rágyújtasz, nem veheted meg!!! Ez nagyon jó motiváció! Sok sikert!
Anyám is dohányzott vagy 30 évig, már nem! :) És ilyen ultrahangos szarral szokott le.Új módszer, kevesen ismerik.Lényege hogy ez egy mobil szolgáltatás, tehát pesttõl kezdve minden nagyobb városba vannak bizonyos idõnként.Fájdalommentes, úgy mûködik hogy az újjaidra tesznek ilyen csipeszeket, meg a hasadra, meg a lábadra.Ez vagy félóráig rajtad van, közben megy a gép, félóra után leveszi és nem kívánod.Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy egy fél szál cigit közben elkell szívni.Most nem írnám le hosszabban, lényeg hogy megy a gép, közbe sokat iszol, és ha vége már nem kívánod.Persze a szokás miatt még évek múlva is eszedbe jut néha, hogy jólenne rágyújtani, de nem a nikotinéhség miatt-és ez a lényeg.Anyám azóta nem gyújtott rá, a cigijét elvettem :D Persze ide is kell akaraterõ, ez csak annyiban könnyít hogy a nikotin függést szünteti meg.

Hogyan szoktasam le anyukámat a cigiről? Állítja hogy le akar szokni, de nem tesz érte semmit! A biztatást ellenségesen fogja fel! Esetleg lehet valamivel pótolni a cigit? Csak én gondolom úgy hogy meglehet csinálni úgyhogy egyszerűen nemvesz többet?

Hogyan?(Bocsi a hibákért, de be kellett sűrítenem a max karakert..)

Legjobb válasz: Te anyukádat soha nem fogod leszoktatni a cigirõl és senki más sem. Mivel ahhoz, hogy letegye, ahhoz elhatározás és nagyon erõs akarat kell. Én le akartam szokni, egyik napról a másikra letettem és ennek már több, mint 3 éve. Aki nem akar leszokni, az nem is fog. És anyukád nem is akar. Mert ha akarna, tenne is érte, mégpedig azt, hogy leteszi.

Te anyukádat soha nem fogod leszoktatni a cigirõl és senki más sem. Mivel ahhoz, hogy letegye, ahhoz elhatározás és nagyon erõs akarat kell. Én le akartam szokni, egyik napról a másikra letettem és ennek már több, mint 3 éve. Aki nem akar leszokni, az nem is fog. És anyukád nem is akar. Mert ha akarna, tenne is érte, mégpedig azt, hogy leteszi.
Pszichiáter felírhat egy Wellbutrin nevû gyógyszert. Amerikában ezt elég sikeresen használják. Ez gátolja a nikotin receptorokat és elveszi a dohányzás okozta örömet :-) http://hu.wikipedia.org/wiki/Bupropion Sok magyar magyar orvos nem tud errõl, ha tud a doki angolul, itt ellenõrizheti: http://en.wikipedia.org/wiki/Bupropion
A kérdező hozzászólása: Nem anyukám helyett szeretnék, hanem segiteni neki.. Üdv.VargaGeorgina.
A kérdező hozzászólása: elnézést, a koromat elírtam .. 13/L

Le akarok szokni a cigiről, most. De még van pár szál cigim. Elszívjam, ne szívjam?

Nem utána akarok leszokni, hanem most, és már 2 napja nem gyújtottam rá, de itt van még a megmaradt 5-6 szál cigi, és nem tudom mi legyen. Úgy vagyok vele, hogy úgy se fog már ez változtatni az elhatározásomon. De van egy olyan érzésem, hogy ha nem most állok le vele, hanem majd ezek után mondom azt, akkor nem fog menni nem? Szóval ha most akarok leszokni, akkor dobjam ki azt a pár szálat, vagy adjam oda valakinek, de inkább ne szívjam már el őket nem?

Legjobb válasz: Ne gyújts rá,dobd ki õket...ha tényleg le akarsz szokni akkor fölösleges megtartani õket

Ne gyújts rá, dobd ki õket...ha tényleg le akarsz szokni akkor fölösleges megtartani õket
Ne gyújts rá, de tartsd meg azt a pár szálat, mert dohányos legtöbb esetben nem szokik le teljesen csak leteszi valamennyi idõre(ha te az elsõ táborba tartozol, gratulálok, ha nem, akkor is ott van a vésztartalék). És ne gyere nekem azzal, hogy ott van a kísértés mert én 2 hónapot nem gyújtottam rá úgy, hogy meg volt még a doboz 3/4e. 18/f
Dobd ki vagy add oda valakinek, a lényeg, ha már elhatároztad, hogy leteszed, akkor tedd le! A maradék cigit meg tûntesd el, mert addig csak birizgálja a tudatodat, hogy ott van...
Gondolj bele, mennyit költöttél eddig cigire, és mennyit ér ez a pár szál. Ha sajnálod kidobni, annak más oka van... :)
kuka
Szívd el nyugodtan.Addig úgy se fogsz leszokni, ameddig nem látod magad nemdohányzóként fejben.Utána már gyerekjáték.
Még elõtted lesz (nem szó szerint értve, de tudod, hogy van otthon) addig biztos kísértés lesz. Add oda valakinek. Mondjuk egy hajléktalannak, és duplán jót tettél :D Te elindultál a leszokás útján, neki meg lett 1 jó napja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!