Találatok a következő kifejezésre: Lassan 4 a kislányom, és (6 db)

Tápszeres babák anyukái! Kislányom lassan 4 hónapos lesz, és néha már kóstoltatok vele ezt azt persze csak az ujjamról, de igazából milyen gyümölccsel, vagy egyáltalán HOGYAN érdemes elkezdeni a hozzátáplálást? Hogy kezdjek neki?

Legjobb válasz: Mi az az ezt azt?Pörköltet nyalatsz vele az ujjadról?Almával(vigyázz megfoghatja),krumplival,répával,barackal,érdemes kezdeni,elõször csak pár kanállal,aztán majd kialakul

Mi az az ezt azt?Pörköltet nyalatsz vele az ujjadról?Almával(vigyázz megfoghatja), krumplival, répával, barackal, érdemes kezdeni, elõször csak pár kanállal, aztán majd kialakul
Pár napig adtam neki gyümölcslevet elõször barack-, majd almalevet. Aztán adtam pépesített almát, barackot, sütõtököt, sárgarépát, burgonyát, szilvát. Mindent 2-3 napihg adtam, hogy meglássam mi arakció. Második nap kicsit többet majd 100 gr-ot is megevett egy-egy fajtából. Aztán elkezdtem vegyíteni pl. krumpli-sárgarépa. Most ezeket eszi és egy hónapja kezdtük, akkor 5 hós volt.
A kérdező hozzászólása: kedves 12:43 persze még a pörkölt elõtt kap egy kis pálinkát is hadd csússzon... nem vagyok hülye nyílván csak gyümölcsökre gondoltam nem kell kiforgatni a szavaimat..
Nem forgattam ki csak nem értettem az "ezt azt" tudod te is hogy vannak az oldalon olyanok, aki tényleg simán értené az ezt azt alatt a pálinkát meg a pörköltet.Nem rosszból irtam, de mivel nem ismerlek nemtudtam mivel mennyire vagy képben.
A kérdező hozzászólása: képben vagyok.. amúgy köszi a választ amiket írtál azokból biztos fogok kipróbálni!

Lassan 4 hetes a kislányom, és még össze-vissza eszik-alszik, teljesen kiszámíthatatlan. Mikor várható, hogy beáll valami rendszerféle?

Legjobb válasz: Egy idõ után beáll a maga ritmusába. Picit próbálhatod te is afelé terelgetni, persze ha sír, akkor adj neki enni. De nagyjából 2 hónapos korban már azonos idõpontban fogja kérni a hamit. Viszont azt olvastam egy könyvben, hogy a babák bioritmusa nem 24 órás, hanem 25.

Egy idõ után beáll a maga ritmusába. Picit próbálhatod te is afelé terelgetni, persze ha sír, akkor adj neki enni. De nagyjából 2 hónapos korban már azonos idõpontban fogja kérni a hamit. Viszont azt olvastam egy könyvben, hogy a babák bioritmusa nem 24 órás, hanem 25.
A rendszer nagyon fontos, ha kismertétek egymást, akkor megtapasztalaod neki mik az igényei, és Te is tudod úgy alakítani a dolgokat.Ha az elején nem vezetsz be rendszerességet, késõbb nehezebb lesz.Pl. amikor megvolt a szopi, büfi, ne várd tõle hogy egybõl elaludjon, kicsit nézelõdik, beszélgessetek, és majd látod amikor magától csukogatja a szemeit.Az is lehet amikor sír , nem mindig enni kér, csak figyelemre vágyik, de ezt hidd el ki fogod tapasztalni, figyelgesd a jelzéseit, a sírások közt is van kis különbség, csak idõ kell hozzá.Azonkívûl minden baba más és más, van aki kicsit érzékenyebb, van aki nyugodtabb, neki is idõ kell.Remélem valamit tudtam segíteni, nem okoskodni akartam, csak nálunk ezek a dolgok beválltak.Boldog babázást kívánok!
4 hetesen ez teljesen normális! Az én mostani babám kb 3-4 hónapos korára alakított ki rendszert, és azt is még egy darabig változtatja. Ez nehéz, tudom, de sokkal károsabb beleavatkozni!
Olvasd el az Elveszett boldogság nyomában-Kontinuum elv címû könyvet. Nem kell egyáltalán rendszer még egy ilyedn kicsi babának. Majd késõbb Õ maga fogja követelni, ne aggódj! Õ nagyon sok tanácsot tud neked adni, nem csak szopis témában... http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)

A dm -s pelus milyen árban van és hány darabos a kislányom 14 kiló lassan van e 4+ os vagy 5 -ös? Az ára és hogy mennyibe kerül darabja?

Legjobb válasz: Lassan 14 kg a kislányod és még nem jártál DM-ben SEMMIÉRT, hogy megnézd? Azért ez nekem hihetetlen, hogy itt egyszerûbb megtudni, bocs...

Lassan 14 kg a kislányod és még nem jártál DM-ben SEMMIÉRT, hogy megnézd? Azért ez nekem hihetetlen, hogy itt egyszerûbb megtudni, bocs...
Kb 72-vagy 76 darabos van 4-5ös méret de inkább a kilókat nézd. Az ára mérettõl függetlenül a megapakkoknak 3199 Ft Ha jól tévedek.. de lehet hogy csak 2999-
Vicces, ahogy a kedves kérdezõ csapnivaló helyesírással és stílusban képes azt mondani valakinek, hogy nem értelmes ember. A gyerekei büszkék lehetnek...
és 72 db van benne
utolsó vagyok. Mintha 3800 lett volna, valahogy így.
14 kg a kisfiam is. Az 5-öst használjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm 11.24 es a választ
A kérdező hozzászólása: hát ne haragudj de nem vagy valami értelmes ember képzeld nem járok dm be mert faluba lakom és itt nincs dm amugy a második kislányomnak kellene csak hogy mégjobban izgassalak hogy még a nagyobb lányomnál sem voltam dm-ben nem igazán mivel mindig másféle pelusokat vettem illetve most van egy jó kuponom amivel 35 % olcsobban vehetek meg mindent szóval ezért kérdeztem hogy a pelenka mennyibe kerül mert sokat mondták hogy jó pelus és az ára is jó remélem kielégített a válaszom de remélem nem írsz nekem ide többet sajnos nem vagyok az ilyen emberekre kiváncsi nem mindenki lakik városba de te biztos valami ..... pesti kislány vagy na ennyit akartam csak errõl neked kösz a nagy semmit illetve hogy ilyen b---- voltál
Úgy emlékszem, hogy 43-45 ft-ra jön ki az ára de a Dm-es pelusnak magasabba a derék része, úgyhogy nektek elég a 4+ os pelus. szerintem nagyon tuti, mi nagyon szerettük.Válthatsz ki kupont is ha vannak pontjaid és akkor 25%-kal olcsóbb.
A kérdező hozzászólása: jaj hát írtál mégis vissza nekem csapnivaló lenne a helyesírásom na inkább legyen a helyesírásom csapnivaló mint hogy ilyen bun.. legyek de azért azt még megkérdezném hogy a gyerekeimet miért kellett ebbe belekeverned ennyire para... vagy hogy lehet valakinek ennyi esze mint neked hogy más gyerekeirõl te akárhogyis nyilatkozzál hogy jössz te ehhez de neked biztos nincs gyereked vagy már esetleg elvették tõled és irigykedsz rám te hogy az ilyen emberek minek vannak vagy ember vagy te egyáltalán már az sem biztos hát igen ha te sajnálod az én gyerekeimet akkor és mit mondjak hogy még az árvaházba is jobb lenne a gyerekeidnek mint veled ez tetszik neked igy ilyenekkel dobálozni a gyerekeimet mégegyszer ne merd a szádra venni te kis .... hát ennyi remélem találkozunk majd csak a Flór Ferenc Kórházba ne gyere mert ott melózok és nehogy jó kezekbe kerülj te kis gy..


A kislányom lassan 4 hónapos. Eleinte cumizott, most kb 1 hónapja nem kell neki csak a keze és nagyon nyáladzik. Lehet hogy a foga jön?

Legjobb válasz: Szerintem lehetséges, igen. Kisfiam 4 hónapos és nálunk is ugyanez a szitu. Egy barátnõm kislányánál is ilyen korán kezdõdött a nyálzás és a fogzási tünetek, de az elsõ foga mégis csak 8 hónaposan bújt elõ.

Szerintem lehetséges, igen. Kisfiam 4 hónapos és nálunk is ugyanez a szitu. Egy barátnõm kislányánál is ilyen korán kezdõdött a nyálzás és a fogzási tünetek, de az elsõ foga mégis csak 8 hónaposan bújt elõ.
Szerintem nem. Minden 3 hónapos babánál erõsödik a nyáladzás, és ilyenkor fedezik fel a kezüket, milyen jó játék, ezért tömködi. Szerintem ritka, hogy ilyen hamar jöjjön.

A kislányom a napokban 4 hónapos, és nem tudom hogy kezdjem el a hozzátáplálást. Nem szopizik, tápszert kap. Hogyan lássak hozzá?

Legjobb válasz: Elõször alma levet adj neki (szentkirályi, hipp) majd utána jöhet a püré. Ezt szépen megteheted a barackkal is. Mindig a korának megfelelõ gyümölcsöt add neki, amit be lehet vezetni. Utána csinálhatsz fõzeléket is. Répa, krumpli, stb. Minden fõzeléket krumplival kell sûríteni. Majd jöhet a tejpép is. Ezt célszerûbb uzsira vagy tízóraira, a gyümit pedig fordítva. Fõzeléket természetesen ebédre.

Elõször alma levet adj neki (szentkirályi, hipp) majd utána jöhet a püré. Ezt szépen megteheted a barackkal is. Mindig a korának megfelelõ gyümölcsöt add neki, amit be lehet vezetni. Utána csinálhatsz fõzeléket is. Répa, krumpli, stb. Minden fõzeléket krumplival kell sûríteni. Majd jöhet a tejpép is. Ezt célszerûbb uzsira vagy tízóraira, a gyümit pedig fordítva. Fõzeléket természetesen ebédre.
Elõször is 4 hónaposan ha lehetséges akkor SEHOGY! Én nem tartozom abba a kategóriába, aki szigorúan ellenzi a 6 hónapos kor elõtti hozzátáplálás elkezdését - féleértés ne essék, de a 4 hós kor még szerintem is korai. Én pl anyatejes-tápszere babámat 5 hósan kezdtem el , és elõször csak heti pár alkalommal kapott, aztán napi 1x, aztán így haaldtunk. Elõször valóban a gyümölcsük levével érdemes próbálkozni, majd a pépes dolgok. Alma, sütõtök, stb...
Négy hósan még sehogy, ráérsz még. 5-6 hó körül kezd alma-, barack levével. Egyszerre mindig csak egy ízt vezess, és azt kóstoltasd vele pár napon át. Amikor megszokta, jöhet az új. Almával, barackkal kezdj.
Ja, és ne a sió, stb. nyálakat vedd, hanem reszeld meg az almát, és "nyomkodd" ki belõle a levét. Az egészséges és nincs dugig tartósítószerrel meg cukorral. A reszelt almát megeheted te, v sütibe, ilyesmi, a leve meg mehet a babádnak. Mikor a leveket issza, jöhet a püré (sütõtök, alma, barack, ...)
babák kategóriában többen tudnának segíteni Déli szopizás elõtt szokták kezdeni pár kanál frissen facsart almalével. Utána pár napig más újszerû ételt ne kapjon, hogy kiderüljön, okoz-e gondot az alma. És sose este add neki, nehogy éjjel legyen gond. Késõbb jöhetnek egyesével más gyümölcslevek, utána reszelt gyümölcsök, mindig csak egyféle, utána híg, turmixolt fõzelékek. Csomó táblázat van errõl a neten de a kiskönyvében is találsz.
Könnyen lehet a foga, de állandóan (naponta) kúpot adni nem szabad, mert annak is vannak igen káros mellékhatásai.
A kérdező hozzászólása: FÉL KÚPOT KAPOTT 2 ESTE
Inkább helyi érzéstelenítõt használj, mint pl. a dentinox, azzal bekened az ínyét, elzsibbasztja neki, és elalszik nyugodtan! Direkt babáknak van, dm, patikában lehet kapni. Fájdalomcsillapítót nem nagyon jó adni, mert 3-4 napig lehet csak adni, hozzá szokik! Most már lehet folyamatosan jö nem a fogai, 1, 5-2 éves koráig nem élhet fájdalomcsillapítón! Próbáld ki a dentinoxot, étkezés után kell bekenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!