Találatok a következő kifejezésre: Laminalt padlot a (79 db)

Kaindl vagy Diego laminált padló a jobb?

Legjobb válasz: És melyik cég készítette azt a padlót? Mert az tökmindegy, hogy melyik KERESKEDÕNÉL veszed meg.

És melyik cég készítette azt a padlót? Mert az tökmindegy, hogy melyik KERESKEDÕNÉL veszed meg.
A kérdező hozzászólása: Ezek gyártók te láma.
Kaindl: [link] Diego: [link] Nekem kereskedõknek tûnnek.
csak kereskedõk (max a nevük van rajta). de tökmindegy, mert egyformán készülnek
Kedves kérdezõ! Ha igazán megalapozott döntést szeretnél hozni, akkor ennek a kérdésnek jobban utána kell olvasnod. Laminált padló, és laminált padló között óriási különbségek vannak. Nemcsak árban. Kezdve a kopásállóságtól, ütésállóságtól, az illesztési pontosságon, hdf sûrûségen át, a dekoráció variáltságáig, szinkronstrukturáltságáig. Mielõtt döntenél olvasd át a termékek technikai adatlapját, mert nagyon fontos információk vannak rajta, amit általában nem tesznek közzé, pedig döntõek lehetnek. És akkor még az egyéb extrákról nem beszéltünk: fózolás, impregnálás, antisztatikus, formaldehid emisszió...stb. Ez a döntés 10-15 évre szól. Érdemes szakboltot felkeresni, és rászánni ott 1-1, 5 órát. Hatalmas segítség lesz. Üdv, Jepetto Parketta Stúdió

Mit tegyek a laminált padlóra, a takaró alá, hogy ne csússzon el, ahogy kúszik a lányom?

Habtapi kivételével-abból elég sok kellene a szobára...Köszi

Legjobb válasz: ez jóóó kérdés.... Mennyi idõs a babád? Kell az a takaró??? Esetleg szõnyeg?? De próbáld ki a kétoldali ragacsot, de szerintem nekik semmi sem akadály. Én is leteritettem neki akár takarót, plédet mindent összegyürt, és lemászott róla, és feladtam.

ez jóóó kérdés.... Mennyi idõs a babád? Kell az a takaró??? Esetleg szõnyeg?? De próbáld ki a kétoldali ragacsot, de szerintem nekik semmi sem akadály. Én is leteritettem neki akár takarót, plédet mindent összegyürt, és lemászott róla, és feladtam.
A kérdező hozzászólása: 5 hós és most kúszik egyfolytában.
Vegyél egy massziv, de egyszerû szõnyeget...most komolyan. Az viszonylag védi a babát, lehet tisztitani, a kicsinek sem kellemetlen, mert annyira nem kemény (nekünk is laminált padló van, az Auchan-ban vettünk egy tök egyszerû, olcsó szõnyeget -kb. 3500 Ft-ért, bevált). A takaró csúszkálni fog. Ha nem akarsz szõnyeget venni vagy más egyebet, akkor marad a csupasz padló, csak arra figyelj, hogy a gyerek hasa védve legyen a hideg ellen.
Én is próbálkoztam sok mindennel, végül megvettem a habtapit, de csak a kisebb szobába, mert elég drága. 4000 ft volt a 26 db-os, viszont szuper. Még ha a hintalóról is lepottyan nem üti meg magát.
Én vettem egy akcios szõnyeget rá, mert a laminált padló elég kemény. Nemárt beruházni vagy szõnyegre vagy habtapira, mert még hónapokig kuszik-mászik, majd feláll, na akkor jönnek a nagy borulások, seggreülések.:) szóval a takaró nem az igazi...
Az is jó megoldás lehet, hogy veszel pl. egy csúszásgátlót, amit rendes szõnyegek alá szoktak rakni. Én ilyet a Diego-ban vettem, itt a link: http://www.diego.hu/kiegeszitok_kellekek_termek.php?id=59962.. De amúgy nálunk a betûszõnyegen VOLT, de már a lakás a terep, és ott marad a járólap meg a parketta. Megtanulta, hoyg a fejét óvatosan tegye le pár beverés után. :-)

Laminalt padlot szeretnek a nappaliba, es a ferjem ragaszkodik a padlo futeshez. Lehet laminalt padlo ala is?

en azt hallottam,h lehet csak a fa kevesbe jol turi mint a csempe...ugyanis a konyhaban is az lesz csak csempezve lesz a padlo.Viszont a nappalit nem szeretnem lecsempezni,sztm ugy tul rideg...

Legjobb válasz: vannak olyan laminált padlók, amelyek jók a padlófûtéshez. nõvéreméknek is úgy van.

vannak olyan laminált padlók, amelyek jók a padlófûtéshez. nõvéreméknek is úgy van.
Lehet rakni laminált padló alá is
Igen lehet. Egyik ismerõsömnek van , de nem lett jó, mert a hõ miatt kiszáradt, berepedezett.
Jó minõségû, több rétegû laminált padlót kell venni. A fának jó a hõszigetelése, ezért ezeken a helyeken kisebb hatásfokkal mûködik a padlófûtés, mint a kövezett helyeken! A fûtés szerelõvel egyeztessetek, mert lehet, hogy át kell tervezni miatta a fûtést.
A kérdező hozzászólása: ..hat at nem fog kelleni tervezni a futest, mert most epul a hazunk es ahogy most csinaljuk, az egyenlore ugy marad... Kosiz a gyors valaszokat!
Nálunk mindenütt laminált padló van és nem ajánlom. Mivel padlófûtésetek lesz nem lesz rideg a kõ sem. Ha nálunk megoldható lett volna a padlófûtés akkor olyan követ vettem volna ami fa mintázatú. Nézd meg lehet, hogy neked is megtetszik és ez lehet az arany középút :)


A fa ablakban élősködő hosszúkás, több lábú nyűvek, átköltözhetnek a nemrégiben lerakott "1 éves kb" laminált padlóba, úgy, hogy van esélyük, hogy bemenjenek alá?

A féreg rendes nevét nem tudom... De a régi fa ablakban van benne, amit most cserélünk 1-2 hét múlva. Ma találtam a falon mászni 1 óriási példányt. Lefújtam rovarirtóval, és leesett a földre, de nem találom. Az tuti, hogy megdöglött, de ki tudja beleköltöztek-e már a padlóba... Egyáltalán lehetséges ez? Ha igen, mit lehet még tenni ellenük?

Legjobb válasz: /szú vagy cincér ha fej,tor,potro van neki/ a neve laminált padló nem igazi fa forgácslapból van elméletileg nem szereti így nem fog bele menni másrészt védi egy erõs laminált réteg a padlót! meg gondolom körbe van szegõ lécezve ami mdf-bõl van állatába / préselt fûrészporból van/ ugyhoyg nem kell agódnod mert nem élõ fából van a parketta.

/szú vagy cincér ha fej, tor, potro van neki/ a neve laminált padló nem igazi fa forgácslapból van elméletileg nem szereti így nem fog bele menni másrészt védi egy erõs laminált réteg a padlót! meg gondolom körbe van szegõ lécezve ami mdf-bõl van állatába / préselt fûrészporból van/ ugyhoyg nem kell agódnod mert nem élõ fából van a parketta.
A kérdező hozzászólása: Hát igaz. Nem "igazi" fa... Körbe is van rakva szegõléccel, de van hely ahol alá tudna menni. Pl. radiátor csövénél... ott van kb. egy fél centis rés körbe, meg néhol már el eresztette a ragasztó a szegõlécet, és ott is be tud menni..
Az ilyesmibe nem nagyon megy bele, inkább a bútorokat, faablakot, ajtót érdemes félteni, esetleg az ágy bizonyos részeit stb. A padló kb. olyan neki, mintha mûanyagot enne, csak nagy elkeseredettségében próbálkozhat vele szerintem...

Mitől púposodik fel a laminált padló az összeillesztéseknél? És mit lehet tenni vele?

Legjobb válasz: Igen, kis ellentmondás, pontatlanság van a kérdésben. Ha egy nagyobb részen megemelkedik a padló, akkor az a helyzet, hogy a falnál nem hagytál elég tágulási hézagot. Ha az illesztéseknél hólyagosodnak, pöndörödnek fel az egyes elemek szélei, az a felmosástól, gyakori, vagy tartósabb vizesedéstõl van. Laminált padlót nem szabad felmosni. Max. nedves ronggyal áttörölni, utána azonnal szárazzal is.

Igen, kis ellentmondás, pontatlanság van a kérdésben. Ha egy nagyobb részen megemelkedik a padló, akkor az a helyzet, hogy a falnál nem hagytál elég tágulási hézagot. Ha az illesztéseknél hólyagosodnak, pöndörödnek fel az egyes elemek szélei, az a felmosástól, gyakori, vagy tartósabb vizesedéstõl van. Laminált padlót nem szabad felmosni. Max. nedves ronggyal áttörölni, utána azonnal szárazzal is.
Lehet, hogy réshagyás nélkül közvetlenül a falhoz illesztették lerakásnál. Most a párás idõben megduzzadt. A szélét vissza kell szedni és dekopírral levágni belõle 1 centit.
Hogy púposodik fel pontosan? Esetleg nem lehet, hogy felmostál és a nedvesség miatt? A nedvességtõl deformálódhat és kifejezetten az illesztéseknél lesz egyenletlen, mert ugye ott jut be a nedvesség.
Az utolsónak igaza van, annyi kiigazítást tennék, hogy fel lehet mosni (fel is ajánlott) csak nagyon kicsavart felmosóval és kimondottan laminált parkettára való vegyszerrel, nem jó rá a hagyományos.

Hogyan szedjem ki a lecsöpögött viaszt a laminált padlóból? Félek, hogy a rongyot átvasalós módszer árthat a frissen lerakott laminált padlónak.

Legjobb válasz: A hideg vízbe mártott fogkefés módszert próbáld ki. Vagy önts a padlóra kevés hideg vizet, hogy a viasz teljesen kemény (pattogós) legyen és kemény fogkefével vagy egyéb vékonyszálú, de kemény kefével próbáld kiszedni. Gondolom nem sima felületû a padló.

A hideg vízbe mártott fogkefés módszert próbáld ki. Vagy önts a padlóra kevés hideg vizet, hogy a viasz teljesen kemény (pattogós) legyen és kemény fogkefével vagy egyéb vékonyszálú, de kemény kefével próbáld kiszedni. Gondolom nem sima felületû a padló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, maradéktalanul eltüntette a viaszt.
ALEX laminált padlóhoz való szert.
Mosogatószert(jart), mert így eltûnnek a lábnyomok és öblítõt, mert így foltmentes és csillogó lesz. Nekünk még 90-es évekbõl van laminált padlónk. Ezek még akkor fényes felületûek voltak, nem volt olyan választék mint most. Így lehet foltmentesé tenni, plusz így nem is csúszunk el rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Mit csináljak a laminált padlóval, hogy ne ropogjon ha lépkedünk rajta?

este mindenki felkel rá.

Legjobb válasz: ez az a cikk-cakk mintás, vagy az újabb fajta(hosszanti) laminált padló?

ez az a cikk-cakk mintás, vagy az újabb fajta(hosszanti) laminált padló?
Elvileg alá kellett volna rakni valamit amitõl nem lenne zajos. Én amúgy padlószõnyegre raktam rá és így sincs hangja.
Egy idõ után, amikor kiszárad, midegyik recsegni fog.
A cikk-cakk mintás az a parketta. És az nem recseg, csak ha rosszul rakták le, de akkor már mindegy.
A kérdező hozzászólása: van alatta szivacs, az illesztéseknél recseg.
és hagytatok diletációs hézagot a falaknál? lehet, hogy feszül és azért!

Mibe csúszik-mászik babátok? Laminált padló van a nappaliban. Még nincs fűtésünk. Hosszú body, vékony pulcsi, naci, zokni van rajta. Elég neki, vagy vastagabb pulcsit adjak rá? 22-23 fok van.

Legjobb válasz: 8 hónapos. A "nappaliban" padlószõnyeg van, de ahol még mászkál, ott van laminált padló, illetve járólap. Rá inkább harisnyanadrágot adok, mert leszedi a zokniját, arra húzok zoknit, plusz hosszú ujjú body. Ha nagyon hidegnek érzem, adok fölé egy rövid ujjú pólót. Én is mindig aggódom, de ha jobban felöltöztetem, meg izzad.

8 hónapos. A "nappaliban" padlószõnyeg van, de ahol még mászkál, ott van laminált padló, illetve járólap. Rá inkább harisnyanadrágot adok, mert leszedi a zokniját, arra húzok zoknit, plusz hosszú ujjú body. Ha nagyon hidegnek érzem, adok fölé egy rövid ujjú pólót. Én is mindig aggódom, de ha jobban felöltöztetem, meg izzad.
9 hós a fiam. Laminált parketta is van, szõnyeg is, és persze járólap (kõ) a konyhába, ahova sokszor kimászik. Rajta van most egy harisnya, kicsit vastagabb plüss szerû nadrág, hosszú ujjú bady és egy kis polo fölé. Ennyi!
9 hós a mi fiunk is. A lakásban laminált parketta, limoleum, járólap egyaránt van. A járólapra (elõszoba) habtapit tettem, ami jól szigetel. A babán harisnya, vékony nadrág, hosszú ujjú body és egy nyári, de vastagabb ujjatlan trikó van.

Hogyan lehet kijavítani a laminált padló illesztéseinél a hibákat?

múlthéten kicsit eláztattuk a lakást(panel).a kisszoba laminált padlója is kapott vizet,amit próbáltunk minél hamarabb felitatni,de másnap 5-6 lap illesztésénél púposodást lehetett észrevenni.Kérdésem az lenne hogy lehetne ezeket a deformációkat a lapok felszedése nélkül kijavítani,esetleg csiszolással,javító fugával stb.

Legjobb válasz: A laminált padló nem javítható. Megpróbálhatod lecsiszolni, lefesteni, de nagyon gyorsan le fog kopni. Csúnyább lesz mint a fölpúposodott.

A laminált padló nem javítható. Megpróbálhatod lecsiszolni, lefesteni, de nagyon gyorsan le fog kopni. Csúnyább lesz mint a fölpúposodott.
parketta fugát behúzhatod közé és akkor a hézag nem fog annyira látszani, de a púposodás nem múlik el
felszedni, a rossz részek az ágy alá, szekrény alá , és visszarakni ahogy volt. tuti ötlet, csak mester kell hozzá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!