Találatok a következő kifejezésre: Lakásban milyen érdemes tartani, (7 db)

Lakásban milyen cicát érdemes tartani, kisgyerek mellett?

Hosszúsz?r?, rövid sz?r?? Nekem nagyon tetszenek a sziámi cicák, mennyivel igényesebbek, mint egy teljesen egyszer?, ajándékba osztogatott cicával?

Legjobb válasz: Mindegy milyen cicát választasz,a lakásban mindegyik jól elvan.Amire gondolnod kell,az elsõsorban az,hogy mennyit vagy hajlandó takarítani utána!Ugyanis a macska egész évben hullajtja a szõrét,nem is kis mennyiségben.A "mezei macska"ebbõl a szempontból jobb megoldás,mert igazán rövid szõrû.A tenyésztett macskák szépek,dús és hosszú szõrûek,náluk a rendszeres fésüléssel csökkenthetõ a szõrhullás,de a lakásban állandóan jelen lesz.Ha senki nem allergiás,csak rajtad múlik a választás.A lehetséges genetikai hibákat és a szõr ápolását kivéve,nincs több igényük mint az egyszerû házi macskáknak

Mindegy milyen cicát választasz, a lakásban mindegyik jól elvan.Amire gondolnod kell, az elsõsorban az, hogy mennyit vagy hajlandó takarítani utána!Ugyanis a macska egész évben hullajtja a szõrét, nem is kis mennyiségben.A "mezei macska"ebbõl a szempontból jobb megoldás, mert igazán rövid szõrû.A tenyésztett macskák szépek, dús és hosszú szõrûek, náluk a rendszeres fésüléssel csökkenthetõ a szõrhullás, de a lakásban állandóan jelen lesz.Ha senki nem allergiás, csak rajtad múlik a választás.A lehetséges genetikai hibákat és a szõr ápolását kivéve, nincs több igényük mint az egyszerû házi macskáknak
egy kisgyerek mellé nemigazán kéne macska mert hiába vann bent akkoris hordozat olyan baktériumokat ami veszélyes fõleg a kicsikre majd olyan 4-5 éves korban kéne inkább macska
Mûanyagot, v. esetleg plüssbõl készítettet.

Ha lehet, milyen majmocskát érdemes tartani lakásban?

Kicsi majomra gondolok, amihez nem kell engedély.

Legjobb válasz: Hát szerintem lakásban semmilyet sem "érdemes". Õk vadállatok, nem cukimuki ölelgetnivaló kis plüssök, és hiába néznek ki úgy, hozzá nem értõ kezében komoly gondokat, sérüléseket tudnak okozni akár a gazdának, akár önmaguknak. Amúgy régebben az oroszlán- és selyemmajmocskára nem kellett engedély, de nemrég szigorítottak a majomtartás szabályain, azóta lehet, hogy azokhoz is kell. A Környezetvédelmi Minisztériumnál érdeklõdj efelõl. De az, hogy "szeretnél egy majmocskát", önmagában nem elég. Ha tényleg komolyan gondolod, vedd fel a kapcsolatot majmot tartó emberekkel vagy akár az állatkerttel, nagyon nézz utána, hogyan is mûködik majommal az élet.

Hát szerintem lakásban semmilyet sem "érdemes". Õk vadállatok, nem cukimuki ölelgetnivaló kis plüssök, és hiába néznek ki úgy, hozzá nem értõ kezében komoly gondokat, sérüléseket tudnak okozni akár a gazdának, akár önmaguknak. Amúgy régebben az oroszlán- és selyemmajmocskára nem kellett engedély, de nemrég szigorítottak a majomtartás szabályain, azóta lehet, hogy azokhoz is kell. A Környezetvédelmi Minisztériumnál érdeklõdj efelõl. De az, hogy "szeretnél egy majmocskát", önmagában nem elég. Ha tényleg komolyan gondolod, vedd fel a kapcsolatot majmot tartó emberekkel vagy akár az állatkerttel, nagyon nézz utána, hogyan is mûködik majommal az élet.
Ha a lakásodban 10-20méteres esõerdei fák nõnek, és van vagy 20-30 belõlük. Akkor esetleg tarthatsz kis termetû "majmocskát". Elõször nézd meg milyen a természetes környezetük, ha azt megtudod teremteni számára lehet majmod, persze, általában kolóniákban élnek, tehát egy egész csapat kell, hogy jól érezze magát. És vannak fajok, amik csak egy bizonyos táplálékra specializálódott, ezt termesztened kell, hogy etetni tudd. Szerintem vegyél egy nyulat, az is ugyanolyan cuki, és taníthatod is.

Bérházi lakásban szeretnék állatot tartani. Kb az összes kisállatra gondoltam már ami létezik, és a nyuszihoz lyukadtam ki. Nem volt még soha nyuszim. Ha vennék akkor milyen fajtát érdemes?

kisállat, lakás

Legjobb válasz: Mindenképp törpenyúl,de kérdezd ki alaposan elõtte az üzletben dolgozót és csak megbízható helyrõl vegyél. Mi egyszer akartunk kisnyuszit, nézegettük kirakatban, mondták,hogy olyan kicsi marad,aztán pár hónap múlva láttam ugyanazt a pici nyuszit,volt vagy 5 kiló :)

Mindenképp törpenyúl, de kérdezd ki alaposan elõtte az üzletben dolgozót és csak megbízható helyrõl vegyél. Mi egyszer akartunk kisnyuszit, nézegettük kirakatban, mondták, hogy olyan kicsi marad, aztán pár hónap múlva láttam ugyanazt a pici nyuszit, volt vagy 5 kiló :)
http://www.torpenyul.hu/ Itt nézelõdj, okosodj, kérdezz! Remek a társaság, segítõkészek. És tenyészeteket is javasolnak majd.
Törpenyúl tenyésztõket keress, ne állatkereskedésben vegyél nyuszit! Mennyit olvastál a nyuszikról? Tudod, hogy imádnak falsarkakat, tapétát tépni/rágni? :) Számolnod kell ezzel is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm(:


Milyen növékenyek érdemes a lakásban cserépben tartani, és milyen mennyiségben?

Az oxigénnel dús levegőért, és a levegőben lévő nyennyződések, porszemcsék megötéséért.

Legjobb válasz: Oxigénhiány? Ekkora baromságot, pont, hogy oxigéndúsabb lesz a levegõ.

Oxigénhiány? Ekkora baromságot, pont, hogy oxigéndúsabb lesz a levegõ.
Hogy milyen növényeket tartasz, az csak rajtad áll. Van, aki a kaktusokat kedveli, van, aki a pl a fuxiákat, stb. A mennyiséggel van némi megkötés. Ne felejtsd el, hogy az asszimilácóhoz disszimiláció is tartozik. Ha túlzsúfolod a lakást növényekkel, megfelelõ szellõzés hiányában éjjel oxigénhiány léphet fel. Na nem tragikus mértékben, de ahhoz elegendõen, hogy a pihenésedet, regenerálásodat tönkretegye.
2. A fotoszintézis részeként a növények nappal oxigént állítanak elõ, éjjel pedig felveszik. Persze gondolom, hogy kisebb mértékben.

Milyen állatot érdemes lakásban tartani?

űz,hang kisé zavarja a velem együtt lakókat

Legjobb válasz: mivel a Halak, akvarisztika kategóriába írtad a kérdést, ezért a helyes válasz a hal?

mivel a Halak, akvarisztika kategóriába írtad a kérdést, ezért a helyes válasz a hal?
A kérdező hozzászólása: nem abban akartam irni.rágcsálóra gondoltam.de köszi jo volt....
rágcsálók közül pl. hörcsög. egyedül, és ketrecben!
hát ha a bûz zavarja õket akkor a rágsálok kilõve a macskával és kutyával 1üt
Hangya
jó neked a hal
Kecskét. Mellesleg egy höri vagy tengerimalac is csak akkor fog bûzleni, ha nincs tisztességesen takarítva alatta.
nekünk voltak törpehörcsögjeink hetente lett takarítva és mégis mindig büdös volt
Sok évvel ezelõtt nekem is volt malac, dzsungel hörcsög, fehér egér is. Rendszeresen voltak takarítva, egyik se volt büdös. A kellemes gyallás illat volt csak érezhetõ.

Milyen kutyát érdemes lakásban tartani?

Reggel(6 és 7 között), délben(3 és 4 között), este(6 és 8 között) a fenti id?pontokban tudnám megsétáltatni a kutyát. Milyen kutyát érdemes vennem? (100 négyzetméteres lakásban lakom).

Legjobb válasz: Van egy pár ilyen szoba cickány fajta, azok közül válassz.

Van egy pár ilyen szoba cickány fajta, azok közül válassz.
Nem mérethez kötött. Inkább rövidszõrû és kevésbé ugatós fajtát keress. Amelyik Neked tetszik.
Szerintem meg inkább olyan fajtát amelyiknek nem hullik a szõre. Bichon havanese, bolognese, máltai selyemkutya, cotton de tulear, uszkár.
Szerintem mindenképp vmi kistermetû ölebet vegyél :D. csivava pl ? :D
elõzõ vagyok még ..esetleg spicc fajta is jó lenne
Miért ajánlja mindig mindenki a kistestû kutyákat lakásba én pl. dogot tartok mret nem ugat sokat egész nap aludna csak sétálni kell vele de nem sokat
Igazából csak azon múlik, melyik fajta illik leginkább a karakteredhez, igényeidhez. Tök mindegy mekkora, milyen szõrû, ha vállalod a vele való foglalkozást. De ha már ilyen kérdést tettél fel, nem ajánlom az aktív kutyákat, mert az egy életformát kíván. Ha a szõrrõl van szó, akkor pedig tudnod kell, hogy minden szõrtípusnak van elõnye, hátránya. Nekem pl. voltak óriás usziaim, nem vedlõ szõrzettel, de napi fésüléssel járt, hogy ne filcesedjen, plusz kozmetika havonta. Szóval, ha vannak favoritjaid, nézz elõször utána, vagy kérdezz itt, mik a tulajdonságai azoknak a fajtáknak, aztán szelektálj, és kijön a neked megfelelõ.
Gyakorlatilag bármilyet tarthatsz, ha ki tudod a napi igényeiket elégíteni és van kikristályosodott elvárásod a kutyával szemben, amit vele be is tartatsz. (Rendszerezed). Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tippeket.
Nem kell pénzt kiadni, annyi házi kiscica keress most gazdát. Fiút, vagy lányt? milyen színût? a menhelyek is tele vannak velük.
Nálunk az idõsek otthonában, ahol dolgozom született 11 kiscica. Sajnos ott nem maradhatnak. Nagyon szívesen adnék neked, ha érdekel. 6-8 hetesek, tündériek, nem félnek az embertõl, cirmos, foltos, fekete, fekete-fehér, fiú és lány lehet válogatni!
Miért nem fogadsz örökbe egy kiscicát? Rengeteg gyönyörû kiscica van ingyen menhelyeken, de sokan keresnek neten is gazdit... http://www.macska.hu/forum2.php?katid=5&temaid=18


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!