Találatok a következő kifejezésre: Laptopon lehet az (717 db)

IBM Lenovo T60 (meglehetõsen régi) laptopom az utóbbi idõben rendszeresen, naponta többször is lefagy. Mi lehet az oka?

Teljesen lefagy, újra kell indítanom. De az is elõfordul, hogy kikapcsol. Ilyenkor elég meleg az alja. Lehet hogy ez a baj? De olyan is van hogy bekapcsolás után 3 perccel már kikapcsol. De pl bizonyos játékoknál sûrûbben csinálja. Légyszi segítsen akinek van tippje mi lehet a bibi, abszolút laikus vagyok.

Legjobb válasz: igen az elég meleg az lehet gond vagy valami vírus telepítsd újra aztán nézd meg utána mi a helyzet ha továbbra rossz akkor biztos a melegedés a probléma arra pedig megoldás a laptop alá tehetõ ilyen laptop cooler vagy laptop hûtõ kulcsszavakkal kereshetsz googléban.

igen az elég meleg az lehet gond vagy valami vírus telepítsd újra aztán nézd meg utána mi a helyzet ha továbbra rossz akkor biztos a melegedés a probléma arra pedig megoldás a laptop alá tehetõ ilyen laptop cooler vagy laptop hûtõ kulcsszavakkal kereshetsz googléban.
Az a baja, hogy tele van porral és a pasztázása eléggé régi lehet, így túlmelegszik és lekapcsolja magát. Épp múlthéten szedtem szét két hasonló laptopot(IBM Lenovo x60, x61) és azok is tele voltak porral, a paszta meg teljesen köves volt szó szerint, szóval nálad is ez lesz a gond. Szedd szét, portalanítsd, pasztázd újra a VGA-t és a CPU-t, sõt még a ventit is beolajozhatod és minden rendben lesz.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, akkor ezt lehet hogy inkább szakemberre bízom, mint írtam is totál laikus vagyok. mégegyszer köszi a gyors válaszokat.
IBM Thinkpad T21-em így hótt meg. Ventije ment tönkre, alkatrész nincs, sajnáltam.

Laptopra lehet külön venni webkamerát? És azt fel kell rá szrkeszteni? USB-vel csatlakoztatjuk?

Legjobb válasz: Nincs bent eredeti? Természetesen hagyományos webkamerát tudsz hozzá csatlakoztatni USB-n, van olyan, amit rá lehet csíptetni a felnyitott kijelzõ tetejére. Egyetlen hátránya, hogy a laptop összecsukása elõtt le kell szedni. Olyannal, ami beleépíthetõ a laptopba, mint a gyáriak, még nem találkoztam (persze attól még létezhet). De azok a laptop képernyõk (monitorok), amik nem erre lettek kialakítva, valószínûleg nem is lennének hozzá alkalmasak.

Nincs bent eredeti? Természetesen hagyományos webkamerát tudsz hozzá csatlakoztatni USB-n, van olyan, amit rá lehet csíptetni a felnyitott kijelzõ tetejére. Egyetlen hátránya, hogy a laptop összecsukása elõtt le kell szedni. Olyannal, ami beleépíthetõ a laptopba, mint a gyáriak, még nem találkoztam (persze attól még létezhet). De azok a laptop képernyõk (monitorok), amik nem erre lettek kialakítva, valószínûleg nem is lennének hozzá alkalmasak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ :)
az én laptopomon sincs hosszú i. Alt Gr+I kombinációval lesz hosszú Í
ilyenkor tud ez sokat segíteni : http://i.imgur.com/aYVvZNK.jpg


Laptopon lehet cseréltetni az Angol billentyűzetet Magyarra? Ha igen, akkor hol és kb mennyiért?

Legjobb válasz: evileg lehet. csak a laptop gyártojánál kell megtudni hogy van -e magyar billentyüzet. vagy egy laptop szaküzletbe bemész ott lehet tudnak válaszoli vagy megis csinálják. az ára szerintem max 3000ft nemtudok pontos árat ilyen problémám még nem volt.

evileg lehet. csak a laptop gyártojánál kell megtudni hogy van -e magyar billentyüzet. vagy egy laptop szaküzletbe bemész ott lehet tudnak válaszoli vagy megis csinálják. az ára szerintem max 3000ft nemtudok pontos árat ilyen problémám még nem volt.
Itt tudsz infot szerezni: http://www.laptopjavitas.hu/arak_bill.php
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, megtaláltam amit kerestem :)
A kérdezõnek írnám...Elmondanád, hogy mi a megoldás??? :D Londonban fogok dolgozni és ott akarok laptopot venni, majd ha hazajöttem kicserélni a bill-t ékezetesre. Mindegyikben lehet cserélni? mennyi az ára? köszi a választ

Miért nagyon lassu a laptopom? Valamit ki kell benne cserélni és ha igen szerintetek mi lehet az és mennyibe kerülne kb.

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Szerintetek az normális , hogy egy 3 éves laptop a tizedére lassult és be is fagy elég gyakran? Ezt csak azért kérdezem , hogy minden laptop ilyen , mármint hogy érdemes laptopot venni hosszabb idõkre?

Ez engem is érdekelne. Szerintetek az normális , hogy egy 3 éves laptop a tizedére lassult és be is fagy elég gyakran? Ezt csak azért kérdezem , hogy minden laptop ilyen , mármint hogy érdemes laptopot venni hosszabb idõkre?

A laptopomon a "programok eltávolítása" menüben kitöröltem valamely olyan programot, amitől nincs hang a gépemen. Mi lehet az?

Legjobb válasz: A hangkártya (audio/sound) driver lehetett az. A laptop cd-jérõl tedd fel újra, vagy ha nincs meg akkor a laptop gyártó honlapjáról letöltheted a laptop modellszáma alapján.

A hangkártya (audio/sound) driver lehetett az. A laptop cd-jérõl tedd fel újra, vagy ha nincs meg akkor a laptop gyártó honlapjáról letöltheted a laptop modellszáma alapján.
programok eltávolítása menübõl nem lehet drivert törölni keress egy törlés elötti rendszervisszaállítási pontot és állítsd vissza a gépet. Ha nem megy akkor tedd azt amit az elsõ válaszoló javasolt
A kérdező hozzászólása: köszi, próbálkozom...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, a rendszer-visszaállítással megoldódott.
Szivesen :)

Hogy lehet az, hogy egy laptop alaplap támogatja a DDR2 és a DDR3 foglalatú ramot is? Neten is azt olvastam, hogy van ez a laptop DDR3as rammal is felszerelve, most DDR2 van benne, bele megy valamelyik DDR3-as is?

http://kepfeltoltes.hu/view/130317/12122222_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: A chip valszeg ugyan az a laptopban lévõ alaplap kiszereléséiben, csak maximum a RAM foglalata más. A tiédbe csak DDR2-es fog menni. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Laptop_SODIMM_DDR_Memory_C..

A chip valszeg ugyan az a laptopban lévõ alaplap kiszereléséiben, csak maximum a RAM foglalata más. A tiédbe csak DDR2-es fog menni. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Laptop_SODIMM_DDR_Memory_C..
Pontosabban a memóriavezérlõ támogatja, nem pedig a laptop. Ha fizikailag nincs kialakítva mind a kétfajta memóriafoglalat, akkor nem semmit sem érsz vele. Kombó memória foglalatos Desktop alaplapok vannak, de kombó memóriás laptop alaplapról még nem hallottam.
A kérdező hozzászólása: de vannak ugyanilyen foglalatú DDR3-as ramok, vagy ez valami elírás lehet? http://www.argep.hu/popup.asp?pid=218843845&pnr=10001&foto=1
Nézd, az egyes SO-DIMM foglalatok fizikailag is különböznek egymástól: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/95/Lap.. Tehát ha a laptopod DDR2 -es foglattal van szerelve, akkor azt vehetsz bele, ha pedig DDR3 foglalattal van szerelve akkor azt. Teljesen mindegy, hogy a memóriavezérlõ egyébként miket támogatna. Ez csak tájokoztató jellegû információ az AIDA64 programtól. Szóval ne kavarjon meg.

Hol lehet azt megnézni ASUS laptopban, hogy hány fokos az aksi?

Lehet,hogy nem jól kérdeztem,annyira nem értek hozzá.Az a lényeg,hogy arra vagyok kíváncsi,milyen meleg!

Legjobb válasz: Tedd oda a kezed és meg tudod! /nem vicc/ ha pedig hàlozatrol megy a laptop vedd ki az aksit, de lehet valami hütöpadot is kapni laptopokhoz! Ha az asztalon van, valamit tegyél alà hogy jobban szellôzön!

Tedd oda a kezed és meg tudod! /nem vicc/ ha pedig hàlozatrol megy a laptop vedd ki az aksit, de lehet valami hütöpadot is kapni laptopokhoz! Ha az asztalon van, valamit tegyél alà hogy jobban szellôzön!
A kérdező hozzászólása: nem rossz, de nem vagyok hõmérõ.lehet, hogy nem is az aksi hõfokát mérik, de olvastam olyanokról, hogy VALAMI xy fokon megy benne, játéknál több.merevlemez?
Innen megmondom: 2

Van egy laptopom, lehet -e benne cserélni VGA-t? Az a baj, hogy a laptom jó I7 es proci, 8 gb DDR3, csak a VGA egy geforce 610m ami elég gyér. A gép garis még, csak nem tudom, hogy miként oldjam meg a VGA-t.

Legjobb válasz: Model? 610M et alaplapra szokták forasztani így aligha de mivel cpu-s munkára jó lehet i7 miaþ így drágán eladhatnád használtan és akkor vehetnél egy játékra jóval alkamssabbat i7 de még i5 is elég felesleges laptopban játékra hiszen gt640m feleti vga t tartalmazó laptopok már igen csak 300 felé tartanak és gt650/660 melet kezd valami értelme lenei i5/7 nek...

Model? 610M et alaplapra szokták forasztani így aligha de mivel cpu-s munkára jó lehet i7 miaþ így drágán eladhatnád használtan és akkor vehetnél egy játékra jóval alkamssabbat i7 de még i5 is elég felesleges laptopban játékra hiszen gt640m feleti vga t tartalmazó laptopok már igen csak 300 felé tartanak és gt650/660 melet kezd valami értelme lenei i5/7 nek...
A kérdező hozzászólása: A laptop egy K55V típusú gép, a probléma pedig, hogy gyengébb gépekbe ( amiben jóval gyengébb a cpu, memória) már láttam geforce 635m típusút... és ha csak alaplapot cserélnék VGT-val a sokba lenne, vagy nem éri meg a fáradozást???
Sajnos nem.
A kérdező hozzászólása: a márka lemaradt: ASUS K55V

Ha ellopnak egy laptopot, akkor azt be lehet valahogy mérni, hogy helyileg hol van?

Az IP gondolom nethez kapcsolódik nem a géphez. Valami olyasmire gondolok, mint a telefonoknál az IP. Van rá valami módszer, hogy megtaláljuk?

Legjobb válasz: Az IP az nem az. Az a neten azonosítja a szolgáltatót, és nem a gépet. DE! Minden számítógépnek van egy ún. MAC-address címe, ami olyan, mint az autóknál vagy bringáknál az alvázszám. Gyakorlatilag nem lehet megváltoztatni, ez azonosítja a gépet. Szoftveresen persze meg lehet, de legjobb tudomásom szerint az látszik, ha meg lett változtatva :) Én is változtattam már meg, de más okból kifolyólag :) Lényeg a lényeg, hogy ez alapján lehet beazonosítani a sz.gépet, legyen az laptop vagy asztali PC. :) Viszont ugye ez olyan, mint a bringákál, hogy nem árt felírni, mert ha nem írod fel, akkor ugye nem ér az egész semmit :) Hogy a hálózaton keresztül rá lehet e keresni, szûrni, azt nem tudom, de pl. ha wlanon használják a gépet, akkor tudtommal meg lehet nézni a használó mac címét. De ehhez a részéhez már nem értek a dolognak :) 22/F

Az IP az nem az. Az a neten azonosítja a szolgáltatót, és nem a gépet. DE! Minden számítógépnek van egy ún. MAC-address címe, ami olyan, mint az autóknál vagy bringáknál az alvázszám. Gyakorlatilag nem lehet megváltoztatni, ez azonosítja a gépet. Szoftveresen persze meg lehet, de legjobb tudomásom szerint az látszik, ha meg lett változtatva :) Én is változtattam már meg, de más okból kifolyólag :) Lényeg a lényeg, hogy ez alapján lehet beazonosítani a sz.gépet, legyen az laptop vagy asztali PC. :) Viszont ugye ez olyan, mint a bringákál, hogy nem árt felírni, mert ha nem írod fel, akkor ugye nem ér az egész semmit :) Hogy a hálózaton keresztül rá lehet e keresni, szûrni, azt nem tudom, de pl. ha wlanon használják a gépet, akkor tudtommal meg lehet nézni a használó mac címét. De ehhez a részéhez már nem értek a dolognak :) 22/F
Nem lehet. Az ip-címet a szolgáltató adja, az nem a laptop sajátja
Igen, MAC cím alapján meg lehet találni, de gondolom azt nem tudod. Minden hálózati eszköznek van MAC címe, tehát a laptopod hálókártyájanak is volt. De lehet hogy az interetszolgáltatód meg tudja mondani, mi volt MAC address az internetvonaladon az utolsó csatlakozáskor. De eben nem vagyok biztos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!