Találatok a következő kifejezésre: Lassan már éve nem (144 db)

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2 reggel és este, 5 napig kellett szednem. Már elmúlt pár napja, de még most sem jött meg, nem tudom miért. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2

Tisztelt doktor úr! Pco szindrómám van már lassan 8 vagy 9 éve. Már lassan 1 éve nem jött meg a menstruációm. Mióta megszületett a fiam 6 és fél hónapos volt, mikor abbahagyta a szopást. Nem volt már elég neki a tejem. A doki dufaston tablettát írt ki 2×2 reggel és este, 5 napig kellett szednem. Már elmúlt pár napja, de még most sem jött meg, nem tudom miért. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez alapján úgy tűnik, hogy nem volt elegendő a kezelés, ezért kontrollvizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Már lassan fél éve nem szopik a babám, de ha erősen megnyomom a mellem egy, két csepp tejes vizenyős folyadék még mindig jön belőle. Normális ez? Mikor múlik el?

Kevés lett a tejem, fél évvel ezel?tt és a babám sem volt az a nagy cicis, úgyhogy sajna teljesen abbahagyta a szopizást. Tegnap kipróbáltam, hogy jön e még tej vagy valami a cicimb?l és igen, de csak 1, 2 csepp. Elmúlik ez valaha?

Legjobb válasz: El fog múlni, lehet hogy még egy évig jön 1-2 csepp. Ez a természetes. Az én lányom sem cicizik már 2 hónapja, még nekem is jön.

El fog múlni, lehet hogy még egy évig jön 1-2 csepp. Ez a természetes. Az én lányom sem cicizik már 2 hónapja, még nekem is jön.
Én már lassan 2 éve nem szoptatok, de az egyik mellembõl még néha érzem, hogy jön valami.A doki mondta, hogy van akinek évekig is eltarthat ez, a lényeg, hogy ne nyomkodd, mert azzal jobban ingerled a melled a további tejtermelésre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Már lassan 3 éve nem szedek gyógyszert, de csak 7 hónapja próbálok teherbe esni. Az utóbbi fél évben 2-3 napig menstruálok, ami szokatlan, mert azelőtt 4-5 napig is eltartott. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Gondolom felborult a hormonháztartásod.Keress fel egy dokit, õ majd segít neked.És ne görcsölj ezen.Sok sikert.

Gondolom felborult a hormonháztartásod.Keress fel egy dokit, õ majd segít neked.És ne görcsölj ezen.Sok sikert.
Szia!Mi 24 hónapja próbálkozunk, 3 babát veszítettünk el, nekem hol 3 napos és kevés, hol 4-5 napos és több, de ovulálok rendesen.Ha idegesít téged, hogy most csak 2-3 napos, keresd fel a dokid, õ majd megmondja.Sok sikert, és türelem.Egy öreg róka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Hétvégén egy természetgyógyászt is megkeresek, hátha tud valami okosat mondani, utána pedig irány a nõdoki! Köszi még1X!!!
A kérdező hozzászólása: És sok sikert a babához!

A masodik babankra keszulunk, de mar lassan 1 eve nem akar oszejonni sajnos, van itt olyan kozuletek akinek a masodik babaja, sokara jott osze? Es mit csinaltatok mentettek dokihoz?

Legjobb válasz: szia. mi is elég sokat (számunkra sokat) gyúrtunk mire összejött a második törpe. 10 hónap telt el és addigra minden vizsgálatot megcsináltunk ami ilyenkor szükséges. Hormonszint ,rákszûrés,párom spermáinak megvizsgálása,vérkép...minden eredmény tökéletes volt. ugy hogy az következett hogy nem ez a projekt az elsõdleges cél...elkezdtem dolgozni (ekkor mult 3 az elsõ töki) aug 26 volt a munkábaállásom dátuma és szept 15.-én derült ki hogy 5 hetes pocis vagyok... az én dokim azt mondta kár lett volna kezelni mindeféle hormon bigyóval,ez kellet hogy ne görcsöljünk már a témán,ezt õ nem tudja felírni. Szóval nem elkeseredni és feladni...jönni fog csak nyugi...(tudom mi már könyen beszélünk) Sok sikert 34 hetes pocis:D

szia. mi is elég sokat (számunkra sokat) gyúrtunk mire összejött a második törpe. 10 hónap telt el és addigra minden vizsgálatot megcsináltunk ami ilyenkor szükséges. Hormonszint , rákszûrés, párom spermáinak megvizsgálása, vérkép...minden eredmény tökéletes volt. ugy hogy az következett hogy nem ez a projekt az elsõdleges cél...elkezdtem dolgozni (ekkor mult 3 az elsõ töki) aug 26 volt a munkábaállásom dátuma és szept 15.-én derült ki hogy 5 hetes pocis vagyok... az én dokim azt mondta kár lett volna kezelni mindeféle hormon bigyóval, ez kellet hogy ne görcsöljünk már a témán, ezt õ nem tudja felírni. Szóval nem elkeseredni és feladni...jönni fog csak nyugi...(tudom mi már könyen beszélünk) Sok sikert 34 hetes pocis:D
A kérdező hozzászólása: gratulalok:) jaj de jo! en a lanyommal nagyon hamar az elso honapba terhes lettem, de a masodik baba ugy tunik varat magara:) de nem adjuk fel szerintem nalunk is a gorcsoles a stresz, gatolja a teherbe esesemet! a doki is mondta. nem fogok gorcsosen ezen ragodni, el fogom massal foglalni magam. elvegre van egy gyonyoru 2 eves lanyom akit mindennel jobban szeretek:)
Szia!Mi 17 hónapig próbálkoztunk, mire összejött. Minden renden volt mindkettõnknél, és mésem akart hamarabb jönni, de most ott alszik az ágyában, a két hónapos manó.Megérte kivárni.
Szia! Én is várom már nagyon a tesót, mi 6. hónapja próbálkozunk. A ciklusaim teljesen meg vannak bolondulva, amiket érzek, meg ahány naposak, ilyen nem volt soha. Mindig 30-31 napos ciklusaim voltak, most meg megjön 25, 27 napra mindig van valami alhasi fájdalmam. Na mindegy, két hét múlva megyek orvoshoz, kezdõdik nálunk is a kivizsgálás. Valahol nyugodt vagyok, mert tudom ha egyszer összejött, akkor sikerül mégegyszer. Csak idegesítõ, hogy a környezetemben akikkel egyidõben szültem, majdnem mindenhol jön már a tesó.
A kérdező hozzászólása: hat teljesen megeertelek! en is voltam a dokimnal akinel szultem, adott gyogyszert ami megnoveli a teherbe esesem eselyet de meg nem valtottam ki :S szeretnenk termeszetesen teherbe esni, az elso gyerekemmel rogton az lettem!
Mi fél évig próbálkoztunk a tesóval, nem jött....a ciklusaim elég rendszertelenek voltak, 25-32 nap közöttiek (elõtte tök jó, 27-28 naposak), és sokáig tartott a mensi. 3-4 nap barnázás, utána 3 nap vérzés, utána "levezetõ" 3 nap barnázás. Szóval felborultak a dolgok. A baba pedig nem jött. Elmentem dokihoz, aki felírt Norcolutot, hogy rendbetegye a ciklusomat, ill. kétféle hüvelykúpot, mert szerinte volt egy kis gyulladásom..Én nem éreztem semmit, max egy kicsit több folyásom volt. A norcolutot nem váltottam ki amikor kellett volna (elfelejtõdött), viszont a kúpokat használtam, az utána következõ ciklusom tök normális volt (27 napra, 4 napig tartott. Ez volt november 8.-án, azóta nem jött meg:DDD Szerintem nálunk ez a láthatatlan hüvelygyuszi volt a "bûnös" Üdv 21+5 napos pocis:)
A kérdező hozzászólása: jaa nalam is talalt a doki egy kis gyulladast kaptam ra gyogyszert, kivancsi leszek hogy ezutan sem fog sikerulni? de en ugy gondolom hogy nalunk a stresz miatt nem akar jonni:(
Hinni kell abban, hogy sikerülni fog. Ha egyszer már tényleg sikerült akkor még egyszer fog. De kell menni vizsgálatokra is, mert kitudja, lehet csak valami gyógyszer kell és kész. Szóval azért foglalkozni kell a dologgal. De ha görcsölök és megfeszülök, akkor sem tudok teherbe esni. Majd jön a baba, amikor akar!

Még mindig van tejem, pedig már lassan másfél éve nem szoptatok. Normális ez?

fél évig tudtam a kisbabámat szoptatni(vagyis fejtem neki a tejet)ez 2011-ben volt.Akkor év decemberében kezdett a tejem elapadni és abbahgytam a fejést,viszont még a mai napig ha megnyomoma melbimbóm jön bel?le pár csepp,eddif mindig ilyen sárgás ragacsos volt de ma szép fehér cseppek jöttek enyhe nyomásra.Normális ez vagy elmenjek orvoshoz?

Legjobb válasz: Mindenképpen menj! Ez nem normális. Szerintem lesz egy hormonvizsgálat. Ez a menzesz 3. napján történik. Valószínûleg magas a prolaktin szinted, erre kapsz majd gyógyszert. Én már rég elmentem volna.

Mindenképpen menj! Ez nem normális. Szerintem lesz egy hormonvizsgálat. Ez a menzesz 3. napján történik. Valószínûleg magas a prolaktin szinted, erre kapsz majd gyógyszert. Én már rég elmentem volna.
Ó én még csak 9 hónapnál járok, de ugyanez a gondom. Magas prolaktin, gondolom, bár orvos még nem látott (viszont tervben van) Kérdésre válaszolva-szerintem nem normális. De várom én is a válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: milyen orvoshoz menjek nõgyógyász vagy háziorvos.mammográfián foglalkoznak ilyennel?
hát ott nem. Vagy nõdoki, vagy endokrinológus. Én nõgyógyásznál próbálkozom majd elõször, úgyis aktuális lenne egy randi.
A kérdező hozzászólása: én is nõgyogy-hoz megyek.Köszönöm a válaszokat
Nõgyógyász.ad rá tablettát, nekem mindkét gyerek után szednem kellett, mert nem apadtam el
Receptre, vagy anélkül? esetleg emlékszel, hogy mi volt a neve a tablettának? Mennyi ideig nem apadt el a tejed?
Valószínûleg Bromocriptint ír majd.
1éve volt...ha valami bajod lett volna már 1éve kiderült volna...:S
Ha nem volt már vérzésed és védekeztetek gumival akkor nem.Mi se vártuk ki a 6 hetet, 4hétig véreztem mikor elmúlott mi is együtt voltunk.Természetesem gumival védekeztünk. De ha már lassan 1éve volt akkor miért rágódsz ezen?A dokinak meg miért kéne megmondani.
A kérdező hozzászólása: Azért rágódom mert kb. ötször elmondta hogy 6-hétig nem szabad.Nem csúszott ki a számon a "miért is " szó.. , és hogy mi lessz ha nem várom meg..
A kérdező hozzászólása: És védekeztünk gumival de még véreztem akkor!
Hát ha védekeztetek és hüvelyi szülés volt, akkor kicsi az esély, de egy felszálló fertõzés rejtve maradhat, és okozhat hegesedést. Nem véletlenül kell kivárni a hat hetet, fõleg ha még vérzel...
Ha akkor semmi bajod nem lett akkor már nem is lesz! :) Én is együtt voltam a párommal 2 hét múlva mert semmim nem fájt már!6 hét elméletileg a tisztulás idõszaka és hogy ne kerüljön be fertõzés.Nyugi megúsztad!!!

Tisztelt Főorvos úr! Én egy 28 éves nő vagyok, és olyan problémám van, hogy még soha nem menstruáltam csak fogamzásgátló gyógyszer szedésével! Akkor viszont minden hónapban napra pontosan megjött. Már lassan egy éve nem szedek fogamzásgátlót mert szeretné

Tisztelt Főorvos úr! Én egy 28 éves nő vagyok, és olyan problémám van, hogy még soha nem menstruáltam csak fogamzásgátló gyógyszer szedésével! Akkor viszont minden hónapban napra pontosan megjött. Már lassan egy éve nem szedek fogamzásgátlót mert szeretnék gyermeket, nagyon sok vizsgálaton túlestem már és az eddigi eredményeim mind jók lettek! Eddig még egy orvos sem tudta megmondani hogy mi bajom van! Természetesen mivel hogy nem menstruálok ezért peteérésem sincs! Írtak már fel olyan gyógyszert amelytől volt peteérésem, de sajnos nem estem teherbe! Esetleg ön tudna-e ajánlani valamit? Köszönettel

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben mindenképpen keressen fel egy meddőségi szakrendelést, ahol a további teendőket meghatározzák. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ilyen esetben mindenképpen keressen fel egy meddőségi szakrendelést, ahol a további teendőket meghatározzák. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni mert már lassan 10 éve nem menstruálok. Jelenleg 27 éves vagyok és pcot állapítottak meg és azt mondták, hogy ezt hormonálisan lehet kezelni. A háziorvosom elküldött vérvételre és amikor vissza jött az eredmé

Kedves Doktor Úr! Szeretném a véleményét kérni mert már lassan 10 éve nem menstruálok. Jelenleg 27 éves vagyok és pcot állapítottak meg és azt mondták, hogy ezt hormonálisan lehet kezelni. A háziorvosom elküldött vérvételre és amikor vissza jött az eredmény kiderült, hogy pajzsmirigy alul működésem van és mellette az kiderült az is, hogy hiperprolakténiám is van. Ezért kérem Doktor Úr, hogy eshetek teherbe meg, hogy van-e rá olyan szer amitől nem hízok és nem rombolja az egészségemet.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A pajzsmirigyproblémákra van megoldás, de ehhez fel kell keresnie egy endokrinológiai rendelést! Amennyiben ott kivizsgálják és kezelik, gyermeket is tud majd vállalni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A pajzsmirigyproblémákra van megoldás, de ehhez fel kell keresnie egy endokrinológiai rendelést! Amennyiben ott kivizsgálják és kezelik, gyermeket is tud majd vállalni! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!