Találatok a következő kifejezésre: Lassan 2 késik (17 db)

Lassan 2 hete késik a menzeszem. A múlt hónapban kétszer nem védekeztünk. Vettem tesztet, de negatívat mutatott. 2 napja reggel és délelőtt iszonyatos hányingerem van. Ez lehet baba, vagy vmi más az ok?

Legjobb válasz: két hetes késik? Akkor azt már mutatnia kellene. Milyen tesztet vettél? Én a Gabrielt ajánlom, ha nem azt vetted. Miért nem mész el labor vizsgálatra? Vagy nõgyihez?

két hetes késik? Akkor azt már mutatnia kellene. Milyen tesztet vettél? Én a Gabrielt ajánlom, ha nem azt vetted. Miért nem mész el labor vizsgálatra? Vagy nõgyihez?
A kérdező hozzászólása: Sajnos elfelejtettem a teszt nevét.Vizeletsugaras volt, 3 perce, 880ft.-azt hiszem... Volt már ilyen, hogy ennyit késett, de akkor tudtam, hogy még esély sincs a terhességre.Egyébként valószínû elmegyek nõgyógyihoz..De Mitõl késhet még?
nagyon sok oka lehet. idõjárás, egészségi állapotod stb.
Cystától például.A terhességi teszt negatív, de a cysta ott van, és az például elmarasztalhatja a mensidet.A hányinger is lehet cystára utaló jel.(bár ha babás vagy, akkor épp idõszerû elkezdõdnie).Én mindenféleképp elmennék dokihoz, mert nem egy olyanról lehet hallani, hogy 8-10 hetes terhességnél mutat elõször a teszt pozitívat.Egy vizsgálatot megér, ha megnyugszol.Írj, mi van veled.Egy öreg róka
Stresszes idõszak?
Biztos csak a hormonok, néha van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Igen, eléggé stresszes, sok a vita szüleimmel mostanában. De máskor is volt, hogy stresszes volt de ennyit még nem késett.

Már lassan 2 éve probalkozunk a gyerekvallalassal. Most elõször hogy 2-3 napot késik a havim. Ma teszteltem, de negativ. Terhesség vagy csak beképzelem? Volt másnak is ilyen?

Tüneteim csak az iszonyatos fàradsàg ès alig tudok enni mert fàj a gyomrom de a hasam fel van puffadva.

Legjobb válasz: Volt persze, de terhesség nélkül. Se a fáradtság, se a puffadás, se a gyomorfájás NEM olyan tünet, ami csak terhességre utalhatna. Persze ettõl még lehetsz az is. Talán pár nap múlva ismételd meg!

Volt persze, de terhesség nélkül. Se a fáradtság, se a puffadás, se a gyomorfájás NEM olyan tünet, ami csak terhességre utalhatna. Persze ettõl még lehetsz az is. Talán pár nap múlva ismételd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!Most várok még es majd kiderül.
Mi is két éve. Nekem is volt ilyen. Persze nem voltam terhes. Tudom, nehéz elfogadni, mikor azt látod, h más csak egyszerûen " terhesnek érzi magát" vesz egy tesztet és pozitív, eked meg van 24. napi vérpötty, 3 napos késés, rendes reggeli hányás, émelygés, szagérzékenység, ájulásig fajuló fáradtság és mégsincs semmi. Csak az agy játéka.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos ez az élet játéka!Most kivárom mi lesz mert még most sincs vérzésem es egy pötty még annyi sem.Probalom a figyelmemet másra terelni.
Helyzet azóta?
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi.Megint megjött a havim.

Azzal kapcsolatban fordulnék hozzátok, hogy lassan 2 hete késik, duzzad a mellem, a közérzetem sem a legjobb, mindenre azonnal ugrok stb. Lehet ez a terhesség jele?

A párommal féléve vagyunk együtt, de még nem tervezünk babát, mindketten egyetemre járunk.

Legjobb válasz: Terhességi teszt a válasz a kérdésedre.

Terhességi teszt a válasz a kérdésedre.
Ne sajnáld azt az ezer forintot a tesztre, hasznosabb mint hogy itt totózgatnk mi lehet veled..
Én már rohantam volna tesztet venni, az biztosabb, mint a találgatás, nem?
Legkorábban 4 hét az elsõ tünet, ha terhes vagy. És én is a tesztet javallom.
Nekem még nem is késett mikor megjelentek a tünetek, és a teszt is pozi lett
A tünetek a terhesség jelei IS lehetnek, de hogyan védekeztek? Tabi, gumi, pharma, megszakításos, semmi?
már megint rosszkategória. gyerekválallás, terhesség, nem szex kategória

Már lassan 2 hónapja késik a menstruációm, mitől lehet, nem élek nemi életet, szal nem vagyok terhes?

arra jutottam,h elmegyek orvoshoz, viszont tartok attól,h felír vmi gyógyszert és attól beteg leszek meg hasonlók mert már többtől hallottam ,h olyan gyógyszert adótt a doki nekik h még műtét is kellett :(

Legjobb válasz: Szerintem kérdezz meg itt egy dokit,név és regisztráció nélkül írsz az itt kiválasztott dokinak és leírja õ mire gondol, mit javasol. elég hamar szoktak válaszolni. én mindig ide írok. http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen

Szerintem kérdezz meg itt egy dokit, név és regisztráció nélkül írsz az itt kiválasztott dokinak és leírja õ mire gondol, mit javasol. elég hamar szoktak válaszolni. én mindig ide írok. http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen
A kérdező hozzászólása: köszi

Lassan 2 hónapja nem szedek fogamzásgátlót, mert úgy éreztem, rossz hatással van a szervezetemre. Először időben megjött, most viszont úgy tűnik, késik a menszim. A gyógyszer miatt van ez?

Védekezéssel nem volt gond, azóta óvszerrel szeretkezünk, ezért nem gondolom, hogy lenne okom félni. Tanácsok, tapasztalatok?

Legjobb válasz: Mi az, hogy idõben megjött? A tabletta kikapcsolja a ciklusod, és egy mesterségeset csinál. Ha eddig mondjuk 32 napos volt, most csak 28 lesz.

Mi az, hogy idõben megjött? A tabletta kikapcsolja a ciklusod, és egy mesterségeset csinál. Ha eddig mondjuk 32 napos volt, most csak 28 lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt jelenti, hogy legutoljára május 3-án jött meg.
Az a lényeg, hogy a szünetben megjöjjön. Akkor kell aggódni, ha a 7 nap alatt el sem kezdõdik a vérzés. Majd ha szeded egy ideje, akkor beáll egy idõpontra. De egyébként ha úgy érzed, hogy rossz hatással van rád, akkor miért szeded?
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem félreolvastad, mert pont, hogy nem szedem már, amiért rossz hatással volt rám. Ezért gondolkodok azon, hogy most a gyógyszer utóhatása ez, hogy nem jön meg. Talán még nem ürült ki a szervezetembõl.
Ohh te jó ég, ne haragudj:) Tényleg félreolvastam, úgy látszik késõ van már:) Akkor még egyszer nekifutok:D Valószínûleg a gyógyszer miatt van, igen. Sok nõnél eltart egy ideig, míg újraindul a peteérés. Ha három hónapig nem jön meg, akkor menj el orvoshoz. Addig meg legyél türelemmel, mert a szervezetnek idõ kell.
A kérdező hozzászólása: Azért veszek egy tesztet valamelyik nap a biztonság kedvéért, nehogy nekem jöjjön a baba. Igaz, nem vagyok ellene, de még nem terveztem konkrétan.
Szerintem is a gyógyszer a ludas... Én kb. majd fél éve hagytam abba a bogyó szedését és még mindig rendszertelen a menszeszem...28 napra sosem jön meg.Mindig késik legalább egy hetet, ha nem többet, szerintem ne aggódj. :)
én is a terhességre tippelnék... mi lett belõle? azóta történt valami?
Elõfordulhat, hogy terhes vagy.ajaj
És mit gondoltál, mégis hogy lesz a gyerek? Elárulom: Pont így. Nagy valószínûséggel terhes vagy. De ha nem, akkor majd ezután leszel, ha cseszel védekezni. "egyik a dolog amiért nem védekezünk mert hogy gumival nem olyan jó..a másik a szüleim nemtudják ho lefekedtünk jó lehet sejtik.." Elgondolkodhatnál egy kicsit. Azért nem használsz gumit, mert azzal nem olyan jó? Az nem zavar, hogy emiatt esetleg abortuszra kell menned? Egy gyerek élete neked nem fontosabb, mint az, hogy jó legyen a szex? Meg ha a szüleid arról sem tudnak, hogy a kicsi lányuk szexuális életet él, el tudom képzelni mit fognak szólni egy gyerekhez... Hát ez iszonyatosan durva. Csinálj tesztet! Ha pozitív, akkor talán majd elgondolkodsz a dolgokon. Ha meg negatív, akkor keressetek vmi megfelelõ védekezési módot, mert elõbb utóbb úgy is gyerek lesz.
Lélekben kezdj készülni az abortuszra. Meg arra, hogy szólsz a szüleidnek, különben az orvostól fogják megtudni, vagy a méretes hasadtól... Egyik sem ajánlott... Szóval szépen odaálsz anyuci elé, és elmondod. Ha a védekezés nélküli szexhez elég felnõtt vagy, akkor ehhez is legyél. Ja, és készülj életed eddig legrosszabb élményéhez. Egy jó ideig nem fogod elfelejteni az abortuszt, ha terhes vagy. Komolyan, hogy lehettek ennyire megfontolatlanok? Vállald a következményeket.
Szerinted a terhességed nem tudják meg ? Gondolkozzatok ! 90%-ot adok a terhességre.
Nem védekeznek mert anyuci megtudja.Te szerencsétlen.
ESKÜSZÖM EGYSZERÛEN NEM TUDOK MIT ÍRNI NEKED! De majd mindjárt írnak itt helyettem azt hiszem. Te egy annyira áááááá 8 éve férjezett asszony vagyok de ez már engem is kiborít. NEM VÉDEKEZNEK!!!!!!
A kérdező hozzászólása: egyik a dolog amiért nem védekezünk mert hogy gumival nem olyan jó..a másik a szüleim nemtudják ho lefekedtünk jó lehet sejtik..de még fogit sem tudok így szedni.
A kérdező hozzászólása: viszont nállam nagyon sokat van ez így menzi elõtt hogy barna folyás meg mellfájás...meg késik 1-2 napot. ez baj?
És mégis miért nem védekeztek? Nem tudod mivel játszol! Nyomás a patikába venni egy terhességi tesztet, megcsinálni reggel aztán ha terhes vagy gondolkozz ha pedig nem remélem jó lecke lesz ez.
A kérdező hozzászólása: igen...:/ lassan 2 éve van barátom és eddig szinte sosem védekeztünk...
én is ezt szerettem volna kérdeznni
Lefeküdtél valakivel védekezés nélkül mostanában?

A múlt hónapi menszeszem barna színű volt és nagyon gyenge viszont majdnem 2hétig tartott, az e hónapi meg már lassan 2 hete késik, mi lehet a baj?

Nem hiszem, h terhes lennék (bár sosem lehet tudni) de ha volt vkinek vmi hasonló tünete akkor írja meg h ö neki mit?l volt vagy az orvos mit adott rá vagy ilyesmi. köszi

Legjobb válasz: felfázás, valamilyen gyulladás, fertõzés, terhesség, hormon betegség, ciszta, méhnyakrák, egyéb daganat.... a sor végtelen, amit így neten keresztül nem igazán fog tudni neked senki megmondani. azt hogy lehet valakinek egy szimpla hormon zavara volt és adott rá a doki egy bizonyos gyógyszert az nem azt jelenti, hogy neked is az kell, mert lehet terhes vagy és vagy megölöd vele a babád, vagy örökre megnyomorítod. vagy lehet fordítva is. elõször is vegyél egy tesztet, bár azt írtad nem valószínû de ilyen esetekben ezt sem szabad kizárni. akár mi is lesz az eredmény menj el orvoshoz és ne házilag próbáld magad "gyógyítgatni" ezeket csak jó tanácsból írom, nem leszólásból, vagy megfogadod õket, vagy vársz találgatásokra és a bolhából elefántként mész a dokihoz vagy ne adj Isten tényleg valami van és azért lesz gond, mert nem vizsgáltattad ki magad mielõbb...

felfázás, valamilyen gyulladás, fertõzés, terhesség, hormon betegség, ciszta, méhnyakrák, egyéb daganat.... a sor végtelen, amit így neten keresztül nem igazán fog tudni neked senki megmondani. azt hogy lehet valakinek egy szimpla hormon zavara volt és adott rá a doki egy bizonyos gyógyszert az nem azt jelenti, hogy neked is az kell, mert lehet terhes vagy és vagy megölöd vele a babád, vagy örökre megnyomorítod. vagy lehet fordítva is. elõször is vegyél egy tesztet, bár azt írtad nem valószínû de ilyen esetekben ezt sem szabad kizárni. akár mi is lesz az eredmény menj el orvoshoz és ne házilag próbáld magad "gyógyítgatni" ezeket csak jó tanácsból írom, nem leszólásból, vagy megfogadod õket, vagy vársz találgatásokra és a bolhából elefántként mész a dokihoz vagy ne adj Isten tényleg valami van és azért lesz gond, mert nem vizsgáltattad ki magad mielõbb...

Miért nem jön meg a mensesem? Már lassan 2 hete késik.

Lassan 2hete nem jön meg és most már fogalmam sincs,hogy miért. Ugyanis csináltam már 2 tesztet is és mind 2 negatív lett.Az egyiket délel?tt csináltam a másikat ma reggel.Bár kicsi is lett volna rá az esély,hogy terhes vagyok,mert mindig védekezünk a barátommal és mindig nagyon alaposan megvizsgáljuk az óvszert az aktus el?tt és után is.Holnap megyek az orvoshoz,de még mindig nagyon félek.Mi lehet az oka? 19 éves vagyok,és eddig mindig rendszeresen megjött.SEGÍTSETEK!!!

Legjobb válasz: lehet,hogy fogytál/híztál mostanában; stressz; hormonzavar; túlzott meleg; erõs fizikai igénybevétel

lehet, hogy fogytál/híztál mostanában; stressz; hormonzavar; túlzott meleg; erõs fizikai igénybevétel
rengeteg oka lehet. pl idegeség, vagy csak nagy meleg, felfázás, megfázás, egyéb más betegség, hormon probléma, környezet változás stb...
Lelki okok a menstruációs ciklus zavaraihoz is vezethetnek. Ha a nõ nem akar gyermeket, alig várja, hogy megjöjjön a menstruációja, a terhességtõl való félelem, szorongás alkalmas arra, hogy késleltesse a menzeszt. Ezek után gyakran hosszas vérzés következik, mely bizonyos körülmények között a szexuális élet megakadályozását is szolgálhatja. Ilyen módon az elhúzódó vagy túl gyakori menstruáció részben az önvédelmet szolgálhatja - megvédi a nõt a számára fájdalmas vagy örömtelen szexualitástól - másrészt, a dysmenorrhoeához hasonlóan - "hatalmi eszközként" is felhasználható, hogy a nõ több odafordulást, gyengédséget kapjon, ha ezt más eszközökkel nem képes elérni. A vérzés kimaradása (másodlagos amenorrhoea) megterhelõ élethelyzetekben egyáltalán nem ritka. Közismert, hogy végletes körülmények között, pl. háborúban, természeti katasztrófák esetén, koncentrációs táborban, börtönben a nõk igen nagy részének elmaradt a menstruációja. Ez egyfajta biológiai önvédelemnek is tekinthetõ, hiszen az éhezõ, senyvedõ szervezet nehezen tudná a vérveszteséget ellensúlyozni. Pszichológiai okokra utal azonban, hogy olyan börtönökben is jelentkezik, ahol a táplálkozás és a fizikai bánásmód kielégítõ. Kisebb traumák is elegendõk lehetnek a menstruáció átmeneti kimaradásához. Meglehetõsen gyakori az átmeneti amenorrhoea azoknál a fiatal lányoknál, akik hirtelen kiszakadnak a családi körbõl, és idegen környezetbe kerülnek, pl. iskolaváltozás, kollégiumba költözés esetén. Az sem ritka, ha egy nagy (rendszerint az elsõ) szerelem hirtelen, drasztikus megszakadását követi a menzesz kimaradása. Ilyen esetekben a fiatal lány mintegy "zárójelbe teszi" a nõiességét. A nõvé válás, a nõi szerep elutasítására utal az anorexiások amenorrhoeája is. Valamilyen nagyobb fizikai vagy lelki megrázkódtatás, erõs fogyás vagy a fogamzásgátló tabletták szedésének abbahagyása is megzavarhatja a menstruációs ciklust, de ha rossz közérzet is jelentkezik akkor az orvoshoz kell fordulni. Ha a fenti okok nem állnak fenn, másodlagos amenorrhoeá alakult ki. Ennek oka lehet: hormonális zavarok, túlzott fogyókúra, ritkábban endokrin zavarok, egy vagy több petefészekciszta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a probléma a mai nap folyamán már meg is oldódott:)

Lehet baj? A múlt hónapban 5X együtt voltunk a férjemmel pont a jókor is. Késik a menstruációm már lassan három hete, de negatív lett 2 tesztem is.

Ennyit még sosem késett. (Bár mióta próbáljuk a babót összehozni, azóta elég rendszertelen, de nagyjából 32 napra jön).A múlt hónapban 5X együtt voltunk a férjemmel pont a jókor is.Késik a menstruációm már lassan három hete, de negatív lett 2 tesztem is. Ennyit még sosem késett. (Bár mióta próbáljuk a babót összehozni, azóta elég rendszertelen, de nagyjából 32 napra jön). Viszont sajna beteg is voltam 1 hétig(tüszös mandulagyulladás). Szedtem rá augmentint, fortedolt és androxolt. Mivel 38,5fokos lázam is volt és nem ment le semmit?l. Vettem be algoflexet is. Ráadásul az augmentint?l irtó hasmenésem is volt. Gondoltam ett?l késik, de hogy ennyit, ezt nem gondoltam volna. Lassan aktuális lesz a következ? menszim is. A h?m 36,8 folyamatosan (alaph? 36,4). És már kb 4 napja az alhasam szurkálgat, fádogál, hirtelen mozdulatnál fáj.Ilyenem nem szokott lenni menszi el?tt sem. A derekamba is sugárzik.

Legjobb válasz: Én csak a hasfájáshoz tudok hozzászólni. A mandulagyulladásomra én is augmentint kaptam, és azonkívül, hogy hasmenésem volt, szétszedte a bélbolyhaimat, és emiatt állandó hasfájásom /alhasfájásom volt. Mintha késsel szurkálgatnák, hirtelen mozdulatoknál. Sok kefirt, és joghurtot kellett ennem illetve napi 2-3 normafloret. 3 nap után rendbe jött. Remélem összejön a baba, és nem hiszem, hogy árt az antibiotikum a babáknak, ha mégis az biztosan benne van a betegtájékoztatóban, vagy megkérdezi az orvos, mielõtt felírja. L/17

Én csak a hasfájáshoz tudok hozzászólni. A mandulagyulladásomra én is augmentint kaptam, és azonkívül, hogy hasmenésem volt, szétszedte a bélbolyhaimat, és emiatt állandó hasfájásom /alhasfájásom volt. Mintha késsel szurkálgatnák, hirtelen mozdulatoknál. Sok kefirt, és joghurtot kellett ennem illetve napi 2-3 normafloret. 3 nap után rendbe jött. Remélem összejön a baba, és nem hiszem, hogy árt az antibiotikum a babáknak, ha mégis az biztosan benne van a betegtájékoztatóban, vagy megkérdezi az orvos, mielõtt felírja. L/17
Esetleg lehet valami gyulladásod is, ha ennyire fáj és mozdulásra is nyilal.Derekad is fáj..lehet a veséd fáj.Ezer oka lehet!Nekem is 36.4-5 az alaphõm és 37.1nél voltam babás, nem terhesen 36.9szokott lenni!Nálad 36.8kevés terhességhez de sose tudni!Azért házidoki lehet tudna segíteni, vizeletet nézne esetleg vérvétel.
Akkor ez kimaradt a sok gyógyszer miatt... Van ilyen.. Viszont a gyógyszerek nem tesznek jót a gyereknek ha esetleg siekrült volna, sõt..
3 hete késik a mensid, mikor csináltad a teszteket? De szerintem nem vagy terhes, tényleg a sok gyógyszer miatt késhet. 9 hetes kismami.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!