Találatok a következő kifejezésre: Lakásvásárlásnál mennyi szoktak (2 db)

Lakásvásárlásnál mennyi foglalót szoktak adni?

100-200ezerrel lehet foglalni?

Legjobb válasz: Annyi a foglaló, amennyiben megegyeztek. Se nem több, se nem kevesebb. Természetesen a száz-kétszázezer forint is már testesít meg vételi szándékot, hiszen a foglalót buktad, ha mégis visszalépsz a vételtõl. Eladója válogatja, hogy mekkora forlalót fogad el. Akár elengendõ is lehet az a száz-kétszázezer forint!

Annyi a foglaló, amennyiben megegyeztek. Se nem több, se nem kevesebb. Természetesen a száz-kétszázezer forint is már testesít meg vételi szándékot, hiszen a foglalót buktad, ha mégis visszalépsz a vételtõl. Eladója válogatja, hogy mekkora forlalót fogad el. Akár elengendõ is lehet az a száz-kétszázezer forint!
Alapesetben a foglaló nem lehet 20%. Az ilyen jellegû megállapodás semmis, az törvényi erõnél fogva túlzott mértékû, és a bíróság a foglaló mértékét 10%-ra mérsékli, a fennmaradó összeget elõlegnek nyilvánítja. A bírósági gyakorlat szerint a 10%-ot meg nem haladó foglaló a reális mértékû, e felett - természetesen az eset összes körülményét vizsgálva - túlzott mértékû lehet.
Kevésbé rizikós elõleget adni és nem foglalot.
A foglaló akár a vételár 20%-a is lehet, az eladónak van joga ennyit kérni. Ha valaki hajlandó és képes kifizetni, minden rendben. Tõlünk is ennyit kértek, nem tehettünk semmit, csak egy kicsit jobban rettegtünk, nehogy elbukjuk.
Szerintem is célszerübb elõleget adni és nem foglalót, mert az utóbbit el is vesztheted, ha nem jön létre az adásvétel! Én is igy jártam!
Minimum anyit hogy az eladdando ingatlan tehermentesé tegye az eladó-(-100-200 tartozása bárkinek lehet.) Ha bizonytalan vagy a vétel sikerében- ne reckérozz. Elöleg hüjeség azt az elado is visszaadhatja és pofára esel.De ha mégis visszalép duplán kell fizessen.

Lakásvásárlásnál amikor kifizetésre kerül a teljes vételár (esetünkben átutalja a bank a tulajdonosnak), akkor mennyi időt szoktak adni a régi tulajdonosnak a kiköltözésre?

Legjobb válasz: Ezt szerzõdéskötéskor szokták meghatározni. Mi úgy állapodtunk meg, hogy az utolsó részlet kifizetésekor az eladó a kulcsokat is átadja és kijelentkezik a lakásból.

Ezt szerzõdéskötéskor szokták meghatározni. Mi úgy állapodtunk meg, hogy az utolsó részlet kifizetésekor az eladó a kulcsokat is átadja és kijelentkezik a lakásból.
Megbeszélés tárgya. Azonnaltól akár hosszú kiköltözési idõ is lehet. Hiteletek már folyamatban van?
A kérdező hozzászólása: Nem, még nem, de már megvan, hol vesszük fel. (Hitelügyintézõn keresztül.) A tulaj felújítandót vesz ehelyett és azt szeretné, hogy átmegy a hitel és õ még ott lakik min. 30 napig. Miközben nekünk ugye már törlesztenünk kell, plusz mellette a jelenlegi albérletünket is fizetjük. Szerintem tiszta hülye, menjen albérletbe, amíg nem készül el a felújítás. Oldja meg!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!