Találatok a következő kifejezésre: Lakást szeretnénk Szeretnék (4 db)

Lakást szeretnénk venni. Szeretnék negyedik emeletit, mert az anyósom egy lusta 140 kilós szörnyeteg és ha a negyediken lakunk remélhetőleg nem gyakran fog feljönni hozzánk! Mit tegyek?

Szerintetek mennyire kellemetlen a negyediken lakni? Eddig csak családi házban és emelt földszinten laktunk. Megéri?

Legjobb válasz: Nagyon tetszik ez a kérdés. :D leleményes vagy. Amúgy ha nincs felttetek senki az nagyon jó, nem kell éjszakai kopogós cip´öt hallgatni. De azért az anyósod az a férjed édesanyja, még ha utálod is az marad. ezt ne felejtsd mikor megalázóan beszélsz róla. Ha a te anyukád lenne, nem túl megnyer´ö akit, még lehet te is szégyelsz , elég szarul esne, ha férjed kétpofával szidná azért, nem?

Ez már egy 3 éves kérdés.Még nem oldódott meg a probléma?
de hát akkor miert lett kiemelve? ez furcsa
Egy gyereknek 10 kiló koszt meg kell ennie ahhoz, hoyg egészséges immunrendszere alakuljon ki. Te ne haragudj, de te nem vagy normális, ha anyósod szerint választassz lakást! Olyat vegyél, ami nektek jó! Amikor lakást választassz, magatokra gondoljatok!Te pedig nõjj fel, tanulj meg udvariasan, de hatékonyan kommunikálni - az anyósoddal is. De ne várd, hoyg mindenki mindig mindent úgy fog tenni, ahogy te elképzelted! Menekülsz? Vag ymi bajod? A problémáid elõl nem tudsz elfutni. Tanulj meg együtt élni az anyósoddal, és nyugodtan vegyél kertes házat, vagy földszinti lakást. Vagy menekülj Új-Zélandra!
Az én anyósom is messze van. kb.: 50 km. Az a legjobb. Lakj tõle minél távolabb.
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy költözz minnél messzebbre tõle, a 4. emelet sem megoldás! Majd a piciknek sem lesz valami jó!
Gondlom, hallja amit mondassz, csak rá szeretne vezetni, hogy az unokáit ne tartsd ennyire steril környezetben. Nem beteg a gyerek, látod, túléli, ha néha hozzáér a nagyanyja.Nézd meg Thomas Balmes Babák címû filmjét! Ha már magyarázni kell!! A gyermekeinknek nincs szükségük rá, hoyg FOLYAMATOS erõs kontroll alatt legyenek. És ha bajod van, akkor azt kell megoldani, fel kell vállalni a konfliktust. Ezekkel a kerülõ manipulációs utakkal csak magaddal tolsz ki. Egyébként lehet élni a negyediken is.
A kérdező hozzászólása: Tudod, ha már mászni tud az más. Addigra már van valamennyi immunrendszere, de hogy valaki egy 2-3 hetes babát úgy akarjon felvenni, hogy nem hajlandó kezet mosni, az már szerintem nagy ostobaságra vall. Ráadásképp úgy jött be a kórházba, mikor megszültem, hogy napok óta hasmenése volt. És persze akkor sem értette meg, hogy a baba-mama szobába nem jöhet be SENKI, ha a baba az anyával van. Pedig szerintem pont az ilyenek miatt írják ezt ki minden kórterem ajtajára. És persze akkor is nyúkált a gyerekhez, és megsértõdött, hogy elhúztam elõle. Könyörgöm! Normális az aki folyamatos hasmenéssel bemegy az újszülött osztályra, ahol állandóan hozzák-viszik a pici babákat. A folyosóra se szabadott volna bejönnie, ugyanis ott hozták el mellette a szülészetrõl az éppen megszületett piciket is. Ennyi fogalma van a higiéniáról...
"De én az itteni életemet nem adom fel, a barátokat, a munkahelyet. Nem olyan egyszerû az, hogy összepakol az ember és elköltözik pár száz kilóméterrre" Hát tudod, én bizony feladnék mindent, és hanyatt-homlok menekülnék egy másik bolygóra, vagy szíven szúrnám magam, ha olyan fiút neveltem volna, aki egy ilyen szörnyeteget vett feleségül.
Nagyon tetszik ez a kérdés. :D leleményes vagy. Amúgy ha nincs felttetek senki az nagyon jó, nem kell éjszakai kopogós cip´öt hallgatni. De azért az anyósod az a férjed édesanyja, még ha utálod is az marad. ezt ne felejtsd mikor megalázóan beszélsz róla. Ha a te anyukád lenne, nem túl megnyer´ö akit, még lehet te is szégyelsz , elég szarul esne, ha férjed kétpofával szidná azért, nem?
lifttel fel tud menni a malac anyós is nem? vagy nincs lift a házban? Én tuti megmondanam neki hogy ne jöjjön ha nem tud emberi modon elni viselkedni
FIGYELEM! ez a kérdés 2008. januárjában hangzott el! szerintem azóta nem aktuális már, a gyerekek felnöttek, talán már anyós sincs!!!!!!
csak arra vigyázz hogy ne legyen lift, mert majd aval fog sokat hozzátok járni...
jaaaajj de meg tudlak érteni!!!:) )) rokon lelkek vagyunk. Hála istennek, nekem nem kell elköltöznöm, mert 3 hónapja vérig sértettem anyósomat és soha többet nem hajlandó szóbaállni sem velem, sem a férjemmel. Pedig nekem volt igazam mindenki szerint, de nem hajlandó beismerni. Egy végtelenül buta és bunkó nöszemély, a lányom a káromkodáson kívül mást nem tanult volna töle... de ez a probléma is megoldódott. Szerintem jó ötlet, ha a negyedikre költözöl, így sértödés sincs és mégsem fogod gyakran látni.:) 22/L
Kedves 17.52! Légyszives adjál nekem is tippet hogy mivel bántottad meg az anyósodat. Sajnos az én anyósom is egy nagy bunkó a kézmosás neki sem az erõssége sõt még a ruháját sem szereti mosni és folyton fokhagymát zabál.Nagyon bírnám ha lepattana rólunk. Sajnos elég vastag bõr van a képén ezért lepereg róla minden.
Írd meg az elérhetõségét privátban, majd én móresre tanítom a vén szípírtyót!
Gondolj arra is, hogy ha nagyobbak lesznek a gyerekek és a ti munkaidõtök tovább tart, mint a bölcsi-ovi-iskola nyitvatartása, akkor majd milyen nagy szükségetek lesz az anyós segítségére...Ha nem tud hozzátok feljutni, akkor majd a saját lakásába viszi, ami ezek szerint rosszabb opció... Amúgy nem gáz a negyedik emelet. Nálunk a negyediken is nyugdíjasok laknak. Igaz, fiatalosak, de simán naponta többször fel és lemásznak...
Azt mondják, hogy olyan helyen kell laknia a fiataloknak, ahová az anyós pongyolában nem tud átmenni.
Szia! Mi a negyediken lakunk és szerintem egyáltalán nem kellemet. Én szeretek itt lakni, szerintem jobb mint a földszint, nem másznak be az ablakon :) és mire ide felér valaki már lepotyog a sár a cipõjérõl így takarítani sem kell annyit :) . Mondjuk nekünk van lent tárolónk, ott sokminden elfér, a babókat meg nem kell elkényeztetni, ha már nagyobbak nyugodtan lépcsõzzenek õk is. Az anyósoddal kapcsolatban pedig szt tudnám javasolni, hogy meg kéne ezt a kézmosást stb beszélni vele nyugodtan, hogy ez nem a te flancolásod, hanem a gyerek miatt van és elvégre az õ unokája, érte megtehetné, csak nyugodtan és tárgyilagosan beszéld meg vala, ha ez sem segít kérd meg a párod, hogy próbálja meg õ, talán rá hallgat.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolónak: Próbáltam már megbeszélni a kézmosás témát, magyaráztam bacikrók, ki nem épült immunrendszerrõl, arról, hogy nekem mindennél fontosabb a gyermekem egészsége. Annyit értem el, hogy pár hónapig nem beszéltünk, és elpanaszolta a fél világnak, milyen megalázó dolog történt, kezet kellett mosnia. Sajnos a fiára sem hallgat, mert semmibe vesz és hülyének néz mindenkit. :-(
Mi harmadikon lakunk.Kicsit zavaró, amikor a felsószomszéd cicája elkezd játszani egy ping-pong labdával a laminált padlón, de kibírható.Meg sokat fúrnak az emberek a lakásukban, és ez néha már-már idegesító. De pl egy utcával arrébb vannak 4 emeletes panelek, és ott lift sincs.Annyi, h akkor olyan babakocsit kell venni, ami könnyû. Amúgy a gyereket meg nem kell félteni mindentõl, emrt csak allergiás lesz.Sokkal erõsebb lesz az immunrendszere, ha találkozik a bacikkal, bár tény, h én sem örülnék, ha valaki kutyaszaros cipõvel bemászna.De a kutyaszõr szerintem nem téma.Én is állandóan cicáztam baba koromban is:) Ippeg, h mászni tudtam, máris spuri a cica után.
Elsosorban ne mondj roszzad az anyosodra mert nem tudhatod te milyen lesz es szerintem jobb lenne vele mindenkeppoen megertetni ahogyan ezt ide leirtad ugy neki is elmondhatnad ha pedig nem erti meg akkor ne koltozz fel a negyedikre hanem egyenes koltozz meszebb es ha feljon hozzatok akkor mond meg neki ha nem teszi ezt es ezt akkor hagyon titeket beken mert a gyereked egeszsege forog kockan ha o a kutyaszoros ruhajaval es cipojevel fogja a babat es jarkal a hazba a baba beleleghezti a kutyaszort es abbol asztan nagy baj lesz ugyhogy mindenfelekeppen cselekedj mert a gyereked egeszsege forog kokan amugy drukkolok es udvozollek teged is es a babat is
A kérdező hozzászólása: Hát csajok! Én is szeretném, hogy messze legyen tõlünk, mondjuk egy másik bolygón.. Istenem, de szép lenne. De én az itteni életemet nem adom fel, a barátokat, a munkahelyet. Nem olyan egyszerû az, hogy összepakol az ember és elköltözik pár száz kilóméterrre.
Én több helyen is a legfelsõbb szinten laktam, és ez jó amiatt, hogy 1. feletted nem zajonganak 2. kevesebb a fûtésszámla. A lépcsõzést meg lehet szokni (80 kg alatt, persze..) Egyébként miért jár hozzátok az anyós, ha hülyének néz titeket? Milyen emberek vannak..
Van egy olyan közmondás, hogy az anyóstól legalább 1 falu válasszon el:) Szerintem hosszútávon ez lenne a legjobb:) Azért hozzáteszem, õszinte részvétem a primitív némber miatt:)
Most miért is emelted ki a kérdést???
Mi a negyediken lakunk anyóssal. De jól kijövök vele, viszont anyám, hát öhm.... eléggé anyós jellegû... Tõle nagyon jól véd a negyedik. Nálunk van pincerekesz a babakoocsinak és edzésnek sem utolsó. a terhességem végéig tudtam hordani a farmerjaimat...
Mi a harmadikon lakunk, van egy 23 hónapos gyermekem és januárban születik a kistesó. Kétszer is meggondolom, hányszor lépcsõzünk egy nap...Az anyós pedig ha nagyon fel akar menni, akkor fel is megy, vagy ami rosszabb, elvárja, hogy hozzá vidd a gyerkõcöket! Párod nincs hatással a kedves mamára? A higiénia nagyon fontos dolog, ebben teljesen igazad van.
A két kisgyerek miatt biztos, hogy nyûgös lesz a negyedik emelet. De ha van lenn tároló a babakocsinak, stb., akkor szerintem még az sem vészes. Más szempontból én nem látom, hogy miért lenne nagy gond. Az a 4 emeletnyi lépcsõzés még a feneked is formálni fogja. :) ) Az meg, hogy az anyósod távol tarthatod, lehet, mindent megér neked. :) ) Kérdés, hogy a férjed hogy látja a dolgot.
4-re költözni, mert eleged van anyósból? Teljesen végig gondoltad ezt, mondjuk klassz lehet, hullafáradt gyerekekkel, felcuccolni a 4-re. Vagy mondjuk fent marad vmi fontos kellék (egy cumi, egy papír) és járhatjátok meg újra és újra...

Jövõre ha minden jól megy SOTE-ra megyek. Hol érdemes lakást venni, ha nem szeretnék minden nap egy órát utazni, de a gatyámat se szeretnénk ráfizetni? ( jah és rettegni se szeretnék mikor megyek haza )

Legjobb válasz: A nyolcadik kerület rehabilitált részein. Még olcsók a lakások a környék rossz híre miatt, de már nincsenek ott (de legalábbis jóval kevesebben) balhés elemek (mi is erre lakunk) pl Mester utca vagy Klinikák-Nagyváradtér-Korvin negyed környéke. Az utcákat meg kell válogatni. (pl Bokréta utca, Viola utca, Angyal utca jó, de a Tömõ utca nem)

A nyolcadik kerület rehabilitált részein. Még olcsók a lakások a környék rossz híre miatt, de már nincsenek ott (de legalábbis jóval kevesebben) balhés elemek (mi is erre lakunk) pl Mester utca vagy Klinikák-Nagyváradtér-Korvin negyed környéke. Az utcákat meg kell válogatni. (pl Bokréta utca, Viola utca, Angyal utca jó, de a Tömõ utca nem)
Igazából ha bárhol találsz kecót ami metróállomáshoz közel van (bármelyikhez), hamar bent vagy. Amit ajánlanék pl. József Attila ltp., Ecseri-Pöttyös u.-i metróállomásnál van, király hely.

Fiam jelenleg a nejem és az én tulajdonomban lévő lakásban él családjával. Mindketten szeretjük ezt a fiúnkat és szeretnénk neki adni ajándékba a lakást. Milyen illetéket vagy adót kell fizetni ilyenkor, akár nekünk, akár a fiúnknak?

A lákást 10 éve vásároltuk, cca 12 MFt-t ér. A másik gyerekünket másképp kívánjuk helyzetbe hozni és nem akarunk köztük feszültséget okozni, esetleges halálunk esetén.

Legjobb válasz: Egyenes ági rokonok között az ajándékozás ILLETÉKMENTES!

Egyenes ági rokonok között az ajándékozás ILLETÉKMENTES!
Egyenesági rokon, tehát illeték és adómentes.
Ezt érdemes lenne ügyvéddel megbeszélni, de szerintem , az ajándékozás után az ajándékozottnak (a fiadnak) illetéket kell fizetni, ami jelenleg 18 milliós értékig 11%-a az ingatlan értékének. Ha vásárolna, legalább papíron, akkor csak 2%. Mivel 5 évnél régebben vásároltad az ingatlant, nem kell az eladásból származó bevétel után adóznod, így még mindig jobban jártok, ha írtok egy normál adás-vételi szerzõdést a lehetõ legkisebb, de hihetõ áron (leellenõrizheti az illetékhivatal, amit mostanában gyakran meg is tesznek, mivel nem sok ingatlan cserél gazdát, van kapacitásuk ellenõrizni). Az ügyvédi költség még ezen felül általában 1% szokott lenni, de ügyvéd nélkül sajnos ezeket az ügyleteket nem lehet intézni.
úgy van, ahogy az elsõ mondta, rögzítsetek azonnal mindent, a jog legyen rendben és kész.. a legközelebbi családtagoknak való ajándékozás pedig illetékmentes, igen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jótanácsokat. pont azért itt kérdeztem meg, mert másoknak már lehetett ilyen ügylete az életben és jó tanácsot kaptam a további, a másik gyermekem ellátmányához is. Gondolom azt is, hogy ezt az akciót a Közjegyzõnél le lehet bonyolítani - azaz az illeték és adómentes átadás papírmunkáját. Azt azonban nem tudom az APEH felé is közölnöm kell valamit?
nem értem hogy ilyenkor mért nem ügyvédet keresnek fel.egyszerûbb, nem mondd hülyeséget , tnácsot ad meg elintéz mindent...mért itt kell kérdezi azt nem értem.megéri azta pár ezer ft-ot.itt meg ki tudja ki irogat vissza és mennyi igaz belõle..


Kutyust szeretnék. Főleg Kistestű kutyát szeretnénk milyet tudtok ajánlani ami aranyos is és való lakásba is? Lécci jellemzést is kérnék!

Lakásban lakom és szeretnék egy kiskutyust főleg a bichon havaneset nézegettem de más kistestű kutyusok is szóba jöhetnek.Attól tartok hogy nagyon kötött lesz az életem ettől mert mosat megyek gimibe és szertnék tanácsokat kérni ezügybe!! Köszönöm

Legjobb válasz: összes kistestû kutyára illik a leírásod,valami pontosabbat írhatnál,hogy egy nap mennyit sétálnátok,mennyi tudnál tanítársra/foglalkozásra fordítani,hosszú vagy rövidszõrû,nyomott orrú vagy sima,milyen természet legyen,egygazdis vagy mindenkivel barátságos stb. És az utolsó mondatodat is fejtsd ki hogy ha gimibe mész akkor mi lenne a kutyáddal?

összes kistestû kutyára illik a leírásod, valami pontosabbat írhatnál, hogy egy nap mennyit sétálnátok, mennyi tudnál tanítársra/foglalkozásra fordítani, hosszú vagy rövidszõrû, nyomott orrú vagy sima, milyen természet legyen, egygazdis vagy mindenkivel barátságos stb. És az utolsó mondatodat is fejtsd ki hogy ha gimibe mész akkor mi lenne a kutyáddal?
West Highland white terrier, Tibeti spániel, Shih tzu (kedvenc:) ), Pincsi, Parson Russel Terrier, Törpe snaucer, Lhasa apso, Japán chin (csin), Francia buldog, Tacskó, Csivava, Angol buldog, Brüsszeli griffon, Boston terrier, JAck russel terrier.
Ki a hagytam a Törpe spitz-et!
A kérdező hozzászólása: 1.válaszolóúgy értem hogy reggel 8-kor elmennék és csak 2-kor érek haza és hogy addig a kutyus elvan csakmert nálunk olyankor nincs otthon senki aki letudná vinni egyébként olyan kutyust ami nem hulajtja annyira a szõrét gyerekekkel is jól elvan könnyen tanítható és ugye amit már említettem hogy lakásba is jól bírja
Ha tényleg kutyát akarsz, a havanese megfelel az elvárásaidnak . Kedves, többnyire könnyen kezelhetõ, elsõ kutyának is megfelel. A szõre nem hullik, de gondos ápolást igényel! És ugyanúgy szüksége van mozgásra, nevelésre, kutyatársaságra, mint bármely más fajtának. És ami fontos, egy hava nagyon igényli a gazdája figyelmét! Ellesz otthon délelõtt, ha rászoktatod, de amikor otthon vagy, a kutyád mindig a nyomodban lesz, és mindenben részt akar venni, amit csinálsz.
Bichonok: Máltai Selyemszõrû Bolognese Frise Havanese Ezek közül a Máltai a legkisebb, legegyenesebb szõrû (hófehér), utána méretben a Bolognese, neki kicsit nehezebb ápolni a szõrét, mert hullámos, nemezesedõ, utána méretben a Frise és a Havanese. Utolsó kettõ nekem nem kedvencem. Annyit érdemes róluk tudni, hogy társasági kutyák. Reggel 8-tól délután 2-ig simán kibírják, ennek csak annyi a feltétele, hogy mielõtt elmész otthonról egy nagyot sétáljatok a környéken (nem kertben, hanem utcán!). Az utcai séta sokkal jobban lefárasztja a kutyát, mert csak mozog, hanem szaglászik is, a szagok beazonosítása agyilag nagyon lefárasztja a kutyát. Arra figyelj, hogy akkor vegyél magadhoz kölyökkutyát, mikor van arra egy-két hónapod, hogy szobatisztaságra neveld. Ebben a kritikus idõszakban szinte mindig otthon kell lenni, hogyha esetleg bepisil, rögtön rászólhass (csak szóban büntess, erõszakkal ne!) és vigyed gyorsan kertbe vagy utcára pisilni-kakilni, ahol aztán meg is kell jutalmazni szóban, simivel és jutalomfalattal is. Én a Yorkit nem ajánlanám, mert termetével ellentétben õ nem társasági kutya, hanem terrier. HA nem fárasztod le rendesen, akkor nagyon ugatós lesz, igazi energia bomba, elsõ kutyának én nem ajánlanám. Nekem Pekingi Palotakutyám van. Buta és lusta, nekem pont ezek a tulajdonságok kellettek egy kutyában. Viszont benyomott pofija miatt kicsit kényesebb a tisztán tartása, mint a többi kutyának. Ráncokat tisztítani kell... stb. Mielõtt kutyát viszel haza, hasalj le a földre és nézz jó alaposan körbe, hogy mi az, amit a kiskutya elér a földön, mert azt biztosan meg is fogja rágcsálni. Elektromos kábelek, cipõk...stb, ezekre oda kell majd figyelned, fõleg kölyök korban, utána már nem annyira, ez kutyától függ. Szerintem minden kutya aranyos egyébként. :-) Ja és kicsik közül még van pár fajta, de azok ritkábbak, így drágábbak is, azokat nem is ajánlgatom, ezeket a kutyákat inkább külföldön tenyésztik, éveket is kell rá várni... A reggeli nagy sétától függetlenül egyébként még van mód a lefárasztásra, például trükkök tanítása, közös kocogás, játékok lakásban és szabadban is... stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kommentelõ nagyon sokat segítettél:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!