Találatok a következő kifejezésre: Le akarom a cigit! (5 db)

Hogyan tegyem le a cigit? Akaratgyenge vagyok! Nem akarok ártani a babának!

Legjobb válasz: hányadik hétben vagy? ha hányingeres leszel, az majd megoldja a problémád :) ha esetleg nem, akkor.. hát figyi, én is elég akaratgyenge vagyok/voltam, de hidd el, kibírható. úgy is, hogy elõtte napi 1 doboz cigit elszívtam. a mai napig rám tör az érzés, hogy elszívnék egyet, de ilyenkor arra gondolok, hogy már rosszul is lennék tõle. 8 hetesen 2 hét nem cigizés után elszívtam egy szálat és majdnem elájultam, rosszul lettem, a szívem iszonyatosan vert.. pedig aztán nagy bagós voltam. úgy tedd le, hogy leteszed és kész. többet a kezedbe ne vedd. 9 hónapot (sõt még annyit se) ki lehet bírni cigi nélkül. utána ha nagyon nem bírod, akkor visszaszoksz és kész, a Te döntésed. én viszont személy szerint nem akarok koraszülést kockáztatni és egyéb betegségeket, amik kialakulhatnak a cigi miatt. már azt is bánom, hogy nem tettem le már a baba tervezésekor. sok erõt Neked és boldog babavárást, és ne cigizz Te nõ :)

hányadik hétben vagy? ha hányingeres leszel, az majd megoldja a problémád :) ha esetleg nem, akkor.. hát figyi, én is elég akaratgyenge vagyok/voltam, de hidd el, kibírható. úgy is, hogy elõtte napi 1 doboz cigit elszívtam. a mai napig rám tör az érzés, hogy elszívnék egyet, de ilyenkor arra gondolok, hogy már rosszul is lennék tõle. 8 hetesen 2 hét nem cigizés után elszívtam egy szálat és majdnem elájultam, rosszul lettem, a szívem iszonyatosan vert.. pedig aztán nagy bagós voltam. úgy tedd le, hogy leteszed és kész. többet a kezedbe ne vedd. 9 hónapot (sõt még annyit se) ki lehet bírni cigi nélkül. utána ha nagyon nem bírod, akkor visszaszoksz és kész, a Te döntésed. én viszont személy szerint nem akarok koraszülést kockáztatni és egyéb betegségeket, amik kialakulhatnak a cigi miatt. már azt is bánom, hogy nem tettem le már a baba tervezésekor. sok erõt Neked és boldog babavárást, és ne cigizz Te nõ :)
Én is akaratgyenge vagyok/voltam, de a terhességem alatt sikerült megállnom, és viszonylag könnyû is volt. Tudtam, hogy nem lehet, kész. Mert nem akarom ráerõltetni ezt a rossz szokást a kis növekvõ életre, és valahogy ennél jobb motiváció nem is létezik, legalábbis számomra nem. Elõtte, mikor próbálkoztam leszokással, akkor mindig elcsábultam, "jaj csak most ez az egy szál", de aztán lett belõle több. De terhesség alatt erõsebb volt bennem az, hogy nem akarok ártani a gyermekemnek, mint a cigi utáni vágy. Jó, hogy így állsz hozzá, mindig ha rád tör a "rágyújthatnék", gondolj a gyermekedre. Hidd el, sikerülni fog! Sok erõt, kitartást, és boldog babavárást kívánok!
Én egész terhesség alatt cigiztem.egyszerûen nem tudtam letenni.Persze nem napi egy dobozzal, de el-el szívtam egy szálat.utáltam magam, de egyszerûen nem ment.Viszont mikor megláttam elõször a babámat, leesett, hogy kivel szívtam 9 hónapon keresztül.Azóta nem cigizek.Hála istennek õ egészséges lett, de nem biztos, hogy a tied ilyen szerencsés lesz.Tedd le, és gondolj arra, hogy behajolsz majd hozzá a kiságyba, és arconfujod a füstöddel?Megtennéd?
és ugyanolyan jól esik, mint elõtte? nekem már csak a tudat miatt sem menne le, hogy nem csak én kapok belõle.. de hogy egy ellenpéldát is felhozhassak, barátnõm nemrég szült, végig cigizett babásan és egészséges, 39 hétre született kisfiú anyukája. engem egyébként már a szaga is zavar és még csak 3 hónapja vagyok cigi nélkül.. mire szülni megyek, addigra remélem a vágy is elmúlik. különben csak és csakis TE tudsz tenni a saját függõséged ellen. elhatározás kérdése az egész.
Gondolj arra, hogy nem csak te vagy nikotinfüggõ, hanem a babád is. És azon túl, hogy mennyi problémát okozol eleve ezzel neki, még azt is megcsinálod vele, hogy te nem szoksz le a cigirõl, de õ újszülöttként szokjon le és kész! Neki pont olyan elvonási tünetei lesznek, neki pont annyira fog hiányozni, mint neked, csak ehhez még hozzájön, hogy ezt az egészet nulla perces korától kell végigcsinálnia. Segítség nélkül! Ha kicsit is szereted a gyerekedet, akkor eszedbe se jut többé, hogy cigi is van a világon! Jó kifogás, hogy akaratgyenge vagy. És õ????
Gondolj arra, hogy jobb, ha te vagy kicsit feszültebb, mintha õ születne kis súllyal, és egyéb hátrányokkal.
Minden egyes szál elõtt arra gondoltam/gondolok, hogy most a babám arcába fújom a füstöt. Hisz nem is tud menekülni elõle :-( Én nem azt mondom, hogy leszoktam, hanem MOST NEM GYÚJTOK RÁ! Ez megy már 4 éve :-D most már a harmadik babámmal vagyok várandós, még néha mindig kell rá emlékeztetnem magam :-(, de kibírom. Gondolj arra, hogy majd szülés után, ha kettõbe lesztek, majd kisurranhasz néha, addig sajna õ is szívja a te füstödet.
Annál gusztustalanabb látvány, mint egy cigizõ pocakos kismama nincs. Úgy mondom ezt, hogy dohányoztam én is, igaz nem várandósan, még elõtte, tehát tudom mit kíván meg a leszokás. Állj a tükör elé egy szál cigivel és meglátod, menynire rettenetes. Hogy bírod megtenni? Nem akartgyengeségrõl van szó! Hülyeségrõl! Arról, hogy ha igazán foglalkoztatna a gyereked élete, nem tennéd. Nem tudom elfogadni, hogy valaki "nem tudja megtenni", ugyanmár! Emberek szoknak le úgy, hogy nincs is ekkora motivációjuk, mint egy másik növekvõ élet a testükben. Nézz szembe a saját arcoddal a tükörben és gondolkodj el azon, milyen "anya" az ilyen! Légy kemény magaddal! ITt az ideje!
Az ultrahang nem mutatja ki. De tényleg ne gyújts rá soha többet.
Az UH max azt mutatja, hogy nem fejlõdik rendesen a baba, mint ahogy azt leírtam az ismerõsöm példájában...
Nap mint nap meg kell küzdenem a cigi utáni vággyal. De nem gyújtok rá. Szüleim dohányoznak és amikor ott vagyunk náluk hétvégén majd megdöglök egy szál cigiért. De nem gyújtok rá. Férjem nem dohányzik, szerencsére itthon nincs kísértés. TEDD LE A CIGIT!!! MOST!!!! A gyereked is azt szívja te buta nõ. És ezt a kérdést 22 hetesen teszed fel?
Az uh azt mutathatja ki, ha valami baja van a babókának - kívánom, hogy ne legyen, de sajnos eddig is rengeteget ártottál neki, tehát bármi elõfordulhat. Sõt, továbbmegyek: valószínûleg egész életedben kísérteni fog, ahányszor a gyereked elköhinti magát, hogy vajon ebbõl mennyi a te bûnöd. Ha lesz bármilyen késõbbi betegsége, problémája - legyen az egy allergia, asztma, akármi - akkor mindig arra kell majd gondolnod, hogy ez a te hibád. Viszont még mindig jobb, ha eddig cigiztél és ezután soha többé, mint ha folytatod, akár egy-egy szállal is...
A kérdező hozzászólása: Igazatok van!Leteszem mindenképpen!!!!! Még esetleg annyi lenne a kérdésem hogy mivel eddig cigiztem még ha nem is sokat, hozzáteszem sutyiba! kimutatja az ultrahang???Mocskosul szégyenlem magam!!!
Szia! Fejben dõl el minden! Egyszerûen határozd el magad, hogy ettõl a pillanattól kezdve nem dohányzol! Elsõsorban a babád miatt, aki a belõled fejlõdik (abból, amit bejuttatsz a szervezetedbe) és magad miatt sem! Ne halogasd! Nagyon nehéz lesz, az tény, de próbáld meg! És ha megszületik a babád, utána se gyújt rá soha többet! (Nincs annál elkeserítõbb látvány, mikor anyuka tolja a babkocsit és ott lóg a cigi a kezében!)
Már meg ne haragudj, de az ilyen "akaratgyenge" emberek NEM ÉRDEMLIK MEG A GYERMEKÜKET. Más mindent megtesz, hogy egészséges babája szülessen, te meg.... Tényleg igaz: állj szembe a tükörben magaddal, gyújts rá és nézd meg jól magad. Mindezt úgy mondom, hogy 10 évig cigiztem, napi egy dobozzal szívtam. A baba tervezése elõtt fél évvel leszoktam. Mert én szeretem õt. Szeretném ha egészséges lenne, arról nem is beszélve, hogy nem akarom, hogy 20 éves korában temesse el az anyját.... Nézz magadba és ne keress kifogásokat mert ebben az esetben NINCSENEK KIFOGÁSOK!!!!
Tudod, pont most szült az egyik ismerõsöm 2440gr-os babát 40. hétre!!!!! És a cigi miatt!!! És szegény babát át is szállították másik, sokkal távolabbi kórházba, ahol profibbak "babaügyben", mert kékült 2 naposan a szája, légzés, szív problémák, stb... Nem ijesztgetni akarlak, de ez 100% a cigi miatt van és nem tudom elhinni, hogy megér ennyit a cigi!!!!!!
Én erõs dohányos voltam napi 1.5 dobozt szívtam, véletlenül lettem terhes, de onnantól kezdve, hogy megtudtam, hogy babám lesz egy szálat sem szívtam.Most pontosan 15 hónapja vagyok füstmentes.És mióta nem dohányzom nagyon büdösnek érzem a dohányos embereket.Szerintem csak akarat kérdése, olykor még nekem is hiányzik akkor hamar megeszek egy almát, vagy bekapok egy rágót, és már el is felejtettem.Egy nagy elhatározás és sikerülni fog.
Anyám letette a cigit, de dohányfüstben tartózkodott és olyan asztmás vagyok meg allergiás és gyenge hogy csupa szenvedés az életem! Szívbetegségem is csak felnõttkorra lett diagnosztizálva, sokat fulladok 25 évesen. Hiába éltem én egészségesen! Az anyámtól megkaptam egy életre.
nem akarlak megijeszteni de az unokatestvéremnek 2 hete a cigi miatt halt meg a babája a pocakjában!!!!!nem éri meg a baba életével játszani!ha igazán akarjátok azt a picit akkor le tudod tenni!de még mielõtt késõ nem lesz!!!!
A kérdező hozzászólása: egy nagy baj van csajok!22 hetes vagyok!Bár keveset szívok de azt sem kellene!:(
Én is nehezen raktam le! Nekem segített a kaja! De tényleg! Világ életemben fogyóznom kellett, hogy tartsam a súlyom. Nekem erre jó volt a cigi, mert nem voltam éhes. Amikor terveztük a babát, úgy döntöttem, hogy akkor inkább zabálok, de leteszem. Igaz, rengeteget híztam, de legalább nem gyújtottam rá, és így, hogy ettem helyette, nem is annyira hiányzott. Már a felét leadtam, annak amit felszedtem!
A méhlepényen látszik, hogy meszesedik! Ezt mutatja az uh! Az igaz, hogy mástól is lehet, de látszik! Barátnõm is cigizett sajnos végig, tõle a szonográfus megkérdezte a 4D-sen, hogy cigizek-e? Mondta hogy sajnos igen! Mert látszott állítólag a lepényen, a szonográfus szerint fehéres színe volt!

Le akarom rakni a cigit! De hogyan?

14 éves lány vagyok és 10 évesen keztem el cigizni. Azt hittem, hogy men? vagyok t?lle meg minden. De most rájöttem, hogy nagy hülyeség volt mert már nem tudom lerakni. Már volt úgy, hogy 1 hétig nem gyújtottam rá de amikor láttam , hogy valaki cigizik én is megkívántam. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A cigi nem menõ dolog.Csak mert hogy te azt szívod egyáltalán nem leszel tõõle menõ.Büdös lesz a ruhád,a hajad és a szád és a tüdõdet is jól tönkreteszed.Sok ember a cigi miatt kap tüdõrákot,szívinfarktust stb.

A cigi nem menõ dolog.Csak mert hogy te azt szívod egyáltalán nem leszel tõõle menõ.Büdös lesz a ruhád, a hajad és a szád és a tüdõdet is jól tönkreteszed.Sok ember a cigi miatt kap tüdõrákot, szívinfarktust stb.
A kérdező hozzászólása: A szüleimet ne szidd!! szerinted tudtak róla!!?? Hát nem! A ha tudták volna akkor nem engedték volna!
Azigen jól nyomod.Szép szüleid vannak
AKARATERÕ!!! Csak ez lehet a megoldás. Ja meg keress a NET-en képeket dohányos ember tüdejérõl és azt nézegessed!
Miért szoktál vissza?
Helló.Én is körülbelül 12évesen kezdtem és már lassan hat éve tart. Egy idõben meghallgattam egy jó barátom véleményét, és õ azt mondta, hogy az agyadnak a mozdulatok a fontosak. Ha teljesen úgy teszel mintha cigiznél (úgy tartod a kezed, a szád és úgy veszed a levegõt) akkor lassan-lassan elmúlik. Ez nekem bevált. A másik ami nagyon jó a futás. Ha úgy érzed hogy kívánod akkor lemész futni és teljesen kifárasztod a tüdõdet is és ezzel nem fogod annyira kívánni. Ezekkel nekem sikerült leszoknom, csak rájöttem utána hogy egyéb dolgok miatt van rá szükségem. Szóval ismét elkezdtem pedig már undorodtam tõle...
Második vagyok. Annyi jutott még eszembe, hogy közöljem: én is cigiztem 9 évig. Csak azért tartottam fontosnak közölni Veled, hogy tudd: nem vizet prédikálok. Én is le tudtam szokni. Ha igazán akarod, sikerülni fog!
Ja és még valami! Dohányos emberrel borzalmas csókolózni!
Apám úgy szokott le, hogy megfigyelte, fogmosás után nem kívánja a cigi. Ezért mindig imndenhova vitte magával a fogmosócuccát, cikizték is a munkahelyén, de megérte. És a fogainak is jót tett a dolog. De ami szerintem nagyon-nagyon fontos, hogy elég nagy legyen az elhatározás, legyen nagy önuralmad. És minél késõbb szoksz le, annál nehezebben megy majd. Légy erõs!
A kérdező hozzászólása: Második válaszadónak nagyon szépen köszönöm megpróbálom betartani.
Körzeti orvosod biztosan tud segíteni, nikotinos rágóval, vagy tapasszal.
1 megoldás van: Ha tényleg le akarsz szokni, akkor leteszed és nem gyújtasz rá többet. Nehéz lesz és egy ideig nagyon fog hiányozni, aztán meg jön az, amit tapasztaltál: megkívánod, ahányszor cigit látsz, vagy érzel. Ilyenkor kell erõsnek lenni és azértsem rágyújtani! Vannak tapaszok, vannak rágók, van sokminden, ami segíthet, de az akaratodat semmi nem tudja helyettesíteni, ha az nincs elég, akkor nem tudsz leszokni. Nagyon kell akarni, ez a titka és elfogadni, hogy ez bizony kelemetlen, elvonási tünetek nélkül nem megy. Ha felkészülsz rá, hogy nehéz lesz és akarod annyira, hogy legyõzöd a nehézségeket, akkor le tudsz szokni. (Rossz módszer a mennyiség csökkentése, mert akkor tovább érzed az elvonási tüneteket. Ha egyik napról a másikra leteszed, rövidebb ideig rossz.) Egy-két tipp: -Igyál RENGETEG vizet! Ettõl ugyan sokat jársz pisilni, de méregtelenít, így hamarabb kiürül a szervezetedbõl a nikotin, és így rövidíted a hiánytünetekkel küzködés idejét. -Fogald el magad! Mindig csinálj valamit, tegyél róla, hogy sose unatkozz! -Rágcsálj zöldséget, gyümölcsöt! Szintén méregtelenít, ezen kívül segít lefoglalni amkezed, hogy a mozdulat hiánya elviselhetõbb legyen. Nem utolsó szempont pedig, hogy így kisebb eséllyel nyúlsz más rágcsálnivaló után, ami viszont hizlalna. -Minden nap tedd el azt a pénzt, amit cigire költenél és határozz el valamit, amit szeretnél, hogy 4-5 hónap múlva ebbõl a pénzbõl veszed meg! Ha rágyújtasz, nem veheted meg!!! Ez nagyon jó motiváció! Sok sikert!
Anyám is dohányzott vagy 30 évig, már nem! :) És ilyen ultrahangos szarral szokott le.Új módszer, kevesen ismerik.Lényege hogy ez egy mobil szolgáltatás, tehát pesttõl kezdve minden nagyobb városba vannak bizonyos idõnként.Fájdalommentes, úgy mûködik hogy az újjaidra tesznek ilyen csipeszeket, meg a hasadra, meg a lábadra.Ez vagy félóráig rajtad van, közben megy a gép, félóra után leveszi és nem kívánod.Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy egy fél szál cigit közben elkell szívni.Most nem írnám le hosszabban, lényeg hogy megy a gép, közbe sokat iszol, és ha vége már nem kívánod.Persze a szokás miatt még évek múlva is eszedbe jut néha, hogy jólenne rágyújtani, de nem a nikotinéhség miatt-és ez a lényeg.Anyám azóta nem gyújtott rá, a cigijét elvettem :D Persze ide is kell akaraterõ, ez csak annyiban könnyít hogy a nikotin függést szünteti meg.

Hogyan szoktasam le anyukámat a cigiről? Állítja hogy le akar szokni, de nem tesz érte semmit! A biztatást ellenségesen fogja fel! Esetleg lehet valamivel pótolni a cigit? Csak én gondolom úgy hogy meglehet csinálni úgyhogy egyszerűen nemvesz többet?

Hogyan?(Bocsi a hibákért, de be kellett sűrítenem a max karakert..)

Legjobb válasz: Te anyukádat soha nem fogod leszoktatni a cigirõl és senki más sem. Mivel ahhoz, hogy letegye, ahhoz elhatározás és nagyon erõs akarat kell. Én le akartam szokni, egyik napról a másikra letettem és ennek már több, mint 3 éve. Aki nem akar leszokni, az nem is fog. És anyukád nem is akar. Mert ha akarna, tenne is érte, mégpedig azt, hogy leteszi.

Te anyukádat soha nem fogod leszoktatni a cigirõl és senki más sem. Mivel ahhoz, hogy letegye, ahhoz elhatározás és nagyon erõs akarat kell. Én le akartam szokni, egyik napról a másikra letettem és ennek már több, mint 3 éve. Aki nem akar leszokni, az nem is fog. És anyukád nem is akar. Mert ha akarna, tenne is érte, mégpedig azt, hogy leteszi.
Pszichiáter felírhat egy Wellbutrin nevû gyógyszert. Amerikában ezt elég sikeresen használják. Ez gátolja a nikotin receptorokat és elveszi a dohányzás okozta örömet :-) http://hu.wikipedia.org/wiki/Bupropion Sok magyar magyar orvos nem tud errõl, ha tud a doki angolul, itt ellenõrizheti: http://en.wikipedia.org/wiki/Bupropion
A kérdező hozzászólása: Nem anyukám helyett szeretnék, hanem segiteni neki.. Üdv.VargaGeorgina.
A kérdező hozzászólása: elnézést, a koromat elírtam .. 13/L

Le akarok szokni a cigiről, most. De még van pár szál cigim. Elszívjam, ne szívjam?

Nem utána akarok leszokni, hanem most, és már 2 napja nem gyújtottam rá, de itt van még a megmaradt 5-6 szál cigi, és nem tudom mi legyen. Úgy vagyok vele, hogy úgy se fog már ez változtatni az elhatározásomon. De van egy olyan érzésem, hogy ha nem most állok le vele, hanem majd ezek után mondom azt, akkor nem fog menni nem? Szóval ha most akarok leszokni, akkor dobjam ki azt a pár szálat, vagy adjam oda valakinek, de inkább ne szívjam már el őket nem?

Legjobb válasz: Ne gyújts rá,dobd ki õket...ha tényleg le akarsz szokni akkor fölösleges megtartani õket

Ne gyújts rá, dobd ki õket...ha tényleg le akarsz szokni akkor fölösleges megtartani õket
Ne gyújts rá, de tartsd meg azt a pár szálat, mert dohányos legtöbb esetben nem szokik le teljesen csak leteszi valamennyi idõre(ha te az elsõ táborba tartozol, gratulálok, ha nem, akkor is ott van a vésztartalék). És ne gyere nekem azzal, hogy ott van a kísértés mert én 2 hónapot nem gyújtottam rá úgy, hogy meg volt még a doboz 3/4e. 18/f
Dobd ki vagy add oda valakinek, a lényeg, ha már elhatároztad, hogy leteszed, akkor tedd le! A maradék cigit meg tûntesd el, mert addig csak birizgálja a tudatodat, hogy ott van...
Gondolj bele, mennyit költöttél eddig cigire, és mennyit ér ez a pár szál. Ha sajnálod kidobni, annak más oka van... :)
kuka
Szívd el nyugodtan.Addig úgy se fogsz leszokni, ameddig nem látod magad nemdohányzóként fejben.Utána már gyerekjáték.
Még elõtted lesz (nem szó szerint értve, de tudod, hogy van otthon) addig biztos kísértés lesz. Add oda valakinek. Mondjuk egy hajléktalannak, és duplán jót tettél :D Te elindultál a leszokás útján, neki meg lett 1 jó napja.

Le akarok szokni, most elszívtam az utolsó szálat, holnap már nem akarok venni, mit csináljak, h ne kívánjam annyira a cigit?

Legjobb válasz: Pl tapasz, rágó... Ha a mozdulat hiányzik, próbálj mást csinálni helyette...

Pl tapasz, rágó... Ha a mozdulat hiányzik, próbálj mást csinálni helyette...
A nikotinos rágó nekem rengeteget segített, enélkül nem ment volna. Én kb másfél hónapig használtam, majd azt vettem észre, hogy elfelejtem bevenni, nem szükséges már. Szóval a fizikai függõségrõl tényleg lehozott anélkül, hogy bármikor is komolyabb elvonási tüneteim lettek volna. Egy nap aztán elfogyott a rágóm és egyszerûen már nem vettem többet. Pár napig voltak ezután elvonási tünetem, de jóval gyengébb mint amikor rágó nélkül próbáltam lerakni a cigit régebben. Na, az embertelen volt. Úgyhogy kifejezetten ajánlom a rágót, megéri.
Jó reggelt hapsi. Na egy cigit?
A kérdező hozzászólása: nem sokat szívok, napi 5-6 szál, idáig sikerült lecsökkentenem, de valahogy ezt nem tudom elhagyni
na hogy bírod? én tegnap reggel óta nem bagzottam.
Találj valami jobb pótcselekvést, pl kondi.
akár növeszthetnél tököt a vaginád elé és csinálj úgy mint aki leakar szokni es nem mint aki probal leszokni.(im sorry ha L vagy)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!