Találatok a következő kifejezésre: Leérettségiztem tavaly. még egy tantárgyból (1 db)

Leérettségiztem tavaly. Jövőre még egy tantárgyból szeretnék. Visszamehetek a volt sulimba vizsgázni, vagy erre kijelölt iskolák vannak?

Legjobb válasz: Szia! Hasonló problémával kerestem meg nemrég az Oktatási Hivatalt. A hivatalos válasz így hangzik: "Az október-novemberi vizsgaidõszakban érettségi vizsgára szeptember 5-éig, a május-júniusi vizsgaidõszakban február 15-éig személyesen vagy postai úton lehet jelentkezni az Oktatási Hivatal területileg illetékes regionális igazgatóságánál, valamint személyesen egy vizsgát szervezõ intézményben. (Azt tudnia kell, hogy a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók jelentkezését.) " Tehát nyugodtan jelentkezhetsz a volt gimidben, ha fogadnak (ami elég valószínû), akkor érettségizhetsz ott - feltéve, ha oktatják az adott tárgyat. Sok sikert!

Szia! Hasonló problémával kerestem meg nemrég az Oktatási Hivatalt. A hivatalos válasz így hangzik: "Az október-novemberi vizsgaidõszakban érettségi vizsgára szeptember 5-éig, a május-júniusi vizsgaidõszakban február 15-éig személyesen vagy postai úton lehet jelentkezni az Oktatási Hivatal területileg illetékes regionális igazgatóságánál, valamint személyesen egy vizsgát szervezõ intézményben. (Azt tudnia kell, hogy a középiskolák nem kötelesek fogadni a velük tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók jelentkezését.) " Tehát nyugodtan jelentkezhetsz a volt gimidben, ha fogadnak (ami elég valószínû), akkor érettségizhetsz ott - feltéve, ha oktatják az adott tárgyat. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a véleményetek a katalógusos előadásokról?

Nálunk az előadások 95%-a az.
Van névsorolvasás is a 100 fő alatti előadásokon, vagy megszámolnak minket.... És csak 1-2 tanárnál merjük megtenni, hogy 20 fő ír alá 100-at.

Én jól tanulok, kell a pénz, meg amúgy is... ilyen vagyok.
Az érdekesebb tantárgyakat nemcsak a jegyért, hanem a tudásért is tanulom, őszintén.
A jó előadásokon odafigyelek.
Nem puskázok mindent ki pofátlanul, a puska csak kisegít vagy épp nincs is nálam.
Nem bírálom lépten-nyomon a tanárt... legalábbis nem annyit, mint azért lássuk be, néhányan szokták.

Szóval ne egy olyan embert képzeljetek el a személyemben, aki csak másban látja a hibát, semmit se tesz le az asztalra, csak másokat bírál, a saját szemében a gerendát se.

De a katalógus felbosszant.
Van tanár, akinél két mondatára se lehet figyelni egymás után, van tanár, akinél ha meggebedsz, se érted a tananyagot, ott gyakorlaton érted meg, másik tanárnál.

Mire jó a tanárnak, hogy bent ülnek 50-60-an, olvasni, mást tanulni, amőbázni, aludni, beszélni, és csak 2-3 ember figyel, esetleg azok is félfüllel?

2

Aki 15-20 éve érettségizett, annak is számítják még a középiskolai jegyeit, vagy annak csak a duplázás marad?

0

A Budai Középiskola nyílt napjának a jegyét kinyomtattam, ahogy azt kérte, és most vinnem kell az egész A4-es lapot?

2

A KREA Kortárs Művészeti Iskolán a "DIVATSTYLIST" képzés egy főiskolai/egyetemi alapképzésnek felel meg?

Mert itt azt írja, hogy képzési forma: alapképzés

Viszont a főoldalon ezt írja:
Iskolánk akkreditált, középfokú OKJ-s oklevelet adó és/vagy felsőszintű magániskolai képzést nyújt Lakberendezés, Enteriőrtervezés, Stylist, Divattervezés, Smink- és öltözködéskultúra, Alkalmazott fotográfia, Tervezőgrafika, Tervezőoperátor, Kiadványszerkesztés és Webdesign szakokon.

1

Mentesítési kérelem iktatószám?

Mentesítési kérelmet adok be az oktatási hivatalhoz, és az lenne a kérdésem, hogy ahova az iktató számot kell írni oda az egészet be kell írni ilyen formába pl:
ABC/1234-1/2013

4

Milyen suli a XVII. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium? Milyen a közösség, tanárok, hangulat?

1

A biológia vagy a földrajz érettségi a könnyebb?

Az érdekelne hogy melyik könnyebb,illetve melyiknek lenne nagyobb haszna?
Mert azt hallottam a biosz könnyebb,de a földrajz jobban érdekel.
Köszönöm.

3

Mennyire nehéz egy minimum 40%os érettségit írni matekból?

4-es 5-ös vagyok matekból,de a tudásomat csak gyenge hármasnak tartom:D A dolgozatok még most is úgy írjuk,hogy a tanár mellettünk áll,és diktálja hogy hogy oldjuk meg a feladatot.Lehetséges így akár egy gyenge hármast is összehozni majd az érettségin?

6

Mik a vélemények/tapasztalatok a pécsi Szinergia Szakképző Iskoláról?

ott kezdenék jövőre. Kollégiumi elhelyezést tud az iskola biztosítani?

0

Hol lehetne megtalálni a PSG órarendjét?

Sziasztok!
A budapesti (azt hiszem I. ker.) Petőfi Sándor Gimnázium órarendjére lenne szükségem, leginkább a 9.ny vagy 10.ny (nem tudom hogy idén hányadikosok) osztályéra.
Az iskola weboldalán nem találtam, remélem tudtok segíteni.
Köszönöm!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!