Találatok a következő kifejezésre: Lakásban milyen érdemes (41 db)

Lakásban milyen cicát érdemes tartani, kisgyerek mellett?

Hosszúsz?r?, rövid sz?r?? Nekem nagyon tetszenek a sziámi cicák, mennyivel igényesebbek, mint egy teljesen egyszer?, ajándékba osztogatott cicával?

Legjobb válasz: Mindegy milyen cicát választasz,a lakásban mindegyik jól elvan.Amire gondolnod kell,az elsõsorban az,hogy mennyit vagy hajlandó takarítani utána!Ugyanis a macska egész évben hullajtja a szõrét,nem is kis mennyiségben.A "mezei macska"ebbõl a szempontból jobb megoldás,mert igazán rövid szõrû.A tenyésztett macskák szépek,dús és hosszú szõrûek,náluk a rendszeres fésüléssel csökkenthetõ a szõrhullás,de a lakásban állandóan jelen lesz.Ha senki nem allergiás,csak rajtad múlik a választás.A lehetséges genetikai hibákat és a szõr ápolását kivéve,nincs több igényük mint az egyszerû házi macskáknak

Mindegy milyen cicát választasz, a lakásban mindegyik jól elvan.Amire gondolnod kell, az elsõsorban az, hogy mennyit vagy hajlandó takarítani utána!Ugyanis a macska egész évben hullajtja a szõrét, nem is kis mennyiségben.A "mezei macska"ebbõl a szempontból jobb megoldás, mert igazán rövid szõrû.A tenyésztett macskák szépek, dús és hosszú szõrûek, náluk a rendszeres fésüléssel csökkenthetõ a szõrhullás, de a lakásban állandóan jelen lesz.Ha senki nem allergiás, csak rajtad múlik a választás.A lehetséges genetikai hibákat és a szõr ápolását kivéve, nincs több igényük mint az egyszerû házi macskáknak
egy kisgyerek mellé nemigazán kéne macska mert hiába vann bent akkoris hordozat olyan baktériumokat ami veszélyes fõleg a kicsikre majd olyan 4-5 éves korban kéne inkább macska
Mûanyagot, v. esetleg plüssbõl készítettet.

Ha elköltözünk életünk első közös lakásában milyen "alapcsomagot" érdemes beszerezni?

Sziasztok! Ha minden jól megy jöv?re végre elköltözünk egy saját kis lakásba! Már nagyon jól állunk felszerelésekkel, de valami tutira kimaradt. Kérlek segítsetek egy listát összeállítani és így talán kiderül mi hiányzik még nekünk.

Legjobb válasz: Tudod írhatunk itt neked órákon át mindenfélét. Abból lesz egy olyan egyveleged, amibõl az életben nem fogsz tudni kiigazodni. Inkább azt mondom, hogy amitek már megvan, abból csinálj egy olyan listát, amit pl. úgy csoportosítottál, hogy mi kell a szobába, mi kell a konyhába, vagy éppen fürdõszobába. Ha ezzel megvagy, minden este gondolj vissza a napodra, hogy felkeléstõl számítva amiket csináltál, ahhoz milyen tárgyakat használtál. Nézd meg, hogy rajta van-e a listádon, ha nincs, gondold végig, hogy elsõ nekifutásból valóban szükséges-e, ha igen, akkor felírod, mint még hiányzó eszközt. Ugyanis nagyon sok mindenrõl akkor derül ki, hogy nincs ez sem, az sem, stb. amikor kellene. Tehát ha azt veszed sorra, hogy azon a napon miket csináltál és mivel, sokkal hamarabb eszedbe jut, hogy felírd, mint szükséges eszközt.

Tudod írhatunk itt neked órákon át mindenfélét. Abból lesz egy olyan egyveleged, amibõl az életben nem fogsz tudni kiigazodni. Inkább azt mondom, hogy amitek már megvan, abból csinálj egy olyan listát, amit pl. úgy csoportosítottál, hogy mi kell a szobába, mi kell a konyhába, vagy éppen fürdõszobába. Ha ezzel megvagy, minden este gondolj vissza a napodra, hogy felkeléstõl számítva amiket csináltál, ahhoz milyen tárgyakat használtál. Nézd meg, hogy rajta van-e a listádon, ha nincs, gondold végig, hogy elsõ nekifutásból valóban szükséges-e, ha igen, akkor felírod, mint még hiányzó eszközt. Ugyanis nagyon sok mindenrõl akkor derül ki, hogy nincs ez sem, az sem, stb. amikor kellene. Tehát ha azt veszed sorra, hogy azon a napon miket csináltál és mivel, sokkal hamarabb eszedbe jut, hogy felírd, mint szükséges eszközt.
Igen erre gondoltam, amit a 2-eske írt, de a tojásrántottánál nemcsak az edények-kellékek, hanem pl. a fûszerek, a só, tojás, zsír v. olaj, stb. is, külön = "alapkaja készletek" csoportjába írva.
Már mindent leírtak elõttem. Annyit tennék hozzá, hogy ne aggódj, 100%, hogy lesz olyan, ami kimarad. :-) De mindent lehet helyettesíteni, kölcsönkérni a szomszédtól, esetleg köménymag nélkül fõzni a krumplit, akármi. Szóval az elsõ hónapokban valószínûleg hetente eszedbe fog jutni 1-2 dolog, és gyakran kell majd a városba menned. (Ha nem tanyára vagy faluba költözöl, akkor ez nem lesz nagy probléma. - Bár sok faluban több a bolt, mint pl. nálunk megyeszékhelyen...) Aztán ott vannak a különbözõ évszakok, amikor rájössz, hogy kell szúnyogháló az ajtóra, ablakokra, vagy télen le kell szigetelni a slagot (a csonkot), vagy õszre gereblye, akármi... Fûnyíró, kerti szerszámok. Emellett pl. egy családi házban mindig adódik valami, szóval ilyenek, hogy csavarhúzók, fúró, kalapács, stb. alapból kellenek, mert mindig van mit javítani.
Elsõ nagyon jót írt! Tényleg gondold végig, mikor mit használsz, én nyaralás elõtt is így szoktam pakolni. Pl. reggel felkelsz, kimész mosakodni - ez már önmagában feltételezi szappan, szappantartó, törülközõ, fogkefe, tusfürdõ, izzadásgátló, arctisztító, vattakorong stb. meglétét. A konyhában ugyanígy: a "reggelire rántottát készítek a páromnak" manõverhez kell a tojáson és a tûzhelyen kívül serpenyõ, tányér, evõeszköz, szalvéta, konyharuha, lapos fakanál stb. Nem tudom, szülõktõl költözöl-e el, de gondold végig, mi az, amit szoktál használni, de most ott marad majd (pl. teáskanna).
Az is igaz, amit a 4-es írt, viszont az is, hogy vannak dolgok, amik valóban szükségesek lehetnek már az elsõ néhány napban, hétben is, és vannak, amelyeket elegendõ a beköltözés utáni munkabérbõl, egyéb jövedelembõl megvásárolni. Az biztos, hogy költözés elõtt az utolsó fillérig ne költsétek el a kis pénzeteket, mert kismillió azonnal beszerzendõ kellékrõl derülhet ki, hogy nincs. Pl. a WC-papír, WC-kefe, akár most felírhatod! :) )) Tanulság: oszd kétfelé, költözés elõtt-után megvásárolandó cuccokra!

Gázkonvektoros lakásba milyen érzékelőt érdemes felszerelni?

szénmonoxid vagy ilyesmire gondolok

Legjobb válasz: Ha parapetes konvektorok, akkor szinte veszélytelen, nem kell félni. Amennyiben kéményes, úgy nem árt beszerezni valamit. De ebben nem tudok segíteni.

Ha parapetes konvektorok, akkor szinte veszélytelen, nem kell félni. Amennyiben kéményes, úgy nem árt beszerezni valamit. De ebben nem tudok segíteni.


Eladó lakást milyen honlapokon érdemes hirdetni? Ingatlanoshoz nem szeretném vinni.

Vannak ingyenes oldalak is? Az ingatlan.com-ot néztem eddig idáig, de úgy nézem, hogy az körülbelül 5500 forint egy hónapra. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: expressz.hu aprod.hu jofógás.hu ezeket nézik a legtöbben

expressz.hu aprod.hu jofógás.hu ezeket nézik a legtöbben
tulajdonostol.hu
a többi is jó, amiket írtak, meg: ingatlanbazar.hu szuperingatlan.hu

Milyen cipöje van 2és fél éves kisgyereketeknek bennt a lakásban? Mit érdemes venni, mamuszt, papucsot, vagy szandált?

Legjobb válasz: Nekünk is vastag csúszásgátló zokni - a C&A ban veszem- volt mamusza is de utálta.

Nekünk is vastag csúszásgátló zokni - a C&A ban veszem- volt mamusza is de utálta.
zokni
enyém puhatalpúban van itthon http://www.brumicipo.hu/termekek_kulfold.html
Zokniban van. Parketta ill. kõ van mindenhol. Ha télen nagyon hideg lesz zoknipapucsot kap. Az a legegészségesebb.
szandálban, ami tartja a bokáját .
2 évesem szandálban van itthon, nyáron melegben zokniban a kõ miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Lakást szeretnénk venni a közeljövőben, milyet érdemes?

Távf?téses lakást azt mondják nehogy vegyek, mert a gatyám rámegy a gáz számlára.

Legjobb válasz: Ha olyan a távfûtés, hogy be van szerelve az egyedi hõfokszabályzó és mérõ, nyugodtan vehetsz távfûtéseset. áltlánosságban elmondható, ha hosszabb távra és jól akarsz járni, és nem korlátlanok a lehetõségek, inkább egy kisebbet jó környéken, és helyen, mint egy szép nagyot olyan közegben, ahol szabadulnak a lakásoktól mert rossz hírû a környék..

Ha olyan a távfûtés, hogy be van szerelve az egyedi hõfokszabályzó és mérõ, nyugodtan vehetsz távfûtéseset. áltlánosságban elmondható, ha hosszabb távra és jól akarsz járni, és nem korlátlanok a lehetõségek, inkább egy kisebbet jó környéken, és helyen, mint egy szép nagyot olyan közegben, ahol szabadulnak a lakásoktól mert rossz hírû a környék..
Ha csak a fûtés szempontjából kérdezed, akkor valóban az egyei fûtéses a legjobb, viszont ahogy Te is írtad nem olyan nagy a választék.. A távfûtésesek közül van olyan ahol egyénileg szaályozható (minden lakásban van hõfokszabályozó a radiátoron), és az egyéni fogyasztástól függõen éves elszámolás van. Ha kevesebbet fogyasztottál mint amennyit havonta ki kellett fizetned, akkor visszakapod a különbözetet. Mi példáil ilyenben lakuk, a téli hónapokban elég kemény, de nyáron (illetve a fûtésszezonon kívül) kb. 2000 Ft-ot fizetünk csak. Tavaly visszakaptunk az éves elszámoláskor (igaz, olyan is volt a lépcsõházban akinek kb 100 000 Ft-ot kellett még pluszban fizetnie).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor ezt nagyon át kell gondolnom. De ha ilyen egyedi mérõórás, vagy mi, akkor az jó ugye? Nem nagyon értek hozzá, a fene vigye el...
Csatlakoznék az elõttem szólóhoz! Ne távfûtésest! Egyazon egységnyi fûtési energia távfûtésnél 1, 5-2-szerese mint az egyedi fûtésnél, ha van mérõ és szigetelt a lakás! Ha nincs mérõ és szigetelés, lehet fölfelé szorozgatni! Minél újabb, minél modernebb lakást vegyél, hosszútávon csak az éri meg, jön az épület-energetikai tanúsítvány, nem lesz értékük az elavult ingatlanoknak!
Az egyedi fûtésût ajánlom. Saját tapasztalatból is! Az egyedi fûtési mód is kétféle lehet: a cirkós megoldás a legjobb a kettõ közül. A beruházás értéke jóval meghaladja a konvektoros fûtésre való szerelés költségét, viszont az üzembe helyezést követõen lényegesen kevesebb költségbe kerül a fûtés, különösen, ha optimális hõfokon van cirkuláltatva a rendszerben a víz, és thermo elemes hõfokszabályzó van felszerelve radiátoronként. Nekem osztrák Romantik lapradiátoros a kp-i fûtés, és 60 fokosra van állítva a viz hõmérséklete, e radiátornak ez a legoptimálisabb. A gyártók ezt az optimális értéket mindíg megadják.Fûtési mód választása elõtt érdemes szakember tanácsát is kikérni.
Amelyiknek van tetõje nehogy elázzál!!! Na meg nem árt ha van fal meg ablak de ha szereted a légkondit akk minek:) ))

Páramentesítést milyen módszerrel érdemes végezni szuterén (alagsori) lakásban?

Melyik vált be nálatok? Utánatölthető páramentesítő (kalcium-klorid só) vagy az újrafelhasználható párelszívó szilikagél, vagy a kis teljesítményű elektromos, ill. a nagy teljesítményű gép? A gépekkel az a bajon, hogy nagyon drágák, főleg a nagy teljesítményűek. :-( Megéri megvenni őket?

Legjobb válasz: Valóban ekkora a különbség, a tablettás ill. utántölthetõs heti 1 decit míg a gépek napi akár 10-20 litert is képesek kiszedni a levegõbõl? Hú, azért ez hatalmas különbség! Kettõ fûtött és három fûtetlen lakás van a szuterénben. Fûtetlen helységben érdemes egyáltalán páramentesíteni? Melyikben milyen megoldás ajánlott?

A kérdező hozzászólása: Valóban ekkora a különbség, a tablettás ill. utántölthetõs heti 1 decit míg a gépek napi akár 10-20 litert is képesek kiszedni a levegõbõl? Hú, azért ez hatalmas különbség! Kettõ fûtött és három fûtetlen lakás van a szuterénben. Fûtetlen helységben érdemes egyáltalán páramentesíteni? Melyikben milyen megoldás ajánlott?
Az abszolút páratartalom nem, de a relatív páratartalom magasabb lesz egy hidegebb, fûtetlen szobában. Ilyen helyeken elõbb képzõdik penész (penészszag), illetve vízcseppek az ablakon. A tablettás módszer a szélsõségeket nem fogja megakadályozni, csak csökkenti egy olyan 10%-al a relatív párát. Egy gép akár 50%-al is lenyomja, annak meg ára van. Persze ha a nedvesség a falból jön, akkor megette a fene.

Ha lehet, milyen majmocskát érdemes tartani lakásban?

Kicsi majomra gondolok, amihez nem kell engedély.

Legjobb válasz: Hát szerintem lakásban semmilyet sem "érdemes". Õk vadállatok, nem cukimuki ölelgetnivaló kis plüssök, és hiába néznek ki úgy, hozzá nem értõ kezében komoly gondokat, sérüléseket tudnak okozni akár a gazdának, akár önmaguknak. Amúgy régebben az oroszlán- és selyemmajmocskára nem kellett engedély, de nemrég szigorítottak a majomtartás szabályain, azóta lehet, hogy azokhoz is kell. A Környezetvédelmi Minisztériumnál érdeklõdj efelõl. De az, hogy "szeretnél egy majmocskát", önmagában nem elég. Ha tényleg komolyan gondolod, vedd fel a kapcsolatot majmot tartó emberekkel vagy akár az állatkerttel, nagyon nézz utána, hogyan is mûködik majommal az élet.

Hát szerintem lakásban semmilyet sem "érdemes". Õk vadállatok, nem cukimuki ölelgetnivaló kis plüssök, és hiába néznek ki úgy, hozzá nem értõ kezében komoly gondokat, sérüléseket tudnak okozni akár a gazdának, akár önmaguknak. Amúgy régebben az oroszlán- és selyemmajmocskára nem kellett engedély, de nemrég szigorítottak a majomtartás szabályain, azóta lehet, hogy azokhoz is kell. A Környezetvédelmi Minisztériumnál érdeklõdj efelõl. De az, hogy "szeretnél egy majmocskát", önmagában nem elég. Ha tényleg komolyan gondolod, vedd fel a kapcsolatot majmot tartó emberekkel vagy akár az állatkerttel, nagyon nézz utána, hogyan is mûködik majommal az élet.
Ha a lakásodban 10-20méteres esõerdei fák nõnek, és van vagy 20-30 belõlük. Akkor esetleg tarthatsz kis termetû "majmocskát". Elõször nézd meg milyen a természetes környezetük, ha azt megtudod teremteni számára lehet majmod, persze, általában kolóniákban élnek, tehát egy egész csapat kell, hogy jól érezze magát. És vannak fajok, amik csak egy bizonyos táplálékra specializálódott, ezt termesztened kell, hogy etetni tudd. Szerintem vegyél egy nyulat, az is ugyanolyan cuki, és taníthatod is.

Ausztriában hol érdemes lakást vásárolni és nagyjából milyenek az árak?

Legjobb válasz: Nem olcsóak, sok osztrák is bérel inkább. Államilag támogatott lakásokhoz is hozzá lehet jutni, feltétele hogy 2 éve élj és dolgozz kint. Ezek persze nem olyanok mint az itthoni önkormányzati lakások, vannak egész pofásak is. Ha érdekel írj privit, ebben tudok segíteni.

Nem olcsóak, sok osztrák is bérel inkább. Államilag támogatott lakásokhoz is hozzá lehet jutni, feltétele hogy 2 éve élj és dolgozz kint. Ezek persze nem olyanok mint az itthoni önkormányzati lakások, vannak egész pofásak is. Ha érdekel írj privit, ebben tudok segíteni.
Szia mi is ausztriában élünk attól függ h hova akarsz menni és h hányan vagytok (család, kutya)

Svédországba szeretnék költözni. Tudnál oldalakat ajánlani, ahol találok megfelelő lakást és autót? Milyenek a svédek? Mire érdemes odafigyelni kint?

Legjobb válasz: www.hemnet.se <lakás, de sztem csak andrahand lakást fogsz találni régen írtad ki a kérdést, azóta jutottál valamire???

http://www.hemnet.se <lakás, de sztem csak andrahand lakást fogsz találni régen írtad ki a kérdést, azóta jutottál valamire???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!