Találatok a következő kifejezésre: Laminalt padlot a nappaliba, (8 db)

Laminalt padlot szeretnek a nappaliba, es a ferjem ragaszkodik a padlo futeshez. Lehet laminalt padlo ala is?

en azt hallottam,h lehet csak a fa kevesbe jol turi mint a csempe...ugyanis a konyhaban is az lesz csak csempezve lesz a padlo.Viszont a nappalit nem szeretnem lecsempezni,sztm ugy tul rideg...

Legjobb válasz: vannak olyan laminált padlók, amelyek jók a padlófûtéshez. nõvéreméknek is úgy van.

vannak olyan laminált padlók, amelyek jók a padlófûtéshez. nõvéreméknek is úgy van.
Lehet rakni laminált padló alá is
Igen lehet. Egyik ismerõsömnek van , de nem lett jó, mert a hõ miatt kiszáradt, berepedezett.
Jó minõségû, több rétegû laminált padlót kell venni. A fának jó a hõszigetelése, ezért ezeken a helyeken kisebb hatásfokkal mûködik a padlófûtés, mint a kövezett helyeken! A fûtés szerelõvel egyeztessetek, mert lehet, hogy át kell tervezni miatta a fûtést.
A kérdező hozzászólása: ..hat at nem fog kelleni tervezni a futest, mert most epul a hazunk es ahogy most csinaljuk, az egyenlore ugy marad... Kosiz a gyors valaszokat!
Nálunk mindenütt laminált padló van és nem ajánlom. Mivel padlófûtésetek lesz nem lesz rideg a kõ sem. Ha nálunk megoldható lett volna a padlófûtés akkor olyan követ vettem volna ami fa mintázatú. Nézd meg lehet, hogy neked is megtetszik és ez lehet az arany középút :)

Mibe csúszik-mászik babátok? Laminált padló van a nappaliban. Még nincs fűtésünk. Hosszú body, vékony pulcsi, naci, zokni van rajta. Elég neki, vagy vastagabb pulcsit adjak rá? 22-23 fok van.

Legjobb válasz: 8 hónapos. A "nappaliban" padlószõnyeg van, de ahol még mászkál, ott van laminált padló, illetve járólap. Rá inkább harisnyanadrágot adok, mert leszedi a zokniját, arra húzok zoknit, plusz hosszú ujjú body. Ha nagyon hidegnek érzem, adok fölé egy rövid ujjú pólót. Én is mindig aggódom, de ha jobban felöltöztetem, meg izzad.

8 hónapos. A "nappaliban" padlószõnyeg van, de ahol még mászkál, ott van laminált padló, illetve járólap. Rá inkább harisnyanadrágot adok, mert leszedi a zokniját, arra húzok zoknit, plusz hosszú ujjú body. Ha nagyon hidegnek érzem, adok fölé egy rövid ujjú pólót. Én is mindig aggódom, de ha jobban felöltöztetem, meg izzad.
9 hós a fiam. Laminált parketta is van, szõnyeg is, és persze járólap (kõ) a konyhába, ahova sokszor kimászik. Rajta van most egy harisnya, kicsit vastagabb plüss szerû nadrág, hosszú ujjú bady és egy kis polo fölé. Ennyi!
9 hós a mi fiunk is. A lakásban laminált parketta, limoleum, járólap egyaránt van. A járólapra (elõszoba) habtapit tettem, ami jól szigetel. A babán harisnya, vékony nadrág, hosszú ujjú body és egy nyári, de vastagabb ujjatlan trikó van.

Csak a hálóban van szőnyeg. Ha majd mászik a babó, nem fog felfázni? (nappali laminált padló, többi járólap. )

Legjobb válasz: Ebben a melegben a laminált padlón biztos nem,de teríts rá egy plédet,vagy vegyél egy játszószõnyeget.

Ebben a melegben a laminált padlón biztos nem, de teríts rá egy plédet, vagy vegyél egy játszószõnyeget.
Nekünk a nappaliban és a közlekedõn járólap van. A fiam 4 hónapja kúszik, mászik, de nem fázott fel.
Ha már mászik a babó, akkor semmit sem fogsz érni a leterített szõnyeggel, mert secperc alatt elmászik. Én az elején arra figyeltem, hogy ha elfáradt és lefeküdt, akkor felvettem és visszaraktam a szõnyegre. Aztán már arra sem, mert nagyon ritkán fekszik le, , egyfolytában mászik a dolgai után.
A jarolapra ne engedd, az iszonyat hideg! Ugy tudod meg hogy milyen hideg, hogy te is leulsz. Uljel csak le a jarolapra kb. 10 percre. De az tul sok, mar meg is fazott a vesed. Nalunk a gyerek csak a parkettas szobaban volt, az eloszobaban, konyhaban nem maszott soha, ott hideg jarolap van.


Padlószőnyeg vagy laminált padló? Melyiket tegyük le a nappaliba? Pro és kontra?

van 2 gyerek is

Legjobb válasz: a laminált sokkal szebb és higiénikusabb. mondjuk a kakaót vagy a málnaszörpöt könnyebben fel lehet róla takarítani mint a padlószõnyegrõl. a lamit csak fel kell porszívózni, utána meg kicsit felmosol és tiszta. ellenben a padlószõnyegbõl soha nem lehet maradéktalanul kiszedni a port, allergén anyagokat. sem! nekem a padlószõnyeg valahogy mindig is a csóróság látszatát keltette... ja, és a lamira ugyanúgy tehetsz szõnyeget.

a laminált sokkal szebb és higiénikusabb. mondjuk a kakaót vagy a málnaszörpöt könnyebben fel lehet róla takarítani mint a padlószõnyegrõl. a lamit csak fel kell porszívózni, utána meg kicsit felmosol és tiszta. ellenben a padlószõnyegbõl soha nem lehet maradéktalanul kiszedni a port, allergén anyagokat. sem! nekem a padlószõnyeg valahogy mindig is a csóróság látszatát keltette... ja, és a lamira ugyanúgy tehetsz szõnyeget.
Ezek közül én padlószõnyeget tennék, mert nem láttam még szép, igényes laminált padlót, szõnyeget ellenben igen. De valószínû nektek mások a szempontjaitok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek laminált lesz
Ha allergiás a gyerek, akkor jobb a laminált. Könnyebb tisztán tartani. A PVC szerintem undorító.
Szerintem vannak nagyon szép padlószõnyegek, akár drágább is, mint a laminált, szóval a csórósággal összehozni kár lenne...max. nem annyira modern. A kérdésre válaszolva pedig az a véleményem, hogy a padlószõnyeg jobb.Ha a gyerekek játszanak a földön, nem olyan hideg, mint a laminált, és a laminált karcolódik is. Igaz a szõnyeget sem könnyû gyerekek mellett teljesen tisztán tartani, de a mai szerekkel könnyebb eltûntetni egy kifröccsent üdítõt, mint egy nagy karcolást.
Bocsi, de én egyiket sem. Ha van pénzed járólapot ajánlom. Ha nincs pénzed én inkább famintás PVC-t vennék. Olyan szépeket gyártanak manapság. Nézegettem a neten õket és véletlenül rábukkantam, hogy a Való Világ padlója is PVC. Könnyen lehet felmosni, ha kiborul a felmosóvíz nem dagad fel, mint már megtörtént a rokonságban, viszonylag olcsó is. Én alig várom, hogy lecseréljem a padlószõnyegemet a szobámban erre. A szõnyeget meg évente takarítógéppel kell kitisztítani, hogy tiszta maradjon. Gyerek mellet meg hát szerintem havonta kellene. De a te döntésed, válaszd azt, amit a legpraktikusabbnak ítélsz.
Mekkorák a gyerekek? Nekünk is laminált van a szobákban, de én nagyon megbántam, hogy ez lett. Igen, azt mondják könnyebb feltakarítani az ennivalót, de nem szép, és minden nap fel kell söpörnöm többször is, mert, ha nem teszem, másnap reggel már ott vannak "porcicák". Amikor szõnyegünk azt jobban szerettem, azt is lehet tisztán tartani. De nekünk pl. a nappaliban taposó van, és azon van vastag szõnyeg a gyerekeknek. És így nem is hideg.
A nappaliban nagyobb a forgalom, nagyobb igénybevételnek van kitéve, tehát ott : laminált padló és szõnyeg. A laminált padlót nagyon könnyû takarítani, a szõnyeg könnyen felszedhetõ, kicserélhetõ ha megsérül vagy bekoszolódik. Szõnyegpadló a hálószobába való! Gyerekszobába megint a laminált padló + szõnyeg a praktikus megoldás.
Mivel allergiás a gyerekem, úgy oldottuk meg hogy laminált, és rá egy nagyobb méretû szõnyeg.Ezt könnyû feltekerni takarítani stb.És ezen télen játszik, mert csak akkor van lerakva.
Laminált jó választás szerintem is, de még jobb a svédpadló. Igaz kicsit drágább, de fából van és ugyanolyan klikkes megoldással könnyen lerakható. A fa alapanyag még kevésbé okoz allergiát és nem is párolog a ragasztó belõle, ami rákkeltõ amúgy- a lamináltban. De a padlószõnyeg mér rosszabb, ebbõl a szempontból is. Laminálthoz mindig vegyél Ajax vagy Sofix direkt laminálthoz való felmosó folyadékot és akkor nem lesz csíkos sem, mert amúgy sajnos igen.. :(

Panellakásban lakunk, már nagyon meleg van.15 hós fiam már csak bodyban van. A konyha, előszoba járólapos, a nappali laminált padló. Lehet zokni nélkül?

Legjobb válasz: ha nem túl hideg a padló lehet:)én még a bodyt is levettem róla ebben a melegben mert iszonyatos volt tényleg.Egy szál pelusban hagytam mert meg lehetett sülni:) Mondjuk én adtam rá mindig egy szandált,mert szó szerint földszinten lakunk(szóval alattunk már csak a föld van) és iszonyatosan hideg volt mindig

ha nem túl hideg a padló lehet:) én még a bodyt is levettem róla ebben a melegben mert iszonyatos volt tényleg.Egy szál pelusban hagytam mert meg lehetett sülni:) Mondjuk én adtam rá mindig egy szandált, mert szó szerint földszinten lakunk(szóval alattunk már csak a föld van) és iszonyatosan hideg volt mindig

Melyik a jobb, a laminált padló, vagy az igazi parketta a nappaliban?

Legjobb válasz: Drágább, viszont egy jól lerakott akác, vagy bükk parketta örök élet + egy nap!

Drágább, viszont egy jól lerakott akác, vagy bükk parketta örök élet + egy nap!
Természetesen az igazi parketta (szerintem). Csak sajna jóval drágábbra jön ki, mint a laminált...így vagyunk mi is kénytelenek az utóbbit választani.
Szerintem inkább rá kéne szánni a plusz költséget az igazira. Nálunk laminált padlót raktak le és pár hónapon belül egyre több helyen nyikorgott. Mivel garos volt felszedettük és kicserélték, azóta jó, de a fél lakást össze kellett pakolni, ami elég kellemetlen. Azóta még nem nyikorog és csak reménykedhetek hogy így is marad. Ma már nem választanék laminált padlót, de a beépített bútorok miatt jelenleg nem tudjuk lecserélni.
szerintem megéri az igazi parkettára még egy kis pénz gyûjteni sokkal jobban megéri... szerintem...:)
Rászánnám én a plusz költséget, de ha egyszer nincs. :) Ha meg nekiállnánk rá gyûjtögetni, jövõ ilyenkor sem tudnák beköltözni a házba. Szóval sajna nem olyan egyszerû az ügy.
Ha a laminált padló JÓL VAN LERAKVA, soha nem fog nyikorogni, nem kell lakkozni, csiszolni (mellesleg az igazit is le lehet úgy rakni, hogy nyikorogni, mozogni fog, mestertõl függ, nem az anyagtól). És sokkal olcsóbb, mint az igazi. Tudom mit beszélek, jó pár lakást leraktam már laminálttal (most csinálok egy háromszobás házat), bár nem ez a foglalkozásom. Sajnos -mint általában az iparosok többsége- az úgynevezett burkoló cégek többnyire nem értenek hozzá, azt hiszik, hogy elég leszórni, meg összepattintgatni. Tényleg nem nagy ügy, ha az ember rászán egy kis idõt, maga is meg tudja csinálni.
a laminált nagyon jó cucc, de azért a parketta az igazi. nekünk is laminált van, annyi van vele, hogy a lerakás elõtt nem volt a szobában 48 órán keresztül, hanem párásabb helyen volt, így a szobában 1 összetételnél fûtési szezonban lesz 1 rés, , de megelõzhetõ lett volna.....am csak ajánlani tudom
Nem lehet összehasonlítani a kettõt, nem egy árkategória. Ha szakszerûen van lerakva mind a kettõ akkor az a jobb, amelyikre pénzed van. Ha csak lamináltra van pénzed, akkor az a jobb a nappaliba.

Nappaliba elég a 6mm-es laminált padló? Mi az amit kibir a 6mm és miaz amit nem?

Legjobb válasz: Elég. A keménysége, kopásállósága a mérvadó. Nálunk mindenhol 6-os van, kibír böhöm fotelokat, ágyakat.

Elég. A keménysége, kopásállósága a mérvadó. Nálunk mindenhol 6-os van, kibír böhöm fotelokat, ágyakat.
A kérdező hozzászólása: milyen kopásállóságút vegyek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!