Találatok a következő kifejezésre: Laptopom aksi megy, (11 db)

Laptopom aksi nélkül megy, de ha bent van az aksi és bekapcsolom akkor automatice kikapcsol! Laptop aksim meghalt?

Van egy Fujitsu Siemens laptopom,3éves,és szerintem aksi baja van,bár nem vagyok szakért?je!Aksi nélkül megy,de ha bennt van az aksi és bekapcsolom akkor automatice kikapcsol!

Legjobb válasz: Az aksit vidd el szervízbe, ott meg tudják mondani, hogy meg tudják-e csinálni. Nehogy új gépet vegyél, ha ez még jól bírja, mert egy új aksi 20ezer ft körül van, egy új gép meg jóval drágább.

Az aksit vidd el szervízbe, ott meg tudják mondani, hogy meg tudják-e csinálni. Nehogy új gépet vegyél, ha ez még jól bírja, mert egy új aksi 20ezer ft körül van, egy új gép meg jóval drágább.
99%, hogy akku hiba. elviheted szervízbe, de nem sokat tudnak csinálni vele. leginkább kukaérett. venni kell egy másikat.
Vegyél új aksit.

100%-ról lemegy 0%-ra a laptop aksi, de még megy vele vagy fél órát? Mi van vele? Lehet vele valami kezdeni, hogy rendesen mutassa mennyi van még hátra?

Teljesen feltölt, elég gyorsan merül, 0-ot ír ki és még utána m?ködik, xp van a gépen.

Legjobb válasz: Gajra ment az aksi nekem is volt ilyen gondom aksi csere után megszûnt.

Gajra ment az aksi nekem is volt ilyen gondom aksi csere után megszûnt.
Nekem egyszer három évig mûködött egy elemmel a karórám. Amikor cserélni kellett, az órás viccesen megjegyezte, hogy az elem valószínûleg gyártási hibás volt. De hogy érdemben is mondjak valamit: BatteryBar Pro 3.1.60 laptop akkumulátor kijelzõ http://www.windowsmix.com/load/egyeb_letoltesek/batterybar_p.. Battery Doubler laptop akkumulátor kímélõ http://battery-doubler.en.softonic.com/
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm a hozászolásokat, azt is látom h kezd tönkre menni, de nem értem, kb egy órát bír ki, fél óra míg 100%-ról 0%-ra süllyed, majd még megy egy fél órát 0%-on, nem értem miért csinálja:S
Nem a cellák hibája okozza én az aksi elektronikájanak hibájára gondoltam nem tudja a windows beolvasni ez miatt rendesen a tõltöttségi szintet. De egy ujratelepítés is megoldás lehet mert a win is lehet vírusos.
emiatt

Mitől megy tönkre egy laptop aksija?

Legjobb válasz: Akksi, két K. Amúgy tönkre mehet,ha víz éri, hozzá vágod valamihez. Kalapáccsal széttöröd, tûzben megpróbálod elégetni, ráhajtasz autóval, szövet ütsz bele, kisütöd. Sok mindentõl. De ha a laptopban van benne, akkor nem lesz baja.

Akksi, két K. Amúgy tönkre mehet, ha víz éri, hozzá vágod valamihez. Kalapáccsal széttöröd, tûzben megpróbálod elégetni, ráhajtasz autóval, szövet ütsz bele, kisütöd. Sok mindentõl. De ha a laptopban van benne, akkor nem lesz baja.
KIvéve ha elég öreg és tönkremegy a sok töltéstõl akkor ki kell cserélni
A kérdező hozzászólása: Elsõ, köszi, ezentúl körültekintõbb leszek, tehát akksi. Egy laptopban van, ami másfél éves, az nem olyan régi.
Attól is tönkre mehet ha úgy van benne az akksi a laptopban, hogy közben be van dugva az áramba


Úgy, hogy kiveszed az aksit.
A kérdező hozzászólása: Aksi kivétele nélkül. Nem szeretem azt az effektust, mikor az áramszolgáltató megszakítja a szolgálatát egy pillanatra és 2-3 órai munkád kárba megy, mert aksi nélkül egybõl kikapcsol. :S
Akkor sehogy. A többórás munkát érdemes idõközönként lementeni, egy fagyás is taccsra vághatja ilyen alapon.
nem lesz, nyugodtan beleteheted.
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D én eddig mindig kikapcsoltam aztán be :D

Valaki mondana olyan oldalt ahol utána tudnék olvasni, hogy ha a laptopom folyamatosan hálózatról megy akkor az aksit érdemes kivenni vagy nyugodtan maradhat a laptopban?

Tudom, hogy már több ilyen kérdés volt de megoszlanak a vélemények és nem tudom, hogy most akkor mit is tegyek. Ezért szeretném ha valaki küldene egy olyan linket ami ehhez a témához kapcsolódik, vagy saját tapasztalatot írna le.

Legjobb válasz: Attól függ mit akarsz olvasni.

Attól függ mit akarsz olvasni.
Én kiveszem ha hálózatról megy, hiszen jobb az neki ha nincs folyamatos töltés alatt.
A kérdező hozzászólása: Hát valami cikkre gondoltam a neten hogy az aksit érdemes kivenni vagy nyugodtan maradhat a laptobban ha hálózatról megy a gép.

Minden típusú laptop, megy aksi nélkül hálózatról?

Legjobb válasz: Igen. Én a régi HP laptopomból ki is dobtam a használhatatlan akkut, ne kelljen cipelni. Csak hálózatról használtam.

Igen. Én a régi HP laptopomból ki is dobtam a használhatatlan akkut, ne kelljen cipelni. Csak hálózatról használtam.
A kérdező hozzászólása: Ha ROSSZ aksi van a gépben...nagyon rossz, de be van dugva a konnektorba, akkor a rossz aksi blokkolhatja a gép indulását?

Vettem 1 hasznalt laptopot uzletben elado, ugy hirdette, hogy 1, 5 orat megy az aksija. Otthon kiderult, hogy max 10 percet. Visszavittem neki, bevette bizomanyiba, azt mondta, ha eladta jelentkezik, de lassan 1 hete nem. Ti mit tennetek a helyemben?

Szerintem az eljarasa nem korrekt,mashol azonnal visszaadjak a penzt ilyen esetben,o hibazott,es szuksegem is lenne mihamarabb a penzre.

Legjobb válasz: Nem bizományiba kellett volna beadni, hanem visszakérni az árát ott helyben. Szerintem nem nagyon tudsz most mit tenni

Nem bizományiba kellett volna beadni, hanem visszakérni az árát ott helyben. Szerintem nem nagyon tudsz most mit tenni
A kérdező hozzászólása: En is penzt akartam eloszor, de azt nem adott.Nem tudom, hogy fogalmazzak, kulfoldi a tulaj, nem tul bizalomgerjeszto.
Közel -keleti az eladó? Mert akkor jobb ha visszakéred az egész terméket.....amíg még lehet. Ez volt a tanulópénz. Papírt adott egyáltalán az átvételrõl?
A kérdező hozzászólása: Igen kozel keleti.Sajnos mindent megtehetnek ebben az orszagban.Atvetelrol adott vmi altalanos papirt, de eloszor azt sem akart
Egy akku hibáért nem biztos, hogy vissza vittem volna. Milyen géped van, mert van egy kobor aksim ha egyezik.
A kérdező hozzászólása: Igen erdekes, hogy aksi hibaert nem vitted volna vissza, hiszen 10-15000nel kezdodnek az aksik.Sajnos ennyi kidobando penzem nincs.MSI egyebkent a gep tipusa.

Normális, hogy a laptopom töltőjének adaptere tűz forró, miközben tölti az akksit? HA aksi nélkül megy a gép, nem forrósodik fel ilyen hihetetlenül

Legjobb válasz: A HP notebookom tápja egyszer annyira felforrósodott, hogy elkezdett lágyulni a mûanyag.. Gyorsan kellett csinálnom felesleges PC ventikbõl egy hûtõt, mert hûtés hiányában leolvadt volna, hát elég félelmetes volt..:S De alaphelyzetben se túl kellemes hozzáérni..:S

A HP notebookom tápja egyszer annyira felforrósodott, hogy elkezdett lágyulni a mûanyag.. Gyorsan kellett csinálnom felesleges PC ventikbõl egy hûtõt, mert hûtés hiányában leolvadt volna, hát elég félelmetes volt..:S De alaphelyzetben se túl kellemes hozzáérni..:S
Nem feltétlen probléma. A HP laptopok töltõi elég melegek szoktak lenni ( kézben tartani egyáltalán nem kellemes ).
A kérdező hozzászólása: ez egy új ASUS, de elég rémisztõ volt, amikor hozzáértem.Féltem, hogy esetelg megolvad alatta az ágy
Normális. Mindennél felforrósodik az adapter. Amikor töltöd a telefont akkor is, ha a monitorod adapterét megfogod az is elég forró. Ha feltöltötte utána abba fogja hagyni a melegedést. Maximum amikor otthon vagy akkor ne használd akksival és amikor mész el akkor töltsd fel elõtte úgy, hogy nem használod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindkettõ hasznos volt:) Úgy csinálom
A kérdező hozzászólása: :D:D:D:D Hát, valamit tehetnének már ellene, nemhiszem hogy nincs semmi megoldás.Addig meg égünk akkor tovább:)
Nekem semmi bajom nincs vele. Télen volt hogy suliból jöttem haza, -17°C-ba. Kabát belsõ zsebébe téve elég kellemes volt a töltõXD
Nem.
de igaz. tönkrevágja az aksit, ha állandóan 220-ról használod.
az "új" laptopokban (azaz több mint 10 éve...) a rendszer pont ezen okból nem tartja állandóan töltés alatt az akkut, csak akkor kapcsol, ha a töltöttségi szintje egy bizonyos érték alá esik (általában 90%). nyugodtan rajtahagyhatod, semmi baja nem lesz
2011-ben ez már nem igaz. Ezért vannak az intelligens töltõáramkörök. Sõt, ha elmegy az áram hirtelen, magadat szivatod vele ha nincs benn az akksi. Egy plusz biztonság mint a szünetmentes táp.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!