Találatok a következő kifejezésre: Lassan 1 leszünk a (29 db)

Tej bevezetése? Kisfiam 1 éves lesz a hónapban, lassan lassan eljön a tej bevezetése. Tejen, tejszínen még nem estünk túl. De megmondom őszintén nem is tudom hogyan kezdjek hozzá. (? )

Egyszer?en csak adjak neki egy pohár tejet? Ha nincs baja akkor már ne is kapjon többé tápszert? És ha van baja? Mit kell figyelni? Egyáltalán lehet baja, hisz semmit?l (túró, tejföl) nem volt kiütéses. Bár tejfölt direkt még nem evett, csak ha kajába volt elvétve.

Legjobb válasz: És milyen tejet? Nálunk lehet kapni házit, idehozzák házhoz, de csak heti 2 alkalommal, az nem savanyodik meg hamar? És ha esetleg elkezdem neki a házi tehén tejet adni azt vizzel? És ha esetleg utána mégis inkább boltit adnék azt lehet? :-) Ezer kérdés merült fel bennem...jajnekem.

A kérdező hozzászólása: És milyen tejet? Nálunk lehet kapni házit, idehozzák házhoz, de csak heti 2 alkalommal, az nem savanyodik meg hamar? És ha esetleg elkezdem neki a házi tehén tejet adni azt vizzel? És ha esetleg utána mégis inkább boltit adnék azt lehet? :-) Ezer kérdés merült fel bennem...jajnekem.
Nem olyan bonyolult ez, nyomj a kezébe egy pohár tejet. ha házi akkor forralva (nem kell vizezni, minek?) ha bolti akkor mehet hidegen is. Ma már az orvosk többsége 9 hónapos kortól ajánlja a tejet, mert amióta kitolták 12 hónapos korra azóta több a tejallergiás. Ezzel is az lesz mint a gluténnal. Azt is elõször tiltották 1 éves kor alatt, most kötelezõ 6 hónaposan. tehát adj neki egy pohár tejet. (a tejallergia nem kiütés, hanem hasmenés formájában jelentkezik)
A kérdező hozzászólása: Hú de jó gyorsan válaszoltál. Köszi! Hát igen...én túl dramatizálom , mert úton útfélen ezt kapja az ember : Ne adj tejet! Jaj mi lesz! Allergiás lesz! Nem szabad csak úúúgy adni neki, óvatosan kell! stb.. én meg már hülyére gondolkodom az agyam, hogy miként is csináljam. Na de akkor ha issza a tejet már ne adjak tápszert, vagy inkább ezt jobb volna védõnõvel egyeztetni? (bár õ még azt mondja, ohgy inkább másfél évig ne adjak neki tejet:/)
Szia! Mi is a hónapban töltjük a lánykámmal az egy évet! Én sem adtam eddig tejet, csak joghurtot meg pudingot meg ilyeneket! Valószínüleg én várok még a tápszer leváltásával és ez nem azt jelenti hogy nem fogom megkóstoltatni vele a tejet! Lánykám van hogy nem jól eszik egy adott nap pl. fogzáskor, torok fájáskor.. stb! Ilyenkor utolsó ments váram a tápszer mint vitamin forrás! Ezt én szeretném reggel és este továbbra is adni! De én valószínüleg a napokban a du. alvás elõtt megkóstóltatom vele simán kakóként :)
A kérdező hozzászólása: Ó. Azt hittem, hogy csak az én fiam él tápszeren fogzáskor:) Igen, nálam is ez a mankó...mármint a tápszer. Elõfordul, hogy 1-1 kajálása annyira gyatra, hogy adnlm kell neki plusszban tápszert is. Ezekszerint (én nem olvastam utánna) a zejben noncs annyi vitamin mint a tápszerben.
A tápszer dobozának a hátulján rajta vannak azok a dolgok amik benne vannak! Egy tejes zacsin nincsenek olyanok :D szerintem nyugodtan csinálhatod te is ezt amit én! Tedd napközbenre a tejnek a megivását :) Így szokatod is szép lassan a tejhez de támaszkodhatunk a tápira is :)
A kérdező hozzászólása: Oké.., köszi:-)
Szia! Neharagudj hogy zavarkodok de ma voltunk Dokinál és elég sokat beszélgettünk a tej kontra tápszer témáról! Szóval a mi dokink tisztában van mindennel (fogzás, nem evés, kicsi súly stb......) És õ azon a véleményen van mint én és te hogy jó mankóként támaszkodni a tápszerre! Szóval õ azt tanácsolta hogy adjak neki mindent ami tejes kivéve a tejet mint italt! Mert ahogy egyszer megízlelik a tejet mint kakaó vagy bármi (reggel, este) akkor többet nem fogadják el a tápszert! És hát õ is azt hangsúlyozta hogy a tejben közel sincsenek azok a vitaminok mint a tápszerben! :) Gondoltam leírom :) Szia nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom!!:)

Lassan 1 hónapja lesz, hogy eggyüt vagyok a barátnőmmel. Ti szoktatok venni ilyenkor valamit, vagy elmentek valami különleges helyre?

A kérdés egyszerű, 1 hónapja eggyüt vagyok a barátnőmmel. Ennyi ideig még sose jártam senkivel, ezért nem is tudom, hogy ilyenkor szokás-e valami különlegeset adni neki, vagy elvinni valahova. Hova vigyem el, vagy mit adjak a barátnőmnek? 15-16 éves lányok, ti minek örülnétek? 15/f és 15/l Előre is köszi az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem is felesleges, max. átöleled, megcsókolod és emlékezteted, hogy ma egy hónapja...

Szerintem is felesleges, max. átöleled, megcsókolod és emlékezteted, hogy ma egy hónapja...
Szerintem az egy hónapot nem kell ünnepelni.
Felesleges. Max hívd meg egy sütire, ha nagyon akarod, de amúgy nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Amúgy hány évesek vagytok? Illetve a nemeteket is elárulnátok?
szerintem vidd el moziba :) vagy csak adj neki egy csokor virágot, a lányok örülnek ha emlékeztek a hónapfordulóra
szerintem meg igen is kell! Vidd el egy sütire vagy vigyél egy szál virágot! a lányok szeretik a figyelmes pasikat!
Ha gondolod, vigyél virágot vagy menjetek el cukrászdába, különösen ha még nem voltatok. De igazán az évfordulókat érdemes ünnepelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Hát... én 8 hónapja leszek a barátommal legközelebb. Mi maximum adtunk egymásnak egy olyan coca colát aranyos feliratokkal :) Vagy éppen sétáltunk egy nagyot, mikor hófordulónk volt, és nekem nem hiányzik különösebben, hogy elhalmozzon. Ha 1 évesek leszünk, majd lehet, hogy lesz valami 17/l

Miért érzem hogy néha nagyon nehéz a távkapcsolat? Hetente egyszer vagyok vele! Lassan 1 évesek leszünk 23/F

Legjobb válasz: Mert tényleg nehéz. Tudom, hogy rossz, én is voltam benne, és én arra a következtetésre jutottam, hogy nincs értelme távkapcsolatot létesíteni, ha nincs valami közös cél (pl. összeköltözés 1 éven belül, vagy legalább közelebb költözés). Nekem emiatt (is) tönkrement a kapcsolatom, mert nem volt közös cél.

Mert tényleg nehéz. Tudom, hogy rossz, én is voltam benne, és én arra a következtetésre jutottam, hogy nincs értelme távkapcsolatot létesíteni, ha nincs valami közös cél (pl. összeköltözés 1 éven belül, vagy legalább közelebb költözés). Nekem emiatt (is) tönkrement a kapcsolatom, mert nem volt közös cél.
Költözzetek közelebb egymáshoz, esetleg össze, mert heti egy nagyon kevés tényleg. :( Jártam már én is hasonló cipõben, és vagy a közelebb költözés, vagy a szakítás a megoldás, mert hosszabb távon ha változatlan marad a helyzet, az nagyon kellemetlen. 28 F

16 éves pasi vagyok, és lassan 1 éve lesz, hogy megismerkedtem 1 évvel idősebb csajjal, aki a sulitársam, és nagyon jó barátok lettünk. Megkérdezzem tőle hogy nem-e járna velem, vagy csak a barátságunk menne rá? :S:S:S

Legjobb válasz: szerintem ne rohand le :) elõször mindenképp kerüljhozzá nagyonközel, mutasd meg a pasis (és nem baráti) énedet, aztán kérdezz rá :) de ne egybõl :D 16/L jaa és amúgy én megijednék ha egy jó barátom hirtelen rákérdezne...

szerintem ne rohand le :) elõször mindenképp kerüljhozzá nagyonközel, mutasd meg a pasis (és nem baráti) énedet, aztán kérdezz rá :) de ne egybõl :D 16/L jaa és amúgy én megijednék ha egy jó barátom hirtelen rákérdezne...
Ha nincs barátja akkor szabad a pálya. Lehet, h a lépéseidre vár, de sztem ne egybõl azzal támadd le, hogy "járnál velem"?? Hanem elõször hívd el randizni...
sztem ne kérdezd meg fölösleges, egy kapcsolat nem az egyik napról épûl fel a másikra... kerülj közel hozzá, testileg, bensõségesen.így talán azt mondaná nem, de ha közel kerülsz esetleg beléd esik, akkor az neked jó :) hívd el randi félére, az a biztos többször, majd testi kontaktus, csók stb... így tudod ha vissza utasít nem történik akkora gond, mintha megkérdeznéd.Bár én sose értettem, ezt a járnál velem dumát... ui.: sry ha hülyén fogalmaztam, meg az esetleges helyesírási hibákért
16 éves fiú vagy, nem 16 éves pasi.
Jaja, szerintem se kérdezz rá szóban. Amikor egy séta közben jó a hangulat, megsimogatod a vállát vagy derekát, mintha csak szimpla barátságból tennéd mindezt. Abból, hogy hogy reagál erre, tudni fogod, hogy viszonyul hozzád. Ha nem akar semmit, tartótkodó lesz, megpróbálja illõen elhárítani a közeledésedet. Ha baráti ölelésnek álcázod, akkor nem hozod kellemetlen helyzetbe magadat, ha esetleg hárít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen nektek :)
ha fiatalvagy akk ne foglalkozz vele... ha már 16 feletti akkor 2. be vegyél tesztet
Jó a "helyesírásod".
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok!:)

Most lesz 1 éves a kislányom és lassan szertnék már visszaköltözni a saját ágyamba. Érdemes még befektetni bébiörzőre?

Legjobb válasz: Nekem két éves lesz a lányom jövõ hónapban, de a bébiõrt használom. A légzésfigyelõ részét egy éves korában eltettem. De a bébiõrt szeretem, pl este, amikor fürdök. Ha zubog a víz, vagy hajat szárítok, tuti nem hallanám meg, hogy sír. Még marad is szerintem egy jó ideig.

Nekem két éves lesz a lányom jövõ hónapban, de a bébiõrt használom. A légzésfigyelõ részét egy éves korában eltettem. De a bébiõrt szeretem, pl este, amikor fürdök. Ha zubog a víz, vagy hajat szárítok, tuti nem hallanám meg, hogy sír. Még marad is szerintem egy jó ideig.
1 éves lesz a lányom nemsokára de még használjuk, és még egy darabig használni is fogjuk.Szerintem érdemes befektetni, lehet már jó áron, akciósan is kapni.Praktikus, mert egybõl meghallom ahogy felébred, és nem csak akkor ha már percek óta sír.Jól jön nyaralásnál, vendégeskedésnél is .Hatótávolságot is figyeld.100 m min.
Milyen messze van a két szoba egymástól? Mi amúgy 1 éves kor alatt használtuk, utána már nem igazán.
A kérdező hozzászólása: A mi szobánk a lakás egyik végébe a gyerekeké a másikba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, azt hiszem akkor veszünk egyet.
Érdekes, én is 1 éves korában döntöttem úgy, hogy visszaköltözöm a férjem mellé. A légzésfigyelõt 10 hónapos korában visszaadtuk annak, akitõl kölcsönbe volt, bébiõrzõt feleslegesnek tartottam. Elég nagy házunk van, de az éjszakai csendben az anyai ösztönök a legkisebb sóhajtást is meghallják. A babaszoba ajtaja mindig nyitva van. Én nem aggódok már miatta. Ha sír, lehetetlen nem meghallani...
Nekem van bébi õr, de alig használjuk. Az a helyzet, hogy a bébi õr minden apró lélegzet vételt jelez, és csak "susog" össze-vissza. Felkeltem rá, a gyerek meg még rahuzott egy órát. Nah gondolatod, hogy milyen kimerítõ..... Most 5 hetes a kisfiam. Egy éjszakát nem aludtam végig az õ szobájában. Persze ott vagyok, amíg teljesen el nem alszik, de utána megyek vissza a párom mellé. Az ajtók nyitva vannak, meg lehet hallani ha sirdogalni kezd. Szerintem ez is anyai ösztön, mivel az ébresztõt meg sem hallom.... :)
Szerintem érdemes, én legalábbis biztos sokáig fogom még használni (szintén 1 éves gyerekem van). Megnyugtató, hogy mindig hallom, hogy mi történik a szobájában. Viszont nagyon nézd meg, hogy milyet veszel. Vannak olyan bébiõrök, amik csak a zajra kapcsolnak be, akkor viszont ezerrel sisteregnek (gondolom az utolsó az ilyenekrõl beszélt), de vannak olyanok, amik folyamatosan mûködésben vannak, tehát mindent hallasz, még a nagyobb sóhajokat is, viszont ha csend van, akkor a bébiõr is csendben van, nincs sistergés, zúgás stb. Nekünk Summer Slim&Clear van, nagyon bevált.

Nagyon szeretem a páromat lassan 1 éve együtt leszünk ő 25 éves jelenleg nagyon jól megvagyunk december körül tervezzük az össze költözést én 18 éves vagyok. Szerintetek sokáig így együtt lehetünk?

Legjobb válasz: Elõfordulhat. Egyrészt ha együtt éltek, úgyis sokkal több minden kiderül mint eddig, hogy mennyire bírtok együtt élni. Ilyenkor aztán elõjönnek a másik hibái, amelyeket vagy el tudsz fogadni, vagy nem. Másrészrõl 18 éves vagy, agyban még nagyot fogsz változni kb. 25-26 éves korodig. Úgymond jobban kinyílik a csipád, nagyobb rálátásod lesz a dolgokra. Ez általában azt eredményezi, hogy nem lesz elég ami van, többet akarsz, mást akarsz, jön egy fellángolás, vagy egy jobbnak hitt (valójában nem az) és te félredobsz mindent gondolkodás nélkül, karjaiba omlasz, majd rendkívül rövid idõn belül két szék közül a pad alá kerülsz, azaz pár hét vagy hónap után az új szerelmed kirak. Tudod hány ismerõsöm járta meg teljesen ugyanezt a procedúrát? Nem egy, nem kettõ, és mindenhol ugyanaz a forgatókönyv. Szóval csak azon múlik, mennyire leszel elégedetlen 25-30 éves korodra, illetve mennyire hülyülsz meg, hogy egy stabil kapcsolatot félredobj majd egy kis fellángolás miatt, ami azonban nagyon hamar ki fog húnyni. Ha most nagy a szerelem, sanszos, hogy esküvõtök, esetleg egy gyerek is bejön a képbe, aztán ha meghülyülsz és lelépsz egy másik miatt, gondolj bele abba, hogy azért nem sok pasi venne a nyakába egy gyerekkel. Ez ismét a két szék közül a pad alá eset, valamint ilyen esetben a gyermek a késõbbi pasizásaidat nagyon megnehezíti. Legyünk nyersek és objektívek, nemtõl függetlenül azért az ember kicsit elhúzza a száját, hogy más gyerekét kell felnevelnie, fõleg ha van vagy lehetne sajátja is. A másik buktató, ha a párod ábrándul ki belõled. A férfiaknál ezt általában két fõ ok váltja ki: mondjuk elhízol durván, elhanyagolod a külsõdet, slampos, igénytelen leszel a kényelmességben hogy már nem kell küzdened pasik figyelmének felkeltése érdekében. Ekkor pasid olyan lányok felé fogja fordítani a tekintetét, akik még ügyelnek erre. A másik fõ ok a viselkedés lehet, ha elkezdesz hisztizni, parancsolgatni, túl sokat elvárni a másiktól míg te a kisujjad sem mozdítod, követelõzni, túlságosan önzõvé vagy anyagiassá válni (a nõk többsége 25 fölött ilyenné válik), hazudozni, illetve nem törõdsz vele már annyira mint korábban.

Elõfordulhat. Egyrészt ha együtt éltek, úgyis sokkal több minden kiderül mint eddig, hogy mennyire bírtok együtt élni. Ilyenkor aztán elõjönnek a másik hibái, amelyeket vagy el tudsz fogadni, vagy nem. Másrészrõl 18 éves vagy, agyban még nagyot fogsz változni kb. 25-26 éves korodig. Úgymond jobban kinyílik a csipád, nagyobb rálátásod lesz a dolgokra. Ez általában azt eredményezi, hogy nem lesz elég ami van, többet akarsz, mást akarsz, jön egy fellángolás, vagy egy jobbnak hitt (valójában nem az) és te félredobsz mindent gondolkodás nélkül, karjaiba omlasz, majd rendkívül rövid idõn belül két szék közül a pad alá kerülsz, azaz pár hét vagy hónap után az új szerelmed kirak. Tudod hány ismerõsöm járta meg teljesen ugyanezt a procedúrát? Nem egy, nem kettõ, és mindenhol ugyanaz a forgatókönyv. Szóval csak azon múlik, mennyire leszel elégedetlen 25-30 éves korodra, illetve mennyire hülyülsz meg, hogy egy stabil kapcsolatot félredobj majd egy kis fellángolás miatt, ami azonban nagyon hamar ki fog húnyni. Ha most nagy a szerelem, sanszos, hogy esküvõtök, esetleg egy gyerek is bejön a képbe, aztán ha meghülyülsz és lelépsz egy másik miatt, gondolj bele abba, hogy azért nem sok pasi venne a nyakába egy gyerekkel. Ez ismét a két szék közül a pad alá eset, valamint ilyen esetben a gyermek a késõbbi pasizásaidat nagyon megnehezíti. Legyünk nyersek és objektívek, nemtõl függetlenül azért az ember kicsit elhúzza a száját, hogy más gyerekét kell felnevelnie, fõleg ha van vagy lehetne sajátja is. A másik buktató, ha a párod ábrándul ki belõled. A férfiaknál ezt általában két fõ ok váltja ki: mondjuk elhízol durván, elhanyagolod a külsõdet, slampos, igénytelen leszel a kényelmességben hogy már nem kell küzdened pasik figyelmének felkeltése érdekében. Ekkor pasid olyan lányok felé fogja fordítani a tekintetét, akik még ügyelnek erre. A másik fõ ok a viselkedés lehet, ha elkezdesz hisztizni, parancsolgatni, túl sokat elvárni a másiktól míg te a kisujjad sem mozdítod, követelõzni, túlságosan önzõvé vagy anyagiassá válni (a nõk többsége 25 fölött ilyenné válik), hazudozni, illetve nem törõdsz vele már annyira mint korábban.

Lassan 1 éves lesz a lányom érdemes lenne már megismertetnem a bilivel vagy a WC-vel? Vagy ráérne még?

Legjobb válasz: Mi 1 éves korában vettük a fiamnak a bilit. OTt volt a szoba sarkában, és sokszor ráült, késõbb azon olvasott. Persze ruhástól. Amikor már kezdett megérni a szobatisztaság gondolata, akkor annyi elõnyünk volt, hogy nem félt tõle, ráült az elsõ szóra meztelenül is.

Mi 1 éves korában vettük a fiamnak a bilit. OTt volt a szoba sarkában, és sokszor ráült, késõbb azon olvasott. Persze ruhástól. Amikor már kezdett megérni a szobatisztaság gondolata, akkor annyi elõnyünk volt, hogy nem félt tõle, ráült az elsõ szóra meztelenül is.
Vegyél egy bilit, és nézd meg, érdekli-e. De valószínû korai lesz még:)
Két éves kora elõtt nem érdemes. Csak elriasztod vele. Még nem tudja érzékelni az ingereket. Ha bele is pisil a bilibe, az véletlen. Sokkal többet árt, ha a babát hosszú ideig hagyják a bilin ülni, mint amennyit használ.
2, 5 - 3 éves kor körül lesznek szobatiszták a gyerekek. 1 évesen nagyon korai még gondolatnak is....
A kérdező hozzászólása: Anyukám azt mondja, már meglehetne próbálni...
Megismerkedhet a bilivel, de használni még nem kell neki. (Persze ráülhet ruhástól, vagy meztelenül, kipróbálhatja, stb.) Ettõl függetlenül el lehet neki mondani, hogy mire való, és az is hasznos, ha idõnként a wc-ben látja, hogy mit csinálnak ott a nagyok. Így szokik hozzá szép lassan a szobatisztaság gondolatához, aztán 2-3 évesen meg is valósítja azt. Erõltetni nem szabad, az csak elriasztja. De nyáron már érdemes lehet kis bugyit adni rá, amíg az udvaron levegõzik, ha már megvan benne az igény a szobatisztaságra, akkor szólni fog, ha pisilnie kell, vagy magától leveszi a bugyit, és pisil. Nálunk is így kezdõdött. :)
Megismertetni meg lehet, de még ne várj túl sokat a dologtól. Még ráér. A gyerekek átlagosan 2 és fél éves koruk körül lesznek szobatiszták, legalábbis az ismeretségi körömben és a saját 3 gyerekemnél ezt tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint még ráérünk vele, köszönöm!
Szerintem is meg lehet a bilit venni. Megszokja legalabb, hogy ott van, ha nem is erti, hogy mire van meg nem ul ra. Nem tudhatod, hogy mikor lenne kesz a szobatisztasagra. Nekunk egyik ismerosunknel 1 eves kora elott lett szobatiszta a kislany, de szerintem ez 0, 001%, mert szamomra hihetetlen volt, de van ilyen is...szoval 1 es 2 eves kor kozott is tortenhet. Van, aki 2 evesen szobatiszta (mondjuk az en gyerekemmel nem volt ilyen szerencse). Ismeroseim kozott meg tapasztalatbol ugy latom, hogy 2 eves kor korul jon el az ido, mikor tudjak, hogy kakilnak es 2, 5-3 eves korukra lesznek szobatisztak. Egyik naprol a masikra is tortenhet.

Én már lassan 1, 5 éve szedek fogamzásgátlót, és aggódok, mert kb. fél éve egyre kevesebb minden hónapban a menstruációm. A mellem is egyre kisebb lesz, és gyakran szédülök. Lehetséges, h abba kellene hagynom a gyógyszer szedését (Lindinette 20)?

Legjobb válasz: Én több,mint 1,5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam,mert az hallottam,hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok,de már kicsvel több van,nah jó még mindig nem sok meg 2,5napig is tart,nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem,de én nem szoktam tõle szédeülni,meg a mellem sem kisebb,inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit,hogy pontosat megtudj!

Én több, mint 1, 5éve szedem és én is észrevettem hogy csökkent a mennyisége.az egyik hónapban kevés is volt és aggódtam, mert az hallottam, hogy nem jó ha kevés van és azt hittem terhes vok, de már kicsvel több van, nah jó még mindig nem sok meg 2, 5napig is tart, nem sokáig.Én is a Lindynette20at szedem, de én nem szoktam tõle szédeülni, meg a mellem sem kisebb, inkább nõtt :D.ugyhogy szerintem keress fel egy dokit, hogy pontosat megtudj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!