Találatok a következő kifejezésre: Lakáshitelt vagy csak (13 db)

Igaz hogy a tgyás és a gyedet nem veszik figyelembe a bankok ha hitelt akarunk felvenni? Lakáshitelt és személyi kölcsont akarunk felvenni, figyelembe veszik ezeket a jövedelmeket vagy csak a férjem jövedelmét számitják be?

Legjobb válasz: Mert a lakashitelt altalaban 15-20 evre veszik fel, de gondolom te nem eddig leszel gyeden, vagy? 3 ev utan, amikor letellik a gyeded, lehet hogy munkanelkul leszel, akkor kifogja fizetni a hitelt? Ha senki, akkor viszik a hazat, ezt elozi meg a bank, ez nekik sem az erdekuk. Ha tudsz, menjel vissza dolgozni most, es utana vegyetek fel hitelt, ugy mar jobb esellyel indultok majd.

Mert a lakashitelt altalaban 15-20 evre veszik fel, de gondolom te nem eddig leszel gyeden, vagy? 3 ev utan, amikor letellik a gyeded, lehet hogy munkanelkul leszel, akkor kifogja fizetni a hitelt? Ha senki, akkor viszik a hazat, ezt elozi meg a bank, ez nekik sem az erdekuk. Ha tudsz, menjel vissza dolgozni most, es utana vegyetek fel hitelt, ugy mar jobb esellyel indultok majd.
Eleve a jövedelembe mint fogalomba a tgyás és a gyed nem tartozik bele. Ezt nem veszi figyelembe a bank.
Attól függ, hogyan igazolja le a munkahely. Mert ugye ha nem emeli azt, hogy gyed ki....az enyém nem emeli ki és sokan vesznek igy fel hitelt...

Fundamenta lakáskassza kérdés. Ha lejár a takarékossági idő, csak náluk vehetek fel lakáshitelt, vagy bármelyik banknál? A bankok beszámítják önerőnek, adnak rá lakáshitelt, ha más önerőm nincs?

Legjobb válasz: Igen, a saját megtakarítás (befizetett díjak + 30% állami támogatás + kamat) tekinthetõ önerõnek. Bármelyik közeli hozzátartozód nevére köthetsz újabb LTP megtakarítást és felhasználhatod saját lakáscélra a lejáratkor. Módosult a törvény, ma már nem kell tulajdonrészt szerezni a kedvezményezettnek, bármelyik közeli hozzátartozónak át lehet adni (engedményezni) a megtakarítást.

Igen, a saját megtakarítás (befizetett díjak + 30% állami támogatás + kamat) tekinthetõ önerõnek. Bármelyik közeli hozzátartozód nevére köthetsz újabb LTP megtakarítást és felhasználhatod saját lakáscélra a lejáratkor. Módosult a törvény, ma már nem kell tulajdonrészt szerezni a kedvezményezettnek, bármelyik közeli hozzátartozónak át lehet adni (engedményezni) a megtakarítást.
Az alacsony kamatozású hitelrészt, ami a szerzõdéses összeg része, csak a Fundamentánál veheted fel, de van sokféle egyéb lehetõség is, pl most vannak államilag támogatott hitelek is, azt is érdemes megnézni. A bankok a saját megtakarítási részt önerõnek tekintik, ha már lejárt a megtakarítás, de a hitelrészt nem. Sok múlik azon, hogy milyen módozatú a megtakarításod, kb milyen értékû lakást szeretnél venni és milyen mértékû a hitelképességed (jövedelem, egyéb hiteleid, életkor, munkaviszony, stb)?
A kérdező hozzászólása: Cseresznyefa! Köszönöm a választ. A saját megtakarítást, és a hozzá adott állami támogatást is beszámítják önerõnek? Ha tudnál válaszolni még egy kérdésemre: ha a kedvezményezett nem lesz tulajdonosa a lakásnak, akkor is megkapom rá az állami támogatást (konkrétan: nekem már van egy, ha kötök még egyet, és anyukámat jelölöm meg kedvezményezettnek, de a lakás az enyém lesz)
A kérdező hozzászólása: Nagy köszönet még 1x. Ment a zöld kéz.
jelzálog alapu hitel. Tehát lakáshitel
A híradóban azt mondták, mindegy mire lett felvéve a hitel ha jelzálogalapú.
0 Ft önerõre vásárolt "akciós" Suzuki?
Erre en is kivancsi lennek en autora vettem fel , de ezt talaltam: "A törvény átmeneti idõre lehetõvé teszi, hogy az adósok ingatlanfedezetes devizaalapú hitelüket rögzített árfolyamon végtörleszthessék, illetve meghatározott körben adó- és illetékmentességet ír elõ a devizahitellel rendelkezõ adósok megsegítésére""


Lakáshitelt vagy lakáslízinget csak magyar állampolgárok igényelhetnek itt Magyarországon?

Legjobb válasz: Magyarországon lakáshitelt devizabelföldi emberek igényelhetnek és az elzálogosított ingatlan is belföldi, forgalomképes, rendezett ingatlan lehet. a devizabelföldi annyit jelent, hogy olyan ember, akinek van magyar hatóság által kiállított személyazonosságot igazoló fényképes okmánya. Ez lehet külföldi állampolgár is, ha a fenti okmányt birtokolja, illetve jogosult rá. Aki nálunk nem igényelhet hitelt az a devizakülföldi, azaz olyan, akinek nincs és nem is lehet a fenti okmánya. Remélem tudtam segíteni. Ha írsz privát, akkor még többet tudok segíteni.

Magyarországon lakáshitelt devizabelföldi emberek igényelhetnek és az elzálogosított ingatlan is belföldi, forgalomképes, rendezett ingatlan lehet. a devizabelföldi annyit jelent, hogy olyan ember, akinek van magyar hatóság által kiállított személyazonosságot igazoló fényképes okmánya. Ez lehet külföldi állampolgár is, ha a fenti okmányt birtokolja, illetve jogosult rá. Aki nálunk nem igényelhet hitelt az a devizakülföldi, azaz olyan, akinek nincs és nem is lehet a fenti okmánya. Remélem tudtam segíteni. Ha írsz privát, akkor még többet tudok segíteni.

1 éve felvett lakáshitelt felbontanánk, hirdethetjük mi a lakást? Természetesen a bank tudtával. Vagy csak a bank értékesítheti?

15 milliós ház, 10 millió hitel van rajta.Így nem tudjuk fizetni, megváltozott körülmények miatt, az ország másik felébe kell költözzünk.De ott viszont albérletet kell fizetni,a kett? együtt nem megy. Albérletbe nem veszik ki.

Legjobb válasz: Márhogy azért kell elköltöznünk, mert csak ott talált a férjem munkát. Ha nem vállalja el a melót, akkor meg bedõl az egész hitel (és nem csak ez..)

A kérdező hozzászólása: Márhogy azért kell elköltöznünk, mert csak ott talált a férjem munkát. Ha nem vállalja el a melót, akkor meg bedõl az egész hitel (és nem csak ez..)
Üdv, az ingatlant természetesen önök értékesíthetik, úgy hogy a vevõnek tisztában kell lennie azzal hogy teher van rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tehát ha sikerülne értékesítenünk 13 millióért(egy hasonló mellettünk lévõ házat így adtak el igaz majd egy év alatt) akkor ha a vevõ ezt ki tudja fizetni, abból pedig kielégítjük a bankot, az így lehetséges? Egyszerûen nem látunk más kiutat a helyzetbõl, pedig rengeteget küzdöttünk ezért a házért, a hitelért stb. :(((
Attól függ, melyik bank... Pl. KHB opciós vételi jogot is bejegyez a tulajdoni lapra. Általában úgy szokták értékesíteni a terhelt ingatlant, hogy kikérsz egy igazolást a fennálló tõketartozásról, az eljáró ügyvéd által rögzített adásvételibe beleírjátok, hogy vevõ kifizeti a fennálló tartozást, utána a maradék az eladóé. Egyszerûbb, ha kp-s vevõ, de ha õ is bankhitelbõl vásárol, akkor is 2-3 lépcsõs. A vevõ bankja kifizeti a ti bankotokat, majd ha már "tiszta" a tulajdoni lap, akkor a maradék a tietek. Számoljatok azzal is, hogy devizahitel kiváltásánál általában 10%-kal többet kell utalni a menet közben esetlegesen bekövetkezõ árfolyamváltozások miatt. Természetesen a különbözet visszajár késõbb. Ezt azért írom, mert volt olyan ügyletem, hogy pont ezen múlt, hogy nem tudott annyit adni a másik bank....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez Erste bank és forint alapú.
Nem lehet. Csak lakáshitelnél!
csak a lakáshitelre
illetve ingatlanfedezetes hitelekre
A kérdező hozzászólása: Köszi, nekem a kocsi a fedezet. Hallottam, hogy esetleg át lehet terhelni az ingatlanra, de az gondolom plusz költség, és úgy már nem biztos , hogy megéri.

Takarékszövetkezetben lehet hitelt felvenni? Milyen típusút? /személyi hitel, lakáshitel, jelzálog, szabad felhasználású/ Mindegyikben lehet hitelt felvenni vagy csak némelyikben?

Legjobb válasz: Igen, lehet többféle hitelt felvenni, de mindegyik egyedileg bírál a saját szabályai alapján hitelez, ezért ha konkrétumot szeretnél tudni, akkor a Takarékszövetkezeteknél érdemes érdeklõdni.

Igen, lehet többféle hitelt felvenni, de mindegyik egyedileg bírál a saját szabályai alapján hitelez, ezért ha konkrétumot szeretnél tudni, akkor a Takarékszövetkezeteknél érdemes érdeklõdni.

Anyukák, ha nálatok nehéz anyagi helyzet van, lakáshitelt kell fizetni és csak a párotok dolgozik, azért meg tudjatok oldani a közös sétákat, programokat a babával? Vagy a pénzhiány a mindenható?

Férjetek mennyire kezdeményez? a sétákat vagy a kikapcsolódást illet?en?

Legjobb válasz: Szerintem rengeteg olyan program van, ami egyetlen fillérbe sem kerl és az egész család jól tudja magát közben érezni. Csak idõt kell rá szakítani :) Mi sem dúskálunk (4 gyereket nevelünk), de nem hinném, hogy az, hogy elmegyünk sétálni, kimegyünk a játszótérre vagy kimegyünk a természetbe, túl nagy megterhelést jelentene a kasszának.

Szerintem rengeteg olyan program van, ami egyetlen fillérbe sem kerl és az egész család jól tudja magát közben érezni. Csak idõt kell rá szakítani :) Mi sem dúskálunk (4 gyereket nevelünk), de nem hinném, hogy az, hogy elmegyünk sétálni, kimegyünk a játszótérre vagy kimegyünk a természetbe, túl nagy megterhelést jelentene a kasszának.
Este kimegyek sétálni 1, 5 éves lányommal 6-7 között, férjem akkor èr haza, ha kint vagyunk eljön velünk egy körre, vagy beülhet a gyerek a kocsiba vezet kicsit, addig kint van velünk. Vasárnap délután mindig kijön sétálni, mindig délre hazajön ebédre ha dolgozik akkor is!
Szia! A kedvesem nagyon sokat dolgozik, de amikor itthon van, foglalkozik a babával. Hoztam egy szabályt, ami nagyon bejött: minden nap (bármilyen fáradt is), minimum 2O percet kettesben kell lennie a fiával, mert egy kisfiúnak nagyon fontos a férfiminta, amit apától lát. Eddig én fürdök, mosogatok, stb... Õk pedig együtt játszanak. Úgy bejött, hogy azóta kettesben lógnának egész nap, ha lehetne. Sétákra ritkán jön el velünk, kb. 2 hetente egyszer. De nem baj, a lényeg, hogy már szeretnek kettesben lenni. Próbáljuk a gondjainkat kicsit félretenni addig, amíg aktívan játszunk a babával, és ez nekünk is felüdítõ. A kicsi 11 hónapos. Nálatok hogy van?
A kérdező hozzászólása: Néha hazaér fürdetésre és szombaton együtt bevásárolunk. Szokott játszogatni is a Picivel, és ha megkérem, hogy vigyázzon rá, mert wc-znék, házimunkáznék, akkor vállalja, de egy idõ múlva bepipul, hogy így nincs ideje a munkára. Ezért utálom is többször megkérni, mert õrült módjára kell rohannom és legtöbbször megkapom, hogy én csak akadályozom õt a munkájában. De akkor hogyan legyen kaja és én hogyan tartsam a családot és magamat valamennyire formában? Ez elég õrjítõ!
33 éves vagyok, rengeteget dolgozok és van egy 10 hónapos kislányom. nálunk az a rend, hogy nekem fél hétre, de legkésöbb hétre otthon kell lennem. hétkor fürdik ugyanis a kisasszony és az az én dolgom. meg utána az öltöztetés, etetés (tápszer), altatás is. a kezdetektõl kezdve így beszéltük meg és ragaszkodtunk is hozzá. (a kedvesemnek is kell egy kis idõ, hogy kifújja magát és nekem is kell egy kis idõ a kislányommal) az egyetlen hátulütõje, hogy mivel napközben nem eszek meleget, így az egyetlen meleg az a vacsora, ami így néha kilencig is kitolódik, ami meg elvileg nem túl jó, de remélhetõeleg hamarosan együtt tud majd vacsorázni a család és akkor egy gonddal kevesebb. ennyi szerintem belefér. és mindenkinek be kell, hogy férjen. én kerek perec megnondtam a munkahelyemen, hogy nekem eddigre haza kell érnem, a munkaidõ amúgy is csak fél hatig tartana, úgyhogy fél hétnél tovább nem tudok maradni és kész. (hála az égnek közel dolgozom) a hétvége az változó. felújítás volt nálunk, most vagyunk a végefelé, apró dolgok vannak ugyan csak hátra, de azokból jó hosszú a lista. általában egyik napon vigyázok a gyerekre, addig a kedvesem fõz, takarít, meg amennyit bír pihen, a másik napon meg én dolgozok, csinálom, ami még hátravan. idõnként el szoktuk adni hétvégére a gyereket a nagymamának, pénteken vagy szombaton viszi el és hétfõn reggel megyünk érte, így dolgozni, pihenni és egymásra is van idõnk.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszaitokat! Hát, nekem pár dolog hiányzik. Férjem idegesen hajtja pénzt a magas lakáshitel miatt, ideje, figyelme másra alig van, vagy csak erõltetve. Fáradt, sokszor ingerült, sokat megbánt.A közös sétákat az elmúlt lassan 1 év alatt egy kezemen meg tudom számolni. Kikapcsolódás nulla. Szex hébe-hóba. Hát egyáltalán nem így képzeltem, pedig tüneményes babánk van. Amikor azt mondom, hogy mások miért tudják megoldani a közös sétákat, programokat, arra azt mondja, hogy azoknak nem kell ennyit fizetniük és rosszabb körülmények közt élnek. Azt is mondja, hogy ne várjam el tõle, hogy õ kezdeményezze a programokat, mert neki erre már nem jut figyelme. De én ezt nem értem. Nem igényli? Nem sokall be a sok melótól, számítógép elõtt görnyedéstõl? Nem jut néha eszébe, hogy de jó lenne egy kis közös kikapcsolódás?
A kérdező hozzászólása: Nagyon irigylem azt az anyukát, aki egyszer ezt írta: "Én nem kívánhatnék jobb férjet! A gyereknevelésbõl maximálisan kiveszi a részét, pelenkázik, fürdet, etet, játszik vele! Birkatürelme van... Arra is jut ideje, hogy segítsen a háztartásban és hogy ne fásuljak bele a hétköznapokba elvisz vacsizni, moziba, fürdõzni egyet... Imádom! :) " Szerintem csak szándék kérdése az egész, vagy rosszul gondolom?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi az utolsó válaszokat. Kedves 12:59-es, teljesen igazad van, valóban romlott az egészsége (sokat köhög már jó ideje) és kettõnkön múlik. Teszek is érte rendesen, hogy javuljon, de õ is kell hozzá. Pl. le kell ülni beszélgetni, de ha hetek óta próbálom rávenni, de valahogy sose jön össze, akkor mi a fenét tegyek? A kérdés nem az, hogy a programokra van-e pénzünk, hanem idõt szakít-e rá. Sétálni, kiülni az erkélyre beszélgetni semmibe se kerül. Én is nagyon sok jó programot tudnék kitalálni, csak neki is akarnia kéne rendszeresen lazítani kicsit, mert tényleg a család és az egészsége sínyli meg. Régen azért nem volt ennyire hajtós.Írhattok még, nagyon érdekel, mások hogyan kreálják ezeket a dolgokat.

Lakáshitel törlesztész adókedvezménye csak az adóalapot csökkenti, vagy közvetlenül befizetendö adót?

Legjobb válasz: A befizetendó adót csökkenti.. a 1053 as bevallás B lap 37,38,sora attól függõen hogy a befizetett összeg 30, vagy 40 %-ra jogosult..

A befizetendó adót csökkenti.. a 1053 as bevallás B lap 37, 38, sora attól függõen hogy a befizetett összeg 30, vagy 40 %-ra jogosult..

Ha exférjem és én egykor (lakáshitel) vettünk fel és a exférjem nem fizeti Így az bárlistára került. De ha nem én vettem fel a hitelt, és csak adótárs vagyok, akkor mi a helyzet? Akkor én is bárlistára kerülök? Ha igen, mennyi időre?

Legjobb válasz: Ha adóstárs voltál a hitel felvételekor, és a válás során nem született valamilyen hivatalos egyezség ezzel kapcsolatban, akkor te ugyanúgy felelsz a hitel visszafizetéséért, mint a volt férjed. De azért próbálkozz választ kapni erre egy jogi fórum oldalon, vagy ügyvédtõl.

Ha adóstárs voltál a hitel felvételekor, és a válás során nem született valamilyen hivatalos egyezség ezzel kapcsolatban, akkor te ugyanúgy felelsz a hitel visszafizetéséért, mint a volt férjed. De azért próbálkozz választ kapni erre egy jogi fórum oldalon, vagy ügyvédtõl.
Az adóstárs azt jelenti, hogy Te ugyanúgy egyetemlegesen felelsz a hitelért, mint az exférjed. Ennek semmi köze a házasság meglétének, felbontásának, a bank veletek kettõtökkel kötött hitelszerzõdést és ha ezt a szerzõdést nem változtattátok meg a bankban a válás során, akkor természetesen a bank felé a Te kötelezettséged nem változott, tehát Te is felkerültél a BÁR listára, mint adóstárs. Egy hitelszerzõdést nem lehet azzal megváltoztatni, hogy elválsz az adóstól, azt csak a banknál lehet megváltoztatni, már ha egyáltalán meglehet. Ti együtt vettétek fel a hitelt, a hitelezõ kettõtök hitelképessége alapján döntött úgy, hogy hitelt kaptok, így a felelõsség nem szûnik meg azzal, hogy már nem vagytok házasok.
Igen, ha a válásnál errõl nem született döntés, akkor Te is felelsz érte. Ha BAR listára kerülsz, akkor a hitel teljes viszafizetásáig vagy altív báros, utána 5 éven keresztül passzív állományban. Még erre sem szeretnek hitelt adni a bankok, fõleg nem mostanság.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!